מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכת פרעושיםחופית29/07/2012
שלום,
אני מטפלת ב14 חתולים באופן קבוע, ויש עוד מזדמנים, מתוך שני הגורים שיש פה אחד מאוד חברותי ואוהב להתלטף והשני לא נותן אפילו לגעת בו ומתוך כולם בשלושה אי אפשר לגעת ולכן אי אפשר לשים להם אמפולות, בקיצור אני שמה אמפולות באופן קבוע ועדיין הם מפוצצים פרעושים ( לחלק אפילו מעט יותר מפעם בחודש), רציתי להביא הדברה אבל המדביר אמר שצריך להרחיק את החתולים ל-6 שעות ואני לא יודעת איך להרחיק ככ הרבה חתולים לכל כך הרבה זמן פשוט אין לי יכולת לעשות את זה.
רציתי לדעת אם יש ריסוס שאולי אפשר לרסס ולא פוגע בחתולים סוג מסויים שאולי וטרינרים מכירים, והדבר השני אולי יש משהו אוראלי שניתן לתת לחתולים נגד הפרעושים וכך אוכל לתת טיפול לכל החתולים ולא רק לחברותיים שבניהם.
מבקשת עזרה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חתול שלא מתאוששמעיין27/07/2012
שלום לכולם,
הייתי הבוקר אצל הוטרינר שנתן לחתול שלי חומר הרגעה לצורך מתן טיפול.
לאחריו ניתן לו ע"י האססיטנטית חומר מעורר שהעיר אותו במעט, אך מאז (כמעט 12 שעות) החתול לא חזר לתפקד.
האם זה נורמלי? אני ממש דואגת. הוא אפטי, ותשוש ולא חוזר לתפקוד מלא.. זה הגיוני?
תודה!
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול שלא מתאושש - תגובה
ד''ר סמדר טל28/07/2012מעיין שלום,
התאוששות מחומר הרדמה תלוייה בזהות החומר הניתן ובמשך הזמן בו החיה היתה רדומה. האם החתול מגיב או שמא לגמרי שפוך, האם יש שיפור אם הזמן ? לשם מה הוא טושטש, מה הטיפול שניתן? האם האם יש לו בעיות רפואיות כמחלת כבד ( אלו עלולים להשפיע על מטאבוליזם תרופות הרדמה ולכן שהותם בגוף עלולה להתארך)? במידה ואין שינוי במהלך 12 שעות מומלץ להתקשר לוטרינר מטפל לשאול למהות החומר והאם זה סביר...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה מיוחמתשלי26/07/2012
הי
ב-6 לחודש שמנו לב שהכלבה קיבלה ווסת וההפרשות הדמיות החלו עם הזמן להתחזק , היום כבר 20 ימים לאחר ששמנו לב להופעת הווסת עדיין ממשיות הפרשות דמיות ואפילו די חזקות.
דבר ראשון האם זה דבר נורמלי?
האם זה יכול להיות קשור למזון מאוד איכותי + תוספות של ויטמינים שגורמים לזה?
דבר שני,
אנחנו מתעתדים להרביע אותה בייחום הבא
כיצד ומתי כדאי להגיע לוט' ע"מ לבחון את התזמון הנכון?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה מיוחמת - תגובה
ד''ר סמדר טל02/08/2012שלום שלי,
בת כמה הכלבה? מאיזה גזע היא? האם מדובר בייחום ראשון? או שהתייחמה כבר בעבר? אם כן כל כמה זמן היא מתייחמת וכמה זמן נמשך הדימום בעבר?
באופן כללי 20 יום זה עדיין נורמלי, בייחוד אם מדובר בייחום ראשון של הכלבה. במקרה כזה יתכן גם ייחום מפוצל (הכלבה "מתייחמת פעמיים" בהפרש של מספר שבועות). ואין לכך קשר לתוספי מזון.
הזמן בין הייחומים בכלבה היא כ- 5-7 חודשים, אך יתכן גם יותר, תלוי בגיל ובגזע (ושוב, אם מדובר בייחום ראשון תתכן הופעת "יחום נוסף"תוך מס' שבועות - למעשה מדובר בייחום מפוצל). תקופת הדימום היא התקופה המקדימה את תקופת הייחום ויכולה להמשך עד כ- 27 יום. ע"מ לא לפספס את חלון ההזדמנות להרבעה מומלץ לגשת לוטרינר בתקופה זו, הוטרינר יבצע מספר בדיקות (הסתכלות בנרתיק הכלבה, בחינת תאי הנרתיק במיקרוסקופ ובדיקת הורמון פרוגסטרון בדם) באופן עקבי ע"מ לדעת את התאריך הנכון להרבעה.
בהצלחה, ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטז בן 8 חודשים גזעי ומתועדדיקלה25/07/2012
שלום יש לי מלטז בן 8 חודשים גזעי ומתועד.
עד היום לא סבל מבעיה של הכתמה בפרווה הכוונה לכתמים החומים /כתומים שיש להרבה מלטזים (אגב גם ההורים שלו לא סבלו מזה) לאחרונה סיפרנו אותו גם בפנים וגם החלפתי לו אוכל... אין לי מושג אם יש קשר אבל באזור שבין העיניים ממש בתחילה גשר האף בחלק העליון ישנה הכתמה ורודה!! שממש מכערת אותו! האם יש קשר בין שינוי האוכל או התספורת? או שזו אולי סוג של בעיית עור? האם יש סיכוי שהוא סובל מאותה בעיה מוכרת של המלטזים והיא התחילה לו רק עכשיו? ? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרפת תמונה
דיקלה26/07/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזשהו שלב כל מלטז מפתח בחייו
שלי26/07/2012רוב המלטזים יפתחו כתמי הדמעות בזמן כלשהו בחייהם במיוחד בזמן צמיחת שיניים, או אם יש להם דלקות אוזניים או אם השיער נופל על העיניים.
יש לשמור על השיער שלא יכנס לעיניים. כאשר השיער הוא קצר משתמשים בג 'ל לשיער כדי לסייע לשמור אותו הרחק מן העיניים.יש לסרק את השיער כלפי חוץ מזוויות העניים ולשטוף במים צלולים על בד את עיניהם מדי יום. ניתן להשתמש במסיר כתמי דמעה רובם לא עובדים
בכלבי תערוכות עוטפים להם את השיר שמתחת לעיניים ברולים מיוחדים כדי לשמור על הפרווה.
מצרפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.
שלי26/07/2012אפשר לשאול מאיפה רכשת את כלבך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלטז
דיקלה26/07/2012רכשתי ממגדלת פרטית שזו המלטה ראשונה שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך מלטזית?
דיקלה26/07/2012ותודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אמור לקבל מלטזית אמריקן טייפ
שלי26/07/2012אבל מאחר ואני לא מכיר את תקן הגזע על בוריו ואת הטיפוסים השונים כדי לבחון את הרמה.
העדפתי שלא לגדל עכשיו אבל אני מניח שארצה לגדל מלטז בעתיד
כרגע, לי יש פקינזית ואני רוצה צ'יוואווה ושיצו :)
כמובן עם תעודות.
אם תרצ/ה אוכל להפנות אותך למגדלים יודעי דבר
שיוכלו ללמד אותך לטפח את כלבך.
האם כלבך ברמה של תערוכה?
האם השתתפת איתו בתערוכות?
להשתמע ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"א
שלי26/07/2012כן יש חומרים שניתנים להסרת הכתמים
כמו שמפו להלבנה, השמפו די חזק ולכן לא כדאי לרחוץ איתו בתדירות גבוהה
כמו כן יש מוצרים נוספים שאינני יודע את שמותיהם להסרת והלבנת כתמי הדמעות והלכלוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה מתנשמת הקצב מהיר.בני25/07/2012
שלום,
יש לי כלבה מעורבת בת 12 שנים, בחודשיים האחרונים החלה להתנשם בקצב מהיר מאד וקצת כבד עם חירחור,שמתי לב גם שההליכה שלה קצת מוזרה מידי פעם.
נראית טוב (כרגיל) מצב הרוח שלה רגיל, אוכלת כרגיל, צרכים כרגיל, לא מקיאה ולא משלשלת.
היינו אצל 2 ווטרינרים:
האחד חשד שיש בעיית קצב בלב ועשה לה אקו לב ושלל את זה, באותה ההזדמנות גם בדק (כמה שאפשר באקו) עם יש גידולים בריאות או בבטן ולא מצא כלום, אבל לא הצליח לאבחן ממה נובעת בעיית הנשימה ונתן לה כדורים נגד כאבים, כדי לראות אם הנשימה המהירה היא כתוצאה מכאב מסויים.(עזר קצת בהתחלה וזהו)
השני ביטל את האקו לב וקבע חד משמעית (בבדיקת סטוסקופ) שיש לה שסתום "דפוק" ושבאקו לב אי אפשר לראות זאת ונתן לה כדורים לטיפול (אנלפריל 2 ביום ופוזיד 2\1 ביום)
לאחר 10 ימים אין שום שינוי.
האם יכול להיות שהיא "קיבלה" תולעת הפארק?
דיי מיואש, אודה לכל רעיון.
תודה בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
בני27/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכלבה מתנשמת הקצב מהיר. - תגובה
ד''ר סמדר טל28/07/2012בני שלום,
איזו גזע הכלבה? האם היא משתעלת? מתעלפת? האם יש שינוי בסבילות למאמץ? האם הנשימה המהירה מופיעה לאחר מאמץ או בחום? האם הכלבה בעודף משקל? האם היא היתה בפנסיון לאחרונה?
עלייה בקצב נשימה היא אכן תלונה בלתי ספציפית שיכולה לנבוע ממספר רב של גורמים החל מפתולוגיה במערכת הנשימה (כגון דלקת ריאות, בצקת ריאות על רקע מחלת לב, ברונכיטיס, שעלת מכלאות וכן הלאה) וכלה בפתולוגיות מחוץ למערכת הנשימה כגון מכאב ( כאב ממקור אורטופדי, ממקור איברים פנימיים כדלקת לבלב) או מלחץ על הסרעפת על רקע כבד מוגדל וכו'. על מנת לשלול מעורבות של מחלת לב (אשר לפעמים מתאפיינת בשיעול, התעלפויות וירידה בסבילות למאמץ) יש לערוך אקו לב. לעיתים בצילומי בית חזה נראה הגדלה של הלב או פתולוגיות בריאות ובבית החזה שגם כן יכולות להתבטא בעלייה בקצב נשימה. על מנת לשלול פתולוגיה באיברים פנימיים ניתן לבצע בדיקות דם ואולטראסאונד בטן.
מומלץ להשלים את תהליך האבחון ולטפל בהתאם לממצאים
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייחום אצל כלבהמיכל23/07/2012
ביומיים האחרונים זיווגנו בין כלבים - הזכר שלנו עם נקבה שדיממה מזה שלושה ימים (היום היום החמישי)- במשך כל יום. כל יום היא היתה יוזמת ונותנת לזכר לעלות עליה (למרות שהיא עדיין מדממת). אני יודעת שהזמן שהיא יכולה להכנס להריון הוא מהיום ה - 9 ועד ה- 11 ואולם בעלי הנקבה אומרים שהמחזור שלה קצר (3-5 ימים) ובפעם הקודמת שהיא הייתה ביחום והגענו ביום ה-10-11 היא סרבה לתת לזכר לעלות עליה. כעת היא ביום החמישי למחזור והיא משתפת איתו פעולה. כל יום במשך שעה - שעתיים הם לא מפסיקים מהפעילות. האם יש סיכוי לגורים או שאנחנו נותנים להם "לעבוד" בימים הלא נכונים? האם יש מקרים אצל הכלבים (כמו אצל אנשים) שהימים הפוריים הם לא על פי הספר? האם ניתן להסתמך על כך שהנקבה משתפת פעולה עם הזכר, שהיא בזמן הפוריות? אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייחום אצל כלבה - תגובה
ד''ר סמדר טל24/07/2012מיכל שלום רב,
לכל כלבה יש מחזור ייחום מעט שונה ולכן לשאלתך כן ייתכן וימיה הפוריים של הכלבה הספציפית הן לא לפי הספר. על מנת לתזמן את מועד ההרבעה באפן אופטימאלי יש לזהות את זמן הביוץ. זיהוי זמן ביוץ נעשה ע"י מעקבי רמת פרוגסטרון ומשטח ואגינאלי שמאפר לאפיין את מופע התאים. זמן ההרבעה האידיאלי הוא 4 ימים לאחר הביוץ (כשבמשטח רואים מעל 80% תאים מקורננים ורמת הפרוגסטרון במגמת עלייה והרמה קפצה לערך הגבוה מ- 4).
כיוון שלא נעשה מעקב אחר מחזור הייחום של הכלבה קשה להעריך את מועד הביוץ. לרוב הביוץ מתרחש כ-12 יום לאחר תחילת דימום והכלבה תקבל את הזכר יומיים לפני הביוץ אך יש לזכור שמדובר בממוצע ולא בהכרח נכון לכל כלבה.
חשוב לזכור שחוסר הצלחה יכול לנבוע מבעיה בנקבה, בזכר או בתזמון ההרבעה...
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים לכלבשני23/07/2012
שלום
ברצוני לשאול האם משחת שיניים לכלבים VIRBAC היא משחה אנזימתית?
(הבנתי שהאנזימתית עדיפה על אחרות)
אשמח לתשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים לכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל24/07/2012שני שלום,
איני מכירה את כל המשחות שיניים לכלבים בשוק , תוכלי להסתכל במרכיבי המשחה בכדי לדעת אם VIRBAC מכילה אנזימי פירוק. המשחה שאני יודעת שמכילה קומפלקס אנזימים היא OROZYME. חשוב לדעת שיש לצחצח עם משחת שיניים רכה ( מיועדת לכלבים או לתינוקות) ועל מנת להגיע לאפקט יש לצחצח 4-7 פעמים בשבוע. במידה והכלב אינו רגיל לצחצוח מומלץ לקשר את הפעולה עם תגמול חיובי (צ'ופר ) ותחילה להשתמש באצבע. לאחר שהתרגל לפעלות זו ניתן לעבור למברשת ולעלות את משך זמן הצחצוח עד זמן הדרוש כך שכל השיניים ( במיוחד הטוחנות האחוריות) באות במגע עם המשחה בכל שטחח המגע שלהן ( כלפי חוץ, פנים ולמטה/מעלה) .
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סופרלוריןגל22/07/2012
שמעתי שיש בארץ מחסור בסופרלורין, איך אפשר להשיג, האם חומר זה מגיע בזרעקה או סוג של שתל הורמונלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופרלורין - תגובה
ד''ר סמדר טל12/08/2012גל שלום,
למי מיועד הטיפול ומה מטרתו?
סופרלורין הינו אנאלוג סינטטי ל-GnRH אשר מביא לדיכוי הציר ההורמונאלי ולכן לירידה ברמת טסטוסטרון. הוא ניתן תת עורי והשפעתו נמשכת כחצי שנה בלבד. הוא ניתן ע"י וטרינר בלבד ולכן יש לגשת לוטרינר מטפל להמשך בירורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה בכף רגלשני21/07/2012
היי, שמתי לב שלכלבה שלי יש כוויה קטנה בכף הרגל. הכוויה נראית ורודה ונפוחה. רציתי לדעת אם יש איזושהי משחה שאני יכולה למרוח לה. היא דורכת על הרגל באופן רגיל כך שלא נראה לי שבינתיים צריך לערב וטרינר. יש לי כל מיני משחות נגד כוויות בבית. מה הכי מומלץ והאם צריך לחבוש את המקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה בכף רגל - תגובה
ד''ר סמדר טל22/07/2012קרן שלום,
האם עור הכרית התקלף? האם יש דימום?
פציעות באזורי כף הרגל בעייתים בשל התנועה המתמדת (הליכה על האזור) והחשיפה הגבוהה לגורמים זיהומיים המונעת החלמה תקינה ומהירה של העור. במידה והעור פגוע הסיכויי להחלמה נמוכים וכן מריחת משחה בלבד לא תועיל כיוון שזו תרד מיד עם הדריכה על הרגל. יש להמנע מחבישה עמאית של הרגל שכן חבישה לא נכונה עלולה להוביל לפצעי לחץ ולפגיעה באספקת הדם התקינה לאזור (כשהחבישה הושמה בלחץ גבוה מידי). לכן במידה וישנה פציעה שאינה מחלימה מומלץ לגשת לוטרינר מטפל להערכה והתאמת הטיפול למצב.
בנוסף מומלץ להמנע מטיולים בשעות החמות והקפדה על הליכה בצל.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרכים של כלבדנית21/07/2012
שלום,
אני מגדלת שני כלבים קטנים ומעורבים, אחד בן שלוש והשניה בת שנה וחצי.
שאלתי היא כמה פעמים ביום צריכים כלבים בגיל הזה לעשות קקי?
וכמה פעמים ביום אני צריכה לטייל איתם?
מאוד קשה לי לטייל איתם שלוש פעמים ביום, האם זה בסדר לטייל איתם רק פעמיים ואם כן אז באיזה שעות ממולץ לצאת איתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרכים של כלב - תגובה
ד''ר סמדר טל22/07/2012דנית שלום,
מומלץ לצאת עם כלבים בוגרים כל 8 שעות. מטרת הטיול היא לא רק עשיית צרכים ( תדירות מתן הצואה מושפעת מסוג המזון, ככל שהמזון איכותי יותר כך כמות הצואה יורדת, ומזמני הארוחות, כלבים שמקבלים שתי ארוחות ביום בשעות קבועות יהיו בעלי תדירות מתן הצואה נמוכה יותר בהשוואה לכלבים שאוכלים לאורך כל היום) אלא גם לשם הוצאת אנרגיה ושמירה על משקל ומסת שריר תקינה. לכן לא מומלץ לרדת לשני טיולים ביום אך אחד משלושת הטיולים יכול להיות קצר, לעשיית צרכים בלבד (חשוב לדעת כי זכרים נותנים שתן בכמות קטנה, הרבה פעמים לעומת נקבות שלרוב נותנות הרבה שתן בפעם אחת) ואילו אחד מהטיולים ארוך יותר ( מומלץ בשעות ערב או בוקר מוקדמות בכדי להמנע מעומסי החום).
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בכרית כף הרגל של הכלבהדניאל21/07/2012
שלום רב,
לאחרונה בעקבות החום על המדרכה לכלבה שלי החלו להופיע סדקים בכריות של כף הרגל, היא הפכה למאוד מחוספסת וסדוקה. מעבר לכך שאפסיק ללכת איתה בשעות החום לטיולים איזה משחה אפשר למרוח לה על מנת לרפא את הכרית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בכרית כף הרגל של הכלבה - תגובה
ד''ר סמדר טל22/07/2012דניאל שלום,
האם עור הכרית התקלף? האם יש דימום?
פציעות באזורי כף הרגל בעייתים בשל התנועה המתמדת (הליכה על האזור) והחשיפה הגבוהה לגורמים זיהומיים המונעת החלמה תקינה ומהירה של העור. במידה והעור פגוע הסיכויי להחלמה נמוכים וכן מריחת משחה בלבד לא תועיל כיוון שזו תרד מיד עם הדריכה על הרגל. יש להמנע מחבישה עמאית של הרגל שכן חבישה לא נכונה עלולה להוביל לפצעי לחץ ולפגיעה באספקת הדם התקינה לאזור (כשהחבישה הושמה בלחץ גבוה מידי). לכן במידה וישנה פציעה שאינה מחלימה מומלץ לגשת לוטרינר מטפל להערכה והתאמת הטיפול למצב.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול רחובנדב20/07/2012
שלום
הבאתי למרפאה וטרינרית חתול רחוב עיוור למחצה שלא
יכולתי לסבול לראות אותו ככה.... ואז הסתבר שבכלל
הוא סובל מאי ספיקת כליות ... הוא באמת היה נראה חלש
ואפטי... בקיצור לצערי הרדימו אותו ואני מרגיש מבועס.
האם באמת אין מה לעשות במקרה של בעיה כזאת של חתולי רחוב
האם זאת מחלה שמתים ממנה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול רחוב - תגובה
ד''ר סמדר טל22/07/2012נועם שלום,
ראשית, כל הכבוד על הטיפול המסור בחתול רחוב!
בן כמה היה החתול? האם היה מבוגר?
מבלי להכנס לדרכי האבחון שנעשו על מנת לקבוע אי ספיקת כליות בחתול, מחלה זו דורשת טיפול אינטנסיבי ( אשפוז עם טיפול לוריד) על מנת לנטרל מרכיב אקוטי ולאחר מכן טיפול לכל החיים שמטרתו במניעת המשך הדרדרות של המחלה ( שכן לא ניתן לתקן את החלק שכבר לא מתפקד). זוהי בהחלט מחלה שמתים ממנה לרוב על רקע אנורקסיה שכן במחלות כליה יש בחילות וחוסר תאבון ולכן החיה מרעיבה את עמצה למוות. למחלת כליה ישנן השלכות רבות נוספות, בין היתר: כיבים במערכת העיכול, הקאות ושלשולים, אנמיה, התייבשות, בצקות ( עקב אובדן חלבון), דימומים, יתר לחץ דם ושינויים התנהגותיים עד קומה עקב הצטברות רעלים בדם (רעלים שאמורים להתפנות בשתן). לכן מחלת כליה דורשת תחזוקה מאוד גבוהה שקשה ליישום בחתולי רחוב...
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
נדב22/07/2012תודה על התשובה
החתול לא היה מבוגר. אני לא יודע מה המדיניות של מרפאות
לגביי חתולי רחוב. ברור שכשהבאתי אותו קיוויתי שהוא יוכל
להשתקם. הוטרינר אמר לי שעשו לו בדיקת דם שגילתה את
אי ספיקה בכליות והוא הסביר לי שתוך פרק זמן המסכן
ממילא היה מוצא לו פינה ונפרד מהעולם. אולי אני אתנחם שמנעתי
ממנו סבל מיותר. הוא היה נראה פשוט חולה ומלוכלך עם עין
אחת מנוטרלת ובשניה דלקת חריפה , בלי שיניים ואפילו חוש
הריח שלו לא איפשר לו לרחרח את דרכו לאוכל שנתתי לו.
הוטרינר הסביר לי שבגלל שהוא לא מסורס אז הוא כאילו שורד
אבל כפי שתיארת את מהלך המחלה אני יכול להבין שאי אפשר להחזיק אותו בחיים.
ניסיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שקים פגי תוקףשני19/07/2012
חבר שלי נתן לי 5 שקים של פרופלן לחתול בחינם אבל הוא אמר שהם פגי תוקף בסוף החודש הזה. כששאלתי אותו למה הוא נותן לי אותם אם נגמר להם התוקף אז הוא אמר שהמנהל שלו (הוא עובד בחנות חיות) אמר לו שהתאריך שכתוב על האריזה אמור להיות טוב גם חצי שנה אחרי. זה נכון?? בעקרון אני רוצה לתת אותו לחתולי רחוב רק חשוב לי לדעת לפני שאני נותנת להם שאפשר באמת להשתמש בהם חצי שנה אחרי התאריך האחרון שרשום על האריזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על שקים פגי תוקף - תגובה
ד''ר סמדר טל19/07/2012שלום קרן.
ראשית כל הכבוד על המאמץ.
באופן כללי כמובן שמומלץ להאכיל בעלי חיים במזון טרי. אבל אם השקים שלמים לחלוטין וסגורים היטב, אין בהם זבובים/תולעים/חרקים אחרים, אין בהם עובש והמזון בהם אינו מריח מעופש, אין מניעה להשתמש בהם.
בהצלחה, ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב מנסה להקיא..מיטל18/07/2012
שלום
יש לי כלב זכר, מעורב בין גולדן לרוטוילר, כבן שנתיים (לפי מיטב ידעתי, כי אימצתי אותו לפני שנה)
פעם בכמה זמן הכלב מקבל מין התקף שדומה לחנק.
לא יודעת איך לתאר את זה אבל זה כמו גאג, כאילו בא לו להקיא והוא מוציא לשון בצורה תקיפה, הוא גם נלחץ מהעניין ואני מנסה להרגיע אותו.
המצב הזה נעלם אחרי כמה דקות, זה רק נדמה שהוא רוצה להקיא, לא יצא מצב שהוא הקיא מהתקף כזה
צירפתי וידאו כדי להמחיש את המצב
אשמח לדעת מה יש לו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלב מנסה להקיא.. - תגובה
ד''ר סמדר טל19/07/2012שלום מיטל,
מתי החלו ההתקפים הללו? כל כמה זמן הם מתרחשים? האם הכלב מציג סימנים נוספים מלבד זאת (תוך כדי ההתקף או בזמנים אחרים)? האם הוא מחוסן ומתולע באופן סדיר ומקבל טיפול מונע לתולעת הפארק (כל חודשיים לפחות)? האם הוא מחוסן נגד שעלת? האם ההתקפים מתרחשים אחרי פעילות מסויימת או אחרי שמושכים לו ברצועה?
הגאג שאת מתארת נובע מגירוי של הקנה או הושט בין אם חיצוני- למשל עקב משיכה בקולר או פנימי למשל עקב גוף זר, דלקת, שעלת, תולעים (גם תולעת הפארק), הצטברות של מוקוס (למשל עקב חוסר תפקוד/תפקוד לקוי של הלארינקס - ה"שער" המפריד בין הקנה לושט או עקב עצבוב לקוי). מומלץ לפנות אל הוטרינר המטפל ע"מ לבדוק את הסיבה ולשלול את הגורמים השונים.
בכל מקרה, בינתיים מומלץ לעבור לרצועת חזה ולא לקולר המונח על הצוואר.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה מבוגרתרותם18/07/2012
שלום.
יש לי כלבת לברדור מבוגרת שסובלת מכאבי שרירים, היינו איתה בוטרינר והוא המליץ לנו על כדורים, אך הכדורים נגמרו, איזה כדורים אפשר לתת לה על מנת להקל עליה במשך הימים?
נתנו לה פעם אחת אדוויל והבנתי שזה רעיל לכלבים, השאלה שלי אם פעם אחת יכולה לגרום לנזק? (כמובן שלא נמשיך לתת לה עוד )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה מבוגרת - תגובה
ד''ר סמדר טל19/07/2012שלום רותם!
ראשית עליי להבהיר כי אדוויל אכן רעיל לכלבים! ובהחלט יכול לגרום לנזק, תלוי במינון (ובמיוחד בכלבים מבוגרים ובמיוחד אם יש מחלות נוספות כגון מחלות כליה או כבד). כמה כדורים הכלבה קיבלה? מה ריכוז הכדורים? האם הם ניתנו בשעתיים האחרונות? אם כן המלצתי היא לגשת לוטרינר באופן מיידי ע"מ לגרום להקאה שלהם. דרכים נוספות שניתן לנסות בבית ע"מ לגרום לכלבה להקיא הן 1) לתת לכלבה לשתות כף של מי חמצן 3% לכל 10 ק"ג משקל גוף (יש לשים לב! רק3% ולא 9% או כל ריכוז אחר!!) אופציה אחרת היא לערבב 3 כפיות של זרעי חרדל טחונים בכוס מים פושרים ולתת כוס שלמה. אופציה שלישית לערבב 3-5 כפיות מלח בכוס מים פושרים ולתת כוס שלמה. (אך אופציות אלה עובדות בצורה פחות יעילה מאשר מתן תרופה הגורמת להקאה אצל וטרינר)
בנוסף מומלץ כי הכלבה תבדק ע"י וטרינר ע"מ לשלול הרעלה ותקבל טיפול מונע ותרופות להגנה על הקיבה ומערכת העיכול.
באופן כללי ישנם מספר אופציות למשככי כאבים, אך רובם מסוג NSAID ומכיוון שקיבלה אדוויל לא מומלץ כי תקבל אף אחד מהם בימים הקרובים (יש לחכות כ- 5-7 ימים).
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)