מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגע לאחר חיסון כלבתאפרת24/12/2013
היי, הכלבה שלנו עברה חיסון כלבת היום בבוקר וכמה שעות אחרכך בתי בת ה9 שיחקה איתה והכלבה החלה ללקק אותה בפנים. האם קיים סיכוי להדבקה של הילדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע לאחר חיסון כלבת - תגובה
ד''ר סמדר טל11/01/2014היי אפרת,
חיסון הכלבת ניתן לכלבים בזריקה תת עורית בין השכמות, אין שום דרך שבה החיסון יכל לעבור מאזור ההזרקה לפה של הכלבה ומשם- לביתך, וגם אם חיסון זה בא במגע עם בני אדם- הוא אינו יכול להדביק בכלבת כשלעצמו. מיליוני כלבים קיבלו עד היום את החיסון וסביר שחלק גדול מהם ליקק לאחר מכן ילדים, אז הסירי דאגה מליבך :)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת אוכל לכלבאלינור23/12/2013
יש לי כלב בן שנתיים מחונך לצרכים, יוצא בשעות קבועות ויודע להתאפק.
לפני שבועיים החלפתי לו אוכל מכיוון שהאוכל שאכל עד עכשיו (פרופלאן) הפסיקו לייצר את האוכל הספציפי שהוא היה אוכל והוא לא אהב את האוכל האחר.
לכן קניתי לו אוכל אחר (brit) שאותו הוא אוכל בתאבון ונראה שהוא די אוהב אותו.
הבעיה שמאז שהחלפתי לו את האוכל הוא עושה הרבה יותר צואה (מוצקה לא נוזלית) ואף לא מתאפק עד לשעת יציאה שלו, ועושה בבית.מה שהוא אף פעם לא עשה.
רציתי לשאול האם זה בגלל שהאוכל לא מתאים לו או שהוא עדיין לא הסתגל אליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת אוכל לכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל11/01/2014שלום אלינור,
ישנם הבדלים בין תכולת מזונות שונים לכלבים, ויתכן כי רמת הנעכלות של המזון החדש נמוכה מזו של המזון הקודם, כך שחלק גדול מן המזון שהוא אוכל- אינו מתעכל ולכן יוצא בצואה. אפשרות נוספת היא שרכיבים במזון החדש גורמים לגירוי במערכת העיכול של כלבך- מה שיכול גם כן להסביר את הצורך התכוף במתן צרכים.
בד"כ כשעושים מעבר בין סוג מזון אחד למשנהו- יש לעשות זאת באופן הדרגתי, לפחות ע"פ שבוע- בו מערבבים בהדרגה את המזון הישן עם החדש עד הגעה ל- 100% מזון חדש, ובודקים את תגובת הכלב להחלפה.
במידה והמצב שתארת עדיין ממשיך- הייתי מציעה לנסות סוג מזון אחר (תוך מעבר הדרגתי) ובחינה אם הדבר משפיע על אופן מתן הצרכים.
בהצלחה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחת מקומית אצל גורהשלי23/12/2013
אימצנו לפני יומיים גורה מעורבת בת חודשיים ושמנו לב שיש לה על הרגל קרחת קטנה ועגולה , הבחור שמסר לנו אותה טען שזו נשיכה של כלב אחר והפרווה נתלשה אבל בחנות חיות המוכרת המליצה להפנות לבדיקה וטרינרית כי יכול להיות שזו מחלת עור או משהו .. אתמול יצאה לה עוד קרחת קטנה ואדומה על הבטן .. מה זה יכול להיות והאם זה מסוכן או מדבק .. אני אציין רק שעל הקרחת ברגל התחילו לצמוח מחדש שיערות ויש שריטה קטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרחת מקומית אצל גורה - תגובה
ד''ר סמדר טל11/01/2014היי שלי,
ברכות על הגורה החדשה! קרחות על העור בכלבים בכלל ובגורים בפרט יכולות אכן להעיד על מספר מחלות עוריות כמו פטרת (העלולה להיות מדבקת גם לבני אדם- ולכן חשיבות רבה לאבחון וטיפול בהקדם), טפילי עור (דמודקס, סקביאס), אלרגיה לפרעושים שגרמה לה לגרד עד התקרחות, דלקת מקומית של העור, שמרים ועוד...
גם ההמלצה שלי היא להגיע בהקדם לבדיקה וטרינרית- בה יבדקו הקרחות הנ"ל באופן ספציפי ע"י מגרדים עוריים (לקיחת דגימה קטנה מהקרחת והסתכלות עליה במיקרוסקופ) וע"י תרבית לפטריות (התשובה לבדיקה זו יכולה לקחת גם מס' שבועות). בנוסף, בבדיקה הכללית יוכל הוטרינר לוודא כי הגורה בריאה ולבצע "שיחת גורים" בה יוסברו נקודות חשובות בגידול גורים- החיסונים שעליה לקבל, המזון המתאים, טיפול נגד פרעושים ועוד.
בהצלחה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה חולהחני20/12/2013
יש ברחוב בו אני גרה חתולת רחוב צעירה וחולה. בנוסף להיותה חולה, עינייה מכוסות למחצה בשכבה לבנה (צירפתי תמונה) ואני חושבת שאיננה רואה. האם ניתן לטפל בעינייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה חולה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי21/12/2013שלום חני,
השכבה הלבנה שמכסה את עיני החתולה היא העפעף השלישי.
לחתולים וכלבים (ולחיות רבות נוספות למעט האדם) יש עפעף פנימי נוסף הנמצא בזוית הפנימית של העין (הזוית שקרובה לאף) ולהבדיל מהעפעפיים החיצוניים שנעים בצורה מאונכת - מעלה מטה, העפעף השלישי נע בצורה הוריזונטלית (מאוזנת) ומטרתו ברב בעלי החיים להגן על העין וללחח אותה. בכלבים וחתולים העפעף השלישי אינו מפותח והופעתו מעידה על מצב מחלה, התייבשות או מצב גופני קשה.
לכן אינך צריכה לדאוג לעיניה של החתולה וסביר מאוד להניח שהיא רואה היטב, אך בהחלט עלייך להיות מודאגת ממצבה הכללי ולדעתי עליה לקבל טיפול רפואי בהקדם האפשרי.
בברכה, ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לכלבעדי(בת 17)18/12/2013
שלום,הייתי אצל הווטרינר לפני כמה ימים כי הכלב שלי היה חולה והוא לא אכל 4 ימים והוא רק הקיא.
הוא הביא לי כדורים ומאז הוא כבר ממש בריא והוא אוכל רגיל, אבל נשארו עוד כדורים.
הבעיה היא שהכלב שליכבר תוקף אותי ולא נותן לי לתת לו כדורים,יהיה נורא אם אני אפסיק להביא לו?אני לא יודעת מה לעשות..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים לכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל20/12/2013שלום עדי,
מאחר ולא ציינת מה סוג הכדורים (אנטיביוטיקה? מגיני קיבה? מונעי בחילה?) שכלבך מקבל, וכמה ימים הוא כבר מקבל אותם, הדרך הכי טובה ונכונה לברר את שאלתך היא לדבר עם הוטרינר שטיפל בכלבך :)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מתנהג מוזר פתאםלינה17/12/2013
כלבי בן 15.10 עוד אתמול היה בסדר. היום נהיה אפטי, כל היום ישן , "עושה טובה" שיוצא החוצה, צרכים עשה בחוץ בסדר. בצהריים סירב לאכול, בערב היה לו תאבון לבשר ואכל בסדר. אחר כך שוב חזר לישון. נראה כולו מכווץ ועייף. מה זה יכול להיות? ואם זו "הזדקנות" האם היא יכולה לבוא בצורה כזאת דרסטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מתנהג מוזר פתאם - תגובה
ד''ר סמדר טל11/01/2014שלום לינה,
כלבים "מזדקנים" יכולים להראות סימנים הדרגתיים של עייפות, קושי בתנועה, ירידה בתפקוד הקוגנטיבי הכללי ועוד, אך מאחר ואצל כלבך נשמע שהסימנים הופיעו באופן פתאומי, הייתי לוקחת אותו בהקדם לבדיקה אצל הוטרינר בכדי לשלול מחלות שונות.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שיניים לכלבאסתר17/12/2013
שלום,
אני מעוניינת לעשות ניקוי שיניים לכלבה -
בת כשנתיים וחצי, מעוקרת, בריאה באופן כללי, עבר של שעלת ו Demodex ( לפני כשנה וחצי ).
חלק מהוטרינרים שפניתי אליהם מבקשים לבצע גם ספירת דם לפני הניקוי, לעומת אחרים שאמרו שאין צורך מאחר ומדובר בכלבה צעירה ובריאה.
מדובר בתוספת לא זולה לניקוי עצמו, שגם ככה עולה מאות שקלים.
האם יש צורך בספירת דם במקרה זה?
תודה,
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי שיניים לכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל20/12/2013שלום אסתר,
ספירת הדם היא בדיקה כללית שמטרתה לבדוק את רמת התאים האדומים בדם ולוודא שכלבתך אינה אנמית, וכי יש לה מספיק טסיות בגוף במידה ובמהלך ניקוי השיניים יהיה דימום מהחניכיים (הטסיות מאפשרות את תהליך קרישת הדם בגוף).
הספירה גם בודקת את רמת התאים הלבנים ומאפשרת לנטר מצב של זיהומים ומחלות שונות.
מאחר וישנה מחלה מאוד נפוצה בארצנו בשם "קדחת הקרציות", הגורמת בין היתר לירידה בכמות הטסיות בדם- עד לערכים מסוכנים העלולים להוביל לדימומים, מומלץ לבצע בדיקת דם בסיסית לכל כלב העומד בפני פרוצדורה ממנה הוא עלול לדמם.
בחלק מהמרפאות יש באפשרותך לוותר על בדיקת הדם- במידה ואת חותמת מראש על טופס בו את מצהירה כי את מודעת להשלכות של אי ביצוע הבדיקה, את יכולה לנסות ולברר אם אופציה זו קיימת במרפאתך.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמנו היום את כלבתנו האהובה.שני17/12/2013
כל חיי היה לי פחד בלתי מוסבר מ"המתה לא נכונה", ז"א שחס וחלילה הכלבה תיקבר חיה..אני יודעת שזה אבסורדי אבל רק כדי לדעת, מה מכילה התרכובת הקטלנית הזו?
אין שום סיכוי בעולם שהתרכובת לא פעלה,גם אם לכלבה לא היתה זרימת דם תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמנו היום את כלבתנו האהובה. - תגובה
ד''ר סמדר טל20/12/2013שלום אורטל,
ראשית, תנחומיי הכנים על כלבתך האהובה. לצערנו אנו נתקלים במסגרת עבודתנו כרופאי חיות לא פעם ולא פעמיים בצורך בהמתת חסד, אך מצד שני- לשמחתנו יש בידינו את היכולת למנוע המשך צער וסבל באופן הומני ככל האפשר.
החומר המוזרק לצורך המתת החסד הוא חומר הרדמה, שמוזרק במינון גבוה הגורם בעצם להרדמה כל כך עמוקה- עד להפסקת פעילות מערכות הגוף. לאחר שהוטרינר מזריק את החומר למערכת הדם- הוא מוודא באופן מוחלט וסופי כי הלב נדם והנשימה פסקה. ברגע שנפסקת זרימת הדם מהלב לשאר הגוף, אפילו למספר דקות- המוח ושאר האיברים חדלים מלתפקד ואין כמעט סיכוי לחזרתם לתפקוד באופן ספונטני. ברגע שהרופא מכריז על מוות, הסבירות לכך שהכלבה לא מתה הוא קרוב לאפס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לתולעת הפארקדריה14/12/2013
היי, לפני כשבועיים אימצנו גור כלב בת חצי שנה מגזע קטן מעורב.
מאז שהיא הגיעה היא עושה תנועת הקאה וקושי בנשימה.
בנוסף, סבלה משלשולים.
לאחר ביקור אצל וטרינר הוא נתן אוכל רפואי לשלשולים, והיא אובחנה שיש לה שעלת.
בימים האחרונים היא מקיאה נוזלים, רוק, נוזל לבן ויש לה עדיין בעיות בנשימה.
לאחר ביקור חוזר אצל הוטרינר היא שוב אובחנה שיש לה שעלת ומקבלת טיפול מונע בכדורים.
הכדורים לא משפרים את המצב, לאחר 6 ימים שהיא לוקחת את הכדורים.
לאחר שקראתי את הסמפטומים של תולעת הפארק שמתי לב שהם זהים למה שיש לכלבה שלי. (הקאות, שלשולים, קושי בנשימה, שיעול)
הוטרינר בכלל לא הזכיר את תולעת הפארק,
האם על סמך הסמפטומים האלו יש חשש לתולעת הפארק? האם אלו גם הסמפטומים לשעלת? אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לתולעת הפארק - תגובה
ד''ר סמדר טל20/12/2013שלום דריה,
הסיבה שהוטרינר שלכם לא הזכיר את תולעת הפארק כגורם לסימנים של כלבתך (תנועות הקאה, שיעול, קושי בנשימה), היא קודם כל גילה הצעיר- מרגע ההדבקה בתולעת הפארק ועד לסימנים- עוברים כשישה חודשים, ובגלל שהכלבה בת שישה חודשים- לא סביר שהיא נולדה עם התולעת בגופה או נחשפה אליה בגיל כל כך צעיר.
חוץ מזה, ישנן סיבות נפוצות יותר להקאות בגילה הצעיר- בליעת גוף זר (עץ, פלסטיק, קרס ובעצם- כל דבר!), שיכול להיות תקוע בושט, בקיבה או במעי. מחלות ויראליות שונות (פרוו, כלבלבת), חיידקי מעי, טפילי מעי, השתפלות מעי, מומים מולדים ועוד...
במידה והטיפול נגד שעלת אינו עוזר ומצבה לא משתפר (שעלת כשלעצמת אינה מחלה קשה ועוברת תוך מס' ימים, אלא אם כן היא מסתבכת לדלקת ריאות)- יש להמשיך עם הבדיקות והאבחונים בכדי להבין מה הגורם לכל הסימנים הנ"ל- בדיקות דם מלאות, צילומי רנטגן, אולטרא-סאונד בטן ובמידת הצורך אנדוסקופיה למערכת העיכול העליונה.
נשמח לעדכון לגבי מצבה ונאחל לה רק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרעושיםנעמי12/12/2013
שלום, יש לנו כלבת שיצו בת 3 חודשים חדשה. שמתי לה אמפולה של אדוונג' + קולר לקרציות. קבלה חיסונים ותילוע. אני מאוד חוששת מפרעושים בבית, מאחר וביתי רגישה. הכלבה נכנסת ויוצאת לגינה ויש שם חתולים אם אטפל באמפולות כל 4 שבועות כמו שעון, לא יהיו לנו פרעושים בבית? אני חוששת שיעקצו את בנותיי... השנה הן נעקצו למרות שלא היתה לנו חיית מחמד, כנראה שהכניסו הביתה פרעושים מבחוץ. אני לא רוצה למסור את הכלב, אבל אם מפגש עם פרעושים הוא בלתי נמנע אמסור. אנא עזרתכם בבקשה. תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מדוע לא השבתם לי?אנונימית11/12/2013
עוד לא קיבלתי תגובה וזה חשוב לנו...
שאלתי היא זו:
שלום,
האם חתולה שרגילה לחיים בחוץ, יכולה לגדול בחצר בית?
בחורף זו בעיה?
אני רוצה לאמץ חתולה אך ישנה אפשרות רק לחצר. לא אקח בשום אופן כמובן מי שרגילה לחיים בבית, השאלה האם אכן זה בסדר לגדל בחצר? ואם כן, מה אני עושה כדי שלא תעלם תברח ממנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא השבתם לי? - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי13/12/2013שלום אנונימית,
חתולה שרגילה לחיים בחוץ בהחלט יכולה לגדול בחצר בית ואם מספקים לה מקום מחסה חמים ויבש היא בהחלט יכולה לעבור גם את החורף ללא בעיה.
אך יהיה קשה להשאירה בתחומי החצר בלבד אלא אם ביתכם מוקף בחומה גבוהה מאוד ללא יכולת לקפוץ אליה ומעליה.
בברכה, ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה כואבת ללא ממצאיםשרית11/12/2013
הכלבה בת 10 ובריאה בדרך כלל, במשך השבועיים האחרונים חלה ירידה במשקל ולפני יומיים כאשר באתי לשים לה רצועה לקחת אותה לטיול הכלבה נאנקה מכאבים, בכל פעם שהקרבתי את ידי לפניה הכלבה זעקה מכאב, ישר חשדתי שיש לה כאב בעיניים, לקחתי אותה לוטרינר והוא הפנה אותי למומחית עיניים. לקחתי את הכלבה למומחית והיא עשתה לה בדיקת עיניים ובדיקה גופנית כללית (גפיים, בטן, מפרקים, שיניים, חוליות) ולא מצאה שום ממצא חריג למעט רגישות קלה באוזניים ובצוואר. היות והכלבה סבלה נתנה לה זריקת אופטלגין והכלבה נרגעה למספר שעות, ליתר בטחון נתתי לה גם טיפות אוזניים למרות שהאוזניים נראות תקינות לחלוטין - נקיות ללא הפרשות וללא אדמומיות. אתמול בלילה החלה הכלבה שוב לזעוק מכאבים ובמשך שעות התהלכה בחוסר שקט וגם עכשיו.
מה זה יכול להיות? מדוע הכלבה סובלת? היום אקח אותה שוב לוטרינר אך רציתי לשמוע חוו"ד נוספת או לפנות לוטרינר אחר שיוכל לאבחן את הבעיה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה כואבת ללא ממצאים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי13/12/2013שלום שרית,
היללות שאת מתארת יכולות להיות מכאב אך גם מגורמים כגון חרדה או סניליות.
האם התאבון של הכלבה תקין? האם הצרכים תקינים (מה צבע הצואה? האם יש שינוי במרקם או בתדריות? האם יש שינוי בתדירות מתן השתן? האם נותנת יותר או פחות שתן? מה צבע השתן? האם יש טפטוף?) האם היו הקאות? האם הכלבה הולכת כרגיל, האם מתרוממת משכיבה ללא קושי?
האם למעט הבכי הבחנת בשינויים נוספים כגון שינויי בהרגלי האכילה, חוסר מנוחה (ביום או בלילה), שוני בהתנהגותה?
האם הכלבה סבלה או סובלת מחרדות? (כגון חרדת נטישה, פחד מרעשים כגון זיקוקים או רעמים וכד')
ראשית יש לבצע בדיקה גופנית מקיפה מאוד הכוללת בדיקה אורלית (של חלל הפה) נוירולוגית ואורטופדית למציאת מקור הכאב, אם ישנו. במידה ואינו נמצא יש להמשיך לבדיקות דם שיכולות לרמז על בעיה באחד מהאיברים הפנימיים וצילומי רנטגן לשלילת כאב ממקור גרמי (כלומר של העצמות) או מפרקי. במידה ולא תמצא כל סיבה ליללות יתכן והדבר נובע מבעיה התנהגותית או מסניליות.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבה כאובה ללא ממצאים
שרית14/12/2013שלום,
תודה שחזרת אלי. בימים האחרונים חלה התדרדרות במצבה של הכלבה, היא לא אוכלת או שותה בכוחות עצמה רק אם אני מאכילה אותה וגם אוכלת מעט, הולכת ללא הרף בעיקר בלילה וגם ביום נתקלת בפינות בבית ובוהה בקיר, נכנסת בין רהיטים ולא מצליחה להחלץ ובוכה, לא מגיבה שקוראים לה ולא מגיבה לאנשים מוכרים, ירדה במשקל, עושה את צרכיה בבית, מראה קושי בעלייה וירידה במדרגות, מתנשפת ולא מפסיקה ליילל.
הכלבה בריאה באופן כללי, כלבה שמחה אנרגטית, חכמה מאוד למעט קצת חרדות בשמיעת רעשים חזקים כמו זיקוקי דינור או ברקים ורעמים שהיו באים לידי ביטוי בהתנהגות של רעידות וחוסר תאבון זמני בלבד.
כרגע מטופלת באנטיביוטיקה ווליום שלא עוזרים כלל וטרם עשתה בדיקת דם. הכלבה חלשה ומותשת ולא נחה יותר מחצי שעה. ככל שאני קוראת יותר ויותר על מחלת האלצהיימר אצל כלבים הכלבה מראה את כל הסימנים האפשריים למחלה. האם אכן יש תרופה למחלה? האם יש סיכוי שמצבה ישתפר ונקבל את כלבתנו האהובה בחזרה?
אני ובן זוגי כבר לא ישנו שבוע אנחנו שבורים ומותשים מהמצב החדש. האם יש תרופה כלשהי שיכולה להראות שינוי מיידי במצב בנוגע לייללות ולהליכה הבלתי פוסקת? אנחנו לא עומדים בזה נפשית ופיזית וכבר היום דברנו על הנורא מכל המתת חסד כי אנחנו מרגישים שהכלבה היפה והחכמה והטובה שלנו לא תחזור :(
אשמח לקבל את תשובתך הכנה
בברכה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבה כאובה ללא ממצאים
שרית14/12/2013בקשר לצואה ולשתן - בגלל שהכלבה שותה ואוכלת פחות בצורה דרמטית גם הצרכים שלה פחתו משמעותית, הצואה נראת תקינה לגמרי והשתן יותר צהוב מבעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבה כאובה ללא ממצאים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי21/12/2013שלום שרית וסליחה על התגובה המאוחרת,
במידה ונשללו גורמים רפואיים אחרים שיכלו להרע את מצבה ולגרום לה לכאב ע"י בדיקה גופנית מקיפה, בדיקות דם ואולי אף אמצעי הדמיה (כגון רנטגן ואולטראסאונד) בהחלט יתכן כי מדובר בסניליות (או אלצהיימר של כלבים) וישנם טיפולים תרופתיים.
חשוב לזכור כי גם אם אכן כלבתכם סובלת ממידה כזו או אחרת של סניליות, גורמים רפואיים המעוררים כאב (כגון דלקת מפרקים כרונית, כאב גב בשל בלט או פריצת דיסק) ואפילו מחלות כרוניות אחרות (כגון מחלת כליה או כבד כרונית) יכולים לגרום לה לכאב, לתחושה כללית רעה וחוסר מנוחה ועל כן להחמיר את תסמיני הסניליות.
על כן חשוב מאוד לבצע אבחון מקיף ולטפל לא רק בתסמינים אלא בכל גורמי הרקע ולאחר שכל אלה נמצאים בשליטה, אם עדיין קיימים סימני סניליות יש בהחלט מקום לטיפול תרופתי גם בה.
עליכם לזכור כי בסופו של דבר המטרה היא לשפר את איכות חייה של כלבתכם עד כמה שניתן וכל עוד היא עדיין חיונית בהחלט יש מקום לחפש את הגורמים לבעייה ולטפל בהם.
בברכה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתול מקיאאירית09/12/2013
ערב טוב,
יש לי חתול פרסי בן 9.5. מדי פעם קורה שהוא מקיא אחרי שהוא אוכל עלים מהעציצים בבית. היום קרה משהו קצת חריג, הוא הקיא 4 פעמים. לא ראיתי בקיא שלו בימנים לעלים אז אין לי מושג אם יש קשר. הוא גם אכל קצת פחות מהרגיל וכשהרמתי אותו על הידיים ונגעתי לו בבטן הוא יילל, כנראה מאי נוחות או כאב.
מעבר לזה, הוא מתנהג רגיל: אוכל, שותה, עושה צרכים, מגיב ומשחק.
מה זה יכול להיות? האם יכול להיות קשור לעלים שאכל גם אם לא נראה זכר לעלים בקיא שלו? ובאופן כללי, האם זה בסדר שהוא אוכל עלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתול מקיא - תגובה
ד''ר סמדר טל14/12/2013שלום אירית,
ישנם חתולים הנוטים להקאות יותר תכופות, כמו הגזע הפרסי, בשל הצטברות של שיערות רבות שליקקו- במערכת העיכול שלהם (בעלי פרווה ארוכה). לעיתים אכילת צמחיה (בעיקר דשא) מקושרת להקאות בחתולים, אך ישנם צמחים העלולים להיות רעילים להם (כמו צמחים ממשפחת השושניים ובראשם שושן צחור)- ולכן כדאי להגביל אותו לאכילת דשא בלבד (ישנם זרעי דשא הנמכרים במשתלות) ולוודא שהדשא אינו מרוסס!
העובדה כי באותו היום נראתה עליה בתדירות ההקאות- עלולה להצביע על התפתחות סיבוכים כמו דלקת לבלב (העלולה להגרם כשלעצמה עקב הקאות...), שיכולה להסביר גם את הכאב הבטני שהרגיש, גוף זר (חוט, פלסטיק) שתקוע לו במערכת העיכול או אפילו התחלה של סימנים הנובעים מגידול סרטני במערכת העיכול. מאחר וציינת כי פרט למספר ההקאות- הוא הרגיש סה"כ טוב פרט לאי נוחות קלה, הייתי ממשיכה לעקוב אחריו, ובמידה וההקאות ממשיכות או שהוא הופך אפאטי, חסר תיאבוןואינו מתנהג כרגיל- יש להגיע לבדיקה וטרינרית בהקדם.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יללהרותי08/12/2013
האם יש דבר כזה שכלבה ניצמדת לאחד מהאנשים שמגדלים אותה בבית ומשמיעה יללה ובואה בו זה סימן שיש משהו בריאותי או שסתם חשבתי ככה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יללה - תגובה
ד''ר סמדר טל14/12/2013שלום רינה,
בת כמה הכלבה? האם בריאה בדרך כלל? האם חוץ מהיללה- יש עוד משהו בהתנהגותה שאינה תקין? מתי בדיוק זה קורה? כמה זמן האפיזודה הזו נמשכת?
נשמח לתאור מפורט יותר בכדי לענות על שאלתך כראוי :)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרציות אצל חתולהויקה07/12/2013
שלום רב!
יש לנו חתולה בבית מספר שנים. רק בשנה אחרונה התחלנו לתת לה לצאת החוצה. לפני שבועיים גילינו עליה קרציות ובאותו יום לקחנו אותה לוטרינר. הוא הוציא אותם, שם לה משחה. בעוד שבוע חזרנו אליו עם עוד מספר קרציות. שוב פעם הוא הוריד אותם, נתן לה זריקה נגד גירודים, נתן לה אנטיביוטיקה לשבוע ימים. היום, כעבור עוד שבוע מצאנו עליה עוד 7 קרציות ואחרי פעם אחרונה שהינו אצל רופא לא נתנו לה לצאת החוצה. זאת אומרת שלא היה לה מאיפה להביא אותם. אנחנו בהלם. לא יודעים מה לעשות איתה. היא חופשי ישנה על המיטות שלנו ושל ילדים. הפחד שלנו להידבק במשהו. והשאלה הכי חשובה איך לטפל בחתולה שלנו. תודה מראש, ויקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרציות אצל חתולה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי08/12/2013שלום ויקה,
אכן טוב עשיתם שהסרתם מיד את הקרציות כיוון שאלו עלולות להעביר טפילי דם לחתולה.
אם החתולה יוצאת החוצה כדאי לענות לה קולר איכותי נגד קרציות ולהקפיד להחליפו בזמן. (חשוב להקפיד על כך שיהיה איכותי שכן ישנם המון חיקויים זולים שיעילותם תלויה בספק)
הקולרים לרב הורגים את הקרציות הקיימות ודוחים קרציות ולכן מונעים עלייה של קרציות חדשות, אך יחד עם זאת יש לבדוק את פרוות החתולה לעיתים תכופות ע"מ לוודא את פעילות הקולר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)