פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש אצל כלב-דחוף!!!
    טל
    12/01/2012

יש לי כלב ג'ק ראסל מעורב עם פינצר בן שנה וחצי. לפני שבועיים קיבל חיסון כלבת ומשושה.
    היום הבחנתי בגוש קטן מימין לעמוד השדרה באזור הקידמי של הגוף. הגוש בגודל בוטן, והוא נראה כזה מתחת לעור, כאילו לא מחובר לשאר הגוף. שאני מזיזה את הגוש לא כואב לכלב ולא מגיב לזה אפילו. זה יכול להיות קשור לחיסונים (כי בדרך כלל מחסנים באזור הזה)? או שזה מסוכן? מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש אצל כלב-דחוף!!!

הוספת תגובה

• גוש אצל כלב-דחוף!!! - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    13/01/2012

שלום טל,
    ה"גוש" אותו אתה מתאר עשוי להיות תגובה מקומית להזרקה של חיסון, ציסטה או מסה כלשהי. על מנת לאבחן המלצתי היא לפנות לוטרינר הפרטי שיוכל לדגום את תוכנה של המסה (דגימה "ציטולוגית") תחת מיקרוסקופ.הבדיקה פשוטה והתוצאה מיידית.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים אצל חתולה
    שני
    12/01/2012

היי, מצאתי לפני שבועיים גורת חתולים בת 4 חודשים.היא בסה"כ בריאה אבל אחרי כמה ימים התחלתי להריח ריח ממש לא נעים מאזור הפה שלה ואז הבנתי שכנראה משהו לא תקין. ואכן בבדיקה אצל הוטרינר התברר שיש לה דלקת חניכיים חריפה והריח היה משם. הוטרינר נתן לה אנטיביוטיקה ורציתי לדעת האם זה הטיפול הנכון נגד דלקת חניכיים או שקיימים טיפולים אחרים? אני חס וחלילה לא מזלזלת בו אבל לא שמעתי אף פעם שנותנים אנטיביוטיקה על דלקת חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים אצל חתולה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים אצל חתולה - תגובה

13/01/2012

שלום קרן,
    חשוב לדעת שרוב דלקות החניכיים מתהוות בשל אבן שן (הכוללת מרכיבים אורגנים ואנאורגנים- שאריות מזון וחיידקים) המצטברת על הדופן של השיניים בבעלי החיים.
    עם הזמן הרובד מביא לתגובה דלקתית על החיניכיים- שתחילתה כעין פס אדמדם. ככלל, דלקות אלו נפוצות יותר בבעלי חיים מעל גיל שנה ולפיכך חשוב לדעת המקרה של החתולה שלך מה הסיבה לדלקת החניכיים והאם אין גורמים נוספים שמביאים לריח הרע (כגון כיבים בפה).
    אנטיביוטיקה מתאימה יכולה להוות נסיון ראשוני לטיפול בדלקת חניכיים בהנחה כי זו ההבחנה (ובמקרים הללו יש לפעול למניעת הצטברות אבן השן בעתיד).
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת על כפל ההודעות..בלי כוונה..

שני
    15/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!!!! רגל ישרה
    שרית
    09/01/2012

היי הכלב שלי בן 12 פתאום הוא הולך וכף רגל ימין שלו ישרה הוא צולע מזה אומר?????

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!!!! רגל ישרה

הוספת תגובה

• אני לא רופאה אבל זה אולי נקע?

שרית
    09/01/2012

ואם זה נקע איך אני יכולה להקל עליו בבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר ברגל קדמית ימנית

שרית
    09/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!!!! רגל ישרה - תגובה

10/01/2012

שלום שרית,
    אין כל דרך לאבחן לפי שאלתך במה מדובר ללא בדיקת הרגל, ועוד כדאי לדעת כי אם איננו נושא משקל כלל על הרגל הרי שייתכן ומדובר בשבר! יש לפנות בהקדם לוטרינר לבדיקה בכדי שיוכל לאבחן ולטפל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא נושא משקל על הרגל ...

שרית
    10/01/2012

זה מאוד מוזר בבוקר זה בסדר אבל בעבר זה מחמיר ללא פעילות מרובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא נושא משקל על הרגל ... - תגובה

13/01/2012

המלצתי היא לפנות לוטרינר בהקדם לצורך בדיקה!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חתולים
    זיו
    08/01/2012

לפני כשבוע וחצי לקחתי חתולה מדהימה ומחוסנת מסוג רוסי כחול בת שנתיים וחצי מווטרינר שחבר המליץ עליו ללא כל ידע על עברה הרפואי.
    את החתולה לקחתי יום לאחר שהווטרינר עיקר אותה (מרצונו ועל חשבונו).
    לאחר 3 ימים שהחתולה שהתה אצלי שמתי לב שהיא הפסיקה לאכול. בהתייעצות עם הווטרינר נמסר לי שהדבר תקין. לאחר 3 ימים שהיא לא אכלה שמתי לב שהיא אדישה ומכונסת בתוך עצמה ואף נראתה קצת חולה. לקחתי אותה לווטרינר והיא אושפזה אצלו ואתמול הוא הודיע לי שהיא נפטרה.
    סך הכל היא היתה מאושפזת אצלו 4 ימים שבמהלכם שמרנו על קשר טלפוני רציף על מנת לעקוב אחר מצבה.
    בהתחלה הוא חשב שמדובר במשהו שקשור לניתוח (האזור היה נפוח קצת) ולכן פתח שוב את הניתוח אך התברר שזו לא הבעיה. לאחר מכן הוא סבר שמדובר בזיהום שמקורו לא ידוע ולבסוף קבע שמדובר בדלקת בלבלב כתוצאה מוירוס שהתפשט גם לכליות ולכבד ולבסוף הכריע את החתולה.

שאלתי הראשונה היא ממה חתולה יכולה לקבל וירוס שכזה והאם עליי להמתין לפני שאני מאמץ חתולה חדשה (האם זה ויראלי או שאפשר להכניס הביתה חתולה חדשה בבטחה?) ואם כן, כמה זמן המתנה?

שאלתי השניה היא האם וכמה עליי לשלם לווטרינר על הטיפול והאישפוז שכן, החתולה נלקחה ממנו לאחר עיקור ונפטרה כעבור שבוע בלבד (מדובר באלפי שקלים עבור כל לילה של אישפוז, אנטיביוטיקה, זריקות וכל הטיפול)?

*** חשוב לציין שהחתולה אכלה רק מזון של ROYAL CANIN היקר ביותר בחנות ושניתנו לה כל התנאים האופטימליים שיכול לקבל חתול.

תודה רבה לכל מי שטרח וקרא הודעה זו.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי חתולים

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חתולים - תגובה

10/01/2012

שלום זיו,
    אנסה לענות על השאלות המקצועיות, ואולם באשר להשתתפות הכספית - כאן מעורבים כבר שיקולים מוסריים (בעלי רובד משפטי) אותם אשאיר עבורך. ראשית, אין אנו יודעים דבר על ההסטוריה של החתולה: קרי: האם חוסנה כיאות, האם היתה חתולה בריאה (לפחות קלינית), או האם נעשתה בדיקת דם לפני כניסה לניתוח. שנית, אכן ייתכן שסטרס, הרדמה או דבר מה שהשתבש במהלך הניתוח עשוי היה להביא לכך(כמו גם הדבקה בקליניקה), וגם את זאת לא ניתן לדעת אלא לעיתים בניתוח שלאחר המוות. ככלל ניתוח עיקור נחשב לבטוח ופשוט יחסית וסיבוכים אינם כה שכיחים. מאחר ואינני יודעת על פי דברים אלו מה אכן היתה סיבת המוות, ולא ניתן בשלב זה לפסול גורם מדבק, (האם ישנם עוד בעלי חיים בבית?!)כדאי לפחות לחטא את הבית ומקום המרבץ בו שהתה החתולה (חומר על בסיס אקונומיקה) ולהפטר מכלי המזון והשתייה. באם אתה בוחר לאמץ חתול חדש שאיננו מחוסן.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה!
    דנה
    05/01/2012

האם באופן היפותטי, חתול \ חיה חולה כלבת יכולה לטפטף מעץ? טיפטף לי משהו על העורף. האם חתול חולה ומטפטף ריר יכול לעלות על עץ בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה!

הוספת תגובה

• שאלה! - תגובה

08/01/2012

מדובר בסיכוי קלוש ביותר שכמעט ואינו ריאלי, ובהתאם לכך גם סיכוי ההדבקה במחלה אפסיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידות בקטריות -שאלה לנטע - לי
    אבי
    05/01/2012

היי נטע - לי ,
    כידוע לך בעולם ישנו ויכוח אם כדאי להאכיל כלבים בבשר נא.אני לא נכנס לויכוח הזה לבד מנושא הבקטריות.
    1.תוכלי לפרט אילו חיידקים למשל בבשר יכולים לשרוד הקפאה של שלושה ימים ומעלה במינוס 18 מעלות ? סלמונלה שורדת ? איקולי ?
    2.תוכלי לפרט אילו חיידקים למשל בבשר יכולים לשרוד מיצי קיבה של כלב ב-PH1 ? סלמונלה שורדת ? איקולי ?

תודה רבה !

הוספת תגובה

• עמידות בקטריות -שאלה לנטע - לי - תגובה

06/01/2012

שלום,
    החיידקים שמנית: אי קולי, סלמונלה, וכך גם פתוגנים נוספים כגון ליסטריה (השכיחה למדי עפ"י ממצאים של בדיקות בארץ) ואף טוקסופלסמה עשויים כולם לשרוד הקפאה כמו גם תנאי חומציות גבוהה במערכת העיכול של הכלב, ועובדתית אנו נתקלים במקרים ספורדיים של כלבים מהם בודדו פתוגנים אלו לאחר תחלואה. כמובן, שהמנה האינפקטיבית משתנה בין פתוגן אחד למשנהו ובין הזנים השונים, אולם אנו יכולים להבטיח את תמותתם של גורמים אלו רק על ידי בישול ממושך ועל כן אין טעם לדעתי להסתכן במתן בשר נא לכלבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלות- אשמח לתשובות
    שיר
    04/01/2012

אני כל כך נרגשת לכתוב את ההודעה הזו ביום שישי אני מקבלת לידיי גור מסוג פאג גזעי שנקנה דרך החוג לכלבים זעירים. פאג הוא תמיד סוג הכלב שהכי אהבתי ובכלל אני מטורפת על חיות וכלבים בפרט. אני גרה בבניין קומות ויש לי מספר שאלות לשאול לפני הגעת הגור ואשמח אם תעזרו לי:
    1. אילו חיסונים עלי לוודא שהגור קיבל ( הוא בן חודשיים וחצי) והאם יש חיסונים שהוא צריך לקבל בנוסף בשנה הראשונה לחיו?
    2. איזה סוג מזון מומלץ לסוג כלב זה? כמה פעמים ביום ומה הכמות המדויקת? ( אני יודעת שמשקלו כרגע 3 קילו ושאלה כלבים עם נטייה להשמנה)
    3. האם מותר להוציא החוצה לטיול כלב בגיל כזה ואם לא אז מתי?
    4. איך אני יכולה עם הזמן לחנך אותו לעשות צרכים בחוץ?
    5. האם נדרשים טיפולים מיוחדים כמו ניקוי עיניים מדי יום? האם אפשר בגיל כזה להשים אמפולות נגד קרציות ואיזה אמפולות מומלץ?
    6. לעיתים אני נדרשת לצאת חצאי ימים לבדיקות רפואיות ( סובלת ממחלה אוטואימונית) האם זה יהיה בסדר להשאיר אותו מספר שעות לבד מדי פעם בגיל כזה? האם זה יגרום לו נזק?
    7. מתי אפשר להשים שבב לכלב?

סליחה על ריבוי השאלות אני פשוט רוצה להיות מוכנה ולתת לכלב את הטיפול המסור והטוב ביותר. את אהבתי האין סופית כבר יש לו.

תודה רבה על העזרה
    שיר

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלות- אשמח לתשובות - תגובה

05/01/2012

שלום שיר,
    ראשית מזל טוב על אימוץ הגור החדש!
    אנו מתחילים לחסן כלבים בגיל של 6-8 שבועות, לפיכך כדאי לוודא שלפחות קיבל חיסון משושה ראשון. עליו יהיה להשלים את סדרת חיסוני המשושה (3 במספר במרווח של חודש בין האחד למשנהו)וכן חיסון כלבת לבסוף(עימו גם שמים שבב). אנו חוזרים אחת לשנה על חיסון משושה וכלבת. כמו כן אנו נותנים טיפול מונע כנגד תולעת הפארק (מומלץ כל חודשיים) למשך כל חיי הכלב. קיימים סוגי מזון רבים וטובים בשוק, אני נוטה להמליץ על חברות המזון שמייצרות גם מזון רפואי (כך אני בטוחה שהסטנדרטים מחמירים וראויים). לגבי האכלה: חשוב לבחור במזון לגורים והכמות צריכה להיות בהתאם למשקל (על כל אריזה יש טבלא המפרטת את הכמות המדויקת עבור כל משקל). את הכמות המומלצת כדאי לחלק ל-4 ארוחות ביום בגיל צעיר זה. כל עוד הכלב לא סיים את סדרת חיסוני המשושה הוא איננו מוגן מפני מחלות ולפיכך יש להקפיד כי לא ייפגש עם כלבים לא מחוסנים וכן שלא יבוא במגע עם הפרשות של כלבים אחרים, הורדה לצרכים יכולה אם כן להיעשות בצורה מוגבלת - למדרכה (להקפיד לראות שאין הפרשות באזור). חינוך לצרכים יכול להיעשות במספר דרכים ותוכלי לקרוא על כך באתרים של מומחים להתנהגות.
    חשוב לטפל מניעתית כנגד פרעושים וקרציות אחת לחודש- שוב, ישנן מספר חברות, חשוב גם להקפיד בעת הקנייה על תכשיר המתאים לגורים (וכן להתחשב במשקל הגוף).
    באם את משאירה אותו לבד מומלץ לעשות זאת באזור תחום נטול סיכונים (צעצועים אותם יכול לבלוע, תכשירים וכו')
    ככלל, חשוב לקחתו לבדיקת וטרינר ולהמשיך את סדרת החיסונים במהרה.
    המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת

שיר
    05/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן צריך לתת אוכל רפואי ??
    אור
    03/01/2012

שלום לכלב שלי [רועה אוסטרלי בן חצי שנה] היה שלשולים ועכשיו הוא מקבל אוכל רפואי id כמה זמן אני צריך לחכות עד שאני יעבור לאוכל רגיל?

הוספת תגובה

• כמה זמן צריך לתת אוכל רפואי ?? - תגובה

04/01/2012

שלום אור,
    האם מדובר בשלשול כרוני או אקוטי? האם ידוע מה היה הגורם? האם נעשה טיפול בתרופות ? ככלל , זמן הטיפול תלוי באופי הקליניקה, והגורם וכן בתגובה לטיפול . ככלל במקרים של שלשול אקוטי קל המעבר למזון רגיל נעשה לאחר מספר ימים מחזרה לצואה תקינה, כשחשוב לעשותו בהדרגתיות תוך כדי ערבוב המזון הרגיל עם המזון הרפואי. גם כאן כדאי להמשיך עם כמויות קטנות של מזון ולחלקו למספר פעמים ביום. בכל מקרה כדאי להיוועץ עם הווטרינר הפרטי שאבחן והתווה את הטיפול מראש.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד שליטה על צרכים בכלבה
    מיכל
    02/01/2012

הכלבה שלי בת שנה וחצי, מחונכת לצרכים בחוץ, שילשלה והשתינה אתמול בבית (במיקומים שונים). אחרי שהוצאתי אותה לפארק (להשתולל עם כלבים אחרים) היא השתוללה כרגיל אבל עשתה פיפי כל כמה דקות (בסה"כ כ - 4-5 פעמים בשעה). אחרי שהעלתי אותה הביתה, היא טיפטפה שתן על הרצפה ואז, כשהוצאתי אותה שוב, אחרי שעה מאז הייתה בפארק, היא שוב עשתה פיפי בחוץ. לאחר מכן היא ישנה כל הלילה ורק בבוקר עשתה שוב את צרכיה. מה זה יכול להיות???

הוספת תגובה

• בינתיים היא כבר לא עושה בבית אבל -

מיכל
    03/01/2012

אבל כשמוציאים אותה לטיול, היא משתינה מספר פעמים (כאילו היא זכר שמסמן) ובדרך כלל מלבד השתן הראשון שהוא גדול, השאר הם קטנים מאוד. ללכת לבדיקה? או שיכול להיות שזה מהקור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינתיים היא כבר לא עושה בבית אבל - - תגובה

04/01/2012

שלום מיכל,
    לאור תיאורך מומלץ לפנות לווטרינר לצורך בדיקה , וכדאי כבר להגיע עם דגימת שתן ( ניתן לאסוף אפילו בכוס פלסטיק) בכדי לבצע בדיקה במקום.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיבים בעיניים של חתול+הפרשות מאוזן
    עודד
    31/12/2011

שלום רב,
    אני כותב לך בנושא החתול הפרסי שלי בן ה-7. אותו אימצתי מהרחוב לפני כשנה וחצי.
    החתול טופל אצל מומחה עיניים עקב כיבים חוזרים בעיניים שהלכו והסתבכו. הוא עבר ניתוח קרטקטומי דו"צ, והיה תחת טיפול מקומי וסיסטמי אנטי-הרפטי + משחת טטרציקלין – למשך כ-3 חודשים.

מאז הניתוח החתול אכן פותח את עיניו ולא סובל מכיבים נוספים.
    אבל – החתול עדיין עם קולר אליזביטני (כבר 5 חודשים!). כלומר, עברו כחודשיים מאז הניתוח והחתול עדיין עם הקולר, מחוסר ברירה. החתול מטופל יומיומית בליזין כדי לצמצם חזרה של הרפס (המחשבה היתה שאולי הכיבים נובעים מוירוס ההרפס).

מספר פעמים בשבוע החתול עדיין נצפה כשהוא מנסה לשפשף את עיניו, אך כיוון שהוא מוגן על ידי הצווארון הוא לא מצליח להזיק לעצמו, ולמעט מעט מצמוץ שחולף כעבור דקה-שתיים – החתול ממשיך להיות עם עיניים פתוחות לרווחה, ללא סימני כיב חדשים. כאמור, אם אוריד לו את הצווארון אני בטוח שיופיעו כיבים חדשים.

אני פונה אלייך כיוון שאני רוצה להתייעץ איתך לגבי האפשרות שמקור כל הבעיה של החתול לא היתה וירוס הרפס, אלא אולי נובעת מקרדית האוזן.
    את החתול אספתי מהרחוב עם הפרשות מרובות באוזניים דו"צ. הוטרינר שלי חשב שמדובר בקרדית האוזן והחלנו בטיפול מקומי. לצערי כעבור מספר ימים החתול פיתח הורנר סינדרום באחד הצדדים. מסתבר שכנראה לחתול יש חור בעור התוף באותה האוזן (לא נצפה עור תוף באוטוסקופ או בצילום רנטגן), והאפקט האוטו-טוקסי של הטיפול נגד הקרדית גרם לסינדרום הורנר. הטיפול הופסק ולאחר כשבועיים המצב חלף לכשהיה – כל הנ"ל התרחש לפני כשנה וחצי.

כיוון שיש לו חור בעור התוף התבקשתי שלא לתת לו טיפול מקומי והחתול מאז מטופל ברוולושיין מדי חודש וחצי.

למרות הטיפול החתול עדיין עם הפרשות שחורות מרובות בשתי האוזניים, בחודש האחרון גם שמתי לב לאלופציה (נשירת שיער) דו"צ בשתי האוזניים.

היום חזרתי משבוע חופשה (אחי השגיח לי על החתול בינתיים) וכשחזרתי החתול היה עם הפרשות שחורות מרובות בשתי האוזניים, סימני עקיצה בשתי האוזניים, אלופציה מתגברת עם נקודות שחורות מרובות באזור האלופציה. אני מניח שזו תוצאה של הזנחה בשבוע האחרון (אני בד"כ מנקה לחתול את האוזניים מדי 2-3 ימים, אחי לא ניקה לו). מנגד, אולי מדובר בתוצאה מכך שהחתול עם צווארון אליזבינטי ולא מסוגל לנקות את עצמו?

אני מצרף לך שתי תמונות של האוזניים של החתול אחרי שניקיתי אותן מהפרשות השחורות.

אשמח אם תחווי את דעתך. האם ייתכן שכל הבעיה בעיניים מקורה באוזניים? האם ייתכן שזו לא קרדית האוזן אלא אולי מעין פטריה עקב נוכחות הצווארון לתקופה כה ממושכת?
    אשמח גם לדעת האם לדעתך יש טיפול אחר שאפשרי במקרה של קרדית האוזן, מלבד רבולושיין, במקרה של חור בעור התוף?

תודה
    עודד

הוספת תגובה

• כיבים בעיניים של חתול+הפרשות מאוזן - תגובה

04/01/2012

שלום עודד,
    דלקות אוזניים על גורמיהן השונים מהוות סיבה מצוינת לגירודים ובכך כמובן עשויות לתרום באופן משני לפגיעה מכאניות גם בעין. קשה לשפוט על פי התמונות, אולם כדאי בכל מקרה במקביל לטיפול בעיניים ( שכולל כמובן ליזין וקולר למניעת פגיעה עצמית) לטפל בבעיה באוזניים. ראשית יש לוודא כי החתול מקבל טיפול מונע סדיר כנגד פרעושים ( שמהווים סיבה טובה בפני עצמה לגירודים). כמו כן יש לערוך הסתכלות ישירה באוטוסקופ תוך לקיחת משטחי אוזניים לאבחון סוג הדלקת ולבחינת הימצאותם של טפילים . אקריות אוזניים שכיחות בחתולים ( חיות על פני העור ובתעלת האוזן) כשהסימן הנפוץ הוא הפרשה כהה סמיכה מהאוזן וגרוד משמעותי. במקרים אלו גם מתפתח זיהום משני בקטריאלי. האלופציה ולקויות עור נוספות משניות נוספות באוזניים הנם ממצאים נפוצים כך שבהחלט ייתכן כי מדובר בקליניקה אותה אתה מתאר. טיפול ססטמי נעשה באיברמקטין עם כשלוש חזרות.
    בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פינת חי
    אורי מזרחי
    30/12/2011

שלום,אני אחראי להקים פינת חי בבית הספר שלי והאיתי רוצה לדעת עם משהו מכיר וטרינר באזור חדרה שיסכים לבדוק את החיות שנקבל תמורת מחיר סימלי.
    תודה מראש,אורי

לקביעת תור
    סגירה
    פינת חי

הוספת תגובה

• פינת חי - תגובה

31/12/2011

שלום אורי,
    כדאי לערוך סקירה ברשת אודות וטרינרים באזור ולפנות אליהם אישית בנושא,
    המון בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק בפקינזים
    ענבל אטיאס
    28/12/2011

רציתי לדעת אם יש מישהו בפורום שהכלב שלו שותק בגפיו התחתוניים ועבר ניתוח לתיקון פריצת דיסק????? והאם הצליח הניתוח והכלב חזר לעמוד על רגליו? חייבת מילות עידוד אני מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק בפקינזים

הוספת תגובה

• פריצת דיסק בפקינזים - תגובה

28/12/2011

שלום ענבל,
    אני מבינה שכלבך אובחן עם פריצת דיסק. ככלל, קיימים 2 סוגים של פריצות דיסק,הסוג הראשון מאפיין כלבים עם נטייה להסתיידות של הדיסקים בינם כלבים מגזע הפקינז, בכלבים אלו פריצת הדיסק היא לרוב פתאומית ומתרחשת בדרך כלל מגיל צעיר יחסית (מספר שנים). הסוג השני של פריצות הדיסק מאפיין כלבים עם נטייה להחלשות של הדיסק ופריצתו החוצה. בכלבים אלו פריצות הדיסק מתרחשות לרוב בגילאים בוגרים יותר, כתהליך כרוני.
    חסרים לי פרטים על מנת שאוכל לייעץ בנושא אך חשוב לדעת כי הצלחת הניתוח תלויה בזמן שעבר מאז שהדיסק פרץ ועד לביצוע ההליך הכירורגי ובמידת הנזק שנגרם לחוט השדרה. ככל שהניתוח יבוצע מהר יותר כך הפרוגנוזה טובה יותר.
    בבעלי חיים עם שיתוק חשוב לבדוק האם קיימת תחושת כאב עמוק. בעלי חיים אשר איבדו תחושת כאב למשך 24 שעות ויותר בעלי סיכוי נמוך לחזרה לתפקוד. במקרים רבים לאחר הניתוח יש צורך בטיפולים משקמים.
    בכל מקרה, במצב של שיתוק מומלץ לנתח במהירות ולא להתמהמה,
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לפריצת דיסק

ענבל אטיאס
    28/12/2011

הכלב שלי נשלח למרכז חוות דעת בבית ברל שם עבר סי טי ובצילום התברר שיש אכן פריצת דיסק לכלב המקרה ארע לו במוצאי שבת בלילה ובראשון בלילה מאוחר הוא כבר הוכנס לניתוח עקב המלצה של הוטרינר התורן מכיוון שלמרות שיש לכלב שיתוק בגפיו התחתונות יש לו עדיין תחושת כאב עמוקה כך גם לאחר הניתוח שאלתי היא האם מישהו עבר עם כלבו ניתוח כזה בעבר כאשר היו לכלב אותן תופעות של שיתוק והניתוח בוצע תוך 24 שעות והאם הכלב חזר לתפקוד ובכלל דעתכן המקצועית האם יש סיכוי שיחלים הכלב שלי?????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לפריצת דיסק - תגובה

29/12/2011

בהחלט כן! חשוב להיעזר בסבלנות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד תולעת הפארק
    מיכל
    28/12/2011

האם נכון שחיסון נגד תולעת הפארק לא מכסה ב-100% נגדה? למרות שאני מחסנת את הכלבים שלי כל שלושה חודשים נגד תולעת הפארק, לאחרונה אני שומעת מהרבה בעלי כלבים שהם לא מחסנים את הכלבים משום שהחיסון לא מכסה ב-100% את הכלב ושגם וטרינרים מסויימים אומרים זאת. כמו כן נאמר לי שאם גרים צפונה מחדרה, התולעת לא נמצאת שם. האם כל זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד תולעת הפארק

הוספת תגובה

• חיסון נגד תולעת הפארק - תגובה

ד''ר סמדר טל
    29/12/2011

מיכל שלום
    ראשית עליך להבין שלא מדובר בחיסון מונע- הזריקה הינה תילוע- היינו היה וכלביך נדבקו בתולעת זו היא תודבר בטרם נגרם נזק. אכן הטיפול אינו יעיל ב100% ובטח לא כאשר מזריקים כל 3 חודשים (מה שהיתה ההמלצה עד לפני זמן לא רב). כיום מומלץ לטפל כל חודשיים והמהדרין אפילו כל חודש ועדיין אנו רואים מקרי הדבקה. חשוב לאסוף צואה בזמן הטיול בחוץ.
    ספירוצרקה לופי או תולעת הפארקים בשמה העממי- מפושטת בכל רחבי מדינת ישראל- מן הצפון ועד לדרום - ללא יוצא מן הכלל - באדיבות מטיילים ואנשים שעברו דירות וכיוצא באלה. ולכן יש לטפל - משום שהמחלה מזעזעת ומאוד נפוצה.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד תולעת הפארק - תגובה

29/12/2011

שלום מיכל,
    אבחון ראשון של כלבים שנדבקו בתולעת הפארק אירע בארץ ב-1980. מוצא הכלבים הנגועים היה ברובו מאזור המרכז (רמת-גן ומתל-אביב). מאז התפשטות התולעת גברה בקצב מסחרר והיום הסכנה להידבקות קיימת בכל רחבי הארץ (עם נגיעות עולה מקומית במקומות מסוימים בתקופות שונות). הטיפול המונע (שאינו מוגדר "חיסון") מסייע למניעת המחלה כאשר ניתן לכלב באופן קבוע בזריקה של חומר הקרוי "דקטומקס" (כיום אנו ממליצים על טיפול של אחד לחדשיים), ומטרתו לפגוע במחזור החיים של התולעת באם זו מצויה בגוףהכלב כביצה או זחל. בכלבים שאובחנו כחולים במחלה אנו נותנים מינון טיפולי של החומר שמטרתו להשמיד את זחלי התולעת ולמנוע הפיכתם לבוגרים. תקופת הפיכתם של הזחלים לתולעים בוגרות אורכת זמן של מספר חודשים שמהוה את התקופה שבה עדיין ניתן "לשלוט" במחלה בטיפול. הסיבה לכך טמונה בעובדה כי מרגע שהזחלים הפכו לתולעים בוגרות הן יוצרות מבנים הנקראים "גרנולומות" (לרוב בדופן הוושט),ומשלב זה הטיפול כולל גם התערבות כירורגית וטיפול ממושך וארוך שלא תמיד מסתיים בטוב..המניעה הטובה ביותר הנה התנהגותית: חשוב ביותר להשגיח על הכלב בטיולים ולמנוע ממנו לאסוף אל פיו זבל סביבתי (החיפושית המעבירה את המחלה עשויה להימצא גם בזבל אורגני ולא רק בצואה). בכלבים עם נטייה לאכול כל דבר שבסביבתם מומלץ לשים מחסום. חשוב להקפיד על מתן זריקת הדקטומקס אחת לחודשיים שמהווה מחסום נוסף באם התקיימה הדבקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהשארת כלבה לבד בבית
    הילה
    27/12/2011

שלום רב, עד לאחרונה הייתי גרה בבית הורי וכלבתי הייתה נשארה לבד בבית ללא כל בעיה. לפני 3 שבועות עברתי לדירה חדשה לבד ובכל פעם שאני מנסה להשאיר אותה לבד, היא נובחת ובוכה בהיסטריה. לכן בכל בוקר אני נאלצת לקחת אותה לבית הורי ולאסוף אותה אחר הצהרים, כך שיוצא שהיא לא נשארת בדירה החדשה מלבד הלילות בהם היא ישנה איתי. אשמח לקבל כל עצה כיצד אוכל להשאיר אותה לבד בבית בלי לגרום לה נזק נפשי... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהשארת כלבה לבד בבית

הוספת תגובה

• עזרה בהשארת כלבה לבד בבית - תגובה

ד''ר סמדר טל
    29/12/2011

כלבתך קרוב לוקאי סובלת מחרדת נטישה. הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לפנות למאלף שיודע לטפל בכלבים עם חרדת נטישה ולקבל ממנו/ממנה הכוונה וייעוץ לפתרון הבעיה.
    באם הבעיה אינה נפתרת בעזרת מאלף מיומן ניתן להעזר בטיפול התנהגותי תרופתי - אך זאת מומלץ רק לאחר מיצוי נושא האילוף המתקן.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהשארת כלבה לבד בבית תגובה

אור
    03/01/2012

שלום תהילה
    בתור אחד שלומד אילוף כלבים וחווה את אותה בעיה עם הכלב הפרטי שלי ההמלצה שלי היא תעשי ניסוי תשאירי תכלבה במקום שלה ותתרחקי תלכי לצד השני של הבית ,הכלבה רגועה יופי תני לה צ'ופר וככה לאט לאט להתרחק יותר ויותר, לפתוח תמנעול של הדלת , את הדלת ולראות את התגובה חשוב מאד לשים לב שאת לא מתחילה ללטף ולחבק שהיא היסטרית כי זה רק יחזק את זה ואם בכל זאת היא נובחת שאת מתרחקת אל תחזרי עד שהיא מפסיקה זה עלול לקחת גם רבע שעה ויותר תלוי בחומרה אבל זה שווה תרוגע של אחרי

מקווה שעזרתי תני עידכון לגבי המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הילה
    18/01/2012

אור תודה,

אני חושבת שהמצב השתפר, אם כי בכל פעם שאני חוזרת הביתה מחכה לי הפתעה... פעם זה שקיות קרועות, פעם זה מים מהכלי שלה שהיא השפירצה החוצה וכד'

אני נותנת לה משהו טעים כשאני יוצאת והיא מתעסקת איתו וככה לא שמה לב שאני יוצאת. כולי תקווה שהיא לא בוכה אחרי שהיא מגלה את זה, אבל אני משערת שכבר לא. כשאני חוזרת היא בהיסטריה קופצת עלי ומתנשמת מהר.
    מקווה שעם הזמן גם זה יתמתן...

מצאתי גם ילד שמוציא ואתה בימים שאני חוזרת יחסית מאוחר. אז אני מקווה שזה מקל עליה.

תודה ויום טוב
    תהילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצת מוזרה
    מוטרדת
    26/12/2011

לפני כשבוע וחצי חזרתי לעבודה מארוחת צהריים ובטעות צעדתי על משהו שנדרס ולא כלכך שמים לב אליו, נראה לי עכבר גדול או חולדה. איני מכירה את ההסטוריה של החולדה (כלבת או לא), חזרתי אל המשרד, שאגב יש בו שטיחים מקיר לקיר כך שלא מנקים אותו, מה שאומר שהוא מאד מלוכלך, ושבוע לאחר מכן, נפל לי על השטיח עגיל, ניקיתי אותו עם סבון והחזרתי לאוזן ואחר כך הצטערתי על כך עד היום, ונורא מציק לי העניין שאולי, באופן מוזר ולא הגיוני שנדבקתי בכלבת-או שאולי זה כן הגיוני וצריך להתחסן? אני מוטרדת
    יש לי גם לפעמים הרגשה של סימפטומים כמו כאבי ראש קטנים שעברו, גודש קל בגרון.

הבנתי שנוזל שהתייבש אינו מחזיק את הוירוס בחיים.

תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת מוזרה

הוספת תגובה

• שאלה קצת מוזרה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    29/12/2011

וירוס הכלבת אכן קטלני אך עליו לעבור דרך נשיכה של בעל חיים -היינו פציעה של העור וחדירתו. הוירוס מתרבה ונמצא בבלוטות הרוק של בעל חיים נגוע ולכן הנשיכה מעבירה אותו לבעל חיים אחר. כמו כן הסימנים הקליניים של המחלה אינם מופיעים בדרך כלל לאחר שבוע בבעל החים המודבק.
    אם אינך חשב בטוב עליך להבדק ללא קשר אצל רופא אבל מהתיאור שלך לפחות- לא נראה לי הגיוני שנדבקת בכלבת.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה