מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר תיאבון לחתולהגל25/06/2010
לפני כחודש מצאתי חתולה ברחוב, היא נורא שילשלה ועד לפני שבוע היא הייתה מטופלת באנטיביוטיקה נגד ג'יארדיה. היא הפסיקה לשלשל ואז התחלתי להבחין בשערות בצואה (בעיקר שערות שלי ושל שותפה שלי....) והיה נראה שהיא ממש מתאמצת במהלך היציאות, מידי פעם היה יורד לה קצת דם מפי הטבעת... ביומיים האחרונים היא לא כ"כ אוכלת (אך כן מראה תיאבון לריחות של אוכל מבושל) ונראית מעט עייפה ונראה לי גם שהיא קצת רזתה כשבכל מקרה הייתה נורא רזה מלכתחילה. הבוקר היא הקיאה קצת שיער והרבה מים. קניתי משחה בשם le salon hairball paste. האם יש צורך בבדיקה יותר מעמיקה או שאלו הם תסמינים של כדורי פרווה?
תודה רבה מראש וספ"ש נהדר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערות בצואה
ד''ר עדי בן ישר25/06/2010לפי תיאורך, יתכן ומדובר בתסמינים של כדורי פרווה שהסתבכו. בשלב הראשון בו יש כדורי פרווה קטנים החתול מצליח להוציאם ע"י הקאה או דרך הצואה. בשלבים מתקדמים יותר יתכן מצב בו גוש השיער גדול מדי בכדי לעבור והוא נתקע במקום כלשהו בין הקיבה לרקטום. יתכן והמשחה שקנית תעזור לכדור פרווה זה לצאת, אך במידה ותוך יום-יומיים החתולה אינה מרגישה טוב או שמצבה מתדרדר (לא נוגעת באוכל, כואבת, מקיאה, אפטית ועוד) עליכם לגשת לווטרינר על מנת שיבדוק את מצב החתולה. בינתיים, נסו לאסוף את השערות בבית, לפחות כל עוד החתולה גורה ומלקקת מקומות שונים בבית.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זמני
גל25/06/2010דבר ראשון תודה.
מדובר בחתולה בת כ3 חודשים מאוד מאוד רזה...
האם כדאי לנסות לתת לה טונה או משהו בסגנון שיגרום לה לאכול? כי היא כן מראה תיאבון לאוכל מבושל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זמני
ד''ר עדי בן ישר25/06/2010כדאי בינתיים לגרום לה לאכול. אפשרות אחת היא בעזרת טונה או פטה בשימורים לחתולים. אפשרות אחרת היא רכישת מזון רפואי המיועד לחיות חולות או חלשות כגון a/d או recovery, מזון בו יש אנרגיה בכמות רבה וכן הוא טעים במיוחד מעבר למזונות הרגילים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה / פצע בכף הרגל של הכלבשירי25/06/2010
אתמול בערב הבחנו בצליעה משמעותית אצל גורת הדני שלנו. לא הבחנו שקיבלה מכה ולא מצאנו קוץ או כל דבר אחר בכף רגלה.
הבוקר ראיתי שאחת ה"אצבעות" שלה אדומה ומעט נפוחה, מאוד כואב לה לדרוך על הכף אך יחד עם זאת יש לה מצב רוח קופצני ותאבון בריא. אולי נעקצה אולי חדר לשם קוץ קטן שאיננו רואים (נבדוק שוב) מעבר למשחת אנטיביוטיקה אזורית האם לתת גם אנטי' דרך הפה? ואם כן איזה ומה יחס הכמויות למשקל?
תודה מראש, שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעת כף רגל
ד''ר עדי בן ישר25/06/2010אכן יתכן שנתקע לכלבתכם קוץ קטן בכף הרגל, אך כמו כן יתכן שנכוותה ממדרכה לוהטת במהלך טיול, חתך קטן בכריות כף הרגל, שבר או סדק של אחת מהעצמות הקטנות שבכף הרגל, שבירת ציפורן ועוד. על מנת לאבחן בין הסיבות השונות רצוי לגשת לווטרינר שיבחן את האיזור ויחליט האם מספיקה משחה אנטיביוטית, האם צריך חבישה או גיבוס, האם להמליץ על מנוחה, האם יש צורך באנטיביוטיקה סיסטמית ובאיזו כמות.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלה לא רוצה לצאת לטיול-בבקשה עזרה:)הדר24/06/2010
שלום,
יש לי כלב מסוג פקינז,הוא אצלנו כבר שנה..עד לפני חודשיים רק אמרו לו את המילה "טיול" והוא ממש שמח וקפץ והלך בשמחה,בחודשיים האחרונים הוא מסרב בתוקף ללכת,אנחנו נאלצים אפילו לצ'פר אותו עם ממתק ולהרים אותו במדרגות עד היציאה והוא לא משתף פעולה..לפני כן לא הייתה שום בעיה..חשבנו שהבעיה היא אולי בעיית החום וסיפרנו אותו לפני 3 ימים..אך עדיין הוא לא רוצה לצאת לאחר התספורת הוא גםומלקק את הישבן לעיתים קרובות שזה נראה לא תקין..
אני אשמח אם לפחות תתן לי כיוון מה אפשר לעשות כי זה ממש מטריד אותי..תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב שמסרב לצאת לטיול
ד''ר עדי בן ישר25/06/2010צריכה להיות לו סיבה טובה לכך. יתכן ומדובר בבעיה אורטופדית כגון כאבים באגן, מכה ברגל, ועוד. יתכן שמדובר בבעיה סיסטמית כגון חום גוף גבוה כתוצאה מדלקת במקום כלשהו, יתכן כי מדובר בבעיה התנהגותית כיוון שחווה טראומה מסויימת בזמן הטיול ועוד.
על מנת לאבחן מהי הסיבה רצוי לגשת לווטרינר על מנת שיוכל לערוך לכלב בדיקה פיזיקאלית מקיפה ולמצוא גורמים אפשריים לבעיה זו ולטפל בהם.
ליקוק באיזור הישבן יכול להגרם מסיבות רבות כגון תולעים בצואה, שקים אנאלים מלאים ו/או מודלקים, אלרגיה לפרעושים, פצע ברקטום שנגרם בעקבות השלשול ועוד. גשו אל הווטרינר המטפל על מנת שיבדוק מהי הסיבה ויטפל בגורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחות בעורל.24/06/2010
לכלב שלי הופיע מעין קרחות בעור , בכל הפרווה.
האם זה נזק של ריסוס נגד פרעושים?
מה ניתן לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל דיאטטי לכלב
יערה24/06/2010יש לי כלבה כבת 7, היא מעורבת עם זאב ועוד משהו לא ידוע. בשנה האחרונה היא החלה להשמין ולפני כחודשיים התחילה לה צליעה ברגל. הוטרינר שראה אותה אמר שזו צליעה שתעבור עם מנוחה ואף נתן לה כדורים מסויימים לטפל בבעיה. אחד הדברים שהוא אמר זה שהיא צריכה דיאטה ושזה גם עשוי לעזור לה עם הבעיה ברגל.
אשמח לדעת איזה אוכל דיאטטי מומלץ אפשר לקנות? כמובן שכרגע הכלבה לא מסוגלת לעשות שום פעילות (ריצה, או השתוללות).
תודה מראש,
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרחות בעור
ד''ר עדי בן ישר25/06/2010יכולות להגרם מסיבות שונות כגון טפילי עור, אלרגיה, דלקת עור, מחלה הורמונלית ועוד. על מנת לאבחן מהי הסיבה לקרחות אלו עליכם לגשת לווטרינר על מנת שיוכל לתשאל אתכם היטב (מתי התחיל, במה מטופל הכלב, איך מתפשט, האם מדבק ועוד ועוד) לקחת מרדים מהעור ולבחון אותם תחת מיקרוסקופ, ולשלול אלרגיות נפוצות.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מנקה את התחתמיכאל24/06/2010
שלום.
הכלבה שלי כבר בת 11 +-, מגזע טרייר מעורב.
כלבה קטנה ובריאה רוב חיה.
לפני כמה שבועות היו לה בעיות עיכול והייתה לה עצירות, ולהבאנו לה כדורים משלשלים (עפ"י המלצת וטרינר כמובן, לפי הכמות והתדירות שהוא אמר לנו)
זמן קצר לאחר מכן היא התחילה ללקק לעצמה את התחת בלי הפסקה.
מצב זה נמשך כבר קרוב לשבועיים, והיא לא מפסיקה.
ממה זה יכול להגרם, ומה אפשר לעשות בנושא?
בתודה מראש,
מיכאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוק באיזור הישבן
ד''ר עדי בן ישר25/06/2010יכול להגרם מסיבות רבות כגון תולעים בצואה, שקים אנאלים מלאים ו/או מודלקים, אלרגיה לפרעושים, פצע ברקטום שנגרם בעקבות השלשול ועוד. גשו אל הווטרינר המטפל על מנת שיבדוק מהי הסיבה ויטפל בגורם
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדבקנו גם נדבקנו השאלה היאהגר24/06/2010
מה שחשוב לי לדעת האם יתכן שמקור ההדבקה הינו החתולים, הם עולים אצלנו על המיטות וכו'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן יתכן
ד''ר עדי בן ישר25/06/2010שמקור ההדבקה היא בחתולים במידה ונושאים סקביאס. גשו לרופא המשפחה לטיפול בכם, ולווטרינר לטיפול בחתולים
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקביאסהגר23/06/2010
האם אפשרי להדבק בסקביאס מחתולים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקביאס
ד''ר עדי בן ישר23/06/2010להבדיל מטפילים אחרים סקביאס הינו טפיל מאוד מדבק ובלא מעט מקרים גם בני הבית נדבקים וסובלים מגירוד. במקרים אלו יש לפנות לרופא המשפחה ולהיוועץ איתו בנוגע לטיפול. סקביאס שנמצא על בעלי חיים איננו נהנה מעור אדם ולרוב לא מגיע לשלב הרבייתי ולכן נופל מבני אדם ללא טיפול מיוחד, אך בהחלט רצוי לגשת לרופא המשפחה במידה ואתם חושדים כי נדבקתם
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער פתאומיתבר23/06/2010
שלום רב היום הבחנתי שלכלב שלי יש פשוט יש חור בפרווה והיא מלאה בהפרשות, מה זה יכול להיות? ומה הדרך לטפל בזה...
תודה על עזרתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר עדי בן ישר23/06/2010נשירת שיער פתאומית יכולה להתרחש בעקבות גורמים רבים כגון טפילים על העור, פציעה של העור, זיהומי עור, מחלות אנדוקרינולוגיות, אלרגיות, ועוד
רצוי לגשת לווטרינר על מנת שיבחין בין הסיבות השונות. במידה ומדובר בטפיל יש לתת תרופות מתאימות, במידה ומדובר בפציעה יש לחטא את האיזור היטב ולטפל באנטיביוטיקה מתאימה, במידה ומדובר באלרגיה או מחלה הורמונית יש לטפל בגורם עצמו.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטלת שתן מרובה ושתן כהה בחתולגליה ריינר23/06/2010
חתול בן 11 - הטלת שתן מרובה וצבע השתן כהה. על מה סימפטומים אלו יכולים להצביע.
החתול עדיין לא נלקח לוטרינר משום שבעליו מתגוררים בחו"ל ודיירי הבית שומרים עליו.
איזה בדיקות עליי לדרוש מהוטרינר ושוב על איזה בעיות סימפטומים אלו יכולים להצביע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטלת שתן מרובה ושתן כהה בחתול
ד''ר עדי בן ישר23/06/2010חתול שמרבה לתת שתן, בכמויות קטנות, ולפעמים מחוץ לארגז, יכול להעיד על בעיה במערכת השתן כגון דלקת בדרכי השתן, חסימת שתן חלקית, אבנים בשלפוחית, ועוד.
על מנת לאבחן בין המצבים השונים, יש לקחת את החתול לווטרינר, שם יערוך הווטרינר בדיקה פיזיקאלית מקיפה עם דגש על מערכת השתן (גודל שלפוחית, האם ניתנת לשיתון, נוקשות שלפוחית, כאב במישוש, ועוד), יערוך בדיקת שתן מלאה (סטיק שתן, צפיפות השתן והסתכלות תחת מיקרוסקופ) ולעיתים אף צריך לבצע צילום רנטגן של האזור.
רצוי לגשת לווטרינר במהרה שכן בעיות אלו יכולות להחמיר ולהגיע אף לעתים למצבים מסכני חיים
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבי סמויאד סובל אותו הדבר
אוהד מלה31/01/2011גם הוא בן 10 בערך, ואינו מצליח לקום, מחליק על הרצפה, סובל ברגליו האחוריות. הוא שוקל אפילו פחות (בערך 23)
התופעה אולי מוכרת לגזע, ובעלת טיפול/סיבה ידועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב לא מצליח לקוםאריק22/06/2010
יש לי כלב סמוייד גדול בן כעשר שנים, שוקל כ- 40 קג. הוא לא מצליח לקום על הרגליים האחוריות. זה זמן שהוא נאנק מכאבים כשהוא נשכב והוא גם לא מרים את הרגל כשהוא עושה פיפי. השבוע הוא קרס לגמרי נשכב על הרצפה ולא מצליח לקום. היה אצלי וטרינר שנתן לו זריקת קורטיזון וכדורים (סוג של אספירין) אבל זה לא עוזר. הוא אמר שזה יכול להיות פריצת דיסק או בעיה עצבית שהוא לא מרגיש את הרגליים. הבוקר הייתי צריך להרים אותו ברצועת הצוואר ובזנב כדי להוציא אותו החוצה. הוא מצליח ללכת רק על משטח מחוספס כמו מדרכה, כביש, דשא או חול אבל על הרצפה בבית הוא מחליק ונשכב מייד. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב לא מצליח לקום
ד''ר תמר נרקיס22/06/2010עליך לחזור לוטרינר שיבצע צילומי רנטגן לאגן ולגב. יתכן שמדובר בבעיות מפרקים או בבעיות בחוליות. יכול להיות שהכלב סובל מבעיה רפואית אחרת שמתבטאת בחולשה קשה ולכן קשה לו להתרומם וללכת. הוטרינר צריך לבדוק את הכלב בדיקה פיזיולוגית, אורטופדית, ונוירולוגית מלאה ולנסות להבין האם יש כאב במיקום ספציפי ברגליים או בגב, האם קיימים חסרים נוירולוגיים או בעיות אחרות. יתכן שיהיה צורך גם בבדיקות דם.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם יש חסרים נוירולוגים או כאבים
arik23/06/2010האם הטיפול בזה תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרים נוירולוגים
ד''ר עדי בן ישר23/06/2010הטיפול בחסרים נוירולוגים תלוי בסיבה הגורמת לחסרים אלו. במידה ומדובר בזיהום במערכת העצבים, אכן הטיפול הוא תרופתי. במידה ומדובר בפריצת דיסק, הטיפול יכול להיות החל ממנוחה ממושכת וכלה בניתוח, תלוי בחומרת הנזק. צריך לבחון כל מקרה לגופו ולכן מומלץ קודם לגשת לווטרינר על מנת למצוא את הסיבה לחסרים אלו ולפיה לטפל
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולר נגד פרעושיםמעיין22/06/2010
שלום!
יש לי כלבה בת 14, היא בגודל בינוני-קטן ולא מזמן גיליתי עליה פרעושים... קניתי לה קולר והוא באמת עזר נגד הפרעושים. העניין הוא שמאלף כלבים שבמקרה ראה אותה אמר לי שהקולר לא טוב והוא עלול לפגוע בה... כשקניתי את הקולר הוא הותאם למשקל שלה ואני לא רואה איזה שהוא שינוי בהתנהגות שלה אבל לקולר באמת יש ריח חזק של חומר הדברה. זה באמת יכול להיות מסוכן?רשום על הקולר שהוא מתאים ל-9 חודשים כדאי להשאיר אותו גם אם כבר אין לה פרעושים?
תודה!
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולר נגד פרעושים
ד''ר תמר נרקיס22/06/2010אם הקולר שייך לחברה ידועה ונקנה בחנות חיות שאת סומכת עליה, לא צריכה להיות בעיה. עם זאת, קיימות אמפולות נגד פרעושים שיש לפזר להם על הפרווה אחת לשלושה שבועות-חודש. האמפולות הללו יעילות מאד נגד פרעושים. אם את לא רוצה להשתמש בקולר אני ממליצה לך על האמפולות האלה. אם לא תטפלי לא בקולר ולא באמפולות סביר להניח שהפרעושים יחזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלנקה בדיכאוןעינבר22/06/2010
היו לי 2 כלבים. זכר בן שנה וחצי (בייגל מעורב עם פינצר) וכלבה (בלנקה) בת 9 חודשים , הם היו מאוהבים אחד בשני בטרוף. לפני שבוע וחצי קרה לנו מקרה טרגי עם גו'י הזכר, הינו בערב בחוף הים
(השרון) הגיעו חבורה של כ 40 חברה שעושים אימונים לפני הטרונות, גו'י התלהב ונכנס להם בין הרגליים מצאנו אותו כקילומטר אחרי כמעט וגמור הוא נפטר בבית החולים לחיות בכפר הירוק במשך הלילה (מדימומים פנימיים בבטן ובגזע המוח. השאלה שלי איך אפשר לעזור לכלבה בלנקה שנשארה בלעדיו? הוא היה האהוב והחבר הטוב שלה והיום מאז היא בדיכאון. איך אני יכולה לעזור לה להתאושש? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלנקה
ד''ר תמר נרקיס22/06/2010פעמים רבות כלב נהיה מדוכא לאחר מוות של כלב או חיה אחרת שחיה איתו. לרוב המצב משתפר כעבור מספר ימים או שבועות. כדאי לחכות עוד שבוע-שבועיים, אני מניחה שעד אז בלנקה תחזור לעצמה. בינתיים אפשר לפנק אותה בצעצועים ומשחקים ולתת לה הרבה תשומת לב. אם בעוד שבוע-שבועיים בלנקה עדיין תראה מדוכאת, אני ממליצה לגשת לבדיקה אצל וטרינר כי יתכן שהדבר לא קשור דוקא לאובדן של ג'וי ואולי היא סובלת מבעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשל כליות בחתולמיכל21/06/2010
החתול שלי אובחן כבעל כשל כליות אקוטי. בהתחלה הוא שתה הרבה כצפוי אבל עכשיו הוא נחלש מאוד רזה בצורה קיצונית ונראה שהוא לא שותה. שאלתי היא לגבי השתייה. האם הגיוני שחתול עם כשל בכליות במצב מתקדם יפסיק לשתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשל כליות בחתול
ד''ר תמר נרקיס21/06/2010בהחלט יתכן שחתול עם כשל כליות אקוטי יפסיק לשתות. קיימים שני סוגים של כשל כליות- כשל כליות כרוני וכשל כליות אקוטי. ישנם מצבים של חתולים הסובלים ממחלת כיליה כרונית, ואז פעמים רבות הם סובלים משתיה והשתנה מרובה, ובהמשך מופיע משבר אקוטי ובו חלק מהפעמים החתול מפסיק להשתין או מייצר מעט שתן, או ממשיך להשתין ולשתות הרבה. המצב שאתה מתאר מתאים לכשל כליות "acute on cronic", כלומר חתול שנמצא כרגע במשבר אקוטי בעקבות מחלת כיליה כרונית שגרמה לירידה במשקל. כשל כליות אקוטי הוא מצב חמור ביותר הדורש טיפול אינטנסיבי. אם החתול לא אוכל ולא שותה הוא צריך להיות מאושפז עם טיפול תרופתי ומעקב צמוד של וטרינר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמה ברטונלה
מיכל21/06/2010החתול גם קיבל אמה ברטונלה. אשתי בהריון האם זה מסוכן לה? האם יש קשר לשרטת החתול bartonella hensale ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוברטונלה
ד''ר תמר נרקיס21/06/2010המוברטונלה, הנקרא גם מיקופלזמה המופליס הוא טפיל דם בחתולים, ואינו מדבק לבני אדם. יש לטפל בחתול באנטיביוטיקה מסוג דוקסילין. המוברטונלה יכול לגרום אנמיה קשה ולעיתים יש צורך בעירוי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אתם בסדר גמור בפורום הזה
מיכל21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פודל גור לבןא20/06/2010
שלום,
יש לי פודל גור...בן 3 חודשים.
יש לי מספר שאלות חשובות:
1. בבדיקה האחרונה הוטרינר ציין שכרגע רק אשך אחד ירד והשני עדיין לא, ושאם הוא לא יירד בחודשיים הקרובים צריך לנתח ובעקבות כך לסרס...
האם זו הדרך היחידה? האם יש סיכוי שגם השני יירד?האם יש משהו שאפשר לעשות?
2. האם יש אוכל מיוחד לבעלי פרווה לבנה? אוכל השומר על גוון הפרווה ולא גורם לגוון אחר...
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פודל גור
ד''ר עדי בן ישר20/06/2010אשך שלא ירד לשק האשכים נקרא אשך תמיר. אשך זה יכול לרדת לשק באופן נורמלי עד גיל 6-7 חודשים. במידה ואינו יורד, אין אופציה אחרת מאשר להסירו שכן אשך זה מועד יותר לגידולים מאשך שנמצא בחוץ, לעיתים נגרם תסביב אשך שפתרונו ניתוח חירום, תפיסת מקום בחלל הבטן במידה והפך לדלקתי. בנוסף, רצוי לסרס כלב שיש לו בעיית אשך תמיר על מנת למנוע העברת גנים אלו לדורות הבאים. ניתוח זה אינו מסובך בדרך כלל ובמהלכו מוציאים את האשך המתחבא ממקומו - בתעלת האשך או בחלל הבטן.
אינני מכירה מזון מיוחד לבעלי פרווה לבנה. אך רצוי להמנע מדימוע יתר ע"י תספורת סביב העיניים ומליקוק עצמי מאסיבי שכן שניהם גורמים להכתמת הפרווה הלבנה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה על תוכי שמקיא !!שני20/06/2010
יש לי תוכי מסוג קוקטייל כמעט שנה.
אתמול שמתי לב שהוא יושב על תחתית הכלוב ולא שר כהרגלו ,הוא היה מאוד שקט..
עם נוצות מנופחות והוא ישן לרוב.
אחרי כמה זמן שמנו לב כשהוא שותה מים,המים ישר נשפכים בחזרה מהמקור שלו..
הוא כאילו מקיא את מה שהוא שותה.
מה זה יכול להיות ??
חשוב לציין שביררתי על מרפאה שמטפלת בציפורים ואוכל להגיע אליה רק ביום חמישי,אני מפחדת שהתוכי לא ישרוד עד יום חמישי בגלל שכל מה שהוא שותה,יוצא לו החוצה..
מה עלי לעשות ? אני לא רוצה שהוא ימות..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשרי ל מרפאה אחרת שמטפלת בתוכים
ד''ר סמדר טל20/06/2010ואל תחכי עד יום חמישי.
קיימות בארץ מספר מרפאות ומספר וטרינרים שמטפלים בציפורים אין צורך לחכות עד יום חמישי למרפאה אחת
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי !!
שני20/06/2010:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)