התקפי לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי לב
    טניה
    17/07/2010

שלום, יש בעיה שנורא מטרידה אותי ואשמח לקבל תשובה עליה.
    לסבתא שלי יש התקפי לב, כבר מגיל 40, כרגע בתדירות של לפעמים פעם בשבוע.
    בכל פעם שיש לה התקף לב היא לא פונה לעזרה ומסרבת בתוקף לזה. היא יכולה להשאר במשך שעות עם התקף לב במסגרת הבית, או הולכת או שוכבת במיטה עד שזה יעבור. כבר פעם אחת הזמנו אמבולנס בניגוד לרצונה, ואפילו כשהגיעו כדי לקחת אותה היא נעלה את עצמה באמבטיה וסירבה בתקוף לצאת, צעקה שילכו ונכנסה לפאניקה.
    אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות, אמרתי לה שהיא חייבת לטפל בזה, והיא תמיד רק חוזרת ואומרת שיש לזה פתרון אחד- ניתוח לב, ושהיא לא מתכוונת לעשות זאת כי זה יכול לגרום לתוצאות הפוכות שרק יביאו ליותר נזק.. בעיקר בגלל היותה אדם חלש בריאותית. אני מבינה את הפחד שלה ואת ההתנגדות שלה לזה, מצד שני אני לא מבינה איך אפשר להשאיר את המצב כמו שהוא. אני חושבת שצריך להשתמש בכל פתרון אפשרי, לא כך?
    לא פעם ולא פעמיים ניסיתי לדבר איתה ולשכנע אותה אבל היא כהרגלה לא רוצה אפילו לשמוע.
    אני מאוד דואגת לבריאותה ולא יודעת מה לעשות, אשמח לשמוע עצות ואולי קצת פירוט לגבי אותו ניתוח, הסיכונים שבו ועד כמה זה כדאי וכו'.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי לב

הוספת תגובה

• פחד מניתוח לב

פרופ` גיל בולוטין
    19/07/2010

טניה שלום

ראשית הייתי מציע להפנות את סבתך לבדיקה רופא ויתכן שכלל אין צורך בניתוח. בכלל לא בטוח שהתקפים פעם בשבוע שחולפים לאחר כשעה מקורם בלב.
    בכל מקרה, טבעי שמפחדים מניתוח לב. כיום ברוב הניתוחים הסיכון קטן וחוזרים מהר לחיים רגילים ובריאים יותר לאחר הניתוח.
    מה שיכול להקל על הפחד, פגישה עם מנתח לב שיכול לתת הסבר אישי על הניתוח המתוכנן ומהו הסיכוי והסיכון בהתאם לנתונים של המועמד או המועמדת לניתוח.

בברכה

דר' גיל בולוטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו