אקו במאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקו במאמץ
    טלי
    13/12/2010

אני בת 30, עם עבר עשיר של אירועי קרישה. בניהם תסחיף ריאתי וארוע מוחי חולף לפני כשנתיים+.מטופלת בקומדין.
    נשלחתי לבצע אקו במאמץ מאחר והתלוננתי על כאבים בחזה במאמץ קשה.
    תוצאות בדיקת האקו:
    קצב- סינוס.
    אקו במנוחה-
    חדר שמאלי בגודל תקין,עם התכווצות גלובלית תקינה, דפנותיו בעובי תקין,תבנית המילוי תקינה.
    אי ספיקה מיטרלית מינימלית אי ספיקה טריקוספירדלית מינמילית.
    לחץ ריאתי תקין.
    אקו במאמץ-
    באקו מיד בסיום התפקוד הגלובלי משתפר, היפוקינזיה אינפרובזאלית.
    סיכום: מבחן אקו במאמץ קלינית לא חד משמעי,אקג ללא עדות לאסכמיה, אקוקרדיוגרפית מיד בתום המאמץ היפוקנזיה אינפרובזאלית.
    שאלותי:
    אני עושה שיקום ריאות בתה"ש. שם בהוראת הפרופ' אסרו עלי להמשיך את האימון עד לבירור קרדיולוגי מלא. הפרופ' אמר כי משמעות הבדיקה היא שיש חולשה בדופן הלב כנראה בשל אוטם.
    האם אני אחרי אוטם לפי הממצאים או שחלילה החסימה עלולה לגרום לאוטם/התקף לב??
    האם יש מקום לדאגה???
    מה משמעות התוצאות והאם יש עוד בדיקה שעלי לעבור??
    האם זה מסביר את כאבי החזה שיש לי במאמץ??

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקו במאמץ

הוספת תגובה

• אקו במאמץ - תגובה

ד''ר עובד כהן
    14/12/2010

טלי שלום
    התשובה לא ממש ברורה וממליץ בחום לגשת לקרדיולוג שיפענח את כל מה שכתוב במכתב התשובה ולא רק תקציר שיתכן שחלק מהנתונים חסרים בו. בכל מקרה עם תשובת האקו אינה חד משמעתי ואינה נותנת תשובה לבעייתך יש להמשיך את הבירור. מטרת הבירור בין השאר הינה לשלול מחלת לב איסכמית כלומר חסימה או היצרות של כלי הדם הכלילים שמובילים דם לשריר הלב. ממליץ במידה ובדיקת האקו במאמץ לא מספקת לבצע מיפוי לב. ובמידה והמיפוי יראה סימנים של איסכמיה. יש לבצע צנתור בכל מקרה תשובה זו מעל דפי האינטרנט הינה שיטחית ולא מהווה תחליף למעקב מסודר אצל הרופא הקרדיולוג המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו