מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רעידות בלסת אצל כלבה בוגרתעינבית13/05/2008
לאמא שלי יש כלבה בגיל עשר דוברמן ננסית שוקלת כ5 קילו ובזמן האחרון יש רעידות קשות של הלסתות והיום שמנו לב שזה החמיר לה אנחנו ניקח אותה לוטרינר בתקווה שהוא יגלה מה הבעיה אני מאוד דואגת לה ורציתי לדעת ממה זה יכול להיות כי זה מפחיד אותנו היא ממש חורקת שינים והלסת שלה קופצת אשמח לקבל יעוץ קצת לדעת ממה זה יכול להיות בתודה משפחת ברוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בפה
ד''ר סמדר טל14/05/2008איך מרגישה הכלבה פרט לרעידות? האם הבחנתם בבית בסימנים נוספים? איך היא מבחינת אכילה ומתן צרכים? כדאי לקחת אותה לבדיקה אצל וטרינר מאחר והרעידות יכולות לנבוע ממספר סיבות. חשוב לנסות ולאבחן האם מדובר בבעיה ממקור של הפה, מערכת העצבים או השרירים. יש לבדוק את חלל הפה לראות מה מצב השיניים והחניכיים. יש לבדוק את השרירים והעצבים באזור הראש וכמובן לבצע בדיקה כללית לכלבה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לזווג?דניאלה11/05/2008
יש לי כלבת פקינז בת 5 חודשים. מתי ניתן לזווג אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שתי פקנזיות אמא ובת
עינבית13/05/2008ואני יודעת שבגורה צריך לחקות לפחות יחום שני בגיל שנה זה הכי מומלץ כדי שהכל יהיה בסדר עם יש עוד שעלות בנושא הזה אז בכיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיווג
ד''ר סמדר טל19/05/2008מומלץ לחכות לגיל שנה וחצי.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליות בכלביםרווית11/05/2008
אני מודה לך על התמיכה,.
כלבי מרגיש הרבהיותר טוב, אינו מקיא, מצב רוחו טוב והוא פעיל. הוא כבר לא שותה כמויות מים רבות והשתן שלו לא מרובה. מקווה שזה מבשר טובות... אני מתכוונת לקחת אותו לבדיקת דם נוספת בעוד מס' ימים.
ובהקשר לשאלותיך: הוטרינר ביצע לו צילום רנטגן שלדבריו - תקין. בדיקות הדם הראו על: BUN 149.9 , AML:1859 , PHOS: 12.6 והמוגלובין : 8.4. שאר הבדיקות תקינות לדבריו.
רציתי לשאולבהקשר של ההמוגלובין האם הוא צריך לקבל טיפול? (שמעתי שקיימת זריקת אריטרופויטין) או שההמוגלובין יעלה בעקבות השינוי התזונתי.
ושאלה נוספת: בעקבות המחלה הוטרינר המליץ שלא לתת לכלב זריקה משולשת אותה הוא היה אמור לקבל. האם יש קשר? ולא יהיה ניתן לתת לו חיסונים יותר?
מודה על תשובותיך מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות
ד''ר נורית פרנקל23/05/2008זריקות אריתרופואטין מומלצות במקרים בהם ישנה אנמיה חריפה בעקבות הכשל כליות, לצורך כך יש לדעת את כל תוצאות בדיקות הדם. לגבי שאר המדדים יש לראות מה הערכים שלהם בבדיקת הדם החוזרת ולפי זה להחליט האם יש צורך בטיפול תרופתי נוסף. בכל מקרה מומלץ לעבור למזון לחולי כליות. לגבי זריקת המשושה השנתית זה תלוי במצבו של הכלב. כרגע, כשהוא נמצא במשבר הייתי ממתינה עם זה על מנת שמצבו יתייצב קצת קודם.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעהסיון10/05/2008
שלום,
אני לקראת נסיעה והכלבה שלי תישאר אצל הורי.
להורי יש חצר והכלבה לפעמים אוכלת דברים בחצר, למרות שאנו מקפידים להשגיח עליה, השאלה שלי היא האם מומלץ לי לתת לה את החיסון נגד תולעת הפארק רק לתקופה שבה תהיה אצל הורי ( מדובר בכמה ימים), כיוון שבשאר הזמן היא נמצאת איתי בדירה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעת הפארק
ד''ר סמדר טל14/05/2008באופן כללי אני ממליצה לכל הבעלי כלבים לטפל כנגד תולעת הפארק באופן שוטף, על אחת כמה וכמה בכלבה אשר יש לה נטייה לאכול לפעמים דברים בחצר. אף אחד לא יכול לשמור במאה אחוז שהכלב שלו לא "חוטף" מדי פעם משהו בחוץ בטיול ולדעתי חבל לקחת את הסיכון מאחר ומדובר במחלה מאוד מסוכנת.
הטיפול כנגד תולעת הפארק הינו טיפול מונע ולא חיסון כמו כלבת או משושה וזו הסיבה שיש לתת את הזריקה פעם בשלושה חודשים לאורך כל החיים.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורת פקינזשרית10/05/2008
ב - 14.04 רכשתי גורת פקינז בת חודשיים מחנות רשמית. יום לאחר מכן הגורה אושפזה אצל וטרינר החנות כשהיא אפטית, לא אוכלת ולא שותה. היא קבלה סוכרים והתאוששה. מאז היא אושפזה פעמיים ללא תאבון. בכל פעם הוסבר לי כי ברגע שאני עוזבת היא משתוללת, אוכלת ופשוט חוזרת לעצמה (הבדיחה היתה כי אולי לנו יש אנרגיות שליליות עליה).
בפעם האחרונה ששחררנו אותה ביום שישי 02.05 , לאחר שקבלה חיסון ראשון ותילוע, נראה היה שהכל בסדר. היא שקלה 1.3 ק"ג. (האם זה מעט לגילה?) היא אוכלת רק מזון לגורים PRO PLAN
במהלך השבוע האחרון היא לא אוכלת הרבה, מעט גרגרים בכל פעם, ורק כשאנו נמצאים לידה. לשתות היא כמעט ולא שותה (אני נותנת לה לפעמים מזרק עם מים) אך מיום רביעי ראינו שינוי בצבע השתן שלה. מעט אדמדם, והיא מנסה לתת שתן מס' רב של פעמים ובכל פעם רק טיפה אחת.
אבקש לדעת מה בנוגע לחוסר התאבון האם זה מראה על בעיה מולדת? ומה בנוגע לדם בשתן?
אבקש לקבל ממך תשובה בהקדם! אנחנו מיואשים לא הצלחנו להנות ממנה מהיום הראשון שהיא אצלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורה
ד''ר סמדר טל14/05/2008ראשית אני מקווה שהגורה מרגישה קצת יותר טוב. האם הוטרינר עשה לה בדיקות כלשהן במהלך הזמן שהיתה אצלו? האם את יודעת אם היו גורים נוספים בשגר ואיך היא היתה (מבחינת גודל) לעומת שאר הגורים? איך היא מבחינת מצב רוח? האם היא עדין אפטית? לגבי האכילה כדאי לנסות להציע לה מזון רטוב של גורים ולראות אם את זה היא אוכלת יותר בתאבון, אם כן תנסי לערבב לה את זה עם המזון היבש. לגבי השתן- השתן שלה לא אמור להיות בצבע אדמדם אלא בצבע צהבהב. אם נראה שהיא לא משתפרת בבית ושהשתן האדום ממשיך כדאי לקחת אותה חזרה לבדיקה וטרינרית. בהתאם לבדיקה הגופנית יחליט הוטרינר האם יש צורך לבצע בדיקות שתן או דם.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומות בכלבדיקלה10/05/2008
סמדר שלום,
הכלב שלי מסוג לברדור מעורב בן ארבעה חודשים.לאחרונה הופיעו לו שומות על הפנים (שתיים בכל לחי ואחת בסנטר), שתיים מהן ממש גדולות (לא סימטריות ובעלות גוון אדמדם). אני מודאגת שמא מדובר בגידולים סרטניים, מה עליי לעשות?
יש לציין שכשאימצתי את הכלב היו לו שומות מעטות על הפנים, אך הן היו ממש קטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות
ד''ר סמדר טל14/05/2008דיקלה שלום, קשה לי לומר על מה מדובר מבלי לראות את הכלב. כלבך הוא בסך הכל צעיר מאוד ולכן אינני בטוחה שהדבר הראשון שצריך לדאוג אותך הינו גידולים סרטניים. האם הוא מגרד את אזורים אלו? האם זה נראה כמו פצע? האם זה נראה כמו אזור ממנו יוצאו שערות? ליתר ביטחון על מנת לוודא כי זה לא משהו מדאיג כדאי שוטרינר יראה את זה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברניזטלולה09/05/2008
שלום, אימצתי כלב ברניז גזעי בן חמש. הוא חיי באורווה שנה בהזנחה, לקחנו אותו לבדיקה כללית ואמרו שמצבו הבריאותי טוב.
שמעתי שלכלבים האלה נטייה למות בגיל מוקדם ורציתי לדעת על מה לשים לב אצל גזע זה..
אמרו לי שכדאי לסרס את הכלב, למה?
דבר נוסף, הוא בלילה קשור ליד המלונה וכאשר יורד גשם הוא נובח בלי הפסקה, מה אפשר לעשות עם הנביחות כדיי להרגיע אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - וטרינרים יקריםבוריס גורליק09/05/2008
שילה, הכלבה שלי בת 14 שנים, מסוג רועה גרמני מעורב.
לאחרונה (כחודש) התחילו אצל שילה קשיים בהפרשת שתן, וצואה כמעט ואין.
הכל התחיל בחוסר יכולת להתאפק והשתנה בתוך הבית. זה המשיך במאמצים כבדים להשתין בכלל, מאמצים שלעיתים נמשכו חצי שעה. לאחר מכן היא פשוט מטפטפת שתן כל הזמן, בכל תנוחה, עד שלבסוף היא פסקה מלהשתין, מלאכול ומלשתות בכלל.
אז לקחתי אותה לווטרינר. הרופא עשה לה איזו בדיקה וקבע שיש לה כליות חולות מאוד. הוא עשה לה אינפוזיה והכניס לה "קתתר" שהוציא את כל הנוזלים, מסתבר שהצטבר המון נוזלים בשלפוחית השתן, כ2-3 ליטר (כלבה ששוקלת 25 קילו).
הרופא רשם לה: אוגמינטין , דיבינילין ואסיויל.
לאחר יומיים שילה כבר חזרה לתפקוד מלא, פרט לכך שהיא המשיכה לטפטפ שתן כל הזמן.
כעבור שבוע וחצי המצב התחיל שוב להדרדר עד אמש בוא מצאתי אותה ללא יכולת להרים את עצמה (שלפוחית השתן כנראה לחצה לה מדי).
הבוקר הוטרינר שוב שם לה "קתתר", הפעם יצאו ממנה אף יותר מים מקודם.
וטרינרים יקרים, מה יש לה? האם זה גידול? אולי אבנים? איך אני יכול לעזור לה?
היא לא בוכה, האם היא סובלת? אני נמנע להביא לה כדורי הרגעה, כי היא כלבה מאוד אקטיבית.
אנא מכם אל תגידו שהיא זקנה וזהו.
כבר אמרו את זה וטרינרים לפני כשנה, כאשר היתה לה צליעה איומה, ואיכשהו היא יצאה מזה. היא כלבה נורא חזקה.
בבקשה תעזרו, אני מרגיש חסר עונים פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אי ספיקת כליות אצל כלביםרווית09/05/2008
הכלב שלי בן 10 , אובחן לפני 3 ימים בבדיקת דם שיגרתית ( אך היה חלש וצלע לאחרונה ולעיתים הקיא)כסובל מכשל כליתי כנראה על רקע כרוני.קריאטנין:3.3 . הוא טופל במתן נוזלים לוריד + פוסיד במשך 24 שעות ולאחר מכן רמת הקריאטנין היתה 3.75. הוטרינר המליץ לי לחזור למחרת ולתת לכלב עירוי נוזלים כל יום במשך שבוע.הכלב חזר הביתה
החל לאכול מזון RENAL רפואי בשילוב פרמין וטגמט p.o.והוא ממש חזר לעצמו: יש לו מצב רוח טוב, שותה ואוכל מצוין ונותן שתן ואפילו כבר לא צולע. לא לקחתי אותו לוטרינר לקבלת נוזלים נוספים.
שאלותיי הן:
האם על פי רמת הקריאטנין זה אי ספיקה כרונית חריפה?, כלומר האם רמת הקריאטנין גבוהה מאד?
האם מתן פרמין וטגמט לא יכולים להחמיר את המחלה?(אולי הם מתפנים בכליות?)
האם למרות שהוא שותה מים בכמויות טובות הוא צריך לקבל עירוי נוזלים.
תשובותיך חשובות לי במהרה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לימודי וטרינריה ופרופיל 21אלמוני07/05/2008
שלום,
יצאתי לפני כמה חודשים על פרופיל 21 נפשי מהצבא. הייתי בדיכאון והקב"ן החליט לשחרר אותי. כיום לאחר כמה חודשים באזרחות אני מרגיש כמו חדש ואני באמת מרגיש כשיר.
אני מאז ומתמיד רציתי ללמוד וטרינריה. השאלה שלי היא האם הפרופיל הנפשי שבעקבותיו יצאתי מהצבא יכול להשפיע עליי מהבחינה של הלימודי וטירנריה?
כי הבנתי שלמשל רופא לאחר שהוא מסיים את הלימודים שלו הוא חותם על ויתור סודיות רפואית או משהו בסיגנון - יש דבר כזה גם בוטרינריה? לא יודע איך זה הולך.
האם מישהו שיצא על 21 נפשי יכול להיות וטרינר? האם הפרופיל הנ"ל ימנע ממני לעבוד במשרות בתור עובד מדינה? ז"א במשרד הבריאות, מחלקות תברואה למיניהן, בבית חולים הוטרינרי?
תודה מראש!
:\
יש לציין שאני לא נמנה מאלה ש"השתמטו", אני רציתי לשרת, אבל לדאבוני המצב שלי היה באמת לא טוב וזאת הייתה הברירה האחרונה. אז בבקשה אל תקטרגו אותי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 21 - לא בעייתי
וטרינר23/02/2011לי יש פרופיל 48 נפשי ואני וטרינר, אין בדיקה למעט משטרתית על מנת לקבל רשיון לעסוק ברפואה וטרינרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי וטרינריה ופרופיל 21 - תגובה
ד''ר נורית פרנקל23/02/2011שלום לאלמוני
אין לי תשובה, אך אינני חושבת שפרופיל נמוך בצבא מכל סיבה שהיא מהווה מכשול לקבלה ללימודים גבוהים. בכל מקרה במידה ואתה מעוניין ללמוד וטרינריה, אתה יכול לפנות למחלקה לוטרינריה בפקולטה לחקלאות (המקום היחיד בו ניתן ללמוד וטרינריה בארץ) ולברר את תנאי הקבלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה לגור יורקשירjo06/05/2008
באיזה גיל להתחיל אמבטיה לגור יורקשיר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחיצת כלבים
ד''ר נורית פרנקל09/05/2008אני ממליצה לחכות מספר חודשים לפני שמקלחים את הגור. אם הוא ממלוכלך ניתן לקלח אותו קודם אך חשוב מאוד להקפיד על מספר דברים. ראשית יש לוודא שלא יכנסו לו מים וסבון לאזור האוזניים והעיניים. יש להקפיד לייבש אותו היטב לאחר המקלחת, גורים קטנים מתקשים לפעמים לשמור על חום גופם ולכן חשוב להקפיש על כך שיהיו יבשים. מבחינת סוג השמפו, ישנם בשוק מגוון רחב של מוצרים לרחיצה. כלב בגיל שלו, ללא בעיות עור או פרווה ניתן להשתשמש בשמפו בסיסי ביותר, ללא מוצרי הדברה. שמפו המכיל חומרי הדברה כנגד פרעושים וקרציות נוטה לייבש את העור והפרווה.
אם הכלב בסך הכל נקי ולא סובל מבעיות עור או פרווה למיניהם ניתן לקלח אותו פעם בחודש.
חשוב לזכור שיש להמתין 48 שעות בין הרחצה של הכלב לבין טיפול כנגד פרעושים.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב חולה כבר 3 ימיםסיון06/05/2008
שלום
יש לי גור בין חודשיים והוא בינתיים מחוסן רק נגד הפרבו.
כבר שלושה ימים שהוא משלשל.. לא אוכל הרבה.. הוא הקיא פעם אחת .. והעיניים שלו כל הזמן חצי סגורות. הוא לא פותח את העיניים עד הסוף. ( והן אדומות)
הוא כל היום שוכב ושמתי לב שכל כמה שניות הוא מרים את הראש למעלה.. מרים ומחזיר למטה..
היינו אצל הוטרינר והוא אמר שיש לו חום וכנראה זה וירוס.. (ולבוא עוד יומיים)
האם לפי אבחונך יכול להיות שזהו לא וירוס? משהו אחר??
אני לא יכולה לראות אותו ככה.. תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צריכה לרוץ איתו לוטרינר!!!!!!!
מיכל07/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגור חולה
ד''ר נורית פרנקל09/05/2008אכן כלבך נשמע מאוד חולה. האם הוא קיבל טיפול כלשהו אצל הוטרינר? האם הוטירנר נתן לכם תרופות כלשהו לתת לו בבית? יתכן כי מדובר על וירוס או גורם מחלה אחר, אך בכל מקרה אם לא נראה כי יש שיפור במצבו כדאי לקחת אותו חזרה לוטרינר. גורים הינם מאוד רגישים לגורמי מחלה ומצבם יכול להתדרדר מאוד מהר,לא כדאי לקחת סיכון, במידה ואין שיפור קחי אותו חזרה לוטירנר.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול שחוזר לביתו הקודםסיון06/05/2008
שלום
יש לי שני חתולים בני 7 וחצי.לפני כחודש עברנו דירה,לדירה שנמצאת במרחק 5 דקות הליכה מהדירה הקודמת.שני החתולים מרגישים בבית,אך הזכר מוצא את דרכו לאזור הדירה הישנה,בה גרנו כ 6 שנים,מספר פעמים בשבוע.
אציין כי החתול מסורס ותמיד היתה לו גישה אל מחוץ לבית.
הוא נוהג לצאת בלילה כשיש פחות תנועה ומעביר את היום מחוץ לדירה הקודמת,עד שאני נשברת ובאה לאסוף אותו עם כלוב.
החתול מקבל אוכל מיוחד כיוון שעבר חסימת דרכי שתן לפני שלוש שנים וחשוב לי שיהיה בבית ,יאכל וישתה מים נקיים.
איך אפשר להפטר מההרגל בלי לסגור אותו בבית החדש?(מדובר בחתול שיהיה מאוד מסכן אם יהיה סגור בבית)
תודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול בבית חדש
ד''ר נורית פרנקל09/05/2008האם האנשים אשר גרים בבית הישן מאכילים את החתול שלך? אם את לא ניגשת לקחת אותו האם הוא חוזר הביתה לבית החדש לבד? חתולים באמת הרבה פעמים נקשרים למקום ולוקח להם זמן להסתגל לבית החדש. אני מבינה כי להשאיר אותו בבית יהיה מאוד קשה בשבילו ובשבילכם. כדאי קודם כל לראות אם האנשים בבית החדש מאכילים אותו ואם כן לבקש מהם שיפסיקו כך שתמיד יחזור אליך הביתה לאכול. בנוסף אתם יכולים לנסות להשאירו בבית לתקופה קצרה של כמה שבועות ולראות אם זה עוזר לגרום לו לשכוח מבהית הישן ולהתרגל יותר לבית ולסביבה החדשה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםסיון05/05/2008
יש לי פאג סיני בן חצי שנה. לפני כשלושה שבועות יצא לו בבטן פצעים קטנים ומרובים והתחיל להתפשט לאזור הרגליים והגב ובמקומות של הפצעים הפרווה נושרת וגורמת גירוי לכלב. ביקרנו אצל הוטרינר שנתן לו שלוש זריקות בהפרש של 10 ימים, אך עדיין זה ממשיך להתפשט. ממה הדבר נובע ומה עלינו לעשות כדי לזרז את תהליך הריפוי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בגוף
ד''ר נורית פרנקל09/05/2008פצעים בבטן ובגוף יכולים לנבוע מכל מיני גורמים. האם נעשה איבחון כלשהו? האם הוטרינר אמר לך מה הגורם לפצעים? האם את יודעת איזה חומר ניתן לו בזריקות? הפצעים והגירודים יכולים לנבוע ממגוון רב של גורמים מאלרגיות למיניהם לדוגמא אלרגיה לפרעושים או לדשא, טפילים שונים לדוגמא דמודקס ועוד. מומלץ לבצע איבחון לבעיית העור ולמצוא מה הגורם לפצעים ולגירודים ולטפל בהתאם. האיבחון תלוי בבעיה, ניתן לבצע מגרדי עור, משטחי מגע ובמקרים מסוימים מומלץ גם לבצע ביופסיה. מאחר ונראה שמצבו של כלבך מחמיר על אף הטיפול כדאי לברר שוב את מקור הבעיה ואת סוג הטיפול הניתן.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגר בסכנת מוותאודי04/05/2008
שלום, שמי אודי והבעיה שלי היא כזאת:
האוגרת שלי המליטה לפני ארבעה שבועות 2 אוגרים קטנטנים. האחד מת מסיבה לא ברורה והשני עד עכשיו חי אבל בקושי גדל.
האמא לא מטפלת מספיק בולד וכמעט ולא מניקה אותו. הוא כבר כמעט בן ארבעה שבועות ולדעתי הוא היה כבר צריך לפתוח עיניים ולהתחיל לאכול אוכל של אוגרים.
אני יודע שאחד הסיבות שהאם לא מטפלת בולד הוא מפני שהיא צעירה וגם בגלל שאין לה מספיק חלב.
עכשיו מה אני יכול לעשות כדי שהוא יגדל טוב? האם יש דרך שאני יוכל לתת לו תחליף לחלב של האם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגר
ד''ר סמדר טל05/05/2008צר לי לשמוע על האוגר שמת ואני מקווה שהשני מרגיש טוב. אני ממליצה להפנות את שאלה זו לפורום שמתעסק בחיות אקזוטיות ואף להתייעץ עם רופא וטרינר מומחה המתעסק עם חיות אקזוטיות.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)