מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה נוירולוגית? - דחוףאלה08/10/2012
שלום,
כלבה שלנו בת 7 חודשים (קינג צארלס) לא במיטבה. אנחנו מחלקים את הבעיה לשתיים (למרות ששתי הבעיות צצו במקביל לפני כשבוע):
1. למגי יש שלשול, חוסר תיאבון (לפעמים מדלגת על ארוחה אחת ביום מתוך שתיים או מסכימה לאכול רק מהיד), עייפות ובאופן כללי פחות אנרגטית מהרגיל.
2. מאז שלקחנו איתנו לטיול בשטח רגל ימנית קידמית שלה פונה יותר ימינה וראשה נוטה שמאלה - בעיקר בולט מיד אחרי שקמה מהשינה.
בשבוע האחרון הינו מספר פעמים אצל הוטרינר, ביצענו בדיקת דם שיצאה תקינה, וכנ"ל גם בדיקה גופנית ובדיקת אוזניים.
לגבי השלשול החלפנו אתמול סוג המזון, כפי שהמליץ הוטרינר (ואכן יש שיפור הן ברמת התיאבון ומצב הרוח אך עדיין יש לה צואה רכה מאוד). לגבי הרגל והראש הוטרינר לא הצליח לאבחן. הוא מאמין שמדובר בבעיה נוירולוגית ואם נמשך עוד כמה ימים ללא שיפור הפנה אוטנט לנוירולוג בבית החולים בכפר הירוק.
אשמח לשמוע דעות נוספות. האם לא נראה כבעיה אורטופדית? כאשר אני בודקת אותה בעצמי זה נראה כמו פריקת כתף. האם יכול להסביר את נטית הראש שמאלה?
אנחנו מאוד מודאגים, אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה נוירולוגית? - דחוף - תגובה
ד''ר סמדר טל14/10/2012אלה שלום,
ראשית יש להבין אם יש חסרים עצביים ולהבחין בין הטיית ראש לבין הטיית גוף. האם הראש נוטה לצד שמאל כך שהקו בין האוזניים בהתכלות מלמעלה נוטה שמאלה או האם כל גופה נוטה שמאלה?האם כלבתך מראה שינויי התנהגות נוספים כגון גירוד/ליקוק אובססיבי, הקאות וכו'? האם היא התעוותה?
לגבי המופע ברגל ימין גם פה חשוב להבין עם יש מעורבות של גורם נוירולוגי או אורטופדי. האם היא צולעת? האם ייתכן ונכנס לה קוץ במהלך הטיול? האם היא עברה בדיקה אורטופדית?
הטיית ראש (כאשר הקו בין האוזניים נוטה לצד אחד בהתכלות על הראש מלמעלה), שלעיתים מלווה בבחילה, הקאות, הליכה חוסר קוארדינציה וגלגולים, מעידה על נזק במערכת הואסטיבולרית (האחראית על שיווי המשקל) כאשר פגיעה במערכת זו יכולה לנבוע ממספר גורמים החל מבעיה מקומית באוזן כדלקת, טראומה, פוליפ וגידול באוזניים (כאשר התהליך מערב את האוזן הפנימית ואיבר שיווי המשקל) וכלה במחלה מוחית כדלקת, בעייה מולדת (הרניאציה של הצרבלום), גידול ודימום באזור האחראי על שיווי המשקל (צרבלום ואונה פלוקולונודלארית). בנוסף ישנו סינדרום המופיע בקבליר קינג צ'ארלס הנקרא chiari- like malformation שעלול להתבטא בסימנים ואסטיבולרים כהטיית ראש.
במידה ומדובר בהטיית גוף וסיבובים, שלעיתים מלווה בעיוורון, שינויי התנהגות כליקוק אובססיבי ודחיקת הראש לפינות, מדובר בנזק למוח הגדול והגורמים הפוטנציאלים כוללים מלפורמציות מולדות (כהידרוצפלוס), דלקת, דימום, ציסטה וגידול. בנוסף ייתכן ויש בעיה סיסטמית/כללית המשפיעה בין היתר על המוח כגון מחלת כבד (porto-systemic shunt) שלעיתים לא יתבטא בבדיקות דם כלליות אלא בבדיקה ספציפית לרמת אמוניה. כלב הסובל ממחלה זו לעיתים יראה גדילה לא מספקת, הקאות ושלשולים ודחיקת ראש לפינה בעיקר לאחר האכילה.
המופע ברגל ימין יכול להיות קשור, שכן פגיעה עצבית יכולה להביא לפגיעה בתנועתיות הרגל, אך גם יכול להיות ממקור אחר לגמרי.
