מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גורה בת 4 חודשים צולעתטליה18/11/2011
שלום רב,
יש לי גורת שפיץ יפני שקיבלתי לפני כחודש והיו 5 מקרים בודדים שהיא צלעה לכמה רגעים והפסיקה - אז הנחנו שנרדמה לה הרגל או נתפס לה השריר.
לפני כמה שעות היא התחילה שוב לצלוע והפעם בכלל לא דורכת על הרגל וזה לא מפסיק כבר 4 שעות.
אני ניסיתי לעסות לה את המקום לראות אולי נמתח לה שריר אבל היא מייללת בכאב שאני נוגעת לה באיזור.
לא זכור לנו על נפילה או פגיעה וגם לא דווח לנו מהבעלים הקודמים אם קרה לה משהו טראומתי באיזור.
מה זה יכול להיות בגיל כזה צעיר?
תודה מראש,
טליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורה בת 4 חודשים צולעת - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור23/11/2011שלום טליה,
באיזו רגל מדובר? האם הצליעה מופיעה לאחר פעילות או ללא קשר? מלבד טראומה שעשויה להוביל לקליניקה של צליעה (אותה כנראה פסלתם) ישנם גורמים אורטופדיים שיכולים לגרום לצליעה אקוטית בכלבים צעירים (לחלקם יש היבט תורשתי).
כדאי לגשת לוטרינר לצורך בדיקה אורטופדית המלווה לאחר מכן בצילום סקר של האזור החשוד.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!דנה18/11/2011
אני אדם חרדתי החושש ממחלת הכלבת. שאלתי היא האם ניתן לקבל חיסון, ללא נשיכה\שריטה, עבור המחלה? והאם זה מסוכן? וכמה זה אפקטיבי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב! - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור23/11/2011שלום,
כדאי לפנות לרופא המשפחה לבירור הנושא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב שלי פולט קצף לבןצוף14/11/2011
שלום רב
הכלב שלי מסוג פקינז פולט קצף לבן שמתי לב שזה קורה לו בזמן שינוי בשגרה לפעמים זה עם שאריות אוכל שלא היתעכל ולפעמים זה קצף לבן עם ליחה ממה זה ניגרם?ואיךניתן למנוע את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלב שלי פולט קצף לבן - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור18/11/2011שלום צוף,
בן כמה כלבך? האם פליטת הקצף מלווה בתנועות בטניות(כשל הקאה)? מהי תדירות הקליניקה? באם מדובר בפלטות (הכוללות נוזל ומזון לא מעוכל) . פלטות עשויות להיגרם כתוצאה מפתולוגיות בושט, בלוטות הרוק ועוד ולפיכך מומלץ מאד לפנות לוטרינר לבדיקה בהקדם על מנת לאבחן את הגורם לקליניקה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תן נגוע בכלבתאלה14/11/2011
שלום! לפני כמה ימים פגשתי תן חולה בכלבת (באזור הצפון). הוא היה בשלבי גסיסה, משותק בחצי גוף. כמעט לא יכל לזוז. לא נגעתי בו אך הייתי מאד קרובה אליו (2 מטרים), כי חשבתי שהוא פשוט זקוק לעזרה... לקח לי זמן להבין שהוא חולה.. כמה שאלות יש לי:
1. האם יש לי ממה לחשוש בנוגע להדבקה?
2. מה עושים עם התן? האם יש לפנות אותו (לאחר שמת)? האם חוסר פינוי יהווה סכנה לבעלי חיים אחרים? (אולי כאלו שיבואו לאכול אותו) וזה עשוי להביא להתפשטות הנגיף?
3. איזה גורם יש לפנות אליו, במידה ויש לפנות את התן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תן נגוע בכלבת - תגובה
ד''ר נורית פרנקל15/11/2011אלה שלום.
אבחון כלבת הוא באמצעות בדיקה לאחר המוות, מכאן שאין ביכולתך לדעת שהתן חולה/גוסס כתוצאה ממחלה בכלל ומכלבת בפרט. . ללא מגע ישיר, לא תתחולל הדבקה מכאן שנשמע שאינך בסכנה.
לגבי פינוי, מומלץ להודיע לרשות המקומית שתדאג לפינוי.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש חתולה סביב מעבר דירהארזה13/11/2011
שלום,
אני עוברת בקרוב דירה לעיר אחרת, מרחק של כשעה נסיעה. יש לי חתולה בריאה כבת שש וחצי, שעוברת איתי. היא כמובן לא אוהבת במיוחד כלובים ונסיעות (אבל לא מקיאה או משתינה בזמן נסיעות).
חשבתי על האופציה לטשטש אותה למשך מספר שעות בעת ההכנסה לכלוב, הנסיעה והארגון הראשוני של החפצים שלה בבית החדש.
אשמח לקבל המלצה לגבי הרעיון, חומרים ומינונים מקובלים (אני רופאה של בני אדם) וכל טיפ רלבנטי אחר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש חתולה סביב מעבר דירה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור18/11/2011שלום ארזה,
באם מדובר בפרק זמן ארוך במיוחד ואת חוששת שהמעבר יהווה עבור החתולה סטרס אמיתי אזי שניתן לתמוך בה בעזרת חומרים מטשטשים(באם מדובר בפרק זמן קצר והחתולה איננה בעלת עבר חרדתי המעבר בהחלט עשוי להיות סביל עבורה!). בכדי לתתם יש לערוך ראשית בדיקה רפואית ע"י וטרינר שיוכל לפרט לגבי המשפחות ומינוני החומרים השונים. בכל מקרה מומלץ לחשוף את החתולה לסביבתה החדשה אט אט - קרי- להגבילה תחילה לחדר אחד שיהיה יחסית רחוק מרעשים ותנועת אנשים-עם חפצים אותם מכירה. עם הזמן החתולה "תגלה" ותחקור את יתר הסביבה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופוליןאינה13/11/2011
שלום
חברה שלי מאוקראינה ביקשה ממני להסיג לכלבה שלה פרופולין.
האם זאת תרופה שניתנת ללא מרשם?
אם ידוע מה סדר גודל של מחיר שלה ומה כמות שמספיקה לשבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופולין - תגובה
ד''ר נורית פרנקל13/11/2011אינה שלום
פרופלין היא תרופה וטרינרית המצריכה מרשם, יתכן ותוכלי לרכוש אותה אצל הוטרינר המטפל של הכלבה, במידה ואין לה שכזה, יש צורך בביקור ואולי גם בדיקות אצל וטרינר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארנבתאליסון11/11/2011
שלום, יש לי ארנבת קטנה, לא מבוגרת, כבר כ3 חודשים.
רוב הזמן נתתי לה להיות מחוץ לכלוב, אבל לאחרונה אמא שלי אמרה לי לשים אותה בתוך כלוב כי היא מלכלכת.
הכלוב די גדול אבל יש לה פינה משלה שהיא יושבת שם. היום הוצאתי אותה לטייל קצת בדירה אחרי משהו כמו שבועיים שהיא הייתה בתוך הכלוב.
ההליכה שלה..מוזרה טיפה
היא נראת כאילו היא מהססת ללכת, 4 צעדים עם הרגליים הקדמיות וצעד אחד עם האחוריות. יש מצב שהרגליים שלה התרגלו לישיבה וזה יסתדר?
עליי לפנות לוטרינר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארנבת - תגובה
ד''ר נורית פרנקל13/11/2011ג'ני שלום
במידה וההליכה נראית לך עדין שונה מהליכתה הרגילה, מומלץ להתייעץ עם וטרניר לחיות אקזוטיות ולבדוק מה הגורם לצליעה אם קיימת והאם היא דורשת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה לשכן את הכלבסול10/11/2011
יש לנו בורדר קולי מעורב בן 4 חודשים, ממכלאה. אנחנו מתלבטים היכן לשכנו מרבית היום - האם בתוך הבית (ושיישן במרבץ בבית) או בחוץ בחצר? יש לנו חצר גדולה ומלונה שבנינו. מצד אחד, הוא גור, אך מאידך, הבית לא גדול במיוחד והוא גור גדול.
אשמח לדעת מה נכון לעשות, כדי שהכלב לא יסבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה לשכן את הכלב - תגובה
ד''ר נורית פרנקל13/11/2011סול
אין תשובה אחת לגבי עדיפות גידול הכלב בחוץ, במלונה או בתוך הבית. התשובה תלויה ברצון שלכם, באופי הכלב ובתנאים בכל אחד מהם. במידה ובסופו של דבר ברצונכם לגדלו בחוץ, מומלץ להרגיל אותו לסביבה הנ"ל, הבטיחו שהמלונה תהיה עמידה מפני גשם/רוח חזקה. במידה ובסופו של דבר יהיה רוב היום בבית, אפשרו לו לישון בבית.
כמובן שאפשרי מצב בו הוא מבלה את הלילה בבית ונמצא במהלך היום בחוץ...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאן לפנות בכדי להתלונן על טיפולמרפה10/11/2011
שלום, רציתי לברר לאן ניתן לפנות בכדי להתלונן על טיפול ויחס לקוי של וטרינר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאן לפנות בכדי להתלונן על טיפול - תגובה
ד''ר נורית פרנקל13/11/2011שלום
לדעתי ניתן לפנות לאגודת הרופאים הוטרינרים, לועדת אתיקה.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שאלה בנוגע לכניסת הריון לכלבה..ליירון08/11/2011
שלום ישלי כלבה פיקנזית בת 7 וחצי אחרי 4 המלטות ובהמלטה האחרונה מתו 2 גורים ובהמלטה השלישית מת גור אחד.
האם עדין אפשרי להכניס אותה להריון?
האם יהיו בעיות כולשהם?
מה אתה ממליץ??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שאלה בנוגע לכניסת הריון לכלבה.. - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/11/2011ליירון שלום
לדעתי לאור גילה המבוגר יחסית ולאור העובדה שהיא המליטה כבר 4 פעמים מומלץ לא להרביע אותה.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שער בירכיים של הכלבסיגלית07/11/2011
הכלב בן 11 ויש לו מזה חודשיים נשירת מוגזמת בעיקר באזור הירכיים.הכלב מזן גולדן מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שער בירכיים של הכלב - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/11/2011סיגלית שלום.
נשירת שיער יכולה להיות חלק מתהליך נורמלי של החלפת פרווה, אך יכולה להיות גם תוצאה של בעיה פיזיולוגית כגון: פטרת, דמודקס, אלרגיה, מחלות אנדוקריניות ועוד.
בכדי לברר האם המופע שאת מתארת הוא בטווח הנורמה או דורש אבחון וטיפול יש צורך בבדיקת וטרינר ובחלק ניכר מהמקרים בבדיקות נוספות (מגרד עור, תרבית פטריות, בדיקות דם ועוד..)
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע ליד הישבןמורן07/11/2011
לכלב שלי הופיע פצע שנראה כמו חתך ליד הישבן (כנראה לא קשור לבלוטות). האם כדאי לשים משחה אנטיביוטית או לחכות שזה יתרפא - הוא מלקק את זה ואני מפחדת שהוא ירטיב את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע ליד הישבן - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/11/2011מורן שלום
מתאורך דוקא עולה חשד לבעיה בבלוטות האנליות, אם כי יתכנו גורמים אחרים.
ליקוק אינטנסיבי של הפצע ימנע החלמתו. המלצתי היא לגשת לוטרינר לבדיקה ובירור הגורם לפצע והתאמת טיפול בכדי שתתאפשר החלמה מהירה.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמנו לו את הצווארון ומשחה..
מורן08/11/2011ונראה לי שהכלב נכנס לדיכאון - הוא לא רוצה לאכול, ומשמיע קולות של חרחור..
אנחנו ממש דואגים לו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמנו לו את הצווארון ומשחה.. - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/11/2011מורן שלום
האם הקולר הוא בגודל מתאים, יש לודא שהוא לא לוחץ מדי. איזו משחה מרחתם? האם היא הומלצה כטיפול ע"י וטרינר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפאג סינימשה06/11/2011
יש לי פאג סיני בן חודשיים וחצי, אני מאכיל אותו ברויאל קנין לגורים. רציתי לדעת מה הכמות שהוא אמור לאכול ביום. וכמה כל מנה ? חופן, אולי קצת יותר. כיום אני מאכיל אותו 3 פעמים ביום, כל מנה כשליש כוס. האם זה בסדר ? הוא כל הזמן נראה רעב. אודה לתשובה בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפאג סיני - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/11/2011משה שלום
ברכות על הפאג החדש :)
על גבי שק המזון אמורה להיות מדבקה עליה רשום הכמות (בד"כ בגר') שיש לתת לכלב לאכול. לרוב הכמות הרשומה היא כמות יומית.
כמות המזון שיש לתת תלויה בגיל הכלב ובמשקל שלו, כמו כן היא משתנה בין חברות מזון שונות.
לאחר שתמצא את הכמות שיש לתת לכלבך, ניתן להשתמש בכוסית מדידה מתאימה או לשקול את הכמות הנ"ל. יש לחלק את הכמות ל-3 ארוחות.
במידה וקשה לך לפענח את הכמות הנדרשת, אתה מוזמן לשלוח צילום של ההתוויה המודבקת על שק המזון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמין מוזר אצל הכלבהאורלי05/11/2011
שלום, יש לי כלבת פאג סיני בת שנה. כלבה מאוד אנרגטית עם המון שמחת חיים. לפני מספר ימים קרתה תופעה מוזרה-פתאום היא איבזה שיווי משקל, לא יכלה לעמוד על הרגליים, הלכה במעגלים כאשר הראש מוטה לצד. ממש כמו מישהו שיכור, לא מצליחה לעמוד יציב.משהו שלא קרה ולא ראיתי מעולם. מיד לקחתי אותה לוטרינר כאשר בדרך היא לא מפסיקה לרעוד
. שני דברים חשובים 1.יום לפני כן כדור כדורגל תועה פגע לה בראש. 2. באותו היום גיליתי שבשק האוכל שלה היו תולעים (תקלה בפרופלאן, אכלה מספר ימים בודדים מהשק הזה). הוטרינר אמר שחוסר אוריינטציה יכול להיות מהראש או מפגיעה בכבד. הזריק לה סטרואידים ואנטיביוטיקה. המשך אותו ערב עדיין התנהגה אותו דבר, לא שמרה על שיווי משקל. ביום שלאחר מכן הייתה חסרת אנרגיות.אך יומיים לאחר מכן כבר חזרה לעצמה לגמרי כרגיל- קופצת משחקת מטיילת הכל אותו דבר. הדבר היחיד שהשתנה והוא מאוד מוזר- היא תמיד הייתה מתנשפת בפה פתוח, תמיד. עם הלשון בחוץ. לא רק שהיא אחרי מאמץ אלא גם תוך כדי משחק או סתם התרגשות. מאז שבוע שעבר הפה שלה סגור. אין שום נעילת לסת או משהו בסגנון, היא אוכלת ושותה כרגיל, מלקקת אותי ומחזיקה חפצים בפה כמו בעבר. אבל בשגרה- לא פותחת את הפה. הוא נשאר סגור. מה זה יכול להיות?? היא מתפקת 100 אחוז חוץ מזה, אבל עדיין זה ממש מוזר לי. אשמח לדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמין מוזר אצל הכלבה - תגובה
ד''ר סמדר טל06/11/2011אורלי שלום
איבוד שיווי משקל, הטית ראש וסגירת לסת- סימנים של "ראש" - עשויים להעיד על מספר בעיות אפשריות. האחת- אפילפסיה- אם כי אלה אפיזודות שאינן נמשכות ללא הפסקה מספר ימים. בעית אוזניים עשוייה לגרום להטית ראש. בעיה עצבית או שרירית עלולה לגרום לסגירת לסת (כגון דלקת בשריר הטמפורלי בראש). בעית מטבולית כבדית, כליתית או הורמונלית הינה אפשרות, וכן הרעלה כזו או אחרת.כפי שאת רואה הסימנים שאת מתארת אינם מקלים על איבחון הבעיה.
בכדי לברר את מקור הבעיה לטעמי יש לערוך סדרת בדיקות שהראשונות שבהן הינן בדיקת דם מקיפה ובדיקת שתן, ולאחר מכן לשקול המשך איבחון - באם לא ניתן למצוא את מקור הבעיה אני ממליצה לך לצלם אותה באם היא נשנית ובקש הפניה לנוירולוג שיעזור בהמשך איבחון הבעיה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתקפות מוזרה בעין של חתולחופית04/11/2011
שלום,
לאחד החתולים שלנו בן חצי שנה הפריעה קצת העין והיא טיפה היתה אדומה עם הסתכלנו במשיכה של העור כלפי מעלה אבל מה שבאמת היה מוזר זה שהייתה קצת עכורה אם אפשר לומר וכשהיתה השתקפות של האור שתי העניים לא השתקפו באותו צבע וזו שעם בעיה היה נראה כאילו האישון הוא יותר בהיר, אני לא ככ יודעת איך להסביר את זה אבל זה כאילו בלי לצלם אותו זה היה נראה שיש לו אפקט של עין אדומה בתמונה רק בצהוב , נשמע הגיוני? אתמול זה היה נראה יותר והיום פחות האם לרוץ לוטרינר או שזה יכול להיות משהו ויראלי שיעבור?
תודה
חופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתקפות מוזרה בעין של חתול - תגובה
ד''ר סמדר טל06/11/2011חופית שלום,
בחתולים בגיל הזה בעיות עיניים יכולות להתהוות בשל גורמים זיהומיים - היינו חיידקים וירוסים וקלמידיות - וכן על ידי פציעות כגון שריטות ופגמים. גורמים התפתחותיים אף הם יכולים להופיע בגיל הזה. עיניים הינן- כפי שנאמר פעמים רבות- "ראי" שדרכו ניתן לעקוב אחר בעיות - כמובן גם בעיות רפואיות.
מכל הסיבות הנ"ל ואם אין הבעיה נפתרת תוך יום- יומיים- וכיון שעינים הינן איברים רגישים ביותר- יש לגשת אז לבדיקה וטרינרית ולברר את מקור השונות.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)