מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאנשי הקהילה- זוג שמחפש חתולאלכס23/10/2012
שלום, אנחנו זוג בעל ניסיון רב בגידול בעלי חיים שונים, לאחרונה עברנו דירה והבאנו ילדה נהדרת לעולם, כעת, כשלמדנו להסתדר עם הדירה והילדה, אנחנו מחפשים נואשות חתול שיארח לי חברה בזמן שבעלי בעבודה.
אני חייבת לציין שבכל מקרה אחר, הייתי מאמצת את אחד מחתולי הרחוב, אבל עכשיו יש לי ילדה שאני דואגת לה ואני לא יכולה לקחת חתול מבלי לדעת בוודאות שלא נדבק בתולעים או דברים מסוכנים אחרים כמו כלבת שעלולים לסכן את בתי.
ראיתי פה אנשים שהתייעצו בנוגע לגורים שנולדו אצלם ולכן אני פונה לאותם האנשים, אם יש לכם גורים שנולדו לחתולה שלכם וגרו בתוך בית או לחלופין, קיבלו כבר חיסונים, או מישהו שרוצה למסור חתול בריא ומחוסן, אין לנו בעיה כספית, ואנחנו מדברים על טווח גילאים רצוי בין 4 חודשים לשנה-שנה וקצת, אין לנו עדיפות לצבע, רצוי מאזור הדרום (תהיה לנו בעיה להגיע למרכז והצפון) ושהחתול יהיה חברותי- זה הכל.
אם מישהו יכול לעזור לנו למצוא חבר לחיים אז אנא הגיבו להודעתי ונמצא דרך ליצור קשר, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כלב זקן וצרכים בארגז חולג'נט גלנטי23/10/2012
שלום
יש לי כלב זקן בן 17 שכבר אינו יכול להיתאפק עד לשעת הערב ועושה צרכים בבית . יש צורך להוריד אותו פעם נוספת בצהריים למטה .
הבעיה היא שהוא לא יכול כבר לרדת ולעלות לבד במדרגות , אלא רק עם נושאים אותו על הידיים ובמשך היום הוא לבד או עם אימא שלי והיא לא יכולה להרים אותו ולהוריד במדרגות .
אין אף אחד אחר שיכול או רוצה להוריד אותו מאחר וצריך להרים אותו במדרגות .
השאלה שלי היא האם אפשרי ל"חנך" כלב לעשות צרכים בארז חול ?
תודה
ג'נט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב זקן וצרכים בארגז חול - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי23/10/2012שלום ג'נט,
ראשית חשוב לציין כי עשיית צרכים בבית ובשעות "לא רגילות" יכולה לנבוע מסיבות רבות ושונות (כגון דלקת בדרכי השתן, בעיות כבד, כליה, מחלות הורמונליות, בעיות בפרוסטטה, נגיעות בתולעי מעי, בעיות עצביות ועוד). האם כלבך מסורס? האם הוא מרגיש טוב למעט אפיזודות מתן צרכים בבית? האם הוא שולט במתן הצואה (נכנס לתנוחה לפני יציאת הצואה)? האם הצואה תקינה במראה,בצבע ובמרקם? כמה פעמים ביום הוא נותן שתן/מבקש לצאת? האם הוא שולט במתן השתן או שמא מטפטף? כמה שתן הוא נותן בכל פעם? האם הוא שותה הרבה?
המלצתי היא לגשת עם כלבך לוטרינר לבדיקה כללית ע"מ לשלול מחלת רקע וגורמים שונים היכולים להביא לתסמינים שאת רואה.
בנוגע לשאלתך - ניתן להחלט להרגיל כלבים לתת צרכים באזור מוגדר בבית אותו ניתן לרפד באדמה/חול/עיתונים/חיתולים חד פעמיים וכד' - בהתאם להעדפת הכלב. ארגז חול של חתולים פחות מתאים בשל גודלו וצורתו, אם כי ישנם כלבים קטנים שהצליחו להתרגל גם לזה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאללה בבקשה?אמנון מודאגג22/10/2012
יש לי חתול בריא בגיל שנתיים וכול שנה החתול מקבל חיסון רציתי לדעת אם זה מספיק או שצריך בנוסף לחיסון גם פעם בשנה לעשות לחתול בדיקת דם תודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאללה בבקשה? - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי23/10/2012שלום אמנון,
ההמלצה בארץ היא לחסן חתולים פעם בשנה בחיסון מרובע כנגד 3 נגיפים וחיידק אחד הגורמים למחלות מדבקות של חתולים (נגיף הפרוו הגורם לחתלתלת, נגיף ההרפס הגורם לריינוטרכאיטיס נגיף הקאליצי הגורם לכיבים ודלקות בחלל הפה והאף וחיידק הכלמידיה הגורם למחלות דרכי נשימה ועיניים בד"כ בשילוב עם נגיף ההרפס והקאליצי), ולטפל טיפול מונע נגד תולעי מעיים פעם בחצי שנה. כיוון שחתולך בוגר צעיר, אם הוא מרגיש טוב, אוכל כרגיל, נותן צרכים תקינים כרגיל, מתנהג כרגיל וכו' אין צורך לבצע בדיקת דם באופן שגרתי. בעת מתן החיסון/טיפול מונע הוטרינר יבדוק את חתולך בדיקה פיסיקלית כללית ויתכן וישאל אותך מספר שאלות בנוגע לשגרת חייו והרגשתו הכללית. במידה וימצאו ממצאים חריגים בעת הבדיקה, ימליץ הוטרינר על המשך איבחון בהתאם לממצאים (בין אם בדיקות דם, אולטרא-סאונד, רנטגן וכד').
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקת אדם בקמפילובקטר על ידי תוכישי21/10/2012
מאחר ונדבקתי בחיידק קמפילובקטר פעמיים בפרק זמן של חודש אני חושד שאולי הגורם להדבקה הוא התוכי שלי מסוג ז'אקו. האם זה הגיוני? אם כן איך אפשר לבדוק או לטפל בתוכי כדי למנוע הדבקה נוספת שלי או של שאר בני הבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקת אדם בקמפילובקטר על ידי תוכי - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי23/10/2012שלום שי,
קמפילובקטר הוא אכן חיידק זואונוטי (כלומר חיידק שיכול לעבור מבעלי חיים לאדם ולגרום למחלה). הוא יושב ומתרבה במעי של בעלי החיים, בד"כ בעופות וציפורים (וגם תוכים ביניהם) וההדבקה לאדם ולבעלי חיים אחרים נעשית ע"י אכילת מזון נגוע בצואת העוף או שתיית מים מזוהמים. עופות וציפורים לא תמיד מראים סימנים קליניים של המחלה, אך אם כן היא יכולה להיות קטלנית.
אם אתה חושד כי התוכי הוא מקור ההדבקה ראשית הייתי ממליצה לנקוט באמצעי זהירות למניעת הדבקה: לרחוץ היטב ידיים במים וסבון לאחר כל מגע ומשחק איתו ועם כלי האוכל והכלוב שלו, לוודא כי הכלוב רחוק ממזון וכלי אוכל ומים. שנית מומלץ לגשת עם התוכי לוטרינר המתמחה בציפורים/חיות אקזוטיות ע"מ לבדוק אותו ולקחת תרבית.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןאנסטסיה21/10/2012
שלום,
יש לי גורת לברדור מעורבת בת 13 שבועות, היא קיבלה כבר 2 חיסוני משושה (האחרון לפני 8 ימים). האם מותר ללכת איתה לגינות כלבים או שעדיף לחכות למשושה השלישי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי24/10/2012שלום אנסטסיה,
ההמלצה היא לחכות עד לפחות שבועיים לאחר החיסון השלישי, ובגזעים מסויימים (כגון רועה-גרמני, דוברמן, רוטווילר ועוד) שהינם רגישים יותר אפילו עד שבועיים לאחר חיסון רביעי. וזאת ע"מ להוריד את הסיכון של הגור להדבק באחת ממחלות הגורים שעלולות להיות מסכנות חיים.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לבולדוג צרפתילי21/10/2012
שלום,
יש לי כלב מהמם בן שנה מסוג בולדוג צרפתי.
החמודי רגיש לעוף (סימנים אדומים בכפות הרגליים ומסביב לפה) ולכן אוכל
מכבש או סלמון.
בתקופה האחרונה הוא נהנה מסלמון של חברת פרופלאן אבל יכול להיות
שהאוכל גורם לו לנשירה איומה ולכן צריכים להחליף..
בעבר כבר ניסינו נוטרה צוייס וביל ג'ק אבל הם לא היו לטעמו.
אשמח להמלצה על חברת מזון אחרת
חשוב שהמזון יהיה על בסיס דגים.
תודה רבה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לבולדוג צרפתי - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי23/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל לבולדוג צרפתי - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי24/10/2012שלום לי,
מתי החלה הנשירה של הכלב? האם בנוסף לנשירה ישנם סימנים נוספים? (סימני עור נוספים וסימנים סיסטמיים כגון הקאות/שלשולים וכד') האם הוא מתגרד? האם נעשה תהליך אבחוני לרגישות למזון (אלרגיה לעוף)? האם מופיעות קרחות עקב הנשירה או שהפרווה מלאה וצפופה? האם צבע הפרווה השתנה? האם הפרווה נעימה למגע ומבריקה למראה או שמא שומנית/אטומה/מרגישה כ"קש"? האם אתם רוחצים את הכלב? אם כן באיזו תדירות ועם אילו תכשירים?
ישנם גורמים רבים מאוד לנשירה מוגברת אצל כלבים, חלקם תהליכים פיסיולוגיים נורמליים לחלוטין ואחרים יכולים להעיד על בעיה. גורים מחליפים פרווה מפרווה גורית לפרוות בוגר, כלבים בוגרים מחליפים פרווה בחילופי עונות - אלו הם שני מצבים נורמליים בהם אנו יכולים לראות נשירה מוגברת אך ללא כל סימן אחר. גורמים נוספים שיכולים לגרום לנשירה הם תת תזונה או הזנה במזון מאיכות ירודה, אלרגיות (לפרעושים, למזון או לגורם אחר באוויר), דלקור עור זיהומיות/פטריתיות, מחלות הורמונליות שונות (של בלוטת התריס, יותרת האדרנל ועוד), מחלות אוטואימוניות, ניאופלזיות ועוד.
באופן כללי, אם הכלב ניזון במזון איכותי ומאוזן מחברה טובה (למשל סיינס-דיאט, יוקנובה, רויאל-קאנין, פרופלאן), הדבר לא אמור לגרום לנשירת השיער ויש לחפש את הגורם לכך. המלצתי היא לוודא ראשית שנשירת השיער היא אכן מוגזמת ולא כחלק ממצב נורמלי ואם אכן כך, לבצע אבחון מלא למציאת מקור הנשירה.
לשאלתך - לכל החברות שציינתי קודם יש מזונות על בסיס דגים. חלקם מזונות רפואיים וניתןלהשיגם במרפאות וטרינריות.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אלרגיה לעוף כשהיא כותבת שהכלב א
אריק25/10/2012אוכל פרו פלאן סלמון ?!
באמת לכלבים שרגישים לעוף נותנים סלמון אבל היא אומרת שמלכתחילה הכלב אוןכל סלמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזקת את דברי הדוקטור, לפני שמחליפי
יעלה24/10/2012מזון לכלב, צריך לבדוק אם האוכל הוא הגורם לנשירה או לבעיה. לא שמעתי עדין על מקרה בו הפרו פלאן גרם לנשירת שיער, ישנם עוד גורמים אחרים וישנה גם כמות שיער שנושרת באופן טבעי ולא מצביעה על בעיה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה עם הכלב שליחיים19/10/2012
שלום יש לי כלב בן 8 חודשים מסוג לברדור רטריבר גזעי.
לאחר שהוא שותה מים רטוב מסביב לפה שלו ויש לו רוק לבן כזה , זה כלבת ??? הוא לא תוקף , או נושך והרוק הזה נהייה לו מסביב לפה רק כאשר הוא שותה. בכללי הפה שלו יבש , ויש לי עוד שאלה סתם כדי לדעת מהם התסמינים וכיצד נראה כלב חולה כלבת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה עם הכלב שלי - תגובה
ד''ר סמדר טל21/10/2012חיים שלום,
מה גיל הכלב? האם הכלב מרייר? או האם פשוט מים נאספים לו באזור הפה לאחר השתייה? מה מצב השיניים של הכלב? האם יש שינויים באכילה, בצרכים או במצב רוח?
היכן אתה גר? האם הכלב מחוסן לכלבת? האם הכלב ננשך על ידי חיה שעלולה להדביקו בכלבת? האם יתכן והוא נחשף לרעל/ ריסוס?
ריור מוגבר , בהנחה שזה אכן ריור ולא מים שנאגרים באזור הפה לאחר השתייה, יכול לנבוע ממספר רב של גורמים החל מבעיה מקומית בפה, כבעית שיניים, גוף זר שנתקע ומציק בפה וכלה בגורם כללי כגון חשיפה לרעל, בחילה ממחלת כליה/ כבד/לבלב/ מערכת עיכול (במצבים אלו הכלב יהיה חסר תאבון). גם במחלת הכלבת יש סימני ריור אך הסבירות שכלב ללא היסטוריה מתאימה ( של נשיכה מחיה החשודה כחולה בכלבת) וללא סימנים נוספים של שינויי התנהגות ( תוקפנות או אפאטיה) היא נמוכה.
במידה ואתה חושב שאכן מדובר בריור מומלץ לגשת לווטרינר מטפל לבדיקה כללית הכוללת הערכה יסודית של הפה ומצבו הכללי של הכלב.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהאמנון מודאגג18/10/2012
יש לי חתול בין שנתיים ליפני שנה הוא קיבל את כול החיסונים הנידרשים כולל סירוס רציתי לדעת אם גם עכשיו אחרי שעברה שנה הוא צריך לקבל חיסון למרות שהוא חי בבית ולא יוצא לבחוץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
ד''ר סמדר טל21/10/2012איתי שלום,
האם החתול בא במגע עם חיות שיוצאות החוצה? האם ייתכן ותאמץ עוד חיות בעתיד? במידה והתשובה לאחת השאלות היא כן הסכנה להדבקה עדיין קיימת גם אם החתול לא יוצא החוצה.
במיוחד בחתולים תמיד יש את האפשרות של בריחה מהבית ולכן אני הייתי ממליצה לחסנו לפחות בגיל צעיר כיוון שהחיסון מגן מפני וירוסים וחיידק שיותר פוגעים בצעירים ומדוכאי חיסון. בנוסף רפואה וטרינרית ,כמו רפואה הומאנית, מתקדמת לכיוון רפואה מונעת ולכן חשוב שהחתול יבדק אחת לשנה (בדיקה שגרתית) על ידי וטרינר מטפל ( בדיקה שנעשית תמיד לפני מתן החיסון) בכדי לזהות סימנים מקדימים שעלולים להחשיד למחלה ולזהותם לפני שהמצב מחמיר.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים עקב שימוש באימורן פרדניזוןרפי18/10/2012
הכלבה שלי בת 16 וחולה באנמיה אימוליטית ומטופלת בפרדניזון ואימורן
בשנה האחרונה יש לה פצעים מוגלתיים באיזורים שונים
בטן אוזניים ראש גב לכל האורך
הבנתי מהרופא שזה בגלל התרופות
מבקש לדעת אם יש משהו שניתן לעשות
תודה רפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים עקב שימוש באימורן פרדניזון - תגובה
ד''ר סמדר טל24/10/2012רפי שלום,
האם ידוע הרקע לאנמיה המוליטית (זיהום/גידול/ע"ר תרופות/נזקי חימצון וכן הלאה)? האם הכלבה מטופלת באנטיביוטיקה? האם היא מראה סימנים של פגיעה במערכת העיכול כגון שלשולים והקאות?
הטיפול באנמיה המוליטית הינו טיפול מורכב והוא כולל טיפול נגד הגורם הספציפי במידה ונמצא, מתן תרופות שמטרתן בדיכוי מערכת החיסון שכן הרס כדוריות האדומות נעשה ע"י מערכת החיסון, תרופות שמטרתן בהגנה מפני תופעות הלוואי, אנטיביוטיקה ומעכבי קרישה כאספירין (שכן חלקי כדוריות הדם האדומות המצויות בדם עלולות להוביל לשפעול מערכת הקרישה ולהייוצרות קרישים בדם). מבלי להיכנס לבחירת התרופות לדיכוי החיסון הללו, בעת מתן טיפול אשר גורם לדיכוי מערכת החיסון (אימונוסופרסיבי) יש לתת כיסוי אנטיביוטי רחב למניעת זיהומים משניים. תופעות לוואי נוספות לתרופות הן פגיעה במערכת העיכול ודלקת לבלב לשם כך יש להוסיף מגני מערכת עיכול כגון פמוטידין ובמידה ויש סימנים כשלשול דמי, ירידה בתאבון ובחיוניות לגשת מיידית לוטרינר מטפל.
במידה והכלבה מראה פצעים מוגלתיים יש לגשת לוטרינר מטפל למתן כיסוי אנטיביוטי מספק.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים והקאותריטה18/10/2012
שלום!
יש לי כלב מסוג ארדל טרייר, בן 8 חודשים.
עד לפני כמספר שבועות הכלב אכל אוכל מסוג "נוטרה סאוס", לתדהמתנו מצאנו באוכל (היבש) תולעים, האוכל הוחלף לאריזה חדשה מאותו יצרן (אותו סוג אוכל) ובא נמצאו שוב חרקים. החלפנו שוב את האוכל ל"יוקונובה" ואז הכלב התחיל לשלשל, אנחנו לא יודעים אם השלשולים הם בעקבות האוכל החדש או כתגובה לתולעים ולחרקים.
אני רוצה לציין שהכלב התחיל לשלשל לאחר שנתנו לו את האוכל החדש מסוג ה"יוקונובה".
נכון להיום הוא התחיל להקיא,
אשמח לקבל חוות דעת מקצועית. האם להמשיך עם האוכל הנ"ל? במידה ולא לאיזה סוג אוכל לעבור, כמו כן אם אפשר לתת לכלב אורז שיעצור לו את השלשול.
תודה מראש ריטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים והקאות - תגובה
ד''ר סמדר טל21/10/2012ריטה שלום,
מה תדירות ההקאות והשלשולים ? האם הוא מקיא בזמן מסויים במהלך היום (לאחר פעילות, בבוקר, לפני/אחרי אוכל)? מה הוא מקיא? האם השלשול מימי ונפחי או צמיגי? האם הוא מתאפק או משלשל גם בבית? האם יש עדות לדם בשלשול ו/או בהקאה(עדות לצבע אדום או שחור)? האם ישנם סימנים נוספים כגון שינויים במצב רוח, תאבון ובכמות השתייה וההשתנה? האם החלפת המזון נעשתה בהדרגה? האם הכלב מתולע?
הקאות ושלשולים יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול וכלה בגורמים מחוץ למערכת העיכול. גורמים בתוך מערכת העיכול כוללים דלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי)או על רקע סטרילי (IBD), הרעלת מזון וחומרי הדברה, גוף זר, גידולים, שינויים במנח מערכת עיכול (היפוך קיבה, השתפלות מעי וכו'), אלרגיה למזון וכו' וגורמים מחוץ למערכת העיכול כוללים מחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות.
בשל ההיסטוריה שתיארת ייתכן והחלפת המזון ללא הדרגתיות היא מקור להקאות והשלשולים אך בשל חוסר מידע על מצבו הכללי ( תאבון, מצב רוח) וגילו הצעיר מומלץ לשלול גורמים אחרים במיוחד גורמים זיהומיים כמקור להקאות ושלשולים.
בנוסף הקאות ושלשולים יכולים להביא למצב של התייבשות עקב אובדן הנוזלים במיוחד בגורים והקאות עלולות להביא לפגיעה בוושט עקב חשיפתה לנוזל החומצי של הקיבה ולכן כיוון שההקאות והשלשולים נמשכים מספר ימים ום מומלץ לגשת לוטרינר מטפל בהקדם לבדיקה כללית והמשך בדיקות ספציפיות וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרקים באריזת מזון לכלביםאלמוג17/10/2012
לכלב שלי הייתה בעיה של דם בשתן .שנים הכלב היה אוכל בונזו .בתחילה הווטרינר נתן אנטיביוטיקה אשר לא שיפרה את המצב,לאחר בירור נוסף מצא הווטרינר שיש לכלב אבנים בשלפוחית השתן והחליט לשנות את האוכל ליורינארי של חברת קאנין . המזון הרפואי הזה אכן עזר ולאחר כ 3 חודשים של אכילת היורינארי הפסיק הדם בשתן.לאחר כ חצי שנה בערך הווטרינר המליץ לנו לשנות את המזון ל cd של חברת hills. קניתי את המזון הזה באריזה של 12 ק"ג,לאחר כ חודשיים וחצי או 3 חודשים נשארו באריזה כ 6 ק'ג הכלב התחיל התחיל לסרב לאכול את המזון הזה ולהפתעתי גיליתי שבתוך שק המזון ובמזון עצמו היו זחלים ופרפרים לא מזוהים ולא מוכרים.החזרתי את המזון לספק שממנו קניתי את המזון.הספק התקשר ליבואן וקבל אישור לתת לי שק חדש חלופי. בדקתי את השק החדש ולא היו בו חרקים.נתתי לכלב לאכול מהשק החדש הייתי מוציא כ 2 ק'ג כל פעם מהשק החדש ודואג מייד לסגור אותו עם הרוכסן המקורי שיש בשק על מנת שלא יכנסו שום מזיקים למינהם לאחר שמוש של 4 וחצי ק'ג שוב גיליתי שיש זחלים ופרפר בתוך השק החדש. פניתי שוב לספק ושוב הספק התקשר ליבואן . היבואן אישר לספק לזכות אותי בעלות השק אך אמר לי שבפעם הבאה הוא לא יזכה אותי כי הבעיה באיחסון אצלי.אני לא מסכים עם דעתו כי אני סוגר מייד את השק עם הרוכסן המקורי של השק ובעצם הבעייה היא אצל היבואן או הספק שמעתי גם מבעל חנות למזון באיזור מגוריי שיש תלונות של אנשים אחרים על זחלים במזון זה. האם יש מזון חליפי שיכול למנוע היווצרות אבנים בשלפוחית השתן של הכלב ומה עליי לעשות. אודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרקים באריזת מזון לכלבים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי23/10/2012אלמוג שלום,
בעת התעסקות עם שקי המזון חשוב להקפיד לשמור את השק במקום קריר ויבש, ללא גישה של חרקים ו/או מכרסמים העלולים לחדור לשק ולפגוע בשלמותו. כמו כן חשוב להקפיד על תאריך התפוגה של המזון.
מזון c/d הוא אכן המזון המתאים למניעת חזרתיות של אבני סטרווייט בשתן שכן הוא מכיל כמות נמוכה של חלבון מגנזיום ופוספט וגורם להחמצה קלה של השתן. ישנם מזונות מקבילים של חברת רויאל קאנין (medi-cal SO) וניתן למצוא מזונות דומים מבחינת ערכים תזונתיים של חברת פורינה ויוקנובה (פחות אידיאלי). יש להתייעץ עם הוטרינר שלך ע"מ להחליט על המזון המתאים ביותר.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום , נשך אותי חתול רחוב ,ניר16/10/2012
שלום ,
אשמח לקבל ייעוץ מרופא על מנת לדעת מה עלי לעשות ,
במהלך הפסקה בזמן עבודתי יצאתי לחצר למנוחה קלה, היה שם חתול בוגר הנראה לי דיי בריא ,
החתול לא מוכר אפשרי להגיד שמדובר בחתול רחוב ,
החתול התחיל לנסות להתקרב אליי לאט לאט ולבסוף אזר אומץ והתחיל להתחכך בי ,
לאחר זמן מה ליטפתי את החתול בעדינות ואז פיתום החתול נתן לי נשיכה באצבע של היד,
1 , ירד לי מעט מאוד דם באצבע של היד ,
2 ,שטפתי לאחר מספר דקות במים וסבון ,
3,הלכתי לרופא משפחה קיבלתי חיסון טטנוס וכדורים - AMOXLCLAV 875mg של טבע פעמים ביום חמישה ימים ,
4, הרופאה אמרה לי ללכת למשרד הבריאות ברחוב הארבע תל אביב ,וזאת להמשך טיפול רפואי ,
עד עכשיו הכל נראה לי בסדר !
עד שהגעתי למשרד הבריאות, הרופאה ראה את מקום הנשיכה ואמר לי ללא הסבר מפורט שהכל בסדר ושאני יכול ללכת לבית . פשוט ככה ללא שום חיסון, הרגשתי שהרופאה חסר סבלנות או סתם ביום לא ממש טוב .
בנוסף לכך הרפואה ציין שאין צורך בכלל בכדורים שקיבלתי מרופאת המשפחה ואמר אני הייתי מפסיק לקחת את הכדורים ,
עכשיו אני במצב שאיני יודע מה לעשות ,
1, למה לא קיבלתי חיסון נגד כלבת , האם רק טטנוס זה מספיק ? זה ממש מדיג אותי .
2, אני יכול להפסיק עם הכדורים ? אני ממש נגד כדורים וכימיקלים ,
3,בנוסף מה שמעניין למה קיבלתי חיסון טטנוס וכדורי אנטיביוטיקה מרופאת המשפחה בו זמנית ?
הרי כל העניין בחיסון שהגוף מתגבר על החיסון לבד , ואז הגוף לומד איך להתגבר על המחלה , ללא עזרה מאנטיביטיקה ,
אשמח מאוד לקבל מהנה ממכם ,
בכבוד רב !
ניר ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום , נשך אותי חתול רחוב , - תגובה
ד''ר סמדר טל17/10/2012ניר שלום,
היכן בארץ האירוע התרחש?
מתן חיסון הטטנוס לא סותר מתן אנטיביוטיקה שכן החיסון מכיל נוגדנים ( לעיתים חיסון מכיל וירוס/חיידק מוחלש ובמצב זה הגוף צריך לפתח נוגדנים לבד, גם כשזה המצב אנטיביוטיקה לא סותרת פעילות זו) שמטרתם לעזור בהתמודדות עם החיידק קלוסטרידיום טטני והאנטיביוטיקה מטרתה בהתמודדות עם זיהום חיידקי עקב הנשיכה בין היתר נגד החיידק הספציפי הזה. מבלי להיכנס להחלטת הרופא לטפל באנטיביוטיקה לא מומלץ להפסיק טיפול אנטיביוטי באמצע שכן זה עלול לגרום לעמידות בקרב חיידקים.
לגבי חיסון הכלבת במידה ואתה מודאג תפנה לרופא משפחה לקבלת חיסון...
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על המהנה ,
ניר20/10/2012אני חושב שפשוט אני הזמין בדיקות דם שגרתית, האמת יעבור עד אז יותר משבוע מיום הנשיכה,
עד כמה זה יעזור לדעת אם יש לי איזה חיידק בדם או איזה נגיף כלבת כזאת ...?
המון תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. רציתי לדעת האם יש קשרעדן16/10/2012
האם יש קשר בין נשימות מואצות לתולעים אצל חתולים?
כל הזמן תולעי "הסומסום" חוזרים וכל פעם כשאני רואה סימנים של תולעים,אני שם לב כי החתולה נושמת כ-60 עד70 נשימות בדקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. רציתי לדעת האם יש קשר - תגובה
ד''ר סמדר טל16/10/2012עדן שלום,
בת כמה החתולה והאם היא חיה בבית בלבד? האם יש סימנים נוספים כגון שיעול, הפרשות מהאף/עיניים? האם היא נושמת בכבדות עם מאמץ בטני , פה פתוח? מה מצבה הכללי של החתולה מבחינת פעילות, מצב רוח ותאבון?
נשימות מהירות הינו סימן בלתי ספציפי שיכול להעיד על הרבה מצבים כגון כאב מכל מקור שהוא, אנמיה, מחלה במערכת הנשימה (קומפלקס נשימתי בחתולים צעירים, אסטמה, זיהום, בצקת, גידול וכן הלאה), מחלה לבבית, מחלה בבית חזה (כנוזלים חופשיים) וכו'.
במידה ואת רואה תולעים שטוחות מומלץ לתלע את החתולה פעמיים בהפרש של 10 ימים. בנוסף כיוון שמקור תולעים שטוחות מפרעושים מומלץ ליישם טיפול מונע נגד פרעושים, ע"י אמפולה לחתולים, אחת לחודש.
מומלץ לקחת את החתולה לוטרינר מטפל לבדיקה כללית להערכת הגורם לנשימות המהירות ולקבלת טיפול נגד התולעים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסות המהירה
עדן16/10/2012החתולה אוכלת המון,שותה הרבה יחסית,כל היום רצה ומשחקת[בבית ובחוץ],בדרך כל שמחה,ועושה את הצרכים בחוץ. מדי פעם "מתגנב" לנו חתול הביתה. יש סיכוי שהיא בסטרס תמידי,עקב פלישתו של החתול הביתה,והיא מרגישה מאויימת ולא רגועה?
הסתכלתי עלייה וראיתי שכשהיא ישנה,הנשימה אוטומטית נרגעת.
שאלה נוספת-האם יש סוג של תחליף לאמפולות נגד פרעושים לחתולים? כשאני שם לה את האמפולה היא נאלמת ליום+ ומרגישה לא בנוח ובנוסף מראה סימנים של דיכאון עד שלושה ימים לאחר הטיפול. המליצו לי על קולר נגד פרעושים. האם את ממליצה על זה[כוטרינרית בכירה(:]?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב החתולה כל הזמן מגרגרת-כל הזמן
עדן16/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה - מקיאה ושותה המון מים.מנחם15/10/2012
שלום,
יש לי גורה בת חודשיים וחצי (ג'ק ראסל טרייר),
היא עברה חיסון ראשון לפני כחודש והכל היה בסדר,כעת עשינו לה חיסון שני והיא נהייתה יותר אגרסיבית,שותה המון מים וכשהוצאתי אותה לטיול היא הקיאה הרבה. האם זה נורמלי? הויטרינר אמר לנו שהיא תרגיש לא טוב יום-יומיים אז הסיפטומים הנ''ל נורמלים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי עצה שיכולה לעזור ,
ניר16/10/2012היי,
אני חושב שכדאי שתצייני את שם החיסון ..
לאחר בירור שם החיסון את יכולה לנשעות לקרוא על הסימפטומים קצת בויקיפדיה : )
המון בריאות לכלבה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב משלשל מקיא ולא אוכלרפי15/10/2012
סמדר שלום
שמי רפי ויש לי גור רועה גרמני בן שלושה חודשים מטופל ומפונק מאוד ..מאז שהוא אצל אני מקפיד להאכילו בזמן וכמובן לחסן אותו לפי הוראות הוטרינר הצמוד.
לפני יומיים נכנסתי לחדרו וראיתי שהוא שילשל והקיא המון.
ולמחרת הקיא ושילשל שוב במשך כל היום .. לקחתי אותו אתמול לוטרנר שהזריק לו אנטוביטיקה ופראפין בשל חשש לדלקת במעיים (לא היה לו חום) בלילה הוא המשיך לשלשל כנראה דם ולא אכל מאומה מאתמול בבוקר. היום חזרתי לוטרינר ושוב הזריק לו אנטיביטיקה ופראפין.. אני מאוד דואג לו מאחר שהוא ממשיך לרזות ולא לאכול ממש
כלום.. לשתות הוא שותה מעט ואני דואג להזריק לו מים .. כבר עברו יומיים והןא ממשיך לר4זות ולא לאכול האם זה טבעי למחלה .. או אולי שהוטרינר לא איבחן את המחלה האמיתית שלו .. אני פוחד שהוא ימות חלילה .. אשמח אם תעזרי לי בטיפ או בידע שלך
תודה מראש רפי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלב משלשל מקיא ולא אוכל - תגובה
ד''ר סמדר טל17/10/2012רפי שלום,
האם הכלב אוכל שטויות? האם הוא אוהב לפרק צעצועים ולאכול אותם? האם החלפת לו מזון לאחרונה? האם ישנה אפשרות של חשיפה לרעל כרעל עכברים או ריסוס עם זרחנים אורגנים? האם הוא נוטל תרופות כלשהן או אכל כדורים בבית?האם נעשו בדיקות דם או צילום/אולטראסאונד בטן? האם יש סימנים נוספים כשיעול והפרשות מהעיניים?
הקאות ושלשולים יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול כדלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע הרעלת מזון/זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי)או על רקע סטרילי (IBD), גוף זר, שינויים במנח מערכת עיכול (היפוך קיבה, השתפלות מעי וכו'), אלרגיה למזון וכו' ומגורמים מחוץ למערכת העיכול כמחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות.
בשל גילו הצעיר, ישנה סבירות גבוהה יותר כי מדובר בגורם בתוך מערכת העיכול ובגורים חשוב לשלול גורם זיהומי בעיקר זיהום וויראלי על רקע פרוו ודיסטמפר ובעיות במנח מערכת העיכול.
בנוסף חשוב לדעת כי הקאות ושלשולים יכולים להביא למצב של התייבשות עקב אובדן נוזלים ופגיעה בוושט עקב חשיפתה לנוזל החומצי של הקיבה. מופע של דם בצואה מעיד על סיבוך ועלול להביא לאנמיה. כל אלו יכולים להוביל לסיבוכים ולמצב מסכן חיים בעיקר בקרב גורים.
יש לגשת לוטרינר מטפל בדחיפות להמשך אבחון, בדיקות דם ואמצעי הדמייה (רנטגן או אולטראסאונד) בכדי לשלול מצבים מסכני חיים ובמידה ולא ניתן לטפל בבית יש לשקול אשפוז וטיפול בנוזלים, אנטיביוטיקה לוריד.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לתשובתך
רפי17/10/2012תודה מעומק הלב על תשובתך..
לגבי השאלות שלך הכלבל מיטב ידיעתי הוא לא אכל שטויות והוא לא מפרק צעצועים אנחנו השגחנו עליו כמה שניתן.. לגבי המזון הוא אכל רק רויאל קנין שלושה ארוחות ביום בהקפדה מלאה.. הוא לא נטל תרופות כלשהין ורק כדור נגד תולעים וחיסון משושה.. מיום ראשון בבוקר 06:45 היתה הארוחה האחרונה שלו ועד עכשיו הוא לא אוכל ממש כלום רק שותה או שאנחנו משקים אותו .. אנחנו חסרי אונים ודואגים אם ישאר בחיים הוא אפאתי ומשלשל דם פעם ביום.. מיום ראשון עד היום וטרינר רואה אותו ובהתחלה נתן לו אנטיביטיקה ופרמין בזריקות .. אתמול שהוא ראה שאין שיפור במצבו הוא החליף לאנטיביוטיקה מסוג "דוקסילין" כדור אחד ביום..
בבדיקת הסטטוסקופ הוטרינר לא שומע שום קולות מאיזור הקיבה והמעיים(מה הסיבה ?)
הוטרינר שלל חסימת מיעיים וכמו כן הוא טוען שלא צריך בדיקת דם ולא צילום רנטגן..
האם הוא צודק ? האם הכלב ישרוד למרות שלא אוכל מאומה?
אנחנו בחרדה גדולה לחייו ואשמח אם תעזרי לנו ...
תודה רפי והילדים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לתשובתך - תגובה
ד''ר סמדר טל21/10/2012רפי שלום,
במידה והכלב לא אוכל ועדיין משלשל ומקיא, במיוחד דם, הוא זקוק לטיפול אינטנסיבי באשפוז... עליו לקבל אנטיביוטיקה ונוזלים לוריד ואכן חשוב לבצע בדיקות דם להערכת כדוריות הדם האדומות( שלילת אנמיה), לבנות( כשנמוכות עולה החשד כי מדובר בווירוס פרוו),להערכת מצב הידרציה( מיובש), רמת חלבון ( שלעיתים יורדת בשלשולים והקאות ודורשת התערבות מיידית לתיקון), מאזן אלקטרוליטים שמופר בהקאות ושלשולים ודורש תיקון, שלילת גורמים כמחלת כליה או כבד( מחלות מולדות) כמקור לבעיה והערכת תפקוד כליה שרגישה להתייבשות ועלולה להיפגע משנית לכך.
יש להתייחס למצב ברצינות ולגשת מיידית אם לא לווטרינר הזה אז לאחר לקבלת טיפול
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)