פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טוקסופלסמה
    זגש
    06/07/2008

שלום רב, הנני בחודש הרביעי להריוני, אינני מחוסנת לטוקספלמה לא נמצאת במגע עם חתולים למשפחתי יש כלבה, ובמקרה במפגש עם הכלבה בחוץ הכלבה קפצה עליי ושרטה אותי שריטה קלה רציתי לדעת עם יש סיכוי להידבקבטפיל כתוצאה משריטה זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טוקסופלסמה

הוספת תגובה

• טוקסופלסמה

ד''ר סמדר טל
    14/07/2008

לא נדבקים במחלה על ידי שריטה של כלב. לרוב ההדבקה היא על ידי אכילת בשר לא מבושל, פירות וירקות שאינם שטופים, מגע עם צואה של חתולים.

רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון מומלץ לכלבה מבוגרת
    אלין
    06/07/2008

הפינצ'רית שלי בת ה 13 אוכלת יוקונובה סניור ולאחרונה שמתי לב שהמזון הזה גורם לבלוטות האנאליות שלה להסתם , גזים ועצירות. אני רוצה להחליף לה את המזון, אבל לא יודעת במה לבחור, המבחר גדול וקשה להחליט מה הכי כדאי ומומלץ בשבילה, בהתחשב בגילה המתקדם והצורך לקבל מזון איכותי שיענה על כל הדרישות - טעימות גבוהה, יציאות טובות וויטמינים נחוצים. אשמח להמלצתך למזון מתאים עבורה , כרגע אני מתלבטת בין פרופק,פרופלן וטכניקל (כולם סניור) תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מזון מומלץ לכלבה מבוגרת

הוספת תגובה

• מזון לכלבה מבוגרת

ד''ר סמדר טל
    14/07/2008

מצוין שכלבתך אוכלת מזון סניור בגילה. צר לי אך אינני יכולה להמליץ במסגרת פורום זה על חברת מזון כזו או אחרת. אני מציעה לך להתייעץ עם הוטרינר המטפל שלכן.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    06/07/2008

שלום לא קיבלתי תשובה לשאלתי מ-29/6 במידה ולכלב יש תולעת הפארק האם זה מסוכן לאנשים? הכלבה שלי אוכלת צואה ויש לי ילד בן 3 שמשחק איתה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תולעת הפארק

ד''ר סמדר טל
    14/07/2008

אין זה מדבק לאנשים. זה עובר לכלב על ידי חיפושית זבל היושבת בצואת כלבים. אך אם יש חשש והכלב נגוע או לא מטופל יש להתחיל לטפל בהקדם מאחר וזה עלול להיות מסכן חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצים תוצרת בית
    אסף
    05/07/2008

שלום. לאחרונה התחלתי לגדל בחצרי תרנגולות,תרנגולות הודו ואווזים (זוג מכל מין) רציתי בבקשה לדעת אם יש סכנה בשימוש בביצהם בתפריט הביתי ואם קיים סיכון מעצם קירבת העופות לבני הבית בהידבקות במחלות מעבר לשפעת העופות אם קיימות מחלות נוספות המועברות לילדים או מבוגרים.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ביצים תוצרת בית

הוספת תגובה

• עופות

ד''ר נורית פרנקל
    05/07/2008

ישנם כל מיני קריטריונים כיצד מומלץ לגדל תרנגולות ואווזים ומה להאכיל אותם. אני ממליצה שתפנה את השאלה לוטרינר המתעסק עם עופות על מנת לקבל המלצות לגבי הגידול שלהם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה מוגדלות + אשכים נפוחים
    מיכאל
    04/07/2008

שלום, לפני כחודש הבחנו בבלוטות לימפה נפוחות בגרון של כלבנו, מסוג הרדל טרייר, בן 9 שנים. הוטרינר שלח ביופסיה לבדיקה ונשללה האפשרות של לימפומה. שבועיים לאחר מכן הבלוטות התנפחו עוד יותר ובבדיקה אצל וטרינר אובחן כי כל בלוטות הלימפה נפוחות. בשלב ההוא התחלנו טיפול אנטיביוטי בדוקסילין (כמוסה אחת ביום במשך שבועיים). היום (4/7/08) הבחנו בכך שהאשכים שלו התנפחו בצורה משמעותית וקיבלו גוון כהה סגול-שחור. בעצת הוטרינר, הפסקנו את הטיפול האנטיביוטי והתחלנו לתת לו פרדניזון (25 מ"ג פעמיים ביום). ראינו באינטרנט תסמינים דומים למחלה שנקראת "טימומה", שם מוזכר כי אחת מתופעות הלוואי היא אשכים מוגדלים. חשוב לציין שלכלב יש תיאבון כרגיל ולא נראה שינוי כלשהו בהתנהגותו. הבלוטות עדיין נפוחות, אבל אין שוני משמעותי בנפיחות מאז לפני שבועיים. היינו מאוד שמחים לשמוע חוות דעת נוספת באילו מחלות ייתכן ומדובר, דרכי טיפול מומלצים וכו'. תודה רבה מיכאל

הוספת תגובה

• קשרי לימפה מוגדלים, אשכים נפוחים

ד''ר נורית פרנקל
    05/07/2008

האם בוצעו גם בדיקות דם מלאות לכלב? כיצד בוצעה הבדיקה של קשרי הלימפה,האם על ידי אספירציה או שממש נלקחה ביופסיה מהאזור? מה כן חזר בתשובות של הבדיקה? קשה לי לומר על סמך המידע שכתבת ומבלי לבדוק את הכלב על איזו מחלות מדובר. אני ממליצה, במידה ולא נעשה, לבצע המשך איבחון על מנת לנסות למצוא את מקור הבעיה. בשלב ראשון כדאי לקחת בדיקות דם ושתן על מנת לראות אם ישנם שינויים באיברים בתוך הגוף מעבר למה שאתם רואים מבחוץ. האם נעשו בדיקות כלשהן לאשכים? בנוסף אני ממליצה להתייעץ עם הוטרינר שלכם בנוגע לטיפול אשר הוצע ומדוע. במידה והתשובות לא מספקות אתכם ניתן לפנות לחוות דעת שניה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר נורית שלום,להלן תשובה לשאלותיך

מיכאל
    05/07/2008

ראשית תודה רבה, על התשובה המהירה, בהמשך לשאלותיך, לפני חודש כאשר הבחנו בבלוטות המוגדלות בגרון הכלב, בוצעה בדיקת דם שיצאה תקינה, מעבר לכך בוצעה בדיקה של הפרוסטטה - היתה סימטרית ללא סימני פתולוגיה, כמו כן בוצעה בדיקת קשרי לימפה ע"י אספירציה - הבדיקה חזרה ללא ממצאים פתולוגיים, באותה העת (לפני כחודש) בוצעה בדיקה לאשכים ע"י מישוש והם לא היו מוגדלים, מעבר לכך לא נעשו בדיקות נוספות לאשכים, אציין גם שבטיולים האחרונים עם הכלב נראה שהוא מתקשה במתן צואה, בתחילת השבוע נבצע לכלב גם בדיקות דם ושתן על פי המלצתך, החשש הוא רק שבגלל שהוא לוקח פרידניזון (25 מ"ג פעמיים ביום) ישנו סיכוי כי הבדיקות ייצאו לא נכונות, הכלב אצלנו כבר תשע שנים, הוא חלק מהמשפחה, אנו צמאים לרמז שיעזור לנו במציאת טיפול הולם לכלב, אודה לך מאוד אם תצליחי לשפוך קצת אור על הבעיה ולתת לנו שם של מחלה או בעיה שאולי מדובר בה, כך אולי נוכל לעזור לכלב, שוב תודה רבה, מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשרי לימפה מוגדלים, אשכים נפוחים

ד''ר נורית פרנקל
    14/07/2008

צר לי אך אינני יכולה לתת אבחנה או שם של מחלה רק על סמך הנתונים שכתבת לי ומבלי לבדוק את הכלב. אני חושבת שהשלב הראשון הוא בדיקות דם ושתן מקיפות, על אף השימוש בסטרויאידם. בנוסף יתכן ויש צורך לבצע אולטראסאונד בטן על מנת לראות את הפרוסטטה ואת שאר האיברים בבטן. במידה ואינכם מרגישים שאתם מתקדמים לכיוון של אבחנה, ובוודאי אם מופיעים כעת סימנים חדשים (קושי בתן צואה) כדאי לקחת את הכלב לחוות דעת נוספת, ניתן גם להתייעץ עם מומחים אשר נמצאים בבית החולים הוטרינרי בבית דגן. בכל מיקרה כדאי לקחת איתכם עותק של התיק הרפואי של הכלב על מנת שהוטרינר יוכל לראות מה נעשה ואיזה טיפולים ניתנו.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכלב שלי אוזן עומדת ואוזן לא
    לילב
    04/07/2008

יש לי כלב מעורב לברדור ורועה גרמני,הוא גור גילו בערך בין 4-5 חודשים. יש לו אוזן אחת עומדת ואחת לא. האם האוזן השניה תעמוד בהמשך? אם לא מה אפשר לעשות? כי ממש ממש רואים את זה! תענו לי בבקשה הכי מהר שאפשר! בתודה לילב לוצטו.

הוספת תגובה

• אוזן נפולה

ד''ר נורית פרנקל
    05/07/2008

כיוון שהכלב שלך הוא כלב מעורב לא בטוח שהאוזניים שלו יעמדו (גם בכלבים גזעיים לפעמים יש בעיות). עם זאת, אין לדעת מאחר והכלב עוד צעיר. ישנם מגדלים ה"עוזרים" לאוזניים לעמוד בעזרת שיטות מיוחדות ואת יכולה להתייעץ עימם. בכל מיקרה אני ממליצה לעשותת זאת רק אצל מישהו מקצועי שעשה זאת בעבר על מנת לא לגרום לנזק לאוזן. ניתן גם לתת לאוזניים ולכלב לגדול לבד ולראות איך יראה בסוף, אני בטוחה שהוא חמוד ומקסים ללא קשר לאוזניים עומדות או נפולות.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת ארוך אבל חייבת חוות דעת נוספת!!
    שני
    03/07/2008

היי, לפני שלושה ימים אספתי שני גורי כלבים שרק נולדו, הם ננטשו במרכז מסחרי בעיר שלי..ככל הנראה מסוג רידג'בק מעורב. כרגע הם נמצאים אצלי ואני נותנת להם תחליף חלב ורציתי לדעת כמה דברים. 1. האם בכל פעם שהם בוכים אני צריכה לתת להם אוכל?כי אני נותנת להם כל ארבע שעות אבל לפעמים זה נראה שהם רוצים יותר..האם מותר לי לתת להם יותר? או להשאיר את זה כל ארבע שעות? 2. הסוג רידג'בק נחשב למסוכן? 3. אתמול שמתי לב שעל השמיכה שלהם היו סימני דם, האם זה יכול להיות כתוצאה ממאמץ להוציא צואה? שמתי טיפת שמן בחלב ולא היו יותר סימנים של דם, האם בכל זאת אני צריכה לקחת אותם לוטרינר?חשוב לציין שוטרינר ראה אותם ביום שהם נולדו.. 4.יש להם פרעושים ואני יודעת שבגיל הזה עניין הפרעושים עלול להיות מסוכן ולכן מה שעשיתי זה לקחתי מעט מאוד מתרסיס פרונטליין ומרחתי על גבם, האם עשיתי נכון? בעקרון בעוד יומיים עושים אצלי בבית ריסוס נגד ג'וקים ופרעושים, האם זה יהיה מסוכן לגורים לשהות בבית אחרי הריסוס? אני ממש מבקשת בכל לשון של בקשה שתשתדלי לענות לי על כל השאלות כי הגורים האלה ממש חשובים לי ואני רוצה לדעת שאני עושה את הכל כמו שצריך.. אם תוכלי לתת לי תשובות לפי המספור של השאלות אני אודה לך מאוד! תודה וסליחה על האורך !!!! ואגב למי שרוצה הכלבים יוצעו לאימוץ בעוד כחודשיים !!!

הוספת תגובה

• תשובות לגבי גורים יתומים

ד''ר נורית פרנקל
    05/07/2008

האם את יודעת בני כמה הגורים? מצוין שאת מאכילה אותם בתחליף חלב, מומלץ שזה יהיה תחליף חלב המיועד לגורי כלבים. הכמות והתדירות שיש להאכיל אותם תלוי בגיל שלהם. אם הם מאוד צעירים יתכן ואת צריכה להאכיל אותם בתדירות יותר גבוהה. אני ממליצה לקחת אותם לבדיקה אצל וטרינר על מנת שיוכל לבדוק אותם ולראות כיצד הם מתפתחים וגדלים ואף להראות לך כיצד וכמה מומלץ להאכיל אותם על מנת שחלק מהתחליף לא יכנס בטעות לקנה הנשימה במקום לושט. בנוסף יש לראות מה מקור הדם הזה שראית ולתת טיפול בהתאם. האם ראית אותם נותנים שתן וצואה? בנוסף חשוב לשמור שיהיו בסביבה חמימה ורכה כיוון שגורים קטנטנים לא תמיד מצליחים לשמור על חום גופם. טוב שעשית להם טיפול כנגד פרעושים, לרוב כתוב על הבקבוק כמה יש לשים בהתאם למשקל גוף וזה הכמות שמומלץ לשים. לגבי הריסוס בבית הוא עלול להיות מאוד מסוכן לגורים. ביום שמרססים יש להוציא את הגורים מהבית לכמה שיותר שעות, אני ממליצה אפילו ליום שלם. יש להגיד למרססים שיש לכם בעלי חיים בבית. בנוסף אני ממליצה לשטוף את הבית היטב לפני שמביאים את הגורים הביתה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת,ולשאלתך..

יסמין
    05/07/2008

הגורים בני שבוע בלבד, סימני הדם שראיתי היו כנראה כתוצאה מקושי בלהוציא צואה כי מאז ששמתי טיפת שמן בתחליף חלב הם נותנים צואה באופן תקין וסימני הדם נעלמו לגמרי. בעקרון הם מתפתחים באופן תקין אני רואה כבר הבדל בין הימים הראשונים שהבאתי אותם לבין הימים האלה. ועוד דבר ברשותך, אני אמורה להשאיר אותם אצלי עד שהם יוכלו לאכול אוכל מוצק, אמרו לי שזה לוקח בין 3 שבועות לחודשיים. את יודעת בוודאות עד איזה גיל אני צריכה שיהיו אצלי? כי אני לא רוצה להחזיר אותם לעמותה לפני הזמן.. ועוד דבר אחד קטן..שמתי לב שהם מלקקים אחד את השני וכששמתי להם את תרסיס הפרעושים פחדתי שהם יבלעו את החומר, אז הפרדתי אותם לחצי שעה עד שהחומר ייספג, האם זה בסדר? או שאני צריכה להפריד אותם ליותר זמן? ודבר אחרון בהחלט, אני מסננת להם את התחליף חלב כדיי שלא ייחנקו מגושים שלא נמסו, האם זה בסדר? תודה רבה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורים

ד''ר נורית פרנקל
    14/07/2008

בגיל שלושה- ארבעה שבועותניתן כבר להציג לגוריםמזון מסחרי רטוב המיועד לגורי כלבים ובהמשך מזון יובש. כאשר יש אמא, הזמן שלוקח להם להיגמל לחלוטין הוא בסביבות גיל חודשיים. כיוון שאת מתפקדת כמו האמא שלהם צריך לבחון את קצב בבתקדמות שלהם עם המזון הרגיל ולראות בהתאםמתי זה הזמן להתחיל לרדת בצורה הדרגתית בתחליף חלב. יש לעשות זאת לאט ובצורה מבוקרת.
    מאחר וכבר עבר זמן מאז ששמת את התרסיס נגד פרעושים, אם אף אחד לא הראה סימנים חריגים כנראה שהם בסדר.
    רצוי לערבב את התחליף חלב כמה שיותר על מנת שלא יהיו גושים. ברגע שאת מסננת יתכן והם בעצם מקבלים בעיקר נוזלים ופחות מהרכיבים בתחליף שהם צריכים . לכן תערבבי היטב ותשדלי להמיס את כל הגושים ואז לתת להם.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרציות והמון...
    אסף ארץ קדושה
    30/06/2008

שלום אני אסף ויש לי כלב לברדור, גולדן וזאב לבן (לא בטוחים). לפני יומיים בערך מצאתי המון (בסביבות 20 ומשהו) קרציות בחדר שלי בו הכלב שלי ישן במשך כמה חודשים עד לפני שבוע בערך, לפני שבוע הוצאתי אותו מהחדר והוא ישן כרגע מחוץ לחדרי אבל עדיין בבית וכמו שאמרתי מצאתי המון קרציות לפני יומיים, היום חזרתי הביתה בלילה ושוב מצאתי בסביבות 15 קרציות בחדר שלי, אני לא יודע מה לעשות ואיך אני עוצר את זה... אם אפשר תשובה איך לטפל בקרציות בחדרי וגם איך אני מונע מהקרציות להיות על הכלב שלי? בתודה, אסף...

לקביעת תור
    סגירה
    קרציות והמון...

הוספת תגובה

• קרציות

ד''ר נורית פרנקל
    05/07/2008

האם הכלב מטופל נגד פרעושים וקרציות באופן שיגרתי? האם ראית על הכלב קרציות. קרציות הינן מאוד מסוכנות לכלבים ועלולות להעביר מחלה בשם ארכליכיה (קדחת קרציות). בשלב ראשון מומלץ לטפל בכלב כנגד טפילים חיצוניים. ישנם קולרים נגד קרציות , אך יש לשים לב בן כמה הכלב כי הקולרים הללו אסורים בגיל צעיר. הקולר לרוב מחזיק מספר חודשים ומומלץ שלא יהיה במגע עם מים. ישנם הרבה סוגים וחברות ואני ממליצה לך להתייעץ עם וטרינר לגבי מוצרים מומלצים. ישנם גם אמפולות אשר שמים פעם בחודש אשר יעילים כנגד פרעושים וקרציותגם יחד.
    לגבי הקרציותבחדר שלך,אםהקרציות שם ללא קשר לנוכחותו של הכלב יתכן ויש צורך לעשות הדברה בבית. מומלץ לעשות זאת עם חברה מומלצת. חשובלציין בפניהם כי יש לכם בעלי חיים בבית. יש להרחיק את הכלב מהבית למשך היום (רצוי כמה שיותר זמן) ןלשטוף את הבית לפני שמחזירים את הכלב הביתה וזאת מאחר וכלבים רביםרגישיםלחומרים אלו.
    בנוסף מאחר ומדובר פה בכמויות מאוד גדולות של קרציות אני ממליצה לקחת את הכלב לוטרינר ולבצע בדיקת דם על מנת לראות אם יש חשד לקדחת קרציות. אם ישנו חשד למחלה יש לטפל בהתאם.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים
    ענבר פינטו
    29/06/2008

יש לי חתולה והיא גורה והיא לא מפסיקה לשלשל כל דקה והיא סובלת מזה..גם יש לה נפיחות שם מה אני צריכה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים

הוספת תגובה

• גורה משלשלת.

ד''ר נורית פרנקל
    05/07/2008

שלשול יכול לנבוע ממגוון של גורמים, מטפילי מעיים למיניהם , מחלות גורים, שינויים בהזנה וכו'. אני ממליצה לקחת את החתולה לבדיקה רפואית אצל הוטרינר ולהביא עימך דגימה מהצואה שלה. צריך לבדוק את החתולה ואת הצואה שלה. לראות האם מדובר בטפילי מעיים או משהו אחר ולתת טיפול בהתאם. בינתיים מומלץ שתאכל מזון קל עיכול intestinal או להכין לה בבית עוף ללא תבלינים עצמות או עור ואורז לבן ללא תבלינים.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול נשכן..
    רותי
    27/06/2008

יש לנו חתול בן שלושה חודשים בערך..בשבועיים האחרונים הוא התחיל לנשוך ללא הרף.כל ניסיונותינו ללמד אותו לא לנשוך עולים בטוהו..מה ניתן לעשות?.??הוא חתול מתוק לעיתים רגוע ומתפנק ולעיתים תזזיתי..(הוא גדל רק בתןך הבית) חצי פרסי.. אשמח לשמוע עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    חתול נשכן..

הוספת תגובה

• חתול נשכן

ד''ר סמדר טל
    05/07/2008

קודם כל צריך הרבה סבלנות בכל הנוגע לחתולים. חתולים הינם באמת קשים יותר לחנוך לעומת כלבים, אך אין זה אומר שלא צריך לנסות לחנך אותם. החתול שלך נמצא כעת בגיל שהוא משחק עם כל דבר כולל איתך. מומלץ שיהיו לו בבית מגוון של משחקים לשחק עימם. בכל פעם שהוא מנסה לנשוך ולשחק איתך יש לתת לו צעצוע במקום שיעסיק אותו עד לפעם הבאה. בנוסף במידה ועושה משהו שאסור ניתן לומר לו לא בקול תקיף, לאט לאט הוא יבין שזה מקושר למעשה שאסור לעשות.
    במידה והמצב ממש בלתי נסבל את יכולה להתייעץ עם מומחה לבעיות התנהגות בחתולים.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורה עם דלקת עיניים
    נעמה
    24/06/2008

שלום,
    האם אפשר לשים משחת סינטומיצין לגורה בת חודשיים?

לקביעת תור
    סגירה
    גורה עם דלקת עיניים

הוספת תגובה

• דלקת עיניים

ד''ר נורית פרנקל
    25/06/2008

האם מדובר על גור חתולים או גור כלבים? אין מניעה להשתמש במשחה זו אך אם יש לגורה דלקת עיניים כדאי לקחת אותה לבדיקה אצל וטרינר. יש לוודא שמדובר רק על דלקת קלה ולא משהו חמור מזה. בנוסף יתכן ולאחר הבדיקה ימליצו לך לטפל בסוג אחר של משחה או טיפות עיניים אשר מתאימות באופן ספציפי לבעיה. אני ממליצה לא לנסות יותר מדי זמן לטפל לבד בבית מאחר הבעיה עלולה להחמיר ולהסתבך וחשוב שוטרינר יבדוק ויראה במה מדובר.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד רפואי וטרינרי
    שרון
    24/06/2008

שלום רציתי לדעת אם התעודה שמקבלים ממכון מגיד שזה לימודים של סיעוד רפואי וטרינרי שלומדים בקמפוס ברחובות ובבית חולים הוטרינרי בבית דגן?והאם יש עבודה בתחום?

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד וטרינרי

ד''ר נורית פרנקל
    25/06/2008

כן, התעודה של מכון מגיד, זה מהלימודים אשר עוברים בבית דגן. לגבי עבודה בתחום, תמיד מחפשים אסיסטנטיות /ים מקצועיות לצורך עבודה במרפאות וטרינריות ואני מאמינה שככל שיש לך יותר ידע בתחום הסיכויים שלך למצוא עבודה הם טובים יותר. אם את מעונינת במידע לגבי הקורס אני ממליצה לדבר עם המזכירות ברחובות או בבית דגן ואם אפשר אף לדבר עם אנשים אשר סיימו את הקורס ויוכלו להמליץ לך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה

מיכל
    14/08/2009

האם יש עבודה בתחום? איפה? מה לגבי השכר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה

ד''ר קרן פרץ
    19/08/2009

אם את מעונינת במידע לגבי הקורס אני ממליצה לדבר עם המזכירות ברחובות או בבית דגן ורצוי גם עם אנשים אשר סיימו את הקורס ויוכלו להמליץ לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבעיה!!
    אירנה
    23/06/2008

שלום, יש לי חתול בן 6 שנים, במשקל של כ-8 ק"ג.
    לפני כשנתיים הייתה לו דלקת בשתן אשר טופלה בין היתר באמצעות מזון: CD.
    לפני כמה חודשים הופתעתי לגלות כי משום מה הפסיקו לייבא את המזון הנ"ל ובמקומו קיים תחליף שנקרא: ROYAL CANIN.
    החתול שלי אומנם אוכל את התחליף אך לאחרונה שמתי לב לתופעה מאוד מדאיגה. הצואה שלו יוצאת קשה, בכמות קטנה יותר וגם התדירות של מתן הצואה פחתה.
    הוטירנר המליץ לי על MALT SOFT שזה מונע כדוריות פרווה.
    אבל, אני עדיין לא רואה כל שיפור במצבו של החתול שלי.
    אני פונה אלייך בתקווה שתעזרי לי ולו במעט כי אני מאוד דואגת לבריאותו של החתול שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    בבעיה!!

הוספת תגובה

• מזון לבעיות שתן

ד''ר נורית פרנקל
    25/06/2008

כאשר משנים מזון זה בהחלט עלול לשנות את מרקם ותדירות הצואה, אך הדבר לא בהכרח מהווה בעיה. מאחר וחתולך חייב לאכול מזון רפואי לבעיות שתן זהו התחליף הטוב ביותר שיש כעת בשוק. עם זאת, בקרוב אמור לחזור לארץ מזון יבש C/D. אני יודעת שמזון רטוב מסוג זה כבר הגיע לארץ וקיים במרפאות וטרינריות.
    החומר אשר מיועד למניעתכדורי פרווה אכן אמור לעזור לרכך את הצואה. ישנם מוצרים שונים בשוק. באיזו תדירות וכמות את נותנת לחתולך את החומר. אם זה לא עוזר ניתן לנסות להעלות את התדירות.
    תמתיני בסבלנות אני מאמינה ש- C/D יבש יגיע בקרוב לארץ.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה מעוקרת עם סימני ייחום
    סמדר
    23/06/2008

שלום,
    כלבתי בת 7 שנים. מעוקרת מגיל 7 חודשים. בחודשיים האחרונים מתייחסים אליה הכלבים בישוב ככלבה מיוחמת. האם יתכן שמפרישה ריח כלשהו הדומה לריח בזמן ייחום? ואם כן, מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• ייחום?

ד''ר נורית פרנקל
    25/06/2008

האם כלבתך מראה גם סימנים של ייחום מעבר לזכרים הנמשכים אליה? האם זה קרה בעבר או רק בחודשיים האחרונים? במשך כמה ימים זה קורה כל חודש או באופן רציף לאורך כל החודש?
    לעיתים כאשר יש דלקת בוגינה הכלבות מפרישות ריח הגורם לזכריים להימשך אליהם. אם הבעיה ממשיכה אני ממליצה לקחת את הכלבה לוטרינר לצורך בדיקה ושלילה של בעיה רפואית. אם אפשר, רצוי לקחתה כאשר היא מראה את סימני הייחום, אם ישנו חשד כי אכן מדובר בייחום כדאי לקחת משטח וגינלי ולראות בהתאם למשטח האם היא אכן מיוחמת.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטוח רפואי לבעלי חיים
    יוסי
    23/06/2008

היי
    יש לי כלב ואני רוצה לבטח אותו
    ביטוח רפואי כזה
    יש לכם מושג לאן עליי להתקשר ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בטוח רפואי לבעלי חיים

הוספת תגובה

• ביטוח לכלב

ד''ר סמדר טל
    05/07/2008

ישנו ביטוח רפואי לחיות מחמד. הביטוח נקרא שי לידיד והינו דרך הפניקס. אני ממליצה לקרוא בעיון את הפוליסה לפני שאתה מחליט האם לעשות את ביטוח זה או לא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה