פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרכים לגרום לחתול חולה לשתות
    לילה
    29/12/2012

שלום,

לחתול שלי התגלה לאחרונה סרטן, טרם התחיל בטיפול כי עדיין עובר בדיקות לגלות בדיוק איזה סוג סרטן. חלק מהעניין הוא שישנם ימים בהם הוא סובל מבחילה ולא אוכל ולא שותה, לא מוכן ללקק מקערה כשאני מקרבת לו אותה לפה ולהשפריץ לו מים בפה באמצעות מזרק גורם לו להקיא. האם ישנם דרכים לגרום לחתול לשתות במקרים כאלה? אני ממש לא רוצה לטרטר אותו לוטרינרים יותר ממה שהוא כבר מטורטר, הוא כבר די בטראומה מהכל, והייתי רוצה לעזור לו בבית כמה שאפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דרכים לגרום לחתול חולה לשתות - תגובה

ד''ר סמדר טל
    19/01/2013

לילה שלום,
    סליחה על העיכוב במתן התשובה.
    האם החתול מקיא ומשלשל? היכן הסרטן? איזה תהליך אבחוני וטיפולי הוא עבר?
    האם החתול מטופל בנוגדי בחילה ומגני מערכת העיכול?
    מבלי להיכנס לתהליך האיבחוני, לפני הצעת מזון חשוב לנטרל את תחושת הבחילה שנובעת מהמחלה ורק לאחר מכן ניתן לצפות מהחתול לאכול ולשתות עצמאית (מטרה זו מושגת לרוב ע"י מתן נוזלים לוריד יחד עם טיפול נוגד בחילה).
    בבית ישנם מספר דרכים לעידוד שתיה ואכילה: ניתן לחמם את האוכל לטמפרטורה פושרת על מנת להעצים את הארומה, ניתן להרטיב את המזון במידה והוא יבש או להציע מזון שימורים רטוב מסוגים שונים וניתן להאכיל ולתת שתיה עם מזרק. בנוסף יש טיפול מעורר תאבון.
    במידה וכל אלו לא הועילו יש לגשת לוטרינר מטפל לטיפול אינטנסיבי הכולל מתן נוזלים ותרופות לוריד ולשקול יישום צינור הזנה לושט או לקיבה. כך ניתן להאכיל את החתול ישירות לצינור בנוסף למתן תרופות בבית (לאחר ייצוב והתאוששות החתול מהפרוצדורה הנעשית בהרדמה).
    בהצלחה
    ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן לכלבה מעורבת
    תומר
    29/12/2012

שלום...
    יש לי כלבה מעורבת בת 9 חודשים שעברה עיקור בגיל חצי שנה....
    שמתי לב לתופעה מוזרה.... אם אני שם לה מים בקערה שעומדת באופן קבוע במקום המיועד לו...וכאשר אני יוצא איתה לטיול בפארק כלבים היא חוזרת מאוד צמאה ושותה כמויות אדירות של מים כמעט 4 כוסות ...וכשהולכת לנוח מדי פעם בורח לה שתן...לעומת זה כשיוצאים לטיול רגלי ללא משחקים עם כלבים היא חוזרת שותה מעט ולא בורח לה.... האם יש קשר בין שני הדברים האלו והאם לפנות לווטרינר או פשוט להגביל אותה במים ?

ועוד שאלה - שמעתי המון דעות אך אני מעוניין בדעה מקצועית - עד כמה העצמות הדחוסות שמוכרים בחנויות כלבים משפיעות על העיכול? והאם זה יכול לגרום לשילשול ?

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן לכלבה מעורבת

הוספת תגובה

• עוד משהו

תומר
    29/12/2012

שווה לציין שהשתן בורח מבלי שהיא שמה לזה לב... ומיד קמה ממקומה ומאוד נבוכה מזה ...אז מזה הסקתי שזו בריחה ולא השתנה מכוונת.... היא מחונכת לצרכים בחוץ ומלבד תאונות אלו אין שום בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן

גיא
    29/12/2012

היי
    ידוע לי על תכשיר טבעי לחיזוק מערכת הרחם והשתן במיוחד לכלבות הרות
    הבנתי שוטרינר המליץ עליו גם לכלבה מעוקרת שהייתה לה תופעה של בריחת שתן
    יכול להיות וקיימים תרופות אך אני הייתי ממליץ קודם לבדוק את זה מכיוון שזה תוסף תזונה טבעי
    אני אישית משתמש במוצרי החברה, לא במוצר הזה ספציפי
    אני מרוצה מהמוצרים שלהם ולכן תמיד אשמח להפנות אנשים
    לגבי התוסף זהו תוסף מפטל או עלי פטל טבעיים של חברה ידועה בתחום (נראה לי שבמקורה מאנגליה)
    החברה המייבאת בארץ נקראית "טבעי לחיות" אשר משווקת בעיקר לוטרינרים
    מקווה שתמצאי עבורה את הפתרון הטוב ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    30/12/2012

שלום תומר,
    מאיזה גזע כלבתך? (אם מעורבת - האם קטנה/בינונית/גדולה) מהו משקלה?
    מתי החלה בריחת השתן שאתה מתאר? האם היא מתרחשת רק כאשר היא ישנה? האם מתוך שינה או גם כאשר היא שוכבת? האם יש/היה דם בשתן בשלב כלשהו? האם היא שתינה יותר מהרגיל (כמות גדולה יותר בכל פעם? תדירות גבוהה יותר?) האם למעט בריחת השתן הכלבה מרגישה טוב? האם הצואה תקינה?
    מקרים של "בריחת שתן" יכולים להיות מבלבלים וחשוב להבין האם מדובר בבריחת שתן אמיתית עקב חולשה של סוגר השלפוחית (אז בריחת השתן מתרחשת בעיקר כאשר הכלבה שוכבת, נעמדת או כאשר הלחץ על הבטן, ולכן על השלפוחית, עולה) או עקב בעיות אנטומיות מולדות (ואז לרב יש טפטוף שתן כל הזמן) או שמא מדובר במקרה של השתנה מרובה (שיכולה לנבוע מסיבות רבות, כגון בעיות מולדות, מחלות סיסטמיות, הורמונליות, שינויים במלחים בדם ועוד) שיכולה בעצמה להחריף בעיות קלות בסוגר של השלפוחית (ואז יכולה להופיע בריחת שתן שלא הייתה קודם) גם דלקת בשתן (שתתבטא בעיקר במתן שתן תכוף ולעיתים דמי) יכולה להראות סימנים דומים. לכן ההמלצה היא ללכת לבדיקה אצל הוטרינר המטפל, יש צורך בבדיקת שתן כולל בדיקה של ריכוזיות השתן וכן בבדיקת דם כללית ויתכן ויהיה צורך בבדיקות נוספות עפ"י הממצאים.
    בכל מקרה, אסור בשום אופן למנוע מהכלבה מים! שכן מניעת מים עלולה לגרום להתייבשות ואף לסכן חיים.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תומר
    30/12/2012

ווואאווו כמה דברים מפחידים רשמת ...
    הכלבה שלי מעורבת לברדור ואיזושהי כלבת ציד היא גדולה במשקל 30 קילו בת 9 חודשים .... זה קרה לה רק פעמים בודדות בחודש האחרון ... פעם אחת כשהיא ישנה ברח לה שתן לא בכמות גדולה היא שמה לב והתעוררה ... פעמיים נוספות זה קרה כשהיא שכבה לנוח אחרי המון ריצות ומשחקים והמון מים ... יצא לה קצת והיא ישר שמה לב וקמה ... לא היה דם בשתן והיא לא מטפטפת כלל ... כשהיא ערה - אין שום תאונות ... כשהיא שותה כל פעם כמויות קטנות זה לא קורה לה ... רק אותה פעם בלילה ופעמיים כשהייתה ערה ... לא היו סיבוכים בעיקור שהיא עברה .. היא בריאה לחלוטין ... התאבון שלה מצויין ... שובבה .. כל הזמן משחקת ... הקקי שלה תקין ולא דליל ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

01/01/2013

שלום תומר,
    לא התכוונתי להפחיד רק להבהיר את הנקודה כי חשוב להבחין היטב בין המקרים האפשריים.
    כפי שכתבתי קודם מומלץ לבצע בדיקת שתן ובדיקה כללית, אם אכן יסתבר כי מדובר בבעיה בסוגר של השלפוחית ניתן לתת טיפול תרופתי.
    בהצלחה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן או חמור יותר
    מרינה
    27/12/2012

איך אפשר לדעת אם לכלב יש רק דלקת בדרכי השתן או מדובר במשהו חמור יותר?
    הוא לא מפסיק לטפטף ולעשות פיפי בכל מקום, האם יש טיפול נוסף חוץ מאנטיביוטיקה?

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן או חמור יותר - תגובה

ד''ר סמדר טל
    19/01/2013

מרינה שלום,
    סליחה על העיכוב במתן התשובה.
    בן כמה כלבך? והאם הוא מסורס?
    בעניין מתן השתן חשוב להבין אם לכלב בורח שתן או שמא הוא עושה יותר פיפי בשליטה. בנוסף חשוב להבין אם הוא עושה כמות רבה יותר של שתן או כמות קטנה הרבה פעמים.
    האם את מוצאת שלולית של שתן במיטתו לאחר שינה או שכיבה או שהוא יורד לתנוחת מתן השתן ועושה זאת בתדירות גבוהה יותר ובבית? האם יש שינוי בצבע השתן (אדום/בהיר יותר)? האם יש מאמץ במתן השתן? כמה הוא שותה במהלך היום (יותר /פחות מהרגיל)? האם יש סימנים נוספים כגון שינויים במצב רוח, תאבון והקאות ושלשולים?
    מתן שתן בדחיפות גבוהה יותר יכול לנבוע ממספר רב של גורמים החל מאבנים, זיהום וכלה בגידול בדרכי השתן או המין.
    בריחת שתן יכולה לנבוע מאותם גורמים שהוזכרו (זיהום, אבנים וגידול) אשר גורמים לכיווציות יתר של השלפוחית אך גם מגורמים נוספים כגון מחלת כליה, כבד ומחלות אנדוקריניות (סכרת קושינג) אשר גורמים לשתיה והשתנה מרובה ולכן מאתגרים את השליטה בסוגרים בעיקר בלילה , בנוסף לפגיעה בתפקוד הסוגר של שלפוחית השתן.
    על מנת לאבחן בין הגורמים השונים יש לגשת לוטרינר המטפל לבדיקה כללית, בדיקת שתן ודם (ישנם מקרים הדורשים המשך אבחון באמצעי הדמייה ומבחנים ספציפיים). המשך טיפול ינתן בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב לאחר סירוס
    הילה
    26/12/2012

שלום, שמי הילה ויש לי כלב מעורב, שלא ידוע לי בדיוק מה הגזע שלו. שאימצתי אותו נאמר לי שהוא לברדור מעורב עם תחש. אתמול בבוקר השארנו את הכלב באישפוז יום לסירוס. שהחזרנו אותו כמובן הוא היה עייף ואפאטי, מעבר לזה היו לו רעידות, לא מקור, שנמשכו לאורך הלילה. היום בבוקר הוא קם הרבה יותר רענן, מקשקש כבר בזנב, ואנרגטי בטיולים, גם אכל מעט. בכל זאת משהו שמטריד אותי- לאורך היום היו לו הרבה מצבי רוח משתנים קיצוניים, ממש מדיכאון להתלהבות.הרעידות היום החלו והפסיקו לסירוגין, ובנוסף הוא בקושי שותה. האף שלו יבש, והוא מרייר ועושה מעין שיעול מידי פעם. עוד דבר חשוב- בדרך כלל הוא שוכב רוב היום במיטה שלו, היום הוא חסר נחת, מסתובב ומתיישב בנקודות שונות בבית, דבר שלא קרה עד היום.
    אשמח לדעת מה עלי לעשות, והאם המצב תקין, תודה, הילה

לקביעת תור
    סגירה
    כלב לאחר סירוס

הוספת תגובה

• כלב לאחר סירוס - תגובה

28/12/2012

שלום הילה,
    בן כמה הכלב? האם היו סיבוכים כלשהם במהלך הניתוח? האם נעשו בדיקות דם לפני הניתוח? והאם הן תקינות?
    האם הוא מקבל תרופות כלשהן לאחר הסירוס (אנטיביוטיקה? שיכוך כאבים?)
    יתכן בהחלט כי כלבך סובל מעט מכאבים ולכן מראה התנהגות משונה/משתנה ומעט חוסר נוחות. גם רעד קל יכול לנבוע מכאב, וגם חומרי הרדמה שונים יכולים לגרום לכך (אני משערת שאינך יודעת באילו חומרים נעשה שימוש לטשטוש והרדמה).
    השיעול יכול לנבוע מגרוי של קנה הנשימה עקב הצינור התוך-קני ("טובוס") אותו מחדירים לקנה הנשימה בעת ההרדמה.
    כלבך אמור לחזור לעצמו ביום-יומיים הקרובים גם השיעול אמור לפחות ולהעלם, עקבי אחר התנהגותו, מצב הרוח, תאבון ומתן צרכים. במידה ונראה לך כי אין שיפור פני לוטרינר המטפל לבדיקה.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הילה
    28/12/2012

שלום, תודה רבה על התשובה, ביררתי מול צער בע"ח, גם הם הסבירו שהמצב תקין. מוש בן שנה וחצי:)
    באמת נראה שמצבו השתפר, לא נעשו בדיקות דם לפני הסירוס, לא ידעתי שיש צורך.
    יש לי עוד שאלה אחת חשובה ברשותך- הוא נורא סובל מהקונוס, ומידי פעם אני מורידה לו רק שאני נמצאת בקשר עין איתו. השאלה היא האם הרגע שבין ההערה שלי שהוא מתחיל ללקק ובין הרגע שהוא מפסיק- הוא קריטי ואסור לגמרי שזה יקרה. כי אני אשמח להקל עליו שאני יכולה.
    תודה רבה, הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

30/12/2012

שלום הילה,
    כל עוד את איתו ועוצרת אותו מללקק את אזור החתך זה בסדר. המטרה היא שלא יפתח את התפרים או יזהם את האזור (יש לזכור שהפה של חיות המחמד, כמו גם שלנו, מזוהם מאוד)
    שמחה לשמוע שהוא מרגיש טוב!
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

הילה
    28/12/2012

שלא היו סיבוכים בזמן הניתוח, והווטרינר אמר שאין צורך בתרופות למינהן.
    בלילה הראשון שראינו שהוא סובל שקלנו לתת לו משכך כאבים שלנו, אבל פסלנו את זה מהר לאחר בדיקה באינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוקסופלזמוזים והריון
    אילנה
    25/12/2012

בוקר טוב.

בעלי ואני מתכננים הריון ויש לנו חתול. החתול בן שנתיים בערך והוא חתול בית. הוא מעולם לא יצא החוצה וגם לא יצא החוצה. הוא אוכל אך ורק אוכל שמיועד לחתולים ולפעמים מקבל מעט טונה במים. הבנתי שמגע עם צואת חתול היא רק אחת הדרכים להידבק בטוקסופלזמוזים (מקווה שכתבתי נכון). אבל לא הצלחתי להבין מה אני צריכה לעשות עכשיו:
    האם לעשות בדיקת דם כדי לבדוק אם יש לי נוגדנים?
    או שאפשר להסתפק בכך שבעלי יהיה זה שינקה את ארגז החול שלו?

המון תודה ויום נעים,
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    טוקסופלזמוזים והריון

הוספת תגובה

• טוקסופלזמוזים והריון - תגובה

28/12/2012

שלום אילנה,
    טפיל הטוקסופלסמה עובר ע"י בליעה של הציסטות - שהן השלב המדבק של הטפיל. לכן דרכי ההדבקה העיקריות הן ע"י אכילת בשר נגוע או ירקות לא שטופים, אכילת מזון שטופל ע"ג משטחים ו/או עם כלים שלא נרחצו כראוי, וכן הדבקה מצואת בעלי חיים נגועים (בינהם חתולים), ולכן אפשר להדבק אפילו מהתעסקות עם אדמה בחוץ. בשל האמור לעיל הדרכים להמנע מהדבקה הן לאכול אך ורק בשר שמקורו ידוע ושבושל היטב (well-done בלבד), ירקות ופירות שטופים היטב, ומזון שטופל אך ורק ע"ג משטחים נקיים לחלוטין. חשוב להקפיד לרחוץ ידיים לאחר התעסקות עם אדמה ובעלי חיים. בנוגע לארגז החול של החתול - הציסטות שהחתול מפריש הופכות למדבקות רק לאחר כ- 48 שעות, לכן הדרך הטובה ביותר להמנע מהדבקה היא שבן זוגך יחליף את החול כל יום. וכמובן לדאןג לשטוף ידיים לאחר כל התעסקות.
    ישנה גם אפשרות לבצע בדיקת נוגדנים כנגד הטפיל, במידה ונמצא כי את בעלת נוגדנים לטוקסופלסמה אז את מוגנת מפני הטפיל.
    מקווה שהמידע מועיל.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    אמנון מודאגג
    23/12/2012

יש לי חתול בבית בריא אבל כשהוא הולך יש לחתול בגב למעלה עצם בולטת כזאת שהוא הולך לחתול לא כואב והוא שמח ומתנהג כרגיל אבל זה עצמות בולטות כאלה זה רציני?.?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/12/2012

אמנון שלום,
    האם החתול חי בבית בלבד? בן כמה החתול? האם ייתכן שהוא עבר טראומה? האם יש משהו לקוי בהליכתו (צולע, הולך כפוף, מתלונן על כאב וכו')? האם החתול רזה? האם העצמות הבולטת הן דבר חדש?
    איני יודעת מה כוונתך בעצם בולטת ייתכן ומדובר על חולית עמוד השדרה או עצמות הסקפולה (של הכתף)?
    תוכל לצלם?
    אם זה משהו חדש מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה (ייתכן והחתול הרזה ופתאום עצמותיו יותר בולטות).
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול זכר הולך ומרזה ובדיקות תקינות
    לילך
    22/12/2012

וטרינרים יקרים שלום רב,
    החתול שלי הולך ומרזה מיום ליום מזה מספר חודשים.
    בבדיקות דם כולל בדיקות תפקודי בלוטת התריס לא נמצא דבר.
    חשדנו שהחתול סובל מגוש שיער במעיים אולם הוטרינרית טענה שבמישוש הבטן לא חשים דבר ולפיכך פסלה את הרעיון לבצע אולטראסאונד.
    חשוב לציין שהחתול אוכל ושותה כרגיל ומצב רוחו טוב.
    נשמח לחוות דעתכם בנושא.
    בברכה ובתודה,
    לילך.

הוספת תגובה

• חתול זכר הולך ומרזה ובדיקות תקינות - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/12/2012

לילך שלום,
    בן כמה החתול? האם הוא חי בבית בלבד והאם יש חיות נוספות? האם הוא מקבל טיפול נגד תולעים? מה הוא אוכל? האם יש בעיה באכילה (מרייר מתקשה בלעיסה)? האם יש שינוי בתאבון, מוגבר? והאם הוא מקבל כמות מספקת של מזון? האם הוא מקיא או משלשל? מה טיב צואתו (מרקם, נפח ותדירות מתן)? כמה הוא הרזה? מה טיב פרוותו? אילו בדיקות דם נעשו? מה היה ערך החלבון (אלבומין , גלובולינים וחלבון כללי)? מה היה הערך של T4 (הורמון בלוטת התריס)?
    ישנם מספר גורמים המביאים להרזיה בשילוב עם תאבון תקין, החל מבעיית תזונה (איכות או כמות מזון נמוכה, תחרות עם חיה נוספת על המזון, בעיות שיניים שגורמות לחיה להיות עם תאבון תקין אך עם ירידה באכילה עצמה), בעיית ספיגה או עיכול שעלולה לנבוע ממחלה במערכת העיכול כגון נגיעות בטפילים, IBD, גידול ולימפאנגיקטאזיס, בלבלב (EPI או פנקריאטיטיס כרוני) או כבד (אלו לרוב יתבטאו בצואה שלשולית ו/או הקאות) , מטאבוליזם מוגבר שאכן יכול לנבוע מפעילות יתר של בלוטת התריס, מחלות שמערבות אובדן חלבון (דרך מערכת העיכול או הכליה), מחלות אנדוקריניות כסכרת וכלה במחלות כרוניות שונות כגון גידולים, דלקות (על רקע זיהומי או בלתי זיהומי) ומחלת לב.
    תהליך האבחון לגורמים אלו כולל בדיקות דם כלליות (ספירה ופאנל ביוכימי) שעוזרות בשלילת גורמים רבים (כגון סכרת ואובדן חלבון) בנוסף לבדיקת רמת קובלמין ופולאט שעוזרים באבחון בעיית ספיגה ובדיקת fPLI ו- TLI שעוזרים באבחון בעייה בלבלב. במידה וצואת החתול שלשולית מומלץ לבצע בדיקת צואה לשלילת נגיעות בטפילים. אולטראסאונד הינו חשוב להערכת איברי חלל הבטן ואין לוותר עליו ככלי אבחוני רק על סמך מישוש בטני.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים:

לילך
    24/12/2012

ד"ר סמדר טל שלום רב,
    ראשית תודה על התגובה המהירה.
    החתול בן 5, חי בבית עם 2 חתולות נוספות.
    מקבל טיפול נגד תולעים ואינו סובל מבעיה באכילה אם כי בעבר סבל מכיבים בפה וטופל. כאשר טופל במרפאה הואכל בכוח ואנו חוששים שהדבר הוביל לבעיה הנוכחית אם כי כיום אוכל ושותה כרגיל.
    מקבל כמות מספקת של מזון ואין שינוי בתיאבון, ניזון ממזון CD כיוון שבעבר סבל מחסימה בדרכי השתן ולפני מס' ימים בהוראת הוטרינרית הועבר למזון KD.
    לא מקיא/משלשל, טיב צואתו כרגיל (קטנה וקשה אך לא מדי), פרוותו מבריקה וחיונית כרגיל.
    מצ"ב תוצאות בדיקות דם.
    הרבה תודה,
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

לילך
    26/12/2012

החתול ניזון ממזון KD כיוון שאחת החתולות האחרות בבית סובלת מכשל כלייתי.
    כעקרון החתול ניזון ממזון ייעודי לטיפול בדרכי השתן ולאחרונה עבר למזון AD בהוראת הוטרינרית המטפלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות נוספות1

לילך
    24/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות נוספות2

לילך
    24/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ליאור
    20/12/2012

שלום ד"ר, הכלבה שלי בת 15 . לפני שנה היא התחילה להשתעל בדחיפות ובקול רם והרופא רשם לה digoxin 0.25mg פעמיםם ביום. (אני לא יודע כל כך מה הסיבה אבל לפי מה שהצלחתי להבין הלב שלה מוגדל ולוחץ על הריאות - יכול להיות שאני טועה). בכל מקרה השיעול הפסיק לחלוטין.
    לאחרונה כשניגשתי לבית מרקחת לקנות את התרופה נאמר לי שאין אותה בשוק יותר. הוטרינר שלי אובד עצות והוא כל הזמן שולח אותי הלוך ושוב לקחת תחליפים שבכלל לא קיימים בשוק. גם בבית מרקחת אני לא מקבל תשובה לתחליף. אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהגיד לי איזה תחליף יש לתרופה הזאת??(כדאי שאני לפחות אגיד את זה לוטרינר שלי כי הוא לא יודע). תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/12/2012

ליאור שלום,
    איזה גזע הכלבה? האם הכלבה עברה צילום בית חזה ואקג ואם כן מה היו הממצאים? מה היתה הערכת הוטרינר המטפל? האם היא עברה הערכה קארדיולוגית ע"י קארדיולוג מומחה כולל אקו לב?
    מבלי להכנס לתהליך האיבחוני שנעשה לקביעת מקור השיעול כבעית לב יש מספר תרופות הניתנות למחלת לב אך ראשית חשוב להבין מה הגורם למחלה(דליפת מסתם מיטראלי, אריתמיה, DCM וכן הלאה) ולאחר מכן לקבוע את חומרת המחלה.
    מחלת לב יכולה להתבטא במספר דרכים החל משיעול (שיכול לנבוע מהגדלת העליה השמאלית ולחץ מכאני על הקנה או מבצקת ריאות קארדיוגנית), ירידה בסבילות למאמץ, קשיי נשימה (נשימה מהירה, עם פה פתוח, מאמץ בטני וכו'), עילפון (סינקופי), צבירת נוזלים בבטן (כשהבעיה היא במדור הימני של הלב) וכלה ברזון והיא עלולה להיות קטלנית ללא מתן טיפול הולם.
    אני סבורה כי ניתן להשיג את התרופה בבית המרקחת של בית החולים לחיות בבית דגן (כדאי ליצור עימם קשר טלפוני לבירור) אך אני ממליצה שהכלבה תעבור הערכה קארדיולוגית לפני, לשם התאמת הטיפול באופן אופטימאלי.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האף התקלף
    אנונימית
    20/12/2012

שלום, התקלף לכלבה שלי האף כפי שנראה בתמונה, אין לי מושג איך זה קרה. אני חושבת שהכלבים שיחקו איתה ושרטו אותה באף. מתי זה עובר? קראתי באינטרנט שאם האף מתקלף זה סימן שהכלב חולה, הכלבה שלי אוכלת, שותה, משחקת, היא בת 7. אין סימנים חס ושלום של חולי.

לקביעת תור
    סגירה
    האף התקלף

הוספת תגובה

• האף התקלף - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/12/2012

שלום,
    מה גזע הכלבה? האם הכלבה מתגרדת באזור זה? מתי הופיעה הקרחת? והאם יש שינוי בגודלה? באיזה כלי הכלבה אוכלת (פלסטיק או נירוסטה)? האם יש אובדן פיגמנט של האף?
    קרחת באזור זה יכולה לנבוע ממספר גורמים החל מטראומה (כשריטה שתיארת. במידה וזה המצב לרוב יופיע שם גלד ואלא אם יש צלקת האזור יחלים), נגיעות בטפיל עורי (כדמודקס), זיהום עורי (שיכול לנבוע מאכילה מכלי פלסטיק המכיל ריבוי שריטות), אלרגיה (שתתבטא בגירוד באזור) וכלה במחלות אוטואימונית (כDLE ופמפיגוס) ותגובת רגישות יתר לשמש (solar dermatitis).
    במידה והקרחת לא משתפרת או גדלה מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה וטיפול בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון של כלבה
    גיא
    19/12/2012

שלום רב,
    אנחנו מתכננים הרבעה לכלבתנו האהובה מסוג פקינז (מתועדת)
    וברצוני לשאול כמה שאלות בנוגע לנושא מכיוון שאני מאוד מחמיר לבריאות הכלבים שלי והן העתידיים.
    הכלבה אמורה להתייחם תוך זמן קצר ולפי הזמן הכרונולוגי מחצי התאריך מצביע על ינואר.

הכלבה קבלה לפני חודש זריקה (פרזוקוונטל) נגד תולעים,
    האם החומר הנ"ל מותר בעת היריון עצמו?
    האם מותר ואין חשש לפגיעה בעוברים להרביע חודש לאחר מתן הזריקה הנ"ל?

אני נוהג לשטוף את החדר בו נמצאות שתי הכלבות שלי השניה היא גורה מסוג צ'יוואווה, בתדירות גבוהה. אתמול הגזמתי עם האקונומיקה עד כדי שאני לא יכולתי לנשום ולפקוח עיניים. לאחר האקונומיקה השתמשתי בחומר ניקוי אחר לשטיפת הרצפות.
    אני מרגיש עדיין שנותרו שיירי אקונומיקה בחלל החדר וברצפה ולכן בלילה הרגשתי צורך להעביר את הכלבות לחדר אחר לכמה ימים.
    האם נהגתי נכון?
    או שדאגותיי מיותרות?
    האם בעת היריון כלבת הפקינז להימנע משטיפה עם אקונומיקה בכלל ?
    או שאין חשש
    אודה על תשובותיכם בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    היריון של כלבה

הוספת תגובה

• היריון של כלבה - תגובה

27/12/2012

שלום גיא,
    פרזיקוונטל הוא חומר טיפולי שאינו נשאר זמן רב בגוף (לאחר כ-3 שעות מחצית מהחומר עובר מטבוליזם ומתפנה) כך שלאחר חודש אין שאריות של החומר בגוף.
    בנוגע לניקוי באקונומיקה - יש לזכור שאקונומיקה הוא חומר רעיל לבעלי חיים כשם שהוא רעיל לנו, ועל אחת כמה וכמה לגזעים קטנים כשלך, חשוב לזכור שבעלי חיים הולכים על ארבע והפה והאף שלהם קרובים מאוד לקרקע, כך שאדי הכלור מהרצפה עלולים מאוד לפגוע במערכת הנשימה שלהם. אם ברצונך לשמור על נקיון, מים וסבון בהחלט מספיקים, נקיון כללי בכלור מדי פעם אפשרי אך יש לדאוג לאוורור מספק של המקום לפני שהכלבות חוזרות לשהות בו.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

גיא
    29/12/2012

הכלבות ישנו באותו יום בחדר אחר
    אך משהגורה לא הסתגלה למקום החדש נאלצתי להחזיר את שתי הכלבות לחדר שנשטף יום קודם עם האקונומיקה
    מה בדיוק יכול להיגרם להן?
    הרגשתי שזה בסדר להחזירן ונראה שלא נגרם כל נזק
    האם יש נזקים שאיני יכול לראות תסמינים כתוצאה מכך?
    או שמדובר במשהו חולף במידה והכלב לא חש בטוב עקב האקונומיקה.
    תודה ויום נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת - תגובה

30/12/2012

שלום גיא,
    כלור בעיקר רעיל בבליעה אך אדי הכלור יכולים לגרום לפגיעה בשלמות הרירית של דרכי הנשימה, במקרה כזה תראה שיעול ו/או התעטשות. במקרים חמורים מאוד (מאוד לא סביר במקרה של שטיפת חדר) קושי נשימתי.
    ניתן להמנע בקלות מכל אלה ע"י שטיפה טובה במים לאחר הניקוי בכלור ושמירה על איוורור החדר.
    בברכה, ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון מזון לכלב
    הדר
    17/12/2012

היי ד"ר,
    יש לי גור מסוג רועה גרמני, הוא בן חצי שנה בדיוק.
    לרוב הוא אוכל בונזו לגורים ומדיי פעם גם מעט אוכל של בית (כמובן שללא שום, בצל וכיו"ב).
    לאחרונה, אחי ואני מתווכחים המון בנוגע למינון המזון שלו.
    רציתי לדעת... מה המינון המקובל לגילו? כמה כוסות? (באילו כוסות למדוד? חד פעמי?) ולכמה ארוחות לחלק אותם במהלך היום? חשוב לי לציין שכאשר אחי נותן לו מנות כפולות (שלא בחזקתי) - זה ניכר מאוחר יותר בשלשול...

תודה מראש!
    שאי ברכה (:
    הדר.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון מזון לכלב

הוספת תגובה

• מינון מזון לכלב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    18/12/2012

הדר שלום,
    כמה שוקל הכלב?
    באופן כללי מומלץ, במיוחד ברועה גרמני בגיל צעיר, להקפיד על הזנה המבוססת על מזון מסחרי איכותי לגורים מגזע גדול (כגון של חברת יוקנובה, הילס, רויאל קאנין, פרופלן וכו') שיענה על הדרישות האנרגתיות ושיהיה מותאם מבחינת ויטמינים ומינראלים לגור המצוי בתהליך הגדילה. מתן מזון בייתי מהווה פתח לבעיות במערכת העיכול ויש להימנע במיוחד ממזונות מתובלים, לא מבושלים או מטוגנים וממזונות המכילים בצל, שום, שוקולד, ענבים/צימוקים ועצמות של עוף או דגים.
    כמות היומית הדרושה לכלב משתנה בין סוגי האוכל השונים (בהתאם לגודל הכופתית ואיכות המזון לדוגמא כמות המזון הדרושה ממזון מסחרי איכותי נמוכה מזו הדרושה ממזון בעל איכות ירודה) והיא מפורטת על גבי שק המזון (ישנה טבלה המתארת את הכמות היומית בגרמים לפי משקל הכלב). הכוס שיש להשתמש בה היא כוס מיועדת לשק הספציפי או במידה וזו חסרה יש למדוד במשקל את הכמות הדרושה.
    בגורים מומלץ לתת שלוש ארוחות ביום (מומלץ לתת את הארוחה לאחר הטיול ולא לפניו) וכשהכלב בוגר ניתן לרדת לשתי ארוחות.
    לסיכום בשלב זה יש לראות לפי משקל הכלב כמה אוכל הוא צריך בגרמים ליום ולחלק כמות זו לשלוש ארוחות.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מזיק להאכיל חתולי רחוב?
    דנה
    17/12/2012

היי, אני מאכילה חתולים באופן קבוע בכל מקום שאני מוצאת אותם. לפני מספר ימים יצא לי לדבר אם איש ברחוב שסיפר על בחורה שמאכילה חתולים בסביבה (הוא לא ידע שהוא מדבר עליי) ואמר שבהאכלתם אנחנו מזיקים להם, בין היתר מכיוון שכאשר הם שבעים, החתולות נהיות מיוחמות וזה גורר הולדה מיותרת של חתולים נוספים.
    האם יש משהו בדבריו או האם נכון יהיה להמשיך לדאוג להם?
    תודה.

הוספת תגובה

• להרעיב אותן זה בטוח לא הפתרון

לילה
    29/12/2012

צריך להאכיל ובמקביל לדאוג לעיקור וסירוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מזיק להאכיל חתולי רחוב? - תגובה

30/12/2012

שלום דנה,
    ראשית כל הכבוד על הדאגה והאכפתיות!
    העובדה כי את מאכילה את חתולי הרחוב בהחלט לא גורמת לחתולות להתייחם, חתולות מתייחמות באופן טבעי ומחזורי כאשר הן מגיעות לגיל בגרות ולך אין כל קשר לכך.
    נכון העניין שכשאר אנחנו מאכילים חתולי רחוב הם חזקים ובריאים יותר וכך סיכויי השרידות שלהם ברחוב גדלים ולכן הסיכויים להתרבות ולהעמיד דורות המשך עולים.
    אם ברצונך לעשות את הדבר הנכון ביותר עבור חתולי הרחוב שאת מאכילה, מומלץ לסרס ולעקר אותם ע"מ למנוע המשך התרבות, להוריד סטרס ולמנוע קרבות חתולים.
    (ניתן לפנות לעמותות כגון תנו לחיות לחיות, sos, spay-israel וכד' שמבצעים את הפרוצדורות בעלויות נמוכות)
    בברכה, ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון מזון לכלב
    הדר
    16/12/2012

היי,
    יש לי גור מסוג רועה גרמני, הוא בן חצי שנה בדיוק.
    לרוב הוא אוכל בונזו לגורים ומדיי פעם גם מעט אוכל של בית (כמובן שללא שום, בצל וכיו"ב).
    לאחרונה, אחי ואני מתווכחים המון בנוגע למינון המזון שלו.
    רציתי לדעת... מה המינון המקובל לגילו? כמה כוסות? (באילו כוסות למדוד? חד פעמי?) ולכמה ארוחות לחלק אותם במהלך היום? חשוב לי לציין שכאשר אחי נותן לו מנות כפולות (שלא בחזקתי) - זה ניכר מאוחר יותר בשלשול...

תודה מראש!
    שאו ברכה (:
    הדר.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון מזון לכלב

הוספת תגובה

• גם לי יש רוע"ג

מורן
    17/12/2012

אני נותנת לו חצי קערה בבוקר וחצי בערב. הוא אפילו את זה לא מסיים..לא צריך לדחוף להם יותר מדיי. וכדאי מאוד לא לתת אוכל ביתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרעושים בכלב
    מורן
    16/12/2012

שלום,

לכלב שלי יש פרעושים, קניתי לו תרסיס מיוחד שאמור להדביר אותם והאמת שנראה שהוא לא ממש עוזר,
    ריססתי את כל מקום המרבץ ,כיבסתי וניקיתי הכל.

נראה שהכל נקי אבל הוא עדיין קצת מתגרד (הרבה פחות משהיה)

איך אפשר לחסל את הבעיה לחלוטין? יש לו הרבה פרווה ונראה לי שזו הבעיה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פרעושים בכלב

הוספת תגובה

• פרעושים בכלב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    18/12/2012

מורן שלום,
    בן כמה הכלב? איזה ריסוס קנית? האם הוא הגיב לריסוס (רייר, הקיא, שלשל או רעד)?
    אמפולות נגד פרעושים הם לרוב טיפול מועדף על תרסיס כיוון שהאמפולה מותאמת למשקל וגיל הכלב ונספגת למחזור הדם ולכן משך פעילותה ארוך יותר. ישנם מגוון רחב של מוצרים ומומלץ להיוועץ עם וטרינר מטפל למציאת המוצר המתאים ביותר לכלבך. יש לזכור כי לוקח לתכשיר כ- 48-72 שעות להספג ולהגיע למלוא האפקט שלו. כמו כן יש לקחת בחשבון כי הפרעושים שאנו רואים על הכלב הם רק הפרעושים הבוגרים והם מהווים אחוז קטן מכלל הבעיה. הפרעושים הבוגרים מטילים ביצים שנופלות מפרוות הכלב לסביבה, שם בוקעים הזחלים שמתגלמים ויכולים להמתין כגולם תקופות ממושכות מאוד עד שמתקבל גירוי לבקוע (נוכחות בע"ח ואדם). יש אמפולות שמונעות את בקיעת הביצים (רוולושן,פרונטליין +) ואחרות הורגות את הפרעוש הבוגר והזחלים בלבד (אדוונטג', אדוונטיקס). יש ליישם את האמפולות אחת לחודש לאורך כל השנה באופן סדיר על עור יבש ( במידה והכלב עבר רחיצה יש לחכות יומיים). לגבי הנגיעות הסביבתית הפרעושים אוהבים לחיות בגושי אבק ופרווה ולכן נקיון בתדירות גבוהה יכול להועיל.
    מומלץ להתחיל בנקיטת אמצעים אלו ובמידה ובעיית הפרעושים לא נפתרה ייתכן ויהיה צורך בהדברה. חשוב לזכור שבזמן ההדברה יש להרחיק את בעלי החיים למשך כ-24 שעות ולנקות היטב את הבית לפני הכנסתם. ישנן חברות כי מנחות להחזיר את החיה לאחר מספר שעות בלבד ולהימנע משטיפת הרצפה אך חשוב לדעת שהחיה , בניגוד אלינו, נחשפת לחומר לא רק באינהלציה אלא גם דרך הפה בליקוק ודרך העור (במגע ישיר עם משטחים כריצפה שרוססו) ולכן בעלי סיכון גבוה יותר להרעלה. לשם הידיעה סימני הרעלה מחומר הדברה כוללים הקאות, שלשולים, ריור, רעידות, דימוע וכן הלאה.
    במידה וכלבך עדיין מגרד ואינך רואה עליו פרעושים מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה ושלילת גורמים אחרים לגירוד כאלרגיות.
    בהצלחה
    ורק בריאות
    בהצלחה ורק בריאות
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

מורן
    19/12/2012

ד"ר טל,

תודה רבה על תשובה כה מפורטת!
    הוא בן 7, והגיב בסדר גמור לריסוס, לא הייתה שום תופעת לוואי מעבר לחשש קל מהמכשיר של התרסיס:) התרסיס שקניתי הוא של חברת דוויין משהו כזה.

חשבתי שהתרסיס יהיה יותר יעיל מהאמפולה- קיבלתי את הרושם שהיא רק למניעה ולא להדברתם, האם האמפולה תגרום למה שיש עליו לרדת ממנו?

הגירודים שלו הם במקומות מאוד נקודתיים, בפעם האחרונה שבדקתי מקום שהוא גירד זה היה באיזור קצת יותר חשוף ופחות עמוס בפרווה אז מצאתי את הפרעוש והוצאתי אותו.
    הפרווה שלו פשוט כ"כ סבוכה. כבר הדברתי כמה חלקים בבית כולל את מקום המרבץ שלו והרחקתי אותו (עם K300) לכמה שעות טובות.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות - תגובה

ד''ר סמדר טל
    23/12/2012

מורן שוב שלום,
    אין להשתמש בריסוס עם K300 או כל חומר אחר המכיל זרחנים אורגנים אשר עלולים לגרום להרעלה בכלבים ואף מומלץ לרחוץ את המשטח המרוסס. אמפולה אכן הורגת את הפרעושים המצויים על גבי החיה ויעילותה נעה בין 3-4 שבועות. הנגיעות האמיתית היא רבה יותר מזו שאנו רואים בעיניים ולכן אם את רואה עליו פרעושים הוא אכן נגוע וייתכן מאוד שזהו הגורם לגירוד. ניתן לרחוץ את הכלב היטב עם שמפו לכלבים וכך להסיר מכאנית את הפרעושים וצואתם (נקודות שחורות קטנות) ולאחר יומייום לשים את האמפולה.
    במידה והגירוד לר נפטר או יש פציעה עורית בעקבותיו יש לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה וטיפול בהתאם לממצאי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    אמנון מודאגג
    16/12/2012

יש לי חתול בריא בגיל שנתיים החתול בצבע כתום כהה ויש לו כבר הרבה זמן נקודות שחורות בתוך הפה מה זה יכול להיות??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה - תגובה

16/12/2012

שלום אמנון,
    האם אתה יכול להיות קצת יותר מדוייק בתאור הנקודות - היכן הן בדיוק? (האם על הלשון, חניכיים, חיך, שיניים...) האם היו שם תמיד או הופיעו פתאום? האם גודלן השתנה במשך הזמן? הן בולטות או לא?
    אם תוכל לצרף תמונה זה בהחלט יוכל לעזור.
    מקווה שנוכל לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה