מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח לבמישהי30/06/2010
שלום רב,
אבי (בן 60) עבר צינטור לאבחון ואח"כ ניתוח לב (מעקפים + מסתם אורטלי מכני) לפני כחודש וחצי (לא עבר התקף לב- הגיע ע"י אבחון).
כרגע כל התרופות שהוא נוטל הן קומדין, סמבסטטין, אומפרדקס ומיקרופירין.
יש לי כמה שאלות שחשוב לי לקבל דעה/תשובה לגביהן:
1) המעקב לגבי ה PT והקומדין נעשה ע"י רופאת המשפחה. הרופאה אומנם טובה אבל יש לי חששות לגבי המעקב על רמות ה PT דרכה מכיוון שיצא לי להתייעץ עם רופאי המחלקה בה נותח אבי שנתנו לי הוראות שונות. לדוגמא, עבור רופאת המשפחה, PT של 1.8-1.9 לא מצריך שינוי במינון הקומדין, ואף מחליפה שלה המליצה לי להוריד את המינון פי 2 כשהPT של אבי היה 1.4 מה שהוביל אותי לקחת אותו למיון ונתנו לו זריקות שם טענו שהרמות 1.4 וגם 1.9 ו 1.8 של 3 השבועות הקודמים אינם תקינים כלל. יתכן מאוד שאני שוגה ושאכן רופאת המשפחה צודקת כי כשדיברתי איתה על זה היא ענתה לי שבקיץ גם רמות נמוכות יותר (כמו 1.8-1.9) מספיקות כי כלי הדם מתרחבים. רק בשביל השקט הנפשי שלי, אשמח לקבל ייעוץ מה הטווח שעל אבי להיות בו (בכל תקופה קיץ/חורף)? חייב להיות גורם שאוכל לפנות אליו קבוע בהרגשה בטוחה, שיש מעקב נכון, וגם אני עצמי ארגיש בטוחה לשמוע מאנשי מקצוע מה הטווח שאבי צריך להיות בו. לכן אשמח לשמוע ממכם. אני יודעת מחקירות שלי שזה אמור להיות 2.5-3, האם יש טווח רחב יותר שמותר להיות בו (כמו 2 או 1 ומשהו?)
2) לב זו בעיה משפחתית אצל אבי, והבנתי מקרובת משפחה שאמורים לקחת גם clopidogrel אחרי ניתוח לב, רשמתי בהתחלה מה אבי לוקח ולא ראיתי שהוא לוקח את זה. האם זה תקין (אני מתארת שכן רק רוצה לוודא).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חר ניתוח לב
ד''ר דני פינק01/07/2010שלום רב
לגבי איזון INR חשוב לדעת איזה סוג מסתם מכני הושתל בעמדה האאורטלית. באופן גס ההמלצות לדילול הדם למסתם מכני בעמדה האאורטלית הינם בין 2.5 ל3 אך היום הנטיה היא להוסיף כדור של אספירין ולתת לINRלרדת לכיוון ה2.5.
כיום ישנו מסתם מכני שנקרא ON-Xשישנו מחקר קליני המתנהל בארהב ולחולים בעלי סיכון נמוך מטפלים בהם באספירין ופביקס בלבד. ההנחה הינה שהמסתם בעמדה האאורטלית עקב זרימת הדם המוגבר בלחץ גבוה הסיכוי שדם ייקרש על המסתם מאד נמוך.
בכל אופן עד שתןצאות המחקר ייפרסמו בעוד כ1-2 שנה לא הייתי יורד מתחת ל2.5-2.2.אינני יודע על סמך מה רופאת המשפחה הסבירה לך לגבי התרחבות כלי הדם!!!
כמוכן כדאי לדעת שישנן היום ערכות ביתיות לבדיקת הINR שהינם נוחות ומדוייקות. הם פועלים על עקרון דומה למכשירי מדידת הסוכר בעזרת מקלונים ששמים עליהם טיפת דם לאחר דקירה באצבע ותוך כ2-3 דקות מתקבלת התשובה. מכשירים אלו מאד נוחים אך עדיין יחסית יקרים כ5000שח(עם פריסת תשלומים) אם אתה מבוטח בלאומית ישנה השתתפות עצמית! כמוכן עלות חבילת מקלונים עדיין יקרה. אני מליץ על מכשיר כזה למי שיכול לעמוד בנטל הכספי ומעוניין באיכות חיים שלא קושר אותו כל הזמן למרפאה לבדיקת הדם. אני גם חושב ומאמין שהמטוםל יידע לאזן את עצמו בצורה הטובה ביותר - יותר טוב מכל רופא שבעולם. העקרון הוא מאד פשוט - מנהלים יומן ובו רושמים את התאריך ומינוני הקומדין שנלקחים כל יום ותוצאות הבדיקה. תוך זמן קצר ניתן להגיע לאיזון מלא ואמין.
לגבי הclopedigrelהרי שאין צורך עקב המעקפים ליטול גם אספירין וגם תרופה זו. מספיק ליטול את האספירין. חשוב לדעת שבמידה ויטול גם פלביקם הרי שהסיכון לדימום עולה בצורה משמעותית
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים 0508685071* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מישהי01/07/2010היה חשוב לי לקבל את התשובה.תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?