פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שארית חבל טבור
    מעיין
    18/07/2010

שלום, אתמול כלבתי המליטה 8 גורים. לשניים מהם נשארה שארית קטנה וקשיחה של חבל טבור שמבצבץ מהבטן. האם זה תקין? או שעלי לעשות משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שארית חבל טבור

הוספת תגובה

• חבל טבור

ד''ר תמר נרקיס
    18/07/2010

מזל טוב להולדת הגורים!!
    שארית חבל הטבור תנשור מעצמה וכל עוד אין נפיחות משמעותית באזור והגורים יונקים ונראים חיוניים הדבר נורמאלי לחלוטין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוזל יונה
    מיכל
    18/07/2010

לפורום הוטרינרי

מצאתי גוזל של יונה ליד הבית וא אינו קטן כ"כ- נראה בגודל יונה קטנה , עף לגובה של 2 מטרים ,ונופל חזרה,

אינו מצליח להיאחז במעקה או משהו שהוא עף לגובה ,ולכן יורד ויושב על הקרקע , בנוסף העיניים שלו לא פתוחות – נראות כאילו יש עליהן קרום חום,כאילו חול על העיניים ,לקחתי אותו למרפסת אצלי בבית, הוא זז במרפסת ממקום למקום. שאלתי היא הוא אינו אוכל/או שותה למרות ששמתי לו לידו בצלחת שטוחה מים ופרורי לחם,איך ניתן להזין אותו ? מה צריך לעשות עם העיניים שלו שנראות סגורות? האם כדאי לנקותן עם מעט מים?

לקביעת תור
    סגירה
    גוזל יונה

הוספת תגובה

• יונה

ד''ר תמר נרקיס
    18/07/2010

אני ממליצה לך לקחת את הגוזל לוטרינר שינסה לטפל בו. מומלץ לגשת לוטרינר שמתמחה בעופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודים בסיעוד וטרינרי
    שירה פה
    18/07/2010

היי
    שבתי לארץ לאחר " גלות" בת 5 שנים
    התחברתי בחו"ל מאד לבעלי חיים וחיות ועסקתי בתרפיה, טיפול וכדומה.
    עכשיו חושבת ללמוד סיעוד ע"י בע"ח במקום טוב בארץ.

איפה יש מכון כזה שמלמד ברמה גבוהה את התחום?

תודה
    שירה.

לקביעת תור
    סגירה
    לימודים בסיעוד וטרינרי

הוספת תגובה

• סיעוד וטרינרי

ד''ר תמר נרקיס
    18/07/2010

למיטב ידיעתי יש מספר מקומות בארץ בהם מלמדים סיעוד וטרינרי:
    המקום הראשון הוא מכון מגיד של האוניברסיטה העברית והלימודים מתקיימים בבית החולים הוטרינרי בבית דגן, כולל שנת סטאז'. מדובר בלימודים מקצועיים מאד.
    קיימים מספר מקומות נוספים בארץ שמלמדים את התחום, לגביהם אין לי מידע ואני ממליצה לך לערוך חיפוש באינטרנט לגביהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר

שירה פה
    25/07/2010

בדקתי פרטים לגבי המכון הזה וקיבלתי תשובות משביעות רצון
    אנסה לדלות עוד פרטים על אתרים נוספים
    תודה על העזרה (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לחתול פרסי
    שלומי
    18/07/2010

שלום רב,
    לאחרונה אימצתי חתול פרסי בן שנתיים.
    המזון שלו עומד להגמר ואני מתלבט איזה מזון לקנות לו.
    אמרו לי שלחתולים פרסיים יש 2 בעיות עיקריות:
    1. נטייה לאבנים בדרכי השתן בגלל מערכת שתן צרה
    2. בליעת שיער והיווצרות כדורי שיער במעי.

המזון שהחתול שלי הגיע איתו הוא proplan למניעת כדורי שיער. בדקתי את המחירים של מזון זה והוא יקר מאוד (כ-120 ש"ח ל3 ק"ג). בחנות חיות שליד הבית שלי מוכרים גם מזון בשם PURINA CAT CHOW FOR INDOOR CATS
    וכתוב שם על האריזה שהמזון גם כן מכיל סיבים תזונתיים למניעת כדורי שיער.
    העלות של מזון זה היא רק כ-60 ש"ח ל-3 ק"ג.

רציתי בעצם לשאול האם יש סיבה מיוחדת שבגללה חייבים להמשיך להאכיל את החתול במזון היקר, או שאפשרי לעבור למזון הפחות יקר?
    יתר על כן, האם המזון הפחות יקר מספיק טוב כדי למנוע את כדורי השיער ובעיות השתן של חתולים פרסיים? אני רוצה לחסוך בעלויות אבל לא לפגוע בחתול...
    אני לא כל כך מבין בחתולים ואשמח לשמוע דעתך (כולל אם יש טיפים מיוחדים בנושא חתולים פרסיים).
    תודה רבה!
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    מזון לחתול פרסי

הוספת תגובה

• חתולים פרסיים

ד''ר תמר נרקיס
    18/07/2010

חוץ מכדורי שיער שעלולים לגרום להקאות ולהיתקע במעיים, לחתולים פרסיים יש עוד בעיות רפואיות:
    קיים מצב גנטי שנקרא PKD- כיליה פוליציסטית- זוהי מחלה גנטית שהחתול נולד איתה ובמשך השנים גורמת להיתדרדרות במצב הכליות עד כדי כשל כיליה. המחלה הזו לא קיימת בכל החתולים הפרסיים, אבל מומלץ לאבחן אותה בשלב מוקדם כדי להתחיל טיפול שימנע את התדרדרות הכיליה. האבחון נעשה באמצעות אולטראסאונד לבטן או באמצעות בדיקת דם גנטית.
    לחתולים פרסיים יש גם נטיה גנטית למחלות לב ולכן מומלץ לבצע בדיקה תקופתית אצל הוטרינר שיאזין לקולות הלב ויחליט אם יש בעיית לב ואם יש צורך באיבחון נוסף.

לגבי המזון:
    לחתולים ארוכי שיער מומלץ לתת מזון מיוחד כדי למנוע הקאות וחסימות. לדעתי, יקר ככל שיהיה המזון- טיפול בבעיה הרפואית שעלולה להופיע אם לא תיתן אותו תהיה יקרה הרבה יותר...

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, אבל לא ממש הבנתי

שלומי
    19/07/2010

הצגתי בפנייך שתי חברות שמייצרות מזון למניעת כדורי שיער. בתור אחד מרקע רפואי (אמנם של בני אדם ולא של חיות) אני יודע שלא תמיד תרופה יקרה יותר היא טובה יותר.
    לכן אשמח אם תוכלי להגיד לי אם גם הרכיבים שיש במזון השני מסוג PURINA FOR INDOOR CATS מספקים כדי למנוע כדורי שיער.
    בעצם, הבנתי שמה שמונע את כדורי השיער הם הסיבים התזונתיים, לא?
    תודה
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והנה השוואת הרכיבים

שלומי
    19/07/2010

להבנתי מה שמונע את כדורי השיער אלה הסיבים. מבחינה זו לא מצאתי הבדלים...
    אשמח לשמוע את דעתך

המזון היקר:
    Crude Protein (Min) 40.0 %
    Crude Fat (Min) 16.0 %
    Crude Fiber (Max) 5.5 %
    Moisture (Max) 12.0 %
    Linoleic Acid (Min) 1.4 %
    Vitamin A 10,000 IU/kg
    Vitamin E 400 IU/kg
    Taurine (Min) 0.15 %

המזון הזול יותר

* Crude Protein (Min) 30.0%
    * Crude Fat (Min) 9.50%
    * Crude Fiber (Max) 6.00%
    * Moisture (Max) 12.00%
    * Linoleic Acid (Min) 1.25%
    * Calcium (Ca) (Min) 1.0%
    * Phosphorus (P) (Min) 0.8%
    * Selenium (Se) (Min) 0.30 mg/kg
    * Vitamin A (Min) 10,000 IU/kg
    * Vitamin E (Min) 100 IU/kg
    * Taurine (Min) 0.125%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון

ד''ר תמר נרקיס
    20/07/2010

שלומי,

אינני מכירה את המזונות ואינני יכולה להמליץ על מזון מסויים על פני השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולים
    קרוליין
    18/07/2010

יש לי חתול שנפל ושבר משהוא בחלק התחתון.
    אבל עכשיו זה כימעט החלים .
    אבל ניהיו לו היתקרחויות וכל מיני קליפות שחורות על רגליו.
    האים זאת מחלה ?
    ואים לא אז מה זה ?
    האים צריך לשים לו איזה חומר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חתולים

הוספת תגובה

• חתול

ד''ר תמר נרקיס
    18/07/2010

קשה להבין מתאורך מה בדיוק נשבר ומהן הלקויות העוריות שהופיעו. האם הוא מגרד אותן? אני ממליצה לך ללכת לוטרינר שיבדוק את החתול ויתן טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה מבוגרת
    אתי
    17/07/2010

ברשותי כלבה מסוג גולדן מעורבת כבר 15 שנה. לאחרונה החלה להשתין דם.וטרינר נתן לה אנטביוטיקה שלא עזר במאום.מה סיבת הדם בשתן ?

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה מבוגרת

הוספת תגובה

• דם בשתן

ד''ר עדי בן ישר
    17/07/2010

יכול להגרם מסיבות רבות. הסיבה הנפוצה ביותר היא דלקת בדרכי השתן ולשם כך ניתנה האנטיביוטיקה. יתכן אף והדלקת אינה מגיבה לאנטיביוטיקה זו, ולשם מציאת האנטיביוטיקה הנכונה יש לשלוח תרבית ורגישות מהשתן למכון חיצוני.
    סיבות נוספות שיכולות לגרום לדימום בשתן הינן: אבנים בדרכי השתן, גידולים, מסה חיצונית הלוחצת על דרכי השתן, בעיית כליות, בעיה במערכת הרביה, טראומה לשלפוחית ועוד ועוד.
    על מנת להבדיל בין הסיבות השונות, ראשית יש לעשות בדיקת שתן מלאה הכוללת סטיק שתן, מידת ריכוז השתן, והסתכלות תחת מיקרוסקופ. אבחון נוסף יתבצע בעזרת בדיקות דם מקיפות, צילומי רנטגן לבטן ואולטראסאונד בטן.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    פוצי
    17/07/2010

שלום

הכלבה שלי לברדורית בת 8 עברה השבוע חיסון משושה !

הוא ניתן בין השכמות ומאז יש ,

צליעה קלה,כאב בהזזת הצוואר ,וקושי להרים ולהוריד את הראש !

מה זה יכול להיות ?

ומה ניתן לעשות ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• כאב בין השכמות

ד''ר עדי בן ישר
    17/07/2010

יכול להגרם כתוצאה מהחיסון במקרה והכלבה אלרגית לאחד המרכיבים בחיסון, או שנוצר זיהום באזור ההזרקה, או לעיתים נוצרת שם גרנולומה שאינה מזיקה.
    יתכן גם שהדבר אינו קשור לחיסון אותו עברה הכלבה, כגון פריצת דיסק באזור, שרירי צוואר תפוסים, עקיצה ועוד.
    אני ממליצה לך בחום לגשת אל הווטרינר המחסן על מנת שיוכל לבדוק את האזור, להבדיל בין הסיבות השונות, וכך לטפל בהתאם

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול פצוע שלא אוכל ולא שותה
    רמי
    17/07/2010

החתול המקסים שלנו נדרס לפני שבוע ויש לו שבר באגן. על פי הנחיית הוטרינר, הנחנו אותו בארגז מרופד וסגרנו אותו בחדר אמבטיה. יחסית לפציעה (לפי הצילום האגן קיבל צורה של מקבילית) אחרי שבוע יש שיפור משמעותי בתנועה שלו הוא ניגש הרבה לארגז החול ופעם אחת אפילו ברח מתחת למיטה לחדר סמוך..
    אבל, בכל השבוע הזה הוא מסרב לאכול ולשתות ! פעמיים לקחנו אותו לוטרינר לאינפוזיה ובשאר הימים אנחנו מזליפים לו מים בכוח בכמויות קטנות.
    בדרך קבע הוא אכל רק אוכל יבש, עכשיו ניסינו חלב, יוגורט, נקניק אבל הוא מסרב להכל.
    הוטרינר שלנו לא מכיר תופעה כזו ולכן אני פונה להתייעץ ! איך יוצאים מזה ?
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• חוסר אכילה ושתיה

ד''ר עדי בן ישר
    17/07/2010

יכולים להגרם בעקבות סיבות שונות כגון בעיות כליה, דלקת בלבלב, בעיות בכבד, במעיים ועוד. יתכן שבעיה קשורה לתאונה שעבר (כגון טראומה ללבלב, לכבד, לכליה) ויתכן שאינה קשורה וצצה במקביל.
    הבעיה העיקרית בחתול שאינו אוכל היא שהתהליך רק הולך ומחמיר עקב השתמנות של הכבד וגרימת בחילה נוספת.
    לכן, מומלץ לקחת אותו לווטרינר בהקדם האפשרי, שם יוכל הווטרינר לערוך בדיקות דם מקיפות ולראות מי מהאיברים נפגע. לעתים גם צריך בדיקת אולטראסאונד לאיברי הבטן על מנת לאבחן ביותר חדות את המקרה. יתכן שאף צריך יהיה להכניס לחתולכם צינור הזנה על מנת להפסיק את התהליך ההרסני של חוסר אכילה בחתול. הכל לפי חומרת מצבו.
    בינתיים, אני ממליצה לכם לנסות להאכילו בכל מחיר. תוכלו לקנות מזון רפואי עשיר באנרגיה ולדחוף לחתולכם בכוח בעזרת מזרק.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה.
    טליה
    16/07/2010

יש לי כלבה בת 10 בערך. אני מוציאה אותה פעם ביום לטיול ארוך ואני לא יודעת אם זה קשור. הבעיה היא שצמחו לה שתי חורים ליד החור של הטוסיק שלה והמקום התנפח ואדמדם. מרחתי לה שם משחות וקילחתי אותה ואני אקח אותה לווטרינר אבל בכל זאת הייתה רוצה לדעת אם את\ה יכולים להגיד לי מה זה כי אני דואגת לה ואני מקווה שזה לא מחלה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ותודה.

הוספת תגובה

• בעיות ישבן

ד''ר עדי בן ישר
    17/07/2010

ישנן בעיות רבות אפשריות באזור אותו את מתארת החל מהרניות (בקע) בהן יש חולשה של שרירי המקום ואיברים או רקמת שומן יכולים להתפס באזור, וכלה בשקים אנאליים שלא מנוקזים כראוי, אבצס כתוצאה מנשיכה או פציעה, עקיצת חרקים ועוד.
    עליך לקחת אותה לווטרינר על מנת שיבדוק ויוכל להבדיל בין הסיבות השונות וכך לטפל בבעיה הקיימת.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארנבת מחמד
    חן ברלין
    16/07/2010

שלום, יש לי ארנבת נקבה בת כ-3 שנים (בוגרת).
    חשבתי לצרף ארנבת נוספת לכלוב שלה. חלק גדול מהיום הארנבת מתרוצצת חופשיה בבית, כך שאין בעיה של צפיפות.
    האם אפשר לצרף ארנבת נוספת לכלוב?
    האם יש אופן מסוים שכדאי לעשות את זה?
    תודה
    חן

לקביעת תור
    סגירה
    ארנבת מחמד

הוספת תגובה

• ארנבת מחמד

ד''ר עדי בן ישר
    16/07/2010

לצערי, לא התמחתי ברפואת חיות אקזוטיות ולכן אין אני יכולה לענות לך על שאלה זו באופן מקיף וטוב. אני ממליצה לך לפנות לפורום העוסק ברפואה זו או להתייעץ טלפונית עם מומחה חיות אקזוטיות על הצעדים הדרושים להוספת ארנבת נוספת

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוק אובססיבי
    מלצ'י
    15/07/2010

יש לי כלבת פאג בת כמעט 3 ,לאחרונה היא נכנסת לאמוק של ליקוקים מטורף של הרצפה ,היא מסתובבת ומגלגלת את הלשון שלה באויר וככה מסתובבת ללא הפסקה.
    האם יש סיבה לדאגה??

לקביעת תור
    סגירה
    ליקוק אובססיבי

הוספת תגובה

• ליקוק אובססיבי

ד''ר עדי בן ישר
    15/07/2010

של הרצפה לעתים מעיד על סטרס מסויים העובר על הכלבה, ולעתים אינו מעיד על כלום. עקוב אחר כלבתך ונסה למצוא האם היא עושה זאת לאחר טיול/ארוחה/צרכים/אדםחדש הנכנס הביתה ועוד. עקוב אחר מצב רוחה, תיאבונה וצרכיה של כלבתך. במידה והכל תקין, אין סיבה לדאגה.
    בכל מצב בו כלבתך הופכת אדישה/היסטרית/חסרת תיאבון/נשימות מהירות/סימני מחלה כלשהי או במידה והכלבה מתחילה ללקק באובבססיביות חלקי גוף שלה - יש לפנות בהקדם לווטרינר על מנת לאבחן את הסיבה לתופעה ולמנוע נזקים מצטברים

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בפיקה של הברך
    מעיין וסטלה
    15/07/2010

יש לי כלבה בת 10 חודשים מסוג בורדר טרייר ששוקלת 8.4 קילו (כן אני יודעת....)
    בשבועיים האחרונים היא מתקשה לדרוך על הרגל השמאלית האחורית וצולעת on and off...
    בהתחלה ה היה מלווה גם בצווחה קטנה אבל עכשיו כבר לא ולא נראה שזה מפריע לה כ"כ
    היא עדיין מנסה לרוץ ולשחק אבל היא מתעייפת מהר מאוד, צולעת ונשכבת כדי להירגע.
    אתמול לקחנו אותה לווטרינר והם אמרו שיש לה בעיה בפיקה של הברך ושכרגע זה בדרגה הכי נמוכה ושרוב הסיכויים שזה ילך ויחמיר ואז יצטרכו לנתח...
    מה גם שאם זה בעיה במבנה הגוף של הכלבה יכול מאוד להיות שזה יקרה לה גם ברגל השנייה.
    לא נשמע לי הגיוני שאין איזשהו טיפול מנע, למה צריך לחכות שהמצב יחמיר בשביל לנתח ולא לטפל בזה עכשיו?????
    הכלבה שלי מלאת חיים ושובבה ואוהבת לרוץ ולשחק ונשבר לי הלב לראות אותה במצב שבו קשה לה לעשות את זה.
    הם גם אמרו שזה יכול להיות בגלל משקל היתר שלה אז התחלנו בדיאטה...
    אשמח לקבל חוות דעת שנייה מכם.
    תודה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בפיקה של הברך

הוספת תגובה

• גם לכלבה שלי...

מלצ'י
    15/07/2010

לכלבה שלי מסוג פאג אבחנו את אותה בעיה בדיוק,ואמרו שייתכן כי בעתיד יצטרכו לנתח והרחיב את התעלה של העצם ,דבר חשוב שנאמר לי לא לתת לה לעלות או לרדת מדרגות(אנחנו גרים בקומה אחרונה ללא מעלית)ומאז שהתחלתי לקחת אותה על הידיים (לא פשוט ,גם 8.5 ק"ג) אז נראה שזה לא חוזר והיא הולכת בסדר.אני מקווה שעזרתי לכם עם המידע מקווה שלא תצטרכו לנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקת הברך

ד''ר עדי בן ישר
    15/07/2010

קיים טיפול מנע למצב אותו את מתארת, אך הוא יכול רק לדחות או להקל את התדרדרות המצב. כפי שהסבירו לך, זוהי בעיה מבנית ולכן ישנה סבירות גבוהה שהפריקה תתרחש גם ברגל השניה וכן סבירות גבוהה שתחמיר עם השנים. טיפול המנע כולל דיאטה, כך שלא יהיה עודף משקל על המפרק, ופעילות מתונה.
    ניתוח החזרת הפיקה לתוך הכיס בעצם הירך מעמיק את השקע בו יושבת הפיקה ומקבע אותה בתוכו. הניתוח נעשה, בעיקר, בכלבים צעירים. החלמה מהניתוח לוקחת כ-6 עד 12 שבועות ולכן רצוי לבצע ניתוח זה רק במקרה בו הפריקה חמורה יותר מהמצב אותו את מתארת. כמובן, במידה ואת רואה שכלבתך סובלת, אין מניעה אמיתית לבצעו כעת. לאחר הניתוח יש להקפיד על שמירה על משקל, כדי להוריד עומס מהברכיים, טיפול נגד כאבים ופיזיותרפיה.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה
    איתי הר-ניר
    14/07/2010

שלום רב,
    אנחנו גרים שנתיים בבית וכעת עומדים לעבור לבית אחר,
    במהלך היוצנו כאן אימץ אותנו חתול רחוב - מאז שהיה ממש גור קטן - ונהייה חתול בית שלנו.
    אני יודעת שמעבר בכלל ארוע קשה לחתולים, במיוחד כש מדובר בחתול שהוא חצי רחוב חצי בית.
    חתול שלנו מאוד מפונק, מבלה הרבה זמן בבית אך לא מוותר על טיול בחוץ, במיוחד כש מזג אויר טוב ולא חם מדי - הוא יכול לבלות יום שלם בחוץ ולבוא רק לאכול.
    השאלה היא איך לעשות את המעבר עבורו הכי קל שאפשר? אנו בכוונה מחפשים בית קרקע כדי שיהיה לו שטח "פרטי" למחייה כי הוא רגיל לזה. אך עדיין - מה עוד ניתן לעשות כדי להקל עליו ועלינו את המעבר שלו?
    הוא חתול מאוד מםונק וקשור ובטוח איתנו, אך לא עם אנשים זרים. כעת הוא בן שנה וחצי, מאוד שובב ופעלתן. סירסנו אותו לפני כשנה,
    לעצתכם אודה,
    בברכה,
    אולה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה עם חתול

ד''ר עדי בן ישר
    15/07/2010

חתולים אינם אוהבים שינויים בדרך כלל ולכן רצוי לעשות את המעבר בצורה שקולה והדרגתית. ראשית, ניתן לשים את החתול במקום ניטרלי (כגון פינסיון חתולים) עד שהבית החדש אינו רוחש תזוזות, וקיים לפחות חדר אחד מסודר בעל ריחות ישנים אותם מכיר החתול ובו יכול לשהות בימים הראשונים.
    בימים הראשונים יש לשים את כל חפציו של החתול בחדר אחד סגור - כלי למזון ולמים, ארגז חול, מקום לשינה, צעצועים ועוד. לאחר כיומיים, ניתן לפתוח את דלת החדר כך שהחתול יכול לבחור האם להשאר בחדר, או להתחיל לרחרח את הסביבה החדשה. החתול כבר לבד יצא לרחרח את השטח ולהכיר את הבית החדש... כאשר החדר שלו משמש לו כמקלט מוכר...
    שימו לב! יש לסגור חלונות ודלתות בימים אלו בהם החתול מתרגל לסביבה החדשה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה

איתי הר-ניר
    15/07/2010

תודה רבה על התשובה,
    החתול אינו רגיל לשימוש בארגז חול - כפי שציינתי - הוא נמצא בחוץ די הרבה.
    איך ניתן להרגילו? האם ברגע שנשים אותו בחדר "מוגן" עם הארגז - הוא יוכל להשתמש בו?
    האם ניתן "להוציא" אותו לטיול בסביבתו החדשה עם רצועה למשל או בכל זאת עדיף להשאירו בבית כשבוע ימים או יותר?

שוב תודה על התשובות,
    יום טוב,
    אולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה

ד''ר עדי בן ישר
    15/07/2010

ניתן להרגיל חתול לארגז חול ע"י איסוף מעט חול ושפיכתו מעל חול החתולים הקנוי. ניתן גם כמובן למלא את כל הארגז רק בחול מבחוץ, אך יש להקפיד על ניקיונו והשלכתו לפח מיד לאחר עשיית הצרכים, שכן אין הוא סופח ריחות שיפריעו לחתול כמו החול המסחרי. לרוב, גם ללא כל מאמץ, החתול מוצא בארגז החול את הדבר הקרוב ביותר למה שרגיל ועושה בו את צרכיו. במידה ולא, ניתן לשים את הבד/העיתון עליו עשה בתוך הארגז (לאחר ניקוי) וכך ללמדו.
    עדיף לא להוציא את החתול עם רצועה במידה ואינו רגיל לכך. החתול יכול להכנס לפאניקה מ"הדבר שכרוך לו על הצוואר" ואז לברוח, ועוד בסביבה לא מוכרת.
    רצוי להשאירו בבית כשבוע, ושוב, בהדרגה לפתוח לו עוד ועוד דלתות מהם יוכל לחזור לאזורים שהגדיר קודם כבטוחים

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לתסמונת קושינג
    אתי
    14/07/2010

שלום רב,

יש לי כלבה פינצרית מעורבת בת 13.5 שנוטלת חצי כדור פרדניזון כבר שנתיים בעקבות ברונכיטיס כרונית.

לאחרונה הכלבה מאוד עייפה, שותה הרבה ומשתינה הרבה ורעבה ולמרות הכדורים שהיא נוטלת היא עדיין משתעלת מאוד ויש לה קשיים בנשימה

יודגש, כי היא שמנה לגודלה ועד עתה ייחסנו את התופעות לגיל המתקדם אבל ממה שקראתי אני חוששת שאולי יש לה תסמונת קושינג, שהבנתי שכדורי הפרדניזון מייצרים.

מה ניתן לעשות ? איך ניתן לאבחן זאת בוודאות והאם בגיל כזה יש כדאיות לטפל בה אם חלילה מדובר בתסמונת קושינג

אודה לתשובה

אתי

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לתסמונת קושינג

הוספת תגובה

• חשד לתסמונת קושינג

ד''ר סמדר טל
    14/07/2010

תסמונת קושינג אכן יכולה להגרם כאחת מן התוצאות של נטפלת סטרואידים במינונים גבוהים וארוכי טווח. אכן יש השמנה על רקע אכילה לא מרובה מאוד, פנים "עגולות", עור דק, שתיה והשתנה מרובה ועוד סימנים למחלה.
    ניתן לאבחן קושינג (נרכש או לא נרכש) על ידי בדיקות דם ספציפיות לאיבחון המחלה ומקורה אולם לפני עריכת בדיקת אלה יש לערוך בדיקות מקיפות לשלילת בעיות אחרות שקשורותבשיעול, שתיית יתר והשתנת יתר- כגון בדיקת דם מקיפה לשלילת בעיות כבד או כליה, צילום רנטגן לאיבחון בעית השיעול - ורק לאחר מכן ובאם יש חשד מבוסס (לאחר בדיקות מקיפות) ניתן לערוך טסטים למחלת הקושינג.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרפיי
    גילה
    13/07/2010

שלום לצוות האתר,
    יש לנו שרפיי מדהים.הוא בן 12.בשנה האחרונה ניכרים בו סימניי זיקנה.היינו אצל הוטרינר.הוא בדק אותו.הכלב לא חולה,הוא מזדקן.התחלנו טיפול בתוספים שונים.בהתחלה היה שיפור.עכשו שוב מופיעים תסמינים כמו צליעה,חוסר רצון לצאת לטיול,הוא כבר לא רץ כשפותחים את הדלת.הוא כל היום שוכב ,כמעט לא זז,לפעמים גם משתין בבית.איך אפשר לדעת האם הכלב סובל?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שרפיי

הוספת תגובה

• זקנה בכלבים

ד''ר עדי בן ישר
    14/07/2010

כפי שאמרת, זקנה היא לא מחלה, היא אוסף של תסמינים. בדיוק כמו אצל בני האדם, גם אצל כלבים ישנה פגיעה ואף לעתים כשל באיברים שונים כתוצאה מהשנים שחלפו. על מנת לדעת כיצד לעזור לכלבך באופן הטוב ביותר, צריך בתחילה לעשות בדיקות מקיפות הכוללות בדיקות דם, צילום בית חזה ואולטראסאונד לבטן, וכך לאבחן בעיות או כשלים של איברים.
    צליעה וחוסר רצון לצאת לטיולים נובעים גם הם משחיקה של הסחוסים במפרקים השונים. ניתן להחליף את המזון של כלבכם למזון רפואי למבוגרים (senior) וכן להוסיף תוספי מזון המכילים אומגא3 ועוד המגנים על מפרקים. במידה וכל זה אינו עוזר, ניתן לתת לכלב משככי כאבים במינון נמוך וכך להקל על כאביו. יש לשים לב כי טיפול ממושך במשככי כאבים דורש טיפול נלווה במגיני מערכת עיכול שכן אלו הן תרופות העלולות לכייב את המעי.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה