מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת עיניים לחתול הפרסידניאל13/11/2012
שלום, קוראים לי ענת ואני אחותו של דניאל זה שפרסם את ההודעה של דלקת לחתול ואני חושבת שדניאל הסביר את זה לא כל כך נכון אז יש לנו חתול פרסי בן שנה וחודשיים ויש לו כל הזמן לכלוך שחור בעיניים ואנחנו מנקים לו פעמיים ביום ניקינו לו את העיניים לפחות חודשיים אבל זה לא עזר אז הלכנו לוטרינר והוא אמר שאנחנו עושים נכון וניקינו לו עוד חודש חודשיים וזה לא עזר בכלל שמישהו יגיד לי בקשה איך אנחנו יכולים לעשות שלחתול לא יהיה יותר לכלוך שחור בעיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים לחתול הפרסי - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי14/11/2012שלום ענת ודניאל,
האם "הלכלכוך השחור" שאתם מתארים הוא בתוך העין או מצטבר בזוית העין (בחיבור עם האף)? האם מדובר בהפרשות? ואם כן האם הן גם מוגלתיות? באיזו כמות מדובר?
בחתולים פרסים נפוץ מאוד שמצטברת הפרשה חומה/שחורה בזוית הפנימית של העין, מדובר למעשה בשאריות של דמעות ולכלוך שהעין מסלקת באופן טבעי. הצבע החום/שחור מתקבל עקב חמצון הברזל שנמצא באופן טבעי בדמעות כאשר הוא בא במגע עם החמצן באוויר.
במידה ומדובר בכמות קטנה של הפרשות ולא בדימוע רב או הפרשות רבות או מוגלתיות הדבר יכול להיות נורמלי וניקוי כפי שאתם עושים הוא פתרון טוב. אבל יחד עם זאת, הפרשות חוזרות, בייחוד עם הן מוגלתיות יכולות להעיד על פתולוגיה בעין כגון ניקוז לקוי של הדמעות, דלקת בעין, בעיה במנח הריסים או במנח העפעפיים ועוד ויש צורך בבדיקה ע"י וטרינר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחופההאנה11/11/2012
לחתולה שלי יש דם מהאף או הפה לא ברור לי היא נושמת ממש קשה ועושה קולות ובוכה כל הזמן מב לעשות היא כבר יומיים לא שותה ולא אוכלת היא נותנת לה לישתות דרך מזרק של מיוחד לתרופות אני נותנת לה דרך הפה כמובן מה עושים איתה ומה קרה לה זה קרה בן רגע הכל היה מצויין וז הכל היתחיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחופהה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי11/11/2012שלום אנה,
בת כמה החתולה? מאיזה גזע (האם גזעית)? האם היא חיה רק בבית או שהיא יכולה לצאת החוצה? האם יתכן שחוותה טראומה (כגון פגיעה ע"י מכונית? נפילה ממקום גבוה? וכד') האם ישנו דימום מאזורים נוספים? (אזניים, דם בשתן ו/או בצואה), דימום מהאף/הפה יכול להיות עקב טראומה, הפרעות קרישה הכוללת חוסר בקרישה (עקב אכילת רעל עכברים/עכבר מורעל, כשל כבד ועוד) או קרישתיות יתר, ירידה בטסיות או פגיעה בפעילות הטסיות, גידול או אבסס במעברי האף, גידול/אבסס/כיבים בחלל הפה, בעיות שיניים ודלקות חניכיים קשות.
בכל מקרה, נשמע שמצבה של חתולתך לא טוב, היא אינה אוכלת ושותה, ודימום מכל סיבה שהיא שנמשך יומיים יכול להיות מסכן חיים, מה גם שהוא מפריע לנשימתה. על כן עלייך להגיע איתה לוטרינר בהקדם האפשרי.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אנה11/11/2012לא היא לא גזעית . היה שימום ביום שישי לא הרבה לא הינו בבית בערך 3 שעות ב3 שעות האלה קרה לה משהו היא חייה רק בבת.היא בת 5 חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת09/11/2012
הייי לפני כשבוע הבאתי הביתה גורת לברדור הגורה אינה מחוסנת עדיין, היא אמורה להתחסן בקרוב תוך כדי משחק היא נשכה אותי וירד לי ממש מעט דם האם יש צורך לחשוש ? מה עליי לעשות ? בגדול חיטאתי את המקום עם סבון יוד ואלכהול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי09/11/2012שלום רינת,
מהיכן לקחת את הגורה? האם ממקום מסודר (אשר בו כל הכלבים מחוסנים)/בית גידול? האם הגורה ננשכה בעצמה בעבר? האם היא מרגישה טוב? האם נבדקה ע"י וטרינר?
חלל הפה והשיניים של כלבים וחתולים רוויי גורמים מזהמים, והחשש העיקרי במקרי נשיכה הוא מזיהום מקומי (אם הכל כשורה, הכלבה מרגישה טוב, נבדקה ע"י וטרינר ואינה חשודה כחולת כלבת). במידה ולא מופיעה דלקת באזור הנשיכה, חיטוי כפי שעשית בהחלט יכול להיות מספק. אך אם את חוששת או שאזור הנשיכה אדום, כואב ונפוח כדאי שתפני לרופא משפחה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה קטנה
רינת09/11/2012הייי קודם כל תודה רבה על התשובה.... לקחתי את הגורה מעמותה חבר על ארבע... ? הגורה מרגישה מצוין היא אוכלת שותה משחקת ומשתוללת (-; ביום ראשון אני לוקחת אותה לווטרינר לחיסון ואני אבקש ממנו שיבדוק אותה...והאמת שלא עלה לי לראש להתקשר לעמותה.... אני אדבר איתם ביום ראשון.. בהנחה שהגורה לא ננשכה אין סיבה לדאגה מבחינת כלבת ? בכל מקרה דיברתי עם המרפאה שלי וחיסנו אותי בטטנוס ...
שוב תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אוכל רטוברננה09/11/2012
שלום, רכשתי לחתולה שלי קופסת שימורים של אוכל רטוב. לא שמתי לב שזה אוכל רטוב עבור כלבים ונתתי לה קצת, האם זה מסוכן עבורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אוכל רטוב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי09/11/2012שלום רננה,
מתן חד פעמי של מזון כלבים לחתולה אינו מסוכן עבורה, אך בשום אופן אין לתת לה מזון זה באופן קבוע שכן הצרכים התזונתיים של כלבים וחתולים שונים מאוד, ובמזונות המאוזנים לחתולים יש תוספות חיוניות להם (כגון טאורין וחומצה ארכידונית) שאינן מצויות במזונות לכלבים וחוסר בהן יגרום למחלות מסכנות חיים. זו גם הסיבה שמומלץ להשקיע במזון איכותי מלא ומאוזן של חברה מוכרת וטובה המומלצת ע"י וטרינרים.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים עם ראש לבן לכלב שליקרן הדר08/11/2012
יצאו לכלב שלי בכל הגוף פצעים מוגלתיים מה זה יכול להיות הוא לא שמח ולא אוכל סוג הכלב פקינז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים עם ראש לבן לכלב שלי - תגובה
ד''ר סמדר טל11/11/2012קרן שלום,
בן כמה כלבך? האם הוא מגרד? היכן ממוקמים הפצעים? מה התדירות בה את מיישמת טיפול נגד פרעושים (אמפולה)? האם יש סימנים נוספים כגון שינוי במצב רוח, הקאות ושלשולים וקרחות?
פצעים מוגלתיים (פוסטולות ) יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מדלקות עור על רקע טפילי (דמודקס), פטרייתי או חיידקי וכלה במחלות אוטואימוניות, כאשר הגוף מגיב נגד מרכיב עצמי, כמו במחלת הפמפיגוס.
זיהום חיידקי יכול להיות ראשוני (כמו בגורים שהפצעים מופיעים באזור המפשעה תופעה הנקראת impetigo) אך לרוב הוא משני לפציעה עורית. הגורמים לפציעה עורית כוללים גירוד/ליקוק (על רקע אלרגיה לפרעושים/גורמים סביבתיים/מזון , נגיעות בטפילי עור וכו'), פצעי לחץ, חשיפה לשמש, טראומה לעור, אזור עם קפלי עור או חיכוך (skin fold dermatitis).
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה כללית ובדיקה עורית לשם שלילת נגיעות בטפילי עור וקביעת הגורם הראשוני לפצעים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות וגירוד בלתי פוסק אצל הכלבהאופל07/11/2012
יש לי כלבה כבת שנתיים בשבועיים האחרונים היא התחילה להתגרד מללא .. וראיתי אצלה מלא פרעושים אז התחלתי להרוג כל פעם שאני רואה אחד כזה.. נעשו לה נקודות אדומות קטנות וקרחות במפשעות ומעל הזנב , אדמומיות בכמה חלקים בבטן ומסביב לפטמות, במפשעות יש לה פצעים דמוי עקיצות אדמות והיא לא מפסיקה לגרד.. קראתי באנטרנט שאומגה 3 יכולה לעזור לה קצת במניעת דלקות בעור אז הרגע הבאתי לה כף טונה.. רציתי לדעת אם יש משהו אחר שאני יכולה לעשות בשבילה ככל עוד אני יכולה בטיפול בייתי .. ורק אם זה מחמיר לפנות לוטרינר... תודה מראש (-;
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות וגירוד בלתי פוסק אצל הכלבה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי11/11/2012שלום אופל,
הגירוד, הנקודות האדומות והקרחות באזור המפשעות ובסיס הזנב, בהחלט אופייניים לגירוד הנובע מפרעושים. ראשית עלייך לטפל בכלבה באופן דחוף נגד פרעושים. הטיפול האידיאלי כולל יישום אמפולה נגד פרעושים + טיפול סביבתי - האמפולה מכילה נוזל אותו שמים על העור באזור העורף של הכלב. לצורך טיפול סביבתי יש לקרוא למדביר מקצועי. חשוב לזכור שכל עוד לא מטפלים בסביבת המחייה של הכלב, קשה להפטר מהפרעושים. בעיקר באזורים עם נגיעות גבוהה.
עלייך לקחת בחשבון כי יתכן וכלבתך אלרגית לפרעושים, במקרה כזה מספיק אפילו פרעוש יחיד ע"מ לגרום לגירוד מסיבי עד כדי נזק עצמי ודלקות עור. לכן מומלץ להמנע מפרעושים ע"י יישום אמפולה כל חודש ולא להגיע למצב הנוכחי.
אם אינך רוצה ללכת כרגע לוטרינר עלייך לעקוב אחר מצב העור של כלבתך, במידה והאדמומיות אינה נעלמת או מחמירה או שמופיעים פצעונים הדבר מעיד על דלקת עור הדורשת טיפול תרופתי.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולים היפואלרגנייםשירן07/11/2012
שלום
רציתי לדעת אם יש דבר כזה חתולים היפואלרגניים?ואיזה סוגים יש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולים היפואלרגניים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי07/11/2012שלום שירן,
למעשה אין ממש בעלי חיים היפואלגניים, אך ישנם מספר גזעים של כלבים וחתולים שמייצרים פחות אלרגנים ולכן נחשבים כך. האלרגנים העיקריים שחיות המחמד שלנו מייצרות הם חלבונים הנמצאים ברוק,בעור ובשתן. כאשר בעל-החיים מלקק את עצמו חלבונים אלה מתרכזים בפרווה ומשתחררים לאוויר כחלקיקים קטנים. ואכן ישנם כלבים וחתולים שהם חסרי פרווה (יש להם שיער או שהם קרחים) או שהם בעלי פרווה דלילה וקצרה כדוגמת חתולי הספינקס או הדבון-רקס והקורניש-רקס וכאלה שמייצרים באופן משמעותי פחות מהחלבון המצוי ברוק אליו בני האדם אלרגיים כדוגמת חתולי הבלינז, אוריינטלי קצר-שיער, קורניש-רקס וחתול סיבירי.
מקווה שהמידע הנ"ל ענה על שאלתך.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו! הכלב עושה צרכיו בבית!שני06/11/2012
כלב בן שנתיים עושה צרכיו בתוך הבית. בעיקר פיפי. על הרצפה, על המיטה. איפה לא? האם מאוחר מדי לאלף בעניין הזה?
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו! הכלב עושה צרכיו בבית! - תגובה
ד''ר סמדר טל07/11/2012שני שלום,
האם הכלב משתין באופן תקין? או האם יש סימנים של כאב, קושי, דם או השתנה מרובה מהרגיל? האם הוא שולט על מתן השתן או גם משתין מתוך שינה? האם הכלב שותה יותר מהרגיל (כמה נפח מים הוא שותה ביום)? האם הוא תמיד עשה את צרכיו בבית או שזהו עניין חדש? האם הוא תחום באזור מצומצם בבית? האם הוא עושה את צרכיו על עיתונים?
ראשית מומלץ לשלול סיבה רפואית לעשיית הצרכים בבית, בעיקר דלקת בדרכי השתן ומחלות הגורמות לשתייה והשתנה מרובה. בנוסף בריחת שתן (מתוך שינה) אינה דבר תקין ודורשת התייחסות וטרינרית.
לאחר שלילת גורם רפואי יש ללמד את הכלב להתאפק. משימה זו אינה פשוטה במיוחד בכלב שרגיל לעשות את צרכיו בבית כל חייו. יש לתחום אותו באזור קטן כגון מרפסת (בהנחה שלא יוכל לקפוץ) עם אוכל מים ולהוציאו בשלב הראשוני כל 4 שעות. במידה והוא עושה את צרכיו על עיתונים ניתן לנסות להוריד את העיתונים למטה ולעודד אותו לעשות עליהם. כשהוא עושה את צרכיו בחוץ יש לתגמל אותו ע"י צ'ופר (אוכל) וחיזוק מילולי. תיקון (אמירת "לא"/"אסור") על עשיית צרכים בבית רלוונטי רק אם זה נעשה בסמוך (עד לדקה) למעשה. יש לנקוט בעקביות ונחישות בחינוך הצרכים.
אין להגביל בשתייה כנסיון לצמצם את מתן השתן בבית , לזו עלולות להיות השלכות מסכנות חיים.
במידה והכלב עדיין עושה את צרכיו בבית ונשלל גורם רפואי ע"י וטרינר מטפל מומלץ להעזר בשיעורי אילוף.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באוזן של הכלב, האם זו פטרייה?מרק06/11/2012
שלום רב,
זיהיתי פצע באוזן של הכלב (יש תמונה מצורפת).
האם זו פטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באוזן של הכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל07/11/2012מרק שלום,
בן כמה הכלב? האם הוא הלקות מגרדת? האם יש עוד לקויות בגופו? האם יש לבני משפחה בבית לקויות עוריות?
מוקד קרחתי יכול לנבוע ממספר רב של גורמים החל מנגיעות בטפיל עור (כדמודקס), פטריה וכלה באלרגיה.
על מנת להגיע לאבחנה מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה אשר תכלול משטח מגע, מגרד ותרבית לפטרייה. הטיפול בפטריה הוא ארוך טווח ועלול להיות בעל תופעות לוואי לכבד ולכן יש לאבחן את הגורם ואף לשלול בעיה כבדית (במיוחד אם כלבך מבוגר) לפני תחילת טיפול.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן את התשובה לא תקבל רק היסטריה
רם01/02/2014כל בעיה קטנה הופכת לפיל באינטרנט. יש צורך וטרינר זה ללא ספק, אך מן המציאות ללחץ הזה שמכניסים אותנו בגוף התשובה זה פשוט היסטריה לשווא!!!
המון וטרינרים ידועים כלא יודעים דבר ומנפחים את הבלון עד שהוא לקראת הפיצוץ וזה בעיקר בכיס שלנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתול שלי מטריף אותימורן06/11/2012
שלום רב,
יש לי בעיה ואודה מאד על כל תגובה:
יש לי חתול מתוק בן שנה וחצי, מצאתי אותו ביום שנולד אחרי שהאמא נטשה ומטבע הדברים 1) אנחנו קשורים מאד 2) אין לו שום כישורי הישרדות כחתול.
כיום אני אוסרת עליו לצאת מהבית לבדו מכיוון שהוא נוטה להסתבך בצרות איומות ולחזור צולע שותת דם וכו' (מצרפת תמונה להמחשת הנקודה...).
הסיטואציה היחידה שבה הוא מורשה לצאת מהבית היא כשאני מלווה אותו, וזה קורה אחת ליומיים שלושה, תלוי בזמינות שלי.
הבעיה היא שבכל שאר הזמן - ימים ובעיקר לילות - הוא מנסה לעקור את הדלת ממקומה וצורח וצורח וצורח.
לא ישנתי כבר חודש.
למישהו יש רעיון איך להרגיע אותו? כי אני באמת מאבדת את שפיותי.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתול שלי מטריף אותי - תגובה
ד''ר סמדר טל07/11/2012מורן שלום,
האם החתול מסורס? האם יש בסביבתך חתולי רחוב (בעיקר חתולות לא מעוקרות)? האם היללות מתקשרות לעונת הייחום או קבועות לאורך כל השנה? האם יש סימנים נוספים ליללות (שינוי בתאבון, מצב רוח, צרכים)?
במידה ויש סימנים נוספים חשוב לשלול בעיה רפואית כמקור ליללות החתול אך
במידה ואין סימנים נוספים והיללות נובעות מרצון לצאת מומלץ להעשיר את סביבת המחייה של החתול. חתולים מאוד אוהבים לנצל את מימד הגובה ולכן בניית מפלסים בגבהים שונים מטיב עם אופיים. בנוסף ניתן לפזר משטחי גירוד ולשחק עם לייזר או כדורים בכדי להוציא אנרגיה. ישנם תכשירים בעלי השפעה מרגיעה על חתולים כfeliway המכיל פרומונים.
במידה והחתול לא מסורס, ייתכן וסירוס יביא לשיפור בהתנהגותו (במידה ולרמת טסטוסטרון יש מרכיב בהתנהגותו). בנוסף במידה ויש חתולות לא מעוקרות בסביבתך ניתן להיעזר בעירייה או בעמותות לסיוע בעיקור חתולי רחוב.
במידה ולא חל שיפור לאחר העשרת סביבת המחיה של החתול מומלץ לגשת לוטרינר מומחה להתנהגות בעלי חיים להערכה וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בראיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לחתולאילנה06/11/2012
היי, אנחנו צריכים לתת לחתול שלנו חצי כדור אנטיביוטיקה בכל 12 שעות. בהתחלה הצלחנו "לעבוד" עליו והוא אכל את הכדור מרוסק בתוך ID שקיבלנו מהווטרינר. אבל כבר יומיים אנחנו לא מצליחים לתחמן אותו בשום דרך והוא לא מתקרב לכדור הטחון (בין אם הוא בתוך ID, האוכל המיוחד שקנינו לא או אפילו טונה).
רציתי לשאול איך אפשר לגרום לו לאכול את הכדורים הנותרים? ומה קורה במידה ומפסיקים טיפול אנטיביוטי לפני הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לחתול - תגובה
ד''ר סמדר טל07/11/2012אילנה שלום,
איזו אנטיביוטיקה הוא מקבל? ולשם מה? האם החתולה מרגישה טוב?
מבלי להיכנס לתהליך האבחוני ובחירת האנטיביוטיקה לטיפול בחתול, חתולים בעלי חוש ריח וטעם מפותח ולכן לרוב יזהו תרופה המוסתרת באוכל, במיוחד אם היא רוסקה (הרבה תרופות ללא טעם חזק בשל הציפוי ודווקא ריסוק שלהם מביא להעצמת הטעם שלהם). באופן כללי מומלץ לא להפסיק טיפול אנטיביוטי באמצע שכן זה מביא להתפתחות של עמידויות ולרוב השיפור בסימנים הקליניים מקדימים את ההחלמה האמיתית מהגורם המזהם.
ישנם מספר דרכים למתן תרופות לחתולים:
ישנם חתולים שאוכלים מזון רטוב בביסים (ולא בליקוק) ובקרבם ניתן להסתיר כדור או חצי כדור בתוך עיסת מזון רטוב (אך לא כשהתרופה מרוסקת). יש הרבה תרופות שניתן לתת כסירופ ולכן בחתול בעייתי עם כדורים יש אופצייה לתת נוזל תרופתי לפה (לא תמיד יותר פשוט). דרך נוספת היא שימוש ב"יורה כדורים" מתקן המיועד למתן כדורים בחתולים. זוהי דרך שדורשת מעט מיומנות (נרכשת) אך היא מהירה ויעילה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה עזרה בבקשה דחוףגלית06/11/2012
שלום לך קרה לנו מקרה אם החתולה שלנו שנפטרה כבר 7 חודשים שלא עוזב אותנו היה לה בקע בסערפת היא היתה כמעט בת 12 והיינו צריכים להרדים אותה הויטרינר אמר שזה קרה מטראומה שלפני הרבה זמן וזה לאט לאט התפתח החתולה שלנו נפגעה בגל שנתיים או שלוש מתעונת דרכים ריסקו לה את הרגל הלכנו לניתוח איתה ושמו לה מין ברזל לישור הרגל היא חייה עם זה 10 שנים עד שהברגים השתחררו והייו צריכים לנתח אותה ולהוציא לא את הברזל או הברגים היא התעוששה כעבור כמה חודשים ויכלה ללכת על הרגל כעבור כמה חודשים נזל לה ריר מהפה והלכנו איתה לויטרינר והיה לה דלקת בפה בדרך לוטרינר היה לה קשה לנשום חשבנו שזה עובר ולא ידענו על הבקע בסערפת הוא תיפל בה הרדים אותה ועשה לה ניקוי למוחרת היא עוד פעם היה לה קשה לנשום וככה קרה המקרה שהיינו צריכים להרדים אותה אני מספרת לך את כל זה בגלל שהבת שלי לפני או אחרי התנועה שהחתולה היתה בריאה במצב טוב וחזקה הבת שלי חזרה מבית הספר היינו גרים בקומת קרקע והיה מרפסת בגובהה 3 וחצי 4 מטרים החתולה ישבה שם ואז משהו הבהיל אותה והיא קפצה לרצפה שהיא נחתה היא המשיכה כיאלו לא קרה כלום הלכה לא היה לה שום פציעום דם היא אכלה והיתנהגה בסדר גמור עד אחרי ה10 שנים שכל הסיפור קרה היא היתה חתולה שרצה שמטיילת משחקת אוכל טוב את חושבת שהבקע קרה בגלל הקפיצה שלה הנה עיזריו לנו נשמח לתושבה מהירה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריכה עזרה בבקשה דחוף - תגובה
ד''ר סמדר טל07/11/2012גלית שלום,
מצטערת על האובדן
האם החתולה צולמה לאחר הנפילה? או לאחר תאונת הדרכים?
בקע סרעפתי אכן עלול להופיע לאחר מכה קהה לבית החזה כגון על רקע תאונת דרכים או קפיצה מגבוה. באופן מפתיע לא תמיד החיה תראה סימנים מיד לאחר הטראומה ולכן מומלץ בכל תאונת דרכים או נפילה לשלול פגיעה ב"איברים רגישים": סרעפת, שלפוחית שתן, עצמות (בעיקר אגן, לסת וגפיים) גם בחיות שנראות על פניו בסדר.
לכן לשאלתך, אכן ייתכן והקרע בסרעפת התרחש עקב הנפילה למרות שהיא לא הראתה סימנים לכך, אך לא ניתן לקבוע זאת אלא בצילום רנטגן במידה ונעשה לאחר הנפילה.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חתולשיר05/11/2012
שלום, יש לי חתול בן כשנה. בשבוע וחצי האחרונים לצואה שלו יש ריח חריף ביותר.
מעבר לזה שזה מאד לא נעים ומורגש בכל הבית... אני דואגת שאולי יש לו איזו בעיה בריאותית. הוא אוכל באופן סדיר אוכל יבש ולפעמים מתפנק באוכל רטוב של לה קט (מאז שהתחילה התופעה הפסקתי את האוכל הרטוב אבל זה לא השתנה...)
האם יכול להיות שזה סימפטום למשהו? איך אפשר לטפל בנושא?
תודה, שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חתול - תגובה
ד''ר סמדר טל07/11/2012שיר שלום,
האם יש שינוי במרקם הצואה (שלשולית)? האם החתול מקיא? האם הוא קיבל טיפול נגד תולעים? איזה אוכל הוא אוכל? האם הוא אוכל צמחים בבית (עציצים)?
במידה ויש שינוי במרקם בצואה ויש חשד לשלשולים הגורמים לכך רבים החל בדלקת מעיים על רקע זיהומי (גיעות בטפילים (תולעים, קוקסידיה וג'יארדיה), חיידקים ווירוסים) או סטרילי (IBD) וכלה באלרגיה למזון והרעלת מזון (אכילה של זבל). ישנם גורמים נוספים שיכולים להיות מעורבים כמחלת כליה, לבלב וכבד, אך אלו פחות סבירים בחתול צעיר שלא מראה סימנים נוספים.
במידה ואכן יש שינוי במרקם הצואה מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה (שתכלול בדיקה צואה) ומתן טיפול בהתאם לממצאים. במידה והחתול לא קיבל טיפול הולם נגד תולעים (טיפול ראשון בהפרש של 10 ימים ולאחר מכן אחת לחצי שנה) מומלץ לתלעו.
במידה ואין שינוי במרקם הצואה ויש ריח חזק בלבד ניתן לנסות להחליף למזון מסחרי אחר לחתולים ולראות אם חל שיפור.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםדקלה05/11/2012
היי,
הכלב שלי סובל מהפרשות בעין כמעט תמיד, אך עכשיו ניכר כי יש לו דלקת. אני רשאית לטפטף לו טיפות אנטיביוטיות (אופלוקס או משהו בסגנון)? או שיש בכך בעיה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי09/11/2012שלום הדר,
סליחה על תגובה המאוחרת,
מאיזה גזע הכלב? בן כמה הוא? האם ההפרשות הן צמיגות או נוזליות? האם מעין אחת או משתיהן? האם נעשה אבחון בעבר לסיבת ההפרשות החוזרות? באופן כללי לא מומלץ לטפטף טיפות עיניים מכל סוג לפני שכלבך נבדק ע"י וטרינר. הסיבה היא שיכולים להיות גורמים רבים לדלקות עיניים - החל מדלקת חיידקית "פשוטה" של הלחמית דרך גופים זרים שיתכן וחבויים מתחת לעפעף שלישי או הלחמית, בעיות במנח הריסים, בעיה בהפרשת הדמעות (עין יבשה) ועד כיבי קרנית ועוד. טיפול בטיפות לא מתאימות וכן דחיית אבחון וטיפול מתאים עלולים להחמיר את מצב העין עד כדי אובדן שלה. אם ברצונך להקל בינתיים עד להגעה לוטרינר ניתן לנקות את העין עם תמצית תה פושרת.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתמינה05/11/2012
שלום רב,
לפני שש שנים לקחנו את הכלב שלנו, מייקי, מהמכלאה ואמרו שהייתה לו שעלת. הוא מידי פעם עדיין משתעל, וגם מקיא, הוטרינר אומר כי זה בגלל שיש לו קיבה רגישה.
בכל מקרה, בשבת הוא היה כמה שעות עם כלב אחר, שבלילה האחרון חירחר המון והשתעל נורא והוטרינר שטיפל בו שאל אם הוא בא במגע עם כלב עם שעלת, נתן לו טיפול כזה ואמר שזה מסוכן לתינוקות.
אני בחודש שמיני ותיכף יהיה לנו תינוק. התקשרתי לוטרינר שלי שאמר שהכלב שלנו כבר לא חולה שזה עבר מזמן ולא נשאר בגוף כמו הרפס ובהחלט לא עובר לבני אדם.
אני אובדת עצות ומתנצלת שוב שזה ארוך.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי07/11/2012שלום מינה,
שעלת המכלאות יכולה להגרם ע"י חיידק (בורדטלה ברונכוספטיקה) או מספר וירוסים (כגון אדנו-וירוס, פרהאינפלואנזה הרפס ועוד) ובד"כ שילוב שלהם. כלב שנדבק בשעלת מכלאות יכול להמשיך להדביק כלבים אחרים גם לאחר שהוא בעצמו החלים ואינו מראה סימנים קליניים. וישנם כלבים שנדבקים בוירוס או בחיידק ואלה ישבו בתאי מערכת הנשימה בצורה רדומה אפילו שנים עד שתתפרץ המחלה (בד"כ עקב אירוע סטרס או מחלה אחרת)
הוירוסים שגורמים לשעלת המכלאות מאוד ספציפיים למאכסן שלהם (הכלב) ואינם מדבקים לאדם. בנוגע לחיידק הבורדטלה - ישנם דיווחים ספורים בלבד על הדבקה של בני אדם בחיידק, מדובר באנשים החולים במחלות אימונוסופרסיביות (בעיקר חולי אידס ומושתלי איברים) ותינוקות, אך כאמור הדיווחים הם כמעט אנקדוטליים ויש צורך בהשתעלות או התעטשות של הכלב ישירו על פרצופו של האדם ע"מ להדביקו.
מקווה שעזרתי,
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)