מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי באקגעדי21/03/2010
שלום רב:
לפני כשנה עברתי ניתוח החלפת מסתם אורטלי לביולוגי,
לפני כ3 שבועות עשיתי אקו לב והכל הייה תקין
בשבת לפני שבוע וגם בשבת האחרונה היו לי כאבים למשך כמה דקות בכתף שמאל וצוואר שמאל
ולכן הלכתי לעשות אקג.
היום עשיתי אקג ויש שינויים ואני מאד לחוצה,
מה שכתוב הוא:
evolving sign of left vent hypertrophy
אם תוכלו להסביר למה הכוונה? והאם הסימנים שהיו לי יכולים להעיד על התקף לב או שזה שכיח אחרי ניתוחי לב?אני חייבת לציין שבעוד כמה ימים אני אמורה לטוס לאירופה האם זב בסדר? או יכול לסכן אותי?
תודה על התשובה המהירה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר דני פינק21/03/2010עדי שלום
שלום רב
את לא ציינת את גילך ומחלות הרקע שלך. כמוכן מה היתה הסיבה שהחליפו לך את המסתם. אם החליפו לך בגלל שהמסתם הטבעי היה מוצר הרי שבמצבים כאלה החדר השמאלי של הלב עוד לפני הניתוח מנסה לפצות על המצב הלא תקין על ידי מנגנון שמעבה את מסת השריר- מה שנקרא בלשון הרפואית היפרטרופיה. בדכ אחרי הניתוח תוך מספר חודשים אנו רואים נסיגה בהיפרטרופיה בדרגה כזו או אחרת. כמוכן מצבים כמו יתר לחץ דם אף הם עשויים לגרום להיפרטרופיה. לתופעה הזו יש סימנים באקג שמרמזים על כך -אך בדיקת הבחירה במצב זה הינו לחזור על בדיקת האקו שמדגימה בזמן אמיתי את שריר הלב וניתן למדוד את עוביו, תפקוד המסתמים ותפקוד חדרי הלב. באופן כללי כל מי שיש לו מסתם תותב רצוי שיבצע בדיקת אקו פעם בשנה כמעקב. כמוכן לגבי מקור הכאבים לא נראה לי שיש לך מה לחשוש , ניתן לבצע מבחן מאמץ שהינו בדיקת סקירה טובה לראות האם הלב"סובל" או לא. לא נראה לי שיש מקור לדאגה וכי תוכלי לטוס לחול כמתוכנן. הייתי מנסה לארגן בדיקות אלו לפניכן להגברת הבטחון שלך
בהצלחה ונסיעה טובה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה - מחלקת ניתוחי לב
מרכז רפואי שערי צדק- ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר פינק-) הינה כמה תשובות
עדי21/03/2010לשאלותיך:
החליפו לי את המסתם למסתם ביולוגי לפני כשנה מאחר והמסתם שלי הייה מוצר ביותר 0.65 ומפל לחצים של 100 אבל החדר השמאלי לא הייה היפרטרופי.
ירשתי כתוצאה מהניתוח CLBBB
אבל אני חיה עם זה בשלום.
אין לי לחץ דם גבוה אלא רגיל ביותר אבל מאחר ויש לי דופק מהיר אני כל יום לוקחת חצי כדור נורמיטן.
אקו לב עשיתי לפני כחודש והאקו תקין.
לא ברור לי אם בודקים שם גם את שריר הלב ומידותיו אבל חדר ימין ושמאלי תקינים ללא התרחבות.
המסתם תקין וכללית הכל תקין.
מה שעוד לא מובן שאני משדרת מידי פעם אקג לשחל שאליו אני מחוברת ושם לא ראו שינויים באקג.
רציתי לדעת מה אתה ממליץ אם האקו יצא תקין האם לחזור לסדר היום? ולחכות עוד כמה זמן לעשות אקג חוזר? או לעשות שוב אקג? ומה הן ההשלכות של שינויים אלו באקג?
המון תודה אני חייבת לציין שהפורום שלכם והרופאים בו כולל אתה תמיד מרגיעים, עונים ביסודיות רבה, והחשוב מכל אדיבים. באמת תודה מכל הלב וחג פסח שמח:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי
ד''ר דני פינק21/03/2010שלום עדי
לפי האינפורמציה הרי שלדעתי אין לך מה לדאוג. אם מימדי הלב באקו הינם תקינים אין לך מה להתרגש. ליתר בטחון קבעי תור עם הקרדיולוג שלך שיעבור איתך על דוח האקו. המימדים שאנו מסתכלים עליהם לקבוע האם יש היפרטרופיה או לא הינם עובי הספטום בזמן הסיסטולה והדיאסטולה.
הייתי ממליץ לך לחזור לפעילות תקינה ללא חשש. במידה והכאבים יתמידו הייתי שוקל לבצע מבחן מאמץ. במידה ויופיעו דפיקות לב או תלונות של סחרחורות הייתי ממליץ על ביצוע מעקב אקג ל24 שעות(הולטר)
נסיעה טובה
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה וחג פסח שמח וכשר:-)
שירי21/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב שכחתי לציין לשאלת אני בת 39.5
שירי21/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?