פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע של ארנב
    שרון
    15/06/2010

שלום
    לארנב שלי יש פצע באוזן ,ההולך וגדלהפצע גרם לחור בשיער המלפף את האוזן,
    ממה זה נגרם ומה ניתן לעשות בנדון
    בתודה מראש
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצע של ארנב

הוספת תגובה

• פצע של ארנב

ד''ר תמר נרקיס
    16/06/2010

קשה לקבוע מה גרם לפצע, יתכן שמדובר בטפיל עורי מסוג סקביאס הנפוץ בארנבים. עליך לגשת לוטרינר בהקדם שיבדוק את הארנב ויתן טיפול מתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכלבה מסוג פינצ'ר בת שנה התנפחה עין
    לאה
    14/06/2010

לכלבה שלי מסוג פינצ'ר בת שנה התנפחה העין ויש לה הפרשות מה עלי לעשות??????

הוספת תגובה

• נפיחות בעין

ד''ר תמר נרקיס
    15/06/2010

נפיחות בעין יכולה לנבוע מגורמים שונים. בין השאר יתכן שמדובר בגוף זר שנכנס לעין וגרם שם לפציעה ודלקת, כיב בקרנית, דלקת בלחמית העין, ואפילו גידול.
    אסור להקל ראש בכל מה שקשור לפגיעה בעיניים שכן מדובר באיבר רגיש ביותר. אני ממליצה לכם לגשת עוד היום לוטרינר שיבדוק את העין ויאבחן את פשר ההתנפחות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר נרקיס
    תומר
    13/06/2010

לא יכול להיות שלכלב נתפסו השרירים?

לקביעת תור
    סגירה
    לדר נרקיס

הוספת תגובה

• שרירים תפוסים

ד''ר תמר נרקיס
    13/06/2010

יתכן שבעקבות הטיול הארוך הכלב התעייף והוא סובל משרירים תפוסים או כאבי שרירים שיחלפו עם מנוחה. עם זאת, ובהתחשב בגזע שלו, הייתי ממליצה על בדיקה של וטרינר. אם אכן הוא סובל מבעיה במפרק האגן, מומלץ להתחיל טיפול מניעתי מוקדם ככל האפשר שכן מדובר בבעיה שמחמירה עם השנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהליכת הכלב
    תומר
    13/06/2010

יש בבעלותי כלב מסוג רועה גרמני. כבן שנה
    אתמול יצאתי אתו לטיול רגלי ארוך מאוד לאחר שהרבה זמן לא הלך
    והיום הוא בקושי מצליח ללכת על רגליו האחוריות.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהליכת הכלב

הוספת תגובה

• בעיה בהליכה

ד''ר תמר נרקיס
    13/06/2010

אני מציעה לך ללכת לוטרינר שיבדוק את כלבך. כלבים מסוג רועה גרמני נוטים לסבול ממצב שנקרא hip displasya- שינויים ניווניים של מפרק האגן. כדי לאבחן את המצב הזה יש צורך בצילום אגן. הבעיה מחמירה אחרי פעילות מאומצת או ממושכת.
    בינתיים חשוב שהכלב יהיה במנוחה, ויש לטייל איתו טיולים קצרים.
    שוב, אני ממליצה ללכת לוטרינר שיבדוק אותו ויקבע במה מדובר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תומר
    13/06/2010

אבל לא יכול להיות שלכלב רק נתפסו השרירים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול עם בעיות בכליות
    נורית
    13/06/2010

שלום לכולם,
    יש לי חתול כבן 17 שוקל 52 קילו ולאחרונה הוא מרבה בשתייה ובאוכל,
    אך ביומיים האחרונים הוא לא מרבה בשתייה כמו בעבר ובקושי אוכל, הוא נראה מאוד מפוחד.
    לקחנו אותו לוטרנרית ולאחר מישוש באיזור הבטן התחתונה היא אמרה שיש לו כליות בגודל מעל למה שצריך להיות לחתול בגילו.. היא המליצה לעשות בדיקת דם וסרבנו מכיוון שבעבר היא אמרה לנו שיש לחתול לוכמיה אך כיום אין לו שום דבר !.. אופציה ב' היתה להתחיל לתת לו מזון טיפולי הנקרא "ROYAL CANIN" -רטוב ויבש אך החתול מסרב לאכול.
    היא גם אמרה לנו לא לתת חלבונים ולהרבות בפחממות, אך החתול לא אוכל פחמימות !
    האם יש עוד דרך בה ניתן להציל חתול זה ?!
    האם קיימת חברה נוספת המייצרת אוכל המיועד לבעיות אלו בכליות ?
    אנא עזרו לנו להציל את החתול.

מקווה שתעזרו בהקדם,
    בתודה נורית.

לקביעת תור
    סגירה
    חתול עם בעיות בכליות

הוספת תגובה

• בעיה בכליות

ד''ר תמר נרקיס
    13/06/2010

מחלות כיליה הינן נפוצות מאד בחתולים מבוגרים. אם החתולה שלך לא אוכלת ושותה מעט, אני מאוד ממליצה לבצע לה בדיקת דם שתבדוק את ערכי הכיליה ואת מצבה הכללי. בנוסף, סביר להניח שהחתולה זקוקה לעירוי נוזלים כדי שלא תתייבש.
    אם אכן מדובר במחלת כיליה יש צורך בטיפול אינטנסיבי בנוזלים עד שהחתולה תתאושש ולאחר שתתאושש ותרצה לאכול להתחיל לתת לה מזון מיוחד לכיליה.

אני שוב ממליצה לבצע בדיקת דם ולהתייחס ברצינות רב למחלתה של החתולה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• METHIGEL לחתולים
    רחלי
    12/06/2010

האם ניתן להשתמש בMETHIGEL משחה לחומציותהשתן של חתולים לאורך זמן? האם זה לא יגרום לבעיות כמו ירידה בPH ויירת אבני קלציום או משהו כזה?
    בבקשה עזרו לי החתול סובל מוד מאבנים בשלפוחית השתן, לא רוצה את האוכל המיוחד.
    אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    METHIGEL לחתולים

הוספת תגובה

• מתיג'ל

ד''ר סמדר טל
    13/06/2010

ניתן להשתמש במתיג'ל כאשר יש צורך בו לאורך זמן רב- היינו-יש לדעת מהו סוג האבן או הקריסטל שנוצר בשלפוחית השתן של חתולך ולפי זה לנהוג. אם מדובר באבן ודלקת הנוצר במצב של שתן בסיסי- אזי יש מקום לתת מתיג'ל משום שהוא מחמיץ שתן. גם במקרה ונותנים מתיג'ל יש להקפיד לבדוק את חומציות השתן לעיתים קרובות על מנת למנוע חומציות יתר והווצרות קריסטלים ואבנים שנוהגים להווצר בשתן חומצי.
    ניתן גם לנסות מתכונים ביתיים המיועדים לבעיות מסוג זה אבל אלה דורשים זמן הכנה לא מעט וצריך להיות מוכן לכך.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלטה דחוףף
    חנה
    11/06/2010

יש לי כלבה מסוג רועה גרמנית בהריון , מאתמול היא לא אוכלת ומאד "עיפה" ומתנשמת בכבדות .
    היא קשורה בחצר אבל יש לה מקום מסודר ומוצל שבו היא יכולה להמליט.
    בלילה היא יבבה הרבה ובבוקר היא המליטה גור אחד מת , ולאחר זמן קצר מאד הוא נעלם(כנראה שהיא אכלה אותו)מאז עברו כמעט 8 שעות והיא לא המליטה עוד גורים . מישהו שמבין בכלבים בא לראות אותה ואמר שבטוח יש לה עוד גורים בבטן.
    מה עושים ??? יכול להיות שהיא תמשיך להמליט ? יכול להיות שיש לה רק גור אחד?
    הכלבה רגועה ומאד עייפה , אבל היא לא במצוקה.
    אנא עיזרו לי מה לעשות ???
    דיברתי עם הוטרינר והוא אמר שזה יכול להימשך מספר שעות , אבל בכל מקום שקראתי לא היה רשום שזה לוקח המון זמן בין גור אחד לשני???

לקביעת תור
    סגירה
    המלטה דחוףף

הוספת תגובה

• המלטה.

ד''ר עדי בן ישר
    12/06/2010

זמן נורמלי להמלטה בין גורים הוא עד כשעתיים. אם לאחר שעתיים לא יוצא גור נוסף קיימות מספר אפשרויות: אין יותר גורים, קיים גור שתקוע בתעלת ההמלטה ולכן תוקע את תהליך ההמלטה, יש גורים מתים ברחם, חוסר כיווציות של הרחם עקב תשישות ועוד.
    המצבים שציינתי הם מסכני חיים ולכן רצוי להזמין ווטרינר לביתכם או להביאה לווטרינר על מנת שיוודא שאינה נתונה תחת כל סכנה שהיא.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרעושים כרוניים או לא ברור מה..
    גילי
    11/06/2010

שלום רב.

כלבתי בת השנתיים מסוג שיצו סובלת מפרעושים כבר מספר חודשים יחד עם אמפולות פרומריס.
    ב- 20.5.10 שמתי לה אמפולה והפרעושים המשיכו לחגוג. אתמול בחשש משהו שמתי לה עוד אמפולה (מכיוון שעוד לא עבר חודש) והם עדיין קיימים.
    כששאלתי את המוכרת בחנות היא אמרה שזה כנראה קשור לטיפול תילוע שהכלבה קיבלה.
    ב- 14.3.10 היא קיבלה משושה ותילוע. אבל הפרעושים עדיין קיימים והגירודים מן הסתם מציקים לה!

יש לציין שיש בביתנו 2 חתולים אשר גם הם קיבלו טיפול בפרומריס, אינם יוצאים את הבית (גם הכלבה יוצאת לעיתים רחוקות), וגם עליהם יש עדיין פרעושים אם כי הגירודים רגועים יותר.

אגב, כשהיינו אצל הווטרינר נאמר לנו שלכלבה עור מצויין, משקל טוב ונראית מצויין.

אז מה לא בסדר?
    מדוע הפרעושים לא עוזבים אותה?

מודה מראש וכל טוב,

גילי

הוספת תגובה

• טיפול נגד פרעושים

ד''ר עדי בן ישר
    12/06/2010

לעיתים פרעושים מפתחים עמידות לחומר מסויים הנועד להשמדתם/הרחקתם. במקרה הזה רצוי לקנות אמפולה מסוג אחר ולשים על כל בעלי החיים בבית. יש לשים לב שעובר מספיק זמן בין האמפולות. יתכו גם כי ישנו קן של פרעושים במקום כלשהו בבית. רצוי להזמין מדביר מורשה על מנת שירסס את ביתכם וחצרכם וכך ימנע הדבקות מחודשות. שימי לב לתאריך התפוגה על גבי האמפולות, גם זו סיבה אפשרית.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר עדי.

גילי
    12/06/2010

רכשתי את הפרומריס מכיוון שנאמר לי שפרונטליין פיתח עמידות.
    לגבי הדירה, אנחנו עוברים כך שאני אדאג לריסוס כללי.
    יש לי שאלונת קטנה - גם אני מתגרדת ללא כל סיבה מיוחדת. יש קשר? (כמובן שהם מטיילים לי על המיטה וישנים איתי).

שוב תודה ושבת שלום,

גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כלבים שותים?
    אפרת
    10/06/2010

שלום רב.. אימצתי גור של כלב (כרגע הוא בן חודש). רציתי לדעת אם מלבד לתת לו לשתות חלב האם אפשר כבר בגיל הזה לתת לו גם מים? אשמח לתשובה מהירה, תשובה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    מה כלבים שותים?

הוספת תגובה

• שתיה בכלבים

ד''ר עדי בן ישר
    12/06/2010

מומלץ לתת לגור כלבים מים ולא חלב. החלב אותו אנו קונים בסופר עובר תהליכים רבים ואינו מכיל שום חלבון או ויטמין להם זקוק כלבך. במידה וכלבך אינו אוכל יש לקנות לו אבקת חלב לגורי כלבים (מעין "מטרנה") ולהאכיל אותו בה. במידה וכבר אוכל לבד, יש לקנות לו מזון יבש לגורי כלבים ובנוסף להשאיר לו קערית מים על מנת שישתה לפי רצונו

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה !!טיפול במיקובקטריום
    אבי.מ
    10/06/2010

הכלבה שלי מקבלת פעמיים ביום ריפמפיצין אך ללא שיפור במצבה.
    שמעתי על הימצאותו של כדור אחר ,- מיקובוטין..."ריפאבוטין הינה תרופה אנטיביוטית המשמשת לטיפול בשחפת כרונית כאשר יש עדות לעמידות לריפאמפיצין או לשתי תרופות חלופיות אחרות.".
    האים ידוע על שימוש בתרופה זו בכלבים ???

הוספת תגובה

• מיקובקטריום- לא לטיפול ביתי לבד!

ד''ר סמדר טל
    13/06/2010

באם ידוע לכם שם החיידק- ודאי מצורפת אליו גם רשימת סוגי אנטיביוטיקה מתאימים- אנא פנה לוטרינר שלך לקבל מידע זה ולעקוב אחר מצב הכלבה.
    לא מומלץ לנסות לטפל בעצמך עם כל מיני סוגי אנטיביוטיקה שאולי ואולי לא מתאימים לכלבה או לבעיה. מיקובקטריום אינו משהו להתעלם ממנו ויש לברר באיזה סוג מיקובקטריום מדובר באם ניתן- וגם לטפל באגרסיביות רבה- ותוך מעקב צמוד של וטרינר.
    ללא ועם קשר ריפאבוטין הינה תרופה בעלת תופעות לואי רבות ואינה בשימוש רוטיני בכלבים

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליעה מתמשכת של הכלב
    אדוה
    10/06/2010

שלום
    יש לי כלבת קוקר ספינאל בת 13, בכללי מצבה הבריאותי תקין. רק מדי פעם יש לה בעיות עם הרגל האחורית שפתאום היא מתחילה לצלוע
    הוטרינר הביאה לה מגה גלופקס לאחרונה הפסקתי לתת לה את האבקה כי היה נראה שזה גורם לה לשלשולים (תקופה של שבועיים) אתמול היא התחילה לצלוע שוב אני לא יודעת אם כי היא החליקה או נפצעה כי זה התחיל כשהיא היתה בבית.
    החזרתי לה היום את הטיפול של המגה גלופקס אבל רציתי לדעת מה דעתך בנושא?

בתודה,
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה
    צליעה מתמשכת של הכלב

הוספת תגובה

• צליעה מתמשכת

ד''ר עדי בן ישר
    12/06/2010

בכלבים מבוגרים היא בדרך כלל תוצאה של כאבי מפרקים הנובעים משחיקה של הסחוסים וחשיפה של קצוות עצבים באיזור. צליעה זו אכן מתאפיינת בצליעה קרה (כאבים בעיקר בקימה מרביצה כאשר המפרק עדיין "קר") והטיפול כולל בדרך כלל כדורים נוגדי כאבים וכדורים משמרי מפרק.
    במידה ואת חושדת שהצליעה הנוכחית היא תוצאה של טראומה כלשהי שהתרחשה (החלקה/פציעה) רצוי לצלם את הרגל הצולעת על מנת לשלול שברים את פתולוגיות אחרות

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגור שלי יש תולעים
    מלי
    10/06/2010

רציתי רק להוסיף להודעתי הקודמת שהכלב טרם קיבל חיסונים.

לקביעת תור
    סגירה
    לגור שלי יש תולעים

הוספת תגובה

• בהגיעכם לווטרינר

ד''ר עדי בן ישר
    12/06/2010

לטיפול בתולעים ובפרעושים, רצוי מאד לתת לכלבך חיסונים הכוללים לפחות את חיסון הכלבת וחיסון משושה ראשון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגור שלי יש תולעים
    מלי
    10/06/2010

אימצתי גור כלבים בערך כבן 5 - 6 חודשים , אני חושבת שזה טרייר. בשבועות הראשונים טרף את האוכל שלו מיד עם הגשתו, לפני מספר ימים ראיתי תולעים בצואה שלו, והיום יצאה לו צואה ממש רירית ועם תולעים לבנים. מה אני יכולה לתת לו להפסקת התולעים ?? אנא תשובתכם דחוף !!!

לקביעת תור
    סגירה
    לגור שלי יש תולעים

הוספת תגובה

• תולעים בצואה

ד''ר עדי בן ישר
    12/06/2010

שלום מלי,
    מקרה של תולעים בצואה אינו נעים לכלב ואף אינו בריא. הדבר גורם לגירודים וגירויים רבים, תיאבון מוגבר, רזון, נפיחות, כאבי בטן ועוד.
    מומלץ לגשת לווטרינר אשר יטפל בכלבך בכדורים נגד תולעים. כמו כן יש לטפל נגד פרעושים שכן תולעים אלו מגיעות מהפרעושים הנמצאים על גוף הכלב

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לכלב מבוגר
    ג'נט גלנטי
    09/06/2010

שלום
    הכלב שלי בן 14 וצריך לעבור לאוכל דיאטטי עקב בעיות באגן ובמפרקים.
    אינני יודעת איזה אוכל לקנות , אודה אם תוכלו להמליץ , אני מעדיפה מהחברות הבאות:
    נוטרו צו'יס , בלקנדו,איגל פק אבל לא בטוחה לגבי הרכיבים - האם הם טובים.
    מראש
    ג'נט

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לכלב מבוגר

הוספת תגובה

• שלום ג'נט

ד''ר עדי בן ישר
    12/06/2010

אין לי המלצה על חברה אחת ספציפית. רצוי להתחיל באחת מהחברות המייצרות מזון ברמת פרימיום או סופר פרימיום (ניתן לשאול את המוכר) ולראות האם כלבך אוהב את האוכל והאם זה מסייע לו. במידה ולא, ניתן להחליף סוג מזון.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת ארנבים
    עומרי
    09/06/2010

שלום,
    יש לי ארנב שמוט אוזניים בן חודשיים,יש לי מספר שאלות:
    1) אני נותן לו אוכל של "ורסה לגה" , רציתי לדעת האם האוכל הוא ברמה טובה, כי הבנתי שכל החברות המכילות אוכל "צבעוני" מדובר בג'אנק. ואם לא איזה אוכל מומלץ ושל איזה חברה, והאם ניתן להשיג באזור חיפה.
    2)הארנב מקבל חציר אספסת, אך כשהבחנתי בשתן סמיך ולבן החלפתי לו לחציר של פרות, אני לא סגור איזה סוג חציר זה. בכל אופן הארנב לא מוכן לאכול את זה, ולדעתי הוא מתקשה קצת עם החציר הזה. אני מערבב לו את החציר עם האספסת, אך הוא אוכל רק את האספסת.
    הבנתי שטוב לתת לארנב חציר בקיה או דגן, אין לי מושג איפה משיגים את זה. בכל החנויות שהייתי היה רק אספסת. אשמח לעזרה בנושא. אני גר באיזור חיפה.

תודה

עומרי

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת ארנבים

הוספת תגובה

• תזונת ארנבים

ד''ר תמר נרקיס
    10/06/2010

שתן נורמאלי של ארנבונים הוא כהה מאד וסמיך!
    הזנה המומלצת לארנבונים היא אספסת באופן חופשי, עלים ירוקים- עלי בייבי, העלים של גזר, פטרוזילה, עלי סלק ומעט כופתיות לארנבונים.
    ירקות הם לא מזון מתאים לארנבונים- אפשר לתת אותם כצ'ופר אבל בכמויות מאוד קטנות וזאת כי הם עשירים בסוכר ויכולים לגרום לשלשול.
    לגבי החברות המייצרות מזון לארנבונים- אינני בקיאה בחברות השונות ואני ממליצה לך להתייעץ עם וטרינר שמתמחה בחיות אקזוטיות.
    את האספסת, המהווה את עיקר המזון, ניתן להשיג בחנויות לבעלי חיים או באורוות סוסים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה