בעיה ברגל עקב מכונת לב ריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה ברגל עקב מכונת לב ריאה
    שיר
    06/03/2011

שלום.
    עברתי ניתוח מסתמים מורכב לפני כארבעה חודשים בו החלימו לי 2 מסתמים אחד ביולוגי ואחד מכני. הכל עבר בשלום ברוך השם אך יש לי בעיה ברגל שמאל מהברך ומעלה. סיפרו לי שהמכונת לב ריאה הייתה מחוברת לרגל הזו. מאותו היום כל כמה דקות יש לי זרמים ברגל ואפילו אני יכולה לפעמים לא לדרוך עליה,המקום רדום לפעמים ואני מאבדת תחושה ברגל בכלל. עשיתי כל מיני בדיקות בביה"ח כולל בדיקת כלי דם ועורקים ולא מצאו כלום אבל אני יודעת שיש בעיה זה כואב ומציק. מה יכולה להיות הבעיה?
    אשמח ואודה מראש לתגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיה ברגל עקב מכונת לב ריאה - תגובה

ד''ר דני פינק
    06/03/2011

שלום רב
    באיזור המפשעה ליד כלי הדם שדרכם התחברו למכונת לב ריאה ישנו גם עצב המעצבב את איזור הירך ובהחלט יכול לגרום לתלונות האלו משנית אולי לפגיעה בעצב במהלך הניתוח או כתוצאה מבצקת או הצטלקות באיזור זה. אין פתרונות מאגיים וחשוב לאבחן את הבעיה וניתן לבצע בדיקת הולכת עצב שיכול לאבחן את הבעיה. כמוכן ידוע שלחץ מקומי מוגבר כגון על ידי חגורה לוחצת מדי או בגד לוחץ יכול להחמיר את הכאבים ולכן מומלץ ממניעת לבישת בגדים לוחצים באיזור. במידה והכאבים לא חולפים תוך כחודש חודשיים הייתי פונה למרפאת כאב שיכול לעזור
    בהצלחה
    ובכבוד רב
    דר דני פינק
    מנתח לב , מרכז רפואי שערי צדק
    ירושלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו