פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאמפולה נגד פרעושים
    שני
    04/11/2012

יש לי שני כלבים, אחד שוקל 26 ק"ג והשני 18 ק"ג..שמתי לשניהם אמפולה של 25-40 ק"ג אבל חילקתי ביניהם אמפולה אחת. לגדול יותר שמתי קצת יותר מחצי ולקטן יותר שמתי את מה שנשאר. ראיתי שכמה שעות אחרי ששמתי להם הם היו יותר פסיביים מדרך כלל והיום כמעט 24 שעות אחרי הם עדיין ישנוניים כאלה אבל חוץ מזה הם מתנהגים כרגיל. אוכלים,שותים ובאים כשקוראים להם אבל האם זה תקין? תוך כמה זמן זה אמור לעבור?
    האמפולה ששמתי להם כנראה היתה מאוד חזקה אבל זה מוזר כי חילקתי אחת בין שניהם. לא ברור לי למה הם מגיבים לזה ככה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאמפולה נגד פרעושים - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    07/11/2012

שלום שני,
    איזה סוג של אמפולה שמת לכלבים? האם זו הפעם הראשונה שאת משתמשת בסוג זה? האם בנוסף לאמפולה יש לכלבים גם קולר נגד פרעושים/קרציות? האם נעשה ריסוס בבית/חצר לאחרונה? כל כמה זמן את שמה לכלבים אמפולה נגד פרעושים? האם מלבד ישנוניות הכלבים מציגים סימנים נוספים כגון רעד, ריור, כיווצי שריר (טוויצ'ים)? המינון ששמת נשמע מתאים אך יחד עם זאת, לעיתים יש תופעות של רגישות יתר ואם חלה חשיפה נוספת לחומרי הדברה (עקב ריסוס, קולר וכד') יכולה להתפתח הרעלה.
    אם את חושדת כי הכלבים נחשפו למינון גבוה מדי של חומרי הדברה עלייך לשטף אותם היטב במים ולפנות לוטרינר המטפל.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוזקוין לכלבים, היכן ניתן לקנות?
    אדי
    04/11/2012

שלום,

אני מעוניין לרכוש קוזקוין לכלב שלי (טיפול בבעית פרקים) היכו ניתן להשיג?

תודה,

הוספת תגובה

• קוזקוין לכלבים, היכן ניתן לקנות? - תגובה

07/11/2012

שלום אדי,
    האם קיבלת המלצה מרופא וטרינר על מתן קוזקווין לכלבך? באופן כללי יש לתת טיפול תרופתי רק בהנחיית וטרינר ולאחר בדיקה.
    לשאלתך, קוזקווין ניתן לרכוש במרפאות וטרינריות, אם אין אצל הוטרינר שלכם אני בטוחה שהוא יוכל להפנות אותך למרפאה קרובה אחרת שמחזיקה זאת.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב לא מתאושש למרות הטיפול - SOS!!
    מורן
    03/11/2012

כלפבי, טרייר מעורב כבן 6, מלא בשמחת חיים בדרך כלל, הראה לפני שבוע סימנים של חולשה, חום וחוסר שמחה כמעט כמו דיכאון.
    לאחר שלקחנו לוטרינר לוקח כדורי אנטיביוטיקה מטרונידזול 100 מ"ג וסינולוקס 250 מ"ג, חצי כדור פעמיים ביום לשני הכדורים.
    יומיים לאחר מכן נסענו שוב לוטרינר היות ולא היה שיפור.
    בבדיקת הדם שנלקחה התגלה כי מספר כדוריות הלבנות גבוה מהנורמל מה שהצביע לדבי הוטרינר על זיהום חריף. בנוסף בבדיקת אולטרסאונד של חלל הבטן לא התגלה כל ממצא חריג.
    לאור כל זאת החליט הוטרינר על הגדלת טווח האנטיביוטיקה והכלב קיבל זריקת סולפה וגם כדורים שמתווספים לשניים הקודמים.
    באמת היה שיפור יום למחרת, אך בערב הבא הכלב שוב הדרדר.
    נראה כאילו קשה לו ללכת והרגליים האחוריות, הרגל הימנית יותר מעט נגררת בהליכה וגורמת לכלב להראות לא יציב מעט בהליכתו.
    יש לציין כי הכלב אוהב לאכול את הטיטולים המלוכלכים של בני אולי זה קשור?
    נא עזרתכם מה יכולה להיות הבעיה???? הכלב כבר למעלה משבוע לא מרגיש טוב ואני לא יודעת מה הבעיה.
    אודה לתגובה מהירה
    מורן המודאגת

הוספת תגובה

• הכלב לא מתאושש למרות הטיפול - SOS!! - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/11/2012

מורן שלום,
    האם הכלב מסורס? האם יש שינוי במתן השתן (תדירות גבוהה, קושי וכאב במתן, הופעה של דם)? האם נעשתה לכלב בדיקה אורטופדית ונוירולוגית? האם בבדיקות הדם היו מצאים חריגים נוספים (ספירת טסיות וכדוריות דם אדומות תקינה)? האם נעשתה בדיקת דם מלאה כולל תפקודי כבד וכליה ואם כן האם הם היו תקינים? האם נעשתה בדיקת שתן? האם המפרקים של הכלב נפוחים וכאובים במגע? מה היה הערך של הספירה הלבנה? האם בדיקת האולטראסאונד נעשתה ע"י וטרינר מומחה לרדיולוגיה ?
    דכאון וחום הינם סימנים בלתי ספציפיים שיכולים לנבוע ממספר רב של גורמים אך כיוון שאת מתארת קושי בהליכה חשוב לשלול דלקת פרקים (ארטריתיס) שיתבטא במפרק/מפרקים חמים ,נפוחים וכאובים ודלקת של החוליות והדיסק (דיסקוספונדיליטיס) שיתבטא בכאב רב במישוש החוליה הנגועה ולעיתים נדירות יותר בחסר נוירולוגי. דלקת פרקים יכולה לנבוע מזיהום המצוי במפרק (לרוב יערב מפרק יחיד) או מדלקת ללא גורם זיהומי במפרק אשר לרוב יערב מספר מפרקים (מצב זה יכול לנבוע מגורם זיהומי כללי בגוף (כקדחת הקרצית ומיקופלסמה), גידול או תהליך סטרילי (אוטואימוני).
    בנוסף ספירה גבוהה באופן משמעותי של תאי דלקת יכולה לנבוע מדלקות סוערות בפרוסטטה (אבצס בפרוסטטה,פרוסטטיטיס), בלבלב (פנקריאטיטיס), בשריר הלב (אנדוקארדיטיס), בכליה (פיאלונפריטיס), בתהליך אימוני נגד כדוריות הדם האדומות ( immune mediated hemolytic anemia) ובעקבות גידולים (כלימפומה).
    מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה אורטופדית ונוירולוגית מלאה. במידה ולא נעשו בדיקות דם מלאות (כולל תפקודי כבד וכליה) ושתן (מומלץ לשלוח לתרבית במידה ואובחן זיהום) יש לכלול אותם בתהליך האבחוני ובמידת הצורך יש להמשיך אבחון עם רנטגן (יעזור לזהות תהליך גידולי/זיהומי בעצמות, חשוב לדעת שעדות רדיולוגית מופיעה בשלב מאוחר יותר להופעת הסימנים הקליניים ולכן לא שוללת תהליכים אלו ), דגימת מפרקים, שליחת בדיקות דם ספציפיות לגורמים זיהומיים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    יעל
    03/11/2012

שלום, יש לי מספר שאלות: יש לי כלבה טריירית מעורבת בת 6. בתקופה האחרונה היא מרגישה לא טוב לעיתים קרובות, היא כמו נחנקת כזה. לקחתי אותה לוטרינר והוא אמר שמבחינה חיצונית כלומר נשימה לב וכו היא בסדר. אתמול היא התחילה להרגיש שוב לא טוב, היא הקיאה אתמול שלוש פעמים, והיא מתמתחת מלא. כשהיא מתמתחת אני יודעת שהיא לא בסדר, היא מתמתחת ואז נשכבת על הרצפה. היא אומנם שותה, אבל כמעט ולא אוכלת. כשהיא בבית היא רנאת מדוכאת אבל כשאני יוצאת איתה למטה היא נראת יותר טוב אבל הולכת ממש לאט וכל כמה דקות מתמתחת. מישהי אמרה לי שבבניין איפה שאני לוקחת אותה לעשות את צרכיה שמו רעל של עכברים. אני לא חושבת שהיא אכלה ממנו אבל זה אפשרי? רק אתמול היא הקיאה. אני ממש מודאגת ואני לא יודעת אם לחכות עד יום ראשון כדי לקחת אותה לוטרינר. אני אשמח אם מישהו יכול להגיד לי כמו מה זה נשמע כל ההתמתחויות האלה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

04/11/2012

שלום יעל,
    האם ראית את תופעת ההתמתחויות הזו בעבר? האם ההתמתחויות הן משהו רצוני ונשלט או אפיזודה שקורית פתאום ללא שליטה? (סוג של עווית? ספאזם של שרירים?)
    אם נראו בעבר ומדובר אכן בהתמתחות, יתכן ומדובר בסימן לא ספציפי למחלה כלשהי, ויתכן כי כך נוהגת כלבתך כשהיא לא מרגישה טוב (כפי שאת מתארת). אם לא מדובר במשהו נשלט יתכן וזהו סימן המעיד על בעיה עצבית או בעיית שריר.
    יש לזכור שאת מכירה את כלבתך הכי טוב, ואם נראה לך שהיא אינה מרגישה טוב, בוודאי אם אינה אוכלת ומקיאה, יש לקחת אותה לוטרינר ע"מ לבצע בדיקות ולאבחן את מקור הבעיה (בדיקה פיסיקלת טובה, בדיקת דם מלאה, ויתכן שיהיה צורך בבדיקות נוספות עפ"י הממצאים)
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד אצל גור כלבים בת חודש וחצי
    שגיא
    03/11/2012

שלום, הכלבה שקנינו לא מפסיקה להתגרד באוזניים ולנשוך את רגלה השמאלית היא עברה חיסונים והיא נקייה מפשפשים או קרציות ואנחנו לא יודעים מה לעשות כי אין לנו דרך להגיע לווטרינריה ביום יומיים הקרובים ולא נוח לנו לראות אותה סובלת

הוספת תגובה

• גירוד אצל גור כלבים בת חודש וחצי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    03/11/2012

שגיא שלום,
    איזה גזע הכלבה? האם יש לכם חתולים? האם יש הפרשות וריח מן האוזניים? האם היא טופלה בתכשיר לגורים נגד פרעושים- רבולושן לגורים או תרסיס פרונטליין? האם עורה בא במגע עם תכשיר חדש כשמפו? האם ריססתם את הבית ? האם יש סימנים נוספים כגון שלשולים והקאות, ריור ונפיחות עורית?
    ראשית מזל טוב על הרכש החדש ושנית גירודים יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מנגיעות בפרעושים, שגם אם לא רואים אותם אין זה אומר כי הם לא קיימים, נגיעות בטפילי עור (כסקאביאס) וכלה באלרגיות (גילה מעט צעיר מידי) לפרעושים, מזון, גורמים סביבתיים או למגע עם חומר חדש. גירוד אוזניים יכול להיות סימן לדקלת אוזניים. דלקת אוזניים גם כן יכולה להעיד על אלרגיה, נגיעות בטפיל עור, פרעושים אך גם עלולה לנבוע ממצב מבני לקוי של האוזניים (בגזעים מסויימים) ומכניסת מים , גוף זר, מסה באוזניים.
    במידה והיא באה במגע עם תכשיר חדש מומלץ לרחוץ אותה היטב עם שמפו לכלבים ובמידה והיא לא טופלה בתכשיר נגד פרעושים מומלץ ליישם אחת לחודש טיפול מונע המיועד לגורים!
    מומלץ לגשת לוטרינר מטפל להערכת מצבה הכללי והעורי (בדיקת אוזניים אוזניים ומשטחי ומגרדי עור) , לשלילת טפילי עור וטיפול בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה, המשך לשאלה

שגיא
    03/11/2012

גזע הכלבה שיצו ננסי היא לא נתנו לה שום תכשיר והיא לא אוכלת אוכל רגיל כי היא עוד קטנה אז אנחנו נותנים לה ממרח שהווטרינר נתן לנו , אין לנו חתולים , אין הפרשות , לא שמנו עליה שום שמפו , לא ריססנו את הבית, הכל ניראה תקין בגלל זה באה הדאגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה, המשך לשאלה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/11/2012

שגיא שוב שלום,
    כיוון שהכלבה לא מטופלת נגד פרעושים, וזהו גורם נפוץ ביותר לגירוד, מומלץ ליישם תכשיר המתאים לגורים (תרסיס פרונטליין או רבולושן לגורים).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב פקינז שמתעטש
    שירלי
    01/11/2012

היי,
    יש לי פקינז בן חצי שנה, הוא מתעטש המון ולפעמים מקיא מעין מים - ליחה,
    רציתי לדעת מה זה יכול להיות ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כלב פקינז שמתעטש

הוספת תגובה

• כלב פקינז שמתעטש - תגובה

04/11/2012

היי שירלי,
    האם הכלב מחוסן באופן מלא? (כולל שעלת מכלאות), מתי החלו ההתעטשויות? האם חלה החמרה או שיפור בתדירות ההתעטשויות? האם בנוסף להתעטשות יש גם הפרשות מהאף? אם כן באיזה מרקם וצבע? האם הכלב גם משתעל?
    האם הכלב מקיא או פולט? (אם לפני הוצאת ההפרשה מהפה הכלב נעמד, ראש מעט שמוט ואת רואה ממש כיווצים חוזרים ונשנים של הבטן, לעיתים הכיווצים מלווים בקולות - מדובר בהקאה. אחרת מדובר בפלטה).
    האם מלבד ההעטשויות והפלטות/הקאות הכלב מרגיש טוב? האם אוכל כרגיל? האם נותן צרכים תקינים?
    התעטשות היא פעולה נורמלית של הגוף לצורך סילוק גורם מגרה בחללי האף, לכן יכולה להעיד על זיהום חיידקי או ויראלי (הזיהום הנפוץ ביותר הוא שעלת מכלאות שיכולה להיות חיידקית, ויראלית או שילוב שלהם) ויתכן גם זיהום ע"י טפילים שונים ופטרות (נדיר יתר). גוף זר בחללי האף גם הוא יכול לגרום להתעטשויות ובד"כ יפיע עם הפרשות, לרוב מוגלתיות מהאף. גם אלרגיות (בעיקר אטופי) יכולות לגרום להתעטשויות ובד"כ יופיעו עם הפרשות מיימיות מהאף.
    אמנם הגורם הנפוץ ביותר הוא שעלת המכלאות, שיכולה לעבור גם לבד, אך לעיתים מחלה זו יכולה להסתבך עד כדי דלקת ריאות אגרסיבית. לכן המלצתי היא לגשת לוטרינר המטפל ע"מ שיבדוק את כלבך ויטפל בו בהתאם.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול משלשל
    אילנה
    01/11/2012

היי ד"ר,
    יש לי חתול גזעי בן שנתיים, הוא לא יוצא מהבית ומקבל באופן קבוע את כל החיסונים הדרושים. לפני יומיים (אולי שלושה, אני לא בטוחה) ראיתי בארגז החול שלו שלשול. מאז שמתי לב שכל יציאה שהוא עושה היא שלשול. הוא עושה את צרכיו בארגז ומספר הפעמים שהוא עושה צרכים היא ממוצעת עבורו, אבל בכל פעם מדובר בשלשול.
    אני מודעת לכך שיכול להיות שהוא אכל משהו מפח הזבל הביתי שלנו, והבנתי גם שיתכן כי מדובר בתוצאה של החלפת אוכל. אבל לא החלפנו את סוג האוכל, אלא רק את הטעם (מדובר באותה חברה ואותה אריזה, אבל הטעם "משופר").
    האם להחליף לו את סוג האוכל? האם לגשת לווטרינר? הוא מתנהג לגמרי כרגיל, שובב וקופצני ולא נראה שמשהו מפריע לו.

לקביעת תור
    סגירה
    חתול משלשל

הוספת תגובה

• חתול משלשל - תגובה

01/11/2012

שלום אילנה,
    האם חל שיפור כלשהו בשלשול מאז שהופיע (התמצק מעט?), עד כמה השלשול מיימי? האם ישנם סימני דם בשלשול? (אדום או שחור). האם החתול מתולע באופן סדיר? (אחת לחצי שנה)
    בהלחט יתכן כי השלשול נובע ממשהו שחתולך מצא בפח הזבל, אך כפי שקראת בפורום לשלשולים ישנם גורמים רבים. אם כפי שציינת, החתול מרגיש טוב, אין לו חום, הוא מתנהג אוכל ושותה כרגיל, ובמידה ואין סימני דם בצואה, ניתן לעקוב אחריו ואחר מצב השלשול למשך מספר ימים, מומלץ גם להאכיל במזון קל עיכול (כגון intestinal או i/d) ללא תוספות אחרות, ובמידה והמצב לא משתפר או לחילופין מתדרדר ו/או מופיעים סימנים אחרים (כגון ירידה בתאבון, שינוי התנהגות, הקאות וכד') מומלץ לגשת לוטרינר לבדיקה.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

אילנה
    01/11/2012

היי, תודה רבה על תשובתך.
    אין דם בשלשו, הוא חצי מיימי (נקרא לזה כך) אבל אין שום שינוי בצואה. זה נרא אותו הדבר כבר כמה ימים. החתול עובר תילוע באופן סדיר.
    האם לדעתך ניתן לתת לו מעט אורז יחד עם האוכל הרגיל שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עטינים כלבה אחרי המלטה
    הדר
    01/11/2012

שלום . הכלבה שלי מסוג פקינז המליטה 3 גורים לפני שבועיים . שמתי לב שאחת הפיטמות ביומיים האחרונים התנפחה ונהייתה קשה ושונה משאר הפיטמות . האם המצב בעייתי ? מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    עטינים כלבה אחרי המלטה

הוספת תגובה

• עטינים כלבה אחרי המלטה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    03/11/2012

הדר שלום,
    מה שלום הכלבה באופן כללי: עירנית, אוכלת, מצב רוח תקין? האם העטין כאוב וחם במגע? האם היא מניקה? מה מצב הגורים?
    נפיחות וקושי של עטין לאחר המלטה מחשיד לדלקת עטין (מאסטיטיס) מצב זה עלול להחמיר למחלה כללית בקרב הכלבה. הטיפול הניתן משתנה בהתאם לחומרת הדלקת החל מקומפרסים עם עלי כרוב נקיים כל יום וחלה באנטיביטיקה ואשפוז כשהכלבה מראה סימני מחלה כלליים. בנוסף הערכת העטין חשובה להחלטה אם להמשיך בהנקה שכן כשמצב הדלקת קל היניקה עוזרת בניקוז החלב ואילו כשהמצב חמור יש למנוע את ההנקה מהעטין הנגוע.
    כיוון שאיני יודעת את מצבה הכללי של הכלבה מומלץ להתייעץ/לגשת בהקדם לוטרינר מטפל על מנת להעריך את חומרת הדלקת ומצבה הכללי של הכלבה ולטפל בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב אכל שוקולד-דחוף!
    הילה
    29/10/2012

הכלב שלי (קריין טרייר בן חמש וחצי) אכל חצי פרוסה(כמות קטנה יחסית) של עוגת שוקולד שהוא חטף . האם צריך לקחת אותו לוטרינר , מה צריך לעשות ??

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב אכל שוקולד-דחוף!

הוספת תגובה

• הכלב אכל שוקולד-דחוף! - תגובה

01/11/2012

שלום הילה,
    סליחה על התגובה המאוחרת.
    מה שלום הכלב? האם הייתם אצל וטרינר?
    באופן כללי, שוקולד רעיל לכלבים וחתולים, וככל שמשקל גופם נמוך יותר והשוקולד איכותי יותר (כלומר שוקולד מריר עם % גבוה של קקאו) כך ההרעלה תתקבל מצריכת כמויות קטנות יותר של שוקולד (כלומר הכלב צריך לאכול פחות שוקולד ע"מ לפתח סימנים קליניים). בנוגע לעוגות המכילות שוקולד - יש להעריך את כמות השוקולד הנמצאת בחתיכה שנאכלה ע"מ לדעת האם קיימת סכנה או לא.
    במידה ונאכלה כמות המסכנת את בעל החיים או שלא ניתן לדעת כמה שוקולד נאכל ו/או לא רוצים לקחת סיכון מיותר, יש לגרום להקאה - הדרך הטובה ביותר היא אצל וטרינר (ע"י חומרים גורמי הקאה). ניתן לנסות לגרום להקאה בבית ע"י כפית אחת של מי חמצן 3% לכל 5 ק"ג (יש לשים לב שמדובר ב- 3% בלבד!) - גורם להקאה תוך 20 דקות, אם לא, ניתן לתת שוב וס"כ 3 פעמים. לחילופין ניתן לגרום להקאה ע"י כפית זרעי חרדל בחצי כוס מים.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגל של התוכי הגמדי שלי השחירה
    אריאל
    28/10/2012

האצבעות על הרגל של התוכי שלי בצבע שחור ומידי פעם יוצא לו משם דם.הרגל שלו קפוצה בכמו איגרוף כזה ולא זזה.. אני לא יודע מה לעשות איתו. יש למשהו תשובה?

הוספת תגובה

• הרגל של התוכי הגמדי שלי השחירה - תגובה

01/11/2012

שלום אריאל,
    אני ממליצה כי תפנה עם התוכי לבדיקה אצל וטרינר מומחה לחיות אקזוטיות. יתכן ומדובר בשבר ו/או נמק ורצוי לבדוק את העניין ע"י בעל מקצוע.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול מקיא
    עדי
    28/10/2012

היי יש לי חתול בן 7 חודשים, לאחרונה החתול מקיא ורואים שהוא סובל, לקחתי אותו לטורניר והוא השאיר את החתול להסתכלות ליום וחצי, והוא אמר לבסוף שהחתול בסדר ולא ניראה חולה כי הוא לא הקיא אצלו וגם לא שילשל. כשהחזרתי את החתול לבית הוא ליקק קצת שמן מהמחבת ולאחר חצי שעה שוב הקיא ושוב ניראה חולה. אני ממש לא יודעת מה לעשות. יכול להיות שיש משו בבית שגורם לו להקיא.?

לקביעת תור
    סגירה
    חתול מקיא

הוספת תגובה

• חתול מקיא - תגובה

01/11/2012

שלום עדי,
    הקאות הם סימן מאוד לא ספציפי וישנם גורמים רבים לכך. האם מלבד ההקאות החתול מרגיש טוב? מתי החלו ההקאות? מה תדירות ההקאות? האם הוא מקיא בזמן מסויים במהלך היום (לאחר פעילות, בבוקר, לפני/אחרי אוכל)? מה הוא מקיא (האם מזון, נוזלים, באיזה צבע)? האם יש עדות לדם בהקאה(עדות לצבע אדום או שחור)? האם ישנם סימנים נוספים כגון שינויים במצב רוח, תאבון ובכמות השתייה וההשתנה? האם החתול חי בבית בלבד או שהוא יוצא גם החוצה? מה החתול אוכל? האם הוא מטופל כנגד hair-balls? האם יתכן כי הוא חשוף לחומרים כימיקליים בבית? האם ישנם צמחים/פרחים בבית?
    באופן כללי הקאות יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול וכלה בגורמים מחוץ למערכת העיכול. גורמים בתוך מערכת העיכול כוללים דלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע זיהומי (חיידקי/ויראלי/טפילי) או על רקע סטרילי (IBD), הרעלות שונות (מזון,צמחים, חומרי הדברה ועוד), גוף זר, גידולים, שינויים אקוטיים במערכת העיכול (השתפלות מעי, סיבוב מעי, חנק של המעי ועוד), אלרגיה למזון וכו' וגורמים מחוץ למערכת העיכול כוללים מחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות.
    ע"מ למצוא את הגורם להקאות יש בד"כ לבצע אבחון מקיף הכולל תשאול מלא, בדיקה פיסיקלית טובה, בדיקות דם ולעיתים גם אולטראסאונד ו/או רנטגן.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!!
    שיראל
    28/10/2012

שלום רב,יש לי כלבה פינצארית מעורבת בת 13(מבוגרת)ומשלשום הראש שלה נוטה לצד ימין וגם כל הגוף שלה נוטה לצד ימין וכשהיא הולכת היא מתחילה ליפול לצד ימין אבל עכשיו היא בקושי נופלת,מה אפשר לעשות?אשמח לקבל תשובה במהירות,תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!!!

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!! - תגובה

ד''ר סמדר טל
    28/10/2012

שיראל שלום,
    האם הכלבה סובלת מדלקות אוזניים? האם היא מקבלת/קיבלה טיפול לאחרונה (כגון עם מטרונידזול או טיפות אוזניים)?
    הטיית ראש (כאשר הקו בין האוזניים נוטה לצד אחד בהסתכלות על הראש מלמעלה), שלעיתים מלווה בבחילה, הקאות, הליכה חוסר קוארדינציה וגלגולים, מעידה על נזק במערכת הואסטיבולרית (האחראית על שיווי המשקל) כאשר פגיעה במערכת זו יכולה לנבוע ממספר גורמים החל מבעיה מקומית (פריפרית) באוזן כדלקת, טראומה וגידול באוזן (כאשר התהליך מערב את האוזן הפנימית ואיבר שיווי המשקל המצוי בה ובעצב האחראי על שיווי המשקל), מחלה אנדוקרינית (היפותירואידיזם) וכלה במחלה מוחית כדלקת, גידול ודימום באזורים האחראים על שיווי המשקל (צרבלום ומדולה). בנוסף ישנו סינדרום המופיע בכלבים מבוגרים הנקרא Geriatric vestibular syndrome , במצב זה איבר שיווי המשקל נפגע ולאחר מספר ימים המערכת מפתחת פיצוי והכלב משתפר תוך מספר ימים.
    יש לגשת לוטרינר מטפל על מנת לנסות למקם את הנזק לפגיעה פריפרית לעומת מרכזית (בדגש על בדיקת האוזן, חלל הפה , חיפוש חסרים נוירולוגים נוספים)וקבלת טיפול בהתאם לממצאים. במידה והפגיעה מרכזית יש להמשיך אבחון אצל נוירולוג מומחה (לרוב האבחון כולל CT ודגימת נוזל חוט שדרה).
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרחת בחתלתול
    אוריאל
    27/10/2012

שלום רב!
    אמצתי חתלתול לפני כ-3 שבועות ומאז יש לו מין קרחת שהולכת וגדלה באזור הצוואר.
    הוא מתגרד (מעט)
    התחלתי למרוח לו משחה לפטריות פעם ביום.
    אני מצרף תמונה ואשמח לשמוע חוות דעת מקצועית אם מישהו מכיר את התופעה....
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קרחת בחתלתול

הוספת תגובה

• קרחת בחתלתול - תגובה

ד''ר סמדר טל
    28/10/2012

אוריאל שלום,
    בן כמה החתול? האם הוא חי בבית בלבד או יוצא גם החוצה? האם יש חיות נוספות בבית? האם יש סימנים עורייים בקרב בני בית נוספים? מה תדירות הטיפול נגד פרעושים? מה החתול אוכל והאם הוחלף מזונו לאחרונה? האם הגירוד הופיע לפני הקרחת או שמא הקרחת קדמה לגירוד? האם יש לו קולר נגד פרעושים?
    קרחת וגירוד בצוואר חתולים יכול לנבוע ממספר רב של גורמים החל מאלרגיה (לפרעושים , למזון ולגורמים סביבתיים בסדר שכיחותם בחתולים), נגיעות בטפילי עור (אקריות), פטריה (דרמטופיטים), זיהום חיידקי וכלה בגירוד פסיכוגני שהוביל לקרחת. בנוסף ישנו מצב אידיופאתי (כאשר לא נמצא הגורם) במצב זה ההשערה היא שהחתול מגיב ביתר נגד מאפיין שקיים בו. אבחון הגורם בעל חשיבות אדירה שכן כל גורם דורש טיפול שונה לגמרי, לדוגמא במצב של אלרגיה יש להפסיק את החשיפה לגורם האלרגני החשוד (טיפול תכוף נגד פרעושים ו/או החלפה למזון היפואלרגני) ולהוריד את רמת הגירוד ואילו בזיהום חיידקי יש לטפל באנטיביוטיקה ובפטריה בטיפול אנטיפטרייתי.
    חשוב לדעת כי חלק מהגורמים עלולים לעבור לבני אדם ולכן אין להקל ראש ולטפל במשחה מקומית בלבד ויש לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה כללית ומקומית של הקרחת (הכוללת משטח מגע, מגרד ותרבית לפטריה) בכדי לאבחן בין הגורמים השונים ולטפל בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה מבוגרת
    אורית פרידמן
    27/10/2012

שלום לכם,

מה הטיפול בחתולה מבוגרת שמייללת הרבה ביום ובמיוחד בלילה. טיפול שלא יהיה כרוך בהוצאה כספית כי אין לי אפשרות. רוצה שאני אלטף אותה אך איני יכולה לקום באמצע הלילה ולעשות זאת, אני עובדת ביום. מה לעשות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה מבוגרת

הוספת תגובה

• חתולה מבוגרת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    28/10/2012

אורית שלום,
    בת כמה החתולה?האם יש שינויים נוספים כגון שינוי בתאבון, צרכים (שתן ומתן צואה), במשקל, בפעילות ובמצב המנטאלי?
    יללות בלילה הן סימן בלתי ספציפי שיכול להעיד על בעיה רפואית (במצב זה נצפה לראות שינויים נוספים) כמו גם פעילות לילית תקינה בחתולים. במידה ואין סימנים נוספים נסי להוציא אנרגיה לחתולה בשעות היום בעיקר לפני השינה, כמו ע"י משחקי ליזר או מרדף אחר כדור. אך במידה ויש סימנים נוספים כגון ירידה בתאבון או במשקל, חולשה, הקאות, שלשולים, צליעה, שתייה והשתנה מרובה, קושי במתן שתן או צואה וכן הלאה יש לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה וטיפול בהתאם לממצאים.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולות מעוקרות וחתול שאינו מסורס
    שי
    27/10/2012

שלום,
    יש לנו בבית 3 חתולים: 2 חתולות מעוקרות (ותיקות) וחתול צעיר שאימצנו מהרחוב לפני כ4 חודשים ושאינו מסורס.
    הקבלה הראשונית של החתול לבית הייתה קשה אך לאחר כחודשיים היה אפשר להפסיק להפריד בין החתולים. עם זאת, הריבים בין החתולות הותיקות לחתול הזכר מעולם לא פסקו ובימים האחרונים הגיעו לרמות חדשות של מריבות. צרחות נוראיות לאורך כל היום והלילה. יש לציין שהחתול הזכר הוא הגורם למריבות. כאילו מחפש לריב. גם לאחר שאנחנו מנסים להפריד ביניהם (בלי לקחת צד (; )
    החתול כנראה הגיע לבגרות מינית והתחיל להשפריץ את הריח שלו בבית.
    השאלה שלי האם לאחר שנעשה לו סירוס (מחר) הריבים האלו ימשיכו? לצערנו הבית לא יוכל להמשיך להתנהל בצורה הזאת, עם כל אהבתנו לחתול.

הוספת תגובה

• חתולות מעוקרות וחתול שאינו מסורס - תגובה

ד''ר סמדר טל
    28/10/2012

שי שלום,
    האם המריבות מתרחשות בהקשר לזמן או סביב נושא מסויים (כגון משאב)? כמה ארגזי חול יש בבית? וכמה נקודות האכלה ושתייה? האם יש לחתולים אפשרויות מחבוא, צעצועים (כמשטחי מגרד), מפלסים גבוהים שזמינים להם? האם החתולים מחליפים תפקיד ברדיפות או שתמיד החתולות הן הקורבן?
    ראשית הרשה לי לחזק אתכם על אימוץ חתולי רחוב בעיקר לפני תחילת החורף ושנית סירוס החתול יפתור את בעיית ההתנהגות במידה וזו נובעת מרמת טסטוסטרון. חשוב להבין כי יש בעיות התנהגות שאינן קשורות לרמת טסטוסטרון אלא לאופי החתול שעוצב הן ע"י מרכיב מולד והן ע"י מרכיב נרכש ( כגון גיל הפרדתו מאימו וממשפחתו וחשיפתו הנכונה למשחק הן עם אנשים והן עם חתולים). בנוסף יש לדעת כי השפעת הסירוס אינה מיידית ועלולה להופיע רק לאחר מספר שבועות עד חודשים.
    לכן מומלץ במקביל לסירוס לעבוד על דפוסי התנהגות רצויים כגון משחק נכון עם צעצועים ולהעשיר את סביבתם. העשרה סביבתית בחתולים כוללת מספר ארגזי חול כמספר החתולים ועוד אחד משמע במקרה שלך 4 ארגזי חול, מספר נקודות האכלה, משטחי גירוד, מפלסים גבוהים, משחק עם לייזר וכו'. בנוסף ניתן לרכוש "פליווי" תכשיר המכיל פרומונים ומביא לירידה ברמת הסטרס של החתולים. במידה והחתולים עדיין רבים יש להיוועץ עם וטרינר , מומלץ בעל נסיון עם רפואת התנהגות של בעלי חיים, בכדי לחקור את סיבת התוקפנות (פחד, טריטוריאליות, על משאבים או מעמד חברתי וכן הלאה) ובהתאם לנסות לנטרל את הגורם.
    בהצלחה
    ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

שי
    29/10/2012

שלום סמדר,
    הריבים לא מתרחשים על נושא מסוים (אולי רק בזמן חלוקת טריטים) או בזמן מסוים אלא בכל זמן שהחתול הזכר ער ומעוניין להציק לחתולות הבוגרות.
    ישנם 2 ארגזי חול בבית במקומות שונים. כמו כן גם 2 פינות האכלה.
    יש לחתולים הרבה אפשרויות להתחבא ואפילו בנינו להם מתקן משחקים הכולל משטחי גירוד.
    בדרך כלל וכמעט לרוב החתול הזכר יוזם את המריבות. הוא תמיד ירדוף אחרי החתולות הבוגרות. מצד שני, החתולות הבוגרות לא יזמו ריבים אך הן לא מרשות לו להסתובב לידן או בקרבתן מבלי להשמיע קולות מלחמה.

אתמול החתול עבר סירוס ולשמחתי התאושש די מהר (פרט לסימני עייפות קלים).
    אולי זה נדמה לי אך נראה כי הוא נרגע קצת :).
    תודה על התגובה וההסברים!
    שי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה