מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח לבכואב הלב ..!!26/12/2010
שלום רב
אני בת 18 צריכה לעבור ניתוח לב פתוח לסגירת חור בין הפרוזדורים..
האם לאחר הניתוח אני יכולה להמשיך את חיי כבן אדם רגיל כלומר לאכול מה שאני רוצה לעשות כושר גופני להתחתן...??
האם אני צריכה לאחר הניתוח לקחת איזה תרופות באופן קבוע או שיהיו הגבלות מיוחדות או שאהיה צריכה להיות במעקב שנים רבות ???
בבקשה תענו לי על כל שאלה רוצה להבין מה מחכה לי בעתיד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח לב - תגובה
פרופ` גיל בולוטין26/12/2010רואן שלום
ברוב המקרים לאחר סגירה של חור בין הפרוזדורים (בניתוח לב פתוח), חוזרים לפעילות מלאה ורגילה כמו אדם בריא. אין מגבלות וניתן לעשות כושר גופני.
ברוב המקרים אין צורך בטיפול תרופתי קבוע.
כמובן שניתן להתחתן וללדת ילדים.
בהצלחה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ניתוח לב - תגובה
ד''ר דני פינק26/12/2010אין שום הגבלה. לאחר הניתוח ייתכן וימליצו לך לקחת כדור אספירין אך מעבר לכך לא צריך להיות בעיה. תוכלי בעה להתחתן ולהוליד ילדים בלי בעייה...
מבחינה קוסמטית כדאי שתדברי עם המנתח שלך על גישה דרך חזה ימין מתחת לשד דבר שיכול לחסוך גישה מקדימה דרך עצם החזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אחרות התגלו בצינתור
כואב הלב ..!!03/01/2011שלום לכם .
עברתי צינתור לב שהיה מתוכנן לפני ניתוח לב לסגירת מום מולד ASD VENOSUS .
אבל בצינתור התגלו עוד בעיות אחרות לצערי. אחת מהן ניקוז שגוי של ורידי ריאה מימין כלומר נכנסים בטעות למקום שלא צריך לפרוזדור ימני אולי לא יודעת מה אמרו לי . דבר אחר ראו בצינתור שיש לי שנים של וריד נבוב עליון ..בנוסף לפתח בין הפרוזדורים.
אני מאוד עצובה לא ציפיתי לתוצאות אלו ד"ר הסבר לי את המצב האם זה מצב מסוכן ?? האם אחרי ניתוח הכל יהיה בסדר ואם הניתוח נכשל ואם הורידים חזרו לטעות גם לאחר ניתוח?? מה הסימנים של מצב כאלה ( חוסר נשימה ..)?? תגיד לי הכל על מצב כזה עם ורידים נכנסים בטעות חור בלב ושני ורידים נבובים( הם נכנסים למקומם הנכון)... האם יש סיכוי לבצע את הניתוח דרך החזה במצב כזה???
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אחרות התגלו בצינתור - תגובה
ד''ר דני פינק04/01/2011שלום רואם
כל מה שאת מתארת ניתן לתיקון בניתוח. תוצאות הצחנתור והאקו למעשה מדגימים שאת הפגם לא ניתן לתקן בצינתור אלא בניתוח. אין זה ניתוח מורכב ואחוזי ההצלחה הם גבוההים ביותר. עם תיקון מוצלח לא תהיה חזרה של המצב ואת יכולה להיות רגועה שבזה פתרת את בעיית הלב. חשוב לבצע את הניתוח בהקדם ולא לדחות אותו בכדי למנוע התפתחות של ילד ריאתי ולאחריו אי ספיקת לב ימנית.
בהצלחה
דר דני פינק
מנתח לב - מרכז רפואי שערי צדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות בבקשה
כואב הלב ..!!04/01/2011תודה על התשובה המהירה.
יש לי עוד שלוש שאלות בבקשה...
1. האם במצב כזה ניתן לבצע את הניתוח דרך החזה הימני ???
2. מה לעשות עם שני הורידים הנבובים העליונים??? ( בבן אדם רגיל אמור להיות אחד נכון)
3. כמה זמן לוקח לי לאחר הניתוח לחזור לתפקד רגיל???
4. איך ניתן להחזיר את חדר ימין והעורק הריאתי לגודלם הטבעי??
להלן תוצאות הצינתור כפי שכתוב במכתב השחרור אולי תבין יותר את המצב:-
הרחבה קלה של לב ימני.
חיבור לא תקין של ורידי ריאה מימין ; העליון מתחבר לוריד נבוב עליון ימני לעליה ימנית. התחתון מתחבר לאמצעי ושניהם מתחברים לעליה ימנית.
חיבור תקין של ורידי הריאה משמאל לעליה שמאלית.
קיים וריד נבוב עליון שמאלי מתנקז לסינוס קורונרי עם ניקוז לעליה ימנית.
partial anomalous pulmonary venous connection
Artial septal defect sinus venosus type
אני מאוד מודה לך ד"ר ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות בבקשה - תגובה
ד''ר דני פינק04/01/2011אשתדל לענות לשאלותיך- ייתכן שבמצב כזה עדיף לנתח דרך מרכז החזה- דהיינו דרך הסטרנום ולא דרך החזה הימני.הסיבה לכך נעוצה בעניין הטכני של הניתוח שכן במקרה שלך ייתכן וכדי לחבר את הלב שלך למכונת לב ריאה להשגת בייפס מלא יהיה צורך לחשוף את וריד הנבוב העליון השמאלי ולהחדיר לו צינור כדי לנקז את הדם ממנו למכונת לב ריאה. לאחר הניתוח הניקוז של כל ורידי הריאה שלך יהיה אך ורק לעליה השמאלית כפי שזה אמור להיות. הוריד הנבוב העליון השמאלי שלך יישאר במקומו והוא יינקז את הדם לסינוס הקורונרי שמתנקז לעליה ימנית. מצב זה לא יפריע לתפקוד היומ יומי שלך ואת לא תרגישי בכך.באשר לחדר הימני ועורק הריאה וכן לחצי הדם הריאתיים הרי שזה תהליך של חודשים עד אשר הלב יחזור למימדיו התקינים ולחצי הדם הריאתיים ירדו לערכים תקינים.אנו רואים ירידה בערכי לחצי הדם הריאתיים במידה קלה - בינונית מיד לאחר הניתוח אך לפעמים דרוש זמן. בכל מקרה עד תהיי במעקב קרדיולוגי ואקוקרדיוגרפי ןנוכל לעקוב אחר הפרמטרים הללו. משך ההחלמה מניתוח כזה הוא להערכתי כחודשיים. בהנחה שאת צעירה ובריאה למעט בעיית הלב הרי שההחלמה תהיה די חלקה . משך אשפוז של כ6-10 ימים ולאחריו את בבית ואמורה להסתובב כמידת יכולתך. בגילך תוך הזמן שציינתי את צפויה להיות בריאה לחלוטין.
אני מקווה שעניתי על שאלותייך את מוזמנת ליצור קשר איתי להסבר יותר מפורט וכמוכן במידה ותחליטי להנתח במחלקה שאני עובד בה אשמח לנתחך.
בהצלחה
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר דני פינק ..
כואב הלב ..!!13/01/2011אני מודה לך על התשובה המפורטת הזאת ...
הייתי מקווה להיות המנתח שלי אבל כבר נקבע מבית החולים רמב"ם את המנתח שלי והם אמרו שהו מנתח מעולה בארץ . אבל בפגישה איתו אמר שהו מתכנן לסגור את החור באמצעות משהו מבעלי חיים ודרך זאת יזרום הדם תקין דרך ורידי הריאה ...
איך זה יכול להיות לקחת מבעלי חיים ולשים בבן אדם ??! האם אחרי זה אני צריכה לקחת כדורים באופן קבוע?? יש לי ניתוח להורדת שן אחרי הניתוח הזה האם אני יכולה לעבור אותו או שזה מסוכן לעוברי ניתוח לב פתוח ??
בנוסף לזה אני מאוד מפחדת שיחזור את המצב לקודמתו אחרי הניתוח האם יש סיכוי ??
האם לאחר ניתוח זה באמת אהיה כמו אדם רגיל אני לא מתארת לעצמי לחזור לתפקוד רגיל להתחתן לעשות כושר לאכול הכל באמת ??
בבקשה ד"ר ענה לי בסבלנות אני מאוד מתרגשת ממצבי הזה ..
באמת תודה רבה לך ד"ר דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר דני פינק .. - תגובה
ד''ר דני פינק13/01/2011רואנדה שלום
כדי לסגור את החור שבלב אנו משמתמשים בטלאי של קרום הלב שבא מבעל חי פרה החומר הזה הינו מצוין ומחזיק מעמד לאורך שנים ללא בעיות.אין צורך לקחת כדורים נגד דחיה .בהנחה שהניתוח עובר בהצלחה הרישתוכלי לנהל אורח חיים מלא ללא הגבלה
אני אחזור על הצעתי לנתח אותך.אין לנו למעשה רשימת המתנה הרי שתוכלי לקבוע מתי שנוח לך.לגבי הטיפול בשיניים לא צריך להיות כל בעיה
בהצלחה
דר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל ד"ר דני פינק !!
רואן26/01/2011שלום לך ד"ר דני.. בדקתי האפשרות לעבור את הניתוח אצלכם בירושליים ומצאתי שזה קשה לנו ההורים אומרים שזה רחוק הרבה מאיפה אנו גרים וכבר קבעו לנו ברמב"ם תאריך הניתוח (2.2.11) ...!! מאוד מצטערת אבל אני ממש מעדיפה לשאול אותך כל השאלות שמעסיקות אותי ולא המנתח שלי . לעיתים קרובות אני מרגישה כאב בחזה (באמצע חזה) והרופא אמר שחור בלב לא עושה כאב !! מה יכול להיות כאב זה והאם יש סיכוי שלא ארגישו אחרי הניתוח ?? עוד שאלה בבקשה אני מרגישה קוצר נשימה וחולשה בגוף אולי זה בגלל החור לא יודעת האם לאחר הניתוח אמשיך להרגיש כך ?? איך אוכל להסתובב אחרי הניתוח והצלעות עדיין לא נלחמות ??(להתקלח/ללבוש לעזור לעצמי...) איך אתם מחזירים את הורידים למקומם הנכון , מה שהבנתי מהמנתח שלי שהוא יסגור את החור ואז הדם יזרום תקין !!! כך עושים או שהבנתי טעות ?! ( גם בשל הורידים שיהיו מחוברים למכונת לב- ריאה האם יש סיכוי שיזוזו ממקומם לאחר הניתוח ?) ואיך אוכל למנוע זיהום ??? ד"ר דני באמת אני מודה לך על הסבלנות באמת אתה רופא מדהים ... תודה רבה לך יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התרחבות פצע לאחר החלפת מסתם אורטלי
התפתחות מחלת לב לפני ניתוח צנתור
פענוח תוצאות בדיקה מצורפת מה זה אומר?
סטנט למפרצת ביטנית 3.4
ניתוח אורטה עולה גם ב-CT
מועקות וכאבים חמורים בחזה
דליפה מטרלית בינונית וקושי בכניסת אוויר
קפיצות בחזה וצרבת קשה
שמיעת תקתוק במסתם מכני
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?