פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייחום לאחר עיקור
    צור
    26/01/2014

יש לי כלבת האסקי מעורבת בת שנה וחודשיים אשר עוקרה כבר בגיל חצי שנה. אם זאת בחודשיים האחרונים, למרות העיקור שעברה, זכרים מנסים לעלות עליה בכל הזדמנות כאשר לעיתים היא משתפת פעולה ולעיתים לא.
    האם יתכן פה מקרה חריג של השארת חלקיקים מן הרחם והשחלות אשר עדיין משפיעים על ריח הכלבה? וכיצד יתכן שזה מתרחש כבר יותר מחודשיים?
    לאחר ששללנו, עם הוטרינר המטפל כמובן, דלקת בדרכי השתן או את סוג המזון, לטענתו לא ניתן לבדוק עוד דברים למעט ניתוח כירורגי נוסף למציאת שאריות השחלה.
    האם זו באמת האופציה היחידה? והאם ידוע על מקרים חריגים אלו?
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייחום לאחר עיקור

הוספת תגובה

• ייחום לאחר עיקור - תגובה

ד''ר סמדר טל
    27/01/2014

שלום צור,
    פעמים רבות גם דלקת בנרתיק יכולה לגרום לזכרים לנסות לעלות על כלבה, וכדאי לשלול בעיה מסוג זה.
    שארית שחלה הינה אפשרות שיכולה לתרום להתנהגות וריח מאפייני ייחום אולם אז ההתנהגות תהיה רק לפרקים לרוב- ולא כל הזמן.
    בדיקת דם להורמון שנקרא LH יכולה לגלות באם לכלבה יש שארית שחלה או פעילות הורמונלית - ולכן כיום אין צורך בניתוח בכדי לאבחן זאת - אלא רק להסירה במידת הצורך.
    באם כל הנ"ל אינם נותנים מענה מספק, כדאי ומומלץ להמשיך ולאבחן ולמצוא את הגורם בכדי לפתור את הבעיה.
    רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה בהקדם-תודה רבה מראש!
    מיכל
    23/01/2014

היי הכלבה שלי מעורבת קטנה בת 12/11, בכמעט שבועיים אחרונים לא מרגישה טוב, היא רועדת, חלשה,כמעט כל היום שוכבת,כמעט שלא אוכלת ולא עושה צואה בכלל (ב4 ימים האחרונים ממש כלום)היו ימים שחשבנו שמצבה יותר טוב ולמחרת שוב התדרדר, קשה לראות אותה סובלת... היינו כבר פעמיים אצל הוטרינר בפעם הראשונה בגלל שלא ראה שום סימנים חוץ מלהרגיש,צואה "בריאה" שלא עשתה, לכן נתן לנו אוכל רטוב שאותו היא טרפה אצל הוטרינר ואחרי יומיים גם בזה כבר לא נגעה, ושוב חזרנו אליו,הוא לקח בדיקת דם ולמחרת אמר שהכל תקין רק משהוא שמראה דלקת חלשה לא ברור איפה,הוא נתן לה זריקה ונתן אנטיביוטיקה לתת לה פעמים ביום (בהתאם למשקל),המצב שלה היה דיי טוב אחרי הוטרינר ויום אחרי שוב התדרדר והיא כל הזמן שוכבת ורועדת, בטיול רואים שהיא רוצה לעשות את צרכיה ולא מצליחה בכלל לשבת היא מאוד חלשה...בגלל שהתרופה לא משפיע ואולי אפילו מזיקה כדאי להפסיק איתה? כי מאז שהתחילה לקחת אותה המצב רק מתדרדר... מה זה יכול להיות? היא גם לפעמים משמיעה "בכי כשמתיישבת" אולי כדאי לעשות לה אולטרסאונד שיראו מה יש לה במערכת העיכול אולי משהוא במעיים לא בסדר?
    אולי זה נפשי? כי לאחרונה הכנסנו את הכלב השני-צעיר יותר הגיע כמה שנים אחריה והיה עד לאחרונה בחצר כי הוא מעורב בסמויד\אסקי, והמקום שנתנו לו קצת יותר קרוב אלינו,אולי היא עושה לנו בכוונה? היא מאוד כחמה ורגילה לעשות לנו "קונצים",ללכת לשבת מולו ולבקש שילטפו אותה.
    מה את/ה מציע/ה? איך להתמודד עם הקטנה הזאת אנחנו סובלים לראות אותה ככה..

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה בהקדם-תודה רבה מראש! - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    02/02/2014

שלום מיכל,
    האם למעט הרעידות וחוסר תיאבון ומתן צואה היו גם הקאות? האם נותנת שתן באופן נורמלי? (בתדירות רגילה, במקומות רגילים, בכמות רגילה). האם היא ירדה או עלתה במשקל לאחרונה? כיצד היא מתנהגת בטיולים? האם נראה לכם שכואב לה במקום מסויים? (למשל האם היא מראה סימני כאב בליטוף אזור מסויים או כאשר מנסים להרימה, כאשר היא קמה משכיבה או לאחר הליכה) האם הרעד קבוע או שמא הוא בא והולך? האם ישנם סימנים עצביים נוספים? (כגון ריצוד של העיניים סיבובים במעגלים, סיבובים במקום, הליכה ללא מטרה, הטיית ראש, חוסר התמצאות)
    בדרך-כלל במצבים בהם לא ברור לחלוטין ממה סובל בעל-החיים אין לנו אלא להתחיל בתהליך של "חיפוש" הכולל בתור התחלה בדיקה פיסיקלית מקיפה הכוללת גם בדיקה אורטופדית ונוירולוגית ובדיקות דם כלליות לצורך חיפוש מחלות סיסטמיות. במידה ולא נמצאים ממצאים חריגים יש מקום לבצע בדיקות אבחוניות נוספות כגון בדיקת שתן, אולטרסאונד, צילומי רנטגן ועוד.

בהצלחה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי תודה על התגובה

מיכל
    03/02/2014

היא כבר ממש בסדר מבחינת מצב רוח,חזרה להיות קופצנית כהרגלה (ממש לא ככלבה מזדקנת..) לדעתי סבלה מעצירות מאוד רצינית היא לא עשתה צואה כמעט בכלל בתקופה הזאת למרות שהוטרינר הרגיש שיש לה מלא "צואה תקינה" ועד עכשיו (שכבר חזרה לאכול את האוכל היבש שלה) מתקשה מאוד במתן צואה, לא מראה כאבים ככ רק מאוד מתאמצת יוצא ממש מעט וקשה אבל אין דם,למזלנו.
    מאז שהייתה צעירה היו לה מדיי פעם בעיות של עצירות היינו משגיחים לראות שלא מחריף אבל תמיד נפתר לה לבד.. פשוט בתקופה האחרונה לא אנחנו יצאנו איתה אלא אחי שיש לו עוד שני כלבים משלו (גם לנו יש עוד אחד) והם גדולים אז סביר להניח שלא הצליח לשים לב אם משו חריג אצלה.
    מה שחשוב שהתגברה על זה לבד עם המון צומי ואוכל פינוק מאיתנו (טונה ואוכל כלבים משימורים כדי להכריח אותה לאכול כשלא רצתה).אמשיך לשים לב בטיולים כי מיום ליום משתפר העניין של הקושי במתן צואה אני חושבת לתת לה שמן פראפין כפית או פחות פעם פעמים כדי להקל עליה קצת ולראות איך אחכ היא תהיה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי תודה על התגובה - תגובה

03/02/2014

היי מיכל.
    ראשית, אני שמחה שכלבתכם מרגישה טוב יותר.
    אם היא אכן סובלת מעצירויות וצואה קשה הייתי ממליצה לעבור איתה למזון עשיר בסיבים (כגון w/d של חברת סיינס-דיאט) או לחילופין להוסיף סיבים למזון (ניתן להוסיף פסיליום או אבקת פגלקס למזון) - התייעצי עם הוטרינר שלכם לגבי הכמויות (תלוי במשקל הכלבה). במקביל יש לדאוג שתשתה מים בכמות מספקת (ניתן לשלב מזון רטוב, כלומר פחיות שימורים, עם היבש וכך להעלות בצורה משמעותית את תצרוכת המים)
    תוספת של שמן פראפין אינה מומלצת שכן אפילו שאיפה קלה ממנו עלולה להיות מסוכנת. במקרי עצירות קשים ישנן תרופות מומלצות אחרות שעושות פעולה דומה, אך כאמור, יש לנסות קודם טיפול מזוני.

בברכה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי תודה רבה! טוב לדעת על השמן כי

מיכל
    08/02/2014

כששאלנו לא מזמן הכחישו את הסכנה אז מזל היא קטנטונת ומריחה כל דבר לפני שמכניסה לפה, מאוד בררנית..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב עם בעיה בבולטת התריס ובכליות
    שי
    21/01/2014

שלום רב,
    לאחר עליה חדה במשקל והצגת עייפות וחוסר תזוזה.
    פנינו ולטרינר ולאחר בדיקת דם התגלה שיש חוסר פעילות בבולטת תריס
    במקביל מצאו אי תפקוד של כליות.
    בהתאם לכך הכלב שלי החל טיפול של כדור בבלוטת התריס ובנוסף החל לקבל אוכל מיוחד לכליות.
    מהר מאוד היתה הטבה משמעותית. הכלב ירד ג-8 קילו בתקופה קצרה
    וחזר להיות פעיל ואקטיבי ובדיקות הדם הראשון תפקוד כלייה תקין.
    כיום חצי שנה אחרי יש עליה מתמדת במשקל.
    למרות התוצאות כליה התקינות הוטרינר המליץ שנשמיך עם האוכל המיוחד ולא נעבור לאוכל דיאטטי
    כיצד בכל זאת אפשר לגרום לכלב לרדת במשקל?
    האם צריך להגביר את מינון הכדור לבלוטת התריס? או בכל זאת לעבור לאוכל דיאטטי?

תודה.

הוספת תגובה

• כלב עם בעיה בבולטת התריס ובכליות - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/01/2014

היי שי,

האם נעשו לאחרונה בדיקות דם חוזרות להורמוני בלוטת התריס? לפני שמשנים את מינון התרופות יש לחזור על בדיקות הדם, גם אלו שבודקות את תפקודי הכליות.

במידה ותפקודי הכליות תקינים, הוטרינר יכול לשקול על המלצה של מעבר למזון דיאטטי. במידה ולא- ניתן לבדוק אם ישנו מזון כלייתי של חברה אחרת המכיל כמות קלוריות קטנה יותר.

חוץ מזה- אפשר לנסות לבצע עם הכלב יותר טיולים ויותר פעילות גופנית בכדי לשמור על גוף בריא ומשקל תקין.

בברכה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שי
    25/01/2014

תודה רבה על המענה המהיר.

לפני שבוע עשו בדיקות לגבי הכליות והן נמצאו תקינות
    יחד עם זאת הוטרינטר המליץ להמשיך עם האוכל המיוחד ( KD )
    אבל אני בהחלט אנסה לבדוק אם יש אוכל KD יותר דיאטתי

באשר לבלוטת הטריס אז אבקש מהוטרינר לעשות בדיקה נוספת (האחרונה נעשתה לפני חצי שנה) על מנת לראות האם מינון הנוכחי אולי אינו מספיק

בלי קשר אני אנסה לעשות עם הכלב הליכות ארוכות יותר ובתדירות רבה יותר

תודה רבה!!
    שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה באשך - דחוף!
    יואב
    19/01/2014

בימים האחרונים אני רואה מעין בליטה באשך אצל הכלב שלי בן ה- 6 חודשים.
    לפני שאני פונה לווטרינר, אני רוצה לשאול מה זה יכול להיות?
    האם גידול סרטני בגילו הצעיר?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה באשך - דחוף!

הוספת תגובה

• בליטה באשך - דחוף! - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/01/2014

שלום יואב,

גידולים סרטניים בגיל הזה קיימים אך נדירים, בהחלט הייתי ממליצה לגשת לבדיקה וטרינרית ולבדוק את מקור הבליטה... האם הכלב מתנהג כרגיל פרט לבליטה זו? האם מלקק או מתעסק עם האשך באופן חריג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    מני
    18/01/2014

יש לי חתול בגיל 3 סוגו מייןקון ורציתי לשאול איזה סוג של מזון לתת לחתול תודה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/01/2014

שלום מני,

איזה מזון הוא אוכל כרגע? מה משקלו? האם סובל מעודף משקל?

לחתול בריא בגילו הייתי ממליצה על מזון מסחרי יבש לחתול בוגר, ממגוון החברות שיש כיום בשוק- כתלות במה שהוא אוהב.

יש לשים לב לכמות ומרקם הצרכים שלו (הצואה אמורה להיות קשה ובתדירות של כפעמיים-שלוש ביום).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולדן עם גוש בגרון
    שלי
    15/01/2014

שלום רב.
    יש לי גולדן גזעי, עם תעודות, בן שנתיים. בריא ונמרץ.
    בשבוע האחרון הקיא פעמיים, שלשום והיום.( לא משהו רציני, ממש מעט מים). אתמול כשליטפתי אותו בחזה, גיליתי באזור הגרון( פנימי)בצד ימין שלו גוש בגודל כדור פינג פונג. אני ממששת אותו, הוא פנימי והמישוש לא מפריע לו, לא נראה שכואב לו. הוא נינוח ומתנהג כתמול שלשום. האם זה יכול להיות שקד? האם יש לכלבים שקדים? האם חלילה זה עשוי להיות גידול? מדובר בכלב בריא שמעולם לא חלה, חי בסביבה בריאה ומטופל בקפידה. הבוקר כשהקיא הוא ממש השפריץ את הנוזל החוצה, כאילו זה יצא מבלי שהוא הרגיש, לא כמו שבדר"כ הם משתעלים כדי להקיא. היה נראה שזה לא בשליטתו.
    אני מדגישה שלא נראה שמדובר באבצס אלא בג'ולה בתוך הגרון. האם יש סיבה לדאגה? אנחנו אצל הוטרינר ביום שישי.

לקביעת תור
    סגירה
    גולדן עם גוש בגרון

הוספת תגובה

• גולדן עם גוש בגרון - תגובה

15/01/2014

שלום שלי,
    לא כל כך הבנתי מהתיאור שלך האם הגוש שאת ממששת נמצא קרוב יותר לראש (כלומר באזור הגרון העליון) או קרוב יותר לחיבור עם הרגליים הקדמיות.
    לשאלתך גם לכלבים יש שקדים, השקדים הם למעשה קשרי לימפה.
    בכל מקרה גושים באזורים הצוואר בכלב צעיר יכולים להיות אבסס (אבסס בשלב ההתחלתי לא יפריש כלום והוא לא בהכרח יכאב לכלב), ציסטה, קשר-לימפה מוגדל, עקיצה של חרק, בבלוטת רוק מוגדלת (במידה והגוש נמצא ממש מתחת לראש) ויתכנו גם גידולים (אם כי בכלב צעיר אבחנה זו פחות סבירה).
    יתכן והוטרינר ירצה לדגום את הגוש (הדגימה לרב אינה כואבת ולוקחת מספר שניות) ע"מ להגיע לאבחנה. לעיתים הדיגום הראשוני אינו מספיק ויש צורך לחזור עליו או לקחת ביופסיה.

רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החתולה עושה צרכים בבית
    גלית
    15/01/2014

החתולה שלנו גרה בת 9 חודשים מעורבת סיאמי ורחוב. גרה בבית אבל גם יוצאת לגינה (בית פרטי). בשבועיים האחרונים הייתה מיוחמת ומאז עושה צרכיה בבית בשני מקומות קבועים. עד לפני כשבועיים הייתה רגילה לעשות צרכיה בחוץ.
    מה ניתן לעשות בעניין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    החתולה עושה צרכים בבית

הוספת תגובה

• החתולה עושה צרכים בבית - תגובה

15/01/2014

שלום גלית,
    האם מדובר בשתן בלבד או גם בצואה? האם ישנם עוד חתולים בבית או בחצר? האם יש ארגז חול בבית? האם ישנו שינוי גם בתדירות מתן הצרכים ובכמותם? האם היא עדיין עושה גם בחוץ או שעברה לתת צרכים בבית בלבד?
    האם למעט היותה מיוחמת חל שינוי נוסף בבית או בחצר או בסביבתה של החתולה? (כגון אתר בניה, חיות חדשות בבית, בחצר או בסביבה, ארגון מחדש של החצר וכד')
    עשיית צרכים במקום לא ראוי יכולה לנבוע מבעיה רפואית (כגון דלקת או אבנים בדרכי השתן) או מבעיה התנהגותית, אצל חתולים היא נובעת לרב על-רקע סטרס, סכסוכים בין חתולים וסימון טריטוריאלי.
    במידה ושללתם כל בעיה רפואית (ע"י בדיקה אצל וטרינר) ומדובר בבעיה התנהגותית יש להבין מהו הגורם ע"מ לסלקו ולטפל בבעיה.
    במידה ואינכם מעוניינים שתעשה צרכיה כלל בבית ניתן לקנות תרסיסים המונעים מתן צרכים במקום מסויים אך חשוב לוודא לפני כן שהחתולה עדיין עושה צרכיה גם בחוץ ואין שם גורם המונע ממנה לעשות זאת (למשל אם אזור מתן הצרכים כבר מלא, ישנם חתולים שימנעו לעשות שם את צריכהם, במקרה כזה יש לנקות את האזור ולהוסיף אדמה/חול חדש).

בהצלחה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החתול שלי נושך אותי
    דניאל
    13/01/2014

שלום, אני רוצה לספר לכם על משהו. תמיד כשאני בא הביתה ממקום כלשהו החתול שלי מתמתח, שוכב על הרצפה ומתגלגל. ואז אני מגרד אותו ואחרי 20 שניות הוא תופס לי את היד, נושך אותי ואז מלקק אותי. וכשאני מזיז את היד, הוא נושך אותי
    וגם שורט אותי. וכשאני צורח אאוץ' מרוב שהוא נושך אותי הוא מיד בורח כח הוא מבין שהוא עומד לקבל עונש. אז מה לעשות עם זה שהוא נושך אותי ועם זה שהוא שורט אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    החתול שלי נושך אותי

הוספת תגובה

• החתול שלי נושך אותי - תגובה

15/01/2014

שלום דניאל,
    מתוך דבריך נשמע שהחתול נושך ושורט מתוך הנאה או שנמאסו עליו הליטופים, אך יחד עם זאת אתה בהחלט לא צריך לסבול.
    עליך ללמד את החתול שנשיכה או שריטות הם דבר לא רצוי פשוט על-ידי כך שכאשר הוא עושה זאת אתה מיד מפסיק ללטפו והולך. עם הזמן הוא יבין שכאשר הוא נושך או שורט הוא לא מקבל ליטופים ולכן יחדל מכך כאשר הוא מעוניין שילטפו אותו.
    חשוב לציין שהענשה (פעולה שלילית כגון צעקה, מכות קלות וכד') אינה דרך לימוד יעילה ותגרום רק לפחד של החתול מכל מגע איתך ואולי אפילו להחמרת אלימותו כלפיך.

בברכה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול - רגל שבורה
    אנדריי
    11/01/2014

שלום,
    חתול שלי (זכר, בן שנה ושלושה חודשים) נפל מקומה שישית.
    לאחר רנטגן, התברר כי הוא שבר את הרגל הקדמית. שבר יחסחית לא חמור (עצם לא נשברה לחלוטין, אלה באופן חלקי בלבד). מצורפת תמונת רנטגן.
    וטרינר שם לו מקבע על הרגל (מקלות עץ עם חיזוק תחבושת).
    מתי (בערך) ניתן להוריד את המקבע או לפחות מתי נכון לעשות צילום רנטגן לשם וידוי תקינות העצמם?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חתול - רגל שבורה

הוספת תגובה

• חתול - רגל שבורה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/01/2014

שלום אנדרי,

ע"פ הצילום שצרפת לא ניתן לראות מה חומרת השבר מאחר וזו רק זוית צילום אחת, ולכן קשה לי לייעץ לגבי המקרה. האם נעשתה זוית צילום נוספת?

ההמלצה היא לבצע צילום מיד לאחר החבישה בכדי לוודא שאין תזוזה של השבר, ובמידה ונעשתה רדוקציה (החזרה) סגורה של השבר- לוודא כי שתי העצמות נמצאות בדיוק אחת מול השניה, אחרת האיחוי יהיה פגום.
    במידה והחבישה יציבה- הייתי ממליצה בשלב הראשון לבצע צילום נוסף לאחר שבוע בכדי לוודא שאין תזוזה מקו השבר. לגבי ההמשך- הכל תלוי ביציבות החבישה והשבר ובהחלטה של הוטרינר שלך.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולדן רטריבר בן 14
    רינת
    10/01/2014

שלום,יש לי כלב גולדן רטריבר בן 14. לפני שמונה חודשים הוא עבר ניתוח להסרת גידול בצוואר.לפני שבוע בערך הוא התחיל לשתות מים בכמויות מופרזות וכתוצאה מזה נותן הרבה שתן, הוא נעשה גם בררן במזון שהוא אוכל[וזה כלב שלפניכן אכל הכול]אחרי מספר בדיקות שהוא עבר אמרו לנו שהסרטן שלח גרורות וכנראה שזה הגורם לחוסר התיאבון,לשתייה המוגזמת ולהשתנה.רציתי לדעת האם יכולה להיות סיבה אחרת שגורמת את התסמינים שציינתי?

לקביעת תור
    סגירה
    גולדן רטריבר בן 14

הוספת תגובה

• גולדן רטריבר בן 14 - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/01/2014

שלום רינת,

יכולות להיות סיבות רבות למצב אותו את מתארת- שתייה מרובה והשתנה מרובה, ואחת מהן היא אכן השפעתו של גידול סרטני (תהליך פאראניאופלסטי).
    האם נעשו בדיקות כמו צילומי רנטגן- בהם נראו גרורות? אולטראסאונד?

על קצה המזלג, סיבות נוספות שיכולות לגרום לכך הן שימוש בסטרואידים, פעילות יתר של בלוטת האדרנל (מחלת הקושינג)/תת פעילות של בלוטת האדרנל (מחלת האדיסון), מחלת הסכרת, כשל כבד ועוד.

האם הגידול שהוסר- נשלח לבדיקה היסטופתולוגית? האם אתם יודעים איזה גידול זה היה?

אם אינכם יודעים בוודאות שיש גרורות- כדאי לעשות את הבדיקות הנחוצות כדי לוודא זאת (אולטראסאונד ו/או צילומי רנטגן).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסת שבורה
    לילי
    06/01/2014

מצאנו חתולה עם לסת תחתונה מרוסקת בעבר לפי צילום רנטגן ולפי רזון היא לא אכלה חודש חודשיים כי הפה שלה לא נפתח גם אם היא מנסה למצוץ אוכל, רק חלב וגם קצת. השאלה 1.היא האם לסת שלה יכולה לחזור להפתח או סיכוי קטן וכדאי להרדים אותה. 2. האם בעקבות הרעב ממושך שהיא עברה המרכות שלה לכולות לקרוס, אם כן איזה מערכות?

לקביעת תור
    סגירה
    לסת שבורה

הוספת תגובה

• לסת שבורה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/01/2014

שלום לילי,

בכדי להבין אם יש ללסת הזו סיכוי לתפקד- עליה לעבור הערכה ע"י כירורג מומחה (יש אפילו כירורג אחד שהתמחה בפה ולסת- ד"ר יואב ברעם).
    חתולים הסובלים מרעב ממושך מפתחים בעיות בתפקוד הכבד, רמת חלבון נמוכה בגוף ובהמשך כשל כללי של האיברים כולם עם החמרת המצב...

אם יש ביכולתכם להמשיך ולנסות לעזור לחתולה המסכנה- הייתי מפנה את מאמצי לקביעת תור אצל וטרינר מומחה לכירורגיה (יש מספר כאלה בארץ) ולאחר אבחנה לגבי מצבה וסיכוייה לעתיד- שיקלו את צעדיכם הבאים.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חן
    03/01/2014

שלום,

יש לי כלבלב מסוג צ'יוואווה בן כ- 6 חודשים שלאחרונה אני מבחינה אצלו בהתנהגות קצת מוזרה. בכל פעם שאנו מחממים את הבית באמצעות רדיאטור, הוא נצמד אל הרדיאטור במשך זמן רב, נשכב לצידו, מביא את הצעצועים שלו לידו, עושה הרושם שהוא ממש מתייחס אליו כאילו היה אדם או כלב ורוצה לשחק איתו.
    לא ידוע לי אם הוא עושה זאת כיוון שקר לו, אך הוא נמצא בבית עם סוודר ולמרות זאת נצמד אליו.
    בהתחלה כשהגיע אלינו נהג לנשוך הרבה ובאחד האתרים קראתי שתופעה זו עלולה להעיד על כך שהופרד מאימו בגיל צעיר מדי. האם יתכן כי הקירבה לרדיאטור עשויה להיות קשורה? ואם לא, מדוע מתנהג כך?

תודה,

חן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/01/2014

שלום חן,

זה נקרא כאילו שהחום של הרדיאטור נעים לו- ולכן הוא נצמד אליו... כלבים רבים נצמדים לתנורים או רדיאטורים כשאלו מופעלים בחורף, ובמיוחד כלב קטן כמו צ'יוואוואה שנוטה לסבול מבעיה של שמירה על חום הגוף ודורש בד"כ כיסוי כלשהו בחורף הקר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי שמבין בהריון של חתולה פרסית
    דואי שמבה
    01/01/2014

אבקש למי שמבין בהריון של בחתולה פרסית
    אודה לתשובה דחופה החתולה שלי פרסית לא גזעית לפי דעתי נכנסה להריון מאחיה התאום(ביטנה גודלת באופן משמעותי והפיטמות שלה עצומום ותכתיהן עור עודף מוזר אבל מלא בחומר נוזלי או רך כל שהוא והיא מייללת חזק מאוד!! מה הם התסימינים להריון של חתולה ואיך מוודאים שהיא אכן בהריון???

הוספת תגובה

• למי שמבין בהריון של חתולה פרסית - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/01/2014

שלום דואי,

הייתי ממליצה לקחת את החתולה לבדיקה וטרינרית, אם אכן יעלה החשד להריון- ניתן לבדוק זאת ע"י בדיקת דם, אולטראסאונד או צילומי רנטגן (תלוי בשלב ההריון).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה בראש
    מנואל
    25/12/2013

היי, מצאתי לכלב שלי בלוטה בראש לפני כמה שבועות.
    היא היתה מאוד קטנה, אבל בכל מקרה לקחתי אותו לוטרינר שאמר לי שנראה כמו כדור שומן. אמר לי לחזור אליו אם זה גדל.

אז זה גדל מאוד בימים האחרונים.
    קבעתי פגישה עם הוטרינר, אבל הייתי שמח לשמןוע האם זה באמת נראה כמו כדור שומן או שיש ממה לחשוש.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה בראש

הוספת תגובה

• בלוטה בראש - תגובה

ד''ר סמדר טל
    11/01/2014

היי מנואל,

לצערי, מתמונה בלבד איני יכולה להתרשם באשר לתוכן הבלוטה, אני סומכת על הוטרינר שלך שיאבחן את תוכנה כראוי בבדיקה הקרובה...

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעת הפארק
    רוית
    25/12/2013

היי,

יש לי כלב בן 7 חודשים , כלב קטן ומקסים שנמצא אצלנו כבר חודשיים

הבאנו אותו מעמותה שלא אזכיר את שמה (כרגע) אחרי שהיה לפני כן בהסגר.

אימצנו אותו במטרה 1- חבר חדש למשפחה שיזכה לחיים טובים יותר מחוץ לכלוב.

מאז שהגיע הרגיש בבית. יישן איתנו במיטה , נוסע ברכב איתנו לארוחות שישי אצל ההורים ואוכל רק יוקונבה עוף, כי זה הכי טעים לו.

אומנם חודשים זה מעט זמן, אבל אחרי שבעמותה הבטיחו שקיבל את כל החיסונים (עליהם שלימנו גם בסל אימוץ)

לקחנו את הכלב לבדיקה אצל וטרינר עוד בשבוע שהגיע אלינו.

הווא היה משתעל ומקיא , אז אמרו שזה שעלת המכלאות והגיוני כי הוא הגיע ממכלאה. אמרו שזה מדבק נורא, וכי צריך לקחת אנטיביוטיקה גם הוא וגם הכלבה שלנו שהייתה מלפניו.

אוקיי , הכלב המשיך להקיא, אז החלפנו מיוקנבה כבש (שזה מה שהאכלנו תמיד את הכלבה) ליוקונבה עוף. והפסקנו לגמרי את הפינוקים.

זה עזר הכלב לא הקיא. זה היה בערך לפני שבועיים.

אתמול קיבלנו שיחה מהוטרינרית שהכלבה צריכה תילוע עברו 3 חודשים מהפעם שעברה שעשינו לה ונביא אותה. הבאנו אותה היום עם הכלב החדש . נעשה לו גם באותה הזדמנות- אנחנו גרים 40 דקות נסיעה מהוטרינרית שלנו אז ניצלנו את הנסיעה....

אצל הוטרינרית הכלב נישנש קצת מהחטיפים שלה שהיא הביאה לו כפינוק על החיסון והכלב היה מוסווה בחטיפים, כשהגענו הביתה הכלב הקיא.

תחילה ראיתי רק את הבשר מהחטיפים, לקחתי נייר והתחלתי לנקות .

בסדר לא נורא, למדנו כבר שהקיבה רגישה.... ואז לא עברה שעה ושוב פעם מקיא

הפעם מיימי יותר, ובקיא ששלו זזו תולעים דקיקות וארוכות מאד.

חיפוש זריז באינטרנט והבנתי שזו תולעת הפארק.

הבנתי שלא היה לו מעולם שעלת.

הבנתי שכנראה אם נעשה 1+1 , השעלת שחשבנו זה בעצם היה סימנים של תולעת הפארק שהוטרינרית הבינה לא נכון בגלל הרקע שלו.

הבנתי שאם הוא מקיא תולעים זה סימן גרוע, גרוע מאד.

אחרי שבכיתי לי, והתעצבנתי וקיללתי קצת החלטתי לשתף את זה בפורום כלבים.

ולשאול:

מה עכשיו?

כמה גרוע זה באמת ההקאת תולעים?

מה לעשות עם הכלב?

לקביעת תור
    סגירה
    תולעת הפארק

הוספת תגובה

• תולעת הפארק - תגובה

01/01/2014

שלום רוית,

ראשית עליי לציין שמלבד תולעת הפארק גם תולעי מעי עגולות ניתן לפעמים לראות בהקאות, כאשר יש נגיעות מאסיבית.
    תולעת הפארק (spirocerca lupi בשמה המדעי) היא מעט אדמדמה ומסולסלת במראה שלה ואורכה בין 3-5 ועד 8 ס"מ (הנקבות ארוכות יותר). תולעי מעי עגולות (ascarids) הן לבנות ואינן מסולסלות ומגיעות בד"כ ל- 10-12 ס"מ אורך.

לצערי הסימנים הקליניים של נגיעות בתולעת הפארק בהחלט יכולים לבלבל עם מחלות אחרות ובייחוד עם שעלת.

במידה והחשד הוא אכן נגיעות בתולעת הפארק יש קודם כל להתחיל טיפול מיידי נגד התולעים הקיימות וכמו כן לבצע אנדוסקופיה לושט ע"מ לבדוק המצאות של גרנולומה/גרנולומות והאם קיימת אופציה כירורגית לטיפול (תלוי בגודל הגרנולומה וכמה מהיקף הושט היא תופסת).

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה