מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונהחגי20/11/2012
שלום רב
ברשותי גורת רוטווילר בת 3 חודשים(11ק"ג).תזונתה מבוססת על פרו-פלן גורים לפי המינון על האריזה כ-300 גרם ליום.האם יש צורך בתוספת גבינה ,טונה,ביצה או מזון נוסף?
בברכה
חגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
ד''ר סמדר טל22/11/2012חגי שלום,
במידה והכלבה אוכלת את המזון המסחרי המיועד לגורים אין צורך בתוספות ביתיות שכן האוכל מאוזן ומותאם לדרישות גורים הן מבחינה אנרגתית והן מבחינת מינראלים (כסידן) וויטמינים. חשוב לדעת שתוספת סידן עלולה להביא לנזק בגורים המצויים בגדילה.
בנוסף מתן צ'ופרים ביתיים עלול לגרום לה להתרגל למזון זה ולהעדיפו על המזון המסחרי החיוני לה ולכן כדאי לשמור צ'ופרים אלו למקרים יוצאי דופן כלמטרות אילוף.
לשם הידע הכללי ישנם מספר מרכיבים במזון הביתי שרעילים לכלבים: ענבים/צימוקים, שוקולד ובצל/שום. בנוסף עצמות של דגים ועוף ומזון מתובל עלולים להביא לפגיעה במערכת העיכול ויש להימנע מהם.
לכן באופן כללי מומלץ להסתמך על המזון המסחרי של כלבים כמקור תזונתי ולהימנע ממתן מזון ביתי.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת ו ד ה
חגי22/11/2012תודה על תשובתך המקיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהנטע19/11/2012
שלום,
לפני כשבוע אימצנו כלבה מקסימה מקסימה. לאחר כ 4 ימים התחילה פריחה עדינה על פניי. הלכתי היום לרופא שאמר לי שמדובר באלרגיה כתוצאה מהכנסת כלבה הביתה. קיבלתי כדור להרגעה הפריחה אם כי היא לא חלפה, אלא פחתה. אני במעקב בימים הקרובים. אשמח לעצות כיצד אוכל למצמם אלרגנים בבית (שואב אבק כל יום? תספורת לכלבה?). מבחינתנו אין אופציה שנחזיר אותה. התאהבנו בה וזה לא אופציה מבחינתנו להוציא אותה. בבקשה עזרה!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד''ר סמדר טל25/11/2012נטע שלום,
סליחה על העיכוב במתן התשובה,
האלרגיה לכלבים קשורה לרוב בחשיפה לחלבונים המצויים בתאים מתים שנושרים מעור הכלב (קשקשים). מחוללי אלרגיה נוספים הינם ריר ושתן המצויים על גבי הפרווה. אין גזע שהוא "יותר אלרגני" מגזעים אחרים, אולם כלבי הטרייר הם פחות "אלרגניים" ויותר מתאימים לחיות עם אנשים אסמטיים או אלרגיים לכלבים.
הפחתת סימני האלרגיה מתאפרשת ע"י טיפול סביבתי לצד טיפול פרטני בקרב האישיות האלרגית.
טיפול סביבתי : מניעת הכנסת הכלבה לחדר השינה, לרכב ועלייה על ריפודים שכן עירוב הקשקשים עם האבק, שטיחים והמזרן, יכול להחמיר את סימני האלרגיה. במידה ולא ניתן למנוע זאת ניתן להקפיד על כיסוי הריהוט והמיטה בשעות היום ומניעה משימוש בשטיחים באופן כללי. כמו כן, הרגלי ניקיון ושאיבת השיער באופן עקבי, מטהרי אויר, רחיצה של הכלבה עם מוצרים אשר מפחיתים אלרגיה (בתדירות שלא עולה על אחת לחודש) ורחיצת ידיים יכולים גם הם לסייע בהפחתת האלרגניים הקיימים בסביבה.
טיפול פרטני: לעיתים קרובות שמירה על הרגלי נקיון אינם מספיקים ויש צורך בהוספת טיפול תרופתי כגון אנטיהיסטמינים וחיסון להפחתת סימני האלרגיה. בנוסף ישנם טיפולים אלטרנטיבים המוצעים ללטיפול באלרגיות.
במידה ויש החמרה בסימנים ו/או הופעה של קשיי נשימה יש להיוועץ עם רופא משפחה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבת?NAV18/11/2012
שלום,
אתמול הייתי בצפון, ישנו שם בסופ"ש ובבוקר של שבת התעוררתי עם סימן עגול קטן ונפוח באחת האצבעות שלי.
כנראה במהלך היום גירדתי את הסימן והוא התנפח וירד קצת דם. עכשיו האיזור טיפה נפוח מסביב ויש נקודה קטנה באמצע שממנה ירד הדם והאזור מעט כואב.
האם ייתכן שזו נשיכת עכבר שהגיע באמצע הלילה ולא הרגשתי שננשכתי? האם יש סיכוי לכלבת במקרה כזה?
או שזו עקיצת יתוש? חשוב לי להזכיר שיצא מעט נוזל שקוף אחרי הגרד.
הבנתי שבצפון יש המון מקרי כלבת, במיוחד באיזורים הפחות מיושבים.
האם צריך ללכת לבדוק עם משרד הבריאות? רופאת המשפחה אמרה לי שזה נראה יותר כמו עקיצה מאשר נשיכה מכיוון שנשיכה (אפילו של עכבר או עכברוש) כוללת סימן של מספר שיניים, אבל החלטתי לבדוק אתכם בנוסף. העניין מעט מדאיג אותי.
צירפתי תמונה. תודה רבה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת להודעה - כלבת?
אנונימית18/11/2012מדובר על 2 נקודות קטנות במרכז האודם, האם זו אכן יכולה להיות שן על חיה מכרסמת כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אבן לכלבנאווה18/11/2012
שלום רב
יש לי כלב בן 10 פודל
שאלתי כזאת אני צריכה לעשות לכלב ניקוי אבן כך אמר הוטרינר הכלב צריך לעבור הרדמה מלאה
אני חוששת לעשות לכלב מפני שאני מפחדת שהוא ימות מהרדמה וגם ביגלל
שהוא בן 10
האם אני צריכה לחשוש שהכלב ימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אבן לכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל18/11/2012נאווה שלום,
הרדמה מלאה בכלב בן 10 היא אכן לא טריוויאלית אך אין זה אומר שבלתי אפשרית. לפני כל הרדמה כללית, במיוחד בחיות מבוגרות, יש לעשות בדיקה כללית (בדגש על מערכת לב -ריאה) , בדיקה דם מלאה (להערכת מצב הכללי ותפקוד כליות וכבד) וצילום בית חזה במידת הצורך. בדיקות אלו יאפשרו לוטרינר ראשית לקבוע אם החיה מתאימה להיות מועמדת להרדמה מלאה ושנית במידה וכן נמצאה מתאימה, לצמצם את סיכוני ההרדמה ע"י התאמת חומרי הרדמה ומינונם וקביעת הדגשים שעליו לשים במהלך הפרוצדורה (לדוגמא קצב נוזלים, חיבור למוניטור וכן הלאה).
לאחר הניקוי מומלץ לשמר את מצב השיניים ע"י צחצוח יומיומי (עם מברשת שיניים רכה ומשחת שיניים המיועדת לכלבים ) או שימוש במוצרים שמטרתם בהפחתת הצטברות אבן שן כגון plaque off ומזון רפואי דנטאלי.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול אכל פרחאילנה18/11/2012
בוקר טוב,
הבוקר החתול שלי שלשל הבוקר, שלשול מאוד מיימי.
ונזכרתי שאתמול הוא הצליח לחטוף פרח מזר פרחים שנעלנו במרפסת. הוא אכל אותו ובלע את כולו. אני לא בטוחה בסוג הפרח, מדובר בפרח לבן גדול.
האם השלשול מעיד על הוצאת הפרח ממערכת העיכול שלו?
האם יש סיבה לדאגה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
אילנה18/11/2012מסתבר שהחתול אכל רק עלה כותרת אחד מתוך הפרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתול אכל פרח - תגובה
ד''ר סמדר טל18/11/2012דנה שלום,
האם הפרח היה מסוג לילי (שושן צחור)? האם החתול מראה סימנים נוספים כגון חולשה, ירידה בתאבון, הקאות ושתיה והשתנה מרובה? האם היתה עדות לדם בשלשול? כמה פעמים החתול שלשל?
חתולים מאוד אוהבים לשחק ולאכול צמחים וחלק נכבד אכן גורמים לפגיעה במערכת העיכול ולכן מומלץ למנוע מגע בין חתולים לצמחי הבית (יש צמחים מסויימים שמיועדים לחתולים).שושן צחור ספציפית הינו פרח בעל רעילות גבוהה לכל מרכיביו (עלי כותרת, אבקנים וכו') שעלול להוביל לכשל כליות אקוטי ולכן במידה וזהו הצמח אותו אכל החתול מומלץ לגשת לוטרינר מטפל להערכת מצב הכליות (לרוב נצפה לעוד סימנים כגון דיכאון, שתיה והשתנה מרובה והקאות).
במידה והפרח לא היה לילי והחתול לא מראה סימנים נוספים (עירני, בעל תאבון וסקרן כרגיל) חשוב לדעת ששלשול (מכל סיבה שהיא) יכול להוביל להתייבשות, פגיעה במוקוזת מערכת העיכול (המהווה את המחסום בין תוכן מערכת העיכול למחזור הדם) וחסרים תזונתיים ולכן במידה והחתול ממשיך לשלשל יש לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה כללית וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב שלי נושך את הרגליים שלואנונימית17/11/2012
שלום, הכלב שלי לא מפסיק לנשוך ולגרד עם השיניים את הרגליים שלו וכתוצאה מכך נהיה לו אדום וכמעט רואים לו את העצמות. מה ניתן לעשות כדי שהוא יפסיק? ולמה הוא עושה זאת? דרך אגב הוא בן שנה בערך, ואין לו צעצועים לשחק. יכול להיות שזה קשור? תודה רבה ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלב שלי נושך את הרגליים שלו - תגובה
ד''ר סמדר טל18/11/2012שלום,
האם הגירוד עונתי (ואם כן באיזה עונה הוא מופיע?)? האם הגירוד מופיע רק בכפות הרגליים? באיזו תדיורת הכלב מטופל נגד פרעושים (אמפולה)? האם אתם מקלחים אותו או שהוא רוחץ בים בתדירות גבוהה? מה הכלב אוכל? האם ישנם סימנים נוספים לגירוד (כהקאות, שלשולים וכו')? מה הופיע קודם הקרחות או הגירוד (באלרגיות הגירוד יופיע קודם ללקויוית העוריות ואילו בנגיעות בטפילים הלקויות יקדימו את הגירוד) ? האם הכלב קיבל טיפול כלשהו?
אדמומיות וגירוד בכפות הרגליים יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מנגיעות בטפילים (כדמודקס וסקאביאס), דלקות עוריות על רקע זיהומי (חיידקי או פטרייתי) או אוטואימוני (דלקות סטריליות הנובעות מתגובה נגד העצמי) וכלה בגירוד פסיכוגני (על רקע שיעמום ) ואלרגיות (הגורם הנפוץ ביותר והאלרגיות הנפוצות הן אלרגיה לפרעושים , לגורמים סביבתיים (אטופי) ולמזון). חשוב לדעת כי גירוד בין אם הוא ראשוני (הנובע מאלרגיה) ובין אם הוא משני לטפילים יכול להוביל לדלקות עורית זיהומיות. הסיבה לכך נובעת מעצם תפקיד העור המהווה מחסום מכאני לחדירה של חיידקים ושוכני קבע אחרים של העור (כשמרים) ולכן ברגע שהמחסום נפרץ, מכל סיבה שהיא, החיידקים והשמרים יכולים לשגשג. כיוון שאלו מהויים גורם מגרד בפני עצמו, בעת טיפול בלקויות עוריות חשוב לטפל בגורם הראשוני (אלרגיה/טפילים עוריים/דלקות אוטואימוניות) ובסיבוכים הנלווים כדלקות עוריות.
לכן מומלץ לגשת לוטרינר מטפל על מנת לאבחן את הגורם לגירוד ומתן טיפול בהתאם לממצאים. חשוב ראשית לשלול נגיעות בטפילים עוריים וגורמים מזהמים (על ידי מגרדים ומשטחים עוריים) ורק לאחר מכן להתחיל לשלול מעורבות של אלרגיה בהנחיית הוטרינר. במידה וכלבך אלרגי חשוב לדעת כי הורדת העומס האלרגני יכולה להביא לשיפור במצבו. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא שלילת מעורבות של אלרגיה לפרעושים (ע"י טיפול שגרתי וסדיר באמפולה אחת ל3-4 שבועות) ומזון (ע"י החלפה למזון היפואלרגני באופן בלעדי במהלך חודשיים ולאחר מכן חזרה לאוכל הרגיל והערכה אם יש שינוי). במידה וכל אלו לא יביאו לשיפור יש להמשיך אבחון ע"י לקיחת ביופסיות.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מוגברות אצל כלבהרחלי17/11/2012
יש לי כלבה פאג סיני כבת 8 וקצת וביומיים האחרונים היא מפרישה מאיבר המין שלה מין נוזל צהוב וסמיך כמעט כמו שתן .
זהו דבר חריג שלא קרה קודם לכן , היא לא מעוקרת וזה לא דומה למחזור הרגיל שיש לה . יש סיבה ללכת לווטרינר או לחכות עד שייפסק ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות מוגברות אצל כלבה - תגובה
ד''ר סמדר טל18/11/2012עדן שלום,
מתי היה הייחום האחרון של כלבתך? איך הכלבה מרגישה באופן כללי תאבון, צרכים ומצב רוח? האם יש לה חום? האם יש שינוי באופן מתן השתן (עלייה בתדירות, כמות כאב)? האם הכלבה נוטלת תרופות למניעת ייחומים?
בכלבה לא מעוקרת חשוב לשלול דלקת רחם (פיומטרה) שעלול להיות מצב מסכן חיים. במצב זה יש זיהום חיידקי והצטברות של מוגלה ברחם אשר עלול להסתבך לקריעה של הרחם והתפשטות הזיהום למחזור הדם (ספטיסמיה). פיומטרה נובעת ממצב הורמונאלי של הכלבה (עקב רמת פרגסטרון גבוהה בשלב הדיאסטרוס של מחזור הייחום) שמאפשר את התישבות החיידקים והצטברות המוגלה (פרוגסטרון גורם להפרשה מוגברת מבלוטות הרחם, משרה סגירה של צוואר הרחם, מעכב כיווץ שרירי הרחם החשובים להוצאת ההפרשות המוגברות ומביא לדיכוי מערכת חיסון מקומית).
אבחון פיומטרה בכלבות מסתמך על היסטוריית הכלבה (מספר שבועות מייחום בממוצע 7 שבועות מייחום), סימנים קליניים של הכלבה (סימנים כלליים של דיכאון, חולשה, שתיה והשתנה מרובה, אנורקסיה, כאב בטני, חום והפרשות מוגלתיות מאיבר המין) , אמצעי הדמיה (לזיהוי רחם מוגדל) ובדיקות דם.
יש לגשת בדחיפות לוטרינר לבדיקה וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולדוג אנגלירועי17/11/2012
היי,
יש לי בולדוג אנגלי בן 6 שבועות בערך הוא אצלי כבר יומיים והצואה שלו רכה ובעלת ריח חזק , חוץ מעניין הצואה הגור מתנהג בסדר גמור לא בוכה לא מיילל משחק באנרגטיות ובעל תאבון , רציתי לדעת אם עניין הצואה הרכה הוא דבר שכיח בגורים שעזבו את האמא או שהדבר מצריך פנייה לוטרינר ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולדוג אנגלי - תגובה
ד''ר סמדר טל18/11/2012רועי שלום,
האם הגור קיבל טיפול נגד תולעים (פעמיים בהפרש של 10 ימים)? האם החלפת את מזונו לאחרונה? האם הוא אוכל שטויות, מפרק צעצועים או מקבל מזון ביתי? האם הכלב מקיא? האם יש עדות לקושי במתן הצואה או דם בצואה?
צואה רכה יבגורים כולה לנבוע ממספר רב של גורמים החל מנגיעות בטפילים (תולעים, קוקסידיה, ג'ארדיה וכו'), אלרגיה למזון או החלפת מזון באופן חד, הרעלת מזון (על רקע אכילת זבל או מזון מסחרי מקולקל או כל אוכל שהכלב אינו רגיל אליו כמו מזון מטובל), חסימה על רקע גוף זר (הרבה פחות סביר שכן הכלב לא מראה סימנים נוספים) וכלה בדלקת מעיים זיהומית/סטרילית ( נצפה לעוד סימנים אך ההחמרה יכולה להיות מהירה ולכן חשוב לעקוב אחר מצבו).
במידה והכלב לא תולע (קיבל טיפול נגד תולעים בהפרש של 10 ימים) יש לטפלו, במידה והחלפתם אוכל יש לעשות זאת באופן הדרגתי (לערבב עם האוכל הישן ) ובמידה והוא אוכל שטויות כולל מזון ביתי יש למנוע זאת ולראות אם יש שיפור במרקם הצואה.
במידה והצואה לא מתמצקת או יש החמרה במצב הגור (מקיא, ירוד מבחינת מצב רוח ותאבון) יש לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה כללית ובמידת הצורך בדיקת דם וצואה וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון משושהאנני17/11/2012
שלום, הוטרינר שלי הציע לי חיסון משושה מוגבר שלדבריו מגדיל את ההגנה על הגור בתוספת תשלום. אני לא מוצאת מידע על הנושא ברשת. האם זה אכן מומלץ או שהחיסון הרגיל מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון משושה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי21/11/2012שלום אנני,
אינני יודעת מה הכוונה בחיסון מוגבר, את יכולה לבקש ממנו את הפירוט - מה מכיל כל חיסון (הרגיל והמוגבר) ואשמח לעזור לך.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרי עץ אזדרכת מצוייה וכלביםדן16/11/2012
שלום,
יש לי בחצר עץ אזדרכת ועכשיו הוא בתקופת הנשירה, הפריות שלו מפוזרים על הקרקע והכלב שלי (בוקסר מעורב בין 8 חודשים שוקל באזור ה 28 ק"ג) לא פעם אוכל אותם.
האם זה עלול להזיק לו? מבחינת היציאות שלו הכל תקין.
האם זה סימן שהוא רעב? להגדיל לו את המנה של האוכל (כיום אני נותן לו 260-300 גרם של pro native ליום)
תודה,
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת פירות איזדרכת
צח14/06/2014הכלב שלי אכל פירות של איזדרכת וכרגע הוא ממש משותק אישפזנו אותו בבית החולים הווטרינרי במשמר השרון - הכלב לא מסוגל לעמוד על הרגליים הוא רועד ונופל ממש מפחיד.
אני לא חושב שהוא יצא מזה בכלל. אבל אני אעדכן כאן מה עלה בגורלו נכון לעכשיו 48 שעות ללא שינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולת רחוב שנולדה אצלי בחצרעדי15/11/2012
שלום, לפני יומיים לקחתי את החתולה שבחצר בייתי לעיקור. היא חתולת רחוב שנולדה אצלי בחצר ומאז אני מאכילה אותה. היום היא בת כשנה וחצי. בנוסף לעיקור גם ביצעו טיפול נגד תולעים ומשולשת. בערב הבאתי אותה חזרה הביתה כשהיא תשושה ומסוחררת. הכנסתי אותה לבייתי כדי שתאושש. כבר יומיים שהיא ישנה כל היום על הספה, אני מעירה אותה לפעמים שתאכל והיא אוכלת קצת, מים אני לא רואה שהיא שותה בכלל ולצאת לעשות צרכים היא גם לא רוצה (במקרה הטוב פעם ביום כשאני מכריחה אותה לצאת). העיניים שלה סגורות חלקית כאילו עוד לא התעוררה כמו שצריך מהניתוח וקשה לה לעלות על הספה, כנראה בגלל כאבי הניתוח. בהתחלה חשבתי שהיא מתאוששת יפה כי היא אוכלת ומוציאה יללה פה ושם, אבל אחריי יומיים שאני רואה שהיא באותו מצב זה כבר מדאיג. האם זה נורמלי? האם לקחת אותה שוב לוטרינר לבדיקה? אשמח לתשובות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה אחרי עיקור - תגובה
ד''ר סמדר טל17/11/2012עדי שלום,
האם החתולה נתנה שתן לאחר הניתוח? האם החתך נראה תקין (לא מדמם, נפוח וכאוב)? האם יש לה חום?
במידה והחתולה לא נתנה שתן או החתך לא נראה תקין זהו מצב מסכן חיים ויש לקחת את החתולה מיידית לוטרינר. במידה והיא נתנה שתן ואוכלת אך מעט חלשה ייתכן והיא עדיין מתאוששת מהניתוח. בכדי לשלול סיבוכים מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה כללית וספציפית של החתך ומתן טיפול בהתאם לממצאים( שיכוך כאבים, אנטיביוטיקה בהתאם לצורך).
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כוללת זריקת תולעת הפארקליבי14/11/2012
שלום רב,
רציתי לשאול האם הזריקה לתולעת הפארק מונעת גם תולעים עגולות ותולעי סרט שיכולים להדביק גם ילדים, או שיש צורך לתת למניעה משהו נוסף?
הכלב שלנו, רועה לבן+לברדור מקבל כל חודש טיפות אדוונטיקס, פעם בחצי שנה מחליף קולר קרציות ופעם ב3 חודשים מקבל זריקה לתולעת הפארק.
האם זה מכסה את התולעים הנ"ל או שאין קשר ויש צורך בטיפול מניעתי נוסף בנפרד??
מודה מראש לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה כוללת זריקת תולעת הפארק - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי14/11/2012שלום ליבי,
ראשית חשוב לי להבהיר כי הזריקה לתולעת הפארק היא זריקה טיפולית ולא חיסון מונע. אם החומר אותו כלבך מקבל הוא דורמקין (או דקטומקס) אז החומר יעיל גם נגד חלק מתולעי המעיים (תולעים עגולות), תלוי כמובן במינון אותו כלבך מקבל. בכל מקרה הזריקה אינה מטפלת כנגד תולעי סרט ולכן יש צורך בתילוע נוסף.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה שעושה פיפי בביתשני14/11/2012
יש לנו כלבה פינצ'רית מעורבת בת 17 שעל פניו נראית בסדר (למעט פה ושם איבוד של שווי המשקל) אבל בחודשים האחרונים היא עושה פיפי בבית שזה הפך להיות בלתי נסבל. כמובן שמסירה לא באה בחשבון אבל אני גרה עם הורים די מבוגרים ואני בקושי נמצאת בבית והמחשבה שהם רצים אחריה ומנקים כל היום את הפיפי שלה ממש מטרידה אותי.
הוטרינר אמר שאם היא מרחרחת ואז עושה פיפי סימן שזה לא בעיה של בריחת שתן (כמובן שערכנו בדיקות בלי קשר) ושפשוט "נמחק לה הקובץ" כלומר היא שכחה שלא עושים בבית. ניסינו לשים לה חיתולים אבל זה לא נוח לה והיא נכנסת לסטרס, אפילו להוציא אותה יותר פעמים זה לא מועיל כי כשחוזרים אחרי שעה שוב רואים שלולית קטנה על הרצפה. רציתי לדעת האם התופעה הזו מוכרת בגיל הזה ומה עושים בכדי שהבית יישאר לפחות כמה שעות בלי פיפי? אולי לא עשינו לה את הבדיקות הנכונות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לכם אם תענו לי..בבקשה..
שני16/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבה שעושה פיפי בבית - תגובה
ד''ר סמדר טל17/11/2012שני שלום,
האם היא יורדת לתנוחה בעת מתן השתן או האם "בורח" לה שתן בשינה או שכיבה? האם השתן נראה תקין? או האם יש עדות לדם/ריח חזק/בהיר יותר מהרגיל? האם היא שותה בכמות תקינה או יותר מהרגיל? האם אופן מתן השתן תקין או האם הוא מלווה בכאב, תדירות גבוהה יותר (עליה בדחיפות מתן שתן) או כשהיא עושה פיפי הכמות רבה יותר? האם יש סימנים נוספים כגון ירידה בתאבון, מצב רוח, הקאות ושלשולים?
אילו בדיקות נעשו?
כאשר יש בעיה במתן השתן ראשית יש להבין אם יש בעיה בשליטה, שתתבטא בהשתנה בעת שכיבה או שינה לעומת השתנה רצונית אז הכלבה נראה ירידה לתנוחת השתנה לפני מתן השתן. במידה ובעית שליטה נשללה יש להבין אם הכלבה שותה ומשתינה יותר מהרגיל או יש עליה בדחיפות מתן השתן (ולא בכמות מתן השתן).
לכל תופעה יש גורמים שונים לגמרי ולכן חשוב להגדיר קודם את הבעיה ורק לאחר מכן לבנות תכנית אבחונית.
הבדיקות שיעזרו באבחון הבעיה כוללות בדיקות דם מלאות (בעיקר אם הכלבה משתינה ושותה יותר מהרגיל), בדיקת שתן (שנלקחת מדגימה ישירה מהשלפוחית) שחשובה לשלילת בעיה בריכוז השתן, דלקת/זיהום, נוכחות של סוכר בשתן וכו' ואולטראסאונד בטן לשלילת פתולוגיה בשלפוחית (אבנים, גידולים, עיבוי דופן) ובקרבתה ולשלילת גורמים שעלולים להביא לשתיה והשתנה מרובה (במידה וזו קיימת) כמחלת כליה וקושינג.
רק לאחר שלילת כל הגורמים הללו ניתן לקבוע כי ההשתנה בבית אינה נובעת מבעיה רפואית ויכולה להיות מיוחסת לבעיה קוגניטיבית שמופיעה בגילאים מתקדמים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורה נושכתרינת13/11/2012
הייי אני ובעלי הבאנו גורת לברדור היא בת חודשיים היא מקסימה אבל יש לנו בעיה היא לא מפסיקה לנשוך... היא נושכת כל דבר אפשרי שולחנות נעליים וכמובן שגם אותנו... מדי פעם היא גם פוצעת אותנו ומורידה לנו דם... וזה גם כואב ... איך ניתן לגרום לה להפסיק לנשוך? איך אפשר להתמודד עם הנשיכות שלה, פשוט לפעמים זה ממש מציק אשמח לכל הכוונה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורה נושכת - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי14/11/2012שלום רינת,
ראשית מזל טוב על בת הבית החדשה.
חשוב לזכור שנשיכות וכירסום אצל גורים זה דבר טבעי, בעיקר כאשר הם מחליפים שיניים, יחד עם זאת פעולות אלה יכולות לגרום לנזקים ללא ספק, בהחלט לכאוב כאשר הם מיישמים זאת על אברי גופנו ולהפוך להיות בעיה התנהגותית של ממש אם לא נשים לה גבול.
באופן טבעי גורים לומדים מה מותר ומה אסור ואיפה נמצא הגבול תוך כדי משחק ונסיון וטעיה שלהם אלה עם אלה ועם האמא (חלק מתהליך הסוציאליזציה שלהם), לכן כאשר הם לבד אין בעצם מי שישים להם גבול ועלינו, כבעליהם, לעשות זאת.
חשוב מאוד לא לתת לגורה לנשוך ידיים, רגליים וכד' ואם היא עושה זאת להפסיק מייד את הפעולה תוך כדי אמירת "לא!" או "עזבי!" באופן ברור ואסרטיבי. אין להכות את הגורה בשום אופן שכן פעולה זו אינה תורמת להבנתה ואף להפך - יכולה לגרום יותר נזק עקב יצירת פחד ותסכול. פעולה דומה יש ליישם כאשר היא לועסת רהיטים או אביזרים לא רצויים. חשוב לזכור שני עקרונות מפתח חשובים, בלעדיהם התיקון אינו יעיל - אחד שפעולת התיקון חייבת להיות מיידית (כלומר בשניה שבה התחילה הגורה ללעוס דבר לא רצוי) ושני- שפעולת התיקון חייבת להיות תמידית ורציפה (כלומר שלא יקרה מצב שבו היא לועסת את החפץ הלא רצוי ואינה מקבלת תיקון). לכן כאשר הגורה נמצאת לבדה מומלץ להרחיק ממנה חפצים שאינכם רוצים שתלעס. בנוסף כדאי להציג לגורה צעצועי נשיכה איכותיים לגורים (חשוב לוודא שמדובר בצעצוע איכותי המיועד לגילה ולגודלה ולא לבחור בצעצועים מתפרקים העלולים ליצור חתיכות אותם היא יכולה לבלוע) ולשבח אותה כאשר היא בוחרת ללעוס אותם (אפשר עם חטיף טעים).
מקווה שהמלצות אלה יעזרו,
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק לכלב מסוג פיקינסג'ני13/11/2012
כלב עבר ניתוח פריצת דיסק לפני שבוע ואחרי הניתוח הוא לא נותן שתן לבד,שיחררו אותו הביתה עם הקותתר.האם התופעה הזו נורמלית אחרי הניתוח וזה יעבור לבד או שצריך איךשהוא לטפל בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק לכלב מסוג פיקינס - תגובה
ד''ר סמדר טל17/11/2012ג'ני שלום,
היכן הכלב פרץ את הדיסק (באיזו חוליה)? האם לפני הניתוח הוא שלט על מתן השתן? האם היה לו כאב עמוק? האם לאחר הניתוח הוא נתן שתן רק לא בשליטה (השתן ברח) או שמא הוא צבר שתן והיה צורך בריקון שלו? האם הכלב הולך? האם הוא מצוי במנוחה מלאה?
השתנה נורמאלית דורשת תקינות של מספר עצבים כאשר מיקומם נמצא בחוליות הלומבריות הקדמיות (עצב סימפטטי L1-L5) ובחוליות סקראליות (עצב פאראסימפטטי וסומטי בחוליות האגן S1-S3).
במידה והניתוח נעשה באזור חוליות לומבריות אחורית (בקרבה לסקראליות) או קדמיות אכן ייתכן כי בעית מתן השתן קשור בתגובת דלקת ובצקת שצפויה להופיע לאחר הניתוח ולרוב זו יורדת עם הזמן. בנוסף במידה והדיסק שפרץ היה באזור זה ולחץ על העצבים הדרושים למתן שתן באופן תקין, לאחר הניתוח והוצאת הדיסק, לרוב נצפה לחזרה הדרגתית בתפקוד. חשוב לדעת כי הניתוח להוצאת הדיסק מורכב והשיקום הדרגתי ולא תמיד יש חזרה לתפקוד מלא.
יש להקפיד להגיע לביקורות אצל הוטרינר המטפל שביצע את הניתוח ולפעול לפי הנחיותיו.
בהצלחה
ושיקום קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)