פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה
    אפרת
    05/08/2008

באיזה גיל אפשר לסרס חתול? אפשר בגיל שלושה חודשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• סרוס חתול

ד''ר נורית פרנקל
    09/08/2008

טכנית אין בעיה לסרס בגיל של שלושה חודשים אך הגיל המומלץ לסירוס הינו בסביבות גיל חצי שנה. עדיף לבצע את הניתוח כשהחתול כבר יותר קרוב לגודלו הסופי.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים מוזרים
    דנה
    02/08/2008

יש לי יורקשיירית טרייר בת שנה וחצי ולאחרונה ראיתי על כל אזור הבטן שיש לה מן נקודות שחורות קטנות כאילו פצעי גירוד. העניין הוא שלא נראה לי שהיא הצליחה לגרד את עצמה לכל אורך הבטן (אולי אני טועה?). בנוסף היא לפעמים מתגרדת באזור מסויים בגוף ואני לא רואה שיש לה קרציות/פרעושים. אני שמה לה פעם בחודש אדונטיקס ויש לה קולר נגד קרציות. מה יכול להיות פשר הכתמים? אני יכולה לשלוח תמונה במייל...

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים מוזרים

הוספת תגובה

• כתמים בבטן

ד''ר נורית פרנקל
    09/08/2008

כתמים בבטן יכולים לנבוע ממגוון של סיבות. יתכן ומדובר בפצעים בעקבות גירוד ובמקרה שכזה יש לחפש מה הוא הגורם לגירודים. מצוין שאת מטפלת בעוד עקבי ושוטף עם אמפולות נגד פרעושים אך יתכן וזו לא הסיבה לגירודים. מומלץ לקחת את הכלבה לבדיקה אצל וטרינר על מנת שיראה את הכתמים וינסה לקבוע האם זה נובע מגירודים. במידה וזה נובע מגירודים יש לחפש את הסיבה לכך.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיווי משקל
    סרגיי
    29/07/2008

שלום!!!! יש לי כלבה בת 15, לפני שבוע וחצי הופיע בעיה: פתעום התחילה לפרפר ועיניים מסתובבות, הויטרינר אמר שזה מחלת "כלב זקן" (פגיע במערכת שיווי משקל). אבל בדרך כלל המחלה זאת עוברת. השבוע רק החמיר הראש נותה הצידה ואינה מסוגלת ללכת , ככל הנראה גם לא לעשות שירותים. אני מוציא אותה בידיים לדשה אבל היא שוכבת מדי פעם זזה כמה ס"מ. בבקשה אולי מישהו יודע איך ניתן לרפה את מחלה? לפי בדיקות ויטרינר זה גידול במוח או מערכת עצבים קשורה לשיווי משקל. תודה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שיווי משקל

הוספת תגובה

• בעיית שיווי משקל

ד''ר סמדר טל
    31/07/2008

אם אכן מדובר ב"מחלת הכלב המזדקן" או בשמו המקצועי "old dog vestibular syndrome " אין איך לרפא את המחלה וזה ענין של זמן עד שאולי יעבור. אך, מאחר וכתבת שהוטרינר ציין שיתכן ומדובר בבעיה אחרת כדאי אולי להתייעץ עם רופא וטרינר מומחה לבעיות נוירולוגיות. רופאה שכזו נמצאת בבית החולים הוטרינרי בבית דגן. כדאי לקבוע אליה תור ושהיא תחווה דעה. אם יתכן ומדובר במשהו אחר יתכן ויהיה צורך לבצע איבחון נוסף.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיווי משקל

סרגיי
    31/07/2008

שלום לד"ר טל. קודם כל תודה רבה אל תגובתך!!!!! במכתב ציינת שניתן לפנות לד"ר נירולוגיסת בבית דגן. האם ניתן לקבל ממך כתובת שלו? האם ניתן לבוא למרפאה שלך ליעוץ נוסף? (כתובת?) ציינת גם שאולי זה יתרפה לבד אחר זמן, האם יש סימנים כלשהם שניתן לדעת אם זה יתרפה? האם דרך בדיקת דם ניתן לדעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שיווי משקל

ד''ר סמדר טל
    09/08/2008

יש לתאם תור לנוירולוגית בבית החולים בבבית דגן דרך המזכירה שם. אם לא נעשו בכלבתך בדיקות כלליות: ספירת דם, בדיקה ביוכימית ובדיקת שתן, מומלץ לבצע אותם. בדיקות אלו יכולות לתת מידע לגבי מצבה הכללי של הכלבה. בדיקות אלו לא יתנו מידע לגבי האם זה יתרפה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוחאי
    27/07/2008

שלום רב, עברתי לגור בשכונת נווה צדק בתל אביב. אני רוצה להתחיל לשחרר את הכלב שירד לבד ויטייל ויהנה. אני עובר קשה ואין לי זמן להוריד אותו. האם זה בסדר לשחרר כלב בגודל קטן לבדו בשכונה שקטה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיחרור של כלב

ד''ר סמדר טל
    30/07/2008

לדעתי, לא משנה מה גודלו של הכלב, זה לא בסדר לתת לו להסתובב חופשי. ראשית על פי חוק הדבר אסור. מעבר לכך, גם בשכונה שקטה הכלב עלול בטעות להגיע לכביש ולהיפגע ממכונית או להיכנס לריב עם כלב אחר. הדבר עלול להיות מאוד מסוכן לכלב ולדעתי חבל לקחת את הסיכון. אם אין לך זמן להוריד אותו תבדוק אפשרות של מישהו שיוכל להוריד אותו בשבילך גם אם זה תמורת תשלום.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לי
    24/07/2008

שלום רב, מה זמן הכי הרבה אפשר להשאיר את הכלב בבית בלי להוריד אותו? האם 12 שעות זה הכי הרבה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הורדה של כלב

ד''ר סמדר טל
    30/07/2008

זה מאוד תלוי בגודל הכלב, גילו ואופיו. בכל מקרה גם 12 שעות זה די הרבה זמן להתאפק ולא לעשות צרכים.אם את לא נמצאת בבית כל כך הרבה שעות או יותר מכך כדאי לבדוק אופציה של מישהו שיוכל להגיע להוריד את הכלב בשבילך.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור חדש
    חדוה
    20/07/2008

שלום, קיבלתי גור לברדור גזעי זכר כבן חודש ושבוע. אני ממש לא יודעת כלום על כלבים ומעולם לא גידלתי כלב..אמרו לי שרצוי לא להוציא אותו לחצר.. אינני יודעת למה. יש לי המון שטח מסביב לבית עם דשא ישר ואין שם שום סכנות מלבד חתולות רחוב כאלו שלפעמים באות אלינו, אמרו לי גם שזה לא טוב כי הוא עדיין לא מחוסן ויש בדשא קרציות וכו...בנוסף אמרו לי שכרגע לא צריך לחסן אותו... כאמור, אני ניזונה מ"אמרו לי ואמרו לי" האם באמת אלו דברים נכונים?(להוציא אותו והחיסונים), והאם הוא חייב לישון בלילה בתוך הבית?

לקביעת תור
    סגירה
    גור חדש

הוספת תגובה

• הפרשה מאף חתולה והתעטשות
    אורי חולין
    18/07/2008

הפרשה מאף חתולה התעטשות מוציאה הפרשה יש 2 חתולות פחות מגיל שנה אחת נאספה לביתנו עם הבעיה החתולות מלקקות אחת את השניה הבעיה עברה גם לחתולה השניה לפעמים יש קושי בנשימה אף סתום הטיפול היחידי שמקובל ע"י החתולות הוא מריחת נוזל באף או בפה מבקש הצעות לטיפול

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשה מאף חתולה והתעטשות

הוספת תגובה

• הפרשות מהאף והתעטשות

ד''ר נורית פרנקל
    24/07/2008

אם לחתולה יש הפרשות מהאף והיא מתעטשת וכעת הבעיה עברה גם לחתולה השניה יש לקחת אותן לבדיקה אצל הוטרינר. הוטרינר צריך לבדוק אותן ולראות האם מדובר בבעיה במערכת הנשימה העליונה או התחתונה ולתת טיפול בהתאם,יתכן ויש צורך בטיפול אנטיביוטי. אם אתה יכול לתת נוזל בפה אז יוכלו לתת לך אנטיביוטיקבה בצורה של סירופ לפה. בכל מקרה צריך לקחת אותן לבדיקה ואיבחון מאחר והבעיה עלולה להחמיר.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות חשובות.
    מימי
    18/07/2008

שלום ! (: יש לי כלבונת בת 5 וחצי,פינ"צרית מעורבת עם קלן ואני רוצה לפנק אותה מידי פעם (נניח 3 פעמים בשבוע) באוכל ביתי , אני לא נותנת לה שוקולד-לא חריף ולא מלוח. ראיתי תוכנית אירוח עם חיות ושם אמרו שגזר מזין ומותר לתת וזה טוב דווקא(האם התכוונו לגזר מבושל או שאפשר לתת גם קשה?) בכלל איזה ירקות אפשרי לתת לה? היא מאוד נהנית מהפינוק כמובן אז רציתי לדעת בגדול איזה סוגי מאכלים מותר ? היא נורא אוהבת לחם , פרוסת לחם לא תגרום לה לרע ? עגבניה שמעתי שזה טוב לעיכול חתיכה קטנה,זה נכון ? ושאלה שניה : כנראה מעומס החום ומהקרציות היא התחילה לגרד את עצמה בגב עם השיניים וכעבור כמה זמן שמתי לב שאין לה שערות בגב ויש לה פצעים והעור שלה רק באזור הזה של הגב נעשה כהה שחור כזה, ממה זה בדיוק? האם זה בגלל הקרציות שפצעו את העור? הן יכולות לגרום לעור להיות שחור? מחכה לתשובה אודה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות חשובות.

הוספת תגובה

• מזון ביתי, פרעושים וקרציות

ד''ר נורית פרנקל
    24/07/2008

אם את רוצה לתת לכלבתך מזון ביתי את יכולה. צריך לקחת בחשבון שכל כלב עלול להיות רגיש למזונות אחרים. מומלץ לא לתת מזונות שהם מתובלנים מאחר וזה עלול לגרום לשלשולים ו/או הקאות, מומלץ לא לתת חלב. מומלץ לא לתת עצמות. אסור לתת מזונות המכילים שום, בצל, שוקולד, ענבים או צימוקים מאחר והם עלולים להיות רעילים. אין בעיה לתת גזר חי או מבושל. באופן כללי אני ממליצה להמעיט במזונות ההביתיים וכשאת עיקר תזונתה תקבל כלבתך מהמזון המסחרי. צריך לזכור שכלב הוא לא בן אדם קטן וחלק גדול מהמזונות שלנו פשוט עלולים לגרום להשמנה מיותרת אשר עלולה להוביל למחלות. אם את מעוננת לפנק אותה את יכולה להוסיף לה מעט מזון רטוב משימורים המיועדים לכלבים. גם אז כדאי לא להגזים בכמות על מנת שלא תשמין.

מאוד חשוב לטפל לאורך כל השנה ובעיקר בקיץ נגד פרעושים וקרציות. הקרציות עלולות להעביר טפיל דם מסוכן לכלבים העלול לגרוםלקדחת קרציות. הפרעושים עלולים להעביר תולעים. בנוסף, הם גורמים לגירוי וגירודים רבים של הכלבה. ההשחרה של העור יכולה לנבוע מגירודים ופציעה של העור.אם העור נרא פצוע או אם היא ממשיכה להתגרד יש לקחת אותה לבדיקה אצל הוטרינר. בנוסף כדאי לטפל נגד הפרעושים והקרציות. נגד הקרציות אני ממליצה להשתמש בקולר ונגד הפרעושים להשתמש באמפולות שמפזרים על העורף של הכלב פעם בחודש.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה לחתול.!
    מרינה
    16/07/2008

יש לי חתול סיבירי, ארוך שיער ונוצר לו קשרים [גושי פרווה מחוברים ] בזנב. לאחר שגזרתי לו את גושי הפרווה, שמתי לב שחתול שלי התחיל להתנהג מאוד מוזר. הוא כל הזמן מזיז את הזנב בעצבנות, נושם בקצב מאוד מהיר ומשתולל כמו משוגע. למה הוא מתנהג ככה? , ואיך מטפלית בזה?..

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מוזרה לחתול.!

הוספת תגובה

• קשרים בזנב

ד''ר נורית פרנקל
    24/07/2008

אינני יודעת לומר לך מדוע החתול מתנהג מוזר לאחר שגזרת לו את הקשרים בזנב. חשוב להיזהר כשגוזרים את קשרים אלו מאחר ופעמים רבות הם ממש צמודים לעור ועלולים לפצוע את העור תוך כדי. כדאי להסתכל טוב על אזור הזנב לראות שאין שם פצעים או גירוי באזור. במידה והוא ממשיך להתנהג מוזר כדאי לקחת אותו לבדיקה אצל והטרינר על מנת שיוודא שלא מדובר בבעיה רפואית. באופן כללי מאוד חשוב לסרק את חתולים אלו על בסיס יום יומי על מנת למנוע היווצרות של קשרים אלו.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטירת כלבה
    יפית
    15/07/2008

הכלבה שלנו סבלה לאחרונה מבעיות לבביות וקיבלה טיפול תרופתי קבוע. היום אחר הצהריים, כמה דקות לפני שיצאנו מהבית, הוצאנו אותה לעשיית צרכים. היא מעט התנשפה אחר כך מההתרוצצות בחוץ (בתקופה האחרונה זה קרה לה תמיד לאחר כל יציאה שלה החוצה ). השארנו אותה בבית ויצאנו לעניינינו. כשחזרנו כעבור כ- 4 שעות מצאנו אותה ללא רוח חיים. עניין אותנו מתי ואיך זה קרה ועלתה בראשי מחשבה, בעקבותיה יש לי שאלה: האם לאחר כל אירוע של מוות, ובעקבותיו הרפיון הטבעי של השרירים, הכלבים מטילים שתן מאחר ששריר הסוגר לא פעיל עוד? לא מצאנו שאריות שתן בסביבת הכלבה כשנכנסנו הביתה. האם ניתן ללמוד מזה שהיא מתה סמוך מאוד לזמן שבו עזבנו את הבית, מאחר שכמו שציינתי היא הטילה שתן מחוץ לבית כשהוצאנו אותה , והשלפוחית עוד לא הספיקה להתמלא? אם נדע שזה קרה מיד לאחר שיצאנו אז אולי ניתן להסיק מכך שהסיבה למותה היתה שהיא לא הצליחה לחזור לנשימה רגילה לאחר שחזרה מהטיול בחוץ, נשארה ללא אויר ולכן לא החזיקה מעמד. אציין רק שבמשך כל היום היא התנהגה רגיל, לא נראתה חלשה במיוחד, אפילו נבחה וכשכשה בזנב. אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פטירת כלבה

הוספת תגובה

• פטירת כלבה

ד''ר נורית פרנקל
    24/07/2008

לצערי, אין לי איך לומר לכם ממה הכלבה נפטרה. מאחר וציינת שהיא היתה חולה במחלת לב יתכן והיה לכך קשר. לא ניתן לדעת על סמך הסימנים שתיארת איך ומתי זה קרה. יש לשמוח שלא נראה שסבלה במהלך היום והתנהגה כהרגלה, חשוב לזכור אותה כפי שהיתה ולא כפי שנמצאה. צר לי על האובדן שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטירת כלבה - שאלת הבהרה

יפית
    24/07/2008

אני מודה לך על התייחסותך לפנייתי. מעבר למה שציינת בתשובתך, האם רק תוכלי להוסיף ולענות לי על שאלתי: האם לאחר כל אירוע של מוות, ובעקבותיו הרפיון הטבעי של השרירים, הכלבים מטילים שתן מאחר ששריר הסוגר לא פעיל עוד? יכול להיות שזה יעזור לנו כפי שציינתי בתיאור השעות האחרונות לחייה להבין את מהלך הנסיבות לפטירתה, לפי חישובי הזמנים. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורי הריצ'בק-כמה עניינים אחרונים..
    טל
    14/07/2008

איך אני אמורה לדעת כיצד להימנע מהכנסת תחליף החלב לקנה הנשימה או לריאות? האם אני אמורה להפסיק את ההנקה כל כמה שניות? או להחזיק את הבקבוק בצורה מסויימת? ושאלה אחרונה..עד עכשיו הייתי מסננת להם את התחליף כי פחדתי שהם ייחנקו מגושים, האם פגעתי בהם שסיננתי את התחליף? הם בני 3 שבועות..פתחו אתמול עיניים.. תודה רבה רבה!!!!!

הוספת תגובה

• האכלת גורים המשך

ד''ר נורית פרנקל
    24/07/2008

אם הגורים גדלים ועלו יפה במשקל אני מניחה שלא פגעת בהם בכך שסיננת את תחליף החלב. כדאי לגשת למרפאה וטרינרית עלמנת שיראו לך בדיוק איך להאכיל את הגורים.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגור יש מן גוש קשה בגרון מה זה?
    ברק
    14/07/2008

שלום יש לי גורים בני 3 שבועות לשנים מהם גיליתי גוש באזור הגרון ממש גדול וקשיח כשלחצתי עליו הגור הרגיש שלא בנוח יום עבר והאזור הזה ממש מים כאילו הוא מזיע ואצל האחר גדל פצע מוגלתיי באזור נראה בגלל הזיעה מה זה יכול להיות האם זה דבר שכיח שעובר עם הזמן או שצריך לטפל בזה בהקדם? והגור לא בוכה או משהו בזמנו כאילו זה לא מפריע לו אבל אני חושב שקשה לו לנשום..קצת

הוספת תגובה

• גור עם פצע בגרון

ד''ר נורית פרנקל
    24/07/2008

אם מגע באזור גורם לגור לחוסר נוחות יש לקחת אותו לבדיקה. בנוסף אם התפתח באזור פצע מוגלתי יתכן והדבר נובע מזיהום שהיה שם בעור, יתכן בעקבות פציעה, אשר התפוצץ וזה גרם לתוכן המוגלתי לצאת. במקרה שכזה בודאי שיש לקחת את הגור לוטרינר יש לבדוק את הפצע, לנקות אותו ויתכן ויהיה אף צורך לתת לגור טיפול אנטיביוטי. המלצתי היא לא להמתין ולקחת את כל הגורים לבדיקה ראשונית אצל הוטרינר.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים לפינצ'ר שלי
    קארין
    11/07/2008

שלום וברכה, שמי קארין וראשית אני מודה מאוד על עצם הפורום הנפלא הזה. כעת לשאלתי: לפינצ'ר שלי (בוגר בן ארבע), נדמה כי יש דלקת עיניים לא סימפטית. סביב עיניו נוצרים לאחרונה קרומים ירקרקים. תהיתי אם אוכל לטפטף לו טיפות עיניים רגילות או שמא אסור? איך אוכל להבריא את הדלקת?אודה מאוד מאוד על תגובתכם. שבת שלום ותודה מראש, קארין

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים לפינצ'ר שלי

הוספת תגובה

• דלקת עיניים

ד''ר סמדר טל
    14/07/2008

כדאי לקחת את הכלב לבדיקה אצל הוטרינר. לא כל סוג של טיפות או משחת עיניים של אנשים מיועדת גם לכלבים וצריך להזהר מה מכניסים לעין על מנת לא לגרום לנזק. בנוסף הוטרינר יוכל להעריך את חומרת הדלקת ולתת את הטויפול המתאים ביותר. אם מדובר על דלקת קלה ניתן לעשות בבית קומפרסים עם תה קמומיל (יש לתת לזה להתקרר קצת כדי ולא לשים משהו רותח או חם על העיניים) לעיתים זה יכול לעזור. אך , לפי התאור שלך נשמע שיש צורך בטיפול נוסף מעבר לקומפרסים, לצורך כל יש לקחת את הכלב לבדיקה אצל הוטרינר.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות לחתולה?
    ליאור
    08/07/2008

האם יש פתרון שדומה לגלולות למניעת הריון, בו ניתן להשתמש עבור חתולות כדי להימנע מניתוח עיקור, ומהם היתרונות/חסרונות של כל שיטה? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות לחתולה?

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה, תודה

ליאור
    19/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקור חתולה

ד''ר נורית פרנקל
    24/07/2008

בעבר היו רופאים אשר השתמשו בטיפול בעזרת הורמונים על מנת לימנוע יחומים אך היום הדעה הרווחת היא לא להשתמש בתרופות אלו. ההורמונים האלו מאוד מסוכנים ועלולים לגרום לתופעות לוואי כמו התפתחות של גידולים סרטניים. היום הדעה הרווחת היא שמומלץ לעקר. מומלץ לעקר לפני ייחום ראשון כי אז זה מוריד משמעותית את הסיכון לחלות בגידולי עטין. בנוסף מומלץ לעקר על מנת למנוע אפשרות של התפתחות של דלקת רחם, מצב העלול להיות מסכן חיים.
    ניתוח העיקור הינו פשוט למדי, במהלך הניתוח מוציאים את השחלות והרחם. לרוב החתולה תחזור לעצמה כבר לאחר יום- יומיים. יש לקחת בחשבון שלאחר העיקור מאזן ההורמונים בגוף משתנה ולפעמים יש לבעל החיים נטייה להשמין, מסיבה זו מומלץ פשוט לתת לה את כמות המזון המומלצת (בהתאם להוראות היצרן על השק של האוכל) ולא לתת לה כמות בלתי מוגבלת.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאור
    09/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה מרססת
    מרינה
    08/07/2008

שלום, יש לי חתולה, קסי, בת 9 וצי ובכמה שנים האחרונות היא התחילה לרסס בבית, במיוחד לאחרונה היא עושה את זה ממש הרבה. היא מרימה זנב כמו חתול זכר ומרססת וילונות ספות וכל דבר. לפעמים היא גם מתיישבת ועושה שלולית על הריצפה או על איזה בגד שזרוק על הריצפה. זה נורא מייאש, אנחנו מכבסים וילונות לפחות פעם ביום והשטיח מפיץ ריח נוראי. נדמה לי שחשוב לציין שיש עוד חתולה בבית, פז, הבת של קסי. אבל לא נראה לי שקסי רואה בפזי יריבה או משהו. נראה לי שקסי לא משתינה בארג החול שלה כלל, אלא רק ברחבי הבית (את צרכיה האחרים היא עושה בארגז). אבל אין מצב שיש לה בעיות בהחזקת השתן, כי רואים שהיא בוחרת לה מקום לסמן בו חופרת שם (עושה תנועות של חפירה על הריצפה) ועושה שם פיפי. חשבתי אולי מפריע לה שפזי משתמשת בארג חול ובגלל זה היא לא משתינה בו אבל למה היא עושה את צרכיה האחרים בו? ואם אשים עוד ארגז פז תשתמש גם בו. אמרו לי שאולי היא מתוסכלת, אבל אין לה סיבה. מתייחסים אליה כראוי, תמיד יש אוכל בקערה שלה והיא גם לא החתולה היחידה כך שיש לה עם מי לשחק. ייעצו לי לעקר אותה, אבל היא מרססת לא רק כשהיא מיוחמת אלא גם כשהיא "רגילה"... אז אני לא רוצה לעקר אותה סתם ככה (אחרי הכל זה ניתוח לחתולה די זקנה) ובגלל זה אני מתייעצת מה לעשות איתה. כי זה כבר בלתי נסבל.

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה מרססת

הוספת תגובה

• חתולה אשר משתינה בבית

ד''ר סמדר טל
    14/07/2008

ממתי החתולה הנוספת גרה בבית? לפני כמה זמן התחילה החתולה לתת שתן בבית? האם החתולה יוצאת מהבית? כמה ארגזי חול יש בבית? אלו הן רק חלק קטן מהשאלות שיש לנסות לענות עליהן כשבאים להתמודד עם בעיה שכזו. ראשית חשוב לוודא על ידי בדיקה אצל הוטרינר שלא מדובר בבעיה רפואית אלא בבעיית התנהגות.
    במידה ומדובר בבעיה התנהגותית חשוב לבחון היטב את הסביבה ולחשוב האם יש משהו שהשתנה. כל דבר קטן עלול להשפיע על החתול גם אם בעינך זה לא דבר משמעותי. בשלב ראשון אני ממליצה להכניס עוד ארגז חול הביתה לשים אותו בסביבה שקטה ולנקות את שני ארגזי החול על בסיס יומיומי. במקרים בהם השינויים בבית לא עוזרים לשפר את הבעיה לפעמים יש צורך לשלב גם טיפול תרופתי.
    לגבי העיקור, לא בטוח שזה מה שישנה את הענין אבל בכל מיקרה מאוד מאוד מומלץ לעקר את החתולה. בגיל 9 הרחם שלה עלול לגרום להרבה מאוד בעיות, לדוגמא דלקת רחם שעלול להיות מצב מסכן חיים. אמנם חתולה בת 9 לא צעירה כמו חתולה בת שנתיים אך עדיף לעקר אותה עכשיו מאשר לחכות עוד כמה שנים אז הנתוח עלול להיות עוד יותר קשה.
    אני ממליצה לקחת את החתולה לוטרינר על מנת לשלול בעיה רפואית, לעקר אותה ולהתחיל לטפל בבעיה ההתנהגותית.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה