מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתול פרסי בן 7 שקרס חלק גופו האחוריאיילת09/09/2012
היי דר,
יש לי חתול בן 7, פרסי גזעי, פרט למספר חסימות (כבר מתייחסת לזה כדבר שבשגרה אחרי 3 חתולים) בעברו ונטייתו להיות חרדתי הוא חתול בריא וחמוד.
לפני שבוע חלה התדרדרות בכל מה שקשור להחזקת פלג גופו האחורי באופן יציב, (נראה קצת כמו קריסת אגן אצל כלבי זאב) בהמשך החל לאבד את היכולת ללכת בלי שהרגליים האחוריות (בעיקר שמאל) יחליקו לצדדים וכעת לרוב הוא בשכיבה. אמנם הוא יכול לעמוד על רגליו האחוריות כשבכוונתו לטפס על ספה אך אינו יכול לעלות עליה ונופל.
*החתול אוכל, נותן צרכים בארגז ומחפש את קרבתנו.
*החתול עבר בדיקה נוירולוגית בסיסית, בדיקות דם (לא ספירה), צילום -הכול נראה לכאורה תקין.
האם עולה בדעתך מה יכולה להיות הבעיה? האם נתקלת במקרה דומה?
יכול להיות שהרקע לזה נפשי ולא פזיולוגי?
תודה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול פרסי בן 7 שקרס חלק גופו האחורי - תגובה
ד''ר סמדר טל17/09/2012איילת שלום,
מה החתול אוכל? האם ישנם סימנים נוספים כאובדן שליטה על הסוגרים? האם הקושי בהליכה מתבטא יותר בזמנים מסויימים כגון בין קימה להליכה? האם החתול קיבל טיפול מסויים?
צליעה יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים ואלו מחולקים לפי המרכיב הפגוע:
שריר,מפרק, ליגמנטים או עצם: מחלות שריר/עצם/מפרק שיכולות להוביל לצילעה כוללות תהליך דלקתי שיכול לנבוע מזיהום או מתהליך סטרילי, תהליך גידולי או טראומתי. בנוסף בעיות מפרקיות יכולות לנבוע מתהליך ניווני שמתקדם עם הגיל (DJD) ובעיות בעצמות יכולות להופיע עקב חסרים תזונתיים. אבחון של מחלות שריר, מעבר לסימנים קליניים שלרוב כוללים כאב וקשיון שריר במגע, לרוב יכלול בדיקת דם לזיהוי עלייה באנזימי שריר, ביפסיית שריר וEMG ,מכשיר הבוחן את תפקוד השריר. אבחון של בעיות במפרק ובעצם נעשה ע"י בדיקה אורטופדית יסודית, צילום רנטגן ודגימה של מוקד חשוד (כגון אספרציית מפרק, גידול חשוד).
עצבים: ישנן מחלות רבות שיכולות להביא לפגיעה עצבית החל מגורם מקומי כדלקת /גידול בחוט השדרה או בעצב וכלה בגורם סיסטמי כמחלת הסכרת או חוסר איזון במלחים בדם. בכדי לאבחן בעייה עצבית יש לזהות חסרים נוירולוגים בבדיקה נוירולוגית מקיפה. לאחר זיהוי חסר עצבי תהליך אבחוני לרוב יכלול דגימת נוזל חוט שדרה וCT.
צליעה וקריסה על רגליים אחוריות לא יכולות לנבוע מבעיה נפשית.
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לשלילת כל הגורמים שפורטו וקבלת טיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול עושה צרכים בכל הביתרותם09/09/2012
היי, יש לי חתול כבן שלוש. חתול שקט עדין ומקסים לפני מס חודשים התחילו לו כאבים בתן צואה מה שגרם לו ליילל בכל הבית ולגרד את הטוסיק בכל הבית.. היה בביקור אצל הויטרינר שלאחר בדיקבה אמר שזה כנראה דלקת במעיים. החתול קיבל אנטיביוטיקה וזה השתפר לכמה שבועות אך אותו סימפטום חזר שוב הוא יילל המון כל פעם במתן צואה ורץ בכל הבית בבהלה, ופיזר ריחות נוראיים בכל הבית.
חזרנו שוב לויטרינר שטישטש אותו ורוקן לו את הבלוטות האנליות, אמר שיש לו שם דלקת ונתן לו אנטיביוטיקה מאוד יקרה בזריקה שאמורה לעשות פעולה של שבועיים. החתול היה בטראומה רציצית אחרי הביקור אצל הויטרינר נאוד מפוחד וכל הזמן ברח אפילו שהתקרבנו אליו. והוא התחיל לעשות צרכים בכל מקום בבית (רק צואה , שתן הוא עושה בארגז)
כל פעם שהוא נכנס לארגז נראה כאילו הוא נבהל והוא רץ בכל הבית.. ההרגשה כאילו הוא ממש מתאפק ורק כשאין ברירה עושה את צרכיו.
לקחונו אותו לביקור חוזר אצל הויטרינר ו, בגלל הטראומה של החתול היה מאוד קשה להכניס אותו לארגז נשיאה הוא היה ממש מבוהל ונלחם שלא להכנס אליו.
הרופא שוב טישטש אותו הכניס לו אצבעות שוב לבדוק את הבלוטת האנליות ואמר שהוא לא רואה שום בעיה. שהבלוטות מרוקנות והוא לא מבין למה זה ממשיך לקרות שאולי עדיין המקום רגיש וזה יעבור.
מאז עברו עוד 10 ימים החתול עדיין מטיל צואה בכל מקום בבית, לא נראה כי הוא סובל או מילל פשוט נכנס לארגז קופץ מבהלה, ובלילה או כשאני לא בבית עושה את צרכיו בכל מיני פינות
מה עלי לעשות? אני כבר לא יודעת אם הבעיה היא התנהגותית או רפואית האם לקחת אותו לעוד ויטרינר ליעוץ נוסף? או לקרוא למישהו שמטפל בבעיות התנהגות? חשוב לי לציין שהחתול לא עבר שום צילום אלא רק בדיקה רקטלית
אשמח לקבל כל עצה תודה רבה
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפי וטרינר!!
סון09/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתול עושה צרכים בכל הבית - תגובה
ד''ר סמדר טל18/09/2012רותם שלום,
איך צואת החתול? האם יש שינוי בצבע, מרקם (קשה/רך מידי) או תדירות מתן הצואה? האם הצואה יוצאת בקלות או לאחר מאמץ? כמה פעמים ביום הוא נותן צואה? האם יש פציעה חיצונית של אזור פי הטבעת? האם יש שליטה על מתן הצואה? האם אופן מתן השתן תקין? האם החתול מתולע? מה החתול אוכל? האם הוא שותה כרגיל?האם יש סימנים נוספים כירידה בתאבון ובמשקל, הקאות וכו'? האם החתול משחק ואוכל חוטים או צעצועים? האם הוא סובל מבעיית hair balls? האם יש טראומה כנפילה או תאונת דרכים בהיסטוריית החתול?
לא סביר כי מתן צואה בלבד מחוץ לארגז הינה על רקע התנהגותי (לעומת מתן שתן שכן מאפיין בעיות התנהגות) .ראשית יש להבחין בין קושי במתן צואה(טנסמוס) לבין כאב במתן צואה אך עם מתן צואה תקין ללא מאמץ (דיסכזיה) כיוון שכל אחד מעיד על בעיה במקום אחר. גורמים שיכולים להוביל לקשיים במתן צואה (נסיונות רבים ומאומצים לתת צואה/שתן) כוללים בעייה במעי הגס ובמערכת השתן ואילו כאב במתן צואה ללא קושי נובעים מבעיה אחורית יותר באנוס ואזור הסובב אותו (פריאנאלי). כיוון שלא הצלחתי להבין מה חתולך מראה חשוב לשלול גורמים פוטנציאלים לקשיים במתן צואה כגופים זרים (חוטים, עצמות, גושי פרווה), דלקת במעי האחורי (על רקע זיהומי או סטרילי), בעייה תפקודית/עצבית במערכת העיכול (מגהקולון) שיכולה לנבוע ממספר רב של גורמים, חולשה כללית ושברים באגן או מסה (גידול/קשר לימפה מוגדל/גרנולומה/פוליפ) באזור שגורמים להיצרות ולכן קושי בפינוי הצואה. בנוסף יש לשלול גורמים לכאב במתן צואה כבעיות בשקים אנאנליים (דלקת, אבצס או קרע),
גורם חסימתי (מסה/גוף זר) בעיה מבנית בחלק האחורי של מערכת העיכול(הרניה פרינאלית) ודלקת מקומית (פרוקטיטיס).
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל, זה או אחר, להמשך אבחון שיכלול בדיקה כללית ומקומית של האזור, בדיקות דם ,צואה ושתן להערכת מצבו הכללי של החתול ובהמשך אמצעי הדמייה (רנטגן / US/קולונסקופיה) בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורת חתולים שעושה קקי לבן -כמו סיד.סון08/09/2012
הי
אני משמשת אומנה לגורה כבת חודש.
קיבלתי אותה ביום ד' כך שאני לא יודעת את ההיסטוריה הרפואית שלה.
היא עושה קקי לבן לגמרי. שינינו בעקבות כך את התזונה.
היא הייתה אוכלת תחליף חלב לגורים (רויאל קנין) והעברתי אותה לקופסת שימורים לגורים בתת משקל (ממרפאה) וטונה - הכל גרוס -ואני מאכילה עם בקבוקון
לא נראה שיש שינוי. אנא עזרתכם. אין לי מושג מה זהץ
מלבד זה הולכת ומתנהגת כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורת חתולים שעושה קקי לבן -כמו סיד. - תגובה
ד''ר סמדר טל18/09/2012סיוון שלום,
האם מרקם הצואה תקין? האם תדירות מתן הצואה תקינה?
שינוי בצבע/מרקם/ותדירות מתן צואה יכול לנבוע ממספר רב של גורמים. בשל גילה הצעיר של החתולה חשוב לשלול בעיות מולדות (כלימפאנגיקטזיה) בנוסף לגורמים זיהומיים.
מומלץ לקחת את החתלתולה לוטרינר מטפל לבדיקה כללית ולבדיקת הצואה והמשך טיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה עם גוריםשני08/09/2012
היי, לפני כמה ימים הבחנתי בגורים קטנים שכנראה שייכים לאחת החתולות שאני מאכילה. האם זה הגיוני שעיקרו אותה מיד אחרי שהמליטה? היה לה תפר בצד הבטן ואוזן חתוכה.דבר נוסף, שמתי לב שהעטינים שלה הולכים ונעשים קטנים. איך יודעים אם נשאר לה חלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה עם גורים - תגובה
ד''ר סמדר טל17/09/2012סופי שלום,
חתולות לעיתים משתתפות בגידול גורים יחד ולכן ייתכן ולא היא המליטה את הגורים אך היא משתתפת בגידול שלהם. עם זאת ייתכן והיא עוקרה לאחר ההמלטה (לא אידיאלי בשבילה ובשביל הגורים)אך כל עוד הגורים יינקו ממנה היא תמשיך לייצר חלב. ניתן לבחון המשך ייצור חלב ע"י עיסוי העטינים.
בני כמה הגורים? במידה וגילם עולה על 3 שבועות ניתן לנסות להאכילם עם מזון רטוב לגורי חתולים (קופסאות שימורים).
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באיתור מחלה !עזרה בבקשה05/09/2012
החתולה המתוקה שלי בת החצי שנה במצב קשה ואף וטרינר לא יודע מה יש לה.
אולי מישהו פגש את התסמינים ויכול לעזור ?
3 מתוך 4 הגפיים שלה התנפחו לגודל של בלון. זה לא זיהום כי אין לה חום, זה לא אבסס ואין מה לשאוב מהרגליים. כואב לה ומפריע לה וכתוצאה היא כמעט והפסיקה ללכת. היא שותה באופן מוגזם וגם קצת אוכלת. אין לה חום. זה התחיל עם רגל אחת, היא קיבלה אנטיביוטיקה חזקה מאוד ובכל זאת השתיים האחרות התנפחו. עד עכשיו היה לה דופק חזק ברגליים והיום הכריות של הרגל האחורית כבר לא ורודות אלא לבנות. בדיקות דם תקינות, אין עליה ניכרת בכדוריות דם לבנות והאלבומין שלה 2.4. צילום רנטגן תקין, 2 אולטרסאונדים תקינים, כליות עובדות. לכל התסמינים הללו הופיעה גם דלקת בשלפוחית השתן. היא עברה עיקור לפני שבוע, אבל דווקא העיקור עבר באופן חלק, היא החלימה, אין יותר תפרים והחתך נקי לחלוטין.
מישהו ???? כל רעיון ??? היא הבייבי שלי.
ראינו כבר 5 וטרינרים, כולל הוטרינרית המהממת שלנו שאנחנו מתים עליה והיא גאון אבל לכולם יש רק השערות. בינתיים המצב רק מחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה באיתור מחלה ! - תגובה
ד''ר סמדר טל05/09/2012שלום רב,
לצערי מבלי לראות את כל הבדיקות והטיפולים שעברה החתולה קשה לי לענות על שאלתך. בגדול נפיחות של הגפיים יכולה להיות עקב טראומה (לא סביר עפ"י תיארך), תגובה אלרגית או בצקת שיכולה לנבע מירידה בלחץ האונקוטי בכלי הדם (כלומר- חוסר בחלבון עקב מחלות כליה (ולאו דווקא כשל כליה!!),מחלות כבד, תזונה לקויה ועוד), עליה בלחץ ההידרוסטטי בכלי הדם (עקב עודף בנוזלים, חסימת ורידים - למשל עקב קרישי דם, מחלות לב ועוד) או עליה בחדירות של כלי הדם (מסיבות שונות בינהן דלקת של כלי דם, תגובות אלרגיות ועוד)
האם הנפיחות הופיעה לפני או אחרי העיקור? האם באיזשהו שלב נשללה תגובה אלרגית לעקיצת חרק/הכשת נחש אולי לאחת התרופות שקיבלה? האם נמדדו רמת המלחים בדם? האם נעשתה בדיקה להערכת מערכת הקרישה והטסיות? מהו הטיפול התרופתי שהיא מקבלת כעת?
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה עם הכלב בחורףשני05/09/2012
היי,אומנם החורף עדיין לא הגיע אבל רציתי לדעת האם זה מסוכן לצאת להליכה של שעה בערך עם הכלבים בימים גשומים וקרים..
מדובר בשני כלבים, האחד מסוג מלינואה בן 4 עם פרווה קצרה והשניה זאבה בינונית (מעורבת) בת שנתיים עם פרווה כפולה. האם מומלץ לשים להם מעיל גשם?אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה עם הכלב בחורף - תגובה
ד''ר סמדר טל05/09/2012שלום סופי,
באופן כללי אין שום מניעה לצאת עם הכלבים לטיול גם בימי חורף גשומים אם הם נהנים ונענים לזה.
מומלץ שלא לצאת בשעות הקרות (שעות הבוקר המוקדמת והלילה) ויש להזהר בימים קרים אז רצוי שלא לצאת בגשם ממש אלא לחכות להפוגה או לצאת לטיול עם מטריה ולדאוג ליבש את הכלבים היטב ע"מ להימנע מהיפותרמיה (ירידה בחום הגוף).
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נואשת לעצה טובהעמית04/09/2012
איך מרגילים שניי חתולות רחוב לעשות צרכים בארגז חול???
בעיקר בחורף שהם לא יוצאות החוצה.
מה שגם הם רגילות למרחב גדול ועכשיו אני מכניסה אותם לדירת חדר... המניע פה זה החורף בעיקר...בבקשה אם למישהו יש איזהשהי דרך פלא כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נואשת לעצה טובה - תגובה
ד''ר סמדר טל05/09/2012שלום עמית,
ע"מ להרגיל את החתולות להשתמש בארגז החול מומלץ ראשית להגביל אותן לחדר אחד אשר בקצה אחד שלו פינת השינה ובקצה האחר - המרוחק ביותר, ארגז חול המכיל מצע נקי! ומומלץ ארגז חדש ונקי ללא שאריות ריח מחתולים אחרים. יש לוודא שיש ארגזי חול כמספר החתולים (וכאשר ישנם חתולים רבים - כמספר החתולים + 1)
מומלץ שלא יהיו בחדר זה מצעים נוספים שיכולים להיראות אטרקטיביים כגון שטיחים, עציצים וכד'.
אם ניתן מומלץ לעודד את השימוש בארגז ע"י מתן חיזוק חיובי - כגון חטיף טעים/טונה מייד עם סיום השימוש בארגז (אך זה חייב להיות באופן מיידי, אחרת חסר ערך) - בגורים שיטה זו קלה יותר שכן קל יותר לצפות את זמני מתן השתן והצואה, אך אפשרית גם בבוגרים.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לארגז חול
עמית06/09/2012ובכן זו דירת חדר,חשבתי לשים את הארגז במקלחת זה מקום טוב? עניין השניי ארגזים יהיה בעייתי מכיוון שאין מספיק מקום,חברה שלי יש שניי חתולים וארגז אחד,אולי אני אנסה ומקסימום אם זה ממש לא הולך אצטרך עוד ארגז אבל הם יהיו דיי צמודים אחד לשני..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקל אוזניים לפי הטבעת של גור חתוליםעידן04/09/2012
יש לי גור חתולים בן כ-4 שבועות, שננטש ליד ביתי לפני שבועיים - מאז הוא אצלי.
לקחתי אותו לווטרינר לבדיקה שגרתית,
הווטרינר רצה להראות לי איך לגרות את החתלתול בכדי שיעשה קקי.
הוא החדיר לגור, לתוך פי הטבעת, מקל אוזניים, בערך עד חצי המקל פנימה.
כתוצאה מההחדרה, יצא קצת קקי אבל גם דימום (שנפסק אחר דקה).
(כרגע החתול בבית ואינו מדמם)
רציתי לשאול האם זו פעולה סבירה ???
(נראה לי שהחדרת המקל הייתה קצת עמוקה)
האם זו הדרך בה אני צריך לגרות את החתול לעשות קקי?
האם יכול להיות לחתול נזק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקל אוזניים לפי הטבעת של גור חתולים - תגובה
ד''ר סמדר טל05/09/2012שלום עידן,
ראשית כל הכבוד על הטיפול המסור בגור הקטנטן.
בנוגע לשאלתך, הדרך הנכונה בעיני לגרות גור חתולם לצרכים היא ע"י מטלית לחה וחמימה בעזרתה יש לבצע פעולות ניגוב של האזור האנוגניטלי (אזור פי הטבעת והשופכה) עד ליציאת הצרכים - פעולה זו יכולה להערך זמן מה אך היא השיטה הקרובה ביותר לפעולת האם הטבעית שמגרה את גוריה לצרכם ע"י ליקוק האזור האחורי.
כל דרך אחרת אינה טבעית ועלולה לגרום נזק.
בהצלחה ורק בריאת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות אוזניים אוטידין,האם ניתן לתת?לאה03/09/2012
כלבי כבר די זקן וסובל לאחרונה מגירודים באוזניים.(זוהי הפעם הראשונה שסובל מכך, בין היתר הוא אלרגי וסובל מבעיות בוויסות חום הגוף)
האם ניתן לטפטף לו טיפות אוזניים מסוג אוטידין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות אוזניים אוטידין,האם ניתן לתת? - תגובה
ד''ר סמדר טל15/09/2012לאה שלום,
האם הגירוד מתבטא בשתי האוזניים? האם ישנם אזורים אחרים בהם כלבך מתגרד? מה תדירות יישום טיפול מונע נגד פרעושים? האם האוזניים נחשפו לסביבה רטובה לאחרונה (רחצה במקלחת או בים)?
גירודים ודלקות אוזניים יכולים לנבוע ממספר גורמים ביניהם אלרגיה ( לפרעושים / גורמים סביבתיים-אטופי/למזון לפי סדר שכיחותם בכלבים), נגיעות בטפילים (כדמודקס), מחלות אנדוקריניות (היפותירואידיזם), גופים זרים, סביבה לחה ובעיות מבניות. לאחר היווצרות תנאים נוחים לשגשוג חיידקים ( מסוגים שונים) ושמרים הדלקת באה לידי ביטוי ע"י ריח עז, הפרשות, אודם וגירוד. הטיפול בדלקות אוזניים הינו מורכב כיוון שיש לטפל בגורם המזהם הספציפי שזוהה מהאוזן (ע"י דגימת הפרשה והסתכלות מיקרוסקופית) ובגורם הרקע שאפשר את היווצרות התנאים הנוחים לזיהום. הטיפול בגורם המזהם שזוהה באוזן לרוב ניתן מקומית (ע"י טיפות) אך לפני היישום יש לשלול קריעה של עור התוף (ע"י בדיקה וטרינרית עם אוטוסקופ) כיוון שתכשירים אלו רעילים לאוזן הפנימית ועלולים להוביל לחרשות ופגיעה באיבר שיווי המשקל.במצב של עור תוף קרוע הטיפול יכול להינתן סיסטמית ע"י כדורים לפה.
לסיכום מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקת כללית (לזיהוי גורמי רקע לדלקת אוזניים) ולבדיקת האוזן ( עם אוטוסקופ וביצוע משטח מההפרשות) על מנת להתאים את הטיפול למצב הספציפי של כלבך.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול רחוב פצועשיר31/08/2012
כבר יותר משנה אנחנו מאכילים חתול רחוב שלא נותן לנו להתקרב אליו ובכל פעם שאנחנו בכל זאת מנסים הוא "נוהם" עליינו.
הבעיה היא שכל פעם הוא מגיע פצוע ואני לא יודעת איך אפשר לעזור לו אם אפילו להתקרב אי אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה"נהימה"
שיר31/08/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתול רחוב פצוע - תגובה
ד''ר סמדר טל02/09/2012שיר שלום,
ראשית כל הכבוד על המסירות כלפי חתול רחוב! היכן את גרה?
פציעה זו אכן נראית כדורשת טיפול וטרינרי , משטיפה וחיטוי ועד למתן אנטיביוטיקה. בכדי לתפוס את החתול ניתן ליצור קשר עם העירייה אשר , בחלק מן הערים, מעניקה שירות של טיפול וטרינרי בסיסי לחתולי רחוב. הם דואגים להכל החל מאיסוף החיה , טיפול בה וכלה בהחזרתה למקום מחייתה. אפשרות נוספת היא להעזר בלוכד חתולים מקצועי ולאחר הלכידה לקחתו לוטרינר.
בהצלחה
וישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לחתול רחוב
שיר02/09/2012אני גרה בישוב גני תקווה, איך אני מבררת מה הנהלים בנושא הזה פה?
דרך אגב, זו לא הפציעה היחידה שיש לו המסוג הזה.... האם זה נעשה לו על ידי חתולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרה בדחיפות לכלבה שליחיים31/08/2012
שלום הכלבה שלי ברחה לפני 3 ימים עם כלב שנמצא ליד הדלת שלי כבר שבועיים .
עכשיו הכלב שאני חושב שזיווג אותה נמצא עוד ליד הדלת שלי ושאני מוציא את הכלבה שלי לטיול הוא מנסה עוד לזווג אותה יכול להיות שהוא לא זיווג אותה ?
כי שאני מוציא אותה החוצה הוא עדיין מנסה לזווג אותה למרות שהיא ברחה איתו כבר .
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב עזרה בדחיפות לכלבה שלי - תגובה
ד''ר סמדר טל31/08/2012חיים שלום,
העובדה שכלבים מנסים עדיין לעלות על כלבתך לא מצביעה על הזדווגות או אי-הזדווגות וגם לא יכולה להעיד על הזדווגות מוצלחת או לא (כלומר האם כלבתך בהריון או לא).
לשם כך יהיה עליך לגשת לוטרינר לביצוע בדיקת הריון בעוד כ- 45 יום (אז ניתן לאבחן לראשונה הריון ע"י בדיקת אולטראסאונד).
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת הכלבשירן29/08/2012
שלום!
אימצתי כלב פקינז גזעי, בן שנה ו5 חודשים, שוקל 5 קילו
אינני יודת כמה להאכיל אותו, זה כלב שידוע שאוהב לאכול ואני לא רוצה להאכיל אותו יותר מדי וגם לא להרעיב אותו.
אין לי קשר עם הבעלים הקודמים כיוון שנטשו את הכלב ולכן אינני יודעת מהם הרגלי האכילה של הכלב.
קניתי לכלב אוכל של רויאל קנין, ורצית לדעת מה מספר הפעמים שמומלץ להאכיל את הכלב ביום ומה כמות האוכל המומלצת.
תודה רבה,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלת הכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל29/08/2012שלום שירן!
על גבי שק האוכל שקנית צריכות להיות הוראות האכלה בהתאם לגיל ולמשקל הכלב. אם את מתקשה בהבנת הוראות אלה את יכולה לגשת לכל וטרינר שיסביר לך או לחילופין לתת לנו את השם המלא של המזון.
את הכמות הרצויה ביום מומלץ לחלק לשתי ארוחות.
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה לגור ועוד שאלותלי28/08/2012
שלום,
יש לנו גורון בן חודשיים וחצי והוא מלוכלך מאוד. אני מבינה שבגיל הזה מוקדם מידי לעשות אמבטיה? האם יש דרכים אחרות בהן ניתן לנקות אותו קצת? אשמח להמלצות.
כמו כן, יש לנו מזון גורים יבש יוקנובה לגורים בינוניים. אני נותנת לו שלוש פעמים ביום, סה"כ 250 גרם. (הוא גור בינוני, שוקל ארבעה קילו). האם זה בסדר?
ולבסוף שאלה אחרונה. יש לנו גם ארנב. כיצד כדאי להכיר ביניהם כדי ליצור אוירה טובה ועל מנת שיוכלו לחיות יחד בטוב? הכנסנו את הגור לחדר של הארנב כבר פעמיים, כשאנחנו מחזיקים את הכלב בידיים והארנב בכלוב. שיבחנו את הכלבלב (שהתנהג יפה -לא נבח, רק רחרח בסקרנות). כיצד כדאי להמשיך את ההכרה ביניהם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה לגור ועוד שאלות - תגובה
ד''ר סמדר טל31/08/2012שלום לי,
בעקרון לא מומלץ לרחוץ גורים מתחת לגיל 12 שבועות, אך במידה והוא מלוכלך מאוד את בהחלט יכולה לנקות אותו עם מטלית לחה ולייבש אותו היטב לאחר מכן.
בנוגע למזון - ע"ג האריזה יש טבלה של כמות המזון המומלצת עפ"י גיל ומשקל, כרגע הכמות שאת נותנת היא בסדר גמור עפ"י המלצות אלו. תמשיכי לעקוב אחר משקלו ככל שיתבגר ושני את המינונים בהתאם.
לשאלתך האחרונה, הכרה הדרגתית ומבוקרת בין הגור לארנב היא השיטה המומלצת ביותר גם לכלב וגם לארנב ע"מ ליצור הרגל של שניהם זה לזה ולמנוע סטרס ופחד אחד מהשני. צריך סבלנות רבה ולקחת בחשבון שיתכן והתהליך יקח זמן. יש להתחיל בשהיה ביחד באותו חדר, בהתחלה לפרקי זמן קצרים בלבד, להאריך לאט לאט את פרקי הזמן ואת המרחק והקרבה בין השניים. ניתן לשלב זאת גם עם חיזוקים חיוביים לכלב כאשר הוא מתנהג כראוי (צ'ופרים כגון חטיף טעים). התנהגות ראויה במקרה הזה היא התעלמות מהארנב ו/או רחרוח בלבד ולא נסיונות משחק איתו (שכן אלו עלולים לגרום לארנב לסטרס ואף נזק או לחילופין לנסיון תקיפה של הארנב את הכלב שעלול להוביל לריב בין השניים).
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באף לכלבה בוגרתnino28/08/2012
שלום ד״ר
יש לי רועה בלגית בת 15 , ללא סיפור של מחלה ברקע , ישנה ירידה בראייה ושמיעה ,
בחודשיים האחרונים הופיע פצע על האף, הכלבה לא נראית כאובה , בשבוע האחרון יש החמרה . ללא ריח חריף .
מאתמול שילשולים רבים , ללא דם ,ללא ריר , נוזליים בעיקר .
הכלבה מתנהגת כרגיל באופן כללי , יש מעט איבוד תיאבון בחודשים האחרונים , אולי עקב מעבר דירה וקצת סטרס . אין ירידה במשקל או ברמת הפעילות .
מצורפת תמונה של הפצע .
תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באף לכלבה בוגרת - תגובה
ד''ר סמדר טל02/09/2012נינו שלום,
האם ישנן הפרשות מהאף ( אם כן מה טיבן צבע/מרקם)? האם הכלבה מתעטשת או משתעלת? האם יש שינוי באופי נשימתה (קצב ואופן נשימה)?
פציעה באף יכולה לנבוע מהרבה גורמים החל מגורם מקומי באף וכלה מגורם סיסטמי/כללי. כיוון שנראה כי ישנה מעורבות של נחיר אחד בלבד סביר כי הגורם הינו מקומי. הגורמים המקומיים שיכולים להוביל לפציעה חד צדדית כוללים: גוף זר (כמלען המצוי בשדות), אשר יצר תגובה דלקתית, גידול מקומי, טפיל עורי (כפטרייה) וטראומה מקומית. בנוסף חשוב להבין שירידה בתאבון יכולה להיות קשורה לפצע באף עקב פגיעה בחוש הריח אך יכולה גם להעיד על בעייה אחרת לגמרי.
לכן מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לאבחון הגורם לפצע באף ( הגורמים שפורטו לעיל לא יחלימו ללא התערבות ) ובנוסף מומלץ לערוך בדיקות בסיסיות (בדיקת דם כללית ובדיקת שתן)להערכת מצבה הכללי של הכלבה בגילה המופלג.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הכלבה שלי בהריון?*lital*27/08/2012
שלום, לפני כשלושה שבועות זיווגנו את הכלבה שלנו.
היא דיי חלשה כבר 3-4 ימים היום היא הקיאה 3 פעמים,
האם תחילת הריון של כלבים זה כמו אצל בני אדם שיכול להיות מלווה גם בחוסר מצב רוח והקאות?
נודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הכלבה שלי בהריון? - תגובה
ד''ר סמדר טל31/08/2012שלום ליטל,
תחילת ההריון של כלבות אינה מלווה בהקאות וחולשה בדרך כלל ולכן המלצתי היא לגשת עם הכלבה לוטרינר ע"מ שיבדוק אותה ויטפל בהתאם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)