פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מיכל
    23/06/2008

שלום

יש לי כלבת לברדור בת 10
    רציתי לשאול לגבי תופעה של אכילת צואה
    הכלבה נמצאת בגינה של הבית ונוהגת לאכול את הצואה שלה. אנו יכולים לאסוף את הצואה
    רק בשעות הערב. אציין שהכלבה מסוגלת לאכול (אוכל רגיל) כל הזמן ללא הגבלה.
    אנו כמובן לא מאפשרים זאת. היא מקבלת שתי ארוחות ביום עפ"י ההוראות.
    על מה זה יכול להעיד (אכילת הצואה)? האם זו תופעה נפוצה אצל כלבים?
    האם יש דרך למנוע את זה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אכילת צואה

ד''ר סמדר טל
    25/06/2008

אכילת צואה היא תופעה שרואים לעיתים בכלבים. אין זה אומר שהכלבה רעבה או שהיא לא מקבלת מספיק מזון, לרוב מדובר על בעיה התנהגותית.
    תמיד אני ממליצה, אך על אחת כמה וכמה בכלבה שנוטה לאכול צואה, חשוב מאוד להקפיד על מתן טיפול מונע נגד תולעת הפארק. הטיפול ניתן על ידי זריקה אחת לשלושה חודשים. מאחר והתולעת מועברת על ידי חיפושית הנוטה לשהות בצואה של כלבים מאוד חשוב לטפל בכלבה.
    מאחר ולרוב מדובר על בעיה התנהגותית אני ממליצה להתייעץ עם מאלף טוב לגבי התופעה ולקבל רעיונות וטיפים איך לנסות למנוע זאת.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. עוד שאלה חשובה

מיכל
    29/06/2008

תודה רבה על התשובה ושאלה נוספת, במידה ולכלב יש תולעת הפארק האם זה מסוכן לבני המשפחה? יש לי ילד בן 3 שנוהג לשחק עם הכלבה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הריון
    דפנה
    21/06/2008

שלום ד"ר,

כלבתי קוקר ספיינל בת 8 חודשים באה במגע עם כלב ונדבקה אליו כ10 דקות תמימות רק בלחץ מים הצלחתי להפריד בינהם ..זה היה נורא..
    לאחר המגע היא התנפחה בחלק האחורי ,לאחר ביקור אצל הוטרינרית הסתבר שהיא היתה מיוחמת וההתנפחות היתה מזה ולא מהמגע.
    חשבנו לתת לה זריקה שלאחר המגע על מנת למנוע הריון אך הוטרינר לא המליץ על כך בטענה שזה יכול להזיק לה.
    אנחנו לא ממש יודעים מה לעשות עיקור ,אולטראסונד (עלות גבוהה),או לתת לה להרות .
    האם ניתן לזהות את ההריון שלה באמצעות סטיק שתן הנמכר בפארמים ?

תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הריון

הוספת תגובה

• בדיקת הריון

ד''ר סמדר טל
    05/07/2008

האם תיכננתם להרביע את כלבתכם בעתיד? אם אי ן לכם תוכניות שכאלה מומלץ לעקר אותה. מבחינה בריאותית אין ספק שזה הרבה יותר טוב בשביל הכלבה. עיקור בשלב מוקדם בחיים מוריד משמעותית את הסיכון לחלות בגידולי עטין (סרטן השד בכלבות), ואת הסכנה לדלקות רחם אשר עלולות להתפתח ולהיות מצב מסכן חיים. אם הכיוון הוא לעיקור יש לעשות זאת בתום הייחום, מומלץ בהקדם האפשרי אם הכלבה בהריון מאחר ועיקור בתחילת הריון יותר פשוט מאשר עיקור בהריון מתקדם. אם אתם לא מעונינים בעיקור ומעונינים בגורים אז הדרך לדעת אם היא בהריון הינו על ידי בדיקת אולטראסאונד אשר עושים בגיל של מספר שבועות. לא ניתן לבדוק הריון על ידי בדיקות ביתיות המיועדות לנשים מאחר ובדיקות אלו מזהות הורמונים של נשים ומכלבות מופרשים הורמונים אחרים.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבים ידידותיים לילדים
    מאיה
    20/06/2008

אנחנו חושבים לגדל כלב. יש לנו 2 ילדות קטנות- (2,4). בעלי ואני מעולם לא גידלנו כלבים, ואין לנו שום מושג בתחום.
    ראינו כלב פיקינז מקסים, וחשבנו לקחת אותו. אמרו לנו שכלבי פיקינז טובים עם ילדים, לא נובחים, לא נושכים וידידותיים- האם זה נכון?
    ואיזה סוגי כלבים את ממליצה לילדים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כלבים ידידותיים לילדים

הוספת תגובה

• אימוץ כלב

ד''ר סמדר טל
    25/06/2008

בעיניי אין כמו לגדול או לחיות עם כלב בבית. זה בהחלט יכול להיות תוספת נהדרת למשפחה ולילדות. כשאתם באים לבחור כלב באמת יש לקחת בחשבון הרבה מאוד שיקולים, סביבת המגורים של הכלב, אופי הכלב, גודל הכלב, כלב גור או בוגר?

באופן כללי לגבי כלבים מגזע פקינז, תלוי בן כמה הכלב, איפה הוא גדל לפני כן. כלבים אלו הם מאוד נחמדים אך יש לקחת בחשבון שלכל גזע יש את הבעיות שלו. אני מציעה שתקראו את המאמר ואולי זה יעזור לכם להחליט לגבי גזע הכלב שאתם מעונינים בו. בכל מקרה אני ממליצה בחום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבי פקינז לא תמיד טובים לילדים

ד"ר בת אל
    14/11/2008

אם הכלבה היא גורה ועוד ניתן ל"עצב" לה את האופי אז אם היא תגדל בסביבה רגועה ותהיה רגועה היא לא תהיה מסוכנת לאף אחד! אבל אם היא כבר מעל גיל חצי שנה ויכול להיות שהיא קצת עצבנית (כמו הרבה כלבים קטנים) היא לא כ"כ מומלצת להיות בסביבה של ילדים מכיוון שילדים, נוהגים ל"הציק" לחיות: לגעת להם באוזניים בשיניים וכו... ויש סיכוי שתנבח על הילד ותגרום לו לבהלה ובמקרים החמורים אולי אפילו תנשח... יש לשקול את האפשרות הנכונה עבור ילדכם. מקווה שערתי, שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עידית
    19/06/2008

שלום רב,

יש לי כלב "שוקי" כזה. אני עובדת נורא קשה. האם זה בסדר להוריד אותו רק פעמיים ביום - בכל פעם 10 דקות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טיול לכלב

ד''ר סמדר טל
    25/06/2008

טיול של 10 דקות פעמיים ביום זה קצת מעט. כמות הפעילות הגופנית שהכלב צריך תלויה גם בכלב. כלבים מאוד אנרגטיים צריכים לפעמים טיולים קצת יותר ארוכים ואת צריכה להעריך את הכלב שלך. הטיול חשוב לא רק לעשיית צרכים אלא גם לחלץ עצמות, לשמור על כושר, למנוע השמנה, לחזק את השרירים והמפרקים וכמובן עניין בעולם מסביב.
    בימות הקיץ החמים אני ממליצה לא להוציא לטיולים ארוכים בשעות החמות של היום אלא בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות הערב כשקצת פחות חם בחוץ. עם זאת טיול קצר בצהריים לצורך עשיית צרכים אפשרי.
    את צריכה להעריך את הכלב שלך ולהחליט בהתאם. את יכולה לנסות להאריך את טיולי הבוקר והערב. את יכולה גם לשכור את שרותיו של "מטייל כלבים" שיוצא את הכלב עוד פעם אחת במהלך היום.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות-קצף
    0
    16/06/2008

כפעמיים בשבוע,הכלב בן 5 בערך.ניזון מאוכל לבלבים בלבד-יבש.מה זה יכול להיות????

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות-קצף

הוספת תגובה

• הקאות

ד''ר סמדר טל
    25/06/2008

אם הבנתי נכון, הכלב שלך מקיא פעמיים בשבוע. כאשר הוא מקיא האם יש תנועתיות של הבטן וכל הגוף משתתף בתהליך או שזה נראה כמו פליטה? האם הכלב נוטה לאכול דברים בחוץ בטיולים, או מקבל תוספות של אוכל של אנשים? האם הוא מטופל לתולעת הפארק (זריקה שיש לתת כל שלושה חודשים)?
    הקאות יכולות לנבוע ממספר רב מאוד של גורמים וכדאי לקחת אותו לבדיקה אצל הוטרינר על מנת למצוא את הסיבה לכך. יש הרבה מאוד מידע שניתן להסיק משיגרת חייו של הכלב, סביבת המגורים שלו והטיפולים השוטפים שהוא מקבל.בנוסף כדאי לבצע בדיקה גופנית מלאה על מנת לראות שפרט לכך הכלב בריא.

רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקי עיניים נפוחים
    אירנה מירר
    16/06/2008

שלום,
    יש לי כלב מעורב בן 3 וחצי. מאז שהיה גור שקי העיניים שלו היו מתנפחים (מתחת לעין-מאוד בולט) בתדירות מאוד גבוהה.
    מישהי סיפרה לי שלכלבה שלה היה את אותו מקרה ובעקבות זאת היא עברה ניתוח.
    האם הניתוח הזה מסוכן? האם צריך אותו?
    זה לא נראה כאילו זה מפריע לכלב, אך בכל זאת זה נראה מדאיג.

לקביעת תור
    סגירה
    שקי עיניים נפוחים

הוספת תגובה

• שקי עיניים נפוחים

ד''ר סמדר טל
    25/06/2008

קשה לי להמליץ לך על ניתוח מבלי לראות את הכל. האם ה"שקים" נפוחים תמיד? האם זה קורה יותר בקיץ, או לאורך כל השנה? אני ממליצה לקחת את הכלב לבדיקה אצל וטרינר על מנת שיוכל לבדוק את העיניים של הכלב, ואת השקים האלו שאת מתארת. צריך לנסות לברר האם זהו משהו קבוע או משהו מצב משתנה ומה גורם לתופעה. ישנם מקרים בהם מומלץ לבצע ניתוחים בעיניים אך יש לראות כל מקרה ולהתאים את סוג הניתוח למצב.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצף צהוב מהפה
    אתי
    16/06/2008

הכלב שלי הובחן כאפלפטי לפני כחודש (היה לו התקף עיוותי כזה) הוא בינתיים לא בכדורים כי הוא במעקב על ההתקפים ועל תדירותם מאז לא היה לו התקף והיום הוא הקיא קצף כזה צהוב מהפה וקצת רעד... מה זה אומר..? וגם זה כמה זמן שהוא כמו מצונן כמו רוצה להתעטש כזה לא יודעת בדיוק להסביר ולפעמים האף רטוב... זה גם קשור למחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    קצף צהוב מהפה

הוספת תגובה

• הקאה

ד''ר סמדר טל
    25/06/2008

אינני יודעת לומר לך אם להקאה שהיתה יש קשר לעוויתות של הכלב. עוייתות עלולת להתרחש בצורות שונות. במקרים מסוימים יש עווית מלאה בה הכלב שוכב,לא זז, רועד, לעיתים מאבד שליטה על צרכים,לא תמיד מגיב כשקוראים לו. במקרים מסוימים יש עווית חלקית אשר יכולה לבוא לביטוי בכל שינוי קטן. בדרך לפני העווית ולאחריה הכלב מתנהג קצת אחרת.
    יש לקחת בחשבון שלפעמים כלבים מקיאים וזה לא בהכרח מהווה עווית. אם הדבר חוזר על עצמו מומלץ לנסות לצלם את הארוע במצלמת וידיאו או בטלפון סלולרי ולהראות לרופא וטרינר. אם הארועים חוזרים על עצמם יש לקחת את הכלב שוב לבדיקה ולשקול המשך איבחון וטיפול.
    אם נראה לך שהוא מצנון יש לקחת אותו לבדיקה. האף הרטוב לא נראה לי קשור לצינון, גם לכלבים בריאים יש אף רטוב ללעיתים קרובות.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בע"ח מת
    ניב
    15/06/2008

מהו הסיכוי, שבע"ח מת שאני נתקל בו באקראי באזור גוש דן מת כתוצאה מכלבת?
    מהו הפער בין מספר מקרי הכלבת ה"אבסולוטי" לבין מס' המקרים שמתגלים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי בע"ח מת

הוספת תגובה

• כלבת

ד''ר סמדר טל
    05/07/2008

למיטב ידיעתי אין זה דבר כזה נפוץ להתקל באקראי בבעל חיים מת ברחוב. במידה וזה קורה יש להודיע לעירייה על מנת שיאספו את הגופה וישלחו לבדיקה לכלבת אם ישנו חשד לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא שכב על החנייה בגני יהושע וממנו

ניב
    09/07/2008

השתרעו מעין חוטים, (מעיים?) האם זה מעיד על כך שאותו בע"ח בטוח נדרס? יכול להיות שהוא מת מכלבת ולאחר מכן נדרס. בכל מקרה מהי ההסתברות שהוא מת מכלבת ומתי יש חשד לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

ניב
    14/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת

ד''ר סמדר טל
    24/07/2008

כפי שציינתי אין לי איך לדעת ממה מת הכלב. אם היו סימנים חיצונים יתכן ומדובר בתאונה. כלבים שחולים בכלבת לרוב מראים סימנים של שינוי התנהגות ושינויים במערכת העצבים טרם המוות. כאשר ישנו חשד לכלב החולה במחלת הכלבת על פי החוק יש להכניסו להסגר שלמשך 10 ימים, בהנחה שאם מדובר על כלבת הכלב ימות תוך פרק זמן זה. בבעל חיים שכבר מת הדרך היחידה לדעת אם הוא היה נגוע בכלבת זה על ידי ניתוח לאחר המוות של המוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות באוכל
    סיון
    15/06/2008

שלום!

יש לי כלבת פקינז בת 4 חודשים. היא עושה לנו בעיות רציניות באוכל. בתחילה אכלה מזון גורים של PRO PLAN אך גם אז לא בתיאבון גדול. עברנו לשימורים של וטרינרים כמו A/D או ROYAL CANIN בתחילה היא אכלה אך גם את זה הפסיקה לאכול.
    היא מעונינת אך ורק באוכל שלנו שאותו היא אוכלת בהתלהבות רבה. מה לעשות?

דבר נוסף שהייתי מעוניינת להתייעץ לכלבה יש פרעושים, שמנו לה אמפולה לפי ההוראות על העור, אך היא ממשיכה להתגרד וכל פעם היא גם בוכה בגירוד, ראינו את הפרעושים עליה והשיער שלה נושר בכל הבית. איך נפתרים מצרה כזו?

אשמח לקבלתשובות.

סיון

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות באוכל

הוספת תגובה

• אוכל ופרעושים

ד''ר סמדר טל
    25/06/2008

מאוד חשוב שכלבתכם הצעירה תאכל בשלב זה בחייה מזון של גורים. בגיל שלה כל מערכות הגוף מתפתחות והיא צריכה לאכול מזון גורים שמותאם לצרכים שלה. פרט לכך האם הכלבה מרגישה טוב? האם היא נבדקה על ידי וטרינר על מנת לוודא שלא מדובר על בעיה רפואית כלשהי?
    לפי התאור שלך נשמע שהיא מעט מתפנקת בכל הנוגע למזון. אתם צריכים להתעקש איתה לגבי האוכל שלה ולא לוותר ובסוף לתת לה מהמזון שלכם. גיל זה הינו הגיל בו היא מתחילה לרכוש את ההרגלים שלה ואם לא תעצרו את התופעה עכשיו זה עלול להיות מאוד קשה בהמשך. אני מציעה לנסות סוג אחר של מזון יבש לגורי כלבים. תרכשו שק קטן על מנת לוודא שהיא אכן אוכלת את המזון ועל מנת שהטריות של השק תשמר. יש לתת לה את האוכל על פני מספר ארוחות ביום. אם היא באה לשולחן אוכל בזמן שאתם אוכלים כדאי לשים אותה בחדר נפרד עם המזון שלה, על מנת שלא תתפתו לתת לה מהאוכל שלכם. התהליך עלול לקחת זמן ודורש סבלנות אך בסופו של דבר אני מאמינה שהוא יצליח, חשוב לא להישבר בדרך.
    לגבי הפרעושים, כמה זמן לאחר ששמתם את האמפולה היא התחילה להתגרד? האם רחצתם אותה לאחר הטיפול עם האמפולה? את רוב האמפולות כנגד פרעושים יש לשים פעם בשלושה עד ארבעה שבועות ולא לחכות יותר מזה. אם אתם רוחצים אותה חשוב לדעת שזה מוריד מהיעילות של החומר. יש להמתין 48 שעות בין הרחיצה לבין שימוש באמפולה חדשה. אם הקפדתם על הוראות אלו ועדיין יש עליה פרעושים מומלץ לנסות מוצר של חברה אחרת. לא כל חומר עובד באותה יעילות על אותו בעל חיים. אני ממליצה לך להתייעץ וטרינר שלך בנוגע למוצרים מולצים.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקור כלבה
    מיכל
    14/06/2008

האם זה נכון שכלבות מעוקרות חיות יותר זנן מכלבות שלא עיקרו אותן?

לקביעת תור
    סגירה
    עיקור כלבה

הוספת תגובה

• *תיקון - חיות יותר זמן

מיכל
    14/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקור

ד''ר סמדר טל
    25/06/2008

כלבות מעוקרות סובלות פחות מבעיות העלולות להופיע בכלבות לא מעוקרות. כאשר מעקרים לפני יחום ראשון זה מוריד משמעותית את הסיכון לחלות בגידולי עטין. גידולי עטין עלולים להופיע יותר בכלבות לא מעוקרות או בכלבות שעוקרו בגיל מאוחר. גידולים אילו עשויים להיות ממאירים ולשלוח גרורות למקומות שונים בגוף.
    בנוסף, בכלבות אשר אינן מעוקרות יש סכנה לדלקות רחם. דלקת רחם הינו מצב מסכן חיים ולפעמים לוקח זמן עד שהבעלים מבינים כי ישנה לכלבה ישנה בעיה. במקרה של דלקת רחם יש לעקר את הכלבה, לרוב זה מתרחש כניתוח חירום וקצב ההתאוששות תלוי במצב שבו הגיעה הכלבה.
    אם אין לך תוכניות להרביע את כלבתך אני מציעה לעקר אותה בהקדם, לפני היחום הראשון. במידה ואת מעונינת להרביע את כלבתך אני ממליצה לעקר אותה לאחר ההמלטה.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבאת גור חדש
    מיטל
    10/06/2008

שלום !
    יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר די הרבה זמן.
    יש לי כלב בן 9 בקירוב. מעורב .
    ואני ממש ממש רוצה להביא עוד גור כלבים (כבר שקלתי את זה ואני מוכנה
    ללקיחת האחריות הנדרשת).
    רציתי רק לדעת האם ה יכול לגרום לכלבי הנוכחי צער או קנאה.
    ומה ההשלכות לכך ?.
    בתודה מראש ובברכה
    מיטל 14 חולון .

לקביעת תור
    סגירה
    הבאת גור חדש

הוספת תגובה

• גור חדש

ד''ר נורית פרנקל
    11/06/2008

זה מאוד תלוי באופי של הכלב שלך. האם הוא ידידותי לכלבים אחרים, פחדן, תוקפן? סביר להניח שיהיה לו יותר קל להסתגל לגור חדש בבית מאשר לכלב בוגר. תקופת ההסתגלות מאוד תלויה ביחסים אשר יווצרו בין שניהם. הגור החדש יכול להיות מקור טוב למשחק אחד עם השני, אך יש לקחת בחשבון שזה עלול לקחת קצת זמן. בכל מקרה חשוב לא לשכוח לתת תשומת לב וחום ואהבה גם לכלב הבוגר שלך על מנת שלא יחוש בקינאה. ניתן גםלהתייעץ עם מאלף מקצועי על מנת לקבל טיפים איך לעשות זאת בצורה הטובה ביותר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכרסמים
    אנה
    08/06/2008

לפני כמה ימים אמרו לי שאם נותנים למכרסם דם הוא ירצה עוד ויהיה כמו רוצח ....
    לא ממש האמנתי אבל בכל זאת רציתי לדעת אם זה נכון.....

לקביעת תור
    סגירה
    מכרסמים

הוספת תגובה

• מכרסמים

ד''ר נורית פרנקל
    11/06/2008

מומלץ להפנות את שאלה זו לפורום המתעסק בחיות אקזוטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכלב שלי יש נזלת?....
    מאור
    07/06/2008

שלום,
    יש לי כלב לברדרוד גיזעי,בן 3שנים(בערך....)

היום שמתי לב שנוזלים לו קצת מים מהאף

מה זה יכול להיות,ומה צריך לעשות?

תודה:)

מאור.

לקביעת תור
    סגירה
    לכלב שלי יש נזלת?....

הוספת תגובה

• הפרשות מהאף

ד''ר נורית פרנקל
    11/06/2008

קשה לי לענות לך מה מקור ההפרשות מבלי לדעת על אופיים. באיזה צבע ההפרשות מאף? האם הם משני הנחיריים? האם זה קורה לאורך כל היום או רק בשעות החמות של היום? איך הכלב מרגיש פרט לזה? אם זהו משהו שחוזר על עצמו או אם כלבך איננו מתנהג כרגיל מומלץ לקחת אותו לבדיקה אצל וטרינר על מנת לוודא שהכל בסדר. ההפרשות יכולות לנבוע ממספר גורמים ולכן כדאי לבדוק את הכלב ולתת טיפול מתאים במידת הצורך.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים בעור
    רווית
    07/06/2008

שלום!
    כלבי בן ה10 , אובחן לפני חודש כסובל מאי ספיקת כליות. בעקבות כך הוא הועבר לאוכל ROYAL CENIN RENAL
    בנוסף, הוא מטופל בתרסיס נגד פרעושים בשם:SHINY. לפני שבועיים(אולי יותר ולא שמתי לב) החל לסבול מגירודים באזור הבטן והרגליים וכבר מתחילות לו קרחות באיזור. שאלותי הן:
    האם המזון אשר ציינתי הוא היפואלרגיני? ואם לא, האם קיים מזון לחולי כליות היפואלרגני?
    מה הסיבה שיכולה לגרום לגירודים? האם להחליף תכשיר ריסוס?
    האם אני יכולה לתת לו אהיסטון/פניסטיל/לורסטין? ואם כן אז מה המינון? וכמה פעמים ביום? ( משקל הכלב 7 ק"ג.).
    וטרינר אמר לי שאולי הוא אלרגי לשמפו רצפות??
    אני מיואשת ומרחמת על הכלב. מחכה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    גירודים בעור

הוספת תגובה

• גירודים

ד''ר נורית פרנקל
    11/06/2008

המזון אשר ציינת איננו מזון היפואלרגני. מה כלבך אכל לפני שעבר למזון לחולי כליה, האם הוא אכל מזון היפואלרגני?
    עונת הקיץ התחילה והרבה מאוד כלבים סובלים מגירודים. האם גם בשנים שעברו הוא סבל מגירודים בקיץ? הגירודים יכולים לנבוע ממגוון רב של סיבות. אלרגיה לפרעושים, למזון, לחומרים אחרים שבסביבה, טפילי עור למיניהם וכו'. הסיבה הכי נפוצה לגירודים בכלבים הינה פרעושים ולכן חשוב מאוד לטפל בצורה עקבית אחת לחודש בחומר מונע פרעושים. אינני מכירה את החברה אשר ציינת, אך אם טיפלת לא מזמן ועדיין יש על הכלב פרעושים יתכן וחומר זה לא מספיק יעיל בעבור כלבך. מהנסיון שלי אני מוצאת שאמפולות הן הכי יעלות, מפזרים את החומר על העורף והוא משם מתפזר לכל הגוף. יש לחזור על הטיפול כל ארבעה שבועות.
    במקרים מסוימים עוזר גם לרחוץ את הכלב בשמפו מיוחד העוזר להוריד את תחושת הגירוד. חשוב לזכור כי יש להמתין 48 שעות בין רחיצה לטיפול נגד פרעושים.
    במקרים מסוימים אנחנו גם מוסיפים לטיפול אנטיהיסטמינים, אך לפני כן מומלץ לקחת את הכלב לבדיקה אצל הוטרינר על מנת שיוכל לראות את מיקום הגירודים ולנסות לאבחן את מקורם. בהתאם לאבחנה ניתן לשקול שימוש באנטיהיסטמינים.
    אם הינך חוששת כי מדובר על שמפו הרצפות את יכולה פשוט לשטוף את הבית בחומר חדש ולראות אם יש שיפור.
    בכל מקרה מומלץ לקחת את הכלב לבדיקה רפואית אצל הוטרינר על מנת לאבחן את מקור הבעיה ולתת טיפול מתאים.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת חתול לחוץ לארץ
    yirsge
    05/06/2008

שלום רב

אנחנו אמורים לטוס לחוץ לארץ ל2-3 שנים (דרום אפריקה)
    חשבנו לקחת איתנו את החתולה האהובה שלנו כחלק ממשפחתנו.
    בהתייעצויות רבות כמעט כולם אומרים לנו שעדיף לחתול להשאר בביתו יותר מאשר לעבור בית ועד רבה לגבי טיסה
    המשפחה ששוכרת מאיתנו את הבית מוכנה לאמץ את החתולה עד שנחזור אולם יש לה חתול ואנחנו מתלבטים איך לחבר בין שני החתולים ?ומה באמת עדיף יותר לחתולה?
    אנחנו רוצים לעשות את הדבר הכי נכון שאפשר לחתולה המדהימה שלנו.
    תודה
    yirsge

לקביעת תור
    סגירה
    העברת חתול לחוץ לארץ

הוספת תגובה

• טיסה לחול

ד''ר סמדר טל
    08/06/2008

בת כמה החתולה שלכם ובן כמה החתול של המשפחה החדשה? האם החתולים יוצאים החוצה או רק נמצאים בתוך הבית? אני בהחלט מבינה את ההתלבטות. באופן עקרוני זה נכון שחתולים מאוד קשורים לטריטוריה שלהם ומעבר לבית חדש ומדינה חדשה לא יהיה קל. למרות שיש חתולים אשר טסים עם בני משפחותיהם, יש לברר מבעוד מועד מה הדרישות להכנסת חתול לדרום אפריקה.
    עם זאת מאחר והן חיות מאוד טריטוריוליות לקבל חתול חדש לטריטוריה לא בהכרח יהיה הכי קל. חיבור בין שני חתולים בוגרים עלול לקחת זמן וזה דורש הרבה מאוד סבלנות. בנוסף יש לקחת בחשבון שלא בטוח שהם יהיו חברים הכי טובים. זה מאוד תלוי בגיל החתולים ובאופי שלהם. בשלב ראשון אני ממליצה לעשות "הפרדת כוחות" עד שהחתולה שלכם תסתגל לאנשים החדשים בביתה. בהמשך יש להציג את שני החתולים זה לזה אך בצורה הדרגתית ותמיד בנוכחות של אנשים בסביבה. לפי התגובה שלהם זה לזה תוכלו לקבוע את הקצב, כל פעם להפגיש לקצת יותר זמן. בינתיים אני ממליצה שיהיו בבית לפחות שני ארגזי חול ויותר מכלי אחד של אוכל ומים. מאוד חשובה פה הסבלנות. אם הבית מספיק גדול יכול להיות שהם פשוט ילמדו לחיות זה עם זה בלי הרבה קשר אחד עם השני.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה