מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על תזונת סוסיםAJ24/09/2008
האם סיטריה טובה לסוסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת סוסים
ד''ר קרן פרץ29/09/2008אני ממליצה להפנות את השאלה לפורום המתעסק ברפואת סוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור חתולים חולהנ21/09/2008
שלום רב יש לי גור חתולים ניראה כבן חודש עד לפני יומיים היה במצב תקין (פעיל, אוכל,מילל) הגור היה מלא פרעושים לכן ביקשתי משכן שישים עליו חומר נגד הגור היום גורר את שתי רגליו האחוריות רועד וכן מסרב לאכול הן מצלחת והן מבקבוק כמו כן יש לו הפרשות מהתוסיק שקופות מימיותוהוא שוכב מידי פעם זז האם זה סימו הרעלה? או מחלה של חתולים? האם יש סיכוי הישרדות איזה סוג טיפול מומלץ מבלי לגשת לוטרינר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים חולה
ד''ר קרן פרץ29/09/2008קשה לי לומר לך מה יש לחתול מבלי לבדוק אותו. ראשית יש לברר עם השכן באיזה חומר הוא טיפל בחתולים נגד פרעושים. האם מדובר בתרסיס? אמפולות? האם החומר מיועד לגורי חתולים? אם ישנו חשש שהסימנים הם בעקבות הטיפול נגד פרעושים הניתן לנסות לשטוף בעדינות את החתול , חשוב מאוד ליבש אותו היטב אחר כך. עם זאת, יתכן ובכלל אין קשר לחומר נגד פרעושים ויתכן כי החתול סובל ממחלה אחרת.
לפי מה שאת מתארת נשמע שמצבו של הגור לא טוב ואפילו מסוכן. גורים שלא אוכלים עלולים להתדרדר מאוד מהר וזה עלול להיות מצב מסכן חיים. אני ממליצה לך לקחת את הגור לוטרינר בהקדם האפשרי. לאחר בדיקה הוטרינר יוכל להציע את הטיפול הטוב ביותר עבור הגור.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםעדי21/09/2008
מצאתי גורת חתולים עם דלקת עינים ממש חמורה בשני העינים, כל האזור מפריש ונורא נפוח, התקשרתי לוטרינר לשאול מה אוכל לעשות בשבילה והוא אמר לי לקנות לה טיפות בשם תרוצידין,ולשים לה 3 פעמים ביום, קניתי לה את הטיפות אבל הבעיה היא שנורא קשה לשים לה היא ממש נאבקת. השאלה שלי היא האם ניתן במקום או בנוסף לשים לה משחת סינטומצין (כי לפחות עם המשחה אני יודעת שזה יהיה לה על העין, עם הטיפות אני מפספסת) אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים עם דלקת עיניים
ד''ר קרן פרץ29/09/2008במקרים של דלקות עיניים אצל חתולים ישנן משחות אנטיביוטיות שאני יותר ממליצה עליהם, לדוגמא משחת טרמיצין. הרבה גורי חתולים סובלים מבעיות עיניים שהן למעשה חלק מקומפלקס של מחלות נשימה שבאות לידי ביטוי בדלקות עיניים, הפרשות מהאף, התעטשויות וכו'. האם לגור יש גם הפרשות מהאף? מתעטש או כל סימן אחר? אני ממליצה לקחת אותו לבדיקה ראשונית אצל וטרינר על מנת לראות אם ישנן בעיות נוספות נלוות מלבד הדלקת עיניים. ישנם מקרים בהם יש צורך לשלב גם טיפול אנטיביוטי לפה כטיפול נוסף. כמו כן, במקרים בהם העיניים במצב מאוד קשה לפעמים יש צורך בתכשירים נוספים מלבד משחה אנטיביוטית.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה18/09/2008
שמעתי שחול קריסטלי לחתולים הוא רעיל, ואסור להם להכניסו לפה, האם זה נכון? איזה חול מומלץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חול לחתולים
ד''ר קרן פרץ20/09/2008לא ידוע לי על רעילות של חול מסוג זה אך באופן כללי לא מומלץ לחתול לאכול אף סוג של חול. האם חתולך אכל כמות גדולה מהחול, האם הוא עושה זאת באופן שיגרתי? איך הוא מרגיש פרט לכך?
אם החתול אוכל את החול שלו יש להחליף לחול מסוג אוכל. אם הבעיה חוזרת על עצמה כדאי לקחת את החתול לבדיקה אצל הוטרינר לוודא שהכל בסדר.
סוג החול שאת בוחרת מאוד תלוי בחתול, ישנם חתולים עם העדפות לחול כזה או אחר. באופן כללי, ישנם חתולים אשר לא אוהבים חול בעל ריח לכן עדיף לרכוש חול ללא תוספת של ריח. לדעתי, יותר קל לשמור על נקיון הארגז בחול מתגבש, כך את מוציאה כל יום את הגושים שנוצרו ואין צורך להחליף את כל החול שבארגז. ללא קשר לסוג החול חשוב מאוד לשמור על נקיון הארגז, לנקות אותו על בסיס יומיומי. לשים את הארגז באזור שקט בבית. אם יש לך יותר מחתול אחד בבית מומלץ שיהיה לך גם יותר מארגז חול אחד בבית.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשל כלייתירווית16/09/2008
רציתי לשאול האם מתן עוף מבושל לכלב עם כשל כלייתי כרוני( אשר סובל מחוסר תיאבון ומסרב לאכול אוכל רפואי) יכול להזיק לו ולהחמיר את המחלה? ושאלה נוספת: האם שימוש באמפ' ADVANTAGE לטיפול בפרעושים בטוחה בשימוש בכלבים עם כשל כליתי?האם טיפול זה לא יחמיר את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון לכלב עם כשל כלייה
ד''ר סמדר טל17/09/2008כלבים הסובלים מכשל כליות צריכים לאכול מזון מיוחד המיועד לחולי כליה. אם כלבך לא אוכל דבר, כמובן שאנחנו רוצים לעודד אכילה. אני ממליצה לנסות מזונות רטובים משימורים המיועדים לחולי כליה, כמו כן את יכולה לנסות לערבב את המזון הרפואי עם מעט עוף ולראות אם זה מעודד אותו לאכול. אם כלבך סובל מחוסר תאבון ישנן גם תרופות המומלצות לתת לכלבים עם כשל כליה היכולות להוריד את הבחילה, בנוסף ישנן תרופות אשר ניתן לתת על מנת לעודד תאבון. מומלץ להתייעץ עם הוטרינר המטפל של הכלב בנוגע לשימוש בתרופות אלו.
בנוגע לטיפול כנגד פרעושים אין מניעה. רצוי כמובן לשים את האמפולה כאשר מצבו של הכלב טוב.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור אוגרים חולהמסוג קמפבלליהי14/09/2008
אחר צהרים אחד גיליתי שאחד מהגורים של האוגרים שלי שוכב על הגב והוא נראה ממש ממש חולה וחלש העיינים שלו היו חצי עצומות והוא בקושי נשם... הוא בן שלושה שבועות, ויש לו קרחת קטנה עם משהו שנראה כמו קשקשים קטנים על הגב אבל זה היה מאז שהוא נולד ואני לא בטוחה שזאת הבעיה הוא כל הזמןמתהפך על הגב ולא מצליח לקום הרבה מאוד זמן ויש לו מין בלוטות קטנות שנראות כמו יבלות בגרון ליד כיסי הלחיים -טאבון בסדר... אני צריכה עזרה הייתי מאוד שמחה לתשובה תודה הוא פשוט ממש קטן לגילו וחמוד...)-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור אוגרים חולה
ד''ר סמדר טל17/09/2008מומלץ לקחת את האוגר החולה לוטרינר המתמחה בחיות אקזוטיות לצורך בדיקה. חשוב לעשות זאת בהקדם לפני שמצבו מתדרדר. בנוסף אם יש לך אוגרים נוספים חשוב לראות שגם הם אינם מפתחים סימני מחלה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאוגר מת
ליהי18/09/2008האמא של האוגר אחלה אותו עוד ליפני שהספקנו לקחת אותו לווטרינר ואחרי יומיים עוד עוגר קטן נאכל! זה היה קצאת עצוב אבל אנחנו עשינו את הכל... אני הפרדתי אותו משער האוגרים בהתחלה והבאתי לו מים ואכל משלו וקיררתי את הכלוב שלו מעט טוב ככה זה בטבע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוגר מת.
ד''ר קרן פרץ20/09/2008אני משתתפת בצערך. אני מקווה ששאר הגורים שנותרו ירגישו טוב.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכי עם נקע/שבר ברגלמרק14/09/2008
שלום, יש לנו תוכון , שראיתי שהוא לא יכול לעמוד על הרגל, הסתכלתי וראיתי שיש לו שטף דם בתוך הרגל, והוא נראה סובל. המרפאה הוטרינרית באזורנו לא מטפלת בתוכים. מה ניתן לעשות כדי לסייע לו ? אודה על תשובתכם הדחופה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכי
ד''ר סמדר טל17/09/2008אכן נשמע שהתוכי שלך זקוק לבדיקה רפואית. אני ממליצה שתפנה למרפאה המתעסקת עם חיות אקזוטיות. אם אין ביכולתך להגיע תנסה להתייעץ טלפונית עם וטרינר המתמחה בתחום זה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקורלא מגלה14/09/2008
האם זה נכון שכלבות מעוקרות חיות יותר זמן מכאלה שלא עיקרו אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקור כלבה
ד''ר סמדר טל17/09/2008כלבות מעוקרות נוטות לסבול פחות ממחלות ולכן הן יכולות להאריך חיים יותר. עם זאת כאשר מדובר על מחלות הכוונה היא למחלות ספציפיות הקשורות למערכת המין ולהורמונים בגוף. באופן כללי ככל שהעיקור נעשה מוקדם יותר לכלבה יהיה פחות סיכוי לפתח גידולי עטין (המקבילה של סרטן השד בנשים). מסיבה זו מומלץ לעקר לפני ייחום ראשון. בנוסף עיקור מונע את הסיכון לפתח דלקת רחם. זהו מצב מאוד מסוכן ועלול להיות מסכן חיים. אם תעקר את כלבתך אין זה אומר שהיא לא עלולה לחלות במחלות אחרות בהמשך חייה אך זה יכול להוריד משמעותית את הסיכון לחולות במחלות הנ"ל. על כן, אם אינך מעוניין שכלבתך תהיה כלב רבייה ההמלצה שלי היא לעקר אותה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענווה11/09/2008
שלום רב, כל כמה זמן מומלץ לשתוף כלב בגודל קטן בן 6? האם יתכן כי בגלל שאני רוחצת אותו יותר הוא יותר מסריח? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחיצה של כלב
ד''ר קרן פרץ17/09/2008באיזה סוג שמפו את משתמשת? האם את בטוחה שהריח הלא טוב הוא מהפרווה והעור ולא ממקומות אחרים בגוף כדוגמת הפה או האוזניים?אם הכלב לא סובל מבעיה רפואית כלשהי מומלץ לא לרחוץ בתדירות העולה על פעם בחודש. יש להשתמש בשמפו המיועד לכלבים ולא בשמפו של אנשים וזאת משום שרמת החומציות של העור של הכלב שונה משלנו בני האדם. בנוסף מומלץ לא לחפוף בתדירות גבוהה מדי עם שמפו המכיל חומרי הדברה לפרעושים וקרציות מאחר ומוצרים אלו נוטים לייבש את העור והפרווה.
אם על אף הרחיצה הכלב עדין סובל מריח רע כדאי לקחת אותו לוטרינר על מנת לוודא שלא מדובר על ריח הנובע מבעיה אחרת בגוף.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת קרציותאבי08/09/2008
האם קדחת קרציות יכולה להוביל למוות פתאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת קרציות
ד''ר סמדר טל17/09/2008קדחת קרציות מתפתחת בשלושה שלבים. בשלב הראשון לרוב ניתן להבחין בירידה בתאבון, חולשה, דיכאון, חום, קשר לימפה מוגדלים. בשלב שני, העשוי להימשך חודשים עד שנים לרוב לא נבחין בסימני מחלה. בבדיקות דם ניתן לראות ירידה בטסיות הדם. בשלב האחרון של המחלה, השלב הכרוני, הכלב סובל ממחלה קשה. ישנם סימנים של דיכאון, חולשה. בבדיקות דם נראה ירידה בכל התאים המיוצרים במח העצם.
במקרה של כלב שמת באופן פתאומי יש לחשוב היטב אם באמתלא היו סימנים מקדימים לכך.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה החתול שלי לא מצליח לאכלאריאל07/09/2008
הבאתי חתול קטן מהרחוב,ויש לי חתול בבית נקי ובריא שבחיים לא היה ברחוב.. הבאתי חתול קטן מהרחוב,והוא נראה בריא לגמרה. לפני כמה ימים שני החתולים שיחקו ביחד..ונשכו אחד את השני בפה והחתול הקטן מהרחוב עשה לחתול שלי מין פצע על כל האף והשפתיים והוא פשוט לא אוכל מאז ויורד לו המון ריר כל הזמן...והוא נראה מדוכא. מה אני אמורה לעשות? איך לטפל בו? אני חייבת עזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים באכילה
ד''ר סמדר טל17/09/2008לפי התיאור של נשמע שהחתול שלך אכן לא מרגיש טוב. כדאי לקחת אותו בהקדם לבדיקה אצל וטרינר על מנת שיוכל לראות את הפצעים הנ"ל ולראות האם נראה שהם אלו שגורמים לתחושה הרעה של חתולך. לפעמים חתולים גם עלולים להיות חסרי מצב רוח כאשר נכנס חתול חדש שאינם מכירים לבית שלהם. חשוב לבדוק האם מדובר בבעיה רפואית והאם יש צורך בטיפול תרופתי. מאוד חשוב שהחתול שלך יאכל וישתה ולכן יש לעודד אכילה על יד מזון רטוב מקופסאות שימורים, אולי זה יהיה לו יותר קל לאכול מאשר מזון יבש. בכל מקרה כדאי לקחת אותו לוטרינר בהקדם, בנוסף כדאי לקחת גם את החתול הקטן לבדיקה על מנת לוודא שגם הוא לא מראה סימני מחלה.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור חתוליםריטה06/09/2008
שלום רב, לפני כשעה מצאתי חתול בערך כבן שלושה חודשים, נראה כי רגלו האחורית שבורה מזה זמן (אני מניחה) כיוון שהוא לא מעיד על כאבים כשנוגעים בו. הוא לא נראה רזה,אלא יחסית מלא. עוד דבר שהטריד אותי חוץ מרגלו זה הפרווה שלו על גבו, גבו מקריח וישנם פצעים קטנים בקרחות, נגעתי באזור החולה והאזור חם יותר משאר חלקי גופו. אני לא יכולה לקחת אותו הביתה לצערי ולא יכולה לקחת אותו לוטרינר בנתיים, אך אשמח לעזור לו בתנאים האלה , כל דבר שתוכלי להציע לי כדי לשמור על בריאותו היחסית יתקבל,,, תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים
ד''ר קרן פרץ07/09/2008האם ראית עליו פרעושים? הקרחות בגב יכולות לנבוע מטפילי עור, תזונה לא מאוזנת , קרבות עם חתולים אחרים וכדומה. טוב שהחתול נראה במצב יחסית סביר ושאין לו כאבים למיטב ידיעתך. אם אינך יכולה לקחת אותו לטיפול רפואי אצל וטרינר אך את כן מעונינת לתת לו טיפול מינימלי אני ממליצה להאכיל אותו עם מזון גורים, רצוי מאיכות טובה. כדאילעשות לו טיפול נגד פרעושים וטיפול נגד תולעים. לדאוג שתהיה לו סביבה יבשה וחמימה לשהות בה. לגבי הטיפול ברגל ובעור נקווה שזה לא יחמיר ללא טיפול רפואי.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגותיפעת05/09/2008
שלום רב! כלבי בן ה3 החל לשנות את התנהגותו בשבועות האחרונים ונהיה תוקפני. נוהם כשמתקרבים אליו ואפילו כשאני מלטפת אותו (אחכ הוא נרגע).מדובר בכלב הנמצא אצלי מגיל חודש. מאד מפונק ומקבל חום ואהבה לרוב. אציין שלפני 3 חודשים חזרתי לגור אצל הורי והוא איתי, אינני יודעת האם יש קשר לשינוי הבית או המזון.. אבל אני מודאגת שכן היום נגעתי בו והוא ממש נעץ בי את שיניו (מסתבר שהוא שכב על צעצוע.. )אולם מעולם לא נהג כך כלפי קודם לכן.. מה לעשות? טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות בכלב
ד''ר קרן פרץ06/09/2008האם שינוי ההתנהגות התחילו בסמיכות למעבר לבית החדש? האם ישנם בעלי חיים נוספים בבית החדש? חשוב מאוד לבחון את הסביבה החדשה של הכלב ולנסות להבין האם ישנם דברים חדשים הגורמים לו להרגיש מאוים. בנוסף, אני ממליצה לקחת אותו לבדיקה אצל הוטרינר חשוב לוודא שהסיבה לתוקפנות לא נובעת מבעייה רפואית. ברגע שניתן לשלול בעיה רפואית כלשהי ניתן להתחיל להתייחס לבעיה כבעיה התנהגותית. במקרה שכזה, יתכן ויהיה אף צורך להתייעץ עם מאלף מקצועי.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורה שעושה צרכים מחוץ לארגזא04/09/2008
שלום רב, לפני יומיים קניתי גורה שהיא (לפי מה שאמרו בעליה) פרסית קצרת שיער,או לפחות אימא שלה כזאת. למרות שראתי שאמורים לקחת גורים מאימם רק כשהם בני 3 חודשים בעלי החתולה והוטרינרית שלהם אמרו שזה בסדר למסור אותה כבר בגיל חודשיים. כשהגעתו הביתה היא לא נראת מפוחדת, מאוד נקשרה אלי, כל הזמן הולכת אחרי אבל (!!) היא לא עושה את הצרכים בארגז חול אלא בכל מקופ אחר, על הרצפה או על המיטה שלי. היא גם משלשלת. אני גרה לבד ועובדת 10 שעות ביום. שמתי לב שהיא עשתה את צרכיה מחוץ לארגז כשבאתי הביתה וכשלא התיחסתי אליה ב6 בבוקר כי עדיין ישנתי והיא לא הפסיקה ליילל. מה עלי לעשות? חשבתי שאם אקנה גורה שגדלה עם אימא אני אצמצם אפשרות לבעיות התנהגותיות :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורה חדשה
ד''ר קרן פרץ06/09/2008תתחדשי על הגורה החדשה. האם הגורה אוכלת בתאבון? איזה מזון את נותנת לה? האם היא עושה גם פיפי מחוץ לארגז או רק קקי? באיזה סוג של חול את משתמשת? חשוב להקפיד לנקות את ארגז החול כל יום. בנוסף תאספי את הצואה שהיא עושה ושימי אותו בתוך ארגז החול. לאחר מכן תראי לה את ארגז החול עם הצואה בפנים.
ציינת שהגורה משלשלת, כדאי לקחת אותה לבדיקה אצל הוטרינר. צריל לבדוק מה מקור השלשול, האם מדובר בבעיית הזנה, תולעים או טפילי מעיים אחרים. ללא טיפול מתאים סביר להניח שהשלשול לא יחלוף ועלול אף להחמיר מאוד. יתכן וברגע שבעיית השלשולים תיפטר היא תתחיל להשתמש יותר בארגז החול.
לגבי הבאה של גורה נוספת הביתה, יתכן וזה יעזור לגורה שלך מבחינת התפתחות חברתית אך זה לא בהכרח יתקן את בעיית הצרכים. אם את מתכוונת להביא גור נוסף הביתה יש לקחת בחשבון שגם בגיל צעיר לוקח לחתולים קצת זמן להסגל לחתולים חדשים בבית. עם זאת, מאחר והיא מאוד צעירה סיכוי הקליטה וההתחברות הינם גבוהים.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב מתאבי02/09/2008
הכלב שלי התחיל לנבוח באמוק כאילו קיבל מכה או משהו במשך כ 5 דקות בלי הפסקה ופיתאום התכווץ ומת !!!!! מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות פתאומי
ד''ר קרן פרץ06/09/2008ראשית אני משתתפת בצערכם. לאבד כלב זה מאוד קשה בייחוד כשלא יודעים ממה הוא נפטר. בן כמה היה הכלב? האם הוא היה בריא עד אותו הרגע? האם היו סימנים מקדימים לאותו ארוע שאתה מתאר? מבלי לראות את הכלב ולבדוק אותו קשה לומר ממה הוא מת ולמה זה קרה. ישנם מספר גורמים שיכולים לגרום למוות פתאומי כגון דימומים למיניהם, בעיות לב, בעיות במערכת העצבים. מהתאור שלך נשמע שהמוות היה מהיר. תנסה להתנחם בכך שלא נראה שהכלב סבל.
צר לי על אובדנכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)