פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריח רע אצל חתול
    רותם
    07/06/2014

היי. יש לי חתולה שנמצאת בחצר , אני כבר כמה שבועות מריחה ממנה ריח של נבלה על הפרווה שלה, חשבתי אולי היא התפלשה על משהו אבל זה ריח שלא יורד .. ממה זה יכול לנבוע ? בנוסף היום שמתי לב למין פצע עם קרישת דם ליד האוזן יכול להיות שהריח ממנו? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריח רע אצל חתול

הוספת תגובה

• ריח רע אצל חתול - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    16/06/2014

שלום רותם
    בת כמה החתולה? האם היה גם שינוי בתאבון ובהתנהגות?
    ריח רע מהחתולה יכול לנבוע מגורמים רבים, הריח יכול להגיע מהפרווה, מהפה או מפצע מזוהם. יתכן בהחלט כי התפלשה בפגר או שהיתה בפח זבל אך יתכנו גם דלקות עור, יתכן והפצע באוזן מזוהם או נמקי, דלקות בפה, בשיניים ואפילו מחלות סיסטמיות יכולים לגרום לריח רע מאוד מהפה.
    אם יש באפשרותך לקחת את החתולה לבדיקה רפואית זה כמובן הדבר המומלץ ביותר.

בברכה ורק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה עיוורת וחירשת
    גילי
    03/06/2014

יש לי כלבת סמוייד מבוגרת בת 14,התעוורה בעין אחת בשל גידול ונאלצו להסיר אותה,לאחרונה התעוורה גם בעין השנייה בשל לחץ תוך עיני. הכלבה שלי לא מריחה כל כך טוב,וגם כבר לא שומעת בכלל. אני אוהבת אותה מאוד והוטרינר אמר שאלו תסמיני הזדקנות,היא כבר אינה מתמצאת ונתקלת ברהיטים אני מנסה מאוד לעזור לה אבל מוצאת אותה לפעמים עומדת ובוהה בחלל. אני לא מעוניינת שתסבול אבל גם לא רוצה להמית אותה!!! כיצד ניתן לעזור לה?? בבקשה עזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה עיוורת וחירשת

הוספת תגובה

• כלבה עיוורת וחירשת - תגובה

16/06/2014

שלום גילי,
    צר לי לשמוע כי כלבתך האהובה איבדה את ראייתה בשתי העיניים, אך יחד עם זאת לכלבים חושים מאוד מפותחים (בעיקר השמיעה וההרחה) ולכן מסתדרים מעולה גם כשאינם רואים כלל. יש לקחת בחשבון שלעיתים זה לוקח זמן עד שהם מצליחים להסתדר במרחב גם מבלי לראות. האם את בטוחה כי כלבתך אינה שומעת? האם היא סובלת או סבלה בעבר מדלקות אזניים? במידה וכן יתכן וטיפול מאסיבי ונכון באזניים יעזור להחזיר לה במידה חלקית את השמיעה, ובמקרה שלה (מכיוון שאינה רואה) יש לכך חשיבות עצומה. כדאי לגשת לבדיקת אזניים ובדיקה של השמיעה אצל וטרינר (בדיקה זו כוללת גם בדיקה אוטוסקופית של תעלת האוזן ועור התוף).

קשה לנו לקבל את העובדה שכלבנו מזדקנים, ואף פעם לא קל לשים את הגבול מתי הגענו לרגע בו איכות חייהם נפגעת בצורה שאינה מצדיקה את הארכתם.

בברכה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זנב שמוט
    קרין
    01/06/2014

החתול שלי ממש זקן,כבר בן 15.בזמן האחרון הוא כל בוקר כשאנחנו בבית עוד לא קמים,לא פשוט מיילל,אלא ממש צורח.לפעמים זה נגמר בזה שאנחנו מאכילים אותו,ולפעמים הוא פשוט מסתכל על האוכל וממשיך לצרוח.בנוסף,היום שמתי לב שהזנב שלו שמוט,והוא אף פעם לא היה במצב כזה,והוא נראה עצוב וחלש.
    מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    זנב שמוט

הוספת תגובה

• זנב שמוט - תגובה

ד''ר סמדר טל
    09/06/2014

היי קרין,

חתול בן 15 יכול לשאת באמתחתו מחלות רבות שלעתים לוקח זמן עד שרואים את הסימנים שלהן, בין היתר ניתן למנות מחלת כליות, מחלת לב, יתר פעילות של בלוטת התריס, בעיות פרקים או גידולים סרטניים.
    יש להקדים ולקחת אותו לבדיקה רפואית מקיפה שתכלול בין היתר בדיקות דם מלאות (ספירת דם + ביוכימיה), בדיקת שתן, צילומי רנטגן לפי הצורך ואולי גם אולטראסאונד. במידה ותימצא בעיה ברת טיפול- יתכן ותוכלי להעניק לו עוד כמה שנים של איכות חיים טובה והוא אף יחזור למה שהיה קודם, ראינו כבר חתולים בני 20 שנה ויותר... :)

בהצלחה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,עוד שאלה

קרין
    18/06/2014

אם הזנב שלו כבר חזר להתנופף למעלה,יש צורך בכל זאת לקחת אותו לוטרינר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת אוכל
    נעמי
    25/05/2014

שלום, יש לי גורת פודל טוי בת 7 חודשים שוקלת 2 ק"ג. היא לא אכלנית גדולה. לא ממש אוהבת את האוכל היבש שלה (אנו משתדלים לא לתת לה אוכל שלנו, רק מה שהיא חוטפת מהבנות שלי). כרגע היא אוכלת נוטרא גולד גורים. בימים האחרונים היא ממש לא מתלהבת מהאוכל, חשבתי להחליף לה. האם ההמלצה היא לתת כל הזמן את אותו אוכל או שניתן להחליף (בהדרגה ) מידי חודש חודשיים? כי כשמחליפים היא מתלהבת לתקופה...

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת אוכל

הוספת תגובה

• החלפת אוכל - תגובה

26/05/2014

שלום נעמי,
    ראשית חשוב לי לציין כי לסוג המזון ואיכותו יש משמעות וחשיבות עצומה על הגדילה, התפתחות עמידות ובריאות בתור גורים בהמשך החיים. ישנם מזונות רבים מאוד בחנויות לבעלי חיים ורבים מהם מסווגים כפרימיום או סופר-פרמיום. גם ברשת האינטרנט ישנו מידע רב ביותר וקשה מאוד לברור מתוכו את הנכון. לכן בנוגע לסוג המזון אנא התייעצי עם הוטרינר שלכם על מנת שימליץ על החברות האיכותיות באמת.
    וכעת בנוגע לשאלתך - כלבי הפודל אכן ידועים כאכלנים לא גדולים, אך בכל זאת אינני ממליצה להחליף לה את המזון לעיתים כה תכופות שכן אתם מרגילים אותה ל"פינוק". עדיף שתתרגל למזון איכותי יחיד, גם אם אינה מתלהבת מהמזון לאחר תקופה קצרה אל תחליפו, אם אכלה את המזון בתאבון במשך מספר ימים כנראה שהוא כן טעים לה.
    חשוב כמובן לשמור על המזון סגור הרמטית במקור מוצל קריר ויבש על מנת לשמר על טריותו ואיכותו ולמנוע קלקול.

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוזרת וטרינר
    תמר גולן
    23/05/2014

היי שמי תמר ואני בת 11ואני גרה ברמת גן.אני מאוד אוהבת בעלי חיים ובעיר כלבים חתולים וסוסים. אני מתנדבת בחנות חיות ורוצה ללכת לחוג סוסים .אהבתי לחיות גדולה מאוד ואני רוצה לקחת אותה צעד אחד קדימה. אני שמעתי שיש דבר כזה "עוזר וטרינר" מעינין אותי לדעת איפה אני יכולה למצוא וטרינר שיסכים לי לעזור לו מקווה שתענו לי תמר .

לקביעת תור
    סגירה
    עוזרת וטרינר

הוספת תגובה

• עוזרת וטרינר - תגובה

26/05/2014

שלום תמר,
    כולנו פה שותפים לאהבתך הגדולה:)
    עוזר וטרינר הוא מקצוע חשוב מאוד ומספק מאוד. כיום ניתן ללמוד את המקצוע במכון מגיד של האוניברסיטה העברית אך את עדיין צעירה לכך.
    בינתיים את בהחלט יכולה לגשת למרפאות בסביבת מגורייך ולבקש לעזור. אני בטוחה שתמצאי מקום שיסכים להעזר בשרותייך או לפחות לאפשר לך להצטרף ולצפות בתור התחלה.

בהצלחה! ועל תוותרי על החלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים בלתי פוסקים וקרחות על הכלב
    יעל
    19/05/2014

שלום,
    אימצתי שיצו בן 4 לפני כחודש. כשקיבלתי אותו היו לו שני פצעים שלטענת הבעלים נגרמו כתוצאה מניסיון כושל של תספורת.
    בכל הזמן שהוא אצלי, הוא לא מפסיק להתגרד והיום גם פצע עצמו בראש- מה שנראה לי חשוד- שמא שני הפצעים האחרים לא נגמרו כתוצאה מהתספורות אלא ממחלה של הכלב.

אשמח לייעוץ.
    מצרפת תמונה של הפצע החדש.

הוספת תגובה

• גירודים בלתי פוסקים וקרחות על הכלב - תגובה

26/05/2014

שלום יעל,
    גירודים אצל כלבים יכולים לנבוע מגורמים רבים מאוד הנפוצים ביותר הם טפילי עור (כגון פרעושים, קרציות, דמודקס ועוד) ואלרגיות (לפרעושים, למזון או אטופי). דלקת עור יכולה להיות גורם ראשוני או מתווסף ולהחמיר את הגירוד.
    המלצתי היא לגשת לוטרינר המטפל על מנת לאבחן את המקור לגירוד ע"י משטחי מגע ומגרדי עור וטיפול בהתאם. יתכן ויהיה צורך באבחון נוסף במידה והמשטחים והמגרדים יהיו שליליים.

בברכה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון משושה
    דריה
    19/05/2014

שלום לכם,

מהו פרק הזמן שאפשר לאחר במתן החיסון מעבר לשנה?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון משושה

הוספת תגובה

• חיסון משושה - תגובה

26/05/2014

שלום דריה

חיסון המשושה הינו תרכיב היוצר נוגדנים בגוף הכלב כנגד 6 מחלות (פרוו, דיסטמפר, לפטוספירה - 2 סוגים, ודלקת כבד נגיפית) הנוגדנים כנגד הנגיפים (פרוו, דיסטמפר ודלקת כבד נגיפית) נשארים בגוף ברמה מספקת כשנתיים בממוצע אך גם זה תלוי בסוג החיסון, במערכת החיסון של הכלב, תחלואות נוספות וגילו של הכלב. החיסון נגד חיידקי הלפטוספירה בכל מקרה יעיל לשנה בלבד.
    על כן לא מומלץ לאחר במתן חיסון המשושה, אלא בהמלצת הוטרינר המטפל.

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי עיטוש הפוך בשני כלבים בבית
    מיכל
    18/05/2014

שלום. יש לי 2 כלבי ג'ק ראסל בוגרים, זכר ונקבה. הזכר קיבל לפני שבועיים התקפים קשים ותכופים של "עיטוש הפוך" (בערך כל 5 - 10 דקות התקף של כמה שניות). לאחר 3 ימים ללא טיפול קיבל אנטיהיסטמין 4 מ"ג לטיפול במערכת הנשימה ולאחר שלושה ימים נוספים הפסיקו ההתקפים. יום למחרת שהפסיקו לו ההתקפים התחילה הנקבה בהתקפים תכופים וקשים של "עיטוש הפוך". אצלה ניתן מייד אנטיהיסטמין ותוך 3 ימים חלפה האפיזודה. שבוע לאחר הפסקת הטיפול החל שוב ההתקף אצל הנקבה, רק שהפעם חמור יותר וקשה הרבה יותר (כל כמה שניות התקף ארוך - עד כדי שתוך כמה שעות היא נחלשה והעיניים שלה בהקו מהמאמץ). שוב ניתן לה היסטמין רק שהפעם השיפור איטי, ואחרי שלושה ימים של טיפול עדיין יש התקפים תכופים וקשים, למרות שיש הקלה ממש ממש קלה במצב. ממה זה יכול לנבוע ולמה זה חוזר והכי חשוב איך זה ששני הכלבים קיבלו את העיטוש ההפוך ביחד (בהפרש של ימים ספורים)? אודה על תשובה מהירה, כיוון שהנקבה עדיין סובלת מאוד.

הוספת תגובה

• התקפי עיטוש הפוך בשני כלבים בבית - תגובה

26/05/2014

שלום מיכל,
    אני מבינה מתוך הכתוב ששני הכלבים נצפו על ידי הוטרינר בעת האפיזודה ואובחנו בבעלי עיטוש הפוך. אחרת יש לודא שלא מדובר בשיעול יבש שנשמע לעיתים אותו דבר אך יכול להעיד על בעיות אחרות כגון שעלת שהינה מדבקת מאוד בין כלבים.
    כמו התעטשות, גם עיטוש הפוך הוא למעשה רפלקס לניקוי מעברי האף והלע האחורי. למעשה זהו רפלקס הנגרם כתוצאה מגירוי בחללי האף האחוריים והלע, יחד עם זאת הגורם לעיטוש הפוך לא תמיד מוסבר וידוע, ולעיתים הוא מוגדר כאדיופטי (כלומר ללא סיבה ידועה).
    חלק מהגורמים הידועים היכולים לגרום לעיטוש הפוך הם אלרגיה, עשן סיגריות ועשן בכלל, גופים זרים, דלקת של חללי האף (רייניטיס), הפרשות מרובות בדרכי האוויר העליונות או התחתונות (כתוצאה מדלקות או אלרגיה), בעיות מבניות כגון חיך רך מוארך (יותר בגזעים הברכיוצפליים = פחוסים), פוליפים וגידולים בחללי האף האחוריים.
    מכיוון שהתופעה מופיעה בשני הכלבים, לעיתים תכופות ומעולם לא היתה בעבר, יתכן ומדובר בגורם זיהומי או סביבתי ויש מקום לבצע אבחון מקיף ולחפש את הסיבה לה.
    בהצלחה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת קרציות וטיפול בדוקסלין 100
    לימור
    14/05/2014

שלום לך,
    ביום שישי האחרון אובחנה כלבתי כחולה בקדחת קרציות. (כלבת רועים אוסטרלית מעורבת- כ 28-30 ק"ג)
    אחרי שבוע של שלשלושים, הקאות וחולשה, שהתבטאה בשיא בסוג של התעלפות וחולשה רבה.
    בהגעה לוטרנר אחר ברגע של חירום לאחר ההתעלפות, אבחן הוטרנר בהסתכלות על החניכיים והעיניים, נראה היה כי היא הגיעה לאנמיה קשה.
    (הרופא לא ביצע בדית דם)
    הכלבה אובחנה כחולה בקדחת הקרציות.
    למשך 4 ימים קיבלה 2 כדורי דוקסילין 100 ליום, והחלה להתאושש לאחר מס שעות (מקושי בהליכה ואין תאבון, חזרה לעירנות ואכילה)
    בסוף ארבעת הימים הורד מינון הדוקסילין ל-1 ביום, למשך 6 ימים נוספים.

בשיחה עם וטרנר אחר, טען הוטרנר שהמינון נמוך. ויותר מכך, שהכלבה צריכה לקבל את הדוקסילין 21 יום.
    מה נכון?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• קדחת קרציות וטיפול בדוקסלין 100 - תגובה

26/05/2014

שלום לימור,
    אם אכן מדובר בקדחת קרציות הטיפול בדוקסילין אמור להיות לזמן ממושך של 21 יום במינון של 10 מ"ג/ק"ג פעם אחת ביום (כלומר במקרה של כלבתך ששוקלת 30 ק"ג היא צריכה לקבל 3 טבליות פעם אחת ביום).

רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החתול חזר לצלוע
    יעל
    13/05/2014

החתול שלי , זכר במשקל 5 קילו , מסורס, ננשך ע"י חתול אחר ברגל והתחיל לצלוע, בדיקה אצל הוטרינר העלתה שעלה לו החום ונתנו לו אנטיביוטיקה ל10 ימים, מתוך ה10 יום קיבל רק 7 ימים ולאחר שלושה ימים חזר לצלוע וכרגע חם למגע, כנראה עם חום.
    הוטרינר אמר שבגדול מצבי נשיכה זה מצב שכיח אצל חתולים ובדרך כלל זה עובר לבד לאחר שהמקום מזדהם, נוצרת מוגלה והיא יוצאת החוצה בשלב מסוים, השאלה אם כרגע לחכות קצת ולראות מה קורה או לרוץ שוב לוטרינר ושוב לקבל אנטיביוטיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    החתול חזר לצלוע

הוספת תגובה

• החתול חזר לצלוע - תגובה

ד''ר סמדר טל
    16/05/2014

שלום יעל,

פצעי נשיכה הם אכן דבר נפוץ מאוד בקרב חתולים, והטיפול בהם תלוי מאוד בעומק הנשיכה, רמת הזיהום, אזור הנשיכה והטיפול והמעקב הביתי שלך כבעלים.

פצע נשיכה שטופל באנטיביוטיקה אך הסימנים הקליניים חזרו, כלומר החתול צולע, האזור נפוח וחם ואת חושדת שלחתול יש חום- דורש טיפול בהקדם האפשרי למניעת סיבוכים.
    יתכן ונוצר במקום הנשיכה אבסס (מורסה- כיס מלא מוגלה) שאינו מנוקז החוצה, אבסס כזה דורש לעתים הטרייה כירורגית (פתיחת הפצע וניקוז כל המוגלה החוצה) ובאותה ההזדמנות- בדיקת הרקמות בכדי לוודא שלא נותרה חתיכת שן של החתול הנושך.

לא הייתי מחכה, גשי לוטרינר שלך בהקדם בכדי שיבדוק את האזור ויחליט אם יש לבצע פעולות נוספות פרט להמשך טיפול אנטיביוטי.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולה על הלשון של כלב
    לינה
    13/05/2014

מצאתי גולה בצד של הלשון מתחת. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    גולה על הלשון של כלב

הוספת תגובה

• גולה על הלשון של כלב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    16/05/2014

היי לינה,

קצת קשה לראות מה קורה בצילום, אך אם ה"גולה" אינה מדממת, מפרישה מוגלה, גדלה עם הזמן או משתנה בכל צורה אחרת- ניתן בינתיים לעקוב אחריה. כמובן שבדיקה ע"י וטרינר היא האידיאלית בכדי שיוכל להרגיש את ה"גולה", לבחון אותה מקרוב ולהגיד לכם מה הוא חושב שהיא יכולה להיות.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרציות עזרה דחופה
    עדן קסטרו
    11/05/2014

היי,
    יש לי כלב מעורב סמויד ואסקי סיבירי
    מה הטיפול המומלץ ביותר נגד קרציות??
    האם כדאי לספר?
    הכלב מטופל באמפולות וקולר נגד קרציות.
    נמצאו עליו כמה מתות וכמה חיות.
    יש לי תינוק ולכן ההיסטריה אשמח לתגובה.
    עדן.

לקביעת תור
    סגירה
    קרציות עזרה דחופה

הוספת תגובה

• קרציות עזרה דחופה - תגובה

26/05/2014

שלום עדן.
    הטיפול המומלץ ביותר הוא אכן טיפול באמפולות נגד קרציות ופרעושים או בקולר נגד קרציות.
    חשוב לשים לב כי ישנם אמפולות וקולרים רבים בשוק, יש להשתמש תכשירים ידועים בלבד שיעילותם מוכחת כגון אמפולות אדוונטיקס וקולרי קליטיקס או סרסטו.
    כמ וכן חשוב לשים לב כי קולר יש להחליף אחת לחצי שנה (קילטיקס) או 9 חודשים (סרסטו) ובמידה והינך משתמש באמפולות יש לשים אמפולה אחת ל-3 שבועות.
    במידה ויש נגיעות קשה בקרציות ניתן לקלח את הכלב בשמפו מיוחד נגד קרציות 48 שעות לפני יישום אמפולה.

בברכה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה לא מצליחה לעמוד
    אתי נקש
    11/05/2014

שלום רב,
    הכלבה שלי משלשלת כבר יומיים עד אתמול הכל היה בסדר אך ראיתי בערב כי אינה מצליחה לעמוד או ללכת על רגליה האחוריות...
    זה כבר קרה בעבר כי לא יכלה ללכת כאילו נתפסה לה הרגל האחורית ואז זה השתחרר אבל אתמול ועד היום בבוקר אינה קמה מהמיטה ולא יוכלה לעמוד.
    מה הסיבה לכך?פתח בחלון חדש

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה לא מצליחה לעמוד

הוספת תגובה

• כלבה לא מצליחה לעמוד - תגובה

ד''ר סמדר טל
    16/05/2014

שלום אתי,

בת כמה הכלבה? כמה שוקלת? מאיזה גזע היא? האם אכלה לפני יומיים משהו שונה מהאוכל הרגיל שלה?
    האם היא מזיזה את הרגליים האחוריות שלה? האם שולטת בצרכים שלה? האם אוכלת ושותה? מקיאה?

שלשול בכלבים יכול להגרם מגורמים רבים- החל מאכילת אוכל מקולקל, תולעים וטפילי מעי אחרים, דלקות מעי, הדבקה בוירוסים וחיידקים מסויימים ועוד ועוד.

העובדה שכלבתך אינה מסוגלת לעמוד מדאיגה מאוד ודורשת בדיקה רפואית בהקדם בכדי לשלול מצב של פגיעה בעמוד השדרה- כמו פריצת דיסק (נפוץ בכלבים קטנים כמו פקינז, שיצו, תחש ועוד). דברים נוספים שיכולים לגרום לכך שהרגל האחורית נראית כאילו היא נתפסת היא פריקה של הפטלה בברך, אך בכדי שכלבתך לא תעמוד- הפריקה צריכה להיות בשתי הרגליים בו זמנית.

אני ממליצה לך להגיע לבדיקה וטרינרית בהקדם האפשרי בכדי לברר גם את עניין השלשולים ובעיקר את נושא הקושי בעמידה.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה עם נפיחות בצוואר
    דנה
    10/05/2014

שלום,
    יש לנו כלבה בת 9, מעורבת וקטנה (פינצ'רית).
    מזה כ4 חודשים היא מטופלת בסטרואידים (פרדניסולון) - כיוון שהייתה לה דלקת בכלי הדם.
    הבוקר גילינו שיש לה באיזור הצוואר נפיחות בגודל של חצי כדור טניס (מצורפת תמונה).
    מה זה יכול להיות?
    האם ייתכן קשר לתרופה? אולי עקיצה? יכול להיות גידול?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה עם נפיחות בצוואר

הוספת תגובה

• כלבה עם נפיחות בצוואר - תגובה

ד''ר סמדר טל
    16/05/2014

שלום דנה,

התשובה היא- כל התשובות נכונות, ועוד... כל מה שציינת יכול לגרום לנפיחות שכזו, וכדי להבין טוב יותר מה בדיוק קורה שם- כמובן שאין תחליף לבדיקה וטרינרית.

אזור הנפיחות יכול להיות גידול שקשור לבלוטות הלימפה המקומיות (כמו לימפומה), בעיית ניקוז של בלוטות הרוק המקומיות והתנפחותן (סיאלואדניטיס), עקיצה/הכשה של המקום (ואז כלבתכם אמורה להרגיש מאוד לא טוב), תגובה אלרגית מקומית, בעיה של כלי הדם באזור שהובילה ליציאת נוזלים מכלי הדם והצטברותם שם (פחות סביר כי אז זה היה נראה במקומות נוספים בגוף), אבסס מקומי (כיס עם מוגלה) או הצטברות של דם (המטומה).

בכדי להבחין בין כל אחד מהנ"ל- הוטרינר שלכם ימשש וידקור את הנפיחות בכדי להבין טוב יותר מה היא מכילה ומה טיבה. את הנוזל שישאב יבחן תחת עדשת המיקרוסקופ- שם יכולים להיות תאים שיעזרו לאבחנה. במידה וזוהי בלוטת רוק, יצא משם פשוט הרבה... רוק :)

נשמח לעדכון!

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עור
    אורן
    10/05/2014

שלום , הכלבה שלי מסוג רועה גרמני מתגרדת כל היום וכבר פוצעת את עצמה ובנוסף התחילו לצאת לה כתמים שחורים על העור טפלתי בה עם חומרים נגד פרעושים וקרציות וזה לא עוזר אני מבקש עזרה בפורום מפני שפעמיים כבר הייתי אצל וטרינר והטיפולים שהוא הציע לא עזרו ובסופו של דבר משלמים הרבה כסף והכלבה עדיין לא מרגישה טוב אז בבקשה אם למישהו יש מושג לגבי הנושא אני אשמח לקבל תשובה תודה רבה.
    נ"ב החלפתי לה את האוכל כבר מס' פעמים כדי לשלול אלרגיה לאוכל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עור

הוספת תגובה

• בעיות עור - תגובה

ד''ר סמדר טל
    16/05/2014

שלום אורן,

טיפול בבעיות עור של כלבים וחתולים יכול להיות ארוך, מתיש, דורש לעיתים הוצאות כספיות לא מעטות ודורש בעיקר שיתוף פעולה מאוד הדוק מצד בעלי הכלב.

ישנן סיבות רבות היכולות לגרום לגירוד בכלבים, ולא ניתן לשלול את כולן בו זמנית, בביקור אחד או אפילו שניים במרפאה... בנוסף, ישנם גזעי כלבים (והרועה הגרמני בתוכם) המועדים למחלות עור "אקזוטיות" יותר מכלבים אחרים, ולאבחון מחלות אלה דרושות לעיתים בדיקות מתקדמות כמו ביופסיית עור (תהליך הנעשה בהרדמה מקומית או מלאה).

בנוסף, ישנם כיום רופאים וטרינרים מומחים לבעיות עור שמקבלים לידם מקרים שונים- אם מקרים מסובכים במיוחד ואם מקרים פשוטים שהופנו ישירות ע"י הוטרינר הפרטי. כדי למנוע תסכולים מצידך בעתיד- אני מציעה לך לפנות לד"ר גילה צור- מומחית לבעיות עור היושבת בבית החולים הוטרינרי בבית דגן, שתוכל לבדוק את הכלב ולבנות לו תכנית אבחון וטיפול מסודרת לשביעות רצונך.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה