פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשירת שיער לכלב
    יוסי
    04/06/2008

שלום
    יש לי כלב בן שנה לברדור מעורב
    יש לו נשירת שיער שאי אפשר לתאר. אם אני בעדינות מושך לו קצת שיער יוצאת כמות לא רגילה של שיער
    בכמות השיער שנשר אפשר כבר להכין שתי פאות
    כל משיכה =כמות אדירה של שיער
    זה נורמלי?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער לכלב

הוספת תגובה

• נשירת פרווה

ד''ר נורית פרנקל
    04/06/2008

בתקופה זו של השנה ישנה נשירה מוגברת לכלבים וחתולים. עם זאת לפי מה שאתה מתאר יתכן ולכלבך נשירה מוגברת. נשירת פרווה יכולה לנבוע ממגוון של סיבות מתזונה, חוסר בחומצות שומן, טפילי עור ועד מחלות למיניהם. במידה ונראה לך כי אכן מדובר על נשירה מוגברת אני ממליצה לקחת את הכלב לבדיקה אצל וטרינר. הוטרינר יוכל לומר לך האם אכן מדובר על כמות מוגברת וכמו כן לעזור למצוא את הסיבה לכך ולטפל בהתאם.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאוד!!!!
    אנה
    04/06/2008

אני רוצה לקנות ארנב.

לפני חצי שנה בערך הארנב הקודם של מת....מאז רציתי עוד ארנב אבל פחדתי שגם הוא ימות.
    עכשיו החלטתי שאני רוצה לנסות שוב אבל הפעם שמישהו שמבין בהם טוב יסביר לי איך לטפל בארנבים.
    1. באיזה ירקות אפשר וכדאי להאכיל אותו?
    2.שמעתי שאפשר להרים ארנבים באזניים.... באמת אפשר?
    3.אפשר להוסיף לכלוב של הארנב משהו כדי שהוא ישתעשע איתו?

אשמח אם תענו לי!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב מאוד!!!!

הוספת תגובה

• ארנב חדש

ד''ר נורית פרנקל
    04/06/2008

בהחלט מומלץ לברר את הדברים הללו לפני שאת מביאה עוד ארנב. אני ממליצה לשלוח את השאלה לפורום המתעסק בחיות אקזוטיות, כמו כן ניתן להתייעץ עם רופא וטרינר מומחה לחיות אקזוטיות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוקסופלסמה
    עדי
    02/06/2008

שלום רב,
    אני בחודש החמישי להריוני,
    לפני מס' ימים באה אלי חברה והניחה על השיש בביתי את התיק שלה- תיק גדול שהיא הולכת איתו הרבה לגני משחקים עם בנה ומניחה אותו על דשא וחול.
    לאחר רבע שעה בערך שהיא הייתה אצלי שמתי לב שהתיק על השיש והורדתי אותו, קצת לאחר מכן כיבדתי אותה בעוגה והנחתי אותה באותו מקום שהיה התיק, אני לא אכלתי ממנה באותו רגע אך החזרתי אותה למקרר ואכלתי ממנה יום למחרת.
    כמו כן בערך שעה לאחר מכן הכנתי באותו מקום אוכל ואכלתי אותו באותו רגע.
    אני מפחדת שהתיק שלה היה במגע עם טפיל הטוקסופלסמה לפני שהיא באה אלי, האם יכול להיות שהטפיל נשאר על התיק ועבר ממנו לעוגה ונשאר עליה עד יום למחרת? או שהוא נשאר על השיש והגיע ממנו לאוכל שהכנתי מאוחר יותר?
    מקווה לתשובה מהירה אני מאד לחוצה מזה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טוקסופלסמה

הוספת תגובה

• טוקסופלסמה

ד''ר סמדר טל
    08/06/2008

להידבק בטוקסופלסמה בדרך שתארת איננה גבוהה. עם זאת, אם הינך מודאגת אני ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה או הנשים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייעת לוטרינר
    ליטל
    31/05/2008

אני מאוד אוהבת בעלי חיים ורוצה לעבוד בתור עוזרת לוטרינר. איפה לומדים את זה? מה הדרישות קבלה? כמה זמן הלימודים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סייעת לוטרינר

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    נירית
    28/05/2008

שלום, יש לי חתול בן 9 יש לו נשירה מטורפת, הוא אוכל טוב, נראה טוב, קניתי לו תכשיר מיוחד לשים באוכל נגד נשירה ועדיין יש לו נשירה ממש רצינית בכל ליטוף נשארות לי על היד מלא שיערות ולמרות שאני מסרקת אותו קבוע זה לא עוזר - מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירה

ד''ר סמדר טל
    29/05/2008

מספר פעולות פשוטות יכולות לעזור- לאחר שנבדק ונמצא כי החתול בריא(הפרווה היא ה"מראה" של בריאות הגוף):
    יש לבדוק היטב את איכות המזון (ולא רק אצל מוכר המזון) והתאמתו לחתול שלך
    תוספי מזון איכותיים המכילים חומצות שומניות מסוג אומגה 3 ואבץ וויטמין E ועוד עוזרים בדרך כלל
    לבעלי פרווה ארוכה- סירוק טוב! אצל ספר מקצועי באופן תקופתי תורם רבות להפחתה בנשירה

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב לא מצליח לשתן
    איציק
    25/05/2008

שלום דר יש לי כלב מסוג אמסטאף בן 4 לפני יומיים שמתי לב שהוא מנסה להשתין כל רגע ולא יוצא לו כלום ככה כמעט
    יום שלם הוא אוכל ושותה כרגיל וגם מוציא צואה חוץ משתן
    לקחתי אותו לבית חולים ויטרינרי הכניסו קטטר ורוקנו אותו
    במקביל עבר סידרה כללית של צילומים כולל 2 אולטרסוד
    אחד על ידי מומחה שזימנו כמו כן בדיקות כלליות של דם ושתן ולא נמצא שום ממצא פתולוגי שיעיד שיש חסימה
    כמו פרוסטטה תקינה
    כרגע הבעיה עדיין לא נפתרה חושבים להתקין לא קטטר זמני
    מבקש חוות דעת תודה איציק

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב לא מצליח לשתן

הוספת תגובה

• אם הוא לא מצליח להשתין

ד''ר סמדר טל
    29/05/2008

הרי ש: או שקיימת חסימה בשופכה או בפתח השלפוחית שעדיין לא זוהה, או שקיימת הפרעה נוירולוגית בשלפוחית שבעטייה אין הוא מצליח לרוקן אותה, וייתכנו סיבות נוספות.
    בעקרון יש לשלוח דגימת שתן למעבדה ולראות באם הם מוצאים את הגורים ( אבנים קטנות, דלקת ועוד) וכן אולטראסאונד עם נוזל ניגודי לנסות לאתר באם קיימת חסימה, ו/או אולטראסאונד מומחה על מנת לאתר בעיות דומות. באם כל אלה נשללו יש לנסות לתת תרופות שיעזרו לשלפוחית להתרוקן ולבדוק באם אלה נותנות תוצאות.
    יש לבדוק את הפרוסטטה ביסודיות גם כן על ידי אולטראסאונד מומחה.וכן את קצה הפין - מקום בו יש עצם שעלולה להיות בה בעיה או שיש לפניה חסימה שלא נראית ברנטגן שגרתי.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רפואית לא פתורה
    דוד
    25/05/2008

יש לי כלב מסוג "מאלמוט" שוקל 50 ק"ג , בן 4 וחצי , מזה כחודש וחצי הוא סובל מנזלת , שיעול מלא ליחה, ומדי פעם עוויתות בראש ( כמו נחירה ) הנמשכת כחצי דקה לערך , הוא טופל באנטיביוטיקה עד לפני יומיים והבעיה ממשיכה - אני מבקש לדעת איך אני פותר את הבעיה הנסחבת והלא פתורה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רפואית לא פתורה

הוספת תגובה

• רצוי לברר את מקור השיעול

ד''ר סמדר טל
    29/05/2008

ובדרך כלל הצעד הראשון הינו הפסקת הטיפול האנטיביוטי ולקיחת חומר מן האף (ולעיתים גם מן הקנה) ושליחתו למעבדה לבדיקה ולתרבית ורגישות ולאחר מכן להחליט על אופן המשך הטיפול- המקור יכול להיות טפילי או אפילו אלרגי(דמוי אסטמה) ו/או גורמים אחרים- הדורש התייחסות טיפולית.
    בשילוב עם לקיחת הדגימה בדך כלל רצוי גם להשתמש בהדמיה- רנטגן- שגם היא תומכת בדיאגנוזה כזו או אחרת.
    בהצלחה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לייעוץ לגבי הכלב שלי.....
    ניר
    24/05/2008

שלשום סיפרתי את מייקי (טרייר מעורב בן 6). זו שנה שנייה שהוא אצלנו ושנה שעברה היתה לו את אותה תופעה :
    לאחר התספורת נראה שהוא מאד רגיש באבר המין שלו ומאד מאד מציק לו ומגרד לו שם !!!
    אמרתי לספרית להזהר הפעם שלא ישרט שם אך נראה שזה לא בעקבות שריטה כלשהי כי גם הפעם זה קורה.
    הוא פשוט נראה ממש סובל ! מתרוץץ כל הזמן בבית...לא מוצא מנוח ולא מפסיק ללקק ! מה שהופך את זה לעוד יותר אדמדם והוא פשוט לא מפסיק עם זה....
    ניסיתי לחבוש לו שם אך כל נגיעה פשוט כאבה / הציקה לו ואני חושש שזה יחמיר ויהיה בסוף משהו דלקתי.
    האם יש איזו משחה או משהו שניתן להקל עליו ? האם הדרך היחידה למנוע ממנו לגעת זה לשים לו את ה-"אהיל" הזה על הראש ?
    תודה
    ניר

הוספת תגובה

• רגישות

ד''ר סמדר טל
    29/05/2008

באיבר המין לאחר תספורת ובזמן צמיחת השיער הינה מצב שרצוי לטפל בו בהקדם- גם בשל אי הנוחות וגם בשל הסיבוכים והדלקות הנגרמים כתוצאה מליקוק בלתי פוסק באיזור. רצוי להשאיר את האיזור הנגוע מאוורר ורצוי גם למנוע ליקוק וגם אם זה אומר לשים קולר אליזבטני למספר ימים. לעיתים יש להשתמש בזריקות או כדורים להפחתת הגירוי ולמיגור החיידקים באיזור (אנטיביוטיקה)- טיפולים אלה יש לעשות אצל וטרינר ולא לנסות לבד.
    איזור המפשעה הינו איזור רגיש מאוד ולכן כל המקדים בטיפול נאות הרי זה משובח
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תספורת לחתול
    ר1
    20/05/2008

יש לי חתול פרסי ארוך שיער ונוצר לו קשרים(גושי פרווה מחוברים ) בשיער .זה מצב שאי אפשר לסרק. הכל סבוך.מה שקורה שהוא עושה את צרכיו הרבה פעמים זה נדבק לשערות
    סיפרנו אותו לפני כ 5 חודשים במספרה תחת פיקוח וטרינרי עם זריקת טשטוש (והוא נחתך ותפרו)וכעת המצב שוב חמור.
    האם מותר לספר חתול?
    האם יש בעיה בכמות החודשים שעברה?ובקבלת טשטוש נוסף?
    איך ניתן להמנע מזה (וסירוק לא לגמרי עוזר )או שזה סוג כזה של חתול?
    האם חייבים להוריד את הקשרים?האם זה כואב להם ומסוכן מבחינה בריאותית?

חשוב לציין כי ניסינו גם לגזור את הקשרים אך שוב הם כל כך סבוכים וקרובים לעור שזה מפחיד,מסוכן ובלתי אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    תספורת לחתול

הוספת תגובה

• תספורת לחתול

ד''ר נורית פרנקל
    23/05/2008

אם לחתולך יש קשרים אשר לא ניתן להוציא אותם על ידי סירוק בהחלט יש לספר אותו. ברגע שנוצרים הקשרים האלו המצב רק הולך ומחמיר, העור שמתחת לא יכול לנשום וזה יכול לגרום להיווצרות של פצעים. בנוסף זה בהחלט מציק ולא נעים לחתול.
    בנוגע לגזירה של הקשרים בבית צריך מאוד להיזהר עם זה מאחר והם בדרך כלל מאוד צמודים לעור וצריך להיזהר לא לחתוך בטעות את החתול.
    לאחר התיספורת חשוב שתקפידו על סירוק של החתול על בסיס יומיומי. רק זה ימנע את התספורת התכופות בהמשך. תבקשו הסבר מהספרית איך יש לסרק חתול פרסי ובאיזה סוג של מברשת יש להשתמש.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דחופה!!לגבי הכלב שלי..
    סושי
    19/05/2008

הכלב שלי בן 7 בערך פינצר מעורב,לפני שבוע הבחנו פתאום שהראש שלו נוטה לצד שמאול כל הזמן,ובעין שמאל נראה שאינו רואה,ואינו מגיב בה,לקחנו אותו לויטרינרית שביצעה בו מספר בדיקות שיגרתיות ואמרה לנו להמתין מס ימים כדי לראות אם יש שיפור או החמרה ,לצערי אין שיפור.
    חשוב לציין ששמנו לב שגם קשה לו פתאום לקפוץ לספות ומיטות שהיה רגיל ,ושהרבה פעמים הוא לא מצליח לקפוץ ופשוט מוותר על זה.ויש לו מעין פירכוס בשפה השמאלית של הפה...מצביע על בעיה במערכת העצבים
    הודה לך אם תגידי לי מהי הבחנתך ?ומה את מציעה להמשך טיפול....תודה סושי

הוספת תגובה

• הטיית ראש

ד''ר נורית פרנקל
    23/05/2008

איזה בדיקות נעשו לכלבך? האם הסתכלו לו באוזניים לוודא שאין דלקת אוזניים? האם נעשו לו בדיקות דם? חלק מהסימנים שאת מתארת אכן מרמזים לכיוון של בעיה במערכת העצבים, יתכן במערכת שיווי המשקל. אינני יכולה לתת לך אבחנות מבלי שבדקתי את הכלב אך במידה והבעיה לא עוברת יש לחזור להמשך איבחון וטיפול אצל הוטרינרית. יתכן וכדאי יהיה לפנות לחוות דעת של רופא וטירנר מומחה לבעיות במערכת העצבים. מומחה שכזו נמצאת בבית החולים הוטירנרי בבית דגן, היא תוכל להמליץ לך על אופציות להמשך איבחון וטיפול.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עצה לגבי חתולה שנורא שמנה
    דפני
    18/05/2008

יש לי חתולה בת 5 שנים לפני כמה חודשים היא עברה ניתוח להוצאת אבן משלפוחית השתן, אחרי הניתוח היא קיבלה סוג אוכל מיוחד שזה גרגים מיוחדים שרק אותם היא צריכה לאכול ומאז שהיא התחילה לאכול את הגרגים האילו היא פשוט רק השמינה.אני ובעלי נסינו להחליף לה את הגרגרים ליותר דיאטטי בהוראות הוטרינר וגם זה לא עזר וגם לקחנו אותה עוד פעם לביקורת והווטרינר אמר שהיא ירדה (אחרי הניתוח היא שקלה 7.5 ועכשיו היא שוקלת 7.2 שזה היה לפני חודש שהיינו אצל הוטרינרת ובשבילי עדיין זה לא מספק המשקל שלה). אני ובעלי מנסים גם לעשות לה פעילות כדי שהיא תרוץ קצת ושתרד במשקל אבל זה לא עוזר כי נורא קשה לה מאז שהיא השמינה לעשות פעילות ספורטיביתה אנחנו מנסים לשחק איתה בכדור או בחוט וזה הכל כדי שהיא תרוץ אבל זה קשה לה כי היא שמנה נורא. הבעייה היא שאני מאוד מיואשת בדיכאון בגלל איך שהיא נראית ואני מנסה לעשות הכול וזה לא עוזר. הייתי נורא רוצה שהיא תחזור להיות כמו פעם רזה ופעלתנית.
    אם מישהו יכול בבקשה לשלוח לי תגובה לשאלה זה יעזור לי מאוד ואולי זה יעודד קצת

הוספת תגובה

• חתולה שמנה

ד''ר נורית פרנקל
    23/05/2008

אכן חתול שמן יכול להיות מאוד מתסכל וגם מסוכן לחתול. איזה אוכל המליצו לך להאכיל את חתולך כעת?
    בכל מיקרה נשמע שבהתאם להמלצות הוטירנר שלך החתולה כן התחילה לרדת במשקל. אמנם נראה לך שהיא ירדה רק 300 גרם, אך זה למעשה 4% ממשקל גופה ההתחלתי! חשוב מאוד להבין שהירידה במשקל הינו תהליך ארוך אשר לוקח זמן. חשוב שהירידה תהיה באופן הדרגתי על פני מספר חודשים. ירידה מהירה מדי במשקל עלולה לגרום לנזק לחתולה ולכן חשוב מאוד לעשות זאת בצורה הדרגתית. ירידה "בריאה" ותקינה הינה 1%-3% ממשקל הגוף בשבוע.
    פעילות גופנית, כפי שאתם עושים הינו חלק חשוב בהצלחה.
    אני יודעת שזה מאוד מתסכל, אך אל תשכחו את המטרה.
    בהצלחה, ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    גלית
    16/05/2008

שלום,
    אני בהריון וחוששת מהדבקות בטוקסופלזמה בשל שריטת החתול שלי, הוא שרט אותי לפני שבוע וכרגע יש לי כאבי גרון, כאבי ראש והתנפחות של בלוטות הלימפה.
    זה חתול ביתי שלא יוצא החוצה ולא אוכל אוכל חי אלא רק אוכל יבש ורטוב מקופסאות שימורים . כמו כן בעלי מנקה את ארגז החול שלו מדי יום.
    יש לנו מרפסת בבית ומדי פעם עפות אליה נוצות ציפורים, אם החתול אכל נוצות ציפורים האם הוא יכול להדבק בטוקסופלזמה?
    אם נעשה לחתול בדיקת טוקסופלזמה האם נוכל לדעת אם הוא חולה כרגע או שאפשר לראות את זה רק כעבור תקופה מסוימת?
    האם יכול להיות שלמרות שארגז החול שלו מנוקה מדי יום נשאר בחול פרזיט הטוקסופלזמה?

מקווה לתשובה מהירה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שאני בשבוע 18

גלית
    16/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בדיקת דם שניתן לעשות בקופת חולים

ד"ר מיקולשיק
    21/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף !!!
    ליאת גל
    16/05/2008

שלום רב,

יש לנו ארנבון מזה חודש וחצי.
    היום הוא שלשל מספר פעמים ועדיין משלשל כל הזמן.

האם עלי להוציאו מהבית, מה לעשות?
    יש לי שני ילדים קטנים (2 ו 3.5) שבאים איתו במגע כל הזמן.
    הוא אוכל אוכל יבש וגזר.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף !!!

הוספת תגובה

• ארנבון

ד''ר סמדר טל
    19/05/2008

יש להפנות את שאלה זו לפורום המתעסק עם חיות אקזוטיות. כמו כן, מומלץ להתייעץ עם רופא וטרינר המתמחה בחיות אקזוטיות.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שווה לקחת אותו לוטרינר שיבדוק

ד"ר מיקולשיק
    21/05/2008

סיבת השילשול יכולה להיות אוכל שהוא אוכל ולא רק מחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורת פקינז
    שרית
    15/05/2008

קודם כל תודה על התשובה. למיטב ידיעתי היו בשגר גורים נוספים שלפחות אחד מהם נראה פי שתיים מהגורה שלי.
    היינו אצל וטרינרית שללא בדיקות נתנה לנו אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת שלפוחית השתן.
    לאחר ארבעה ימים של אנטיביוטיקה לא היה שינוי. במהלך היום השתן היה צהוב ובערב דמי לגמרי.
    היום ה- 15.05 חזרנו אליה ולהוראותיה הפסקנו עם האנטיביוטיקה. היא לקחה בדיקת שתן וביום א' תקח שתן לתרבית.
    לפי דעתה יתכן כי הגורה סובלת מבעיה בכליות או ברחם. האם זה אפשרי? מה ניתן לעשות בכל אחת מהבעיות?

מה לפי דעתך יכולה להיות הבעיה?

תודה מראש
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    גורת פקינז

הוספת תגובה

• גורת פקינז

ד''ר סמדר טל
    19/05/2008

אכן יתכן והגורה סובלת מאיזושהיא בעיה מלבד דלקת שתן. נשמע שהיא לא מתנהגת כפי שהיינו מצפים מגורה בגילה. קשה לי לומר במה מדובר מבלי שבדקתי אותה. במידה ויש חשד כי יש בעיה בכליות יתכן ויש צורך לבצע בדיקות דם ואולטראסאונד בטן.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב בן שבועיים
    ג'ולי
    14/05/2008

שלום רב
    קבלנו במתנה כלב בן שבועיים ויש לי כמה שאלות.
    איזה אוכל לתת לו? כמה פעמים ביום??
    מתי לתת חיסונים??

לקביעת תור
    סגירה
    כלב בן שבועיים

הוספת תגובה

• גור בן שבועיים

ד''ר סמדר טל
    14/05/2008

תתחדשו על הגור החדש. איזה גזע הוא? מה אתם נותנים לו לאכול? האם אתם בטוחים שהוא בן שבועיים? גור בגיל כזה צעיר, שבועיים בלבד, עדיין לא יכול לאכול מזון לכלבים. בגיל כזה הוא עדיין יונק וחשוב לתת לו תחליף חלב המיועד לגורי כלבים. יש להכין את החלב לפי ההוראות על האריזה ולת לו לינוק בעזרת בקבוק קטן מספר פעמים ביום. ככל שהוא יגדל כמות המזון בכל ארוחה תלך ותגדל ותדירות הארוחות תרד. כלבים גורים לרוב נגמלים בגיל 7 שבועות ולכן יש לכם עוד מספר שבועות של הנקה. בגיל 5 שבועות אתם יכולים להתחיל לתת לו מזון רטוב לגורי כלבים. כדאי בתחילה לשים את המזון בכלי שטוח על מנת שהגור יוכל "לשחק" עם זה ולאט לאט היוא ילמד שזה מיועד לאכילה. לאחר שיתחיל לאכול אוכל רגיל חשוב להקפיד לקנות לו מזון מסחרי המיועד לגורי כלבים. חשוב להקפיד בינתיים שהוא עושה צרכים לא משלשל ולא מקיא.
    מאחר והוא כל כך קטן יש לדאוג שהוא יהיה תמיד במקום יבש וחם, גורים בגיל כזה צעיר מתקשים לשמור על חום גופם ולכן חשוב שאתם תספקו לו כל מה שהאמא היתה מספקת לו.
    חיסונים מומלץ להתחיל לעשות בגיל 6 שבועות.

בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ג'ולי
    14/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה