מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התרחבות אבי העורקים היורדליאת15/03/2010
שלום רב,
אבי סובל מלחצים קלים בחזה בתקופה האחרונה. לאחר אקו לב במאמץ, צינתור וCT נמצא שאבי העורקים שלו מוגדל (עולה 36 מ"מ, יורד 50 מ"מ). כעת אנו נמצאים במעקב צמוד (CT נוסף עוד 3 חודשים) ע"מ לבדוק את מגמת ההתרחבות שכן הובהר לנו שמצבו כנראה דורש ניתוח מסובך.
חיפושים שאני עורכת באינטרנט לא מצאתי כלל עדויות לניתוח החלפת המסלול היורד. האם אין כלל ניתוח כזה? האם ניתוח זה מצריך את החלפת כל אבי העורקים. אני אשמח אם תסביר לי מעט על האפשרויות העומדות בפניי ובנוסף את האפשרות החדשנית שמציע ד"ר כהן.
תודה ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי העורקים
ד''ר דני פינק15/03/2010שלום ליאת
אכן לאביך קיימת התרחבות מפרצתית של אבי העורקים היורד- אך בדכ בקוטר של 5 סמ בהנחה שאביך אינו סובל מתסמונת מרפן הרי שההמלצות הינם מעקב בלבד עד שהוא מגיע לקוטר של 5ץ5סמ או קצב גדילה מואץ של יותר מ3-5ממ בשנה.
לא ציינת את גילו של אביך וכן מחלות רקע והכי חשוב היכן ההתרחבות מתחילה והיכן אבי העורקים שב למימדים תקינים. היום הטיפול במפרצות באבי העורקים היורד השתנה- היום מקובל לטפל במפרצות מהסוג הזה באמצעות סטנט גרפט שמושתל בצינתור בהרדמה כללית בחדר ניתוח.
במרכז בו אני עובד אנו מבצעים פרוצדורות כאלה ןאשמח להרחיב את הדיבור איתך על הנושא.
ניתן ליצור קשר איתי בטלפון:0508685071
בכבוד רב
דר דני פינק. מחלקת ניתוח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)