מומלץ לגשת לנוירולוג מומחה על מנת להבין אם יש חסרים נוירולוגים ובמידה ואלו זוהו למקם את הנזק ולהמשיך באבחון נוירולוגי מתקדם (בדיקת רמת אמוניה, CT, דגימת נוזל חוט שדרה ואף MRI ) בהתאם לממצאי הבדיקה וגורמים הסבירים ביותר.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב משלשלאורלי08/10/2012
היי שמי אורלי ויש לי כלב בוקסר בן 11 שנים. כבר 5 ימים הכלב משלשל בצבע שחור,הוא אוכל את אותו אוכל שהוא אוכל כל הזמן. אני רוצה לציין שלפני שבוע וחצי הוא סיים אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין שהוא לקח במשך 10 ימים פעמיים ביום בכל פעם כדור וחצי,בגלל שהיה לו רימות בפה ,אז הרדימו אותו והוציאו את כל התולעים והוא המשיך לקחת אנטיביוטיקה. כמו כן הוא לוקח כדור ENALAPRIL20 כדור בבוקר וחצי כדור בערב כבר במשך שנה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב משלשל - תגובה
ד''ר סמדר טל09/10/2012אורלי שלום,
האם כלבך מקיא? מה מצבו הכללי מבחינת תאבון ומצב רוח? האם ישנה אפשרות לחשיפה לרעל עכברים? האם הוא נוטל משככי כאבים (כרימדיל)? מה תדירות ומרקם השלשול (מימי או רירי)? ומה נפחו (מעט ועם קושי במתן צואה או הרבה)? מהיכן הגיעו הרימות?
צואה שחורה מעידה על דם מעוכל ועל נזק לשלמות מערכת העיכול.
שלשולים דמיים יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול כדלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי)או על רקע סטרילי (IBD), הרעלת מזון, חשיפה לרעלים (כרעל עכברים או זרחנים אורגנים) או לחומרים כורזיביים, גוף זר, גידולים, שינויים במנח מערכת עיכול (היפוך קיבה, השתפלות מעי וכו'), אלרגיה למזון וכו' ומגורמים מחוץ למערכת העיכול כמחלת כליה, כבד, לבלב, גידולים ומחלות אנדוקריניות (סכרת שהסתבכה ואדיסון).
בשל גילו המבוגר והשלשולים המתמשכים חשוב לשלול מחלות מחוץ למערכת העיכול, כמחלת כליה, כבד וגידולים שמופיעים בסבירות גבוהה יותר בכלבים מבוגרים. בנוסף עקב נוכחות דם מעוכל בצואה חשוב לשלול חשיפה לרעל עכברים או כיבים עקב טיפול תרופתי.
חשוב לדעת כי שלשולים דמיים יכולים להביא למצב של התייבשות עקב אובדן נוזלים ואנמיה עקב אובדן הדם.
יש לגשת לוטרינר מטפל בדחיפות לבדיקה כללית והמשך אבחון (בדיקות דם, שתן ואולטראוסאונד) ומתן טיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב משלשל-המשך
אורלי10/10/2012הייתי אצל הוטרינר זה כנראה בגלל לקיחת הכדורים של דלקת הפרקים ללא כדורים שמגינים על הקיבה כרגע הפסיקו לכלב את השימוש בכדור ,ונתנו לו כדורים שמגינים על הקיבה ונתנו לו אוכל אחר למשך שבוע,ונעקוב לגבי הצואה ונבדוק שזה מסתדר,ואז הוטרינר אמר שהוא יציע לי כדורים אחרים לבעיה ברגליים האחוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחות שלכלבהיעל08/10/2012
יש לי כלבה מסוג ספרינגר ספאנייל כבת 9. לאחרונה גליתי שתי נקודות התקרחות די סימטריות באזור הישבן ליד הזנב. גודל נקודות ההתקרחות אינו שווה. כיצד ניתן לטפל בבעייה?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקרחות שלכלבה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי10/10/2012שלום יעל,
האם הכלבה מתגרדת? האם מלקקת/כוססת עם שיניה את אזור הישבן? האם מטופלת נגד פרעושים (כיצד ובאיזו תדירות)? האם גוררת את הישבן? מה היא אוכלת? האם היו לה בעיות עור בעבר? האם ידועה רגישות אצלה? מתי הופיעו הקרחות? האם העור באזור אדמומי? האם יש קשקשים? פוסטולות? האם יש קרחות גם באזורים נוספים?
קרחות יכולות להתרחש עקב פרזיטים (פרעושים, אקריות, קרציות וכו' הגורמים לגירוד שגורם לאובדן שיער. ישנם פרזיטים כגון דמודקס שממש יושב בבסיס השיערה ופוגע בה ואלרגיות בעיקר לפרעושים גם היא מתבטאת באובדן השיער), פטריות שונות גם הן מתבטאות בקרחות, בד"כ עם עור מקושקש, גם זיהום חיידקי יכול לגרום לכך (בד"כ העור יהיה אדמומי עם קשקשים ופוסטולות). אלרגיות שונות (לפרעושים, מזון או אטופי) הן גורם נפוץ לגירוד ואובדן שיער. בעיות הורמונליות (כגון מחלת קושינג, אדיסון, היפר/היפותירואידיזם, היפראסטרוגניזם ועוד) יגרמו לקרחות סימטריות שאינן מגרדות בד"כ, ולרב יופיעו באזור הגניטלי ו/או צידי הגוף. אובדן שיער וקרחות יכולים להופיע גם כתגובה לתרופות שונות (בעיקר כימותרפיה) ובנקודות הזרקה של חיסונים/תרופות וגם חסרים תזונתיים ומצבי סטרס יכולים לגרום להתקרחות. אזור צלקת לרב יהיה חסר שיער, גידולים עוריים שונים גם הם יכולים להיות קרחים. לבסוף ישנם גם מצבים פסיכולוגיים ובעיות התנהגות בהם הכלב יוצר לעצמו קרחות עקב ליקוק אינטנסיבי.
בשל הסיבות הרבות מומלץ לגשת לוטרינר ע"מ שיבדוק במה מדובר ויתן טיפול בהתאם.
רק בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב צמא בצורה קיצוניתאילן08/10/2012
שלום
יש לי רועה בלגי מעורב בן 8 ולאחרונה התאבון שלו פחת אבל הוא שותה כל הזמן והרבה ומה שקורה זה שהוא לא מצליח להתאפק בלילה ועד הבוקר הוא משתין בבית דבר שלא אופייני לו.גם אם אנחנו מוצאים אותו הכי מאוחר שאפשר עדיין לא מחזיק מעמד.האוכל שלו לא השתנה כבר הרבה זמן כך שזה לא האוכל שמצמיא אותו.
אודה לתשובה.
בברכה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב צמא בצורה קיצונית - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי10/10/2012שלום אילן,
האם כלבך מסורס? האם הוא נותן שתן בכמויות גדולות בכל פעם? האם הוא נותן מעט שתן בתדירות גבהה? כמה פעמים ביום הוא נותן שתן? האם הוא מטפטף שתן? האם הצואה שלו תקינה (צבע ומרקם)? האם הוא מקיא? כיצד הוא מרגיש ומתנהג מלבד זאת? האם הוא מטופל בסטרואידים או בתרופות אחרות?
שתיה מרובה והשתנה מרובה יכולות להגרם עקב שתיה מרובה באופן ראשוני (שיכולה להית פסיכוגנית, כלומר שתיה קומפולסיבית, או בשל פגיעה במרכז הצמא או בשל בעיה מטאבולית כגון מחלת כבד או היפרתירואידיזם) ולחילופין שתיה מרובה והשתנה מרובה יכולות להגרם עקב השתנה מרובה באופן ראשוני, וזו יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים החל מבעיות מטבוליות והורמונליות כגון סוכרת, פעילות יתר של בלוטת האדרנל (מחלת קושינג), תת פעילות של בלוטת האדרנל (מחלת אדיסון), כשל כליה, מחלת כליה כרונית, כשל כבד, היפרתירואידיזם ואקרומגאלי, דרך בעיות במלחים בגוף (כגון היפרקלצמיה והיפוקלמיה), זיהומים (כגון דלקת של אגן הכליה, לפטוספירוזיס ועוד), מתן של תרופות שונות (תרופות משתנות, סטרואידים ועוד) וכלה בבעיה מרכזית במח (למשל עקב גידול או טראומה).
בשל כך יש צורך בבירור מקיף ומעמיק אצל הוטרינר ע"מ למצוא את הסיבה והגורם לשתיה והשתנה המרובות. ולטפל בהתאם.
בהצלחה! ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב צמא
אילן10/10/2012תודה רבה על התשובה המפורטת אם כי מעט מבלבלת.
אקח אותו לבדיקות הנחוצות.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה חסרת מנוחה אחרי אשפוזטלי06/10/2012
אשמח להתייעץ לגבי החתולה שלי, שעוברת ימים לא קלים כלל: אחרי יום וחצי בהם לא אכלה ורק ישנה, אושפזה החתולה שלי (בת כמעט 10) אצל הווטרינר עקב חום גבוה. הווטרינר לא הצליח לאבחן מה מקור הבעיה, גם לאחר בדיקות דם מקיפות שהראו שיש כמות גבוהה מהרגיל של כדוריות דם לבנות.
היום באתי לאסוף אותה לאחר שהחום ירד והיא התאוששה מעט, אך עדיין סירבה לאכול, והייתה העדפה שאנסה להאכיל אותה בבית. כשהבאתי אותה הביתה, מטושטשת עדיין ומבולבלת, היא ייללה שעה ארוכה ללא הרף והסתובבה חסרת מנוחה בבית, עד שהתמקמה בארון וישנה קצת. חשוב לציין שעד עכשיו הווטרינר לא ידע לאבחן את הבעיה, והיא הוגדרה כ"זיהום ממקור לא ידוע".
הערב שמתי לה מעט טונה בצלחת, היא רחרחה אך לא נגעה והתרחקה מהצלחת. הלילה היא יללה ליד המטבח כמבקשת אוכל, שמתי לה קצת, היא רחרחה והתרחקה מהצלחת. נראה שהיא רוצה אוכל אך לא אוכלת. היא מסתובבת ומייללת, מחפשת המון תשומת לב וליטופים, אך לא נרגעת. זה מאד מדאיג אותי, אבל אולי זה קצת מוקדם עוד לדעת? אולי למעשה הווטרינר כלל לא פתר את הבעיה ממנה היא סובלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה חסרת מנוחה אחרי אשפוז - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי09/10/2012שלום טלי,
ישנם מקרים לצערנו שהאבחון אינו ברור ומיידי ויש צורך בבדיקות רבות ומקיפות, וגם אז לא תמיד נמצא את מקור הבעיה. במקרים כאלה יש צורך בלקיחת היסטוריה מדוקדקת ולעיתים בחיפוש מעמיק הכולל בדיקות רבות עד שנמאצת הבעיה (אך לא בטוח שנצליח לאתר את מקורה). האם נבדק חלל הפה של חתולתך? מה מצב השיניים? האם נלקחה גם דגימת דם לביוכימיה (בדיקה של רמות אנזימים שונים ומלחים בדם)? האם היא עברה הדמיה (אולטרא-סאונד או רנטגן) ואם כן מה היו הממצאים? אילו ממצאים נמצאו בבדיקה הפיסיקלית שלה? (למשל - האם הראתה סימני כאב במישוש בטן? האם היו ממצאים חריגים בהסכתה לבית חזה? וכד') כמה גבוה היה ערך כדוריות הדם הלבנות שלה? האם הצרכים שלה תקינים? האם מדוברת בחתולת בית בלבד או שהיא חיה בחוץ? ציינת שטרם אישפוזה החתולה לא אכלה ורק ישנה, האם מלבד זאת היו סימנים נוספים - האם הקיאה? האם היו שלשולים/צואה רכה? ריור? כמה זמן לא אכלה? האם הראתה סלקטיביות באכילה לפני כן (כלומר האם היו מזונות שהעדיפה יותר מאשר אחרים)? האם הייתה חולה בעבר?
האם היא מקבלת טיפול כלשהו בבית? אם כן איזה?
מקווה שאוכל לעזור
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המפורטת, סושי החלימה
טלי10/10/2012לסושי היה זיהום ויראלי ממקור לא ידוע, היא קיבלה זריקת אנטיביוטיקה וחזרה לאכול, לשתות, לעשות צרכים ולתקשר כרגיל. היא חתולת בית שלא יוצאת החוצה, ולכן לא היה ברור ממה הבעיה. אני אשים עליה עין, בעיקר נוכח גילה המתקדם, לראות שזה לא חוזר על עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור בן שלושה חודשים מקיאשירה06/10/2012
יש לי גור מסוג מלטז בן שלושה חודשים, לפני כשבועיים הוא הקיא, בנוסף הוא הקיא הרגע ואתמול.. יש לו לפעמים כיווצי בטן והוא משתעל כאילו הוא עומד להקיא.. הוא סיים עם חיסוני משושה אבל עוד לא קיבל כלבת.
הוא די "שואב אבק" ואוכל או לועס ה-כ-ל.. אני משתדלת ממש להוציא לו מהפה כל דבר.
אין שינוי בתאבון שלו, הוא אוכל ורץ ומשחק.
לפני כמה ימים התחלתי לאלף אותו עם חטיפי "ג'ק רול" אולי זה קשור..
ואתמול הייתה פה חתולה בחצר שהוא שיחק איתה, אולי היא שרטה אותו? הוא לא מראה סימנים של גרד בעין או משהו.
בכל מקרה אני אשמח לעזרה, כי ממש לא נעים לי להתקשר לוטרינרית בבוקר יום שבת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור בן שלושה חודשים מקיא - תגובה
ד''ר סמדר טל06/10/2012שירז שלום,
האם הוא משלשל? מה הוא מקיא?
הקאות יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול כדלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע הרעלת מזון/זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי)או על רקע סטרילי (IBD), גוף זר, שינויים במנח מערכת עיכול (היפוך קיבה, השתפלות מעי וכו'), אלרגיה למזון וכו' ומגורמים מחוץ למערכת העיכול כמחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות.
בשל גילו הצעיר, ההיסטוריה שלו (שהוא אוכל שטויות) ומצבו הכללי (תיארת כי הוא שומר על חיוניות) ישנה סבירות גבוהה יותר כי מדובר בגורם בתוך מערכת העיכול כהקאות על רקע השטויות שהוא אוכל. בגורים חשוב לשלול זיהום על רקע ויראלי כפרוו שעלול להוביל סיבוכים אך במצב זה נצפה גם לשלשולים והקאות בתדירות גבוהה.
חשוב לדעת כי הקאות יכולות להביא למצב של התייבשות עקב אובדן נוזלים ולפגיעה בוושט עקב חשיפתה לנוזל החומצי של הקיבה ולכן במידה וההקאות נמשכות מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה, המשך אבחון לפי הצורך וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר, התגובה ריקה..
שירה06/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אוכל של כלבמירי05/10/2012
שלום.
יש לי כלב בן 12.
בגודל בינוני.
הוא מגרד ונוגס מקומות קרובים לזנב בעיקר. ושמעתי שתזונה שמכילה סלמון או טונה, בריאים.
אם אני משלבת בבונזו גם אוכל שמיועד לחתולים! אך מכיל את הדגים הנ"ל = זה יזיק לו? או יועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אוכל של כלב - תגובה
ד''ר סמדר טל06/10/2012מירי שלום,
האם הגירוד עונתי? כל כמה זמן כלבך מטופל נגד פרעושים? האם הגירוד חדש או שמא הופיע לאורך כל השנים? האם ישנם סימנים נוספים כגון ניעור אוזניים? האם הגירוד הוא בבסיס הזנב או באזור פי הטבעת? האם הוא גרם לפציעה עורית עקב הגירוד?
גירוד בכלבים יכול לנבוע ממספר גורמים החל מאלרגיה, דלקת על רקע זיהום חיידקי או אוטואימוני וכלה בנגיעות בטפילים. אלרגיה היא גורם נפוץ לגירוד בכלבים והאלרגיות הנפוצות ביותר הן אלרגיה לפרעושים, לגורמים סביבתיים (אטופי) ולמזון (לפי סדר שכיחותן בכלבים) . על סמך מיקום הגירוד,בהנחה שמיקום הגירוד הוא בסיס הזנב, אלרגיה לפרעושים היא הסבירה ביותר ולכן מומלץ לטפל אחת ל3 שבועות- חודש נגד פרעושים כשלב ראשוני. יש ליישם את הטיפול על עור יבש (במידה והכלב נרחץ יש לחכות יומיים ורק לאחר מכן ליישם את האמפולה) ולהימנע מרחיצתו בתדירות גבוהה שכן זה מוריד את יעילות התכשיר. במידה ובעיית הפרעושים לא נפתרת יש לטפל במקביל בפרעושים המצויים בסביבת המחייה של הכלב ע"י פינוי אבק וגושי פרווה באופן סדיר ובמידת הצורך לבצע הדברה (במהלך ההדברה יש לפנות את החיות מן הבית ולפני הכנסתם כעבור 12 שעות יש לשטוף ולאוורר את הבית). חשוב לדעת שגירוד עלול לגרום לפציעה של העור וכסיבוך משני זיהום חיידקי שלעיתים דורש טיפול אנטיביטי.
תזונה על רקע דגים ,העשירה באומגה 3 (חומצת שומן) בעלת השפעה חיובית לבריאות הכסות של כלבים. טיפול בתוסף זה יכול לעזור בבעיות עוריות אך לרוב כשניתן כטיפול נלווה ולא כטיפול יחיד. מזון של חתולים לא מכיל אומגה 3 במינון הדרוש לכלב ובנוסף מכיל אחוזי שומן גבוהים ועלול להוביל להשמנה. ישנם תכשירים המכילים אומגה 3 בהתאם למינון הדרוש לכלב כdermacoat .
לסיכום מומלץ לגשת לוטרינר מטפל להערכת המצב העורי, אבחון הגורם לגירוד וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכל ולא שותהמיה גרינברג04/10/2012
שלום רב , החתול שלי כבן 10 חודשים, כבר כמה ימים לא אוכל ולא שותה .
השכנים שלנו בחו"ל והם ביקשו ממני לטפל בכלבה שלהם כגון לתת לה מים לתת לה לאכול לטייל איתה ולהקנות לה צומת לב , החתול שלי הולך אחרי לשם ואני חוששת שהוא אוכל מהאוכל שלה ושותה מהמים שלה אבל יש אפשרות נוספת כי יש לנו עוד שכנה ממולנו שמאכילה חתולי רחוב אז אולי הוא אוכל משאריות האוכל שהיא נותנת .
אני די מודאגת כי זה לא בריא לחתולים לאכול אוכל של כלבים וגם לא שאריות מזון אני לא יודעת כבר איך אני צריכה לטפל בבעית האכילה שלו.
אני הייתי מאוד שמחה אם היו מיעצים לי מה לעשות אז תודה מראש מיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכל ולא שותה - תגובה
ד''ר סמדר טל06/10/2012מיה שלום,
האם החתול חי רק בבית? האם הוא ניגש לאוכל ומראה עניין בו אך לא אוכל או שמא לא מתעניין בכלל באוכל? האם יש סימנים נוספים כגון ריור מוגבר, שלשולים והקאות, שתיה והשתנה מרובה, שינוי בפרווה, ירידה במשקל ו/או ירידה בחיוניות? האם יש שינויים סביבתיים שעלולים להביא לסטרס של החתול? מה משקל חתולך?
ירידה באכילה יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים החל מבעיה מקומית בפה/בית הבליעה ככיבים, דלקת חניכיים, אבן שן רבה, גידולים מקומיים וכו' שמקשה על האכילה (במצב זה החתול ייגש לצלוחית האוכל וירצה לאכול אך לא יצליח) וכלה בבעיה כללית כמחלת כליה, כבד, לבלב, סכרת וגידולים, במצבים אלו לרוב החתול לא ייגש לאוכל וכשמגישים לו ייראה מובחל וישר יסיט את ראשו. בנוסף ישנם חתולים שבעקבות סטרס (נסיעה של בעלים לחו"ל, הכנסת חיה חדשה הביתה, החלפת מזון וכו') מפסיקים לאכול.
הפסקת אכילה בחתולים, מכל סיבה שהיא, עלולה להוביל לסיבוך של השתמנות כבד, הנובע מפירוק של רקמת השומן כמקור אנרגיה והתבססות של השומן העודף בכבד. מצב זה מופיע במיוחד בחתולים שמנים ועלול להוביל לפגיעה תפקודית של הכבד. בנוסף חוסר שתייה עלולה להוביל להתייבשות וגם לכך עלולות להיות השלכות מסכנות חיים.
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה ואבחון הגורם הראשוני להפסקת האכילה והשתייה בנוסף להערכת מצב הכבד וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומטי
מיה גרינברג06/10/2012שלום רב, לשאלתך החתול שלי לא חי בבית. היה לו ריור יום יומיים אבל זה הפסיק .התברר לי כי החתול שלי מפחד שיתקפו אותו כי הוא מראה התעניינות באוכל אבל נזכרתי שלפני שהוא הפסיק לאכול חתול תקף אותו בזמן שהוא אכל ואולי מאז הוא מהסס שזה יקרה בכל פעם שהוא אוכל כי הוא מסתכל לצדדים והוא נראה מפוחד.
לפעמים הוא חוזר לגינה שלנו עם זנב קצת סמור וזה מראה שהוא מפחד.
אמא שלי עוזרת לי ואנחנו מנסות למצוא דרכים לגרום לא לאכול אבל כלום לא קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמם פריאנאלימלי03/10/2012
שלום
יש לי כלב פודל טריאר טיבתי כבן 13 וחצי, מצב כללי מעולה(טפו טפו ;-))
אתמול ראיתי כי אינו הצליח לתת צואה. וכשהסתכלתי ראיתי נפיחות מתחת לפי הטבעת, שעה 6, כ-3 סמ, חמה, רגישה, אדומה, ומפרישה מחור שיש במרכזה דם סמיך ללא ריח. אכן זו נראית דלקת מפרישה דם מודלק, ללא מוגלה.
אולי פיסטולה פריאנלית? איני יודעת...
לאחר שיצא דם מאתמול הנפיחות ירדה אך עדיין מפרישה ומודלקת.
מרחנו סינטומיצין מקומית ורצינו להתחיל אנטיביוטיקה פומית, אך לא בטוחים איזו.
האם את חושבת שיש צורך בהגעה לוטרינר? או מספיק שטיפות מקומיות בבית ואנטיביו?
לציין כי הכלב אוכל, אינו מקיא, לא נראה שיש לו חום, קצת עייף מהרגיל אך אינו אפטי כלל. נתן היום שתן וצואה כרגיל.
אשמח לעזרה
;-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם פריאנאלי - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי03/10/2012שלום מלי,
הסימנים שאת מתארת יכולים להתאים לפיסטולה, אך יתכן גם אבסס, פצע שנוצר מליקוק יתר (למשך על רקע אלרגיה, בעיקר אלרגיה לפרעושים), דלקת של זקיקי השיער, בעיה בשקים אנאליים או בבלוטות פריאנאליות (אבסס, דלקת, חסימה), גוף זר (כגון קוץ שנתקע מתחת לעור וגרם לגרנולומה/אבסס), נפיחות עקב טראומה, או גידול. המלצתי היא לגשת לוטרינר ע"מ שיאבחן את הנפיחות ומקורה ויטפל בהתאם.
רק בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמם
מלי03/10/2012אך אם זה אכן אבסס או פסטולה בכל מקרה זה כבר התנקז החוצה... ולכן מה שנותר זה שטיפות ואנטיביוטיקה בשני המקרים , לא?!
תודה על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ייעוצץ
מלי04/10/2012אתמול לאחר הייעוץ ממך נסענו לווטרינר אבל בדרך הוא התקשר להגיד שלא יוכל לקבל אותנו כי יש לו מקרה חירום לתוך הלילה.
עשינו לו שטיפות עם יוד , מרחנו סנטומיצין והתחלנו צפורל 250 .
עכשיו המקום נראה הרבה יותר טוב.
האם לדעתך יש עדיין צורך בבדיקה? או להמשיך בטיפול ורק אם תהיה הרעה נלך לוטרינר?
מצורפת תמונה של האזור.
הכתם השחור זה נמשים
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!! האם מסוכן שהוטרינר לא הצליחיוסי02/10/2012
להוציא את הפין לאחר מסמור ראש הפמור??
הוטרינר אמר שבמקום לכרות את ראש הפמור הוא יכול למסמר אותו והעצם תתאחה כמו שהיתה בהתחלה לפני התאונה , הכל הלך בסדר הוא עשה את הניתוח נתנו לה אנטיביוטיקה עשרה ימים ואחרי שלש שבועות היא כבר רצה חופשי בלי שום סימני כאב ,
חזרנו אחרי חודשיים להוציא את הפין , הוא חתך קצת מישש מישש הזיז ולא מצא את הפין , אז הוא אמר שזה בסדר ועדיף להשאיר .. האם הייתה פה רשלנות? האם היה עדיף כריתת ראש הפמור ? מה אני עושה??? תודהה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! האם מסוכן שהוטרינר לא הצליח - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי03/10/2012שלום יוסי,
מבלי לכנס לעומק המקרה הספציפי שלך, באופן כללי אין כל צורך להוציא משתלים (פינים, פלטות וכד') לאחר קיבועי שברים. עושים זאת במידה והנ"ל גורמים להפרעה לכלב או כשהם נודדים ממקומם.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארנב - ציפורן שבורה עד לדםסבינה01/10/2012
מה לעשות, הציפורן של הארנב שלי נשברה עד לדם.
האים זה בסדר שהוא מלקק את הדם והאים זה יבריא מעצמו?
כדאי לעשות משהו או לעזוב אותו בשקט?
הוא מתנהג כרגיל - זה אומר שזה נורמלי?
תודה,
סבינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארנב - ציפורן שבורה עד לדם - תגובה
ד''ר סמדר טל02/10/2012סבינה שלום,
במידה והציפורן עדיין מדממת ו/או האזור נראה מזוהם( מפריש/אדום/חם/נפוח) מומלץ לגשת לוטרינר מטפל של חיות אקזוטיות. ייתכן ויש צורך בשטיפה וחבישה של הרגל שכן האזור בתנועה מתמדת ובא במגע עם סביבה מזוהמת.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוףמרי30/09/2012
שלום !
ידיד טוב שלי מאכיל את החתולים שלו בעוף מבושל שאריות מבית חולים בו הוא עובד.
לפני שהוא נותן לחתולים הוא שוטף אותו.הוא גם נותן מזון יבש בכמות מצומצמת.
לי זה נראה לא בריא בכלל האם אני צודקת?האם חתולים צריכים לאכול מזון יבש ולא עוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוף - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי01/10/2012שלום מרי,
מזונות מסחריים מאיכות טובה של חברות ידועות הם מאוזנים ומכילים את כל הדרוש לחתול ועל כן הם המומלצים ביותר, עם זאת, אין מניעה בתוספות של עוף מבושל מדי פעם אם הוא ניתן במידה ובתור תוספת ולא כמזון הבלעדי של החתול, ללא עצמות וללא תבלינים כלל!.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור חתולים עזובגלית30/09/2012
ד"ר שלום
הבוקר ילדיי ואני מצאנו גור חתולים קטן שמישהו השאיר עם קופסה על גדר האבן שמקיפה את הבניין שלנו. הגור הוא כבן חודש והיה מאד מסכן כי לא יכול היה לרדת משם. הוא היה מאד ידידותי והתחנן שניקח אותו. לא יכולנו לעמוד בפניו אז לקחנו אותו לחצר לגדל אותו שם.
על פניו הוא נראה בריא. הוא חיוני, העור שלו והפרווה שלו נראים בסדר. הוא שתה חלב ואכל קצת לחם רטוב.
שאלתי היא: איך אני יכולה להיות בטוחה שאין לו מחלות מדבקות מסוכנות כמו כלבת? ילדיי הקטנים משחקים איתו כל היום.
כמו כן, אשמח לדעת מה אני צריכה לתת לו לאכול. אין לךי נסיון עם גורים קטנים כאלה.
אודה על תשובתך
בברכה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים עזוב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי30/09/2012שלום גלית,
ראשית כל הכבוד, ומזל טוב לרגל הצטרפות בן המשפחה החדש!
לפני הכל הייתי ממליצה כי תגשו עם הגור החדש לוטרינר ע"מ שיעריך את גילו, יוודא כי הוא אכן בריא וימליץ לכם על הטיפולים הנדרשים כגון חיסונים, טיפול מונע לפרעושים וכד'. יש להבהיר כי אין אנו יכולים להיות בטוחים כי גור חתולים מהרחוב אינו חולה כלבת אך אם לא ניכרים עליו סימני נשיכה והוא נראה בריא וחזק ניתן להעריך כי אינו נגוע. נגיף הכלבת עובר בנשיכה מבעל חיים נגוע - יש צורך במגע רוק המכיל נגיפי כלבת עם דם טרי, כלומר פצע פתוח טרי. לכן אם לא דווח באזורכם על חיה נגועת כלבת, והגור לא ננשך, הסיכוי כי הוא חולה כלבת קטן יחסית. וכאמור ע"מ להדבק מחיה חולה יש צורך בנשיכה שתפצע את העור.
בנוגע להאכלת הגור - גורים עד גיל 8 שבועות הם גורים יונקים לכן עליהם לקבל חלב אם או תחליף חלב לגורי חתולים. מעבר לגיל זה ניתן להציג להם מזון לגורי חתולים, רך בהתחלה ובהגרדה מעבר למזון יבש.
בהצלחה ורק בריאות!,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רימות באוכל של הכלבהקאיה29/09/2012
שלום,
היום גיליתי שבקערת האוכל של הכלבה נוצרו הרבה (!!!!!!) רימות שהסתובבו שם...לא יודעת כמה זמן היו שם, יכול להיות שהכלבה אכלה מזה..
האם מסוכן?? מה עושים?
יש גם שני חתולים בבית (שלא אוכלים מהאוכל הזה) האם מסוכן? מה עושים במקרה כזה?
המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רימות באוכל של הכלבה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי30/09/2012שלום קאיה
רימות או זחלים יכולים להגיע משק האוכל עצמו או מביצים שהוטלו ע"ג המזון בקערה.
האם ישנן רימות/תולעים/חיפושיות גם בשק האוכל? האם השק שמור כראוי במקום קריר מוצל ויבש, סגור היטב? האם תאריך התפוגה תקין? כדאי לבדוק היטב היטב את המזון אשר בשק - עד לתחתית, לוודא שאין חורים בשק האוכל ושהוא סגור בצורה הרמתית ומאוחסן כראוי. יש לוודא שתאריך התפוגה של המזון תקין ושלא עולה ריח מעופש משק האוכל. בכל מקרה כזה יש להחליף את המזון בשק חדש.
האם המזון עומד זמן רב בקערה לפני שהכלבה אוכלת אותו? האם נשארות שאריות מזון אחרי שהכלבה סיימה לאכול? האם קערת האוכל בבית או בחוץ? האם מדובר במזון רטוב או יבש? רימות מתפתחות במהירות רבה בתנאים מתאימים, בד"כ במזונות לחים ורטובים, אך בהחלט תתכנה רימות גם במזון יבש. אם קערת המזון נמצאת באזור החשוף לזבובים וחרקים שונים מומלץ שלא להשאיר בה מזון, לסלק שאריות אם נשארו כאלה ולשמור על קערה נקיה ויבשה.
בכל מקרה הרימות בעצמן אינן מסוכנות, אך המצאותן באוכל יכולה להעיד על תנאי אחזקה לא נאותים שפוגמים במזון ויכולים להביא לקלקולו ומזון מקולקל אכן יכול להביא לתחלואה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונקל על פי הטבעתזיו29/09/2012
שלום. יש לי כלב בוסטון טרייר בן שנתיים. בבוקר שמתי לב שיש לו מין פרונקל כזה ליד פי הטבעת, זה קצת מבריק כאילו זה מוגלה, יש לציין כי הוא לא מתגרד באזור וזה לא כואב לו..
רציתי לדעת מה זה יכול להיות לפני שאני נגש וטרינר.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרונקל על פי הטבעת - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי30/09/2012שלום זיו,
קצת קשה להבין מהתמונה היכן בדיוק נמצא ה"פרונקל" אותו אתה מתאר ומה אופיו - האם האזור רך או נוקשה? האם חם למגע? מתי הופיע? האם גדל או קטן?
באופן כללי לקות שכזו באזור זה יכולה להיות אבסס, פצע שנוצר מליקוק יתר (למשך על רקע אלרגיה, בעיקר אלרגיה לפרעושים), דלקת של זקיקי השיער, בעיה בשקים אנאליים או בבלוטות פריאנאליות (אבסס, דלקת, חסימה), גוף זר (כגון קוץ שנתקע מתחת לעור וגרם לגרנולומה/אבסס), נפיחות עקב טראומה, הרניה פרינאלית או גידול (פחות סביר עקב גילו הצעיר)
מקווה שמידע זה עזר
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחויות בנוגע ל"פרונקל"
זיו30/09/2012הפרונקל נמצא לא על פי הטבעת אלה בדפנות ליד הזנב. וזה נפוח ולא חם למגע. וזה גדל והתנפח עוד קצת ככול שעבר הזמן. הכלב שלי לא ליקק שם בצורה יוצאת דופן, בכל מקרה אתמול לחצתי על זה, זה התפוצץ ויצא משם הרבה דם, לחצתי כמה שאפשר ונסתי "לסחוט" את הנפחיות כמה שיותר, חטאתי את האזור עם יוד ושלחצתי על המקום זה כאב לכלב.
אשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחויות בנוגע ל"פרונקל" - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי30/09/2012שלום זיו,
התאור שלך מתאים לאבסס שהתפתח במקום או לגידול מסוג המנגיומה/במנגיוסרקומה. האם יצאה משם רק מוגלה או רק דם? בכל מקרה המלצתי היא לגשת לוטרינר ע"מ שיבדוק את האזור, ישלול גוף זר וימליץ על טיפול מתאים.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)