דעות של רופאים שונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דעות של רופאים שונים
    מיכל
    21/11/2007

מדובר במקרה של אבי, המעומד לניתוח תיקון מסתם

אני כותבת כאן, כי פשוט אנחנו מבולבלים משום שהיינו אצל 3 רופאים וכל אחד אמר משהו אחר.

אבי עושה כל חצי שנה אקו לב, והבנו שאין שינוי משנת 2003 עד היום באקו שלו, יש לו אי ספיקת מיסתם , הרופאים אמרו שיש לו דליפה רצינית במיסתם, אבל הבנו שיש 3 תנאים להחלפת/ תיקון מסתם, אחד: אם יש לחץ דם גבוהה בריאות - שאצל אבי זה גבולי, שתיים הלב נחלש שגם כאן זה גבולי שלוש: הגדלה של הלב ואצל אבי זה בסדר.

אז ככה רופא אחד כבר "הזמין" לנו חדר ניתוח כדי לבצע החלפה או תיקון הוא לא יודע, אבל הבנו ממנו שזה דחוף.- אסותא ת"א דר' רפאל מור, רופא שהפנה אותנו ועשה לאבי צינתור דר' יוסף בן דוד.

רופא שני הציע לעשות אקו ושתי כדאי לראות בדיוק את המסתם, ובעקבות כך הרופא יגיד לנו האם ניתן לתקן את המיסתם, אבל רק אם לפי הבדיקה יש סיכוי שמעל 90% התיקון יהיה טוב. אם הבדיקה תראה שאין אפשרות לתיקון טוב אז צריך להחליף , אבל לא עכשיו רק עוד כמה שנים, אם הבדיקה תראה שניתן לבצע תיקון טוב אז לעשות עכשיו ניתוח. - דר' ירון מושקוביץ - אסותא פ"ת.

רופא שלישי - אמר לעשות אקו וושתי רק עוד חצי שנה, ואז להחליט אם לעשות ניתוח או להמשיך במעקב של אקו. - פרופסור אריה שכנר.

כמו כן לפי הצינתור יש לו עורק אחד חסום ב-50% שלפי 3 הרופאים זה לא מצריך ניתוח דחוף.

3 דעות שונות!!! משלושה רופאים, מה אנחנו אמורים לעשות???

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דעות של רופאים שונים

הוספת תגובה

• דעות שונות

ד''ר גיל בולוטין
    22/11/2007

מיכל שלום

באמת מדובר בתחום גבולי וההחלטה על מועד הניתוח תלוייה בדיוק במצב המסתם והלב בבדיקת אקו של הלב.
    הדבר היחיד שאני יכול להציע היא בדיקת אקו נוספת אצלנו ברמב"ם ואז בדיון משותף עם הקרדיולוגים נוכל לתת לכם את המלצתנו.
    לפחות אני יכול להבטיח לך שבהסתברות מאוד גבוהה אוכל להמליץ לכם על אחת משלוש האפשרויות שכבר הוצעו לכם ולעזור לכם לקבל החלטה.

בברכה

דר' גיל בולוטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו