פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי צורת הזנב
    מורן
    15/02/2014

שלום רב,
    יש לי כלב פקינז מעורב בן 13, בריא בדרכ, מזה מספר שבועות ששמתי לב שלזנב של הכלב שלי נוספה מעין "תוספת", זה נראה כאילו יש לו בליטה בבוף הזנב, כאילו האריכו לו את הזנב וזה מתחיל להטריד אותי. האם יש לי ממה לחשוש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי צורת הזנב

הוספת תגובה

• שינוי צורת הזנב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    20/02/2014

היי מורן,

מה גודלה של הבליטה הזו? האם היא מפריעה לכלבך להזיז את זנבו? האם הוא מלקק אותה?

ייתכן והבליטה הזו היא מסה עורית שצמחה על הזנב- אותה יש לבדוק ובמידת הצורך אף לדגום על ידי מחט וצפייה בתאים במיקרוסקופ.

על פי סוג התאים שנדגמו, מראה המסה והמהירות בה גדלה- ימליץ לך הוטרינר האם כדאי להסירה בהקדם או להמתין ולעקוב אחריה. אם היא מתכייבת (נפצעת) ומדממת- יתכן ויומלץ להסירה בהקדם בכדי למנוע המשך פציעתה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקריות אזניים חתולה
    רונית
    13/02/2014

שלום, לגורה שלי בת 4 חודשים ישנו "לכלוך" שחור באזניים ולאחרונה החלה להתגרד בתוך האזניים תוך השמעת יללות כאב. לפי שיטוטיי ברשת, כנראה היא סובלת מאקריות. האם טיפול בתכשיר רוולושן יעלים את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    אקריות אזניים חתולה

הוספת תגובה

• אקריות אזניים חתולה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    14/02/2014

שלום רונית
    אמפולות מסוג רוולושן בטיפול קבוע (אחת לחודש) אכן יעילות כנגד אקריות אזניים, אך לא יסלקו את ההפרשות השחורות ולא יטפלו בדלקת אזניים אם קיימת.
    את ההפרשות חשוב לנקות כיוון שהן סותמות את תעלת האוזן ומונעות את איוורורה ולכן מעודדות שגשוג של גורמים מזהמים (חיידקים ושמרים) והיווצרות של דלקת אוזניים משנית. ניתן לנקות את ההפרשות ע"י תכשירים ייעודיים (אסור לנקות את תעלת האוזן עם שום תכשיר אחר, גם לא עם מים), אך יש לוודא קודם שעור התוף שלם.

על כן חשוב לבצע בדיקת אזניים אצל וטרינר (הכוללת בחינת תעלת האוזן עם אוטוסקופ ומשטח אזניים). וקבלת טיפול מקומי מתאים עפ"י הצורך.

רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוויתות בהליכה אצל הכלב לאחר זריקה
    הראל
    13/02/2014

שלום רב.
    הכלב שלי התחיל להראות סימנים שמשהו לא בסדר(חולשה) אתמול בזמן הטיול.
    כשעלינו הביתה הוא מיד הלך לחדר והתיישב בפינה מותש ללא יכולת לקום.
    לקחתי אותו מיד לווטרינר ומיד אחרי שיצאנו מהבית הוא נראה קצת יותר טוב, אבל התקשה לעלות לרכב.
    אצל הווטרינר לקחו לו בדיקות דם ולפי מישוש מקור הכאב נמצא באזור הבטן. יש לציין שהכלב מטבעו מאוד היפראקטיבי וללא מחסום ושני אנשים שתופסים אותו, לא ניתן להשתלט עליו בכדי לעולות אותו למיטה למטרת בדיקות.
    אחרי שהורידו אותו לרצפה ושקלו אותו, הווטרינר ניסה שוב להשתלט עליו ולעלות אותו למיטה כדי לתת לו זריקה, הכלב התפרע והווטרינר
    תפס בו בחוזקה ובאמצעות העוזרת שלו נתנו לו זריקת אנטיביוטיקה. וכאן התחילה הבעיה, מיד אחרי הזריקה וכשהורידו אותו לרצפה, הכלב התחיל ללכת עם עיוותים בגוף שמתלווה בנפילות של האגן ואיבוד שווי משקל. מבחינת הראש, הכל נראה בסדר הוא ערני ומגיב טוב לסביבה הכיוון נראה יותר למערכת העצבים או משהו כזה.

3 ווטרינרים הגיעו לבדוק אותו(כולל הד"ר שהוא בעל המרפאה) ולא הצליחו לתת לנו תשובה.
    גם הצילומים האולטרסאונד ובדיקות הדם לא הראו על בעיה כלשהי.

המצב כרגע שהכלב רוצה להיות רק בפינת החדר ולעיתים עם הראש לכיוון הקיר. העיוותים לא עברו וכעת הוא נראה יותר גרוע(כנראה שאתמול היה לו עוד אדרנלין מוגבר מהפחד) אנחנו ממש אובדים עצות ומפחדים לשלומו.

הוספת תגובה

• עוויתות בהליכה אצל הכלב לאחר זריקה - תגובה

14/02/2014

שלום הראל,
    בשאלתך אתה מתאר סימנים עצביים הכוללים גם חוסר שיווי משקל, לא כ"כ ברור לי מהם העיוותים אותם אתה מתאר (צילום וידאו יכול לעזור מאוד), והאם ישנם סימנים עצביים נוספים, ועל כן קשה לי כרגע לתת תשובה מספקת.
    בן כמה הכלב שלך? איזה גזע? (ואם מעורב האם קטן, בינוני, גדול, ענק). האם הוא מחוסן לכלבת ומשושה באופן סדיר? האם מקבל טיפול נגד תולעת הפארק באופן סדיר (אחת לחודשיים)? האם עד הטיול אותו אתה מתאר הוא היה בסדר גמור? או שמא היו אירועים דומים בעבר או אפילו אפיזודות של חולשה, עייפות, נראה "לא עצמו" וכד'
    אשמח אם תתאר איך היו התיאבון, הצרכים והתנהגותו עד לאותה אפיזודה (חשוב להבין שאפילו שינויים קלים שנראים לעיתים חסרי משמעות יכולים להעיד על בעיה או תחילתה של בעיה)
    האם קרה משהו חריג באותו טיול - האם יתכן והכניס משהו לפה? עשה תנועה חריגה (למשל אם נבהל ממשהו או קפץ ממקום גבוה)? האם קיבל מכה או טראומה כלשהי?
    מתוך הכתוב אני מבינה שמאז שהחלה הבעיה ב- 24-48 שעות הראשונות חלה החמרה במצבו, האם מאז הוא משתפר, מתדרדר או שמצבו סטטי?

התשובות לשאלות אלו חשובות על מנת למקם את מקור הבעיה וסוגה אם היא אכן בעיה עצבית. כמו כן חשוב לבצע בדיקה נוירולוגית מקיפה לכלב.

אשמח לנסות לעזור לאחר קבלת יותר מידע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוויתות בהליכה אצל הכלב לאחר זריקה

הראל
    15/02/2014

ראשית, תודה על היחס והרצון לעזור.
    הכלב הוא מעורב בכמה גזעים. הכי מזכיר במראה את הגזע 'זאב'.
    גודלו בינוני שוקל 13 קילו והוא בדיוק בן 9 שנים.

עד לאותו מקרה לא היו סמנים שמראים על בעיה, הכלב עד לפני כמה שעות היה היפראקטיבי ושמח מטבעו. היו מקרים חד פעמיים של אחת לכמה חודשים שהוא היה "צועק" מכאב בזמן שהיה קופץ למיטה.

כמו שרשמתי, בצהריים הוא התחיל להראות סמנים של חולשה בזמן ואחרי הטיול אבל אצל הווטרינר הוא נלחם בנו (כהרגלו, יותר מכלב בריא ממוצע) שלא נבדוק\נעשה לו בדיקה. ולאחר שנלקח ממנו דם והורד לרצפה לשקילה , הוא היה נראה בריא ללא סימני חולי כלשהם.
    אך ברגע שהווטרינר הרים אותו (תוך כדי מאבק שבו הוא נאלץ ללפות את הכלב בחוזקה כשהוא(הכלב) חצי מקופל) ונתן לו את הזריקה - אז התחיל השינוי. הכלב הולך עם עיוות כמו נכה ומתנדנד בדומה לאדם שיכור. לעיתים מאבד שווי משקל והחלק האחורי 'מתרסק' לרצפה.

מחפירה שעשיתי באינטרנט, הכי קרוב שהגעתי לפי הסימפטומים למה שעבר על הכלב שלי הוא: פריצת דיסק.
    היום הלכתי לעוד ווטרינר ושוב שילמתי כסף בכדי שיאמר לי מה נראה לו **אולי** הבעיה.
    אני מרגיש שבזמן שאני מפזר כספים על ריק, הכלב שלי בינתיים סובל ואף אחד לא מספיק מקצועי בשביל לאבחן את הבעיה ממנה הכלב סובל.

-אתמול המצב של הכלב השתפר קצת. יש לציין שבבית הוא שבר כלי ורק כשיוצאים לטיול הוא הרבה יותר טוב בהליכה (אבל מתקשה לשמור על שיווי משקל בעשיית צרכים).
    היום בבוקר גם היה בסדר, אבל אחרי ההליכה של הצהריים(שבה היתה הידרדרות ביחס לשאר ההליכות) הכלב פשוט מרוסק עד לכתיבת שורות אלה.
    כמובן שחשוב לציין שהוא על אנטיביוטיקה וכמעט ולא אוכל (מסכים רק לעוף רתוח וללא ריח) והוא לא שותה בכלל.

כרגע המצב גרוע יותר מההתחלה (למרות שהיה שיפור עד להיום בצהריים). הכלב לא מסוגל לעשות יותר משני צעדים, המצב הנפשי שלו ירוד מאוד , מראה סימנים שהוא מבוייש. אנחנו ממש כואבים איתו ומרגישים חסרי אונים.

*אנסה מחר לעלות סרטון במידה והוא ינסה ללכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכי
    סיוון
    09/02/2014

שלום רב, שאלה בנוגע לתוכים, אני התעוררתי בבוקר ומצאתי תוכי על מרפסת שירות בבית (קומה 7). אין לי שום מידע על תוכים , מעולם לא טיפלתי באחד ולא אוכל גם לאמצו. השאלה היא מה אני יכולה לעשות על מנת להטיב עמו כל עוד אצלי ומה ניתן לעשות על מנת למצוא לו חיק מתאים אם יש לכם מידע על זה כמובן.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    תוכי

הוספת תגובה

• תוכי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    13/02/2014

שלום סיון,

האם התוכי חברותי? מאפשר לך לגשת אליו? האם הוא פצוע? האם תוכלי להעלות תמונה שלו?

טיפול בציפור פצועה אינו פשוט ודורש ידע ומיומנות, יתכן והוא מיובש וצריך לקבל נוזלים מתחת לעור- פעולה שאמורה להתבצע ע"י וטרינר, לכן המלצתי אלייך היא להעבירו למרפאה וטרינרית הקרובה למקום מגורייך להערכה ראשונית ואולי אפילו לבית החולים לחיות בר שבספארי- שם יתנו לו עזרה ראשונה.

ניתן להגיש לו כלי עמוק עם מים ולחם מורטב ולהניחו בקופסה מאווררת שתגן עליו- עד המעבר לטיפול רפואי.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול שישן הרבה
    חגית
    08/02/2014

היי . החתול שלי מרבה לישון המון בזמן האחרון, הוא מעט אמפטי וטיפה מצוברח . ביקרנו אצל הוטרינרית שעשתה לו בדיקות דם (תקינות) ונתנה לו טיפול נגד בליעת שערות . ממה הדבר יכול לנבוע ? לרוב החתול מסתובב בסלון וחברותי מאד אך כשהוא לא מרגיש טוב הןא מסתגר בחדר שלי . הוא אוכל פחות אך עושה צרכים ושותה
    תודה רבה על המענה

לקביעת תור
    סגירה
    חתול שישן הרבה

הוספת תגובה

• חתול שישן הרבה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    13/02/2014

שלום חגית,

בן כמה החתול? מסורס? איזה מזון הוא אוכל? האם נעשה שינוי תזונתי לאחרונה? אילו בדיקות דם נעשו לו? (ספירת דם? ביוכימיה? גם וגם?) האם שותה יותר מהרגיל?
    האם הוא גם מקיא? האם ירד/עלה במשקל לאחרונה?

במידה והוא חתול מבוגר, שינויי התנהגות יכולים לנבוע החל ממצב של "הזדקנות המוח" ועד לגידולים במוח, ולכן יש לבצע הערכה נוירולוגית מלאה, ובמידת הצורך אף בדיקות מתקדמות כמו CT או MRI.
    במידה ולא נעשו בדיקות דם מלאות- הייתי משלימה את בדיקות הדם ובודקת אף את רמת הורמוני בלוטת התריס.
    אם בדיקות הדם המלאות תקינות והחתול עדיין לא מרגיש טוב- יש לחשוב על דרכי אבחון נוספות כמו אולטראסאונד בטן וצילומי בית חזה, בכדי לשלול תהליכים גידוליים.

אשמח למענה שלך על השאלות שנשאלו בכדי שאוכל לספק מידע בהתאם, רק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה משתינה דם נטו
    נמטל
    07/02/2014

הכלבה שלי הייתה במחזור לפני בערך שבוע
    אבל היום היא השתינה דם נטו ! כאילו בלי שתן רגיל רק דםם !!!!!
    זה מפחיד קצת (פקנייז) היא בת 4 שנים
    ולפני חודש סבלה משלשולים וזזה הייתה לה בעייה כי היא אכלה אבוקדו ומאז היא מתפקדת בסדר ( כאילו אחרי המקרה ) עכשיו נתתי לה חטיף לכלבים שהיא מאוד אוהבת היא מתקפדת ויש לה תאבוןן
    עזרהה !! מה לעשות וממה זה יכול להיות

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה משתינה דם נטו

הוספת תגובה

• כלבה משתינה דם נטו - תגובה

ד''ר סמדר טל
    13/02/2014

שלום נמטל,

שתן דמי יכול לנבוע מבעיה סיסטמית (בעיה בתפקודי הקרישה עקב הרעלה, בעיית כבד, בעיה מולדת, מחסור בטסיות עקב קדחת קרציות, שימוש באנטיביוטיקות שונות), מבעיה בדרכי השתן (דלקת, אבנים, גידול) או מבעיה במערכת המין (דימום בייחום, דלקת, גידול ועוד).
    בכדי להבין מה מקור הבעיה - יש לבצע בדיקת שתן במרפאה ובדיקת מערכת המין. במידה ולא תימצא בעיה בשתי מערכות אלה- מומלץ לבצע בדיקת דם מלאה ואף בדיקה ספציפית לתפקודי הקרישה בגוף.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לשמור בקרור אמפולת
    שרי
    06/02/2014

אדוונטג' לכלבים שפתחתי והשתמשתי בחלקו, ואז להשתמש בו ע"פ תאריך התפוגה שלו?
    בתודה

הוספת תגובה

• האם אחרי דלקת רחם היא תכנס להריון ?
    משה
    04/02/2014

בייחום הבא

הוספת תגובה

• האם אחרי דלקת רחם היא תכנס להריון ? - תגובה

ד''ר סמדר טל
    05/02/2014

היי משה
    זה תלוי במצב הרחם. ההמלצה היא להרביע בייחום הבא משום שיש נטיה לחזרתיות של דלקות רחם. יש לבצע הדמית אולטראסאונד לפני הרבעה בכדי לברר האם הרחם החלימה מן הדלקת - ואם לא מומלץ לטפל או לעקר בהתאם לחומרת המצב.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות עיניים לחתול
    .
    01/02/2014

לחתולה שלי נכנס רוטב שהוא מעט חריף לעין. ניקיתי מיד מה שיכולתי עם נייר סופג ספוג במים אבל עדיין קשה לה לפתוח את העין. יש לי בבית טיפות עיניים מסוג חומצת בור. האם אפשר להשתמש בה כדי לנקות לה את העין? אודה לכם על תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפות עיניים לחתול

הוספת תגובה

• טיפות עיניים לחתול - תגובה

02/02/2014

שלום אבי,
    ראשית עליי לציין כי חומרים צורבים עלולים לגרום לכיב בקרנית העין. כיבים אלו עלולים להיות שטחיים בהתחלה ואינם נראים לעין בלתי מיומנת וללא צביעה מיוחדת, אך עלולים להחריף ולהעמיק ללא טיפול מתאים. מה גם שקרנית העין היא אזור מעוצבב ביותר וכיבים בה הם דבר כואב מאוד. לכן אני ממליצה לא לחכות ולקחת את החתולה לבדיקת עיניים אצל הוטרינר (יש לבחון את העין בעזרת אופטלמוסקופ ולצבוע את הקרנית בצביעת פלורסין - זוהי צביעה ספציפית לפגיעה שעוברת את השכבה הראשונה של הקרנית ומעידה על כיב)
    לגבי טיפות העיניים - ככל הידוע לי חמצה בורית משמשת בחלק מהתכשירים לניקוי כתמים סביב עיניים של כלבים וחתולים ולא אמורה לגרום לנזק בעין בריאה. יחד עם זאת אני אסייג ואומר שראשית עד שהעין לא תבדק איננו יכולים להניח שהעין בריאה ושנית סביר להניח שהדבר תלוי מינון ואינני יודעת מה ריכוז החמצה הבורית בטיפות העיניים שברצונך לשים, מה גם שאיני מוצאת כל סיבה רפואית להשתמש בהן.

רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוריקן
    נעמי ג'אנה
    30/01/2014

שלום רב,

אחרי כמה זמן מחיסון ההוריקן השני גור הכלבים מחוסן ממש?
    האם יש צורך לחסן נגד תולעת הפארק בירושלים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הוריקן

הוספת תגובה

• הוריקן - תגובה

02/02/2014

שלום נעמי,
    בעקרון התגובה של מערכת החיסון לתרכיב היא אינדיבידואלית לכל כלב, אך ההערכה היא שלוקח לה כשבועיים לייצר כמות נוגדנים מספיקה. עקרון זה נכון עבור כל חיסון מכל סוג כאשר ישנם חיסונים אשר גורמים לתנגודת חזקה ומהירה יותר (כגון חיסון ההוריקן - עפ"י היצרן).

בנוגע לשאלתך השניה - דיווחים על נגיעות בתולעת הפארק מתקבלים מכל הארץ, ועל כן היום ממולץ לטפל כנגד התולעת בכל מקום. מדובר למעשה בטיפול (ולא חיסון כמו שנהוג לחשוב) דו-חודשי (כלומר אחת לחודשיים) הניתן בזריקה תת עורית ומתחילים בו מרגע שהגור יוצא החוצה (אז הוא חשוף להדבקה).

בברכה, ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה קרדיולוגית אצל פומרניאנית
    דנית
    29/01/2014

שלום דר'!
    בבעלותי כלבת פומרינאן כבת 11 לפני כ- 8 שנים הופיעו אצלה התקפים דמויי אפילפסיה , מעיו התקשחות של הגוף ונעילת מפרקים ף לאחר בירור בבית החולים בבית דגן נמצאו אצלה ערכים גבוהים הקשורים לבעיית כבד שאין הם יכלו לשים עליה את האצבע ולאבחנה הכלב מטופלת בייעוצם בסטרואידים מאז מינון נמוך למדי של שלושת רבע כדור של 1 מ"ג פעמיים ביום בתוספת של רבע כדור גסטרו בבוקר לאחרונה הכלבה החלה לנשום בכבדות לעיתים היא משתעלת כמו כן שותה הרבה ונותנת הרבה שתן מבעבר, לאחר בדיקה כללית רגילה שהתבצעה היום בבוקר הלב שלה לא נשמע טוב בלשון המעטה יש רעש המזכיר משאית יותר מאשר הלימות לב , רציתי להיוועץ איתך מ יש בכוחנו לעשות על מנת להאריך את חייה של הכלבה היא מאוד חשובה ויקרה לנו שנצפה מהצד במותה כל טיפול סיוע והקלה יתקבל בברכה
    בתודה מראש
    דנית

הוספת תגובה

• בעיה קרדיולוגית אצל פומרניאנית - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/02/2014

שלום דנית,

במידה והוטרינר שבדק אותה חושד בבעיה לבבית (האם נאמר לך כי נשמעה איוושה?), הפעולה הנכונה הבאה היא לבצע לכלבתך בדיקת אקו-לב, זוהי בדיקה פשוטה ואינה חודרנית הנעשית ע"י קרדיולוג מומחה (ניתן להזמין קרדיולוגית למרפאה בה את מטופלת או להגיע עם הפניה לבית החולים הוטרינרי בבית דגן), בה מאופיינת בעיית הלב וחומרתה ונקבע הטיפול התרופתי המתאים.

כיצד כלבתך מרגישה פרט לבעיית הלב שאובחנה?

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת לכלב טיפול תרופתי נגד חרדה
    יהל
    29/01/2014

יש לי רועה גרמני מעורב בן 6, שהוא בדרך כלל כלב רגוע וחמוד. בכל שנה לקראת פורים מתחילה עונת הנפצים, אנחנו גרים ליד בית ספר ולכן התידרות של הפציצוצים גבוה וגם העוצמה חזקה. הכלב שלי נכנס לחרדות קשות כל שנה לתקופה של כמה שבועות!! החרדות באות לידי ביטוי ברעידות, חוסר מנוחה, הוא מנסה לברוח, הוא אפילו מנסה לצאת מהחלון, שנה שעברה הוא כבר ממש סדק את הזכוכית של החלון. ניסיתי להרגיע אותו בכל דרך אפשרית, לצאת איתו, להכניס אותו למיטה, לחבק, להתעלם, אבל הוא ממשיך להשתולל ולהזיק לבית, והפחד הגדול שלי שיזיק לעצמו בזמן שאני לא בבית. לצערי כבר היום התחילו לפוצץ נפצים (למרות שפורים בעוד חודש וחצי). אני אובדת עצות... אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה אני יכולה לעשות כדי להגיע אותו.

הוספת תגובה

• מחפשת לכלב טיפול תרופתי נגד חרדה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/02/2014

שלום יהל,

נקרא שאכן כלבך סובל מחרדה נקודתית שמקורה ברעשים חזקים כמו פיצוצים או זיקוקים, שכנראה נטבעו בו כחוויה רעה הגורמת לו למעגל של חרדה ההולכת ומגבירה עצמה.

בכדי לשבור את מעגל החרדה, יש לנסות ראשית טיפול התנהגותי, ובמידה וזה לא עוזר דיו- ניתן להוסיף טיפול תרופתי.
    בכל מקרה, הטיפול הוא משולב, התנהגותי + תרופתי, מאחר וישנו אפקט סינרגטי (משולב) בין שני תחומים אלה.

הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לגשת לוטרינר שלך ולנסות להתאים לכלבך תוכנית התנהגותית פרטנית, יתכן שאף תופני ע"י הוטרינר למומחה התנהגותי לכלבים (יש שניים מוכרים כאלה בארץ- דר' נועה הראל ודר' סטפן בלואר).
    בתכנית זו תלמדי כיצד לא לחזק התנהגות חרדתית, כיצד לתגמל על התנהגות נכונה ורגועה, כיצד לעבוד עם כלוב אילוף או שיטות אחרות.
    במידה והמודיפיקציה ההתנהגותית לא תספיק- הוטרינר יעריך אילו תרופות מתאימות לבעיה של כלבך ויתן אותן במינונים המתאימים. יש לזכור שלכל תרופה יש תופעות לוואי, ושטיפול התנהגותי הוא טיפול ארוך שדורש השקעה רבה מצידך.

בהצלחה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבלב שמנמן
    אפרת
    28/01/2014

שלום,
    אנחנו מחפשים לאמץ כלב ויצרנו קשר עם כלביה שקישרה אותנו עם משפחה המשמשת כאומנה לכלבה מקסימה בת 7. הכלבה מעוקרת ומחוסנת אבל שמנה- המשפחה שהיא נמצאת אצלה מפטמת אותה בחטיפי כלבים. נדקלנו עליה אבל קשה לנו להתעלם מהחשש שההשמנה שלה כבר פגעה בבריאות שלה, וגם אם ניקח אותה ובצורה מתונה נעזור לה להגיע למשקל הבריא שלה, הגיל כבר עשה את שלו והיא לא תוכל לחזור לעצמה. האם החששות שלנו מוצדקים?

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    כלבלב שמנמן

הוספת תגובה

• כלבלב שמנמן - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/02/2014

שלום אפרת,

ראשית, כל הכבוד לכם על הרצון לאמץ כלבה בוגרת המחפשת בית! בכדי להיות רגועים יותר, אתם יכולים לקחת את הכלבה לבדיקה אצל הוטרינר, הכוללת בדיקות דם ושתן, בכדי להעריך את מצבה הבריאותי.

לא כל כלבה שמנה היא בהכרח כלבה חולה, ולעיתים כלבות נוטות להשמין לאחר העיקור בשל השינויים ההורמונליים.

לאחר שתאמצו אותה- תוכלו לעשות לה דיאטה מאוזנת בהתייעצות עם הוטרינר שלכם ולהחזיר אותה לגזרתה החטובה והרצויה :)

בהצלחה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוס רועה גרמני
    מריאל
    26/01/2014

צהריים טובים,
    יש לי רועה גרמני גזעי בן כ- 9 חודשים (נולד ב19.4.13), הוא שוקל כ- 40 קילוגרמים ובסך הכל בריא וחזק.
    אני לא מעוניינת בזה שהכלב ירביע כלבה אחרת ובנוסף לא מעוניינת שהוא ישתתף בתחרויות כאלה ואחרות.
    בשבוע האחרון ראיתי ניצנים של בגרות מינית מהבחינה שאם עד כה הוא לא היה "מחזיר" לכלב שנבח עליו או ניסה להשליט עליו את הדומיננטיות שלו- עכשיו הוא כן הגיב בנביחות ובשיער סומר.

השאלה שלי האם בהתחשב בכל הנתונים (הן הגיל והן ההתנהגותי) זה בסדר ורצוי לסרס אותו בשלב זה?
    בנוסף רציתי לשאול האם גם במידה והכלב יסורס הוא עדיין יגן על בעליו במידת הצורך? (לא מעוניינת שישמור על הבית או יפגין טריטוריאליות- אלא רק במידה והבעלים בסכנה האם הכלב יגיב למרות היותו מסורס)

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    סירוס רועה גרמני

הוספת תגובה

• סירוס רועה גרמני - תגובה

ד''ר סמדר טל
    27/01/2014

ממליצה לחכות עד גיל שנה ולסרס אז את כלבכם בכדי לאפשר לאנדרוגנים (הורמוני המין הזכריים) לתרום לצמיחה תקינה של עצמות וגוף ורק אז לסרסו.
    לעיתים נשמרות תכונות מסויימות ולעיתים לא אך ניתן לאלפו להגנה ושמירה גם אם הוא מסורס.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום , נשיכת כלב ע"י כלב משוחרר
    עינב
    26/01/2014

שלום, אתמול בשעה 22:00 הוצאתי את הכלב שלי-פקינז מעורב לטיול קצר בערב , הוא ראה והריח כלבה מיוחמת באיזור הגן שעשועים (כי הוא לא מסורס),הוא משך אותי אחורה לשם והיה שם זכר אחר שאני גם מכירה אותו ללא הבעלים שלו.
    הכלבים נהמו אחד על השני ואחרי כמה שניות הכלב השני שהוא גדול קפץ על הכלב שלי שהיה קשור ברצועה ביד שלי , ניסיתי להילחם איתו בעטתי בו ומשכתי את הכלב שלי . אחרי כמה שניות הצלחתי להוציא אותו מהפה שלו, ומהמשיכה נפלתי על הרצפה שהכלב שלי על הידיים שלי, הכלב השני הסתובב סביבנו פחדתי שיזנק עליי. אחר כך מהר רצתי הביתה והבחנתי שהמעיל הלבן שלי מלא מלא בדם . ההורים שלי לקחו אותי אל הבעלים של הכלב הוא ראה את המצב של הכלב שלי ואמר שלא נראה לו שצריך וטרינר בשעה כזו.(כמובן שהוא לא ירצה לשלם רפואת חירום), בכל אופן החלטתי לקחת אותו הוטרינר ראה שיש חורים ביד שמאל חיטא, שם סיכות ,נתן 2 זריקות ותרופות לבית. עלות הטיפול 630 ש"ח . הכלב שלי לא יכול לדרוך על היד מאתמול, והכלב המשוחרר הוא כלב תוקפני מאוד, הוא נשך ילד שאני מכירה בשכונה.
    מה עושים עם הכלב אם אני רוצה להסגיר אותו?
    איך אני מוציאה ממנו את כל עלות הטיפול?
    האם יש חוק המחייב אותו לשלם כי הכלב שלו היה משוחרר לבדו?(הטענה שלו שהוא ברח לו ,אבל הוא לא חיפש אותו למרות שהוא מסוכן).
    מה לעשות אני ממש מפחדת!

הוספת תגובה

• בתמונה למעלה הכלב שלי

עינב
    26/01/2014

והתמונה הזו זה הכלב התוקף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה