מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהפרשות מעין ימין בגור ויסלהps20/09/2012
שלום,
גורת הויסלה שלנו בת חצי שנה, ומאז שלקחנו אותה היא סובלת מהפרשות מעין ימין היא נבדקה אצל הוטרינר בעירינו אשר אמר כי העפעף שלה מתגלגל פנימה והריסים גורמים לכל עניין הדלקת, קיבלנו משחת סינטומיצין לטיפול בעין אך הוסבר לנו שהבעיה תחזור אם לא נבצע ניתוח- הבנו שיש מספר אופציות לביצוע הניתוח , איך בוחרים באחת מהן? האם יש גיל עדיף לביצוע ניתוח זה- מאחר והיא עוד גורה, מה הסיבוכים הכרוכים בניתוח זה ומה משך ההחלמה לאחר הניתוח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהפרשות מעין ימין בגור ויסלה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי21/09/2012שלום רב,
תופעת גלגול העפעף פנימה נקראת אנטרופיון ואיננה נדירה. היא נפוצה בעיקר בשאר-פיי, לברדור וגולדן רטריבר, בולדוג וגזעים נוספים. התופעה היא בד"כ מולדת ומופיעה בגורים ונגרמת עקב עיוות של העפעף שגורם לגלגול פנימה. עקב כך שיערות סביב העין והריסים נוגעות בקרנית וגורמות לכאב, גירוי ולדלקות ולעיתים אף לכיבים בקרנית. (התופעה יכולה להיות גם נרכשת - עקב טראומה לעין או עקב כאב בעין ואז יכולה להופיע בכל גיל). הטיפול במקרים המולדים הוא אכן ניתוח קוסמטי לתיקון מנח העפעף. יש מספר שיטות לביצוע התיקון והבחירה היא בהתאם למצב האנטרופיון מיומנות והרגלי המנתח. בכל מקרה ההמלצה היא לבצע את התיקון רק לאחר סיום הגדילה של הגור כיוון שתווי הפנים ממשיכים להשתנות ובתיקון מוקדם מדי תתכן חזרתיות של התופעה לאחר סיום הגדילה או במקרים אחרים תתרחש התופעה ההופכה - אקטרופיון שהיא גלגול העפעף החוצה.
יחד עם זאת, במקרים חריפים בהם יש גירוי משמעותי לעין וסכנת כיבים ניתן לבצע תיקון זמני ע"י סיכות או תפירה זמנית ללא חיתוך ע"מ למנוע נזק לעין.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהאמנון מודאגג20/09/2012
יש לי חתול בריא בין שנתיים וחצי רציתי לדעת אם אפשר לתת לחתול פעם ביום אוכל מקופסת שימור אוכל של חתולים כמובן פנסי קוראים לזה?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי20/09/2012שלום אלירן,
אם מדובר במזון פנסטי-פיטס של פורינה, אין בעיה כי יהווה את מזונו הבלעדי של חתולך כיוון שזהו מזון מאוזן לחתול. לגבי הכמות יש לבדוק על האריזה את הכמת היומית המומלצת לחתול על-פי משקלו.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלב מכלבהמירי18/09/2012
אנחנו מגדלים גורת כלבים שננטשה על ידי אמה לאחר ההמלטה באתר בניה. היא אצלנו כבר חודש וחצי ויונקת אבקת חלב מטרנה צמחית. לאחרונה הצלחנו להביא מאתר הבניה אל חצרנו גם את האם וחמשת הגורים האחים. למרות שהגורה אכן מתפתחת וגדלה נראה שלעומת האחים הניזונים מחלב אימם היא קטנטונת וחלושה עד כי לא ניתן לנחש שהיא מאותה המלטה. כמו כן פרוותה מדובללת מאוד ואף קרחת בירכיים האחוריות ובאוזניים. ניסינו מספר פעמים לשכנע את הכלבה- האם להניק את הגורה אך גם כשהיא מתרצה הגורה איננה יודעת את מלאכת היניקה כנראה משום שהתרגלה לבקבוק. אני שואלת: א. האם יש דרך לשאוב חלב מן הכלבה כיצד והאם בכלל כדאי בשלב זה? וב.האם יש דרך אחרת להעשיר את המזון של הגורה. תודה רבה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב מכלבה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי19/09/2012שלום מירי,
ראשית כל הכבוד על המאמץ והטיפול המסור.
בני כמה הגורים? האם הגורה עברה בדיקה וטרינרית? האם למעט גודלה הקטן יחסית היא מתנהגת כיאה לגור ומרגישה טוב? האם הצרכים שלה תקינים? יש לזכור שמלבד תזונה לקויה גם הבדלים בין הגורים ומחלות מולדות (כגון מעקף כבדי) יכולים לגרום לשוני בגדילת הגורים וגודלם הסופי.
ע"מ לגרום לגורה לינוק מהאם, יש להניח אותה כשם ששאר הגורים יונקים ולשים את פטמה האם בפיה, פעולת היניקה היא אינסטינקט ולכן בסופו של דבר הגורים לומדים לעשות זאת. אופציה אחרת היא תחליף חלב אך חשוב לשים לב כי תחליף החלב הרצוי הוא תחליף חלב ייעודי לגורי כלבים אותו ניתן לרכוש במרפאות וטרינריות. מגיל 8 שבועות ניתן להציג לגורים מזון יבש המיועד לגורים. באופן עקרוני ניתן לחלוב את האם ולהאכיל גורים בבקבוק אך זוהי מלאכה לא פשוטה ויש לדעת לעשות זאת ע"מ שלא לגרום לנזק לעטין ופטמת האם.
בהצלחה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולר זוהר בחושךשני18/09/2012
היי, רציתי לדעת האם מומלץ לשים על חתולים קולר זוהר בחושך? אחד החתולים שלי אוהב לישון בחוץ למרות שאנחנו במשך כמה חודשים כבר מנסים לגרום לו לישון בלילה בבית (הוא נשאר בלילה שעתיים לכל היותר ואז צריך לקום לפתוח לו את הדלת אז לפעמים אנחנו מוותרים על ה"תענוג" מראש והוא ישן בחוץ) העניין הוא שיש כביש סואן מתחת לבית שלי ואני פוחדת שיום אחד הוא יידרס בלילה כי הצבע שלו כהה..האם כדאי לשים עליו קולר זוהר? והאם בכלל ניתן יהיה לשים לו מבלי שירצה להוריד? הוא חתול רחוב אחרי הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולר זוהר בחושך - תגובה
ד''ר סמדר טל18/09/2012סופי שלום,
היענות חתולים ליישום קולר זוהר או לא זוהר משתנה מאוד בין חתולים ולכן מומלץ לנסות להציג את הקולר באופן הדרגתי,תחילה למספר דקות ולאחר מכן לשעות עד שנראה כי החתול בנוח איתו.
חשוב לדעת כי חתול החי בחוץ חשוף יותר לטראומות כתאונות דרכים, למריבות בין חתולים, לגורמים זיהומיים וטפילים(כפרעושים) וכו'. בנוסף קשה לעקוב אחר תאבונו, כמות השתייה וצרכיו כאשר שינויים באלו מהווים לעיתים סימן מקדים למחלה. איני חושבת כי יישום קולר זוהר יפתור בעיות אלו אך עם זאת אני יודעת כי ישנם חתולים שלא ניתן להשאירם בבית בלבד. רק חשוב לדעת את כל הסכנות הכרוכות בחיי חתול החי ברחוב.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולר זוהר לכלב
אלון05/11/2012אני שם קולר זוהר לכלב שרכשתי אצל לבריאות שופ ואני מאוד מרוצה- הכלב רץ בלילה לכל מקום ורואים אותו כך שאני פחות חושש שידרס
מומלץ גם לחתול שלך
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורי כלביםאושרת18/09/2012
יש לי כלבה והיא המליטה לפני 3 שבועות , לפני שבוע חלתה בקדחת החלב ומאז הוטרינר יעץ לנו לא להניק.
רציתי לדעת אילו מאכלים ניתן להאכיל את הגורים גם מאכליים שניתן להכין בבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורי כלבים - תגובה
ד''ר סמדר טל18/09/2012אשרת שלום,
ניתן להאכיל את הגורים בתחליף חלב (כגון של רויאל קנין) אופן ההאכלה מפורט על גבי האריזה של כל מוצר ובמקביל ניתן להתחיל להציג מזון שימורים רטוב של גורי כלבים. לא מומלץ להכין מאכלים בבית שכן אלו לא מואוזנים מבחינת אבות המזון ובמיוחד בגיל רגיש זה יש להאכיל במזון מסחרי לגורי כלבים העונה על כל הדרישות של גור המצוי בגדילה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גורי כלבים
אושרת18/09/2012צהריים טובים טל
אני התכוונתי אם ניתן לערבב להם בונזו גורים עם נוזל כלשהו
האם הם יכולים ללעוס או שצריכים משהו נוזלי
מה אני עושה אם אין לי תחליף ולא ניתן לקנות כרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה עם שפשופים ובלי מצב רוחיעל17/09/2012
הי, יש לנו גורה בת 5 חודשים שנמצאת אצלנו שבועיים ועברה השבוע חיסון משושה וקיבלה כדור נגד תולעים. היא מסוג מלנאוה ונהנית לעשות ספורט, אתמול היא רצה אחרי בעלי שרכב באופניים והיום גם נכנסנו איתה לשחות בים מבלי שחייבנו אותה או ששידלנו אותה לעשות כן.
ביומיים האחרונים היא התחילה לצלוע וכשבדקנו ראינו שמתקלפות לה חתיכות עבות מהעור השחור של כפות רגליה, היא ליקקה ונשכה אותן.
גזרנו מה שעמד להתלש, מרחנו משחה אנטיביוטית ושמנו לה גרביים, היא משתדלת לא לדרוך על הרגליים ונראית עצובה.
אוכלת בתאבון בריא ושותה כרגיל, גם היציאות שלה בסדר, נראה שצריכה להתחזק.
יש משהו נוסף לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כי לא נענתי עדיין
יעל18/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכלבה עם שפשופים ובלי מצב רוח - תגובה
ד''ר סמדר טל18/09/2012יעל שלום,
שפשופים בכפות הרגליים לרוב מהווים סימן לכווית חום הנובעת מחשיפה למשטח חם (רצפה/חול) בשעות של עומס חום. בשל המקום הבעייתי המצוי בתנועה מתמדת וחשוף לזיהומים יש לגשת לוטרינר מטפל לשטיפה של הרגליים וחבישה מקצועים עם ריפוד. יש להמנע מחבישה עצמאית שכן זו עלולה להוביל לפצעי לחץ כשמיושמת לא כראוי. בנוסף יש להחליף חבישות אלו כל יומיים שלושה בהתאם לקצב החלמת הפצע ולהימנע מטיולים ארוכים עד להחלמה מלאה.
על מנת למנוע חזרה של בעיה זו מומלץ להימנע מטיולים בשעות החמות של היום ולהקפיד על הליכה בצל.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל18/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור חתולים נפל מגובהנדב17/09/2012
שלום
מדובר בחתול רחוב גור שמסתובב לבדו. נאמר לי הוא נפל
אתמול מגובה של אולי שלושה מטר. הוא מיילל רוב הזמן..
נתתי לו קצת אוכל הוא בקושי ניגש נראה שהרגליים
שלו נפגעו.... האם יש לו סיכוי? האם אפשר לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים נפל מגובה - תגובה
ד''ר סמדר טל18/09/2012נדב שלום,
האם ראית את החתול נותן שתן? האם הוא הולך /מזיז את רגליו? האם הוא נושם רגוע ולאט? האם הוא מדמם מאזור כלשהו? האם אתה רואה פציעה חיצונית?
ישנם מספר איברים הרגישים לטראומה כנפילה ולכן חשוב לשלול פגיעתם. אלו כוללים את הסרעפת (המפרידה בין בית החזה לבטן) ושלפוחית שתן שנוטה להיקרע בקלות, מערכת העצבים ושברים של גפיים, אגן ,לסת וצלעות.
על מנת לשלול מצבים אלו חשוב לקחת את החתלתול לבדיקה וטרינרית והמשך טיפול בהתאם לממצאים.
חשוב לדעת ששברים בגורי חתולים בעלי יכולת החלמה מופלאה ולכן לא תמיד דורשים התערבות כירורגית אז כדאי לדעת קודם במה מדובר.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור חתולים בן שבועייםדורית17/09/2012
שלום רב האם יכולים להיות תולעים לגור חתולים בן שבועיים? רק להבהיר מדובר בחתול רחוב שהגיע אליי מטעם בולדוג שם לפחות נאמר לי שהוא עבר בדיקות (לא ברור) ... במידה ויש מצב שכזה מה עליי לעשות על מנת שלא ידביק את החתול שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים בן שבועיים - תגובה
ד''ר סמדר טל17/09/2012דורית שלום,
ראשית כל הכבוד על אימוץ חתול רחוב ושנית לשאלתך תולעים עוברות על ידי אכילה של כל דבר המזוהם בצואה ( כגון מקור מים או מזון), מאכילה של מעבירים(כגון ליקוק פרעושים שמעבירים תולעים שטוחות) ובמיוחד בגורים הן מעוברות מהאם תוך עוברית או לאחר ההמלטה. רוב הנגיעות בתולעים מופיעה בגורים .
מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לקבלת תילוע (טיפול נגד תולעים ). הטיפול כולל שני טיפולים לפחות, בהפרש של 10 ימים. בנוסף מומלץ לבצע בדיקה כללית להערכת מצבו הבריאותי של הגור ויישום טיפול נגד פרעושים (בגיל צעיר ניתן להשתמש בתרסיס פרונטליין בלבד ובהנחיית וטרינר). לגבי החתול השני במידה ואת מזהה אצלו תולעים מומלץ לתת גם לו שני טיפולים בהפרש של 10 ימים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשת מוגלה מהעינייםשלו16/09/2012
שלום יש לי כלבה
בת 4 וחצי
שמתי לב היום כי משני העיניים יצאה מוגלה ירקרקה.
אני מפחד שזה לא יעבור ויגרם לדלקת עיניים חריפה.
איך אני יכול לטפל בזה. יש לציין שהמוגלה מתקשה וכדי להוריד אותה צריך למשוך את השערות, כך שצריך מהר לטפל
בנוסף היא משדרת קצת חולשה בבקשה עזרו לי בהקדם, עכשיו חג והוטרינרים לא עונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשת מוגלה מהעיניים - תגובה
ד''ר סמדר טל17/09/2012שלו שלום,
מאיזה גזע הכלבה? האם יש שינוי בתאבון ובמצב רוח? האם יש שינויים בצרכים? האם היא משתעלת? האם יש לה היסטוריה של בעיות עיניים או מחלות אחרות? האם הכלבה מטופלת נגד קרציות?
הפרשות מוגלתיות מהעיניים יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורם מקומי בעין (כגון גוף זר, שריטה, גירוד, כיב קרנית, בעיה מבנית בריסים ובעפעפיים וכו' אך אלו לרוב יתבטאו בעין אחת)וכלה בגורם סיסטמי כללי (כמחלה זיהומית או דלקתית כללית בגוף אלו לרוב יתבטאו בשתי עיניים במקביל). במידה והכלבה מראה סימנים נוספים כחולשה או מצב העיניים נראה חמור מומלץ לגשת לוטרינר מטפל בחירום (ישנן מרפאות העובדות במהלך החגים) במידה והמצב נראה יציב ניתן לקבוע תור ליום רביעי לוטרינר מטפל לבדיקה מקומית של העין ובדיקה כללית של הכלבה.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך
שלן19/09/2012שלום לך, תראי המצב השתפר, באותו יום שכתבתי את זה אז הכלבה הפרישה מוגלה כזאת וכאלו קצת בכתה היו לה טיפות בעיניים, המצב השתפר אני חייב להגיד, נוסף על כך ניתן להגיד שגם אז היא אכלה בתקינות.
האמא שלך הכלבה זכרונה לברכה הייתה פינצרית והאבא לא ידוע (לפי ההשערות של הוטרינר האבא היה סיני מצויץ.)
ליד העין הימנית של הכלבה למטה יש כבר כמה חודשים מן נקודה שחורה כזאת, לדעתי נקודת חן, הוא לא בולט או משהו, אפשר לחשוש מהנקודה הזאת ?
בכל מקרה עדיין לגשת לוטרינר למרות שהמצב נראה די תקני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך - תגובה
ד''ר סמדר טל21/09/2012שוב שלום,
שמחתי לשמוע על השיפור
האם הנקודה השחורה גדלה? האם היא נוגעת בקרנית העין?
במידה והמצב לא חזר לקדמותו ואתה עדיין מוטרד יש לגשת לוטרינר מטפל אשר באותה הזדמנות יחווה דיעה על הנקודה השחורה?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה אכלה תמריםללא שם16/09/2012
שלום,
הכלבה שלי (לברדורית) אכלה חצי קופסא של תמרים בערך כ 15
האם יש לגשת לוטרינר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלבה אכלה תמרים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/09/2012שלום
סביר להניח שלא יהיה צורך בהתערבות, עקוב אחריה, במקרה של שינוי במצב הרוח הקאות או שלשול גש לוטרינר המטפל לבדיקה
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מבוגר המדמם, ולא שולט בסוגריוזהבה13/09/2012
יש לי כלב זאב בן 13 שלאחרונה סובל מדימום מפי הטבעת, וכמו כן לא מצליח לשלוט על סוגריו, הכלב ניראה עייף מתקשה בהליכה וניכר כי הוא סובל מבעיות בפרקיו.
הכלב יקר ללבי מאוד ואינני יודעת מה לעשות, אני מבקרת איתו אצל הרופא הוטרינרי שלנו אך לא מקבלת תשובות מעשיות והתשובה שאני מקבלת היא שהכלב מבוגרץ
מה עלי לעשות אני מאוד דואגת, כיצד להקל על כאביו.
אנא מימכם עזרו לי מה לעשות.
זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מבוגר המדמם, ולא שולט בסוגריו - תגובה
ד''ר סמדר טל17/09/2012זהבה שלום,
ראשית צר לי לשמוע על מצב כלבך.
האם הדימום מצוי בצואה או שמא הדימום נובע מפציעה עורית ? האם תאבונו נשמר? האם הוא לא שולט על מתן צואה ושתן? האם ידוע הגורם למצבו? האם הוא עבר תהליך אבחוני? והאם הוא מקבל טיפול כלשהו כגון שיכוך כאבים? במידה ואת מרגישה כי לא נעשה תהליך אבחוני וטיפולי מספק יש לגשת לוטרינר מטפל אחר לחוות דיעה שנייה. גיל מבוגר אינו מחלה אך ישנם מחלות שמופיעות עם הגיל ולכן חשוב להבין מה הגורם למצבו של כלבך והאם ניתן לעזור לו...
רק לאחר שאנו יודעים את הגורם למצב הקיים וכי האמצעים לעזור לכלב מוצו ניתן לשאול את השאלה הקשה מכל : האם הגיע העת להיפרד מהכלב.
מבלי להכנס לתהליך האבחוני והטיפולי שנעשה או לא, כאשר אנו מתחבטים בשאלה קשה זו אנו צריכים לשים לנגד עיננו את טובתו של הכלב לפני הכל, ולשאול את עצמנו האם איכות חייו נשמרת? זוהי שאלה קשה והתשובה עליה אינה תמיד פשוטה וחד משמעית, במיוחד לאדם הקרוב לכלב. אחת הדרכים "האובייקטיביות" לענות עליה היא לעשות רשימה של הדברים שבעיננו מגדירים איכות חיים, אותם נהג הכלב לעשות בחיי היום-יום שלו, ולעקוב אחר רשימה זו. כאשר מגיע הרגע בו רב הרשימה אינה נענית (כלומר הכלב אינו מסוגל לבצע את רב הדברים ברשימה), כנראה שהגיע הרגע בו איכות חייו נפגעת, ואולי מוטב להיפרד.
מקווה שעצה זו תקל עליך במעט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה פג סיני-התקפי אפילפסיה כל 3 שעגיא13/09/2012
כלבה פג סיני-התקפי אפילפסיה כל 3 שעות ( רופאים לא יודעים מזה בוודאות) מישו?
יש לי כלבה פג סיני בת חצי שנה
לאחרונה לפני כשבוע בתאריך 7.8.2012
הכלבה התחילה- להתפרפר על הצד, תוך כדי רגליים זזות, וקצף מהפה.
כל כמה שעות התקף כזה 2-3 שעות התקפים מפחידים כאלו..
בין התאריך 7.8 ל-9.8 הכמות ההתקפים התחילה להתגבר
זאת אומרת שבתאריך 7.8 היה התקף אחד בלילה רק
בעריך בתאריך 9.8 הלכנו לוותרנר..
התשובה שלו לא הייתה מספקת והוא חשב שזה מהלב
הוא הביא לנו מרשם לכדורים בשם "אטרופין 0.15"
הבאנו לה את הכדורים אטרופין במשך יומיים, וזה לא עזר חזרנו לרופא
אצל הרופא בפעם השניה הלכו אליו בתאריך 12.9
הכלבה חטפה התקף מטורף התחילה לרוץ אצל הרופא נתקעה בדברים ולא רואה בעיניים כלום
הרופא הבחין באפילפסיה ,
קיבלנו ממנו:
כדורים בשם "פנוברביטון 15 מ"ג טבליות"
וסירופ שקוף שומני שכתוב עליו "GBR"
אותם ביחד הרופא אמר לתת פעמיים ביום
--------
הכלבה קיבלה כבר: פעם אחת בצהריים ,
פעם אחת בבוקר, פעם אחת בערב,
3 פעמים קיבלה את המוצר
----
זה לא השפיע הכלבה עדיין מקבלת התקפים
מה אפשר לעשות במצב הזה ?
הכלבה יושנת כל הזמן מידי פעם מתעוררת
הרגליים מתבלבלות לה לפעמים
לפעמים היא לא רואה ולא מגיבה כשקוראים לה...
יש פה רופא שיתן לי דעה כול שהיא?
מה הוא חושב שזה מה אפשר לתת לה
עזרה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חותך קישור
משה15/09/2012להוסיף בסוף t00006
מצטער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבה פג סיני-התקפי אפילפסיה כל 3 שע - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/09/2012גיא שלום
הגורמים לעוויתות יכולים להיות מולדים או נרכשים ומתחלקים באופן כללי לאלו שממקור מוחי (אפילפסיה ראשונית/נרכשת, הידרוצפלוס, דלקות זיהומיות/שאינן זיהומיות ועוד) או ממקור מחוץ למוח שמשפיע באופן עקיף (חוסר איזון מלחים, גלוקוז נמוך, הרעלות ועוד).
כמו כן יש צורך להבדיל בין עווית מלאה (בה יש אובדן הכרה ואיבוד שליטה על סוגרים) לבין עווית חלקית. ככל שמשך העווית ארוך יותר וככל שתכיפות העוויתות גבוהה יותר - כך המצב חמור יותר. חשוב להבין כי עווית הוא מצב מסכן חיים, ודורש טיפול מיידי!
מתיאורך עולה שיש צורך דחוף בבירור הגורם למופע אותו אתה מתאר, כמו כן המלצתי היא לקחת בדחיפות את כלבתך לאשפוז (מקום מאוייש 24 שעות) בכדי לעצור את ההתקפים כמה שיותר מהר.
הרבה בריאות ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרעושיםעלמה12/09/2012
שלום,
אני לא בטוחה אם זה הפורום המתאים לשאול את השאלה הזו - אני מקווה שבכל זאת תוכלו לעזור לי. לפני בערך שלושה חודשים הדברנו את הדירה דברה מקצועית נגד פרעושים (שימשנו בית אומנה לכלב שהגיע עם המון פרעושים וחששתי שתהיה "מכה" בבית). בינתיים הכלב מצא בית מאמץ ואנחנו לקחנו גור. הוא הגיע אלינו בגיל חודשיים וחצי והוטרינר שם לו ספריי של פרונטליין. היום היינו שוב אצל הוטרינר לחיסון משושה שלישי וגילינו על הגורון כמה פרעושים. עשינו אמבטיה ועוד יומיים נשים אמפולה. שאלתי היא האם ההדברה שנעשתה לפני כשלושה חודשים עדיין תקפה או שכדאי לרסס שוב? אני מניחה שבכל מקרה צריך לנקות ולשאוב את מקום המרבץ אבל אולי בכל זאת ההדברה המקצועית עדיין "תופסת".
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרעושים - תגובה
ד''ר סמדר טל16/09/2012עלמה שלום,
אמפולות נגד פרעושים הם אכן טיפול יעיל ברב המקרים, אך יש לזכור כי לוקח לתכשיר כ- 48-72 שעות להתפזר בעור הכלב ולהגיע למלוא האפקט שלו(תלוי בתכשיר - יש אמפולות שונות). כמו כן יש לקחת בחשבון כי הפרעושים שאנו רואים על הכלב הם רק הפרעושים הבוגרים והם מהווים אחוז קטן מכלל הבעיה. הפרעושים הבוגרים מטילים ביצים שנופלות מפרוות הכלב לסביבה, שם בוקעים הזחלים שמתגלמים ויכולים להמתין כגולם תקופות ממושכות מאוד עד שמתקבל גירוי לבקוע (נוכחות בע"ח ואדם). יש אמפולות שמונעות את בקיעת הביצים (רוולושן,פרונטליין +) ואחרות הורגות את הפרעוש הבוגר והזחלים בלבד (אדוונטג', אדוונטיקס). יש ליישם את האמפולות אחת לחודש לאורך כל השנה באופן סדיר על עור יבש ( במידה והכלב עבר רחיצה יש לחכות יומיים). לגבי הנגיעות הסביבתית הפרעושים אוהבים לחיות בגושי אבק ופרווה ולכן נקיון בתדירות גבוהה יכול להועיל.
מומלץ להתחיל בנקיטת אמצעים אלו ובמידה ובעיית הפרעושים לא נפתרה לחזור על ההדברה לאחר התייעצות עם חברת ההדברה ומשך יעילותה. חשוב לזכור שבזמן ההדברה יש להרחיק את בעלי החיים למשך 24 שעות ולנקות היטב את הבית לפני הכנסתם.
בהצלחה ורק בריאות
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי נזהרת מלרסס גורים
רוני27/09/2012עדיף אמפולות שלא ירעילו אותו.
ניתן לשים אמפולה נגד פרעושים כבר מגיל שלושה חודשים.
ישנן מספר חברות בשוק, תבדקי מה עובד על החמודון. אני מתמשת באדוונטאג' וזה ממש יעיל (הוטרינר שלי המליץ לי וזה עובד יופי) אבל יש עוד חומרים כמו רוולושן שאותו לא רציתי כי הוא ממש תרופה ונכנס למחזור הדם של בעל החיים בניגוד לאדוונטג' שפועל ביעילות אבל בלי להכנס לדם של החיה. מקווה שעזרתי, רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בנוגע לגור חתולים.עידן12/09/2012
יש לי גור בן 5 שבועות (פלוס מינוס) - שנמצא אצלי מגיל שבועיים.
יש לי שתי שאלות:
1) הוא כרגע מתחיל לאכול אוכל יבש (מורטב ומעורבב עם ממרח)...
השאלה היא - איך מרגילים אותו לשתות?
הוא אמור לשתות מים מצלוחית קטנה?
בינתיים הוא אוכל לבד באופן מעולה, אבל הוא לא שותה!!
(אני נותן לו שתי ארוחות עדיין מהבקבוק כדי שיקבל נוזלים....)
2) הוא בשלב שהוא כבר מתחיל לעשות צרכים לבד.
שמתי לו לפי ההמלצה ארגז חול קטן בפינת החדר ואני מחכה שהוא יגש אליו.
השאלה היא - בכמה פעמים שהוא ניגש לארגז, הוא ניסה לאכול את החול...
(קניתי לו חול מתגבש של חתולים)
האם זה נורמלי?
אם הוא בולע את החול המתגבש זה יכול לעשול לו נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בנוגע לגור חתולים. - תגובה
ד''ר סמדר טל18/09/2012עידן שלום,
לשאלתך הראשונה, הגור לא שותה כיוון שהוא מקבל הרבה נוזלים בארוחות שלו. יש לשים לו קערת מים חופשית ולהקפיד על החלפת המים באופן יומיומי בכדי לשמור על טריותם. חתולים יכולים להיות מאוד בררניים בשתייתם ולעיתים ,בחתולים בעיתיים, יש צורך בהעשרת הסביבה במתקני מים (כמזרקות) לעידוד שתייה.
לגבי נושא הצרכים, האם הוא כבר נתן שתן וצואה עצמאית? האם הצואה תקינה? יש לנסות להחליף חול לסוג אחר או בשלב התחלתי זה לשים גזרי עיתון כתחליף לחול, כיוון שאכילת חול אכן יכולה להביא לבעיות במערכת העיכול.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מקיא נוזל צהובמי10/09/2012
שלום,
הכלב שלי מקיא מאמול בצהריים, נוזל צהוב דומה לפיפי.
מה יכולה להיות הסיבה.
הוא בן קצת יותר משנתיים, מקיא בכמות גדולה.
אבקש את עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מקיא נוזל צהוב - תגובה
ד''ר סמדר טל16/09/2012מירי שלום,
מה גזע כלבך?האם הכלב מראה סימנים מקדימים לפני ההקאה (כגון כיווצי בטן)? מה תדירות ההקאות ? האם הוא מקיא בזמן מסויים במהלך היום (לאחר פעילות, בבוקר, לפני/אחרי אוכל)? האם ישנם סימנים נוספים כגון שלשולים שינויים במצב רוח ותאבון ובכמות השתייה וההשתנה? האם הוא אוכל שטויות בבית ובטיולים (צעצועים, זבל, צואה של כלבים/חתולים)?
הקאות (של מיצי מרה-נוזל צהוב או של אוכל) יכולות לנבוע ממספר רב של גורמים החל מגורמים בתוך מערכת העיכול כדלקת מעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע הרעלת מזון/זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי)או על רקע סטרילי (IBD), גוף זר, שינויים במנח מערכת עיכול (היפוך קיבה, השתפלות מעי וכו'), אלרגיה למזון וכו' ומגורמים מחוץ למערכת העיכול כמחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות.
בשל גילו הצעיר ישנה סבירות גבוהה יותר כי מדובר בגורם בתוך מערכת העיכול אך ישנה חשיבות למצבו הכללי של הכלב בכדי לתת הערכה אמיתית. בנוסף הקאות יכולות להביא למצב של התייבשות עקב אובדן הנוזלים ולפגיעה בוושט עקב חשיפתה לנוזל החומצי של הקיבה ולכן במידה וההקאות נמשכות מומלץ לגשת לוטרינר מטפל לבדיקה כללית והמשך בדיקות ספציפיות וטיפול בהתאם לממצאים.
בהצלחה
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)