פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחת עיניים לחתולים
    עמירם
    07/05/2014

חתולת חצר שלנו (ידידותית) ילדה ארבעה גורים, היום בני שלושה שבועות בערך. הם נמצאים במקום מוגן. לכולם יש דלקות עיניים.

האם ניתן לטפל בהם במשחת עיניים מקסיטרול הנמצאת ברשותי (עדיין בתוקף)? המשחה מכילה ניאומיצין ופולימיקסין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משחת עיניים לחתולים

הוספת תגובה

• משחת עיניים לחתולים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    08/05/2014

היי עמירם,

דלקות עיניים בגורי חתולים הן דבר נפוץ, והסיבה להן יכולה להיות ממקור חיידקי, ויראלי או משולב. משחת העיניים המומלצת לגורמי המחלה הנפוצים בחתולים היא טרמיצין, המכילה אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים.

המשחה שציינת אינה מוכרת לי לטיפול שגרתי בחתולים.

בנוסף- יש לנקות בעדינות את ההפרשות מעינייהם בעזרת פד גזה נקי ונוזל סטרילי (ניתן להשיג מהמרפאה הוטרינרית הקרובה לביתך).
    במידה ואין שליטה על הדלקת ונראה שהיא מחמירה- יש לפנות בהקדם לבדיקה וטרינרית בכדי למנוע התדרדרות למצב של עיוורון.

בהצלחה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עטלפים וכלבת
    שירן
    06/05/2014

שלום,

האם העטלפים בארץ יכולים להעביר כלבת?
    ידוע לי שאין כלבת באיזור המרכז, אך האם זה יכול לקרות?
    האם שריטה של עטלף גם יכולה להעביר את המחלה? ושאלה אחרונה, האם הם יכולים להיכנס לבתים דרך חלון עם תריסים פתוחים? עטלף חולה יוכל לעשות זאת?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    עטלפים וכלבת

הוספת תגובה

• עטלפים וכלבת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    06/05/2014

שלום שירן,

ככלל- כל יונק יכול להדבק במחלת הכלבת, ולהעביר הלאה את המחלה ליונק אחר. מאחר ועטלפים הם יונקים- תיאורטית הם יכולים להדבק במחלה ולהעבירה הלאה, אך לא ידוע לי על עטלף שאובחן בארץ לכלבת.
    בארה"ב עטלפי הפירות מהווים נשא ידוע של מחלת הכלבת (שהינה מזן קצת שונה מזה של הכלביים) וישנם מקרים מתועדים על כך שהעבירו את המחלה ליונקים אחרים.

מחלת הכלבת נפוצה יותר באזור הצפון ועוטף ירושלים, אך בעל חיים שנושא את המחלה יכול להמצא בכל אזור בארץ, גם באזור המרכז.

וירוס הכלבת מועבר דרך הרוק של חיה חולה, כך שלרוב המחלה מועברת בנשיכה. יחד עם זאת תיתכן העברת המחלה בשריטה ואחריה מגע האזור הפצוע עם רוק נגוע.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור משלשל ומקיא
    עודד
    26/04/2014

יש לי גור בורדר קולי אצלי כשבוע וחצי והוא בן שבעה וחצי שבועות. קיבל משושה ראשון שהיה בן שישה שבועות. מאז שהבאתי אותו הוא משלשל והיום גם הקיא. פעיל ומשחק המון. בהתחלה התקשה לקבל מזון יבש אך הוא כבר התרגל אבל עדיין משלשל. (צואה בצבע חום ירוק כמו משחה סמיכה עם נקודות עליה). מה עליי לעשות? האם יש סיכוי שחולה?

לקביעת תור
    סגירה
    גור משלשל ומקיא

הוספת תגובה

• גור משלשל ומקיא - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    27/04/2014

שלום עודד
    שלשול בגורים יכול לנבוע מגורמים רבים מאוד - החל מדלקת מעי על רקע מזון לא איכותי או מקולקל, אכילת שטויות, תולעי מעי או טפילי מעי, דרך השתפלות מעי ומחלות של גורים (כגון נגיף הפרוו או הכלבלבת), ועד מחלות סיסטמיות שונות.
    על מנת לאבחן את הגורם יש צורך בהצפת צואה (ע"מ לבדוק נוכחות של ביצים של תולעי מעי או עדות לטפילי מעי אחרים) ובמידה ואלו נשללו יש מקום לבדיקות מקיפות יותר (בדיקות דם ואף אולטראסאונד בטן).
    יש לציין כי חיסון יחיד בגיל 6 שבועות אינו מבטיח חסינות מפני מחלות גורים (כגון פרוו וכלבלבת) ולכן שלשולים בייחוד עם מלווים בהקאות בהחלט יכולים להעיד על הדבקות באחד מהם (אם כי על פי תיאורך הגור מרגיש מצויין ולכן פחות חשוד לכך). אך כל אחד מהגורמים הנ"ל אפשרי.

בכל מקרה חשוב להדגיש שמכיוון שגורים, יכולים להתייבש מהר כתוצאה משלשול, אין להתעכב עם מציאת גורם הבעיה והטיפול בו ומומלץ לתת טיפול תומך בכל מקרה עד לאבחון הגורם ושליטה בשלשול. ולכן המלצתי היא לגשת לוטרינר המטפל בהקדם.

בברכה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד מהתנהגות החתולה
    לילך
    26/04/2014

שלום.
    לפנות בוקר מתוך שינה שמעתי רעש חבטה בבית. החתולה ישנה בסלון על שמיכה שהיתה מונכת על שולחן פינת האוכל. כשהגעתי אליה היא היתה מונחת על שתי כסאות על הגב, כאשר ציפרוניה יד אחת עדיין נעוצות בשמיכה, ושתי רגליים, נדמה היה שתקועות בין שלבי גב הכסא. ניסיתי להזיז אותה והיא לא הגיבה. ראיתי שהיא נושמת אך היא לא הגיבה במשך כמה דקות. הנחתי שהיא התגלגלה מן השולחן אל הכסאות, אבל אני לא יודעת אם זאת אמורה להיות סיבה לדאגה כי זהו מרחק מאוד קטן והמצע לנפילה רך. כאשר היא החלה להגיב היא "שאגה" עלי/ הוציאה אוויר (לא יודעת איך לקרוא לפעולה הזאת שהם עושים כשהם חשים כאב מאוד חזק). ראיתי אותה נוהגת בדרך זאת רק פעמיים בחייה (סכ"ה בת 3 וקצת), פעם אחת כשקיבלה מכה חזקה ברגל ופעם שניה כשראתה את עצמה במראה לראשונה.... לאחר 3 שאגות כאלה היא עברה לשאגה קולנית מאוד ואז ברחה בריצה מתחת לכסא ומיד לאחר מכן מתחת למיטה בחדר השינה. במשך כמה דקות היא המשיכה לשאוג עלי בכל פעם כשהצצתי מתחת למיטה. אחרי כמה דקות של "מנוחה" צעדתי בסלון ופיתיתי אותה לבוא אחרי. היא יצאה ובהתחלה נתנה לי פעם אחת אפילו ללטף אותה, אבל מאז היא מטיילת בבית לאט, בחשדנות, מרחרחת בחשדנות כל מיני מקומות ולא נותנת לי להתקרב יותר מדי- היא זורקת אלי יללה קטנה וכועסת ואני נותנת לה את המרחק. לא עבר הרבה זמן מאז, ראיתי שהיא הולכת בצורה תקינה ואני פחות מודאגת מחבלה. היא כבר הספיקה לאכול ולהתלקק (התנהגות נורמלית חתולית) ומה שממש ממש מדאיג אותי זה בעיקר התגובות אלי והחשדנות בבית. אציין שבד"כ היא חתולה מאוד חמה וחברותית. היא נותנת לי להתקרב גם במצבים של כאב או מחלה, היא משתפת פעולה כשהיא צריכה לקבל טיפול כלשהו ולא מביעה כעסים אלי או אל בעלי, להפך, היא כמו ילדה קטנה שרצה לאמא ואבא "כשיש פצע"... אני מאוד מאוד מאוד מודאגת ולא יכולה לחזור לישון.
    אני אשמח לקבל כל עצה ותגובה שתוכל לכוון אותי מה לעשות.
    תודה,
    לילך

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד מהתנהגות החתולה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    08/05/2014

שלום לילך,

האם החתולה מעוקרת? מחוסנת באופן תדיר? חיה רק בבית או יוצאת גם החוצה? איזה מזון היא אוכלת? האם יש בעלי חיים נוספים בבית?
    באיזה גיל נראה לראשונה ההתקף שתארת? האם היא חתולה בריאה בד"כ? האם סובלת מחרדות כלשהן?

יתכן וה"התקף" שתארת נובע מבעיה במערכת העצבים שמובילה לעווית, אך בכדי לצמצם את מגוון האפשרויות העומדות לפנינו- המלצתי אלייך היא לקחת אותה לוטרינר לבדיקה פיזיקלית מקיפה שתכלול גם בדיקות דם ושתן.

בינתיים- נסי לעקוב אחריה ולתעד את המשך התנהגותה וכל חריגה בהתנהגות הרגילה שלה. במידה וכל הבדיקות יהיו תקינות- יתכן ויהיה צורך בייעוץ התנהגותי ע"י מומחה שינסה לאבחן אם מקור התנהגות חריגה זו נובע מבעיה התנהגותית (חרדה, תגובה לרעשים מסוימים ועוד).

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע שלא עובר בחתול כבן 3.
    מיכל אלמוג.
    24/04/2014

שלום לרופאים.
    צרפתי תמונה של פצע שכבר לא עובר כחודש. וטרינרית קבעה תחילה שזו אלרגיה, אח"כ פטריה (למרות שהתרבית לא התפתחה כפטריה), עכשיו שוב כאלרגיה. יש לציין כי הפצע הופיע כארבעה ימים לאחר חיסון נגד תולעים. ניסיתי מספר משחות וזה לא עובר, אפילו לא משתפר. יש לך רעיון מזה יכול להיות? כמו מה זה נראה לך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פצע שלא עובר בחתול כבן 3.

הוספת תגובה

• פצע שלא עובר בחתול כבן 3. - תגובה

27/04/2014

שלום מיכל,
    האם החתול נמצא רק בבית או גם בחוץ? האם יש לו מגע עם עוד חתולים? כלבים? האם זוהי פעם ראשונה שהוא מקבל תילוע בהזרקה? והאם הזריקה נעשתה באזור בו הופיעה הלקות? האם הלקות מגרדת? ואם כן האם הגירוד הופיע לפני הלקות או להפך?
    האם הלקות השתנתה עם הזמן? (גדלה/קטנה, היתה נפוחה יותר או פחות, שינתה צבע או צורה)
    התשובות לשאלות אלו יכולות לעזור להבין את הגורם ללקות שכן יכולים להיות לה גורמים רבים ביניהם - טראומה, פצע מנשיכה או גירוד, טפילים עוריים, פטרת עורית (שנשללה במקרה שלך), תגובה מקומית להזרקה ועוד.
    אם אכן מדובר בתגובה לזריקת התילוע (אופציה אפשרית בהחלט אם הזריקה ניתנה במקום שבו הופיעה הלקות) אז הלקות יכולה להרפא ולהיעלם או שתשאר צלקת מקומית וקרחת אך בכל מקרה מומלץ שלא לבצע יותר תילוע בהזרקה בחתולך.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך: פצע בחתול...

מיכל אלמוג.
    27/04/2014

תודה על תשובתך.
    זהו חתול בית, אינו בא במגע עם חתולים אחרים, למרות שאנו גרים בדירת קרקע והוא "משוחח" עמם מבעד לרשת. זו לא הפעם הראשונה שהוא מקבל תילוע, הוא אצלנו מגיל 3 חודשים וצחוסן עפ"י המלצות הווטרינר כל חצי שנה. האם זה משנה במשהו את תשובתך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מאוד
    קורין
    22/04/2014

שלום יש לי כלבת לברדור בת 7 חודשים והיא בלעה מגבון האם יכול לקרות לה משהו היא עלולה למות מחסימת מעיים?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף מאוד

הוספת תגובה

• דחוף מאוד - תגובה

ד''ר סמדר טל
    08/05/2014

שלום קורין,

מה גודל המגבון שנאכל? האם הכלבה הקיאה לאחר מכן? נראתה אפטית? חסרת תיאבון? העבירה צרכים?

ככלל, גורי כלבים, בעיקר אלו מהגזעים ה"גרגרנים" (לברדור, גולדן), מועדים לאכילה לא מבוקרת של חפצים שעלולים להתקע במערכת העיכול, לחסום את דרכי העיכול- ולהזדקק לניתוח חירומי לצורך ריקון המעיים.

במידה והחפץ הנאכל גדול במיוחד, עשוי מחומרים עם קצוות חדים, או גורם לסימנים כמו הקאות בלתי פוסקות, חוסר תיאבון, דיכאון וחולשה- יש להגיע בהקדם לבדיקה וטרינרית ולשלול או לאשר חסימת מעי המהווה סכנת חיים.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מון דיאטטי לחתולים
    ג'נט
    22/04/2014

שלום

יש לי 4 חתולים , כאשר רק אחד מהם שמנמן .
    הם כרגע אוכלים מזון גורים של נוטרו צ'ויס, ההאכלה היא חופשית והם ניגשים לאכול מתי שהם רוצים .
    שאלתי היא האם יש סכנה בלתת לכולם מזון דיאטטי , מאחר ואין לי אפשרות לשלוט
    ולפקח מאיזו צלחת אוכלים ומתי .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מון דיאטטי לחתולים

הוספת תגובה

• מון דיאטטי לחתולים - תגובה

27/04/2014

שלום ג'נט

בני כמה החתולים? מדוע הם אוכלים מזון גורים? (מזון גורים הינו מזון שמיועד לגדילה, הוא מכיל ערך קלורי גבוה בהרבה מזה שצריך חתול בוגר)
    באופן כללי אין מניעה לתת לכל החתולים מזון דיאטטי אלא אם יש בינהם חתולים רזים. במקרה כזה כדאי אולי לתת לחתולים אלה תוספת נפרדת לפחות פעם ביום (למשל לתת קופסאות שימורים בהשגחה)
    חשוב שתדעי גם שקשה לבצע הפחתת משקל בחתולים על ידי האכלה חפשית ומומלץ לחשב כמות מזון יומית עפ"י משקל היעד הרצוי.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקה בכלבת
    תמר
    22/04/2014

שלום ובוקר טוב

אתמול היינו ביער בן שמן והיו שם שני כלבים מסוג פיקנז ננסי שהתרוצצו בין אנשים וגם הגיעו אלינו, ליטפתי אחד מהם, ליטוף קטן כי הכלב מיהר למקום אחר ולאחר מכן שמתי לב שהיה לי חתך קטן באחת מהאצבעות, עם דם יבש.
    הכלב נראה מטופח וחיוני, הרבה ילדים ליטפו אותו וגם הבעלים שלו, הוא נתן לכולם לתת לו תשומת לב. לא הרגשתי רטיבות של רוק על הפרווה כשליטפתי אותו, היא היתה יבשה.

מה הסיכוי להדבקה בכלבת מאירוע כזה? אני קצת לחוצה.
    אני בעיקרון קיבלתי חיסון לפני פחות משנה וחצי ונאמר לי שהוא תקף לשנתיים במאה אחוז.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקה בכלבת

הוספת תגובה

• המשך

תמר
    22/04/2014

לא ממש זוכרת אם הפרווה היתה יבשה, למיטב זכרוני לא היתה רטיבות כלשהי, אחרת הייתי מנגבת את היד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

27/04/2014

שלום תמר,

ראי תגובה בשאלתך הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה
    רותם
    21/04/2014

שלום, יש לי חתולה ששמתי לב שבזמן האחרון קופצת בבהלה בזמן האוכל ומפסיקה לאכול, בדרך כלל בבשר כמו עוף וכו׳ היא כאילו משמיעה צרחת בהלה וקופצת .. מה זה יכול להיות?? היא גרה בחצר שלי

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה

הוספת תגובה

• חתולה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    25/04/2014

שלום רותם,

האם יש באפשרותך לקחת אותה לבדיקה רפואית?

במידה ולא- האם תוכלי לצלם את האפיזודה הזו ולהעלות לרשת בכדי שנוכל להבין את הסיטואציה טוב יותר?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה

רותם
    27/04/2014

היי כן לקחתי אותה כבר והיתה לה דלקת בחניכיים נתנו לה זריקה ועכשיו היא מתחילה לחזור לעצמה ולאכול כרגיל. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרכוסים
    נונה
    21/04/2014

שלום יש לי כלבה בת 4 מסוג לברדור מעורב אתמול היא ניגשה לסלון והלכה בצורה מוזרה היא התחילה לפרכס ברגלים ובראש, אחרי 5 דקות היא הפסיקה הסתובבנו איתה בבית לראות אם היא מפחדת ממשהו או אם היא מוצאת עקרב או נחש או משהו דומה והיא לא התנהגה מוזר. מאז היא מתנהגת רגיל, אין סיבה שהיא תוכל רעל כי היא מסתובבת אצלנו בחצר. מה זה יכול להיות? ללכת לוטרינר או לראות אן זה קורה שוב?

לקביעת תור
    סגירה
    פרכוסים

הוספת תגובה

• פרכוסים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    25/04/2014

היי נונה,

פרכוס או עווית הנראה לראשונה בכלבת לברדור בת 4, שהינה בריאה בד"כ, ושחוזרת לעצמה מיד לאחר מכן, מחשידים מאוד למצב של אפילפסיה אידיופטית (שמקורה אינו ידוע), הנפוצה בגזע הנ"ל (ובגזעים נוספים) ונראית לראשונה בין הגילאים שנה ל- 6 שנים.

בכדי לשלול סיבות נוספות לפרכוסים (חוסר איזון מלחים בגוף, ירידה חדה ברמות הסוכר, בעיות כבד/כליות ועוד)- יש להגיע לבדיקה מקיפה אצל הוטרינר ולבצע בנוסף בדיקות דם מלאות.

ישנו סיכוי סביר כי יהיו התקפים נוספים בהמשך חייה של כלבתך, אך במידה ותדירות העוויתות נמוכה (אחת למספר חודשים) ומשכן אינו עולה על דקות בודדות, בד"כ לא נדרש טיפול תרופתי אלא רק מעקב ותיעוד ההתקפים.

סיבה נוספת להגעה לוטרינר היא הצטיידות בחומר העוזר להפסיק את העוויתות בזמן שהן מתרחשות- הוטרינר שלכם יוכל להסביר לכם עליו וללמד אתכם כיצד לתת אותו לכלבה בזמן התקף.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לחזק מערכת חיסונית של כלב?
    מיכל
    21/04/2014

היי יש לי כלב בינוני בערך בן 7-אצלנו מגיל שנה וחצי מצאנו אותו ביער כשכל הפנים והרגליים שלו ללא פרווה ועם הרבה פצעים-הוא גירד את עצמו בגלל טפיל עורי. אחרי הרבה אנטיביוטיקה-שנה וחצי זה נעלם עכשיו כל פעם שהמערכת החיסונית שלו יורדת זה מתפרץ אחרי תקופה קשה שהייתה לו גם הטפיל גם דלקת במערכת העיכול סירסנו אותו על מנת לחזק את המערכת החיסונית- אבל זה לא עוזר הוא ממשיך להסריח מהפה והטפיל שוב גורם לו לגירויים הוא לא מסוגל לחיות בלי אנטיביוטיקה.
    האם יש משהוא אחר שיכול לחזק את המערכת החיסונית או שאנחנו צריכים להמשיך לבנות לו מערכת חיסונית עם אנטיביוטיקה?

הוספת תגובה

• כלבת
    תמר
    20/04/2014

שלום,

יש לי שאלה לגבי כלבת שאליה אני מאד חרדתית. אני אצל אחי כרגע בבית חשמונאי - לא שמעתי שהיו כאן מקרי כלבת בזמן האחרון. ליטפתי את הכלבה של אחי ויש לי פצע ביד שליטפה, מין פציעה בינונית מחפץ, לא ירד לי דם אבל זה לא ממש שטוח וזה אדום. הכלבה בריאה ומחוסנת. הפצע נוקה. מה הסיכוי להדבק בכלבת מליטוף שכזה? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כלבת

הוספת תגובה

• כלבת - תגובה

27/04/2014

שלום תמר,
    בכלבת אפשר להדבק רק מרוק של בעל חיים שחולה במחלת הכלבת.
    אם הכלבה של אחיך בריאה ומחוסנת אין סיכוי שתדבקי.

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרות צילום רנטגן אין פתרון
    רועי
    19/04/2014

שלום, הכלבה שלי צולעת מעל לשלושה חודשים, זה התחיל פעם בשבוע ולאט לאט התגבר. היא רצה ומשחקת כמו משוגעת שאני מנסה למנוע ממנה לרוץ כלכך הרבה כי אחרי זה הצליעה מתחזקת.
    לפני כשבועיים עשינו לה צילום הווטרינר ראה קצת סחוס במרפק למרות הטענה שלו שהכאב הוא מהכתף. שאמר שאין מה לעשות רק לנוח. זו רגל קדמית ימין.
    יש עוד דרך לטפל בזה ? תודה רבה

הוספת תגובה

• למרות צילום רנטגן אין פתרון - תגובה

ד''ר סמדר טל
    08/05/2014

שלום רועי,

בת כמה הכלבה? כמה שוקלת? האם ניתנו לה משככי כאבים והאם הם עזרו? האם קיבלה תרופות אחרות?

המלצתי אליך היא להתייעץ בנושא עם וטרינר אורתופד מומחה, שאף יבדוק אותה ואת הצילומים ויציע לך מנקודת מבטו המושכלת את האופציות השונות לאבחון נוסף וטיפול- אם יש כאלה.

ניתן ליצור קשר עם מומחה שכזה דרך המרכזים הוטרינרים הגדולים (ביה"ח הוטרינרי בבית דגן, ביה"ח הוטרינרי בכפר הירוק ומרכז המומחים "חוות דעת" בבית ברל) או דרך מרפאות וטרינריות פרטיות העובדות עם אותם מומחים.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקיצת נדל ארסי!
    עידן
    18/04/2014

הכלבה שלי נעקצה על ידי נדל ארסי בפה!
    מה לעשות?!
    זה מסוכן??????

לקביעת תור
    סגירה
    עקיצת נדל ארסי!

הוספת תגובה

• כלבה צולעת
    זיו
    18/04/2014

שלום,

הכלבה שלי צולעת על רגל שמאל האחורית כבר קרוב לחודשיים ואנחנו בהתלבטויות לגבי המשך הטיפול עקב אבחונים סותרים של וטרינרים, אודה להתייחסותכם.

לגבי הצליעה: מדובר בכלבה מעורבת, בת 6, במשקל 40 ק"ג. הצליעה חמורה יותר כשהיא קמה משכיבה. בכ"א היא יכולה להניח את הרגל אבל היא בעיקר נתמכת ברגל השנייה.

לגבי הטיפול: היא קיבלה זריקה של סטרואידים שעזרה ולאחר מכן ניסינו טיפול במספר סוגים של תרופות נון-סטרואידיות אך ללא שיפור.
    וטרינר אחר איבחן שאולי מדובר בבעיה בברך (קרע במיניסקוס או משהו כזה).

כרגע אנחנו על צומת דרכים - האם להכנס לעלויות של יעוץ אורתופדי וצילומים, האם יש טעם לכל זה בכלל? ואם כן, לאן זה מוביל אותנו? ניתוח במיניסקוס? האם יש אפשרויות אחרות?
    האם יש טעם להמתין עוד ולראות אם יש שיפור מעצמו? (הכלבה בינתיים חיה את חייה ולא נראה שהיא סובלת)

בברכה, זיו

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה צולעת

הוספת תגובה

• כלבה צולעת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    25/04/2014

שלום זיו,

בכדי למנוע המשך תסכול, הוצאות כספיות ומעבר בין וטרינרים שונים- ההמלצה היא לפנות לוטרינר מומחה בכירורגיה-אורטופדיה שיאבחן את כלבתכם כראוי ויוכל להציע את הטיפול ההולם.

ישנם מומחים שכאלו במרכזים הרפואיים הגדולים (ובראשם בית החולים הוטרינרי בבית דגן) וישנם מומחים עצמאיים המספקים שירותי בדיקה וייעוץ במרפאות הפרטיות.

השלב הראשון והחשוב ביותר הוא להבין מהו מקור הצליעה- האם אורטופדי או נוירולוגי (קשור למערכת העצבים ולא לשרירים או לשלד). השלב הבא הוא לקבוע את מיקומה המדוייק של הבעיה- אם זה ברגל האחורית- אז האם הבעיה היא בכף הרגל? במפרקים השונים? בברך? באגן? האם הבעיה היא בגידים? בעצמות? וכן הלאה.

לכל אחד מהמקומות שציינתי- יש רשימה של בעיות היכולות לגרום לצליעה- שבר, סדק, פריקה, קריעת רצועה, שינויים ניווניים במפרקים, גידולים סרטניים, דלקות ועוד.

ברגע שיימצא מקור הבעיה המדוייק- יוכל המומחה להציע לך דרכים שונות לאבחון הבעיה ואיפיונה- צילומי רנטגן, CT, MRI. השלב האחרון הוא טיפול בבעיה, וגם כאן ישנה רשימה ארוכה של אפשרויות שניתוח הוא אחת מהן.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה