מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריח רע מהפה ובעיית שינייםמוטי11/10/2008
שלום רב, שמי מוטי (זה שוב אני :-) ) לאחותו של דונלד -דייזי (בת 13) יש בעייה קשה של ריח מהפה. כשהלכנו לוויטרינרית לפני כשנה וחצי, היא נתנה אנטיביוטיקה ואמרה שיש לה חיידק ונאלצה כל שבוע, אט אט לעקור למסכה את כל השיניים התוחנות בהבטחה שהדבר יפסק. ואכן הריח הפסיק לשנה, אך חזר שוב. כאשר עכשיו ישנו מצב של ריכבון מתקדם בשינייה (מרבית השיניים מתנדנדות). ופצע באזור עליון איפה שהייתה שן שנעקרה של מתאחה והוטרינרית סגרה את מירפאתה. רציתי לדעת מה יכול ליהיות שיש לדייזי ואם אפשר למסור לי פרטים על רופא שיוכל לעזור לי בסכומים לא אסטרונומיים כי אני סטודנט. בתודה מראש מוטי גרגייר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה
ד''ר קרן פרץ16/10/2008מהתאור שלך נשמע שלדייזי יש דלקת חניכיים ובעיות בשיניים. לצערי, לא תמיד מספיק טיפול שיניים אחד לכל החיים. סביר להניח שהטיפול שנעשה בעבר התאים למצב הפה בזמנו, אך כעת ישנו צורך שוב בטיפול שיניים. אין ברירה אלא לקחת את דייזי לוטרינר שיבדוק את מצב הפה ויעריך איזה סוג של טיפול מומלץ. ללא טיפול המצב רק יחמיר יהיה לה קשה לאכול והזיהום עלול להחריף מאוד ולגרום לפצעים וכאבים.
ישנם הרבה מאוד וטרינרים כך שגם אם הוטרינרית הקודמת שלכם סגרה את מרפאתה אני בטוחה שתוכל למצוא וטרינר אחר באזור מגוריך. לגבי עלויות, ראשית יש לבדוק את מצב הפה ולראות על מה מדובר ובהתאם לכך לקבל הערכת מחיר, ישנו מחירון של איגוד הרופאים הוטרינרים בו אתה לקבל מושג כללי לגבי המחירים.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשתןמוטי11/10/2008
שלום רב, שמי מוטי ולכלב שלי בן ה-13 דונלד (כלב מעורב בינוני) יש כאבים שחוזרים על עצמם כל שבוע למשך יומיים. פתאום הוא הולך לאט מאוד כשגבו כמור, ואז כשהוא מתיל את מימיו הוא עושה זאת באיטיות רבה (לאחרונה זה בד"כ כך-רק שבימים שיש כאב זה אף איטי יותר.) הוא אינו מרים את רגלו כך שהשתן שיוצא נוגע בה, ועושה את הכל בבת אחת (לא שומר לסימון טריטוריה). ואז למשך יממה הוא הולך לאט כשגבו כמור הוא מרב לשכב עד שז עובר. אך לאחר שבוע זה שוב חוזר. רציתי לשאול מה יכול ליהיות לו ואם יש תרופה וטיפול מונע. ובבקשה אל תאמרו לי שהוא זקן ואין פיתרון. תודה רבה מוטי גרגייר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר קרן פרץ16/10/2008האם דונלד מסורס? האם השתן שלו נראה כמו תמיד? האם שמת לב לטיפות של דם בשתן?
הכאבים שאתה מתאר יכולים לנבוע מהרבה מאוד סיבות. צריך לקחת את הכלב לוטרינר לצורך בדיקה על מנת לנסות ולאבחן את מקור הבעיה. יש לבדוק האם מדובר בבעיה במערכת השתן כמו למשל דלקת. האם מדובר בבעיה בפרוסטטה (בלוטת הערמונית), במידה והוא לא מסורס. האם מדובר בבעיה אורטופדית במפרקים או האם מדובר בבעיה נוירולוגית. הוטרינר יבצע תחילה בדיקה גופנית מלאה וינסה לזהות את מקור הבעיה. בהתאם לממצאים הוא ימליץ לך האם יש צורך בבדיקות נוספות כמו בדיקת שתן, בדיקת דם, צילומי רנטגן או אולטראסאונד. להרבה מאוד מהסיבות שציינתי ישנם טיפולים ודברים שניתן לעשות על מנת להקל על הכלב. אך, ראשית יש לגשת לוטרינר ולאבחן את מקור הבעיה על מנת לתת את הטיפול הטוב ביותר.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב שלי תולש את שערות זנבואורטל בן ברוך11/10/2008
שלום רב! יש לי כלב מעורב וקטן בן 3 שאוכל אוכל ביתי ולעיתים בונזו, כמו כן הוא מקבל טיפול נגד פרעושים וקרציות ובעבר קיבל טיפול נגד תולעים. הבעיה היא שהוא תולש את השערות בזנבו באובססיביות, נראה שמשהו מציק לו שם והוא סובל מאוד, הוא שוכב על הרצפה ולא רוצה לזוז. זה קורה לו כל כמה חודשים ואני לא יודעת מה לעשות. בעבר הוא עבר בדיקה כללית אצל וטרינר, אך הוא לא נותן לבדוק אותו כי הוא פוחד ולכן גם תוקף. ממה נראה לכם שהוא סובל ומה צריך לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישה של הפרווה בזנב
ד''ר קרן פרץ16/10/2008תלישה של הפרווה באזור הזנב יכולה לנבוע ממספר סיבות.
ציינת שהכלב מטופל נגד פרעושים וקרציות, השאלה היא באיזה תכשיר אתה משתמש ובאיזו תדירות? סיבה אחת לגירודים באזור הזנב יכולה להיות רגישות לפרעושים ויש לוודא שסוג ואפן הטיפול שנעשה הוא הטוב ביותר.
ציינת שהכלב אוכל בעיקר מזון ביתי ולעיתים בונזו. לעיתים כאשר התזונה לא מספיק מאוזנת זה יכול לגרום ליובש של העור והפרווה מה שעלול להוביל לגירודים. האם העור בשאר חלקי הגוף נראה בריא, ללא קשקשים או פצעים? במקרים מסוימים מומלץ להוסיף חומצות שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6 למזון על מנת לשפר את מצב העור.
ישנם כלבים הסובלים מבעיות באזור השקים האנאלים. שקים אלו יושבים באזור פי הטבעת ואמורים להתרוקן באופן טבעי כאשר הכלב מעביר צואה. כאשר יש בעיה בריקון הבלוטות או כאשר הן מודלקות זה יכול לגרום לגירוי באזור הישבן מה שעלול להוביל לגירודים באזור.
ישנם כמובן גורמים נוספים לגירודים כמו אלרגיות למיניהם, לדוגמא אלרגיה למזון או לחומרים סביבתיים, בעות הורמונליות למיניהם, טפילים חיצונים וכו'.
אני ממליצה בשלב ראשון לקחת את הכלב לוטירנר לבדיקה. גם אםהוא עבר בעבר בדיקה אצל וטרינר אין זה אומר שהכל עדיין בסדר. יש לנסות לאבחן את מקור הבעיה על מנת שלא תחזור על עצמה ובינתיים כמובן לתת טיפול מתאים לכלב. תלישה של הפרווה באזור הזנב יכולה להוביל גם לפצעים. אם הכלב תוקפן ולא נותן שיבדקו אותו ניתן לעשות זאת תחת טישטוש.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחום,דימום ובאיזה גיל זה נגמר ?s10/10/2008
שלום ! רוצה לשאול מתי המחזור של הכלבות נגמר , באיזה גיל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה
s18/10/2008למה לא עונים ? ):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייחום וגיל
ד''ר סמדר טל19/10/2008ייחום של כלבות- בניגוד לבני אדם- בדרך כלל אינו מפסיק במשך חייה. היינו גם כלבות זקנות מאוד מתייחמות ומדממות- אם כי עלולות להיות אי סדירויות בייחום עם הגיל.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
s20/10/2008על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבת הפיקנז שלי רועדתציטמן יפעת08/10/2008
יש לי כלבת פיקנז מעורבת קבלתי אותה בגיל חודשיים לפי 6 שנים אתמול נתפסו לה הרגליים האחרייות ופשוט התחליה לרעוד העיניים שלה היו פקוחות כיאלו היא מבוהלת היא פשוט לא זזה והתחילה לירעוד וזה לא פעם ראשונה שזה קורה לה. אנו מעסים לה את השוקיים האחוריים וכך זה משתחרר אבל ברצוני לדעת למה זה קורה וממה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות ברגליים
ד''ר סמדר טל10/10/2008באיזו תדירות יש לכלבתך את האירועים האלה שאת מתארת? האם היא מגיבה אליכם כאשר זה קורה? האם פרט לרעידות ברגליים האחוריות ישנם סימנים אחרים שקורים תוך כדי? האם זה קורה לאחר פעילות? מהמעט מידע שיש לי נשמע שיתכן ומדובר בבעיה נוירולוגית. חשוב לקחת את הכלבה לבדיקה אצל וטרינר בהקדם האפשרי. יש לבדוק את הכלבה ולנסות לאבחן את מקור הבעיה ולהציע טיפול מתאים. בין אם מדובר בבעיה נוירולוגית או אורטופדית יש לקחת בחשבון שזה עלול להחמיר ללא טיפול ולכן יש לבדוק אותה. אני ממליצה שבפעם הבאה שזה קורה תצלמו את זה זה במצלמת וידיאו או בפלאפון, סרטון מתועד יוכל לעזור לוטרינר לאבחן את מקור הבעיה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתלתול משותקדנה06/10/2008
שלום רב, יש אצלי בחצר גור חתולים בן חודש וחצי, אולי יותר. לפני שבוע כנראה הותקף ע"י כלבים, ומאז הוא משותק ברגליים האחוריות, וגורר את עצמו ממקום למקום, מראה לא קל... אמו החתולה מטפלת בו ו"סועדת" אותו. מדובר בחתול פחדן יחסית (גם האם), וקצת בעייתי לתפוס אותו ולהביאו לווטרינר. ולשאלתי, אילו פתרונות אפשר להציע במצב כזה, חוץ מ"המתת חסד"? האם חתול כזה יכול פשוט לחיות עם הנכות הזאת לאורך שנים? יצא לי לראות בחטף שהבטן התחתונה פצועה (כתוצאה מהגרירה), והרגליים מתחילות להראות מנוונות. לא יודעת איך "לאכול" את זה, המצפון הורס אותי (כי אני לא עושה כלום בנידון)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתלתול משותק
ד''ר סמדר טל10/10/2008האם פרט לגרירת הרגליים החתול נראה בסדר? האם את רואה שהוא ערני, אוכל שותה ועושה צרכים? קשה להציע פתרונות מבלי להעריך את חומרת הנזק. צריך לבדוק את החתול על מנת לראות האם מדובר בבעיה אורטופדית או בעיה נוירולוגית. ישנן פציעות היכולות להחלים לבד, ישנן פציעות אשר יחלימו בעזרת מנוחה ממושכת וישנן פציעות שניתן לטפל בהם. אם מדובר בבעיה אורטופדית, האם מדובר בשבר, סוג ומיקום השבר מאוד חשובים ויכולים להצביע על סיכוי החלמה. אם מדובר בבעיה נוירולוגית גם כאן יש רמות שונות של חומרה. בהתאם לרמת החומרה ומידת הנזק ניתן לנסות להעריך מה הסיכויים של הגור לשרוד ולהחלים. בנוסף יש לבדוק את הפצעים שיש לו כתוצאה מהגרירה.
אם אינך יכולה לתפוס את החתול על מנת לקחת אותו לוטרינר ניתן לנסות לברר אם יש באזורך וטרינר היכול לבצע ביקורי בית. אם גם זאת לא אופציה תנסי ליצור קשר עם לוכד חתולים שיוכל לעזור לך לתפוס אותו ולהביא אותו למרפאה וטרינרית.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סמדר טל שלום
דנה11/10/2008דבר ראשון, תודה על תשובתך. החתול עירני, אוכל-שותה ועושה את צרכיו. אני אנסה להרגיל אותו אליי, יש לי את הניסיון, זה עניין של זמן וסבלנות. ואז נראה מה נעשה הלאה. שוב תודה וחג שמח דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי אתונה בהריוןפרח05/10/2008
אני חושבת שהיא צריכה להמליט בקרוב, איך אני אדע אם כן או לא? ומה לעשות כשזה יקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתונה בהריון
ד''ר סמדר טל10/10/2008כדאי להפנות את שאלה זו לוטרינר המתעסק עם סוסים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טוקסופלסמהנעמה05/10/2008
איך בודקים אצל חתול האם הוא נשא של טוקסופלסמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת טוקסופלסמה לחתול
ד''ר סמדר טל10/10/2008ניתן לבדוק האם החתול נדבק בטוקסופלסמה על ידי בדיקת דם פשוטה אשר מבצעים לחתול. את הבדיקה יש לשלוח למעבדה חיצונית,לרוב מקבלים את התשובות תוך 7-10 ימים. ניתן לבדוק האם לחתול יש נוגדנים וניתן גם לבדוק האם יש לו הפרוטוזואה עצמה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדול אצל כלבה בוגרתאליעזר04/10/2008
יש לי כלבה בת 13 שנה. זה שנתיים סובלת מגידול- נפיחות גדולה באיזור הבטן בצד ימין בצד. לפי דברי הוטרינר שלי כנראה שזה לא ממאיר בהתחשב בזמן הארוך שקיימת הנפיחות. הכלבה מעוקרת ופרט לכך היא עירנית ואוכלת טוב.הוטירנר אמר לי שהדבר היחדי כפתרון הוא ניתוח להסרת הגידול אך בהתחשב בגילה המופלג זה מסוכן. מה דעתך האם את חושבת שיש פתרון אחר מלבד הנתוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסה בכלבה מבוגרת
ד''ר סמדר טל10/10/2008מתי שמתם לב לראשונה במסה? האם היא גדלה מאז ששמתם לב אליה? האם הוטרינר ביצע בדיקות על מנת לאבחן מה מקורה של המסה? חשוב לנסות ולהבחין האם המסה היא עורית או תת עורית או שמא היא מחוברת לאיבר כלשהו בחלל הבטן. ניתן לנסות לבדוק זאת על ידי אולטראסאונד ולפעמים גם צילום רנטגן יכול לעזור. לגבי סוג המסה, ניתן לבצע בדיקה פשוטה, כאשר הכלבה ערה, בה דוקרים את המסה עם מחט קטנה ומסתכלים במיקרוסקופ על סוג התאים. בדיקה זו יכולה לנסות ולעזור לאבחן באיזה סוג של גידול מדובר.
באופן כללי הדרך היחידה לדעת ב- 100% האם מדובר בגידול ממאיר או שפיר זה להוציא את המסה בניתוח ולשלוח אותה לפתולוגיה. את הפרוצדורה הזו ניתן לבצע רק תחת הרדמה. בכל הרדמה ישנם סיכונים וזה נכון שבגיל יותר מבוגר ישנם דברים נוספים שיש לקחת בחשבון אך אין זה אומר שלא ניתן להרדים את הכלבה. חשוב טרם ההרדמה לבצע בדיקה גופנית מלאה אצל הוטרינר, להקשיב לקולות הלב והנשימה. בנוסף יש לקחת בדיקת דם מלאה על מנת לראות שאין בעיות עם תפקוד האיברים. במידה וכל הבדיקות יוצאות תקינות ניתן לבצע את ההרדמה, כמובן שחשוב לוודא לפני כן שגם במהלך הניתוח ההרדמה מתבצעת בצורה הבטוחה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות אצל חתול בוגראליעזר04/10/2008
בגינת כמה חתולים וכן חתול רחוב בן כ3 שנים שהוא מסורס. הבעיה איתו שמידי פעם יש לו התכווצויות באיזור הפה או הצוואר לא יכול לזהות. כמה פעמים ביום . הוא לא מיילל בכלל כלומר לא שומעים את קולו או חלש מאוד. וא מחרחר גם. לפני זה היה מיילל בקול .כן הוא עבר לפני כחודש וחצי עקירת 4 שיניים . הוא עירני ויש לו תאבון. אודה לך על התיחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות אצל חתול
ד''ר סמדר טל10/10/2008ראשית אני שמחה שהחתול ערני ואוכל בתאבון, עם זאת נשמע שהוא לא לגמרי מתנהג כהרגלו. קצת קשה לי להבין מהתאור שלך על מה מדובר. האם ההתכווצויות האלה נראות כמו נסיונות הקאה או נסיונות בליעה? האם זה קורה בזמן או אחרי שהחתול אוכל? באיזו תדירות זה קורה? ציינת שהחתול גם מחרחר, האם יש לו הפרשות מהאף או העיניים? יתכן ומדובר בבעיה במערכת העיכול, מערכת הנשימה, חלל הפה או אפילו בעיה עצבית. כדאי לקחת את החתול לבדיקה אצל הוטרינר. הוטרינר יוכל לאחר בדיקה לנסות ולאבחן מה מקור הבעיה ולתת את הטיפול המתאים ביותר.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודעידן29/09/2008
שלום רב ! יש לי כלבה מסוג פקינז , הכלבה מתגרדת כבר זמן מה ורק אתמול שמתי לב לכיב שהתפתח בגבה המלווה בריח חריף ומוגלה וכמו כן שמתי לב היום לסימן כהה על עורה שאותו היא מלקקת ללא הרף וגם מגרדת אותו . אני יודע שצריך לבקר וטרינר בדחיפות אך האם ניתן לחכות עד אחרי החג משום שמקום מגוריי אין וטרינר חירום ! תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים
ד''ר סמדר טל10/10/2008גירודים ופצעים מהסוג שאתה מתאר עלולים להחמיר מאוד במהירות אם הכלבה ממשיכה להתגרד. במידה ואין לך אופציה לגשת לוטרינר חשוב ממנה למנוע לגרד את הפצע. הדרך הכי טובה זה בעזרת קולר אלזיבתני שפשוט מונע גישה לאזור הראש עם הרגליים. בנוסף עם הפצע מאוד מוגלתי ניתן לנסות לחטא אותו בעדינות עם צמר גפן ובעזרת תמיסת מי מלח (1/4 כפית מלח בתוך ספל מים פושרים), חשוב להיזהר על אזור העין.
בנוסף אם אתה לא מטפל באופו שוטף ותדיר נגד פרעושים כדאי לטפל. כל סיבה נוספת לגירוד עלול להחמיר מאוד את מצבה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבתאלי29/09/2008
קראתי* שיש אנשים שמקבלים טיפול נגד כלבת לפני חשיפה כמו: וטרינרים או אנשים שהולכים למדינות נגועות. קראתי גם שבכל מקרה של אדם שקיבל טיפול לפני חשיפה וננשך ע"י חיה חשודה נותנים טיפול לאחר חשיפה, ואם לא האדם עלול למות מכלבת למרות שקיבל טיפול לפני חשיפה. השאלות שלי הן: כלבים מקבלים חיסון שנתי נגד כלבת, וממה שהבנתי זהו טיפול לפני חשיפה. 1)אם הכלב שלי ננשך ע"י כלב אחר משוטט (חשוד כנגוע) האם הוא צריך לקבל טיפול לאחר חשיפה? 2)האם למרות שחוסן נגד כלבת הוא יכול לחלות בכלבת ולהדביק בני אדם? 3)מה הסיכוי שכלב שחוסן יפתח כלבת? 4)במקרה שאדם ננשך ע"י כלב , ויודעים בוודאות שהכלב חוסן , האם בכל זאת האדם שננשך צריך לקבל טיפול לאחר חשיפה? *בוויקיפדיה בערך rabies אני אשמח מאוד אם תענו לי על כל השאלות. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלות בתגובה לפני
אלי11/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבת
ד''ר קרן פרץ22/10/2008ישנו הבדל בהגדרות שכתבת.
כלב משוטט לא בהכרח נגוע כחשוד בכלבת. במידה והוא נשך הוא צריך להיכנס להסגר של 10 ימים.
כלב החשוד כנגוע בכלבת (נקבע על ידי הוטרינר העירוני) נכנס להסגר ועובר בדיקה. במידה ויצא כי הוא אכן נגוע בכלבת יש לטפל בכל מי שהיה עימו במגע. כלב לא מחוסן ממיתים, כלב מחוסן נכנס להסגר של 45 יום ואז מקבל חיסון חוזר.
אדם הננשך על ידי כלב החשוד בכלבת יקבל טיפול לאחר חשיפה של נוגדנים (להבדיל מהחיסון שהינו חיסון מומת). לכלבים אין טיפול לאחר חשיפה. אם הכלב מחוסן ולא פיתח סימנים לאחר תקופת ההסגר שנקבעה על פי החוק הוא פשוט יקבל חיסון נוסף.
זריקת הכלבת היא בסך הכל זריקה מאוד יעילה אך כמו כל דבר ברפואה, אין 100%. הסיכוי שכלב שמחוסן לכלבת ידבק וידביק בכלבת הינו נמוך מאוד.
אם הכלב שלך ננשך על ידי כלב אחר שלאחר 10 ימים לא פיתח סימנים המחשידים לכלבת סביר להניח שכלבך יהיה בסדר. אם כלבך ננשך על ידי כלב אחר שאינך יודע מה עלה בגורלו, אם יתפתחו סימני מחלה סביר להניח שהם יתפתחו תוך 3 חודשים.
אדם שננשך על ידי כלב שמחוסן לכלבת. כלב זה עדיין צריך להיכנס להסגר של 10 ימים על מנת לוודא שהוא לא מפתח סימנים נוספים. האדם לא יקבל מיד טיפול נגד כלבת אלא זריקת טטנוס ואנטיביוטיקה בהתאם לחומרת הפציעה, אותה יקבע רופא של משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול מסרב לאכול כבר שלושה ימיםמאיה27/09/2008
לפני כשלושה שבועות מצאתי גור חתולים וצירפתי אותו ל2 חתולים נוספים שגם הם גורים החתול אכל כרגיל אבל לפני שלושה ימים הוא מסרב לגעת באוכל(בכל סוגי האוכל אפילו בדגים) לפעמים ניגש למים ושותה כמה טיפות נראה מדוכדך ושקט יושן הרבה אני מציינת שהחתולים הולכים בקרבות אחד עם השני ויש לו גם סימן של פצע עם קצת התקרחויות באיזור בגופו וגם הבחנתי בתולעים על צואתו החתול בנוסף משלשל בעיקר כשאני נותנת לו גבינה כי זה הדבר היחיד שעוד אפשר קצת לתת לו לאכול מה עליי לעשות?אני יכולה לתת לו אנטיביוטיקה צפורל?לתת לו אוכל בכוח? נורא מודאגת אודה לך מאוד אם תדריכי אותי קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים חולה
ד''ר קרן פרץ29/09/2008גור חתולים אשר לא אוכל מספר ימים ומדוכדך זה בהחלט סימן מדאיג. אם ראית תולעים בצואתו יתכן בהחלט שזה חלק מהסיבה לשלשול שלו ולכן יש לתת לו בהקדם טיפול נגד תולעים. אך בהחלט יתכן והוא סובל ממחלה אחרת. אני ממליצה להפריד אותו מגורי החתולים האחרים כדי שגם הם לא ידבקו. לא מומלץ לתת לו מוצרי חלב כי זה עלול להחמיר את השלשול. כדאי לנסות תת לו מזון קל עיכול (intestinal), מזון זה מגיע רטוב בשימורים וגם יבש. צפורל אינו בהכרח האנטיביוטיקה ההולמת ביותר במקרה זה. אם הוא עדיין לא אוכל, חלש ומשלשל אני מממליצה לקחת אותו לוטרינר בהקדם. מצבו עלול להחמיר במהרה ללא טיפול מתאים.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול מרייר וכלבה משתינהנבו27/09/2008
שלום, יש לי שתי שאלות הראשונה היא לגבי חתול : בערך בן שנה חי בחוץ אך מקבל אוכל. מאוד חברותי לא מסורס ולא מחוסן. החתול מזיל ריר משני צידי הפה, אין בעיה באוכל או שתיה ולא נראית בעיה רפואית חיצונית (גם השיניים בסדר) למיטב ידיעתי אין רגישויות במגע בשום מקום בגוף. ממה יכול לנבוע הריור מה יש לבדוק וממה זה עלול לנבוע? לשאלה השנייה: לגבי גורה בת חודשייםמעורבת פינצ'ר ותחש. לא מחוסנת, בריאה למעט פצעי גירוי ליד האיזור מתן השתן, ידידותית והיפראקטיבית בטירוף. בכל פעם שמתקרבים אליה היא כנראה מתוך התלהבות והתרגשות משתינה על הרגל. האם זה פאזה חולפת שקשורה בגיל וחינוך או בעייה בריאותית שדורשת תשומת לב מיוחדת? בתודה מראש נבו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול מרייר וגורה
ד''ר קרן פרץ29/09/2008לגבי החתול- האם החתול אוכל כרגיל ושותה כרגיל? האם הוא מתנהג כהרגלו? ריור מהפה יכול לנבוע ממספר סיבות. יתכן וזה נובע מבעיה בחלל הפה, לצורך העניין יש לבדוק את הפה היטב ולא רק על סמך מראית עין חיצונית. ריור יכול לנבוע מהקאות או בחילה היכולים לנבוע ממגוון של מחלות שונות. ריור יכול גם לנבוע מחשיפה לחומר רעיל או בעל טעם רע.
אני ממליצה לקחת את החתול לבדיקה אצל וטרינר. הוטרינר יוכל לבצע בדיקה גופנית מלאה, להסתכל על חלל הפה, השיניים והחניכיים ולתת לחתול את הטיפול ההולם ביותר.
לגבי הגורה- מלבד הארועים האלו בהם היא משתינה כאשר מתקרבים אליה האם בשאר הפעמים דרך מתן השתן שלה נורמלי? באיזו תדירות היא נותנת שתן? האם השתן ניתן בזרם אחיד או בטיפות? האם צבע השתן נראה תקין? יתכן בהחלט כי מדובר בבעיה הקשורה לחינוך ואילוף אך על מנת לשלול בעיה רפואית יש לקחת אותה לבדיקה אצל וטרינר. בהתחשב בגילה היא צריכה להתחיל לקבל חיסונים ולכן בהזדמנות זו שתהיו אצל הוטרינר הוא יוכל לבדוק אותה ולתת לכם מענה לשאלה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול בוגר חולהריטה26/09/2008
שלום לכן, השאלה שלי לגבי חתול רחוב בוגר, אחד מחתולי הרחוב שאני מאכילה בשכונתי נראה כי נפצע באזור הפה או הסנטר אני לא יכולה להבחין כיוון שמדובר בחתול פראי, לא נגיש, לאחרונה הפסיק לאכול , נראה שקשה לו לפתוח את הפה, אני מאד רוצה שיאכל, איך אוכל לטפל בו ?? אשמח לכל עצה אפשרית, תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול רחוב חולה
ד''ר קרן פרץ29/09/2008האם ראית סימן לפציעה באזור הפה או שמא הוא הפסיק לאכול ולכן את מניחה שיש לו בעיה בפה?
חתולי רחוב רבים סובלים מבעיות חניכיים ושיניים ללא קשר לפציעות בפה. אם אין לך אפשרות לתפוס אותו ניתן לנסות ליצור קשר עם לוכד חתולים שיכול לעזור ללכוד אותו ולקחת אותו לוטרינר לצורך בדיקה. אם אין לך אפשרות להביא לוכד חתולים ניתן לנסות טיפול אנטיביוטי אך אם החתול לא אוכל והוא אינו נגיש לא נראה לי שתצליחי לתת לו אנטיביוטיקה. כמו כן,יתכן בכלל שמומלץ טיפול מסוג אחר. לכן, אני חושבת שהדרך הכי טובה לעזור לו היא בעזרתו של לוכד חתולים, בדיקה אצל וטרינר תחת טישטוש ומתן טיפול הולם בהתחשב במצבו ובהיותו חתול רחוב.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)