מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גורים קטנטנים וטוקסופלזמהיעל30/03/2014
שלום,
חברה לעבודה מצאה שני גורי חתול קטנטנים (אולי שבועיים) והביאה אותם לעבודה על מנת שתוכל לטפל בהם (כל הכבוד לה!!).
הבעיה - אני בהריון וקצת לחוצה. כולם כאן מלטפים אותם ולאו דווקא שוטפים ידיים אח"כ... האם גורים כל כך קטנים יכולים להדבק בטוקסופלזמה? מאחר והם עדיין לא אוכלים בשר, אני מניחה שהם היו יכולים להידבק רק מהחתולה שהמליטה אותם ברחם. דרך הדבקה כזו אפשרית בכלל...?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורים קטנטנים וטוקסופלזמה - תגובה
ד''ר סמדר טל02/04/2014שלום יעל,
גורים אכן יכולים להדבק מאמם עוד ברחם, ואם לא שם- אז מהפרשות הצואה שלה לאחר שנולדו. גורים שנדבקו יכולים להפריש הלאה את ציסטות הטפיל בצואה שלהם.
אני מציעה לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך לגבי בדיקות שתוכלי לעשות בכדי לבדוק האם ישנם נוגדנים בגופך לטפיל (מאיזושהי חשיפה קודמת לחתולים) כתלות בשלב ההריון שלך, ולשאול לעצתו בהתאם לתוצאות שיתקבלו.
בברכה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לחיסון ראשון של גורהמודאגת29/03/2014
שלום לפני יומיים קניתי כלבת שיצו בת חודשיים . הבנתי מהחנות חיות שהיא לא עברה עדיין חיסונים , קראתי מאמרים שגור צריך לעבור את החיסון הראשון שלו בגיל שישה שבועות נגד תולעים . אני מפחדת שהיא חולה , החיסון הראשון שלה היא תעבור רק בעוד שבוע . אני לא יודעת מה לעשות , היא מתעטשת כל הזמן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לחיסון ראשון של גורה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי02/04/2014שלום,
מזל טוב על הרכישה החדשה.
גורי כלבים צריכים לקבל טיפול נגד תולעי מעיים ע"י כדור תילוע (המכיל 2 חומרים כנגד תולעים עגולות ושטוחות) או בסירופ לגורים צעירים מתחת לגיל חודשיים (כנגד תולעים עגולות). כמו כן עליהם לעבור סדרת חיסונים הכוללים את המשושה והכלבת החל מגיל 6-8 שבועות.
כמו כן מומלץ לבצע הצפת צואה לכל גור, במיוחד עם הרקע שלו אינו ברור, על מנת לשלול נגיעות בטפילי מעיים (כגון קוקסידיה וג'יארדיה)
המלצתי אלייך היא לגשת עם הגורה החדשה לוטרינר על מנת לבצע בדיקה כללית ראשונית ולקבל תכנית תילועים וחיסונים מתאימה. מומלץ להביא צואה לבדיקת צואה.
בברכה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול מת לפתע מסיבה לא ידועהאורית29/03/2014
היי.. היה לי חתול שניצל מהרחוב ואני משערת שגילו היה כ-7 שנים. מהיום שאימצתי אותו , לא היה בחוץ כלל. הוא חי ברחוב כשנתיים שלוש עד שלקחתי אותו אליי. ביום ראשון האחרון חזרתי אחרי סופ״ש מחוץ לבית, וגיליתי שהוא אינו כעצמו: חלש, בלי מצב רוח, לא קופץ על השולחן, נטול תיאבון או חיות כלשהי - ניגוד מוחלט למצבו הנורמטיבי. הנחתי שהוא לא מרגיש טוב ושזה יעבור תוך יום יומיים. ביום שני שמתי לב שהוא עדיין ככה, אבל הוא היה נייד והגיב לשמו, וגרגר כשליטפתי אותו ועשה תנועות פינוק איתי. ביום שלישי כשחזרתי מהעבודה מצאתי אותו מתחת למיטה בלי רצון לצאת וכשהוא השתין על עצמו. הוא עדיין היה נייד אך זז לאט, בדיכאון והיה ללא תיאבון. נתתי לו קופסת חמאה - כלום, לא נגע בה. שטפתי אותי ולקחתי אותו למיטה איתי ללילה, בה היה נינוח ורגוע ועדיין הגיב לי, אך מאוד סטאטי. ברביעי בבוקר השארתי לו טונה אך כשחזרתי הוא נח על בטנו ולא בא אליי (הוא תמיד היה אליי כשקראתי לו) וכשהרמתי אותו כל הבטן הייתה ספוגה פיפי וניכר היה כי לא יכל להתרומם. הוא לא אכל דבר מהטונה או מהאוכל בצלחת. שטפתי אותי, והוא לא הבעי כל התנגדות - מה שהיה מאוד מוזר. כמו כן, גופו היה רופס לחלוטין. ניסיתי להשקותו ולהאכילו - בלי הצלחה. התקשרתי לאימי אשר הגיעה ואמרה שנראה שהוא גוסס ועדיף לתת לו ללכת בשקט.גופו היה רפוי לחלוטין וניכר כי לא הצליח לעמוד על 4. הכפות שלו היו שלמות ונעו כשהזזתי אותן, אך כשניסיתי לייצבו עליהן הן התעקלו לצדדים והוא קרס. כמו כן, הוא לא יכל לשנות תנוחה מבלי שהזזתי אותו אני. החתול לא עשה רעשי מצוקה ואף נראה מאוד רגוע ונראה שלוי כשהנחתי אותו על שמיכה ליד מים וטונה.החלטתי לקחת אותו לוטרינר למחרת (למרות אזהרות אימי שטענה כי הווטרינר ימליץ על הרדמה).. יצאתי לעבודה בשבע וחצי, וחזרתי ב-3 הביתה. אימי הגיעה לביתי ב-2 וחצי כדי לגלותו מת, כנראה כמה שעות, שכן גופו היה קשה ונותר באותה התנוחה כפי שהיה בבוקר. במהלך הלילה האחרון לחייו כמעט ולא בכה, לא זז ולא נאנח - נראה כאילו הוא רוצה לישון. החתול כבר נקבר, והתאבלתי עליו כבר יומיים.. האם יש למישהו מושג מה הייתה הסיבה למותו? מהיכן הגיע השיתוק הזה לפתע?! האם זו אשמתי בכך שהוא מת, שלא לקחתי אותו לוטרינר ביום א או לפחות שלישי? עזרו לי בבקשה, כי אי הידיעה מייסרת.. הוא היה חתול אהוב ומפונק ונפטר לי כרעם ביום בהיר :( מצורפת תמונתו כ12 שעות לפני פטירתו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי התייעצויות נראה כי מדובר ב-Hcm
אורית30/03/2014ולצערי אחד התסמינים הוא מוות פתאומי מדום לב..:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת חוםדבי29/03/2014
האם אפשר למדוד חום בצורה לא רקטלית?
באמצעות מד חום אינפרה אדום של אנשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת חום - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי02/04/2014שלום דבי,
מדי החום הלא רקטליים (כגון מד אינפרא אדום) אינם אמינים בבעלי חיים ולא אינם בשימוש
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב משתין על המיטהjozi28/03/2014
שלום בבקשה עזרתכם דחוף יש לנו פקניז בן שנה .הבאנו אותו כשהוא היה בן חודש ממהתחלה הרגלנו אותו לעשות צרכים על העיתון במרפסת וכמובן בטיול הרגיל היומי מחוץ לבית . בחודש האחרון הוא עולה על המיטת ועושה את הצרכים שלו אפיחו על השולחן בסלון בבקשה עזרה לפני שאני מוציאה אותו מהבית ועושה עוול לבן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב משתין על המיטה - תגובה
ד''ר סמדר טל05/04/2014שלום ג'וזי,
האם כשאת כותבת "צרכים" את מתכוונת לשתן, לצואה או לשניהם יחד?
במידה ומדובר בשתן בשלבד- השתנה במקומות שאינם "ראויים" או באופן כללי שינוי בדפוסי ההשתנה הרגילים יכול לנבוע הן מסיבות רפואיות והן מסיבות התנהגותיות.
בכדי להבדיל בין השתיים, יש להגיע עם כלבך לבדיקה אצל הוטרינר שיקח היסטוריה מפורטת הכוללת פרטים לגבי הלו"ז היומי של הכלב, כמות השתייה ששותה ביום, סוג המזון והאם הוחלף לאחרונה וארועים מלחיצים או כאלו שגרמו לשינוי בסדר היום.
לאחר מכן תבוצע בדיקה פיזיקלית ואולי גם בדיקת שתן בכדי לשלול דלקת בדרכי השתן.
במידה ותישלל בעיה רפואית- יוכל הוטרינר לחשוד כי הדבר נובע עקב בעיה התנהגותית ואולי השתנה זו נעשית בצורה "מכוונת". כאשר מדובר בבעיה התנהגותית ההמלצה היא לעבוד עם מאלף או אפילו וטרינר מומחה להתנהגות בכדי לאבחן את הבעיה כראוי ולהגיע לטיפול הנכון.
מאחר והוא כלב צעיר- סביר להניח שאם הבעיה התנהגותית יהיה ניתן לפתור אותה בעזרת טיפול הולם ולא להגיע למצב של הוצאת הכלב מהבית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורי חתוליםמירב26/03/2014
שלום,
יש לנו גורי חתולים בני יומיים. האמא המליטה 6, לקחה 2 ונעלמה.
לקחנו אותם אלינו מאחר והם כבר היו כמעט על הסוף, קפואים ורעבים. (קנינו עבורם חלב חתולים).
השאלה שלי היא, האם כרגע לפני שחוסנו, הם יכולים להעביר מחלות?
האם לישון איתם באותו חדר גם יכול להעביר מחלות?
ומתי עלינו לעשות להם חיסון ראשון?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פרעושיםנעמי25/03/2014
שלום, יש לי גורת פודל טוי לבנה בת 4 חודשים. נמצאת אצלנו מגיל 7 שבועות. מהיום הראשון בבית היא מטופלת נגד פרעושים. לפני שנכנסה הביתה טופלה בספריי פרונטליין ולאחר מכן הוטרינר שלה שם לה אדווקט ולפני 10 ימים שמו לה אדוונטיקס. לפני יומיים מצאתי עליה פרעוש חיי. מיד הוצאתי אותו. אין עליה סימן לפרעושים וגם לא לצואת פרעושים.יש לי מס' שאלות:
1. האם מקלחת עם שמפו נגד פרעושים מחליש את האמפולה?
2. האם ניתן לשים לה בנוסף לאמפולה גם ספריי פרונטליין?
3. האם האמפולה לא אמורה להרוג את הפרעושים?
4. מה הטיפול הכי מומלץ מניסיונך?
תודה רבה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרעושים - תגובה
ד''ר סמדר טל02/04/2014שלום נעמי,
ישנם תכשירים נגד פרעושים שאינם עמידים לשטיפה, ולכן יוסרו ברגע שהכלבה תעבור מקלחת. בידקי מהם הוראות השימוש באמפולה שנמצאת בידייך, ואם היא אכן לא עמידה לשטיפה- יש לחכות יומיים לאחר השטיפה ולשים אמפולה חדשה.
מניסיוני- שמפו כנגד פרעושים אינו יעיל באותה המידה כמו אמפולות או קולרים נגד פרעושים.
אין צורך לשלב בין אמפולה מסוג אחד לפרונטליין- לשני החומרים אותה מטרה ושימוש בו זמני אינו מומלץ ויכול להעמיס על כלבתך חומרים כימיים שיכולים אף להוביל להרעלה.
ישנן אמפולות שהורגות פרעושים וישנן כאלה שפועלות על השלבים הצעירים יותר (ביצים, לרוות) וכך מונעות התרבותם של הפרעושים. בידקי האם האמפולה שבידייך מתאימה למשקלה של הכלבה- ואף פני למרפאה הקרובה לביתך בכדי שיראו לך כיצד משתמשים באמפולה בצורה הנכונה ביותר כך שתשפיע באופן מקסימלי.
זה שמצאת על כלבתך פרעוש למרות שהיא מטופלת- לא אומר שהיא נגועה בפרעושים, יתכן והוא הגיע אליה מהסביבה החיצונית באחד הטיולים בחוץ (אם היא סיימה את חיסוניה וכבר יוצאת) ועדיין לא הספיק להיות מושפע מהחומר. סיבה נוספת היא נגיעות בפרעושים בביתך- ולכן ההמלצה היא על ריסוס תקופתי כנגד פרעושים של הבית וסביבתו.
בברכה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת שוקולדשרית24/03/2014
הכלב שלי אכל חבילת שוקולד, מתי אמורים להתחיל סימנים אם הוא לא מרגיש טוב,
עברו 3 שעות בערך, ואין שום סימן כרגע, (אני פשוט בארצות הברית לילה עכשיו והוטרינר פותח עוד 10 שעות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת שוקולד - תגובה
ד''ר סמדר טל28/03/2014היי שרית,
כמה שוקל הכלב? האם זהו שוקולד חלב או מריר? כמה גרם מכילה חבילת השוקולד הזו?
הרעלת שוקולד נובעת ממרכיב בקקאו בשם תיאוברמין, וככל שיש יותר מוצקי קקאו בשוקולד- כך הסכנה להרעלה גבוהה יותר. לכן שוקולד מריר 70% רעיל הרבה יותר משוקולד חלב פשוט או משוקולד לבן (שאינו מכיל מוצקי קקאו).
משקלו של הכלב מהווה פקטור נוסף בהרעלה- כלב קטן שאכל חפיסת שוקולד כנראה שיראה סימני הרעלה חמורים יותר מאשר כלב גדול שאכל את אותה הכמות.
סימני הרעלת שוקולד הם חוסר מנוחה, הקאות, עוויתות ואף חמור מכך... ההמלצה היא להגיע לוטרינר ברגע ששמים לב כי יתכן והכלב אחראי להעלמת חפיסת השוקולד- שם יבוצעו בדיקות שונות ואולי אף גרימת הקאה של מה שנאכל.
אני מקווה שכלבך עבר את האפיזודה הזו בשלום!
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיין?הילה23/03/2014
כלבת בורדר קולי מעורבת בת 7 חודשים אחרי ביקור ראשון בים ומקלחת ראשונה עין שמאל עם הפרשה קלה צהובה (במקום שחורה בדרך כלל)
התחיל ביום שבת ההפרשה קטנה
האם לבדוק או מחלים
אין תגובות/התנהגות שונה
העין פתוחה לחלוטין
אין גרד
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעיין? - תגובה
ד''ר סמדר טל28/03/2014שלום הילה,
האם ההפרשה שנצפתה היא רק בעין שמאל? האם העין אדומה? האם השתמשתם לאחר הביקור בים בשמפו כלשהו?
במידה והיא אינה מגרדת את העין והעין פתוחה לחלוטין ואינה ממצמצת- ניתן לעקוב אחר כמות וסוג ההפרשות ובמידה ואינן פוחתות/נעלמות- להגיע לבדיקה אצל הוטרינר שיבדוק מאפייני דלקות עיניים כמו "עין אדומה", אישון מוצר, צביעה מיוחדת לשלילת כיבי קרנית ועוד.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כלבתדנית23/03/2014
שלום,
לפני כשנה ושלושה חודשים חוסנתי נגד כלבת. חיסון דחף ועוד 5 לאחר מכן. במשרד הבריאות נאמר לי שההגנה בשנתיים הראשונות היא מאה אחוזים. האם באמת ההגנה היא מלאה? מה קורה נניח במקרה של נשיכה קטנה ממכרסם (אני גרה באיזור המרכז) לא בטוח שזו אכן נשיכה, אולי זה סתם, בכל מקרה ראיתי סימן על הסנטר שלי של 2 נקודות ומעט דם יבש ביום רביעי, יכול להיות שזה קצת מלפני. רופאת עור אמרה שזה לא נראה כמו נשיכה. האם עליי לפנות למשרד הבריאות לקבלת חיסון נוסף? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון כלבת - תגובה
ד''ר סמדר טל28/03/2014שלום דנית,
במידה ואת חוששת כי ננשכת על ידי חיה הנגועה בכלבת- יש לפנות לרופא המשפחה שלך ולהתייעץ איתו לגבי המשך דיווח וטיפול בנושא.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי עיקור לחתולהבמבי22/03/2014
ד.נ שלום רב,
בעלי ואני רופאים ואנו מגדלים חתולה (חתולת רחוב) מתוקה בת 7 חודשים.
היא כעת מיוחמת לראשונה בחייה.
האם ניתן/רצוי לעקרה כעת או לחכות?
האם יש יתרון רפואי לעיקורה בגיל 10-12 חודשים (מבחינת התפתחות מערכת העצמות והשלד)?
תודה רבה,
חושי ובמבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי עיקור לחתולה - תגובה
ד''ר סמדר טל07/04/2014אין ייתרון כזה בחתולה נקבה, אך יש חסרונות בלא לעקרה בגיל בגרות מינית- הורמוני המין - ככל שעובר הזמן תורמים לעליה בסיכון לחלות בסרטן עטינים - והסיכון גדל סטטיסטית מייחום לייחום.
באופן עקרוני אכן כאשר מנתחים ומוציאים את הגונדות לפני סיום הגדילה- קיים סיכוי להתארכות העצמות הארוכות מעבר לצפוי - אולם עצמות אלה מפסיקות להתארך בסביבות גיל 9 חודשים בחתולים- ועל אף שהוצאת השחלות עלולה לתרום ליצירת עצמות מעט ארוכות מן הרגיל - אין הדבר מהווה בעיה בחתולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגורה שלי יש בליטה בבטן במרכזעדי19/03/2014
שלום ,
עכשיו הבחנתי שלגורת השיצו שלי יש בליטה (מן נפיחות ) בבטן במרכז
האם זה צריך להדאיג?
אודה לתשובתכם ,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגורה שלי יש בליטה בבטן במרכז - תגובה
ד''ר סמדר טל22/03/2014שלום עדי,
בת כמה הגורה? מה גודלה של הנפיחות (בס"מ)? האם היא "נעלמת" כשהגורה שוכבת על גבה?
הסבירות הגבוהה היא כי מדובר בהרנייה ("בקע") טבורית, מצב נפוץ בגזע הספציפי הזה שבד"כ עובר בתורשה. הרנייה היא מעין כיס שנוצר עקב פתח שלא נסגר במהלך ההתפתחות העוברית (בד"כ באזור בו נמצא הטבור). ישנן הרניות בגדלים שונים כתלות בגודל הפתח, והסכנה היא במצב בו המעי "זולג" מחלל הבטן, דרך הפתח אל תוך שק ההרנייה, ועלול להלכד שם ולא לחזור לחלל הבטן.
הדרך לתיקון ההרנייה היא בניתוח קצר (ובד"כ פשוט) בו היא מוסרת והפתח העוברי נסגר. יש להגיע לוטרינר בהקדם בכדי שיעריך את ההרנייה ויחליט אם יש צורך בניתוח מיידי לתיקונה- או שניתן להמתין עד לניתוח העיקור.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול נובחאור18/03/2014
יש לי חתול בן 12 שמזה כשבועיים משמיע מעין שיעול .בעבר זה היה קורה לעיתים רחוקות כשיצא מכלוב השירותים שלו. כנראה כתוצאה מאבק החול שהעלה כשכיסה את צרכיו.
בימים האחרונים זה קורה מספר פעמים ביום . על מה מעידה התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול נובח - תגובה
ד''ר סמדר טל22/03/2014שלום אור,
האם תוכל להגדיר טוב יותר את הקול? שיעול? יללה? צרחת כאב?
האם החתול חי רק בבית, או יוצא גם החוצה? האם פרט לשיעול הזה- הצרכים שלו תקינים? אוכל כרגיל, שותה כרגיל? מקיא? המשקל שלו תקין (לא ירד במשקל לאחרונה)? האם מישהו מעשן בבית, או שאתם מתגוררים באזור של אתר בניה?
במידה והקול הוא אכן שיעול- הוא יכול לנבוע מאלרגיה לאבק/חול שהתפתחה עם הזמן, או אפילו תהליך של אסתמה (עליו ניתן לקרוא בקישור הבא: http://www.smadartal.co.il/?categoryId=63210&itemId=128634). דברים נוספים וחמורים יותר שיש לשלול הם תהליך גידולי במערכת הנשימה וגוף זר (סיכה, מחט, חוט) שתקוע במערכת הנשימה. סיבה קצת פחות נפוצה היא בעיה בבלוטת התריס (יתר פעילות) שיכולה להתבטא גם בשיעול.
יש להגיע עם החתול לבדיקה רפואית מקיפה- בה הוטרינר יבדוק את מצבו הגופני, יקשיב עם סטטוסקופ לריאותיו ויחפש עדות למחלה של מערכת הנשימה. יתכן ויהיה צורך בבדיקות דם וצילומי רנטגן בכדי להגיע לאבחנה המדוייקת.
ניתן בנוסף לנסות להחליף בזמן הקרוב את החול לכזה שלא מפזר אבק (למשל, קריסטלי). נקרא שהבעיה מחמירה ומפריעה לאורח חייו של החתול, ויתכן שבאבחון נכון של הבעיה ניתן יהיה להקל עליו רבות!
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתול נובח -התייחסות
אור22/03/2014ראשית, תודה על תשובה.
הקול דומה לנביחה שככל שעוברים הימים נעשית צרודה יותר וללא קול
החתול חי אך ורק בבית . התנהגותו לא השתנתה מלבד קולות השיעול הללו. הוא אוכל , עושה צרכיו ומתנהג כרגיל. לא מעשנים בבית ואין סיבה חיצונית שנראה שמשפיעה על התגובה הנ"ל. אני משתמשת אך ורק בחול קריסטל ומכיוון שיש לי חתול נוסף , החול מוחלף בקביעות אחת לשבוע.
האם כדור שיער יכול לגרום לתופעה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זנב בין הרגלייםאורי18/03/2014
שלום,
יש לי גולדן רטריבר שבדרך כלל הוא הכלב הכי שמח בעולם, ביומיים האחרונים הוא הולך עם הזנב בין הרגליים (דבר שהוא אף פעם לא עשה) הוא אוכל אבל פחות, כמו כן הוא רוצה לשחק אבל הוא נראה חלש בזמן המשחק. מעבר לכך אין הקאות או שילשולים או סימנים נוספים למחלה. האם אני צריך לרוץ לווטרינר או שאפשר לחכות עם זה יום-יומיים? לאחרונה מצאתי עליו קרציות, האם הבראה ביומיים הקרובים שוללת אפשרות לקדחת הקרציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בליטות קטנות בראשיעל15/03/2014
לחתול שלי הופיעו אתמול בליטות קטנות בראש. איז 6-7 בליטות בגדלים שונים.
כשאני מזיזה את הפרווה אני לא רואה כלום זה לא אדום אלא פשוט בולט. גם לא נראה שזה מגרד לו.
מה זה יכול להיות והאם זה דחוף לקחת אותו לוטרינר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות קטנות בראש - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי17/03/2014שלום יעל,
תמונה היתה עוזרת, אשמח אם תוכלי לצרף.
בליטות עוריות שהופיעו פתאום בדרך כלל מעידות על דלקת עורית או תגובה אלרגית (לחומר כימי, תרופה, משהו שאכל או הכניס לפה, צמח שבא איתו במגע, עקיצה של חרק ועוד) אפשרויות נוספות הן בלוטות חלב סתומות, גופים זרים כגון קוצים ועוד.
אם הבליטות לא מציקות או מגרדות לכלב, אינן מתפשטות, משנות צורה או גדלות וכלבך מתנהג כרגיל ומרגיש טוב אז המצב אינו דחוף, אך הייתי ממליצה לגשת לאבחון וטיפול שכן תגובות אלרגיות יכולות לחזור ואף להחריף (לעיתים עד כדי מצב מסכן חיים), דלקות עוריות נוטות להתפשט ולהחריף ללא טיפול מתאים וכדאי לשלול המצאות של גופים זרים, מסות וכו'
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)