לד"ר עובד כהן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר עובד כהן
    רוני
    13/07/2010

שלום רב,
    קראתי את התייחסתוך להשתלת מסתם בצנתור דרך המפשעה האם צינתור זה יעיל גם לבעיה של מסתם מטרלי מעובה וצר? אושה ביותר על התייחסותך לכל נושא המסתם המיטרלי ואפשרות
    תיקונו או החדרת חדש שידחוק אותו ויגרום לאדם מבוגר הסובל מאוד לחזור לחיים תקינים
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר עובד כהן

הוספת תגובה

• ריאה חסימתית

עמיר
    20/05/2012

אני בן 67 כ120שנה בעזרת השם יתברך אני מזיעה בשבוע הזה האם ישקשר לזיעה מה התגובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר עובד כהן - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    02/06/2012

רוני שלום

החלפת מסתם בצנתור (מהפשעה או מבית החזה) אפשרית כיום רק למסתם האאורטלי.
    בנוגע למסתם המיטרלי, ניתן להחליפו כיום בצנתור רק אם בעבר בוצעה החלפה של המסתם עם מסתם ביולוגי.

לעומת זאת, כאשרמדובר במסתם מיטרלי מעובה וצר, לעיתים ניתן ל"תקנו" על ידי הרחבתו בעזרת בלון. תהליך זה ניתן לבצע דרך המפשעה.

יש צורך לבצע אקו טוב על מנת להחליט האם המסתם המיטרלי שלך מתאים להרחבה בבלון או שיש צורך להחליפו בניתוח.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר בולטין

רוני
    02/06/2012

פניתי בפורום באוקטובר 2010 ואתם עונין לי ביוני 2012 ממש לא רציני
    איבדתי את היקר לי בעולם חבל שהמתנתי לתשובה שלכם אתם לא צריכים לכתוב בפורום אם אתם מגיבים אחרי שנתיים בושה וכלימה וביזוי המקצוע שמדבר על הצלת חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליצן

אלי
    03/06/2012

אם אתה מחכה לתשובות רפואיות או הדרככה ברשת לך או לקרובים לך אתה טיפש,השאלה שלך היתה בפורום אחר והועוברה רק לאחרונה לפורום הנוכחי ואני או אף אחד אחר לא מאמין שמשהו נוראי קרה בגלל שחיכית לתשובה באינטרנט (דבילי) יש רופא לך ושאל אותו אם זה ככ דחוף במקרה עברתי תחת ידיו של דוק בולוטין,הבן אדם פשוט מלאך על פני אדמות מבצע את עבודתו ללא פשרות ומציל (פשוטו כמשמעו) מאות אנשים ממוות ומשפר את איכות החיים של רבים אחרים אז עשה טובה,תפסיק לבלבל תביצים והזהר בלשונך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליצן - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    12/06/2012

תודה על התגובה.
    חשוב לזכור שהפורומים באינטרנט לא מחליפים את הטיפול הרפואי!
    בכל מקרה של דחיפות, ספק או סכנה, יש לפנות לטיפול רפואי רגיל ולא וירטואלי.

גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתמים

טוש
    29/07/2012

שלום לך דר בולטין
    חוגג בימים אלה 62.
    בעתיד אני מתוכנן להחליף את שני המסתמים, האורטלי והמיטראלי.(ראומתיק פיבר)
    מלווה בפירפור פרוזדורים כרוני, מטופל ומאוזן יפה בקומדין.
    שאלתי, לכשיבוא היום האם ניתן לבצע החלפה של שני המסתמים מבלי לפתוח את בית החזה.
    יש לציין שאני פעיל מאוד. אומנם בעודף מישקל קל
    חיי השוטפים כמעט ואינם מושפעים מהתאור לעיל.
    תודה מראש
    וסליחה אם לא דייקתי במונחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתמים - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    29/07/2012

טוש שלום

במקרה של החלפת המסתם המיטרלי והאאורטלי בניתוח אחד אני ממליץ ללכת על ניתוח רגיל עם פתיחה של בית החזה.
    אבל, כאשר יגיע מועד הניתוח אני ממליץ לבוא להתייעצות נוספת, יתכן שאפשר יהיה לבצע בשיטות מתקדמות, תלוי במצב המסתמים ובחומרת המחלה.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר עובד כהן - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    29/07/2012

רוני שלום

דר' כהן כרגע בחו"ל ואינו חלק מהפורום הזה בשלב זה.

אענה במקומו, כיום אין טכנולוגיה להחלפת המסתם המיטרלי בצנתור.
    יש הרבה עבודה בכיוון, אבל רק בשלב של ניסויים בחיות.
    אם יש כרגע צורך בהחלפת המסתם המיטרלי בניתוח ניתן לבצע את בצורה מינימאלית עם חתך קטן בחזה בצד ימין. ניתוח זה נקרא מיני-מיטרל.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו