עודף כולסטרול תורשתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עודף כולסטרול תורשתי
    דפנה
    13/06/2010

שלום, במשפחתי יש עודף כולסטרול תורשתי מצד אבי. גם אבי וגם דודתי עברו ניתוח מעקפים. האם משמעות הדבר שגם אני אצטרך לעבור את זה? זה לא משנה איך אני שומרת על התזונה, אלא אם כן אני ממש לא אוכלת, הכולסטרול עדיין גבוה מדי. האם משמעות הדבר שבטוח יסתם כלי דם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עודף כולסטרול תורשתי

הוספת תגובה

• עודף כולסטרול תורשתי

פרופ` גיל בולוטין
    13/06/2010

דפנה שלום

יש בהחלט מה לעשות על מנת לנסות להימנע ממחלת לב עקב עודף כולסטרול תורשתי.
    כיום יש טיפול תרופתי יותר יעיל מבעבר להורדת ערכי כולסטרול.

במקרים רבים שמירה על תזונה נכונה בלבד אינה מספיקה.

אני ממליץ להיוועץ עם קרדיולוג המתמחה בשומנים ולהתחיל טיפול תרופתי לפי האינדיקציות המקובלות כיום. בנוסף כמובן להימנע מגורמי סיכון אחרים כמו עישון או יתר לחץ דם לא מאוזן.

בהצלחה

דר' גיל בולוטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול

ד''ר דני פינק
    13/06/2010

שלום דפנה
    לא ציינת את גילך- רוב הסיכוי שגם לך יהיה היפרכולסטרולמיה ועל כן כדאי לטפל בזה כבר עתה. מהם ערכי הכולסטרול והטריגליצרידים שלך? האם את סובלת גם מיתר לחץ דם או ו סכרת? האם את מעשנת? כל גורמי הסיכון הללו יכולים להגביר את הסיכוי לחלות בטרשת העורקים. אין זה מחויב כי גם את תצטרכי לעבור ניתוח מעקפים. בעזרת דיאטה נכונה , הרגלי בריאות נכונים וגם אולי טיפול תרופתי להורדת הכולסטרול ימנעו ממך התהוות מחלת טרשתית של עורקי הלב. את כל האינפורמציה תוכלי לקבל אצל רופא המשפחה שלך שבעזרת בדיקות דם יוכל לקבוע האם רצוי להתחיל כבר בטיפול תרופתי וכן יוכל להפנות אותך לייעוץ דיאטיקני לפי הצורך
    בהצלחה
    דר דני פינק
    מנתח לב וחזה
    מרכז רפואי שערי צדק
    ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו