מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל היפואלרגניגל14/10/2012
העברתי את המלטז שלי לאוכל היפואלרגני של רויאל קנין, בינתיים יש שיפור בכמות ההפרשות מהעיניים (ה"חלודה"), והכלב מתגרד פחות בגוף, הבעיה שמידי פעם "עולה" לו גרגר אוכל (הרבה אחרי שסיים לאכול), והכלב הקיא בערך פעם ביום מהלך הימים האחרונים. האם האוכל "כבד" ועושה לו בלאגן בבטן? האם אכן לאוכל היפואלרגני יש השפעה על הפרשות העיינים? בקיצור להמשיך לתת לו או להחליף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו בבקשה ?
גל16/10/2012מחכה לתשובה בנוגע לשאלתי שלא נענתה בנוגע למזון היפואלרגני. תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל היפואלרגני - תגובה
ד''ר סמדר טל17/10/2012גל שלום,
בן כמה כלבך? האם את רואה כיווצי בטן לפני הוצאת גרגר האוכל או שמא הוא פשוט יוצא ללא סימנים מקדימים? האם הוא מקיא רק גרגר אוכל או גם כמות רבה של נוזלים? האם יש שינויים נוספים כגון שלשולים, ירידה בתאבון ובחיוניות? האם החלפת המזון נעשה באופן הדרגתי? האם החלפת המזון נעשתה בשל חשד למעורבות של אלרגיה למזון כמקור לגירודים? האם ההקאות חדשות או היו גם לפני החלפת המזון? מה תדירות יישום טיפול נגד פרעושים? האם הוא עובר מקלחות בתדירות גבוהה?
בהנחה שאכן מדובר בהקאות ( שכיווצי בטן קודמים לה ולא פליטה ), הן יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול כדלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע הרעלת מזון/זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי)או על רקע סטרילי (IBD), גוף זר, שינויים במנח מערכת עיכול (היפוך קיבה, השתפלות מעי וכו'), אלרגיה למזון וכו' ומגורמים מחוץ למערכת העיכול כמחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות.
בשל תדירות נמוכה של ההקאות, היסטוריית החלפת המזון וחוסר תיאור של שינויים נוספים סביר כי מקור ההקאות מהחלפת המזון. לעיתים החלפת מזון באופן מיידי מביאה להקאות ושלשולים כיוון שמערכת העיכול שהתרגלה למזון מסויים פתאום נחשפת למזון שונה לגמרי. אך חשוב לדעת כי הקאות יכולות להביא למצב של התייבשות עקב אובדן נוזלים ולפגיעה בוושט עקב חשיפתה לנוזל החומצי של הקיבה ולכן במידה וההקאות נמשכות מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה, המשך אבחון וטיפול בהתאם לממצאים.
לגבי המשך עם המזון ההיפואלרגני, בכדי לקבוע כי הכלב אלרגי למזון ולכן מגרד יש לתת מזון היפואלרגני בלבד!!!(ללא צ'ופרים או מזון אחר) במהלך חודשיים ולאחר מכן לחזור לאוכל הרגיל ולראות אם יש החמרה או חזרה של סימני גירוד. במידה ויש החמרה ניתן לקבוע כי יש מרכיב של אלרגיה למזון והכלב צריך לאכול מזון היפואלרגי בלבד כל חייו אך במידה ואין שינוי שללנו מעורבות של אלרגיה למזון ויש להמשיך לחפש את מקור הגירודים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול עם רגל נפוחהליז13/10/2012
שלום אני ליז ולחתול שלי התנפחה הרגל. זה קרה בפתאומיות אבל הרנטגן לא הראה שבר או סימני עקיצה. הוטרינר לא יודע מה זה אבל נתן אנטיביוטיקה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה! וגם היה לו כבד שומני לשבוע
ליז13/10/2012לפני שבועיים זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה! וגם היה לו כבד שומני לשבוע - תגובה
ד''ר סמדר טל14/10/2012ליז שלום,
האם החתול גר בבית בלבד? האם יש חתולים נוספים ואם כן האם הם רבים?האם יש היסטורייה של טראומה (נדרס, קפץ מגבוה)? באיזו רגל הנפיחות? האם הנפיחות באזור מסויים כמפרק מסויים או שמא כל הרגל? האם הרגל חמה וכואבת? האם החתול חוסן או קיבל זריקה באזור זה לאחרונה? האם הנפיחות השתפרה/החמירה /נשארה סטטית עם הזמן? האם האנטיביוטיקה הביאה להטבה בנפיחות?
האם נמצא הגורם שהוביל לכבד שומני (כבד שומני נובע מהפסקת אכילה ופירוק של שומן כמקור אנרגיה אשר הולך ושוקע בכבד. יש לחפש את הגורם שהביא להפסקת האכילה הראשונית בין אם על רקע בריאותי או נפשי)?
מה מצב החתול באופן כללי, תאבון , צרכים ומצב רוח?
נפיחות אקוטית של רגל יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים החל מתגובת יתר להזרקה באזור או לתרופה (שעלולה לגרום לואסקוליטיס), עקיצה/הכשה של נחש שלא תמיד נראית (במצב זה לרוב יחול שיפור בנפיחות עם הזמן אלא אם יש סיבוכים אשר נראים בעיקר בהכשות נחש), טראומה (כעל רקע נשיכה או שריטה), גוף זר ככניסה של קוץ, שבר, דלקת במפרק (על קרע זיהומי או סטרילי) וכלה בחסימה של ניקוז למפתי ע"י מסה/קשר לימפה באזור המתאים (בטן אחורית כשמדובר ברגל אחורית ובבית חזה כשמדובר ברגל קדמית. במצב זה כל הרגל תהיה נפוחה).
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה כללית ויסודית של הרגל ולהמשיך באבחון (ע"י בדיקות דם/צילום בית חזה/אולטראסאונד בטן/דגימת נוזל מפרקי) לפי ממצאי הבדיקה והגורמים הסבירים ביותר במקרה הזה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער כלב עלול לגרום לפטריה בנרתיק?שני13/10/2012
אחותי בת 34 סבלה השבוע מפטריה בנרתיק והפנתה את האשמה אל הכלבים שלנו (כמובן ללא שום כעס-היא מתה עליהם) אחרי שנאמר לה שכנראה השערות שלהם הם הגורם לבעיה. האם זה נכון? שיער של כלב באמת עלול לגרום לפטריות בנרתיק? נשמע לי קצת הזוי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער כלב עלול לגרום לפטריה בנרתיק? - תגובה
ד''ר סמדר טל16/10/2012שני שלום,
האם לכלבים יש סימנים עוריים כגון מוקד קרחתי מעט מקושקש? מוקדים מורמים של העור?
יש הרבה סוגים של פטריות ואלו מסווגות לפי מקורן החל מהקרקע (מיקרוספורום ג'יפסיום) שמהווה מקור הדבקה לאנשים ובעלי חיים גם יחד, פטריות ראשוניות לבני אדם, במקרה זה ואנשים עלולים להוות מקור הדבקה לבעלי חיים וכלה בפטריות ראשוניות של בעלי חיים (מיקרוספורום קאניס וטריכופיטון מנטהגרופיטס) אשר עלולות לעבור לבני אדם. לכן כלבים אכן יכולים להוות מקור הדבקה לפטריה אך לא מקור בלעדי וייתכן מאוד שאחותך נדבקה בפטריה מסוג שאינו ראשוני לבעלי חיים ולכן במקרה זה הם אינם המקור לכך. סוג הפטריה יעזור במציאת המקור להדבקה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר!אימצתי גור חולהטלי12/10/2012
יש לי חתולה בת 6 שנם בבית ולפני כ-4 יום אספתי חתולה בת חודשיים וחצי והלכתי לוטרינר........היא אמרה שאדום שיש לה עלהאף ופה זה הרפס, נתנה אנטיבוטיקה ואמרה לחזור עוד 10 יום ולחסן גם את החתולה השניה שלי.
אני מביאה לה כל יום אנטביוטיקה ופרוביוטיקה אבל ההרפס גדל קצת ויצאה משם מוגלההתקשרתי אליה והיא אמרה לשים לה פולידין ואז סינטמיצין!אני נורא מפחדת שיקרה משהוא לחתולה בגלל זההיא פעילה וליפעמים מייללת ולא מרגשה טוב בגלל האנטיביוטיקה!האם יכול להיות משהוא חמור שאני חייבת לדאוג לו או שההרפס יעבור לה?. בבקשה זקוקה דחוף לעזרהה
אני לא מביאה לחתולה הבוגרת שלי להיתקרב לגורה שהיא חללה לא תדבקקקמפחדת שהגורה תמות לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר!אימצתי גור חולה - תגובה
ד''ר סמדר טל16/10/2012טלי שלום,
איזו אנטיביטיקה החתולה מקבלת? מה מצבה הכללי של החתולה, מבחינת תאבון, מצב רוח וחיוניות? האם יש סימנים של פגיעה במערכת הנשימה כגון עיטושים, שיעול והפרשות מהאף ? האם יש לה דלקת עיניים? מה מהות הלקות שנראתה על האף והפה?
לגורי חתולים יש סבירות גבוהה להידבק בגורמים מזהמים בעיקר וירוסים מסוג הרפס, קליצי, והחיידקים כלמידופיליה פיטאצ'י ומיקופלסמה. אלו גורמים לקומפלקס נשימתי המתבטא לרוב בהתעטשויות, חרחורים, הפרשות מהאף ומהעניים וכיבים בפה (לרוב על רקע קליצי) אך מצב זה עלול להחמיר ולהוביל למצב מסכן חיים עקב התייבשות ודלקת ריאות חריפה מזיהום חיידקי משני.
מבלי להיכנס לתהליך האבחוני של הוטרינרית, מתן אנטיביוטיקה בחשד להרפס מטרתו בהגנה מפני החיידקים שבקומפלקס(כלמידופיליה ומיקופלסמה) ומפני זיהום משני חיידקי עקב המצב הירוד של החתול הנלחם בוירוס ( אנטיביטיקה הרי לא מטפלת ישירות נגד הוירוסים). האנטביוטיקה המומלצת במצב זה היא דוקסילין(=ויבראמיצין) או אזאניל. מעבר לאנטיביוטיקה חשוב לספק טיפול תומך בחתולה החלשה בהתאם למצבה. הטיפול התומך כולל תזונה מתאימה לגורי חתולים, נוזלים במידה והיא מיובשת, מעקב אחר טמפרטורה ואספקת מקור חימום במידה והיא קרה, ניקוי ההפרשות מהעיניים והאף, מרחיבי ברונכים וכן הלאה. בנוסף, כמו בבני אדם, זיהום ויראלי יכול להחמיר לדלקת ריאות חריפה ולכן מומלץ לבצע מעקבים אצל וטרינר מטפל במידה ולא חל שיפור ו/או נראים סימנים של קשיי נשימה. בנוסף במידה והחתולה לא משתפרת מומלץ לשלול נגיעות בוירוסים נוספים כגון FIV ו-FELV אשר גורמים לדיכוי חיסוני.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב לדעת מה קרה לכלבה שליזיו12/10/2012
היתה לי כלבה בת 16 וחצי מסוג קייסאונד מעורבת. בשנתיים האחרונות השמיעה שלה נחלשה מאד בהדרגה והיו לה יותר ויותר קשיים עם הרגליים האחוריות: בהתחלה לא יכלה לקפוץ עליהם ואחר כל עם הזמן יותר ויותר נחלשו. אבל עדיין היא רצה והיתה כלבה שמחה ואכלה כמו חזירה כאילו שהיתה גורה ושיחקה עם כלבים.
לפני שלושה ימים חזרתי מהעבודה בבוקר והוצאתי אותה, היא רצה ועשתה צרכים וחזרנו הביתה והיא שתתה. הלכתי לישון וכשקמתי היא לא קמה אחרי אלא נשארה לשכב. ראיתי שהיא עשתה את הצרכים שלה בסלון, שזה מאד מאד מאד לא אופייני לה, חשבתי שהיא לא קמה בגלל הבושה ופחד ממני. ניקיתי אותם ופתחתי את הדלת לגינה והיא לא יצאה החוצה כמו תמיד. ניגשתי אליה וליטפתי אותה וניסיתי להעמיד אותה על הרגלים אבל היא לא הצליחה לעמוד על הרגלים האחוריות והכפות רגלים התקפלו לה פנימה. אחרי כמה ניסיונות היא נשארה לעמוד. הוצאתי אותה בידיים החוצה והיא התחילה ללכת ממש בקושי, כמה צעדים ונעצרה ועוד כמה צעדים ועצירה.
היא ניסתה לחרבן ולא הצליחה, לקחתי אותה בידיים והחזרתי אותה והשכבתי אותה על השמיכה שלה, הבאתי לה מיים אבל היא לא שתתה. הבאתי לה חלב ושוקולד אבל היא לא נגעה בזה (עד לפני יום היתה יכולה לטרוף את הקערה יחד עם החלב). האף שלה היה מאד יבש. ליטפתי אותה ואחרי 20 דקות היא פשוט פתה.
זה היה משהו טבעי או שמשהו קרה בזמן שישנתי?
איך כלבה כל כך מלאת מרץ ושימחה יכולה להתהפך ככה תוך 7 שעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נשמע כמו הסימפטומים של פריצת דיס
זיו15/10/2012זה נשמע כמו הסימפטומים של פריצת דיסק בתגובה על הכלב אחרי הניתוח.
גם היא לא עמדה על הרגלים האחוריות והם התקפלו לה כך שהיא עמדה על החלק החיצוני שלהם לרבע שנייה עד שיישרתי אותה.
אולי לא הייתי צריך לתת לה ללכת בכלל, גם לא את הכמה מטרים שהיא עשתה?
ולמה אחרי 20 דקות היא מתה?
יכול להיות שבזמן שישנתי היא עשתה איזה תנועה שגרמה לה לפריצת דיסק?
אני פשוט נמצא בסימן שאלה מאז שהיא מתה ורק רוצה לדעת מה גרם לזה בצורה כזאת פתאומית, ואם זה היה משהו טבעי בגילה או שזה יכול היה לקרות בכל גיל, ולמה היא מתה כל כך מהר ולא נשארה כמה שעות כדי שאקח אותה לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה צעירה עם כשל כליותחן11/10/2012
הי לחתולה שלי, בת שנתיים, אובחן כשל כליות אקוטי. היא היתה עכשיו שבוע באישפוז עם אינפוזיה לוריד ואנטיביוטיקה והבדיקות דם שאחרי מראות שהמצב העגום נשאר אותו הדבר כמו לפני כל הטיפול. היא שוחררה הביתה כשהיא במצב סביר אוכלת ושותה ואני אמורה לתת לה אוכל מיוחד kd ואינפוזיה תת עורית פעם ביום ולחכות לסוף. אז דבר ראשון היא הפסיקה לאכול שוב אחרי יום. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעודד אותה לאכול? דבר שני אני לא מצליחה להשיג את האוכל המיוחד בשום מקום איפה מחזיקים אותו? ודבר אחרון האם אני אמורה להרים ידיים או שיש עוד סיכוי להציל אותה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה צעירה עם כשל כליות - תגובה
ד''ר סמדר טל16/10/2012חן שלום,
האם אובחן הגורם לכשל הכליות האקוטי? האם החתולה חיה בבית בלבד? האם היא נחשפה לתרופות מסויימות? האם היא עברה פרוצדורה בהרדמה לאחרונה? האם יש פרחי לילי בבית? במה היא מטופלת? האם היא מקיאה. משלשלת? האם נמדד לה לחץ דם גבוה?
כשל כליות אקוטי בחתולים יכול להיגרם ממספר גורמים החל מהרעלה על רקע חשיפה לשושן צחור (פרחי לילי), אתילן גליקול (חומר המשמש כאנטיפריז למנוע של רכבים) או חשיפה לתרופות מסויימות (כגון אמינוגליקוזידים,אנאלפריל או NSAID), פגיעה באספקת הדם לכליה כגון על רקע הרדמה שנעשתה לאחרונה (לדוגמא עקב עיקור או ניקוי שיניים שנעשה) או מחלה לבבית, פגם מולד (כהיפופלזיה של הכליה), גורם זיהומי (פיאלונפריטיס, FIP), אבנים בצנרת של השתן מהכליות ( חסימת אורטרים שגרמה לbig kidney little kidney) ,רמת סידן גבוהה, מחלה כרונית וכלה בגידולים. לכל גורם יש טיפול וסיכויי החלמה שונים. אבחון הגורם נעשה ע"י היסטוריה, בדיקות דם ושתן ואולטראסאונד.
מבלי להכנס למצבה הספציפי של החתולה והגורם לכשל האקוטי, הטיפול בכשל כליה כולל טיפול בגורם הספציפי בנוסף לטיפול בנוזלים, אנטיביוטיקה, מגני קיבה, מזון כלייתי וטיפול ביתר לחץ דם במידה וקיים. בנוסף, בעיקר במצב של כשל אקוטי, ישנה אפשרות טיפול בדיאליזה המתפקד ככליה חיצונית ומאפשרת שיקום של הכליה הפגועה.
על מנת לעדד אכילה ניתן להרטיב את האוכל ולחמם אותו למצב פושר. במידה והיא ממשיכה לסרב לאכול יש אופציה טיפולית של הכנסת צינור האכלה לושט או לקיבה וכך מבטיחים אכילה והכנסת תרופות גם ללא שיתןוף פעולה של החתולה. מצב זה הוא זמני ומאפשר מתן טיפול במצב הקריטי של החתולה.
אוכל רפואי K/D ורנאל מושג במרפאות וטרינרית בלבד.
מומלץ להתייעץ עם וטרינר מטפל על המשך אבחון וטיפול.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה לבנהבת-חן11/10/2012
שלום לכולם
אני מאכילה ליד הבית שלי חתולה לבנה לגמרי בשם פיבי.
שמתי לב שבאופן קבוע היא סובלת מפצעים מאוחרי האוזניים. מידי פעם זה מדמם בדרך כלל זה בשלבי הגלדה מסוימים אבל זה לא עובר לה. שכנה שלי אמרה לי שזה בעיה של חתולים לבנים, שהעור שלהם תמיד רגיש. מעבר לזה היא חתולה חמודה ומאושרת, הפרווה שלה נראת בסדר.
השאלה שלי היא האם זה באמת בעיה של חתולים לבנים? ואם לא אז מזה יכול להיות?
אני מזכירה שאני לא בעלת החתולה היא רק נמצאת ליד הבית שלי ואני דואגת לה לאוכל ומים. לצערי אין לי כסף לקחת אותה לטיפול וטרינרי. האם יש משהו שאני יכולה לעשות? אני ממש מנסה למצוא לה בית אבל אנשים רואים את הגלדים ונגעלים מזה. הם חושבים שזה מדבק, האם זה יכול להיות מדבק? אני בכל מקרה לא נדבקתי בכלום ואני מקפידה לתת לה ליטופים ואהבה לפחות פעמים ביום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן
אלכס23/10/2012היה לנו חתול לבן שסבל מאותה התופעה רק על האוזניים ומסביבן, הוטרינר אמר שזה סרטן שמאד אופייני לחתולים לבנים, ובגלל המקום הבעייתי לא ניתן היה לטפל בבעיה שהלכה והחמירה ולבסוף נאלצנו להרדים אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתולה לבנה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי23/10/2012שלום בת חן,
לקויות סביב האזניים יכולות לנבוע מגורמים רבים. החל מבעיות פשוטות כגון נגיעות בפרעושים ואקריות אוזניים, דרך אלרגיות (לפרעושים, למזון או לחומרים אחרים באויר או איתם היא באה במגע) וכלה במחלות אוטואימוניות שונות, ניאופלזיות ועוד.
האם החתולה מתגרדת? האם הלקויות מופיעות בעונה מסויימת? בת כמה החתולה להערכתך? כיוון שיכולתך הכלכלית מוגבלת, ואינך יכולה לקחת את החתולה לוטרינר, את יכולה לנסות לפחות לטפל בחתולה נגד פרעושים ואקריות אוזניים ע"י יישום אמפולה מתאימה - רוולושן או אדווקט (שימי לב לא מדובר באדוונטג'. זהו מוצר חדש של אותה חברה). חשוב לציין כי גם אם אכ מדובר בפרעושים או אקריות אזניים, כל עוד החתולה מתגרדת יקח לפצעים זמן רב עד שיחלימו ללא טיפול נוסף, ואם מדובר באקריות, בייחוד אם הנגיעות גבוהה, יתכן ואמפולה בלבד לא תפתור את הבעיה.
כדאי שתדעי כי ישנן מרפאות וטרינריות של עמותת צער בעלי חיים ויתכן כי הטיפול בחתולה במרפאות אלה יהיה זול יחסית.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאבים לחתולה לאחר עיקוררויטל10/10/2012
שלום!
היום בבוקר לקחתי את החתולה שלי לעיקור במרפאת צער בע"ח.
נראה כי היא סובלת במיוחד ותהיתי אם יש אפשרות לתת לה משככי כאבים "אנושיים"?
החתולה בת כחצי שנה, היא שוקלת כ-3.5 ק"ג.
לא נאמר לי על משככי כאבים שכבר ניתנו לה, הדבר היחיד שניתן לה היא אנטביוטיקה (סירופ מוקסיפן 250 מ"ג, 2 מ"ל, 3 פעמים ביום).
היום נתתי לה מינון אחד של אנטיביוטיקה בערב.
במידה ואכן ניתן לתת לה משככי כאבים, מהו המינון המומלץ?
תודה רבה!
רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאבים לחתולה לאחר עיקור - תגובה
ד''ר סמדר טל14/10/2012רויטל שלום,
מה הם הסימנים אותם היא מראה? האם היא חיונית, אוכלת, שותה, נותנת צרכים כרגיל? איך אזור החתך נראה?
אין לתת משככי כאבים הומאנים לחתולים (במיוחד לא אקמול הרעיל לחתולים)!!! מומלץ ליצור קשר עם הוטרינר מטפל כיוון שלעיתים החיה קיבלה שיכוך כאבים בהזרקה במהלך הניתוח. במידה והיא עדיין נראית כאובה ניתן להוסיף שיכוך כאבים בהתאם להמלצת הוטרינר. יש להתאים את השיכוך כאבים למצב החיה (תפקוד כליות, מצב הידרציה) שכן לכל תרופה משככת כאבים יש תופעות לוואי אחרות ובנוסף חשוב לשלול גורם אחר ל"סבל" אותו היא מראה כגון זיהום.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפור פצועהאני10/10/2012
שלום רב,
מה עושים עם ציפור פצועה?
ככל הנראה גוזל, גודלו יחסית גדול.
חלק מהנוצות תלושות בגב וליד העין.
כרגע שוכב בקופסת נעליים, אולי הוא תשוש.
הוא פצוע מעט ליד העין, דימם.
לקחנו אותו מהמדרכה לאחר שחתול ניסה לפגוע בו.
מה עושים עכשיו? הוא כנראה עוד לא יודע לעוף..
הוטרינרית לידינו לא מטפלת בעופות/ציפורים, היא רק ניקתה אותו קצת ליד העין.
אשמח לכל עזרה או עצה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפור פצועה - תגובה
ד''ר סמדר טל14/10/2012שלום,
ראשית כל הכבוד על הגשת העזרה לציפור נזקקת.
מומלץ לקחת אותו לוטרינר של חיות אקזוטיות (כדר' עדי כנץ) או לצפארי או לספארי ברמת גן שם יש וטרינרים המוסמכים לטפל בציפורים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורי חתולים שננטשודקלה10/10/2012
שלום. בגינה שלי יש 3 גורי חתולים שננטשו ע"י אמא שלהם. הם בשלב שהעיניים שלהם פקוחות, אך לא כמו בחתול בוגר. והם "מטיילים" בחלק מהגינה. לגדל אותם זה קשה-ניסינו לתת להם חלב. מה אני עושה?? יש מקום שיכול לאמץ אותם ולדאוג להם???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורי חתולים שננטשו - תגובה
ד''ר סמדר טל16/10/2012דקלה שלום,
בשלב ראשון הייתי מנסה להציע להם מזון רטוב (שימורים של מזון חתולים). במידה והם אוכלים עצמאית העבודה שנדרשת ממך אינה רבה, רק לשים להם אוכל רטוב זמין כל 4 שעות. בשלב מאוחר יותר (בעוד שבוע-שבועיים) תוכלי לעבור בהדרגה למזון יבש המיועד לגורי חתולים.
במידה והם לא אוכלים לבד הם צריכים האכלה לפה עם תחליף חלב של חתולים כל 3-4 שעות בנוסף לעידוד מתן צרכים (ע"י גירוי הפתח עם פד מורטב עם מים חמימים) וזו אכן עבודה קשה. במידה ואינך יכולה להירתם למשימה נסי ליצור קשר עם עמותות כ"תנו לחיות לחיות", "גירגורים" ו"S.O.S". הם לרוב עמוסים בחיות שננטשו וחתולי רחוב אך שווה לנסות.
מקווה שעזרתי
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול עושה צרכים בביתאלי10/10/2012
שלום,
יש לנו בעיה מתמשכת עם החתול שלנו, כבן שנה וחצי.
הוא אצלנו מגיל שבועיים, למד מהר מאוד לעשות צרכים בקופסא ולאחר מספר חודשים הרגלנו אותו לעשות צרכים בגינה וכך היה כשנה.
היינו צריכים לעזוב את הבית ללילה והחלטנו לא לטרטר אותו ולהשאיר אותו לבד בבית וביקשנו מחברים שיגיעו להאכיל אותו. כנראה מכעס על כך, הוא עשה צרכיו מתחת לשולחן בסלון. בהתחלה זה היה פעם בכמה ימים, אחרי זה אם לא הסכמנו לתת לו תוספת אוכל (מעל המנה היומית) או שלא נכנענו לתחנוניו מכל סיבה שהיא אז הוא היה מיד הולך לעשות צרכים מתחת לשולחן והיום אנחנו במצב שהוא הוא עושה את צרכיו בכל מקום בבית (מתחת אותו שולחן, על השפות, על המיטות אפילו על הלפטופים שלנו) כבר מעל חצי שנה (גם כשלא קורה שום דבר מיוחד).
החתול מאוד קשור אלינו, ישן איתנו במיטה ומקבל המון אהבה, אבל ממשיך בעשיית הצרכים בבית.. הוא עושה זאת כשאנחנו לא מסתכלים ולפעמים גם ממש מתיישב מולנו תוך כדי שאנחנו מסתכלים עליו ומתחיל להשתין.
אודה לכל עצה או כיוון כיצד לפתור את הבעיה ולהחזיר את התחול לעשות צרכים מחוץ לבית.
תודה רבה,
אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול עושה צרכים בבית - תגובה
ד''ר סמדר טל14/10/2012אלי שלום,
האם אופן ההשתנה תקין או מלווה בכאב וקושי? האם הוא משתין כמות רבה או מעטה כריסוס השתן (שיכול להעיד על סימון)? האם יש שינו בצבע (מופע אדום) או בריח השתן? האם יש חתולים נוספים בבית חדשים או ישנים? האם חל שינוי שיכול להוביל לסטרס החתול? האם הוא עושה פיפי רק מחוץ לארגז והיכן הוא עושה צואה? האם הוא שותה בכמות תקינה?
מתן שתן מחוץ לארגז יכול לנבוע מבעיה התנהגותית אך גם מבעיה רפואית. יש קודם לשלול בעיה רפואית כדלקת בדרכי השתן (שבחתולים יכולה לנבוע מסטרס, אבנים ונדיר יותר מזיהום) ורק לאחר מכן יש להניח כי המרכיב למתן השתן מחוץ לארגז הוא התנהגותי. כאשר המרכיב הוא התנהגותי יש מספר אפשרויות להעשרת סביבת החתול והורדת רמת החרדה:
ניקוי ארגז החול בתדירות גבוהה (לפחות פעם ביום), החלפת סוג החול (ייתכן והוא לא אוהב את סוג החול הספציפי שלו), שינוי מיקום ארגז החול (ייתכן והמיקום מקושר לסטרס כגון כאשר ממיקום הארגז הוא רואה חתולים אחרים), הוספת ארגז חול נוסף במקום אחר, הימנעות מסטרס ככל האפשר, שימוש בfeliway המכיל פרומונים שמרגיעים את החתול והעשרת הבית עם משחקים כגון משטחי גירוד או לייזר.
יש לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה ושלילת מעורבות של בעיה רפואית ולאחר מכן ,במידה וזו נשללה, יש לנסות לנטרל מרכיב של סטרס בסביבת החתול ולהעשיר את סביבתו. במידה ואין שיפור יש לגשת לוטרינר מומחה לבעיות התנהגות.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב בן 7 שניםרועי09/10/2012
הכלב שלי כרגע בן 7 שנים ובזמן האחרון לא טיילנו איתו באופן קבוע אלא שחררנו אותו.
החלטנו להתחיל לטייל איתו בוקר וערב אך כשמטיילים איתו לפעמים הוא לא רוצה או שהוא מושך הביתה תוך כמה דקות. ככה יוצא שלפעמים הוא עושה צרכים בבית.
אנו מרגישים כאילו חזרנו לשנים בהם היה גור והיה צריך לחנך אותו. בנוסף, הוא הולך באיטיות וכבר פחות רץ ובכללי עם ממש מעט מרץ.
האם יש צורך בתהליך ארוך של התרגלות מצדו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב בן 7 שנים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי10/10/2012שלום רועי,
האם הכלב פחות נמרץ באופן כללי או רק כשהוא עם רצועה? כיצד הוא מתנהג בבית? כיצד הוא מתנהג אם משחררים אותו מהרצועה? האם הוא אוכל ושותה כרגיל? האם הצרכים שלו תקינים? מתי עבר לאחרונה בדיקה כללית אצל וטרינר?
אם הכל כשורה והכלב מרגיש טוב ומתנהג כרגיל בבית וכשאינו קשור לרצועה יתכן ומדובר בבעיה התנהגותית כיוון שאינו רגיל ללכת קשור. במקרה כזה עליכם להרגילו מחדש ללכת עם רצועה - ע"י מתן חיזוקים חיוביים (למשל חטיף לכלבים) כאשר קושרים אליו את הרצועה ובעת ההליכה. יתכן והדבר יקח זמן ויש צורך בסבלנות. לפחות בהתחלה יהיה צורך בטיולים ארוכים עד אשר יתן את צרכיו תוך שהוא קשור לרצועה ויש לגמול אותו מייד בחטיף כחיזוק חיובי.
בהצלחה! ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב בן 7 שנים
רועי10/10/2012תודה רבה על התשובה.
אנו ניקח אותו לווטרינר בקרוב כדי לבדוק אולי משהו עובר עליו כי הוא בכללי פחות נמרץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתיכות עור אצל כלבה בת שנתייםשני09/10/2012
היי, יש לי זאבה מעורבת בת שנתיים וחצי ואני רוחצת אותה אחת לחודשיים בערך. בדרך כלל אין לה בעיות בעור אבל שמתי לב מאתמול שיש לה קשקשים בחלק התחתון של הגוף (מעל לזנב ועד לאמצע הגב). זה קצת מוזר שזה נמצא רק במקום אחד לא? הקשקשים ממש גדולים ואם לדייק זה יותר דומה לחתיכות דקות של עור (לי זה מזכיר את הדפים של האוכל של הדגים רק קצת יותר גדולים)
שמעתי על מחלת עור שנקראת סבוריאה אבל כשאני נוגעת בה אין לה עור שומני בכלל. יכול להיות שלהפך, היא סובלת מעור יבש? אין אדמומיות באזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתיכות עור אצל כלבה בת שנתיים - תגובה
ד''ר סמדר טל09/10/2012שני שלום,
האם כלבתך מתגרדת? ואם כן היכן והאם הגירוד עונתי? כל כמה זמן את מיישמת טיפול נגד פרעושים? מה היא אוכלת? האם יש סימנים נוספים כגון שלשולים, עייפות, ירידה/עלייה במשקל או בתאבון? האם העור פצוע?
קשקשים ויובש מבטאים תגובה עורית בה יש ייצור מוגבר של שכבת הקרטין (השכבה החיצונית של העור). תגובה זו יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים החל מסבוריאה ראשונית/מולדת הנפוצה יותר בגזעים מסויימים כרועה גרמני וקוקר ספנייל וכלה בסבוריאה משנית לבעיות עור אחרות כגון מחלה אנדקרינית (היפותירואידיזם), נגיעות בטפילים (דמודקס וסקאביאס), אלרגיות ומחלות של חסר איזון בהורמוני מין.
סבוריאה יכולה להופיע כסבוריאה יבשה (עקב תת פעילות של בלוטות החלב של העור) הנפוצה יותר בגזעי רועה גרמני,דוברמן וסטר אירי או סבוריאה שומנית (עקב פעילות מוגברת של בלוטות החלב) המופיעה בגזעי הקוקר ספנייל,ביגל גולדן ושארפיי.
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל להערכת מצבה הכללי והעורי של הכלבה והתאמת הטיפול לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב לאחר ניתוחנורית08/10/2012
הכלב שלי עבר ניתוח פריצת דיסק לפני 6 ימים , לאחר שאיבד יכולת תנועה ב2 רגליו האחוריות, מבחינת תנועה נראה שמשתפר, מזיז רגליים, מנסה להתרומם- לעיתים מצליח...
נותן שתן, מכשכש בזנב,
לאחר הניתוח הכלב מקבל 750 מ"ג צפורל* 3 פעמים ביום, סה"כ 2,250 מ"ג ליום, הכלב שוקל 30 ק"ג, האם המינון איננו גבוה מידי?
בנוסף לכלב עדיין לא היתה יציאה כבר 6 ימים... ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר סמדר טל09/10/2012נורית שלום,
היכן היתה פריצת הדיסק?
שמחה לשמוע על השיפור שחל במצב כלבך עקב הניתוח אך חשוב שימשיך להיות במנוחה מלאה (במתחם סגור ללא יכולת קפיצה ותנועה מוגברת. טיולים קצרים על הידיים). מבלי להיכנס לשיקולי בחירת הטיפול, האנטיביוטיקה צפורל ניתנת לפי 25 מ"ג לק"ג כל 8 שעות (3 פעמים ביום) ולכן הן המינון והן תדירות מתן מתאימים למשקלו ויש להמשיך בטיפול לפי הנחיות הוטרינר המטפל.
מה מצבו הכללי? תאבון? האם הוא מנסה לתת צואה אך לא מצליח או שמא הוא בכלל לא נכנס לתנוחה?
ייתכן וחוסר מתן הצואה קשור בירידה באכילה אך במידה והוא אוכל כרגיל מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה במידה ולא חל שינוי בימים הקרובים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקום פריצת הדיסק
נורית10/10/2012ראשית רוב תודות על התשובה,
נכתב במכתב השחרור, L1-T13
לכלב היתה היום ובפעם הראשונה מאז הניתוח יציאה, יש לו תיאבון בעיקר לאוכל כמו עוף מבושל ... פחות מתלהב מאוכל יבש,
בסה"כ נראה שמשתפר, נמצא במנוחה רוב שעות היום, 3 פעמים ביום יוצא למדשאה הצמודה לחדר בו שוהה עם השגחה, הוא מדדה על רגליו האחוריות (לא ממש עומד על הרגליים), לעיתים נעמד אך כף הרגל כפופה פנימה, למעשה דורך על גב כף הרגל ולא על הכף עצמה, אני חייבת לציין שהכלב במנוחה, אך בכל זאת הוא מתנייד באופן עצמאי, לעיתים כשהוא מנסה ומתרומם אנו תומכים בו בחלק האחורי על מנת שלא יפול, בכל מקרה הוא גם כלב גדול, 30 ק"ג כך שמאד קשה להרים אותו, למרות שמרימים אותו מידי פעם!
שוב, תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקום פריצת הדיסק - תגובה
ד''ר סמדר טל14/10/2012נורית שוב שלום,
שמחתי לשמוע על השיפור ועל מתן הצואה.
חשוב ביותר להקפיד על מנוחה מלאה , לתחום אותו במקום קטן שלא יוכל להסתובב גם כשירצה ובטיולים פיפי קקי וחזרה הביתה. רק כך האזור יחלים והשיפור יהיה אופטימאלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה בת8דחוףףףףףנטלי08/10/2012
שלום ד"ר סמדר טל .
לפני כ-חודשיים כתבתי לך פה את מצב החתולה שלי . החתולה בת 8 , והיה לה חשש לאפילפסיה , אך התברר שזאת הייתה הרעלה מספריי שהיה פתוח מעט .
היא התקשתה ללכת , היא היתה נוטה עם הראש והגוף לצד אחד .
היא הייתה אוכלת ושותה , ומשלשלת . היינו מביאים לה חלב והיא הייתה שותה .בנוסף , היא הייתה מסתתרת במקום חשוך ויבש , קבוע.
היא הבריאה לחלוטין.
עכשיו , שמנו לב שהיא התחילה , שוב , ללכת עם נטייה לצד אחד כולל הראש .
היא לא אוכלת את השימורים שלה (להקט) , אך אכלה לקראת סוף היום בשר טחון . מים היא לא שתתה , אך שתתה שתי קעריות קטנות של חלב .
אני ממשיכה לתת לה חלב ומים , אך היא לא רוצה . היא שלשלה קצת .
היא ניסתה לקפוץ על משהו , לא הצליחה מהניסיון הראשון , אך בפעם השנייה הצליחה .
אתמול הבאנו לחתולה לאכול כנפיים .
אינני יודעת מה זה . אשמח אם תעזרי לנו . תודההההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה בת8דחוףףףףף - תגובה
ד''ר סמדר טל09/10/2012נטלי שלום,
האם החתולה סובלת מדלקות אוזניים? האם היא טופלה בתרופות לאחרונה (כמטרונידזול)? האם הסימנים הופיעו לפני הפסקת האכילה או אחרי?
חשוב להבדיל בין הטיית ראש כשקו האוזניים נוטה לצד אחד בניגוד לסיבובים לצד אחד או הטיית גוף. כל סימן מעיד על מיקום נזק אחר.
הטיית ראש, שלעיתים מלווה בבחילה, הקאות, הליכה חוסר קוארדינציה וגלגולים, מעידה על נזק במערכת הואסטיבולרית (האחראית על שיווי המשקל) כאשר פגיעה במערכת זו יכולה לנבוע ממספר גורמים החל מבעיה מקומית באוזן כדלקת, טראומה וגידול באוזניים (כאשר התהליך מערב את האוזן הפנימית ואיבר שיווי המשקל) וכלה במחלה מוחית כגידול, דלקת, דימום באזור האחראי על שיווי המשקל (צרבלום ואונה פלוקולונודלארית). בנוסף ישנו סינדרום המופיע בחיות זקנות בו יש פגיעה באיבר שיווי המשקל מגורם לא ידוע( idiopathic vestibular syn) ולאחר מספר ימים ומתן טיפול תומך יש הסתגלות וחזרה לפעילות תקינה. בחתולים חסר בויטמין B1 גם יכול להביא לסימנים הללו.
במידה ומדובר בהטיית גוף וסיבובים, שלעיתים מלווה בעיוורון, שינויי התנהגות ושינויים במצב המנטאליי, מדובר בנזק למוח הגדול והגורמים הפוטנציאלים כוללים גידול, דלקת, דימום וכו'.
נשימות מהירות אינן ספציפיות לגורם מסויים ויכולות להעיד על בעיה ריאתית, לבבית כמו גם יכולות לנבוע מכאב ולכן חשוב גם לבדוק תפקוד של מערכות אלו.
יש לגשת בדחיפות לוטרינר מטפל להערכת מצבה הכללי והנוירולוגי של החתולה. המשך אבחון יעשה בהתאם לחסרים עצביים ועלול לכלול CT ו/או דגימת נוזל חוט שדרה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתולה בת 8דחוףף
נטלי13/10/2012שלום וברכה ד"ר סמדר טל .
החתולה הייתה בבבית החולים בבית דגן במשך שלושה ימים . היא אושפזה , נתנו לה אינפוזיה , וויטמין B1 תיאמין . כמו שאמרת :)
הרופאים אומרים שזו פגיעה נוירולוגית בשתי המוחות , ולכן היא שוחררה הביתה , ואנחנו ממשיכים לתת לה כדורים פעם ביום במשך שבוע .
החתולה עדיין חלשה , אך היא הולכת , מיללת , אוכלת ROYAL CANIN אך לא שותה .
באוכל שהיא אוכלת ישנו מיץ , כך שזה פחות מדאיג אותי שהיא לא שותה .
היא נמצאת בגג שלנו , ואני יוצאת אליה כמה פעמים ביום לתת לה חום ואהבה .
הרופאים לא יודעים מה מקור הנשימות המהירות והכבדות . הם כמעט בטוחים שחסר לה תיאמין , אך לא יודעים מדוע היא נושמת מהר .
כשהבאנו אותה לבית החולים דופק הלב שלה היה 100 על 120 . כשהיא שוחררה היה 180 . הנשימות שלה איטיות יותר ממה שהיה, אך עדיין הנשימות מהירות .
תוכלי אולי לעזור לי ולפענח את הבעיה ? מדוע היא נושמת מהר .?
בתודה מראש , נטלי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)