מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמפולה לכלב בחורף - קריטי?חנן15/12/2012
שלום לנוכחים... יש לי אמפולה שמחכה להימרח על הכלב שלי אך משום מה אני דוחה את זה כל הזמן תוך כדי מחשבה שבחורף זה לא קריטי ומקסימום הכי נורא פרעושים ואז נשים את זה... כאילו אני מעדיף לא לתת לו סתם רעלים... האם הגישה הזו נכונה או שמומלץ בכל זאת לשים? אולי זה מונע עוד דברים יותר נוראיים ולכן קריטי? יש לציין שכל השנים תמיד הקפדתי לשים לו כמו שצריך ועכשיו פתאום אני משתהה עם זה... תודה מראש לעוזרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפולה לכלב בחורף - קריטי? - תגובה
ד''ר סמדר טל16/12/2012חנן שלום,
החורף בארצינו אינו באמת חורף וכפי שניתן לראות השמש עדיין יוצאת והטמפרטורה עדיין מתאימה לפרעושים ועל כן מומלץ להמשיך ביישום האמפולה אחת לחודש-חודש וחצי ולא לחכות עד שרואים אותם או את הגירוד שנובע מנוכחותם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
חנן16/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לפטריה אצל גורת חתוליםעמית13/12/2012
שלום , לחתולה שלנו הופיעה פטריה באזור האף והתפשטה על הרגל. אתמול קיבלתי משחה (פטריון) מוטרינרית שבדקה אותה
כמה שאלות שלא הספקתי לשאול אותה-
הבנתי שהפטריה מדבקת מאוד, במידה ונדבקנו ממנה ( הפטריה הופיעה לפני מספר ימים ובזמן זה המשכנו להיות במגע עם החתולה והיא ישנה איתנו במיטה ) תוך כמה זמן תופיע פטריה אצלנו ? כרגע אין סימנים .
האם אפשר ללטף את החתולה בזמן שהיא בטיפול המשחה ? ( היא נראית עכשיו בודדה ועצובה) או להחזיק אותה עלינו - האם הפטריה עוברת גם דרך הבגדים ?
אם מופיע פטריה אצלנו ואנחנו מטפלים בה ( במשחה) האם אנחנו יכולים להדביק אחרים או אחד את השניה?
ושאלה אחרונה - האם הפטריה עמידה במשך זמן ? את המצעים והבגדים שהיא נגעה בהם הכנסנו לכביסה ,אך למעשה היא הייתה ברוב הבית והשאלה האם זה מסוכן מבחינת הדבקה?
תודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנוגע לפטריה אצל גורת חתולים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי15/12/2012שלום שיר,
מבלי להכנס לתהליך האבחוני שנעשה, אם מדובר ב- ringworm שהיא הפטריה הנפוצה בגורי חתולים, אכן מדובר בגורם מדבק שיכול לעבור גם לבני-אדם. עיקר הנדבקים הם תינוקות וילדים, שרגישים יותר להדבקה בפטריה, מבוגרים לרב עמידים לפטריה אך גם הם יכולים להדבק (גורמים המשפיעים על סיכויי ההדבקה הם בעיקר דיכוי חיסוני, מחלות עור שונות (בעיקר כאלו הפוגעות בשלמות העור), נטילת תרופות (בעיקר סטרואידים), מצבי סטרס וחרדה גיל צעיר או מבוגר). הדבקה נעשית במגע. זמן הופעת הנגעים (אם בכלל) בד"כ בין שבוע לשבועיים (אך יתכן יותר).
חשוב לזכור כי הנבגים (שהם הצורה המדבקת של הפטריה) מתפזרים בכל הסביבה ועמידים מאוד (אפילו עד שנתיים) לכן מלבד הטיפול בחתולה (יש לציין כי יש להמשיך טיפול עד לקבלת שתי תרביות שליליות בהפרש שבועיים) חשוב מאוד לבצע גם טיפול סביבתי הולם הכולל שאיבה טובה של כל המשטחים בבית (כולל שטיחים, ספות, מצעים וכל ריהוט אחר שהחתולה היתה בסביבתו)- חשוב לשאוב אבק בכל פינה בבית, אם ניתן לנקות בקיטור, לכבס מצעים ולחטא כלים שהחתולה משתמשת בהם כגון ארגז החול, כלי אוכל, מיטת שינה וכדומה. שטיפת הבית וחיטוי הכלים צריכה להיעשות עם כלור המהול במים (ביחס 1:10) – יש להמתין 10 דקות לפחות לפני שטיפתו.
אם יש חיות נוספות בבית יש לבדוק את כולם לפטרת.
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
עמית16/12/2012התחלנו בתהליך החיטוי,
אכן הפטריה אובחנה כringworm , האם המשחה היא טיפול מספיק ?
התחלנו ביום רביעי ולא עושה רושם שהמצב משתפר כלל ...
החתולה נראית עצובה וחסרת שובבות שהייתה בה מקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי28/12/2012שלום שיר,
לעיתים טיפול מקומי במשחה בלבד מספיק , אך במידה ולא יש צורך בטיפול תרופתי סיסטמי (כלומר מתן תרופות דרך הפה) וכמובן לא לשכוח טיפול סביבתי הולם כפי שציינתי בתגובתי הקודמת. במידה ונראה לך כי אין שיפור בלקויות או לחילופין החמרה, התייעצי עם הוטרינר המטפל לגבי הוספת טיפול תרופתי. קיימות מספר אופציות טיפוליות, חלקן יקרות יותר אך יעילות ובטוחות יותר.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים?עדי12/12/2012
שלןם לכולם!
לחתול שלי בתקופה האחרונה דמוי זרעים קטנים ולבנים על התחת האם זה תולעים?
בצבע לבן מאוד קטנים ובצורה של גרעין
לפי כל מה שראיתי עד עכשין באינטרנט תמיד תארו תולעים אצל חתולים בצורה מאורכת
לא ראיתי איזכורים לצורת גרעין האם יש סוג ?
תןדה עדי ורודס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים? - תגובה
ד''ר סמדר טל14/12/2012עדי שלום,
מתי ניתן לחתול טיפול נגד תולעים? האם הוא מטופל נגד פרעושים (אמפולה או תרסיס) ? ואם כן באיזו תדירות? האם הוא חי בבית בלבד או גם בחוץ? האם החתול מקיא או משלשל?
תולעים שטוחות נראות כמו גרגירי אורז לעומת תולעים עגולות שבעלות מראה מאורך ועגול והן עוברות דרך אכילה של דבר מה נגוע בתולעים וכן תולעים שטוחות מעוברות על ידי פרעושים (לא דרך עקיצת הפרעוש אלא דרך אכילתו בעת הגירוד/ליקוק עצמי).
במידה ואכן התיאור מתאים לתולעים שטוחות יש לתת טיפול נגד תולעים ולחזור עליו לאחר 10-14 יום. בנוסף מומלץ להקפיד על משטר ראוי של טיפול מונע נגד פרעושים, אחת לחודש.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה שליאפי11/12/2012
הכלבה שלי לא רוצה לאכול היום בונזו והיא לא עשתה היום קקי בכלל אני חושב שיש לה עצירות ואני לא יודע איך לטפל בזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלבה שלי - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי15/12/2012שלום אפי,
בת כמה הכלבה? אם זו הגורה מהתמונה האם היא אוכלת מזון מיוחד לגורים? כמה זמן היא אצלך? כמה זמן הא מסרבת לאכול ולא נתנה צואה? האם מלבד זאת היא מרגישה טוב ומתנהגת כרגיל? האם יש גם הקאות? האם נותנת שתן כרגיל?
אי עשיית צואה יכולה לנבוע מחוסר אכילה ולהפך. האם היא מנסה לתת צואה ולא יוצא שום דבר (נכנסת לתנוחת עשייה) או שהיא בכלל לא מנסה? אם היא לא מנסה כלל סביר יותר כי לא מדובר בעצירות.
במידה והמזון אכן מתאים לגילה ומדובר בהפסקת אכילה ועשיית צרכים פתאומית יכולות להיות לכך סיבות רבות החל מגורמים מקומיים בפה, וכלה במחלות סיסטמיות ויש צורך בבדיקה מקיפה ע"י וטרינר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית עור אצל כלב בול טרייראליאל בר-און10/12/2012
שלום רב:
יש לי כלב בול טרייר בן 3 שנים
וכל הזמן יש לו בעית עור
בהתחלה חשבנו שמדובר על פשפשים (קנינו משחות וקולר נגד פשפשים וגם שמנו לו אמפולות נגד פשפשים)
ושום דבר לא עוזר כל כמה זמן הוא מגרד את הרגל ופותח לעצמו מן פצע
אנני יודעת מה כבר לעשות
אני גרה בנהריה,היתי אצל הוטרינרים רבים ונתנו לי משחה אך זה לא עוזר הוא מלקק את זה למרות המנורה
האם תוכל לעזור לי?
מצורפת תמונות של הפצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית עור אצל כלב בול טרייר - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי15/12/2012שלום אליאל,
האם למעט הפצע ברגל הכלב גם מתגרד? אם כן, האם הגירוד קבוע או שמא מופיע יותר בעונה מסויימת? באיזה איזור בגוף הוא מתגרד בעיקר? האם הלקות הופיעה לפני הגירוד/הליקוק או שקודם כלבך ליקק את האזור ורק אח"כ הופיע הפצע? (גירוד ראשוני יכול להעיד על אלרגיות בעוד שהופעה ראשונית של הלקויות יכולה להעיד על נגיעות בטפילים או מחלות עוריות אחרות) האם ישנן לקויות נוספות בגוף (כגון פצעונים, קרחות אדמומיות וכד')? האם הוא סבל בעבר מבעיות עור כלשהן? מה הכלב אוכל? כל כמה זמן הוא מטופל כנגד פרעושים? האם הוא נחשף לתרופות כלשהן לאחרונה? האם הוא נמצא בבית או בחוץ? האם הוא מוציא מספיק אנרגיה ויש לו זמן משחק מספק?
לקויות עוריות כמו זו שאת מתארת יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מנגיעות בטפילים (כדמודקס וסקאביאס), דלקות עוריות על רקע זיהומי (חיידקי או פטרייתי) או אוטואימוני (דלקות סטריליות הנובעות מתגובה נגד העצמי) וכלה בגירוד פסיכוגני (על רקע שיעמום) ואלרגיות (הגורם הנפוץ ביותר והאלרגיות הנפוצות הן אלרגיה לפרעושים , לגורמים סביבתיים (אטופי) ולמזון). חשוב לדעת כי גירוד (היכול לבוא לידי ביטוי גם בליקוק אינטנסיבי) בין אם הוא ראשוני (הנובע מאלרגיה או משעמום) ובין אם הוא משני לטפילים יכול להוביל לדלקת זיהומית של העור. הסיבה לכך נובעת מעצם תפקיד העור המהווה מחסום מכאני לחדירה של חיידקים ושוכני קבע אחרים של העור (כשמרים) ולכן ברגע שהמחסום נפרץ, מכל סיבה שהיא, החיידקים והשמרים יכולים לשגשג. כיוון שאלו מהויים גורם מגרד בפני עצמו, בעת טיפול בלקויות עוריות חשוב לטפל בגורם הראשוני (אלרגיה/טפילים עוריים/דלקות אוטואימוניות) ובסיבוכים הנלווים כדלקות עוריות.
לכן מומלץ לגשת לוטרינר מטפל על מנת לאבחן את הגורם הראשוני לגירוד ולטפל בהתאם לממצאים. חשוב ראשית לשלול נגיעות בטפילים עוריים וגורמים מזהמים (על ידי מגרדים ומשטחים עוריים) ורק לאחר מכן להתחיל לשלול מעורבות של אלרגיה בהנחיית הוטרינר. במידה וכלבך אלרגי חשוב לדעת כי הורדת העומס האלרגני יכולה להביא לשיפור במצבו. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא שלילת מעורבות של אלרגיה לפרעושים (ע"י טיפול שגרתי וסדיר באמפולה אחת ל3-4 שבועות) ומזון (ע"י החלפה למזון היפואלרגני באופן בלעדי במהלך חודשיים ולאחר מכן חזרה לאוכל הרגיל והערכה אם יש שינוי). במידה וכל אלו לא יביאו לשיפור יש להמשיך אבחון ע"י לקיחת ביופסיות.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמאיה10/12/2012
שלום הכלב שלי בשבוע האחרון הפסיק לשתות ולאכול. לא הצליח לעשות את צרכיו
נבח והתפתל.
הבאנו אותו לוטרינר . שאמר שישנו גוש מסויים שחוסם את הצרכים באזור הבטן בקצה השלפוחית.
הכלב שלי בן 12 ולכן התלבטנו אם לקחת אותו לניתוח שיש סיכוי גדול שלא יעמוד בו - סוג הכלב פיקנז.
רציתי לדעת ממה נוצר הגוש הזה הגיוני שהוא אכל משהו לא טוב? כמו בצק? כי זרקתי בצק לפח והכלב בדרכ אוכל מהפחים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר סמדר טל11/12/2012מאיה שלום,
האם הכלב מסורס? איך המסה זוהתה (ברנטגן/אולטראסאונד/מישוש בטני/בדיקה רקטאלית) ? האם הוא מקיא? האם נעשו בדיקת דם, ואם כן האם נמצאו ממצאים חריגים?
מבלי להיכנס לתהליך האבחוני ולאבחנת הוטרינר כי יש מסה המביאה לחסימה במערכת העיכול, חסימה במערכת העיכול יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול (כגידול, גוף זר כצעצוע או עצמות והשתפלות מעיים שלעיתים מרגישה כגוש) וכלה בגורמים מחוץ למערכת העיכול שגורמים לדחיקה והיצרות עד חסימה עקב לחץ חיצוני(כגידול בחלל הבטן, הגדלה שפירה או ממאירה של הפרוסטטה (זו לרוב תזוהה בבדיקה רקטאלית) וקשר לימפה מוגדל ). סימנים נפוצים של חסימה כוללים הקאות כשהחסימה במערכת עיכול עליונה ונסיניות כושלים לתת צואה כאשר החסימה אחורית יותר. אבחון סופי מתקבל ברנטגן או אולטראסאונד (אלא אם מדובר בפרוסטטה מוגדלת שמורגשת ברקטאלית).
בשל גילו המבוגר ניתוח אינו דבר טרוויאלי אך במידה ואכן יש גורם חוסם זהו ניתוח חירומי ולכן כדאי להיות מוכנים להרדמה ע"י עריכת בדיקות דם ואף צילום בית חזה. כך מצמצמים את סיכוני ההרדמה ונערכים בהתאם למצב החיה.
אשמח לעדכון
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול חצר מנוזל במשך שנהשולה10/12/2012
שלום,
מדובר על חתול חצר שאין אפשרות להכניס אותו לכלוב ולקחת לוטרינר, אבל כן הצלחתי לקנח לו את האף מעט כמה פעמים עם מטלית רטובה.
פעם הוא היה שמן (השכנה מאכילה אותו) לפני כשנה התחיל להיות כל כך מנוזל שהוא כבר לא מצליח לזהות את האוכל שזורקים לו אלא אם כן חתול אחר תופס את האוכל. אז הוא בא ומתעניין, אני מגרשת את החתול האחר ולפעמים החתול המנוזל מצליח לתפוס את מה שהשני עזב ולאכול את זה, אבל בדרך כלל הוא כבר לא מצליח לזהות שזה אוכל ופשוט מאבד עיניין והולך.. כנראה לכן הוא נהיה מאוד מאוד רזה והוא באותו מצב של רזון כבר כמעט שנה.
לדעתי הסיבה היחידה שהוא שורד היא שיש לו חברה חתולה שלא מגרשת אותו יותר מדי כשהיא אוכלת...
האם יש איזו תרופה שאוכל לתת לו בלי לקחת אותו לוטרינר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול חצר מנוזל במשך שנה - תגובה
ד''ר סמדר טל11/12/2012שולה שלום,
ראשית כלהכבוד על ההירתמות לעזור לחתולי הרחוב...
שנית כמה שאלות שיעזרו: האם החתול צעיר? האם הוא מתעטש? מה טיב ההפרשות (צבע, סמיכות עם/ללא דם)? האם יש לו הפרשות או דלקת בעיניים? האם הוא אוכל אוכל יבש או רק רטוב? האם ההפרשות יוצאות משני הנחיריים?
הפרשות מהאף יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מזיהום של מערכת הנשימה העליונה, דלקת ריאות (שני אלו יביאו להפרשות משני הנחיריים), גוף זר באף , אבצס בשיניים שחדר לסינוס, אבצס באף (יכול להיות גם על רקע פטרייתי) וכלה בגידול ( אלו לרוב יובילו להפרשה מנחיר אחד בלבד).
בקרב חתולים, בעיקר חתולים צעירים, יש קומפלקס נשימתי שגורם להפרשות מהאף, עיניים ועיטושים. הגורמים השותפים לקומפלקס הם וירוסי ההרפס והקליצי וחיידקי הכלמידופילה פסיטאצ'י, הבורדוטלה ברונכיספטיקה ומיקופלסמה. לכל פתוגן יש בנוסף לסימני הנשימה המשותפים, סימנים ייחודיים, לדוגמא הרפס לרוב גורם לסימנים כלליים של חולשה ותחושה ירודה, קליצי גורם לכיבים בפה (ולכן כאב בעת אכילה) וכלמידיה ללדלקת עיניים.
כמובן שכל גורם דורש טיפול אחר וכל טיפול דורש מרשם כך שתאלצי לגשת לוטרינר מטפל. ניתן להתחיל באנטיביטיקה כגון דוקסילין או אזיתרומיצין כטיפול אנטיבקטריאלי (נגד החיידקים) ופאמציקלוביר כטיפול אנטיויראלי אך במידה והחתול לא אוכל ומרזה אכן נשמע שאין מנוס מלנסות להביאו לבדיקה.
היכן את גרה? ניתן ליצור קשר עם העירייה לסיוע בטיפול בחתולי רחוב או עם עמותות כגון גירגורים, תנו לחיות לחיות ו-S.O.S. בנוסף ניתן להיעזר בלוכדי חתולים ולאחר תפיסתו לגשת עימו לוטרינר המטפל.
בהצלחה
ורק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שולה11/12/2012תודה על התגובה-
בתשובה לשאלות:
החתול לא צעיר ולא מבוגר
כן מתעטש, ההפרשה סמיכה וצהבהבה (ללא דם עד כמה שראיתי) ומשני הנחיריים.
אין דלקת עיניים
אני לא יודעת במה מאכילים אותו, מה המשמעות של האוכל לעיניין? פעם בכמה זמן אני נותנת לו שאריות מהאוכל שלי- דגים, ביצה, גבינה..
איך אוכל לראות אם יש אבצס?
יש סיכוי שיתנו לי מרשם עבורו בלי לראות אותו?
אני גרה בראשל"צ, לאן מומלץ לפנות? אני חוששת לפנות לעיריה..
אני מניחה שבכל מקרה אף אחד לא יגיע עד אלי נכון?
ועוד שאלה- האם אפשר להדבק ממנו?
אגב- אף אחד מהחתולים האחרים בחבורה שאוכלים יחד ומפגישים ראשים, לא נדבק ממנו עד עכשיו, אולי זה נותן רמז למשהו.. מצד שני החתולה החברה שלו היתה מנוזלת בתור גורה (אם כי אף פעם לא רזתה) ועד עכשיו שומעים קצת גודש ביללות שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר סמדר טל18/12/2012שולה שלום,
במידה וההפרשות נובעות מאבצס תהיה חוסר סימטריה בין הנחיריים וההפרשות תהינה לרוב מוגלתיות. כייון שאת מתארת הפרשה משני הנחיריים הסבירות לאבצס יורדת.במידה וההפרשות ממקור ויראלי אין זה אומר שכל חתול הבא איתו במגע ידבק ואין סכנת הדבקה לבני אדם.
איני יכולה להתחייב אם ינתן לך מרשם במרפאה, ללא בדיקה של הוטרינר, אך אני חושבת שלאחר תיאור של מצב החתול ייתכן ותצליחי. אני ממליצה על שילוב של אנטיביטיקה (כדוקסילין) וטיפול אנטיויראלי (פאמציקלוביר).
תנסי ליצור קשר עם עמותות ו/או עם העירייה לגבי אופציות לסיוע לחתול רחוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול בן 13אלכס09/12/2012
שלום, בעבר פניתי אליכם בעקבות דלקת בכבד אצל החתול שלנו, תודה לאל עברנו את זה בשלום (בפעם השניה), חצי שנה אחרי נאלצתי לקחת אותו לביתי בעקבות המעבר של הבעלים שלו לעיר אחרת. הוא אצלי מיום חמישי שעבר, רק ביומיים האחרונים התחיל להרגיש בנוח ולצאת ממאחורי הספה ולהסתובב בבית, הבעלים ביקרו כמה פעמים וזה מאד עודד אותו, מאז המקרה של הדלקת הוא לא רוצה לאכול אוכל יבש, רק האוכל מקופסאות השימורים.
נתנו לו את האוכל שלו אבל הוא לא אכל יומיים, אז הבאתי לו פסטרמה שהוא אוהב והוא טרף אותה, היום הוא הרגיש בבית יותר משאר הימים, הסתובב ושיחק, אבל לא נגע באוכל ובמים, ניסיתי לעודד אותו בכל דרך שהיא אבל הוא סירב. גם לא אכל את הפסטרמה. פתחתי לו טונה והוא אכל ממנה. מה לעשות כדי לעודד אותו לאכול ולשתות? בעיקר לשתות. מה בכלל אפשר לעשות כדי לגרום לו להרגיש יותר טוב עם המעבר? יש אפשרות להחזיר אותו לבית הקודם אבל הוא יהיה הרבה ימים בשבוע לגמרי לבד (מישהו ידאג להחליף לו אוכל ומים פעם ביומיים), האם זאת אפשרות יותר טובה?
מה לעשות? לא רציתי שיישאר לבד, ועד שעברנו דרך כל כך ארוכה והוא כמעט התרגל לבית החדש אני מפחדת שעשיתי טעות, אני רוצה רק לטובתו, מה לעשות? מה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות בשבילו עכשיו?
נ.ב- למרות שלא אכל ולא שתה כל היום הוא הלך לשרותים באופן סדיר... אבל אני מאד מפחדת כי הוא נורא רזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשמין את החתול
אלכס09/12/2012עוד שתי שאלות ששכחתי לשאול, האם יש איזה תוספי מזון שאפשר לתת לו ומה לעשות עם יסרב לאכול הכל חוץ מטונה ופסטרמה. זה לא טבעי לחתול! או שכן? איך לגרום לו לשתות מים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידיםנינה09/12/2012
שלום רב,
הכלבה שלי צריכה לקבל סטרואידים בגלל הוט ספוטס שיש לה בעור.
האם ניתן לתת לה בטנזול במקום פרדינזון? ואם כן, מה המינון המומלץ לפי משקל גוף?
תודה ושבוע טוב,
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים - תגובה
ד''ר סמדר טל11/12/2012נינה שלום,
סטרואידים הניתנים כטיפול בהוט ספוט צריכים להיות קצרי טווח וחלשים יחסית שכן מטרת המתן היא בהורדת הדלקת וכך את הורדת הגירוד.
בטהמטזון (=בטנזול) אינה תרופה שכיחה בתחום הוטרינרי, בניגוד לפרדניזון, ובנוסף פעילותה נמשכת זמן רב יותר והיא הרבה יותר פוטנטית מפרדניזון ולכן אינה תחליף רצוי. לסטרואידים יש תופעות לוואי רבות (שתיה והשתנה מרוב, הלחתה, השמנה, דיכוי מערכת חיסון, שלשולים והקאות וכו' ולכן נרצה להשתמש במינימום זמן ומינון הדרוש כדי להביא לשיפור הרצוי מבלי להביא לתופעות לוואי.
לכן יש להישאר עם פרדניזון לפי הנחיית הוטרינר מטפל.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחת שגדלהשני08/12/2012
היי, החתול שלי סבל לאחרונה מקרציות, (שמתי לו אמפולה וכרגע אין לו קרציות) אבל במקום אחד שהיתה קרציה יש לו קרחת שבימים האחרונים גדלה והתפשטה קצת מעבר למה שהיתה. העור החשוף לא נראה מגורה או פצוע אז מה זה יכול להיות?אני מפחדת שינשרו לו עוד שערות באזור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרחת שגדלה - תגובה
ד''ר סמדר טל09/12/2012שני שלום,
איזה גזע החתול ובן כמה הוא? האם הוא מגרד/מלקק/ קוסס את האזור? היכן מופיעה הקרחת? האם זה באזור בו יושם התכשיר נגד הקרציות והפרעושים? כל כמה זמן את מטפלת נגד פרעושים? האם יש קרחת בלבד או גם גלד? האם לכם יש לקויות עוריות?
קרחת בעור יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים החל מנגיעות בטפילי עור (כסקאביאס ופטרת), אלרגיות (לפרעושים, מזון וגורמים סביבתיים), גידול (בעיקר בחתולים לבנים) וכלה בתגובת יתר למגע (כמו עם תכשירי הדברה), לעקיצה (כמו של קרציה) או כנגד עצמי (תגובה אוטואימונית). לרוב בנוסף לקרחת נראה עור שאינו תקין, מקושקש, מכוייב , מפריש או מורם.
במידה והקרחת לא עוברת מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה כללית וספציפית של הלקות (ע"י משטח מגע , מגרד ותרבית לפטריה לפי הצורך) וקבלת טיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר Y במרפק כלבלירון08/12/2012
שלום אני מבקש להתייעץ איתך כי באמת שלא מצאתי שום מידע על הבעיה שלי,יש לי גורה לברדור חומה יפייפיה,מאוד אנרגטית.ביום חמישי האחרון תוך כדי משחק עם כלבה אחרת היא נפלה מהמרפסת שלנו למטה גובה של 10 מטרים לערך,הובלנו אותו במהירות למרפאה וטרינרית,לאחר המון בדיקות וצילומים,התברר שאין פגיעה פנימית ברוך השם,ואנחנו מתמודדים עם שבר בכף יד,שהוא פחות בעיה.ועם שבר במרפק יד ימין.השבר אובחן על ידי הוטרינר כשבר Y במרפק.(אני יכול לשלוח תצלום של השבר לסייע בהבנה).בכל מקרה הוטרינר רוצה לנתח וכנראה להשים בורג ופין כדי לשחזר את המפרק.רציתי לדעת אם לדעתך זה הפתרון.כי שאלתי חבר של משפחה הוא אמר שלדעתו.צריך לעשות קדיחות קטנות בעצם.ולחבר עם חוט פלטינה.תודה רבה כרגע היא רשומה למחר לניתוח.....שבת שלום חשוב לציין שהגורה בת 5 חודשים,והסבירו לי שכמעט בטוח שהיא תצלע.וסיכוי גדול שהפלטות גדילה נפגעו ולא בטוח שהרגל תגדל בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר Y במרפק כלב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי16/12/2012שלום לירון,
סליחה על התגובה המאוחרת. מתיאורך (שבר Y במפרק המרפק) אני מסיקה כי העצם שנשברה היא עצם ההומרוס (אחת משלוש העצמות הנפגשות ויוצרות את מפרק המרפק). אם אכן כך הדבר, תיקון ע"י פינים ובורג הוא אכן אופציה טובה (התיקון הרצוי ביותר הוא ע"י בורג ו-2 פלטות, תלוי היכן בדיוק השברים, עד כמה הם מסובכים והיכולת הכספית, שכן פלטות הן לרב יקרות יותר).
פגיעה במפרקים בגורים היא אכן בעיה (בעיקר מפרק שורש כף היד) בעיקר כיוון שלוחיות הגידול עדיין פתוחות ואם הן נפגעו, המשך התארכות הרגל תפגע (ברב המקרים, רק חלק מלוחיות הגידול נפגעות וישנם מצבים בהם רק צד אחד של הלוחית נפגע, במצבים אלה הרגל עלולה להתארך בצורה מעוותת ולגרום באופן משני לפריקות/תת פריקות של המרפק). לכן חשוב במצבים אלו לבצע צילומי רנטגן מדוייקים של המפרקים (לעיתים יש צורך לעשות אותם תחת טשטוש או הרדמה). אם עולה החשד כי לוחיות הגידול נפגעו, ישנן פרוצדורות אורתופדיות שניתן לבצע ע"מ למנוע התארכות מעוותת של הרגל.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן מעוקלת אצל ארנבירדן לוי08/12/2012
פורום וטרינריה שלום רב.
היום כאשר האכלתי את הארנב שלי שמתי לב שיש לו שן (אחת הקדמיות) שגדלה בצורה מעוקלת ומתחילה להצמוח כלפי מעלה אל מחוץ לפה.
האם זה דבר שגרתי?
מה צריך לעשות במקרה כזה?
בתודה רבה ירדן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן מעוקלת אצל ארנב - תגובה
ד''ר סמדר טל11/12/2012ירדן שלום,
האם הארנב מתקשה באכילה? האם הוא ירד במשקל? האם יש ריור?
שיני ארנבונים ,כמו של מרבית המכרסמים, ממשיכות לצמוח לאורך כל חייהם ואורכן נקבע על ידי מפגש עם השיניים הנגדיות שמונע צמיחת יתר.
הגורמים לבעיות שיניים הינם רבים החל מגנטיקה וכלה בגורמים תזונתיים וחבלות. חשוב לדעת שרוב הבעיות מערבות את השיניים הטוחנות (האחוריות) למרות שאנו נזהה בעיה בחותכות (קדמיות) בקלות יותר.
טיפול שיניים בחיות אלו מחייב הרדמה ובחינה של חלל הפה הצר והעמוק תוך שימוש במיכשור מיוחד ולכן יש לגשת לוטרינר מטפל, עדיף וטרינר של חיות אקזוטיות, לבדיקה וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצערי הפקיניז גורה בת שנתיים נפטרהדרורית06/12/2012
תודה לך על התשובה לקחתי אותה לוטרינר ולמחרת היא נפטרה
ממש עצוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי הפקיניז גורה בת שנתיים נפטרה - תגובה
ד''ר סמדר טל09/12/2012מצטערת לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורה פקיניז בת חודשייםדרורית04/12/2012
צהרים טובים
לפני שבוע קנינו פקיניז גורה בת חודשיים ביום שקיבלנו אותה חסנו אותה יש לנו את פנקס החיסונים היא כל היום ישנה בקושי אוכלת נראית מאוד עצובה אנחנו נותנים לה אוכל
מקופסת שימורים חלק אומרים לי שהיא גורה וכך צריך להיות אך אני חוששת שיש לה משהו
האם זה נורמלי במידה ותמליצי לקחת אותה לוטרינר לבדיקה מה העלות של הבדיקה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורה פקיניז בת חודשיים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי05/12/2012שלום דרורית,
האם הגורה עברה בדיקה אצל וטרינר לפני החיסון? איזה חיסון קיבלה? כמה זמן עבר מאז החיסון? האם טופלה כבר נגד תולעים? איזה מזון היא אוכלת? האם הצרכים תקינים? האם שאר הגורים בשגר בסדר ומרגישים טוב?
גורים אמנם ישנים הרבה, והאופי של גור אחד שונה מאחר (ישנם גורים פעילים מאוד וישנם גורים שפחות) אך אם לדעתך הגורה אינה מרגישה טוב או אפטית מדי ו/או אינה אוכלת כפי שצריך, מופיעים שלשול או הקאות וכד' מומלץ לקחת אותה לבדיקה אצל וטרינר. אם יש לכם קשר עם המגדל של האמא של הכלבה מומלץ לשאול האם שאר הגורים בשגר מרגישים טוב שכן ישנן מחלות גנטיות שונות המופיעות בעיקר בכלבים גזעיים.
לגבי מחיר בדיקה - הדבר משתנה בין וטרינר לוטרינר ועלייך ליצור קשר עם המרפאה שלכם לשם כך.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב-דלקת חניכיים ופיגמנטציהסבטה04/12/2012
שלום,
אימצתי כלב בוגר מכלבייה, אני מעריכה את גילו בסביבות ה8. לאחרונה שמתי לב כי החניכיים שלו מודלקות (אדומות מאוד וטיפה נפוחות), התיאבון לא נפגע (לציין שאוכל הכל-גם מזון יבש וגם אוכל ביתי). כמו כן, הופיע כתם ורוד על האף (לא באמצע האף אלא קרוב להיקף), לא מדובר בבליטה אלא רק בשינוי צבע. מה ניתן לעשות בקשר לחניכיים? מה פשר הפיגמנטציה? האם יש קשר בין השניים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב-דלקת חניכיים ופיגמנטציה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי05/12/2012שלום סבטה,
בנוגע לפגימנטציה באף - האם ישנם אזורים נוספים בגוף ששינו את צבעם? האם האזור מגרד או נפוח? האם הכלב עבר פציעה/טראומה באזור זה של הפנים? האם למעט שינויי הפיגמנטציה ונפיחות החניכיים הכלב מרגיש טוב? אם אכן מדובר בדלקת חניכיים בלבד, ככל הנראה אין קשר בינה לבין המופע באף. שינוי הפיגמנטציה באף יכול להיות תהליך נורמלי בכלבים מבוגרים או להעיד על דלקת עור, צלקת בעקבות פציעה, רגישות למגע של חומרים שונים (למשל כלי אוכל מפלסטיק עלולים לגרום לכך בחלק מהכלבים) ומחלות אוטואימוניות.
אודם ונפיחות החניכיים אכן יכולים להעיד על דלקת חניכיים, אך גם גידולים שונים של רקמות הפה (עצמות, חניכיים) יכולים להראות דומה ולכן כדאי להגיע לבדיקה אצל וטרינר. הסיבה העיקרית לדלקות חניכיים בכלבים היא אבן שן ומחלה פריאודנטלית (דלקת של הרקמות האוחזות את השן). ע"מ למנוע היווצרות שלהם מומלץ לצחצח לכלב שיניים לפחות 4-5 פעמים בשבוע. אם כבר ישנה אבן שן מומלץ ללכת לניקוי שיניים ובדיקה שלהן אצל הוטרינר המטפל. אם ישנה דלקת חניכיים חריפה ו/או צורך גם בעקירת שיניים יתכן וידרש גם מתן של אנטיביוטיקה למספר ימים לאחר הפרוצדורה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)