מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פנמוטורקס לאחר VATS פלורודזיס מכנידניאל11/09/2010
שלום רב,
הנני בן 27, לא מעשן.
בינואר 2009 עברתי ניתוח פלאורדזיס מכני (עם VATS) בבי"ח בילינסון בעקבות הישנות של פנאומוטורקס בריאה ימין. לא נעשה בולקטומי כי לא מצאו את הבולה בניתוח.
במרץ 2009, במאי 2009 ובאוגוסט 2010 (לפני 3 שבועות) היו לי הישנויות קטנות של פנאומוטורקס לאחר הניתוח, באותה הריאה :(
בכל המקרים נאמר לי שלא ניתן או רצוי שלא לבצע איזושהי התערבות כירוגית, כי הפנאומוטורקס קטן (שאפתי לבצע פלאורודזיס כימי עם טלק באמצעות נקז קטן).
כאמור, לפני 3 שבעות הגעתי לבילינסון בעקבות כאבים המוכרים לי. אובחן "חשד לחזה אוויר קטן מנורתק בבסיס הריאה". אושפזתי להשגחה ללילה ואז שחררו אותי להמשך מעקב רופאת משפחה.
כבר 3 שבועות והפנאומוטורקס לא עבר מעצמו, עדיין יש לי כאבים קלים (בבית החזה, ומוקרנים לכתף וליד), מועקה בחזה, ותחושה נוראית של "בעבוע" של האוויר בבית החזה. אני לא יכול להגיד שיש שיפור. הכאבים פשוט השתנו במיקום ובצורה שלהם. אני חושש שאולי הבולה נפתחה שוב במהלך הזמן תהליך ההחלמה?
שאלותי הם:
1. כמה זמן לוקח לפנאומוטורקס קטן להיספג בעצמו? האם זה נורמלי שכבר 3 שבועות והפנאומוטורקס לא נספג ולא השתפר משמעותית?
2. האם עלי לערוך צילום חוזר? להיבדק? או פשוט להמשיך לנוח כי זה יעבור מעצמו?
3. האם יש איזשהו פתרון זמין לעניין הפנאומוטורקסים החוזרים לאחר הפלאורודזיס המכני? זה מטרד רציני ופגיעה באיכות החיים שלי. אני סובל מכאבים ומיחושים, מועקה בחזה, ומוצא עצמי ישן כמות גדולה מאוד של שעות כל יום.
לתשובתכם אודה מאוד,
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים + אשמח לתשובה
דניאל24/09/2010כבר עברו 5 שבועות מאז שהפנאומוטורקס חזר, והוא לא מפסיק.
החור נפתח שוב ושוב. כמעט החלמתי לפני כשבוע, ואז נפתחה הבולה שוב!
מצד אחד - מדובר על פנאומוטורקס קטן (כ-10%) ולכן תמיד המלצת הרופאים היא לא להתערב, ולהמעיט בצילומים וב-CT, פשוט להתעלם, היות ולא מדובר על מצב מסכן חיים.
מצד שני - זה לא נעים, ואני סוחב את זה כבר 5 שבועות, ואינני יודע מתי זה יסתיים.
האם יש פתרונות לעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)



