מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יבוא VETORYL מחו"ליואב17/04/2014
שלום
לאחרונה כלבתי בת ה10 אובחנה כחולה במחלת הקושינג עם גידול באדרנל. היא תיזדקק לתרופה ווטוריל כנראה שלכל ימי חייה. עלות מינון חודשי לתרופה נע בין 650-900 שח )תלוי במינון.
עשיתי כמה בירורים בפורומים בחול ובארהב למשל אפשר לרכוש את אותה תרופה בסביבות 100 דולר.
מה הפרוצדורה של קנייה ויבוא התרופה מחול באופן קבוע? מה העלויות הנילוות? (מכס, מיסים אחרים כלשהם) האם מרשם מישראל תופס גם בארהב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבוא VETORYL מחו"ל - תגובה
ד''ר סמדר טל25/04/2014שלום יואב,
בנושא של ייבוא תרופות מחו"ל יש לפנות לנציגים של רשת בתי המרקחת שור-טבצ'ניק המתמחים בייבוא תרופות ע"פ הנהלים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף קרציה על הלשון של זאבה צ'כיתרון16/04/2014
שלום יש לי זאבה צכית (הכלאה של זאב בר עם כלב רועים )היא ממש ממש ממש פראית אי אפשר לתפוס לה תפה או את הראש לא יודע מה לעושת ישל ה קרציה שחורה או חרק שחור מוזר שנדבק לה בלשון ולא יורד כמה שעות אין לי מושג איך להוריד לה היא בוכה ומתעצבנת ממש וכואב לה שם
הפחד הגדול שלי זה שזה איזה עכביש שיטיל ביצים בתוך הגוף שלה או משהו בסגנון אין לי מושג באמת אני פוחד ממשהו כמו תולעת הפארק או איזה מחלה סופנית בסגנון
לחכות פשוט שזה ירד אני לא יודע כבר?? היא ממש פראית היא משתגעת שאני מנסה להוציא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף קרציה על הלשון של זאבה צ'כית - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי16/04/2014שלום רון
קרציות וחרקים בכלל אינם נוטים להדבק על הלשון, אך בהחלט יתכן שגוף זר כלשהו אחר נתקע שם, בייחוד אם הדבר מציק לה.
אם אינך מצליח לתפוס אותה על מנת להסתכל ואין אך אחד שיכול לעזור לך, ניתן לקחת את הכלבה לבדיקה בטשטוש אצל וטרינר.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה!!לינה16/04/2014
שלום,
יש לי כלב בן 16 מעורב קטן. אתמול שמתי לב שיש לו באזור הבטן ומפשעה איזה 8 גבשושיות קטנות שחורות! העור שמחבר בין הגבשושית לגוף בצבע עור וה"כיפה" של הגבשושית שחורה. רציתי לשאול מה זה יכול להיות? והאם נכון שכל או שרוב הגידולים שחורים הם סרטניים ממאירים?+בהתחשב שיש לו לו כל כך הרבה, והאם יתכן ויש קשר בין פרעושים לכך? מפחיד אותי שיש לו שמונה כאלו. הוא מאוד נלחץ ומתחרפן אצל וטרינר לכן הייתי רוצה למנוע ממנו את הסטרס. אודה לתשובתך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה!! - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי16/04/2014שלום לינה,
גבשושיות שחורות בעור הכלב יכולות להיות גידולים ממאירים (כגון מלנומה), גידולים שפירים (כגון מלנוציטומה), פאפולות ויראליות בעלות פיגמנט ואף בלוטות חלב סתומות.
על מנת לדעת במה מדובר יש צורך בדיגום של המסה או בביופסיה.
בברכה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בסוף הלכנו לוטרינר
לינה21/04/2014הסתבר שזה כולה הפטמות שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של נובקם בחתול?תותי13/04/2014
החתול שלי בן 18 ובחודשיים האחרונים הוא מקבל NOVACAM כי יש לו כאבים. הוא קיבל במשך 6 שבועות מדי יום, ועכשיו ירדנו לאחת ליומיים. בשבוע האחרון הוא מאבד שיווי משקל ומועד, ואז הולך עקום - זה עובר אחרי כמה רגעים אבל קורה כפעם פעמיים ביום. הוטרינר הקבוע שלו בחו"ל ואין לי עם מי להתייעץ שמכיר את החתול. האם זו יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של נובקם בחתול? - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי16/04/2014שלום תותי,
הסימנים שאת מתארת מצטיירים כסימנים עצביים. לא ידוע בספרות על תופעות לוואי עצביות בחתולים שקיבלו מלוקסיקם (=נובוקם), לא במינונים גבוהים ולא במינונים כרוניים. המלצתי היא לא לחכות עד שהוטרינר המטפל יחזור מחו"ל אלא לגשת לבדיקה באופן מיידי.
בעיות עצביות מסויימות עלולות להחריף.
בברכה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגות בחתולהע09/04/2014
קצת רקע לשאלה, יש לנו 2 חתולים זכר ונקבה אחים (אחרי עיקור וסירוס כמובן). הם בני שנה וקצת ואימצנו אותם כשעוד היו גורים. הנקבה תמיד הייתה קצת יותר מרוחקת ופחדנית מהזכר.. לאחרונה המצב החמיר.
בשבועות האחרונים הנקבה לא מסכימה לעלות על המיטה שלנו, וכאשר אנו מניחים אותה על המיטה אפשר לראות שהיא במתח רב (אישונים מוגדלים ורגליים אחוריות מתוחות ורועדות). הדבר חוזר על עצמו גם כשהיא נמצאת על אחת הספות בסלון שלנו (על הספה השניה היא בסדר). בשני המקומות שמלחיצים אותה יש לנו שמיכות פליז.
חייבת לציין שחוץ משני המקומות האלה היא בסדר גמור, אוכלת ושותה כמו תמיד, משחקת עם הזכר ודורשת פינוקים כשהיא רוצה.. ככה שזה נראה בסדר.
מה שמוזר הוא שהיא תמיד אהבה לישון על המיטה שלנו... זה היה המקום האהוב עליה..
אז מה קרה שפתאום יום אחד היא מבוהלת בטירוף?
חשבנו שאולי זה בגלל החשמל סטטי של השמיכות, אבל גם כשהורדנו אותן היא לא הסכימה להישאר,
חשבנו שאולי זה הנפצים שהיו בפורים אולי הפחיד אותה אחד הבומים? המיטה קרובה לחלון אז מי יודע...
איך ניתן לפתור את המצב? והאם זה אמור להדאיג אותנו?
אשמח לעזרה! המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות בחתולה - תגובה
ד''ר סמדר טל25/04/2014שלום ע,
לעיתים רבות חתולים יכולים לזכור לזמן ארוך טראומה שקרתה להם בזמן שעסקו בפעולה מסויימת, ובעתיד להמנע מאותה הפעולה בשל הקישור לאותו הגורם המפחיד/מלחיץ.
אם נשייך זאת לחתולה שלך- ייתכן ואכן שמעה קול נפץ או שנבהלה מהחשמל הסטטי של השמיכה בזמן ששכבה על המיטה, ומאותו הרגע שייכה את הפעולה של הימצאות על המיטה לתגובת פחד מקול הנפץ.
ראשית, אין להכריח אותה לעלות על המיטה, יתכן שעם הזמן הקישור הנ"ל יישכח והיא תחזור לחיקכם. אופצייה נוספת היא לרסס את אזור חדר השינה והמיטה עם תרסיס מרגיע כמו "Feliway"- המורכב מפרומונים סינטטיים המשמשים את החתולים בסימון הטריטוריה שלהם וכגורם מרגיע.
לשימוש נכון ויעיל בתרסיס פנו לוטרינר שלכם! בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןסמדר08/04/2014
שלום, הכלבה שלי בת 10 סובלת מבריחת שתן, מאתמול קושי במתן שתן, עשיתי לה היום בדיקת שתן - הרבה כדוריות אדומות ולבנות וקריסטלים סטרוויט.
האם זה אומר אבנים בדרכי השתן? והאם הטיפול הוא תרופתי ודרך מזון מיוחד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד''ר סמדר טל08/04/2014שלום סמדר,
כמה זמן סובלת כלבתך מבריחת השתן? האם היא גם שותה יותר לאחרונה? משתינה יותר בטיולים? האם מטופלת לבריחת השתן בתרופה כלשהי?
תוצאות בדיקת השתן מעידות על דלקת בדרכי השתן, שיכולה ליצור סביבה מתאימה להיווצרות קריסטלים והתגבשותם לאבנים. בכדי לשלול נוכחות אבנים גדולות בשלפוחית- יש לבצע צילום רנטגן. אבן גדולה בשלפוחית עלולה "לסתום" את דרכי השתן של כלבתך- מה שידרוש ניתוח להסרתה.
במידה ואין אבן גדולה העלולה לחסום את דרכי השתן- הטיפול המומלץ הוא תזונתי ברובו, ע"י מזון רפואי ייחודי שמטרתו לשנות את רמת החומציות של השתן ולמנוע התגבשותם של הקריסטלים- לאבנים, ואף להמיס את אלו שכבר נוצרו.
הטיפול בדלקת השתן עצמה הוא במתן אנטיביוטיקה ע"פ תוצאות תרבית ורגישות השתן (שליחת השתן הדלקתי למעבדה- שם יאפיינו את החיידקים המעורבים ואת האנטיביוטיקות להן הם רגישים).
הטיפול יכול להיות ארוך- ממס' שבועות ועד מס' חודשים. הקפידי לדאוג שכלבתך תשתה הרבה מים בתקופה זו בכדי למנוע ריכוזיות גבוהה של השתן ולכן למנוע התגבשות הקריסטלים לאבנים.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת לבלבקארי07/04/2014
שלום רציתי לדעת האם דלקת בלבלב אצל חתול יכולה לעבור לאדם. האם היא מדבקת עבור בני אדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת לבלב - תגובה
ד''ר סמדר טל08/04/2014שלום קארי,
דלקת לבלב בד"כ אינה נובעת מגורם זיהומי-מדבק בחתולים, ולכן אין סיכון בהדבקה לבני-אדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אמיתי או מדומה בכלבהענבל06/04/2014
שלום הכלבה שלי התייחמה לפני חודש וחצי או חודשיעם אמנם שמרנו עלייה שלא תזדווג אבל היא ברחה פעם אחת. אתמןל ראיתי שהפטמות האחוריות שלה נפוחות רק שתיים מבהן.ושלוחצים יש ממש טיפה חלב. היא לא עלתה במשקל ולא מתנהגת שונה איך אפשר לדעת אם זה הריון אמיתי או מדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אמיתי או מדומה בכלבה - תגובה
ד''ר סמדר טל06/04/2014ענבל שלום,
כלבות תמיד חוות הריון מדומה לאחר ייחום - לא תמיד ההריון המדומה בא לידי ביטוי קליני. בכלבה- בניגוד למינים רבים- לאחר הייחום רמות הורמון הפרוגסטרון ("הורמון ההריון" ) בדם עולות בין אם היא בהריון ובין אם לר- ונשארות גבוהות לאורך חודשיים (שזה זמן הריון בכלבה). בחלק מן הכלבות הדבר גורם לתופעות פיזיולוגיות דמויות הריון - ובאחרות לא. בסוף התקופה רמות הורמון הפרוגסטרון יורדות - ביחד עם עליה בהורמון אחר- פרולקטין- אשר עשוי לגרום לעטינים לתפוח ואף לעיתים להתמלא בחלב. כלבות רבות אף מקננות ונושאות צעצוע כ"גור" וכיוצא באלה.
בדרך כלל בכלבות בהן נראה הריון מנדומה הוא יופיע שוב לאחר כל ייחום.
אפשר לדעת אם הכלבה בהריון על ידי בדיקת הורמון רלקסין מכחודש לאחר הייחום- או על ידי בדיקת אולטראסאונד של הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב בוכה בזמן בליעהסימה06/04/2014
שלום רב,
וימרנר בן שנתיים וחצי, אוכל מזון כלבים מסוג פרימייר קלאב, כבר הרבה זמן.
אוכל פעמיים ביום: בוקר וערב. יציאות תקינות. לפני כשבוע החל לבכות בזמן
שבולע את האוכל. לועס - תקין. בעל תיאבון, למרות זאת ומאד חיוני. קיבלנו
המלצה לא לתת לו לאכול יממה ולאחר מכן לתת לו מנת אורז מבושל במים עם עוף.
משך יומיים אכל אורז ועוף ולא בכה. היום נתנו לו את האוכל שלו, שהושרה במים עד שהפך לרך והוא אכל בהצלחה. בערב,כשניסינו לתת לו את האוכל יבש - בכה. מה הגורם לבכי? מה מציק לו? ייתכן שיש לו פצע בגרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב בוכה בזמן בליעה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי06/04/2014שלום סימה,
האם באיזשהו שלב היו גם סימני פליטה או הקאה או ניסיון לאחד מאלו?
האם הכלב מראה גם קושי בבליעה או רק בכי? האם הוא בוכה ממש בזמן שבולע או שמא אחר כך או בזמן שמתקרב למזון?
כדאי לנסות לתת לו לאכול מזון יבש אחר שאינו מכיר ובמיקום אחר לחלוטין בבית או במהלך טיול, ולבדוק האם הבכי חוזר על עצמו. במידה וכן כדאי לשלול בעיה רפואית בבית הבליעה והושט. אם לא, יתכן ומדובר במשהו התנהגותי - יתכן שקרה אירוע חריג שהבהיל או הפחיד אותו בזמן שאכל, או שמשהו גרם לו לקונפליקט בנוגע למזון הספציפי הזה, לחילופין יתכן ומדובר בקולות הנאה או משחק.
בברכה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב בוכה בזמן בליעה
סימה06/04/2014שוב שלום,
היתה הקאה אחת מיד לאחר הבליעה. הבכי מלווה ברפלקס הקאה.
ביומיים האחרונים אוכל את אותו מזון באופן תקין רק לאחר שהשרנו במים חמימים.
היום נעשה נסיון לתת את המזון ללא הרטבה ושוב היה בכי של כאב.
לתחושתי, מזון חזק גורם לכאב. האם ייתכן שקיימת פטריה או פצע בושט?
ערב טוב,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנזמוס חתוליםעדי05/04/2014
שלום. החתולה שלי בת 7 סבלה לפני כמה חודשים מהתקף טנזמוס כך אבחן הוטרינר. לאחר טיפול תרופתי ומתן מזון רפואי זה עבר אך שוב פעם חזר. האם ניתן לדעת מהם הסיבות לטנזמוס בקרב החתולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנזמוס חתולים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי06/04/2014שלום עדי,
חסרים לי כמה פרטים בשאלתך,
ראשית כיצד אובחנה הבעיה ובמה טופלה? (האם למעט בדיקה רפואית נעשו בדיקות נוספות כגון בדיקות דם או צילומי רנטגן)
האם החתולה חיה רק בבית או שהיא יוצאת החוצה? האם היא נותנת צרכים באופן תקין ונורמלי ?(הן מבחינת כמות, מראה תדירות ואופן המתן - כלומר האם מתאמצת או נעמדת בתנוחה לא נורמלית וכד')
האם היא גם מקיאה? האם התאבון תקין? היו למעט הטנזמוס הופיעו סימנים נוספים (כגון ירידה במשקל חוסר תיאבון, שינוי בפרווה וכו')
טנזמוס הוא סימפטום המתאר בעצם כיווציות מוגברת של שריר פי הטבעת ונסיונות מרובים לעשיית צרכים (בעיקר צואה, אך גם בבעיות מתן שתן ניתן לראות לעיתים טנזמוס)
ישנן סיבות רבות מאוד לטנזמוס בינהן- נגיעות בתולעים או טפילי מעיים, שלשול, עצירות, הרניה של המעי, פוליפ או גידול במעי הגס. גידול בחלל הבטן הלוחץ על המעי הגס, בעיות עצביות, מחלות מטבוליות ועוד
על מנת להבין מה הגורם לבעיה יש צורך בהיסטוריה מלאה, לבצע בדיקה רפואית מקיפה, לשלול נגיעות בטפילי מעי ותולעי מעי ולהמשיך באבחון עפ"י הצורך (כגון בדיקות דם, רנטגן ו/או אולטראסאונד, ועוד)
בברכה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חתולה עם דלקת בפהmirav03/04/2014
לפורום שלום ,
יש חתולת רחוב שאני מאכילה בת 4 מעוקרת , כבר כמה זמן שהיא
מתקשה באכילה , הלשון שלה רוב הזמן בחוץ, היא אוכלת רק אוכל רטוב,
משמיעה קולות נהמה כשהיא אוכלת, וגם פולטת חלק מהאוכל.וגם הפרווה שלה רטובה,
והעיניים מפרישות מוגלה ירוקה.
אתמול הצלחתי לקחת אותה לוטרינר שאמר שיש לה דלקת חריפה בפה, הכל מודלק חניכיים+ אפטות+2 שיניים רקובות שהוא עקר.
היו צריכים לאשפז אותה לשבועיים כדי לתת אנטיביוטיקה פעמיים ביום, אך מכיון שעליות האישפוז קשות עבורי,וברחוב קשה להצליח לתת לה האנטיביוטיקה , הוחלט במרפאה לתת לה זריקת אנטיביוטיקה ארוכת טווח (כמו שלוקחים אנטיביוטיקה לשבועיים).
ולהמשיך לעקוב אחרי החתולה ברחוב, היום היא הוחזרה עדיין לא אוכלת (ניסיתי לתת לה פטה) .
שאלתי אליכם: הומלץ לשבועיים (שהדלקת עדיין פעילה בפה על מזון ללא מלח,
רצוי רטוב כמו : פטה של AD , וניתן גם לתת יוגרט ביו.
האם הזריקה אמורה להשפיע על הדלקת בפה , והאם המצב הדלקתי יכול לחזור שוב?
מבחינת התזונה לאחר כשבועיים ניתן לחזור לתת מזון יבש?החתולה הרבה זמן התרגלה לרטוב,
האם הוא מזיק לפה? עדיף יבש או מעורבב ?
מה המלצתיכם מבחינת תזונה לחתולים עם בעיות בפה?
(יש לי עוד 2 חתולים עם בעיות בפה שאני צריכה לקחת לוטרינר ואני תוהה ..אולי המזון הרטוב שהן אוכלות יותר מהיבש והיקר שאני קונה להן בסופו של דבר מזיק לבריאות הפה שלהן?)
בתודה מראש .
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חתולה עם דלקת בפה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי06/04/2014שלום מירב,
ראשית בנוגע לחתולת הרחוב. דלקות קשות בפה של חתולים לעיתים חולפות לאחר טיפול יחיד ומתן אנטיביוטיקה אך לעיתים טיפול יחיד אינו מספיק וישנם חתולים שרק עקירה של כל השיניים עוזרת להם ולצערי ישנם חתולים שגם זה לא מספיק והדלקת ממשיכה לחזור למרות טיפול אנטיביוטי ארוך.
במידה וישנם גם סימני נשימה ודלקות עיניים (כגון הפרשות מהאף והעיניים) ובמיוחד אם מספר חתולים סובלים מאותה בעיה, יתכן שיש גם מעורבות של דלקת ויראלית (כגון וירוס ההרפס ווירוס הקליצי). במקרים כאלה האנטיביוטיקה תעזור רק לזיהום החיידקי המשני ולא בדלקת הויראלית.
בוירוס ההרפס ניתן להלחם ע"י תרופות (בעדיפות ראשונה) או תוספים מסויימים למזון.
בנוגע לשאר החתולים והמזון - אין כל מניעה שחתולים יאכלו מזון רטוב ואף להפך. המזונות הרטובים מכילים יותר נוזלים ורובם מכילים יותר חלבון - שהוא המרכיב החשוב ביותר בתזונת החתולים ולכן את יכולה להיות שקטה בנושא זה, ובייחוד אם החתולים סובלים מדלקות בפה וכאב באכילה.
בברכה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
mirav06/04/2014רציתי להוסיף שקניתי עבור החתולה את המזון הרפואי AD -היא כעת ללא הפרשות בעיניים והלשון כבר לא בחוץ, אך את המזון היא מלקקת , ולא לועסת עם השיניים, את רוב פעולת האכילה היא עושה עם הלשון, האם זה אמור להיות ככה אחרי מס' ימים מאז האישפוז? האם תוכל לחזור לאכול מזון יבש ומתי כדאי לנסות לתת אותו (אחרי שבועיים?)
לגבי שאר החתולים עם בעיות בפה איזה מזון רטוב מומלץ ? אני נותנת להן משימורים האם כדאי לתת פטה והאם יש מזון שפחות יגרה להן הדלקת/אפטות בפה ? (מופחת נתרן?)
המלצת לגבי תוספי מזון , מה מומלץ?
בתודה והערכה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי16/04/2014שלום מירב,
ישנם חתולים שמלקקים מזון רטוב וישנם שלועסים אותו. כל חתול והרגליו...
לגבי החזרה למזון היבש - עפ"י ההנחיות שקיבלת מהוטרינר המטפל. שוב מזכירה לך כי ישנם חתולים עם דלקות כרוניות בפה ואינם מסוגלים לאכול מזון יבש בשל הכאב.
כל מזון רטוב (פחיות שימורים) הוא טוב, כמובן שההמלצה היא על מזון מחברה איכותית על מנת שהוא יהיה מאוזן ולא יוביל לחסרים תזונתיים.
לגבי הטיפול בהרפס מדובר בתרופה שאותה ניתן להוסיף למזון ולא בתוספי תזונה ועליה עליך לדבר עם הוטרינר המטפל. אך אם כבר הזכרת תוספי מזון - תוספת של אומגה 3 יכולה להפחית באופן כללי דלקות ולכן יכולה להועיל.
בברכה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה נהלמתרני02/04/2014
שלום,יש לי יורקשרית בת שנה וחצי. ב3-4 חודשים האחרונים שמתי לב לתופעה מוזרה-אף שלה מלבין לאט לאט מהבסיס לכיוון הקצה. לקחנו אותה לווטרינרית שאמרה שלא יודעת מה זה אבל ליתר בטחון נתנה לה משחת סטרואידים שלא עזרה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה נהלמת - תגובה
ד''ר סמדר טל05/04/2014שלום רני,
דה-פיגמנטציה או "הלבנה" של האף יכולה לנבוע ממספר סיבות/מחלות דרמטולוגיות כשהנפוצות בהן הן ויטליגו (הפרעה שיכולה להיות גנטית או אוטואימונית, ומהווה בעיקר בעיה קוסמטית) ו- DLE - Discoid Lupus Erythematosus (מחלה אוטואינמונית הדורשת אבחון וטיפול מתאים), כשאחת הדרכים להבדיל בין המחלות השונות היא לבצע ביופסיה של העור הפגוע.
בנוסף- ישנם מאפיינים נוספים בבדיקה הפיזיקלית שיכולים לכוון אותנו למחלה אחת או אחרת (פצעים על האף? הלבנה של אזורים נוספים? הישארות מבנה המשושים על האף או היעלמותו ועוד...) וכך להמליץ על טיפול. במידה ויעלה חשד גדול יותר לויטליגו- אין כרגע טיפול יעיל מספיק הידוע לי והבעיה נחשבת בעיקר קוסמטית. יש לעקוב אחר מצב האף ובמידה ומתכייב- לחשוד יותר ב- DLE.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בבטן הכלבהמודאגת מאוד02/04/2014
שלום הכלבה שלי בת 9 (קוקר אמריקאי) ומעוקרת
היום גיליתי ליד הפטמה בבטן התחתונה בחלק הימיני בליטה עגולה (בגודל מטבע).
מה זה יכול להיות?
ומה הטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בבטן הכלבה - תגובה
ד''ר סמדר טל05/04/2014שלום למודאגת,
בליטה ליד הפטמה יכולה להיות הגדלה של קשר לימפה (עקב זיהום או תהליך אחר שיוצר דלקת), מסה/גידול מקומי (שיכול להיות שפיר או ממאיר), ציסטה (שהיא מעין שק המלא בנוזל כלשהו), אבסס (הצטברות מוגלה עקב גוף זר או פצע נשיכה) ועוד.
בכדי להבין מהי בדיוק הנפיחות ולאפיין אותה- מומלץ להראות אותה לוטרינר שלכם שיוכל לבדוק אותה ולהחליט אם לבצע דיגום של המסה ובהמשך להסירה לבחינה היסטופתולוגית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בשפה התחתונהויקה01/04/2014
שלום רב,יש לי חתולה בת 14,מגרדת כל הזמן באזור האוזניים עברה זריקות נגד קרציות אוזניים,אחרהם לא יכלה לזוז שבועיים,לאחר מכן הגירודים לא נפסקו טז השתמשנו בטיפול נגד קרציות.יותר מחודש היא מתעטשת לפני יונים שמתי לב שיש בעין נוזל,והעין מקובצת (דומה לדלקת)יותר גרוע מכל אתמול שמתי לב שיש לה חור בשפה והתנפח(צרפתי תמונה) תמליצו לי מה לעשות כי על וטרינרים בעיר שלי אני כבר לא סומכת ,מה זה יכול להיות החור הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בשפה התחתונה - תגובה
ד''ר סמדר טל05/04/2014שלום ויקה,
בת כמה החתולה? האם יוצאת החוצה או חיה רק בבית? האם מחוסנת באופן סדיר? האם ישנם חתולים נוספים בבית?
רק על פי התמונה שצרפת- ישנו חשד כי הניב העליון של חתולתך הוא האחראי להיווצרות הגירוי בשפה שהוביל למראה הזה. לעיתים יש לחתולים וכלבים בעיית מנשך לא תקין, דבר הגורם לכך ששן יכולה לשפשף אזור בשפה או בחניכיים וליצור גירוי מקומי שמוביל לפציעה.
יש להגיע לוטרינר בכדי לבדוק היטב את חלל הפה והמנשך של חתולתך בכדי להבין טוב יותר את מקור הבעיה ולהציע לך טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מוזרהענבל אטיאס31/03/2014
הפקינז שלי בן 7 וחצי שנים עבר רבות בחייו לפני כשנתיים עבר שיתוק עם פריצת דיסק עבר ניתוח והחלמה דיי טובה. לפני כשבועיים עבר ניתוח להסרת גידולים שבבדיקה ניצפו שפירים. בד בבד גילינו שיש לן דלקת באשכים וקיבל אנטיביוטיקה ומשחה. בימים האחרונים הוא הולך בקושי ועם זנב שמוט והתנהגותו לא רגילה הייתי אצל הווטרינרית שלא הצליחה לאבחן מה יש לו . מה אתם ממליצים אני בלחץ אטומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מוזרה - תגובה
ד''ר סמדר טל02/04/2014שלום ענבל,
בשל ההיסטוריה של פריצת הדיסק שהייתה בעבר ובהתחשב בגיל ובגזע של כלבך- ישנו חשד גבוה וסביר כי במהלך חייו יעבור שוב אפיזודות של פריצות דיסק נוספות בין חוליות נוספות בגבו, מה שיכול להוביל לסימנים שתארת. בדיקה ע"י נוירולוג וטרינרי מומחה יכולה לשלול או לאשר מצב שכזה.
האם נעשו אצל הווטרינרית בדיקות דם ושתן? הייתי ממליצה להתחיל עם אלו בכדי לקבל סקירה על מצבו ולנסות לשלול מצבים שונים של דלקת או בעיה במערכות שונות בגוף (כליות, כבד, מלחים).
במידה ואלה יהיו תקינות- ניתן להמשיך לאולטראסאונד הן לבטן והן לאשכים ולנסות לאתר את מקור הבעיה.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)