קומדין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קומדין
    ורד
    21/09/2010

שלום דר' אני עברתי ניתוח לב פתוח, החלפת מסתם אורטלי מכני ומקבלת, כמובן ,קומדין 5 מ"ג. שאלתי, האם יש סיכוי מתי שהו שתימצא תרופה אחרת במקום הקומדין? אני מאוד שומרת על המינון הנכון ואפילו מבצעת את בדיקת pt בעצמי מדי שבועיים שלושה. הייתי מאושרת הרבה יותר אם היה פיתרון לכדור הזה. אשמח לקבל תשובת עידוד. תודה רבה ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קומדין

הוספת תגובה

• ורד

ד''ר דני פינק
    21/09/2010

ורד שלום
    ישנם היום בפיתוח תרופות חדשות לדילול דם שלא יצטרכו מעכב צמוד לINR כמו שהקומדין מצריך. אלו תרופות שנקראות מעכבי תרומבין שפועלות במנגנון אחרץ אב טיפוס שנקרא דביגטרן הוחל בניסוי קליני לחולי פרפור פרוזדורים הנוטלים מדללי דם למניעת תסחיפים ואירוע מוחיץ התוצאות הראשונות מעודדות אבל רחוקה הדרך עד לאישור במסתמים מכניים. דרך אגב איזה סוג מסתם מכני יש לך? במידה ומדובר במסתם מכני מסוג ON-X הרי שיש ניסוי גדול שנערך בארהב לחולי מסתם אאורטלי מכני שלהם אין מחלות רקע נוספות ולהם תפקוד לבבי תקין לטפל בהם עם אספירין ופלוויקס. התוצאות אמורות להתפרסם בעוד כ1-2 שנים. לבינתיים צר לי לומר לך שאת צריכה בקומדין. אם התווית נגד הרי שאת יכולב להוסיף כדור אספירין ולהוריד את רמת הדיול ל2-2.5 ולעקוב אחר הINR גם עם מכשיר ביתי שמאפשר נטילת דוגמא על ידי דקירת להוצאת טיפת דם
    בהצלחה
    דר דני פינק- מנתח לב וחזה
    מרכז רפואי שערי צדק ירושלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ורד
    21/09/2010

אני כבר משתמשת במכשיר לבדיקת דם בעצמי, מזה 3 שנים. אין לי מושג בדיוק איזה מסתם מכני יש לי אולם נאמר לי ע"י הרופא שעדיין אין פתרון לבעיה הספציפית שלי אבל אמרו לי לא לאבד תקוה כי יש סכוי גדול שיהיה שינוי דרסטי עם הכדור הזה ואולי באמת לא אצטרך לקחת יותר קומדין. אני סבלנית ואחכה. דרך אגב, זה הניתוח השני שעברתי להחלפת מסתם. הראשון היה לפני 14 שנה והושתל לי מסתם ביולוגי שלצערי נקרע אחרי 8 שנים. שנתיים בערך הייתי על הרבה כדורים עד שהמצב היה גרוע מאוד ועברתי השתלת מסתם מכני לפני 4 שנים. היום אני מרגישה בסדר גמור ורק מקווה שלא אצטרך לקחת קומדים כל החיים. תודה רבה על תשובתך וחג שמח. ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דביגטרן

יורם
    21/12/2010

ד.ר.פינק שלום
    אמא שלי סובלת מפרפור פרוזדורים.מטופלת בקומדין בשבוע- 4פעמים 5 מ"ג 3פעמים 2.5 מ"ג,בשבוע שעבר נותחה בעיין עקב הפרדות רישתית,האם יש קשר לקומדין?והאם אתה ממליץ לעבור לטיפול ב דביגטרן.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו