מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות שחורות על האיבר של הכלבאביה06/12/2013
היי, בימים האחרונים שמתי לב שיש לכלב שלי נקודות קטנות וצפופות וגדולות ורחוקות על האיבר שלו. ניסיתי לנקות את זה ען מגבון או במקלחת ואני לא מצליחה, זה כאילו ממש מתחת לעור או מחובר לעור. זה מאוד מדאיג
אני מצרפת תמונה.
אשמח אם תוכלו לעזור =]
תודה,
אביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות על האיבר של הכלב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי08/12/2013שלום אביה,
התיאור היה לי קצת לא ברור (הלקויות קטנות או גדולות?, רחוקות ממה? צפופות?) וקצת קשה לראות בתמונה את הלקויות עצמן.
בן כמה הכלב? האם מדובר בלקויות בולטות? (כלומר האם כאשר את מעבירה את היד על עור הבטן את מרגישה בליטות, או שאת מצליחה לתפוס אותן ביד ולמשש אותן) או שמא מדובר רק בצבע שונה של העור?
בליטות שחורות בעור הבטן יכולות להיות קומודונים (שאלו הם למעשה "שחורים", כלומר בלוטות חלב מוגדלות וסתומות שהחלב בהן התחמצן והשחיר), גופים זרים כגון קוצים, גידולים עוריים (כגון פפילומות והמנגיומות)
השחרה של עור הבטן היא בד"כ תגובה של העור לגירוי כרוני (אלרגיות, שינויים הורמונליים, דלקת עור וכד') ונעלמת מעצמה לאחר מציאת הגורם וטיפול בו.
בברכה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליטות...
אביה08/12/2013יש שני סוגים, יש נקודות שחורות קטנות וצפופות ממש באיזור של האיבר ומסביב, הן לא בולטות, וזה נראה כמו שטפי דם קטנים.
ויש נקודות שחורות בולטות שאני ממש מצליחה לתפוס אותן ביד ולמשש, הן קצת קשות, לא קטנות במיוחד וגם לא גדולות במיוחד,הנקודותהאלה מפוזרות על כל הבטן(באיזור בלי השיער) ורחוקות אחת מהשנייה, יש בערך ארבע או חמש כאלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד של פצע באוזן של הכלבארז06/12/2013
שלום יש לי כלב בן 12 שנים מעורב ולאחרונה נהיו לו פצעים באוזניים וזה ממש כואב לו הוא לא יכול לגרד את האוזניים מרוב כאב וגם אי אפשר לגעת לו באוזניים הוא ישר צורח
ברצוני לדעת מה אפשר לעשות חוץ מלקחת אותו לוטרינר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באוזן של הכלב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי08/12/2013שלום ארז,
היכן הפצעים? (האם באפרכסת החיצונית. הפנימית, קפלי האוזן) האם ישנן לקויות נוספות בגוף? מתי הופיעו הפצעים? האם יש היסטוריה של טראומה לאוזניים ?(נשיכה של כלב, שריטה מחתול, פציעה משיח וכד') האם הכלב מנסה לגרד את האזניים או לנער את הראש?
בכל מקרה פצעים באזניים יכולים להיות מזוהמים, להזדהם, להעיד על דלקת אזניים או בעור האפרכסת וכל אחד מאלה עלול להסתבך ועל כן המלצתי היא לגשת לאבחון אצל וטרינר וקבלת טיפול מתאים. על אחת כמה וכמה אם הכלב כאוב.
בברכה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ארז08/12/2013הפסעים הם באוזן הפנימית ויש לו גם בליטה באזור הישבן אבל לא נראה לי שזה קשור אבל האם זה משפיע על דברים אחרים כגון עצירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזזת?יערה05/12/2013
שלום, לחתולה שלי הופיע כתם דם על הפרווה, מן עיגול של דם, מצורפת תמונה.האם זו יכולה להיות גזזת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזזת? - תגובה
ד''ר סמדר טל14/12/2013שלום יערה,
האם החתולה עברה תספורת לאחרונה? האם היא חיה רק בבית או שיוצאת גם החוצה? האם היא מתגרדת באזור שצילמת? האם באזור הזה יש קרחת או פחות שערות? האם יש חתולים נוספים בבית או שהוכנס לאחרונה חתול חדש הביתה?
ה"כתם" הזה יכול להיות לקות עורית, לי זה נראה כמו מעין קרחת שמוקפת באדמומיות אך קשה להגיד רק ע"פ התמונה. לקות שכזו יכולה להגרם ע"י פטרייה עורית (שעלולה להדביק גם בני אדם ולכן הצורך לאבחן ולטפל בה בהקדם), ע"י פציעה- למשל ממכונת גילוח של תספורת, טפילים עוריים, אלרגיה ועוד.
במידה וה"כתם" עדיין שם ולא עבר- הייתי ממליצה על בדיקתו ע"י הוטרינר שלכם ואף ביצוע מגרדים ומשטחים לעור לצורך בחינתם תחת המיקרוסקופ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתולה שלי הקיאה,למה?kiki04/12/2013
היי ישלי חתולה בת 8, היא אתמול בצהריים יללה יללות בלתי מוכרות ואז הקיאה, דבר שלא
נורמטיבי אצלה ( אף פעם לא ראיתי אותה מקיאה..) למה זה קורה?
יכול להיות שהיא לא מרגישה טוב? היא נראת לי קצת אדישה לסביבה אבל אני לא יודעת באמת עד כמה זה נכון או שאני סתם פרנואידית,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתולה שלי הקיאה,למה? - תגובה
ד''ר סמדר טל14/12/2013שלום KIKI,
ישנן סיבות רבות להקאות בקרב חתולים, החל מהקאה של כדורי שיער שמצטברים בקיבתם עקב הליקוק והניקוי היומיומיים ועד למחלות רבות שיכולות לגרום להקאה ודורשות טיפול מתאים.
האם החתולה הקיאה רק פעם אחת, או מס' פעמים? האם הקיאה מזון מעוכל/שלם? האם זה קרה מיד לאחר האוכל? האם הקיאה מיצי קיבה, ובאיזה צבע? כמות גדולה או קטנה של קיא? האם עדיין יש לה תיאבון? שותה? צרכים תקינים?
אם הייתה רק הקאה אחת והחתולה כבר מרגישה טוב יותר- הייתי ממשיכה לעקוב אחריה בשלב זה, ובפעם הבאה שתקיא- שוקלת לקחת אותה לבדיקה וטרינרית.
אם הקיאה מס' פעמים, אין לה תיאבון, היא אדישה/אפאטית ונראה שלא מתנהגת כרגיל- יש לקחת אותה בהקדם לבדיקה וטרינרית מקיפה בכדי לאבחן את מקור הבעיה.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה נפוחהבן03/12/2013
שלום ד"ר,
יש לנו חתולת בית בת שנה שאינה יוצאת החוצה.
מדי פעם כמה חודשים השפה התחתונה\העליונה מתנפחת וזה עובר לבד אחרי כמה ימים.
לאחרונה השפה התחתונה התנפחה ואפילו נהיה בה פצע קטן.
אציין שהיא אוכלת רק אוכל לחתולים royal canin.
כנראה תגובה אלרגית למשהו ? (יש לנו מס' עציצים בבית...)
מצורפת תמונה
תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה נפוחה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי04/12/2013שלום בן,
נפיחות של השפתיים בחתול בהחלט יכולה להתרחש עקב תגובה אלרגית אך גורמים נוספים שיכולים לגרום למופע כזה ויש לשלול אותם הם עקיצה של חרק, פציעה עצמית עקב גירוד (למשל עקב נגיעות בפרעושים, בעיות שיניים, אקריות אזניים ועוד), תגובה מקומית לחומר כימי, תגובה לחיסון/תרופה ומחלות אוטואימוניות. בנוסף ישנן מחלות אאוזינופוליות בחתולים שבאות לידי ביטוי בנפיחות והתכייבות השפתיים.
האם היו נגעים דומים או התכייבות באזורים נוספים בגוף? (בעיקר כפות הרגליים, בטן, חלק אחורי של הירך), האם החתולה מתגרדת לפני הופעת הנפיחות או אחריה? האם היא יוצאת לחצר/גינה? האם היא אוהבת לצוד חרקים? (זבובים/יתושים/עכבישים וכד'), האם יש חיות נוספות בבית? האם מקבלת או קיבלה טיפול תרופתי כלשהו? מתי קיבלה חיסון לאחרונה? מאיזה כלים היא אוכלת ושותה? (פלסטיק/חרסינה/נירוסטה...) האם היא מטופלת באופן קבוע נגד פרעושים?
עפ"י התיאור שלך והתמונה, המופע מתאים לגרנולומה אאוזינופילית, המתבטאת בנפיחות של השפה העליונה שעלולה להתכייב. האזורים הנגועים מגרדים בד"כ ויכולים להעלם ולחזור מעצמם במידה והחתול לא מחריף את מצבו ע"י גירוד. הסיבה להופעת הנגעים אינה ברורה לחלוטין אך קשורה כנראה לאלרגיות לפרעושים, מזון ואטופי. יחד עם זאת ע"מ לאבחן את הנפיחות יש צורך בבדיקה וטרינרית כללית ומומלץ לדגום את האזור הנפוח.
בברכה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בשלפוחית השתןהדסער03/12/2013
שלום רב. כלבתנו בת ה-9 מסוג לברדור וגולדן רטריבר. הובחנה באמצעות אולטרסאונד עם גידול בשלפוחית השתן. הגענו לאיבחון בעקבות שתן דמי. וטרינר אמליץ על כדור בשם brexin שלדבריו כתופעה עקיפה עוזר במקרים דומים. מזה כשבועיים שהיא מקבלת את הכדור. ללא שיפור נראה לעין בשתן הדמי. נשמח לתשובותיכם:
1) האם מכירים או שמעתם על הטיפול המדובר?
2) האם מכירים טיפול יעיל אחר?
3) האם מכירים טיפול הוליסטי מלווה שיכול לסייע?
בתודה מראש הדסער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בשלפוחית השתן - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי04/12/2013שלום,
הסיבות להמשך השתן הדמי הן חוסר תגובה לטיפול, תגובה חלקית לטיפול, משך זמן לא מספק של הטיפול או קיומה של פתולוגיה נוספת במקביל לגידול (למשל דלקת בשתן או אבנים במערכת השתן). האם בוצעה בדיקת שתן לכלבה (כולל אבחון מיקרוסקופי של הגידול ותרבית שתן?), האם היא מקבלת תרופות נוספות מלבד ה brexin?
האם נעשה נעקב באמצעות א"ס אחר גודל הגידול בשלפוחית מאז תחילת הטיפול?
במידה ונשללה כל פתולוגיה אחרת במערכת המין והשתן ומעקבים אחר גודל המסה אינם מראים כל שיפור, עליכם להתייעץ עם הוטרינר שלכם לגבי אופציות טיפול נוספות (קיימות אופציות טיפול כימותרפיות או כירורגיות) ע"מ להקל על הסימנים הקליניים של כלבתכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתולה רצה לחול כל חמש דקותרינה30/11/2013
יש לי חתולה בת 10, שמאתמול רצה כל הזמן לעשות פיפי בחול.
השאלה איך אפשר לדעת מה יש לה, והאם צריך בדיקת רנטגן בשביל דבר כזה?
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתולה רצה לחול כל חמש דקות - תגובה
ד''ר סמדר טל30/11/2013שלום רינה,
האם את יכולה לבדוק מה כמות השתן שהיא מעבירה בכל פעם שרצה לחול? מעט? הרבה? האם יש גם דם? האם מתאמצת לעשות את הפיפי? בוכה תוך כדי?
האם גם שותה יותר מהרגיל?
הסיבות הנפוצות לתיאור התנהגותה של חתולתך הן חסימה בדרכי השתן (עקב היווצרות אבנים או גידול בדרכי השתן), דלקת בדרכי השתן או השתנה רבה עקב שתייה מרובה (ישנן סיבות רבות לשתייה מוגברת, הנפוצה שבהן היא מחלת כליות).
המלצתי היא להביאה בהקדם לבדיקה רפואית בכדי לשלול מצב של חסימה וקושי במתן שתן- מצב שיכול להיות מסכן חיים. יתכן ויהיה צורך בצילומי רנטגן בכדי לשלול או לאשר חסימה (עקב אבנים למשל), ויתכנו גם בדיקות נוספות כמו בדיקות דם ושתן.
בברכה ונשמח לעדכון לגבי מצבה,
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבצע שני ניתוחים..א25/11/2013
האם ניתן לבצע שני ניתוחים פולשניים על כלב אחד אחרי השני במרווח של עשרות דקות?
הניתוחים המדוברים הם עיקור והוצאת אבן מהקיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לבצע שני ניתוחים.. - תגובה
ד''ר סמדר טל30/11/2013שלום א,
ניתן לבצע שני ניתוחים כמו אלו שתארת, הכל תלוי בנסיבות ובצורך של שני הניתוחים. אני מניחה שהוצאת האבן מהקיבה הייתה הסיבה העיקרית לכניסה לניתוח (תקן אותי אם אני טועה)- מאחר ומצב כזה הינו מסוכן וחירומי.
השיקולים לביצוע שני ניתוחים שכאלה יחד או להפרידם יכולים להיות גיל הכלבה, הרצון להמנע משתי הרדמות ושני ניתוחים שכל אחד בפני עצמו דורש תקופת התאוששות, הצורך המיידי בשני הניתוחים הנ"ל ועוד...
השיקולים נגד יכולים להיות הארכת זמן הניתוח, הסיכון בזיהום עקב פתיחת הקיבה (ולכן צריך להחליט מראש מה יהיה סדר הניתוחים), תקופת התאוששות ארוכה יותר ועוד.
כך שכמו שאתה מבין- כל מקרה לגופו ועל המנתח לבחון את כל השיקולים הנ"ל ולהחליט מה יהיה הכי טוב, בטוח ויעיל לכלבה.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בוושטמאי24/11/2013
יש לי בוקסר בן 7, לפני כחודש מצבו הדרדר, הוא החל להשתעל להקיא אחרי אוכל ירד משמעותית במשקל, החלו דלקות עיניים נפיחות בידיים וכו׳.
התחלנו במספר בדיקות:
צילום רגליים שהראה נפיחות מסביב מעצם
בדיקות צואה לגילוי ביצי תולעים (שקלנו אפשרות של תולעת הפארק) הבדיקות יצאו שליליות.
בדיקות דם יצאו תקינות
צילום גרון ובית החזה גילה מעין גידול בוושט,
היום ביצענו בדיקת אנדוסקופיה, בבדיקה התגלה גידול בוושט, הגידול נראה רציני וקשה כאבן.
הוטרינר הציג לנו 3 אפשרויות:
1. להמשיך במתן סטרואידים לכלב עד שמצבו הדרדר ולהרדימו.
2. להסיר את הגידול בהליך כירורגי שעל פי הוטרינר סיכויי ההצלחה שלו נמוכים וההחלמה קשה.
3. להסיר את הגידול באנדוסקופיה תהליך שהסכנה שלו היא דימום רציני בגרון ומוות במקום.
אנחנו כרגע אמורים להחליט באיזה אופציה בוחרים ואנחנו אובדי עצות, הבוקסר הזה הוא הנשמה של כולנו, אני יודעת שאולי לא תוכל לעזור בלי הנתונים המדוייקים מהבדיקות אך אולי תוכל לפתוח את עינינו לעוד אפשרויות ולייעץ.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בוושט - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי04/12/2013שלום מאי,
ראשית סליחה על התגובה המאוחרת.
צר לי לשמוע על מצבו של כלבך האהוב.
האם ידוע סוג הגידול? האם נלקחו דגימות לביופסיה? באופן כללי גידולי ושט הם אכן גידולים מסובכים לטיפול בשל הקושי הרב בטיפול הכירורגי בושט והפוטנציאל לסיבוכים. ע"מ להקטין סיבוכים אלו מומלץ לבצע ניתוחי ושט ע"י כירורג מומחה במידה ובחרתם באופציה הכירורגית. כמו כן ניתן להתייעץ עם אונקולוג וטרינרי לגבי אופציות כימותרפיות להקטנת הגידול לפני הסרתו (תלוי בסוג הגידול)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהשי20/11/2013
יש לי חתול בריא בגיל 3 כול יום אנחנו נותנים לחתול פנסטי אחרי הצהריים ולחתול יש גם את האוכל שלו הבעיה שכול בוקר וצהריים וערב הוא מיילל שהוא רוצה אוכל מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
ד''ר סמדר טל27/11/2013שלום שי,
האם האוכל היבש של החתול נמצא בקערית באופן חופשי כל היום? האם אתם מחליפים לו את האוכל הזה בכל יום? האם הוא מסיים את האוכל היבש בסוף היום? כמה הוא שוקל כרגע?
האם אתם נותנים לו קופסת שימורי פנסי פיסט שלמה בכל יום?
ייתכן והוא מיילל בכדי לבקש עוד מהפנסי פיסט, מאחר והרגלתם אותו ל"צ'ופר" הזה בכל יום, ומאחר והאוכל הזה רטוב ובעל טעימות גבוהה, כנראה שהוא מעדיף אותו על פני האוכל שלו... וייתכן כי הוא מיילל כי הוא פשוט רעב ונגמר לו האוכל בקערית :)
נסו להפחית בכמויות הפנסי-פיסט, בהתחלה רק חצי קופסא ביום, לאט לאט לרדת בכמויות עד שתגיעו למצב של פעם בכמה ימים או אפילו רק פעם בשבוע, בכדי שיתרגל לאכול את האוכל היבש שלו.
החליפו לו בכל יום את האוכל היבש בקערית, בכדי שיהיה טרי וירצה לאכול אותו. דאגו לכך ששק האוכל שלו סגור ושומר על טריותו. יש לדאוג גם להחלפת המים פעמיים ביום. אם הוא מיילל וקערת האוכל היבש שלו ריקה- הוסיפו לו מהאוכל היבש.
במידה והוא מסרב לאכול את האוכל היבש- יש לתת לו בכל מקרה את הפנסי פיסט כדי שלא ישאר רעב ויפתח מחלות שונות שעלולות להתפתח אצל חתולים המפסיקים לאכול (כמו כבד שומני).
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור כלבים ננשך ע"י חיפושית זבלמסטיק19/11/2013
יש לי גורת כלבים בת חודשיים היום טיילנו בפארק והכלבה ננשכה ע"י חיפושית זבל.
האם מספיקה נשיכה כדי להידבק בתולעת הפארק?
מה צריך לעשות במקרה כזה?
אשמח לקבל תשובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור כלבים ננשך ע"י חיפושית זבל - תגובה
ד''ר סמדר טל27/11/2013שלום מסטיק,
בכדי להדבק בתולעת הפארק, על הכלב לאכול את החיפושית או חיה אחרת שאכלה את החיפושית (ציפור, עכבר), מאחר והחיפושית נושאת בגופה את התולעת. נשיכה או עקיצה של חיפושית הזבל לא תדביק בתולעת, אך עלולה ליצור גירוי מקומי באזור העקיצה. במידה והמקום נפוח, אדום, מגורה- יש לפנות לבדיקה אצל הוטרינר.
בכדי למנוע הדבקה בתולעת הפארק- מומלץ לטפל בכלבך באופן קבוע (פעם בחודשיים) אצל הוטרינר עם זריקה המכילה חומר המשמיד את התולעת במידה והיא נבלעה ע"י הכלב.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמות תרופות נגד אלרגיה לכלביםמגי18/11/2013
שלום, זקוקה לשמות של תרופות נגד אלרגיה לכלבים אלרגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמות תרופות נגד אלרגיה לכלבים - תגובה
ד''ר סמדר טל20/11/2013שלום מגי,
ישנו מגוון רחב של תרופות המיועדות לסוגי אלרגיה שונים (אלרגיה לפרעושים, אלרגיה למזון, אלרגיה אטופית, אלרגיה למגע ועוד), ישנן תרופות רבות ממשפחת האנטיהיסטמינים, תרופות ממשפחת הסטרואידים ותרופות שמטרתן לפעול ישירות על מערכת החיסון (אימונומודולטוריות).
למה כלבך אלרגי? האם עבר בדיקה ואבחון אצל הווטרינר? כיצד מתבטאת האלרגיה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב בן 15.9 עם בעיות שינייםלינה16/11/2013
הכלב הינו מסוג מעורב קטן בן 15.9 נבדק אצל הוטרינר ונמצא כי הוא סובל מריקבון שיניים. הוא טופל בסטומורג'יל למשך שבוע,אח"כ עבר בדיקה בטישטוש כי חשבו שאולי יצליחו פשוט למשוך את השן אך לא הצליחו. הוטרינר אמר שהכלב סובל מכאבים עזים ושיש לבצע לו ניקוי שיניים וכנראה עקירות. ברור, כי בהתאם לגילו הבדיקות דם שלו לא משהו. אציין כי זה התחיל מזה שיום אחד בבוקר אזור הלחי ועד האף התנפח אצלו אך יום למחרת הנפיחות לגמריי ירדה. מבחינת תסמינים, בכללי הוא בסדר,אוכל רגיל אך מתחכך בשטיח עם הפנים לפעמים. עקב גילו, אני מאוד חוששת לבצע לו את הטיפול הזה. אשמח לחוות דעתך בעניין, והאם באמת הכלב כלכך סובל מכאבים? האם יש אלטרנטיבה אחרת למה שוטרינר הציע, אולי תרופתי, מי פה וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב בן 15.9 עם בעיות שיניים - תגובה
ד''ר סמדר טל20/11/2013לינה שלום,
בעיות בשיניים כמו אלו שתארת אכן יכולות לגרום לכלבך לאי נוחות, לכאב רב ולקושי באכילה, מה שיכול להוביל לבעיות נוספות כמו ירידה במשקל והחלשות כללית.
לכן, יש חשיבות רבה לזיהוי וטיפול בבעיה- אם ע"י ניקוי שיניים, עקירות, טיפול אנטיביוטי ועוד.
אם כלבך בריא- וזאת יש לוודא ע"י בדיקה כללית אצל הווטרינר, בדיקות דם כלליות ולעתים אף צילום בית חזה, אין מניעה להרדימו ולבצע את טיפול השיניים הנדרש, תוך הקפדה על ניטור מצבו לאורך ההרדמה.
לגבי טיפול תרופתי- רוב התרופות המוצעות בשוק (מי פה, משחות שיניים) מיועדות למניעת היווצרות הפלאק על השיניים ואינן יעילות כשהפלאק כבר קיים, ואינן באות במקום עקירות- כשאלו נדרשות.
טיפול שיניים שכזה יכול לשפר במאוד את איכות חייו ולספק לו עוד שנים רבות וטובות במחיצתך :)
בהצלחה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםmaya13/11/2013
שלום רב,
כלבתי בת 8 חודשים (לברדורית מעורבת), הקיאה מס' פעמים, לקחתי אותה לוטרינר, נעשתה בדיקת דם (מצורפת).
נאמר כי יש דלקת בדם וניתנה אנטיביוטיקה.
אשמח לחוות דעת נוספת על ידי עיון בתוצאות הבדיקה.
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי13/11/2013שלום מיה,
בדיקת הדם המצורפת מראה עלייה במספר בלימפוציטים בדם (סוג של תאי דם לבנים המהווים חלק מהמערכת החיסונית).
ישנם גורמים רבים מאוד היכולים לגרום לעלייה במספר הלימפוציטים בדם החל ממחלות זיהומיות (חיידקיות ויראליות או פטרייתיות), דרך מחלות אוטואימוניות, ניאופלזיות (לא סביר בגורה צעירה), מחלות הורמונליות (כגון אדיסון), אלרגיות ואפילו תרופות וחיסונים.
הסיבה ללימפוציטוזיס אצל כלבתך יכולה להיות קשורה להקאות או ממצא אקראי שאינו קשור אליהן. ע"מ להבין את כל התמונה עליי לדעת עוד פרטים - ראשית חשוב לדעת האם כלבתך הקיאה או פלטה (האם היו כיווצי בטן וקולות הקאה לפני, האם היו גם נוזלים בתוכן שהקיאה? אם כן מדובר בהקאה) כמה פעמים הקיאה כלבתך? איך היא מרגישה למעט ההקאות? האם היו גם שלשולים? האם היא נוטה לאכול שטויות בבית או בחוץ? ואם לא, האם יתכן שאכלה משהו מהרצפה בבית או באחד הטיולים לפני שהחלו ההקאות? האם יתכן כי נחשפה לתרופות כלשהן (בבית או בחוץ) האם נעשה ריסוס בבית/בחצר, האם הכלבה נחשפה לחומרים כימיים כלשהם לפני שהחלו ההקאות (אפילו חומרים נגד פרעושים, ג'וקים, חומרי ניקוי, צבעים וכד'), האם היא חוסנה בשבועיים-שלושה שקדמו לבדיקת הדם?
האם כלבתך מחוסנת באופן מלא (כל חיסוני הגורים וכלבת)? האם היא קיבלה טיפול נגד תולעי מעיים? מה היו ממצאי הבדיקה אצל הוטרינר המטפל? האם נעשו בדיקות נוספות?
אם כלבתך מחוסנת באופן מלא, מרגישה טוב למעט האפיזודות של ההקאות שהיו ונשללו גוף זר במעי, טפילי מעיים, חשיפה לתרופות, הרעלות וכד' יתכן מאוד כי מדובר בדלקת מעי או דלקת בקיבה ושהאנטיביוטיקה תספיק בשלב זה. במידה והטיפול לא עוזר מומלץ לבצע המשך אבחון הכולל בדיקת דם ביוכימית ובהמשך אולטראסאונד בטן וצילומי רנטגן.
בברכה, ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
maya13/11/2013תודה רבה לך על התגובה המפורטת!
היא הקיאה ביום ראשון, פעם אחת וביום שלישי ארבע פעמים (פעם אחר פעם ולאחר שעה פעם אחר פעם), מדובר היא במיץ צהוב ואכן היו קולות וכיווצי בטן לפני. אין שלשולים!
אימצתי אותה לפני שלושה שבועות ובהתחלה היא אכלה דברים בחוץ, עד שהצלחתי למצוא דרך למנוע זאת ממנה... בין היתר, קאקי ו... חלק קטן של כנף של עורב מת =/ לא הצלחתי למנוע...
לגבי חומרים כימיים היא לא נחשפה... בבית היא אוכלת רק את האוכל שלה ובחוץ, מה שהיא אכלה בהתחלה, עכשיו היא לא אוכלת.
לגבי הרגשתה, הרגשתי שינוי, היא הייתה פחות שובבה וישנה הרבה, אני מרגישה שיש מעט שיפור.
החיסונים שהיא קיבלה הם כלבת, הוריקן, תולעת הפארק וכדורים נגד תולעים.
כלבת והוריקן נעשו לפני שאימצתי אותה.
את החיסון נגד תולעת הפארק היא קיבלה לפני שבוע וגם כן את שני הכדורים נגד תולעים (כי היו לה בצואה).
נעשתה רק בדיקת דם אצל הוטרינרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגורת השפיץ שלי עיניים כחולותemy12/11/2013
שלום רב,
לגורת השפיץ שלי בת השלושה חודשים וחצי יש עיניים כחולות קראתי שזה יכול להוות בעיה בריאותית, האם זה נכון ועל איזה בעיות מדובר?
ועוד שאלה, את הגורה קניתי ללא תעודות, האם העיניים הכחולות סימן שהיא לא גזעית, צירפתי תמונה אולי תוכל לזהות את הסוג שלה , יש שאומרים שאולי היא אסקימו אמריקאי, אשמח לשמוע מה אתה חושב?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגורת השפיץ שלי עיניים כחולות - תגובה
ד''ר סמדר טל27/11/2013שלום emy,
בעלי חיים לבקנים (חסרי פיגמנטציה) סובלים לעתים מחרשות וקושי בראייה בחשיפה לשמש (אין להם את הפיגמנטים ברשתית המאפשרים הגנה על העין). בנוסף, הם מועדים למחלות עוריות שונות הנגרמות עקב חשיפה לשמש, מאחר ושוב- אין להם פיגמנטים המגנים עליהם מחשיפה לקרינת ה- UV.
בעלי חיים עם פרווה לבנה אך שאינם לבקנים- סובלים בעיקר מחשיפה לקרני השמש אלא אם פרוותם מונעת את מגע קרני ה- UV בעור, ולכן לא מומלץ לגלח את שיערם.
במידה ואכן כלבתך לבקנית (קשה מאוד להגיד זאת ע"פ הצילום), היא עלולה לסבול מבעיות אלו במהלך חייה. האם היא מגיבה כשאתם קוראים לה? מזיזה את אזניה למשמע רעשים שונים?
לגבי העיניים הכחולות- בתמונה קשה לראותן אך בגיל צעיר לרוב הגורים יש גוון כחול בעיניים, שמשתנה עם הגדילה.
ע"פ ההגדרה הרשמית- אם אין לה תעודות אז היא לא גזעית, אבל אם שני הוריה הם כלבי שפיץ- אז כנראה שהיא כלבת שפיץ, ע"פ התמונה לא ניתן לקבוע זאת בהחלטיות :)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)