פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עשיית צרכים
    אפרת
    01/09/2008

יש לי כלבה בת חצי שנה פינצ'רית מעורבת, שלא חונכה לצרכים. עכשיו אנחנו מחנכים אותה, והיא עושה בחוץ כאשר אומרים לה, אנו יורדים איתה 3-4 פעמים ביום. הבעיה היא: היא עושה קקי אחרי שהיא אוכלת, אבל עושה פיפי לפני שהיא אוכלת. אז אני בבוקר מאכילה אותה ומיד מורידה אותה למטה כדי שלא תשתין בבית, והיא עושה בחוץ, אחרי טיול של כ - 10 דקות עדיין לא עושה קקי, בסוף עולים הביתה ואחרי כ- 20 דקות עושה קקי בסלון (פעם אחת עשתה על הספה). אותו דבר קרה כשהאכלנו אותה אחרי הטיול, עשתה פיפי בחוץ וקקי בבית. מה לעשות איך אפשר לתזמן את הטיול בוקר בהתאם לעשיית הצרכים שלה, האם יש קשר לבעיית התנהגות כלשהיא? יש לילות שהיא מצליחה להתאפק, עושה לפעמים פיפי על הספה. יש לציין שמחנכים אותה לצרכים רק מהשבוע האחרון, עד עכשיו עשתה באזור מוגדר בבית אבל גם אז היתה עושה על המיטה/הספה. תודה מראש על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עשיית צרכים

הוספת תגובה

• חינוך לצרכים

ד''ר סמדר טל
    06/09/2008

חינוך לצרכים דורש מצדכם זמן וסבלנות.לא ניתן לצפות שכבר לאחר שבוע הכלבה תהיה מחונכת ותפסיק לעשות צרכים בבית. עלמנת להקל עלהתהליך, בשבילכם וגם בשבילה, אני ממליצה להתייעץ עם מאלף מקצועי. המאלף יוכל לתת לכם טיפים וכלים להתמודד עם הבעיה ולחנך את הכלבה.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארנב וחרקים
    ר.ש
    01/09/2008

שלום, יש לציין קודם כל שאני ממש חסר נסיון בהגדלת בעלי חיים... אני מעוניין לגדל ארנב בתוך הבית ואני רוצה אם אפשר לדעת הכל על גידול ארנבים.. הכל!! חיפשתי בכל מיני מקומות באנטרנט וקראתי מאמרים.. והבנתי שאסור להשאירו בכלוב כל היום.. אבל הבית שלי לא כל כך גדול ושומרים בו על נקיון פיקס! כך שלא נראה לי שאמא תתן לי לשחרר אותו בבית אז אני חושב שאולי אקנה לו "כלוב" של תינוק.. גדול כזה של מטר*1.5 ובצדדים יש מין גדר בגובה מטר.. האם שחרורו ב"כלוב" כזה נחשב לשחרור?? (אני חושב שאשים את הכלוב הקטן שלו בתוך הגדול וכשאני בסביבתו אשחרר אותו לגדול...) ועוד דבר חשוב.. ההורים עדיין לא שוכנעו ברעיון.. הם פוחדים שאיתו יבואו כל מיני פרעושים וברחשים וחרקים..האם זה נכון??? אם כן (מקווה שלא.. אבל..) אפשר לטפל ולמנוע זאת?? לגבי אוכל.. אם אפשר הסברים... אני לא נמצא בבית במהלך היום 3-4 ימים בשבוע.. באותם ימים רק מאוחר בערב אני נמצא בבית.. האם זה בסדר? מבחינת אוכל ונקיון, אוכל לטפל בו במצב כזה? ובסוף.. כמה יעלה לי כל העניין? מבחינת אוכל, חיסונים, (קראתי שצריך לסרס אותו), ... ? אפשר המלצה לסוג מסוים? שלא צריך לרוץ ולזוז הרבה כי אין מקום, ושיהיה בעל פרווה ויחזיר אהבה.. מקווה לקבל תשובה מהירה, מקצועית, ומפורטת.. תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    ארנב וחרקים

הוספת תגובה

• ארנב

ד''ר סמדר טל
    06/09/2008

מומלץ להפנות את שאלה זו לפורום המתעסק עם חיות אקזוטיות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת הבלוטה בישבן של הכלבה שלי
    אורלי
    31/08/2008

שלום רב, לכלבה שלי, מעוקרת, בת 8 בערך, יש בלוטת ריח בישבן אשר לעיתים קרובות מציקה לה (היא גוררת את הישבן על השטיח), אחת לכמה זמן אנו ניגשים לוטרינר שלוחץ עליה ומוציא את החומר הצמיגי השחור שבתוכה. לאחרונה הבנו שניתן להסירה חלקית או באופן מלא. אשמח לשמוע יותר על הנושא, האם מומלץ, והאם יש לכך משמעותיות עתידיות. תודה מראש על תשובתך, אורלי

הוספת תגובה

• שקים אנאלים

ד''ר סמדר טל
    06/09/2008

יש ניתוח בו ניתן להסיר את השקים האנאלים. עם זאת חשוב לוודא לפני כן שמדובר בבעיה כרונית. כדאי לנסות להבין קצת קודם מה מקור הבעיה בכלבתך. האם יש לה דלקות חוזרות בשקים האנאלים או פשוט מדובר בגודש? האם תכולת החומר נראית תקינה או מוגלתית? האם הצואה שלה רכה? איזה מזון היא אוכלת? הניתוח המדובר דורש הרבה מאוד מיומנות. חשוב שוטרינר מנוסה ובעל נסיון יבצע את התהליך מאחר ובאזור השקים האנאלים עוברים הרבה מאוד עצבים החשובים לשליטה התקינה על מתן צואה.

בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור מלטז
    דנה
    30/08/2008

שלום, יש לי גור מלטז גזעי בן חודשיים, אני מודעת לכך שהאוזניים שלו לא אמורות לעמוד, אך כשהוא נובח או משנה הבעות רק אוזן אחת זזה. אני השתדלתי שלא לגעת לו באוזניים אך יתכן שהמגדלים נגעו. האם יש מה לעשות בנדון?

לקביעת תור
    סגירה
    גור מלטז

הוספת תגובה

• אוזן שלא זזה

ד''ר סמדר טל
    06/09/2008

האם נראה שאין בכלל תנועה באוזן זו או פשוט תנועה פחותה לעומת האוזן השניה? אם הבעיה נמשכת אני ממליצה לבקש מהוטרינר, למשל בחיסון הבא שהוא הולך לקבל, לבדוק את האוזניים ולוודא כי מדובר בבעיה קוסמטית בלבד ולא בבעיה רפואית. הכלב שלך עדיין מאוד צעיר ודברים עוד יכולים להשתנות לכן כדאי לראות גם מה קורה ככל שהכלב יגדל.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוגר חולה
    מילי
    28/08/2008

בנוסף האוגר אוכל כרגיל , ישלו תאבון , אבל גם האוגר שמת אכל עד הרגע האחרון ... אם תוכלי להמליץ על תרופה אני אשמח ..אפשר לרכוש תרופות לבד ? יש תרופות ומינונים מיוחדים אני מתארת לעצמ י

לקביעת תור
    סגירה
    אוגר חולה

הוספת תגובה

• אוגר חולה

ד''ר קרן פרץ
    06/09/2008

אכן נשמע שהאוגר שלך חולה. צר לי אך אני לא יכולה להמליץ על תרופה כזאת או אחרת מבלי לבדוק את בעל החיים. אני ממליצה לך לקחת אותו לוטרינר המתמחה בחיות אקזוטיות בהקדם. יתכן וככל שתחכי מצבו יתדרדר. בנוסף, חבל שידביק את האוגרת החדשה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה חולה
    תמי
    27/08/2008

שלום חתולה שלי חולה ומצבה לא משתפר ואני לא יודעת כבר מה לעשות. היא לא אוכלת כבר 3 ימים (חוץ מקצת גבינה) ובקושי שותה.אני רואה שהיא רעבה כי היא מרחרחת כאילו היא מתכוונת לאכול אבל לא אוכלת. היא נושמת בכבדות, יש לה חום 41.1 שירד קצת ל40.6 כל היום שוכבת ולא זזה. וטרינר אחד ראה אותה ונתן לה זריקת אוגמנטין וסטרואידים ההבחנה שלו הייתה או אסטמה או בקע סרעפתי או דלקת. אחר כך לקחנו אותה לוטרינר אחר לאחר שמצבה לא השתפר, הוטרינר השני נתן לה זריקה להורדת חום ואנטיביוטיקה 50 מ"ג ליום דקסולין, היא קיבלה אתמול דקסולין והיום ומצבה בכלל לא משתפר. מה אפשר עוד לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה חולה

הוספת תגובה

• חתולה חולה

ד''ר קרן פרץ
    06/09/2008

בת כמה החתולה שלך? האם היא יוצאת מהבית? האם היא מטופלת נגד פרעושים? האם הוטרינרים ביצעו בדיקות כלשהם מעבר לבדיקה הגופנית?
    אם החום הגבוה עדיין נמשך, ומצבה הכללי לא משתפר יש לחזור איתה לוטרינר על מנת לבצע בדיקות נוספות על מנת להגיע לאבחנה ולטיפול המתאים. במידה והחשד הוא דלקת או טפיל דם יש צורך לקחת בדיקת דם ולראות האם ישנם סימנים בדם התומכים בהשערה זו. אם החשד הוא בבקע סרעפתי או אסטמה יש צורך לבצע צילום רנטגן.
    לא ניתן לצפות לשיפור כל כך מהיר לאחר טיפול באנטיביוטיקה במשך יום אחד . עם זאת במידה וכבר עברו מספר ימים ועדיים אין שיפור חייבים לקחת אותה חזר לוטרינר. חשוב לראות שהיא שותה על מנת שלא תתייבש ולראות שהיא מתחילה לאכול ולחזור לעצמה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    s
    26/08/2008

שלום. רציתי לשאול אם אפשר לשים לכלב קרם הגנה מפני השמש על מקומות שאין בהם שיער ? שמעתי שאפשר אבל רציתי לבדוק איתך. תודה מראש של הראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קרם הגנה

ד''ר קרן פרץ
    06/09/2008

ניתן לשים קרם הגנה על הכלב. רצוי בכלבים בהירים בעלי גוון עור בהיר ובאזורים בהם הפרווה דלילה. עם זאת חשוב לשים לב שהכלב לא ילקק את הקרם.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת אנזימים גבוהה בכבד לכלבה
    טלי
    25/08/2008

שלום, לכלבה שלי, בורדר קולי בת 4, יש רמת אנזימים גבוהה בכבד שהתגלתה בבדיקת דם אצל הוטרינטר (נעשו שתי בדיקות דם כדי לוודא שאכן הרמה גבוהה). מה גורם לרמת אנזימים גבוהה בכבד, ומה עלול לקרות לכלבה אם לא תקבל טיפול, מאחר והטיפול שהוטרינר מציע מאד יקר, ואני לא יכולה לעמוד בתשלום, ולכן אצטרך למסור את הכלבה לחברים. אצל וטרינר אחר שבדק את הכלבה לפני מספר חודשים, לא התגלה ערך גבוה של אנזימים בכבד. האם עלייה ברמת האנזימים יכולה להתפתח מהר, האם זה מסוכן, והאם יש שיטות נוספות לטפל בזה מלבד התרופה היקרה שהוטרינר הנוכחי מציע. תודה על העזרה, רונית

הוספת תגובה

• אנזימי כבד גבוהים

ד''ר קרן פרץ
    06/09/2008

מדוע בוצעה בדיקת הדם מלכתחילה? האם הכלבה הראתה סימני מחלה כלשהם? עליה באנזימי כבד יכולה לנבוע ממגוון של גורמים ובעיות בכבד. צריך להסתכל על תמונת הדם במלואה בשילוב עם הסימנים הקלינים על מנת לנסות להגיע לאבחנה. ישנם מקרים בהם מומלץ גם לבצע בדיקות נוספות כגון אולטראסאונד לבטן. עצם זה שהבעיה לא הופיעה לפני כמה חודשים בבדיקת הדם הקודמת מרמזת שמדובר במשהו חדש וישנו סיכוי סביר שאם לא תטפלי כעת הבעיה רק תלך ותחמיר.
    אינני יודעת מה הטיפול שהציע אותו וטרינר ולכן אינני יכולה להמליץ על טיפול חלופי. אם אינך בטוחה לגבי הטיפול שהוצע את תמיד יכולה לקחת את הכלבה לחוות דעת שניה. אך מאחר והתגלתה בעיה, אין ברירה אלא לטפל על מנת למנוע נזק נוסף.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאג
    לאמור
    24/08/2008

יש לי כלבת פאג מקסימה .. העניין הוא שהבנתי שכלבות קטנות אמורות להתייחם בסביבות גיל שישה חודשים.. והיא כבר בת שמונה וחצי חודשים ועדיין לא התייחמה... האם זה נורמלי או שמא יכול להיות שיש בעיה? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פאג

הוספת תגובה

• ייחום של כלבת פאג

ד''ר קרן פרץ
    06/09/2008

הגיל הממצוע לייחום הוא אכן חצי שנה אך תמיד ישנן כלבות המתייחמות גם לפני וגם אחרי גיל זה. ישנם מקרים בהם הייחום הראשון הוא שקט, כלומר הסימנים הם מאוד עדינים ולפעמים קשה לבעלים לשים לב כי אכן היה היחום. במידה והיא לא תתייחם עד גיל שנה כדאי לקחת אותה לבדיקה על מנת לוודא כי אין בעיה. בכל מקרה לא מומלץ להרביע אותה לפני גיל שנה וחצי-שנתיים. כך שיש לכם עוד זמן להמתין בסבלנות.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה אחרי שנים בלי?
    עינב
    24/08/2008

שלום האם יתכן שנעשיתי פתאום אלרגית לחתול שלי לאחר שנים? כמו כן כיצד רוב האלרגיות לחתולים מתבטאות?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה אחרי שנים בלי?

הוספת תגובה

• אלרגיה לחתול

ד''ר קרן פרץ
    06/09/2008

אלרגיות בבעלי חיים וגם באנשים יכולים להתפתח גם אחרי שנים. על מנת לדעת אם את אכן אלרגית לחתול שלך ולא למשהו אחר בית או בסביבה כדאי שתגשי לרופא הומני המטפל באלרגיות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טל
    20/08/2008

מאז שמצאתי עבודה חדשה אני חייב להיעדר מהבית ל13 שעות ביום, והכלב הקטן שלי (בן 6) נשאר לבד ובלי לרדת לעשות צרכים. האם 13 שעות שהוא מתאפק מזיקות לו לבריאות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• היעדרות ממושכת מהבית.

ד''ר סמדר טל
    22/08/2008

13שעות זה הרבה מאוד זמן להתאפק מבלי לעשות צרכים. אני ממליצה שתנסה לברר אם יש מישהו שיוכל להוריד את הכלב במקומך לסיבוב קצר ועשיית צרכים באמצע. ישנם אנשים המבצעים את שרות זה תמורת תשלום.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול נוסף
    נירית
    17/08/2008

שלום, יש לי חתול כבר כמה שנים ואני רוצה לאמץ גור חתולים אך אני חוששת מהתנהגותו של החתול הבוגר כלפי הגור, האם אפשרי לעשות זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    חתול נוסף

הוספת תגובה

• חתול נוסף בבית

ד''ר סמדר טל
    22/08/2008

לפי שמאמצים חתול חדש הביתה בהחלט צריך לשקול את הענין בכובד ראש. ראשית, בן כמה החתול הבוגר? האם הוא יוצא מהבית? האם הוא מסורס? האם הוא חתול חברותי?
    חתולים, כפי שאת בטח כבר יודעת, הם חיות מאוד טריטוריאליות וכל שינוי קטן בסביבה שלהם צריך להיעשות בצורה מאוד עדינה. קשה לצפות מראש עד כמה החתול הבוגר שלך יקבל (או לא) את הגור החדש. סביר להניח שבכל מקרה בהתחלה הוא לא יקבל אותו בכלל. בהתחלה כדאי להפריד בין החתולים ולאט לאט בצורה מבוקרת ותחת פיקוח שלכם להפגיש ביניהם. חשוב שיהיו לכם שני כלי אוכל ומים ושני ארגזי חול.
    יש חתולים שעם הזמן לומדים לקבל את המצב החדש. לא תמיד הם יהפכו להיות החברים הכי טובים אבל הם ילמדו לחיות זה עם זה. לעומת זאת, ישנם חתולים שירגישו מאוימים וינסו לתקוף או פשוט מאוד יפחדו.
    עצם זה שהחתול החדש הוא גור יכול להקל על העינינים. בכל מקרה חשוב לעשות את התהליך לאט ובצורה הדרגתית. בנוסף חשוב לעקוב אחר החתול הבוגר לראות שממשיך להתנהג כרגיל, לאכול לשתות לעשות צרכים.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול עם נשירה מאוד רצינית
    אלין
    13/08/2008

שלום, רציתי לדעת האם יש חתולים שיש להם בעיות נשירה יותר מאחרים וזהו מצב טבעי? מה אפשר לעשות נגד זה, קניתי שמנים שונים וזה לא עוזר

לקביעת תור
    סגירה
    חתול עם נשירה מאוד רצינית

הוספת תגובה

• נשירה

ד''ר סמדר טל
    21/08/2008

נשירת פרווה קיימת לכל בעלי החיים. בעונות מסוימיות של השנה, לדוגמא בקיץ ובעונות המעבר, הנשירה לרוב מוגברת יותר. לפני שאנחנו מנסים לטפל בנשירה חשוב לוודא כי כמות ואופן הנשירה לא מעידה על בעיה רפואית. הוטרינר שלך יוכל לבדוק את החתול ולהעריך האם העור והפרווה נראים בריאים. נשירה יכולה לנבוע ממחלות עור למיניהם, הזנה לקויה ומחלות פנימיות שונות ולכן חשוב לוודא כי הנשירה היא אכן "טבעית" ולא בגלל איזשהו גורם רקע.
    חשוב לוודא שהחתול אוכל מזון חתולים מאיכות טובה ומטופל באופן סדיר נגד טפילים חיצוניים. ישנם מקרים שעוזר להוסיף חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6 אך גם כאן ישנם מגוון רחב של מוצרים בשוק, חלקם מומלצים יותר וחלקם פחות. הוטרינר שלך יוכל להמליץ על מזון ותוספי מזון מאיכות טובה.
    סירוק של החתול על בסיס יום יומי יכול לעזור לצמצם את הנשירה בבית כי בפעולת הסירוק אנחנו למעשה מסירים את הפרווה המתה, אשר נושרת.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיירת חדשה בגינה
    אמא מודאגת
    10/08/2008

שלום רב, אני גרה בדירת גן ולאחרונה הצטרפה אלינו חתולה + 4 גורים (אני לא יודעת אם ההמלטה נעשתה אצלי בגינה), אתמול בלילה שמעתי ייללות מצוקה מאחד הגורים הקטנים וגיליתי שהגור הסתבך ברשת החוטים של שער הכדורגל של בניי. אני ובעלי יצאנו החוצה לנסות לשחרר את הגור והאמא ישר התחילה לתקוף אותנו אצלחנו בכוחות משותפים להבריח את האמא ולשחרר את הגור (גזרנו את הרשת) הבעיה שלי היא כזאת: האמא מאוד תוקפנית אפילו אם את מסתכלת אליה ממרחק היא ישר מנסה לתקוף, אני לא מרשה לילדי לצאת לגינה הפרטית שלנו מפחד שהחתולה תתקוף. יש לציין שאני לא מאכילה אותה אל מנת שתסתלק אבל כנראה שטוב לה אצלנו. מה אפשר לעשות חשבתי לקרוא לרשויות העירייה לטפל בזה אבל אני חוששת שהם ירדימו אותם. מה ניתן לעשות על מנת להחזיר את הגינה שבבעלותי מהדיירים הלא כל כך רצויים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דיירת חדשה בגינה

הוספת תגובה

• חתולה בגינה

ד''ר סמדר טל
    21/08/2008

ראשית, חשוב שתתפסו מרחק מהאם והגורים. לפי התאור שלך,נשמע שחתולת הרחוב שזה עתה המליטה מרגישה מאוימת בכל נסיון ליצור קשר איתה או עם הגורים. התוקפנות שלה נובעת מנסיון לגונן על הגורים הקטנים שלה שטרם יכולים להיות עצמאיים. העובדה שאינכם מאכילים אותה אכן לא תעודד את השהייה שלה בגינה. עם זאת, ישנה סבירות שהיא תשאר בגינה תקופה עד אשר הגורים שלה יהיו קצת יותר עצמאיים. על מנת לסלק אותם מהגינה את יכולה ליצור קשר עם העירייה או עם אחת האגודות או העמותות, לצערי, אינני בטוחה שיהיו להם פתרונות טובים לחתולה והגורים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
    s
    08/08/2008

יש לי כלב שממש אוהב אורז זה מותר ובכלל איזה מאכלים מותר -מרק עוף ? גזר?

הוספת תגובה

• אורז לכלב

ד''ר נורית פרנקל
    09/08/2008

רצוי שכלבך יקבל את מירב התזונה שלו ממזון כלבי מסחרי, רצוי מאיכות טובה. אם את רוצה לתת לו תוספות ביתיות אפשר אך חשוב שהן יהיו רק תוספות ולא עיקר התזונה. כלב הוא לא בן אדם קטן ולכן הוא לא יכול להתקיים רק ממזון של אנשים אלא אם את בונה לו תפריט שמכיל את כל הדברים שהוא צריך לקבל.
    אם מדובר רק על תוספות אז ישנם מספר מזונות שעדיף להימנע מהם. רצוי לא לתת מזון שהוא יותר מדי מתובל מאחר וזה יכול לגרום לבעיות במערכת העיכול כמו שלשולים והקאות. מומלץ לא לתת מזונות שהם מאוד שומניים מאחר והם עלולים לגרום לבעיות בלבלב. אסור לתת מזונות המכילים בצל, שום, שוקולד, ענבים או צימוקים מאחר והם עלולים לגרום לכלב להרעלה. אסור לתת עצמות מאחר ועצמות עלולות להתפרק לחתיכות קטנות העלולות לפצוע את מערכת העיכול בנוסף הן עלולות לגרום לחסימות מעיים.
    יש לקחת בחשבון שלכל כלב יכולה להיות רגישות אינדבדואלית למזון כזה או אחר ולכן במידה והכלב לא מרגיש טוב אחרי מזון מסוים מומלץ לא לחזור ולתת לו את מזון זה.
    ניתן לתת אורז וגזר, חשוב רק שיהיה במידה וכתוספת למזון המסחרי שלו.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה