מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיבים תזונתיים לכלבהמיכל26/12/2011
איזה סיבים תזונתיים ניתן לתת לכלבה אלרגית למזון (סיבים שיגרמו לצואה להיות גדולה) כי לאחרונה היא סובלת מאי התרוקנות השקים האנאליים בגלל האוכל הדל בסיבים שהיא אוכלת (ZD של חב' הילס - יבש ולעתים גם קופסאות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים לכלבה - תגובה
ד''ר סמדר טל29/12/2011ניתן לתת סיבים כמו מטאמוציל או סיבים מקבילים אך יש להתייעץ עם וטרינר לגבי מינונים של הסיבים על מנת למנוע מצב של שלשול עם מתן הסיבים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים שחורים לכלבאבנר24/12/2011
שלום,
לכלב שלי, רוקי יש סוג של פצעים שחורים על פניו ועל רגליו, נק' נק' נפרדות נראה כמו שילוב של דם קרוש. קילחנו אותו, וזה לא עובר כבר חודשיים. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים שחורים לכלב - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור29/12/2011אבנר- אנא פנה לוטרינר על מנת שיוכל לבצע בדיקה רפואית ולהעריך את כלבך בהתאם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור כלבגלי22/12/2011
שלום,
חברתי ללימודים מצאה לפשני כשבועיים גור כלב שיצא מתוך אתר בניה היא לקחה אותו וקילחה אותו ולאחר מכן לקחה אותו לווטרינר שאמר לה שהוא לא מחוסן אך כרגע אין לו מחלות..הוא לא הצליח לזהות את הגזע שלו הוא רק הצליח לזהות שהוא מעורב והוא אוסטרלי לא יותר.. ואמר שיהיה בינוני..
אני הולכת לאמץ את הכלב המקסים הזה ורציתי לדעת מהם החיסונים הדחופים שצריך לעשות לו מפני שהוא לא מחוסן,ומה מחיר החיסונים בערך..?
והאם ישנו עוד משהו שאני צריכה לדעת כדי שהכלב יהיה מטופל כמו שצריך..חשוב לי לציין שהכלב ממש מפוחד ואנחנו מאוד עדינות ומעניקות לו המון חום ואהבה ממש כמו לתינוק..אשמח לקבל תשובה במהרה...תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור כלב - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור23/12/2011שלום גלי,
מהו גילו המשוער של הכלב? אנו מחסנים גורי כלבים החל מגיל 6-8 שבועות( באם נמצאים בריאים וברשות הבעלים לפחות זמן של שבוע). החיסון הראשון הנו חיסון משושה, ואנו חוזרים עליו 3 פעמים בהפרשי זמן קבועים. החיסון הנוסף שמהווה חיסון חובה בארצנו הנו חיסון הכלבת שנעשה מאוחר יותר. מחירי החיסונים משתנים בין המרפאות וישנן תוכניות חיסונים שונים לגורים (שמקנות הנחה כזאת או אחרת). חשוב בינתיים, כל עוד אינו מחוסן לא לחשופו לצואה/שתן/כלבים אחרים שעשויים להוות מקור הדבקה למחלות שונות. יש להגיע לוטרינר, ובאם הנו בגיל המתאים להתחיל ולחסן בהקדם!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לוטרינרית - היפדיספלזיהאבי21/12/2011
היי ,
יש לי אלסקן מלמוט בן שנתיים וחצי .הוא שוקל 30 ק"ג .
בזמן ההליכה שלו הכל נראה תקין לחלוטין .
שמתי לב,ולא מהזמן האחרון אפילו ,שכאשר הוא רץ מהר ,רגל ימין האחורית שלו נשארת זמן ארוך יותר מהשמאלית האחורית באויר כאילו יש לו בעיה לדרוך עליה.
1.האם זה אומר משהו ?
2.האם מומלץ לעשות צילום כבר בגיל כזה?
3.אילו פעולות ניתן לעשות למניעת הבעיה אם בכלל ?
4.מה עלות ניתוח החלפת מפרק או ניתוח מתקדם יותר אם יש ?
תודה רבה !
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לוטרינרית - היפדיספלזיה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור22/12/2011שלום אבי,
ייתכן והבחנת בצליעה בשלביה הראשונים. מאחר ויכולות להיות מספר פתולוגיות שעשויות להביא לצליעה זו חשוב ראשית לבצע אבחון מדויק של הגורם. כדאי לפנות לוטרינר שיערוך בדיקה אורטופדית ובהמשך לפי הצורך צילום. טיפול כאמור ייבחר על פי האבחון ועל כן בשלב זה עוד מוקדם לייעץ באשר לאופיו..באם תרצה להתייעץ לאחר קבלת הממצאים אשמח לעשות זאת ..
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לנטע - לי
אבי22/12/2011נטע לי ,
יש לך גישה לפרטים של הכלב שלי מתוקף עבודתך...שמו סקאי אגב.
יש לי שאלה בענין .יש לך מייל פרטי או של המרפאה שתוכלי לראות את שאלתי?
תודה רבה !
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמייל שלי
אבי22/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לנטע - לי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור23/12/2011שלום שוב,
באם את נמנה על קהל לקוחותנו (כך אני מבינה מתשובתך)- אנא צור קשר טלפוני עם המרפאה על מנת שנוכל להשיב בצורה ישירה על שאלותיך.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתול שלי מת הלילה! בבקשה תענו לי!דורון20/12/2011
שלום.
החתול שלי נפצע לפני מספר ימים קרוב לבסיס הזנב ובזנב עצמו. אתמול הוא ישב על המדרגות של החצר ובכה ודימם מהאיזור. הזמנתי וטרינר מכיוון שהחתול הינו חתול חצר ואינו רגיל לנסוע ובנוסף אין לי כלוב. הוטרינר הגיע, הרדים את החתול, גילח את האיזור ואמר שמדובר בציסטה וניקז את הפצע. נתן לחתול אנטיביוטיקה ואינפוזיה. בנוסף הוטרינר גם ביצע סירוס במקום.
כל זה היה בשעה אחת בצהריים. החתול היה מעולף עד שעות הערב. בערב החל להתעורר כל חצי שעה ובכה בכי נוראי ושוב נרדם וכך עד בערך אחת בלילה. לאחר מכן קמתי בסביבות ארבע לראות מה קורה איתו והוא כבר לא היה עימנו. הוא היה קר וקשה.
חשוב לציין שהחתול היה קר משעות הערב.
אני לא יודע מה לחשוב ומה היה יכול לגרום לכזה דבר.
בבקשה בבקשה, אם מישהו יודע משהו שנשמע הגיוני אני אשמח להסבר.
האם הסירוס היה יכול לגרום לזה? האם הפציעה?
פשוט בא לי למות.. כל כך אהבתי אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואו!! קודם כל תנחומיי!
שני21/12/2011אני רק יכולה לדמיין מה עובר עליך ואני ממש מצטערת בשבילך שזה קרה..אני לא וטרינרית אבל לדעתי חשוב מאוד שתבדוק את הסיבה למוות המיותר הזה.(כמובן שכל מוות הוא מיותר אבל כשאתה יודע שזה מזקנה לפחות זה דרך הטבע וזה מנחם שלא כמו מוות בגיל צעיר) אני יודעת שיש אנשים שנותנים את הגופה לבית דגן ושם עושים ניתוח לאחר המוות כי זה באמת קצת מוזר שהוא מת ככה פתאום.יכול להיות שזה קשור לפצע שאולי גרם לזיהום והטיפול ניתן לו מאוחר מדי ויכול להיות שהוטרינר עשה טעות שסירס אותו או שהיה סיבוך כתוצאה מהסירוס אבל אלה רק השערות,אני לא מומחית אז קח את דבריי בערבון מוגבל. בכל מקרה תהיה חזק ולפחות תתנחם בזה שהוא אף פעם לא היה צריך לדאוג לאוכל ושסה"כ היה לו טוב בעולם. תעדכן אם תוכל.בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחתול שלי מת הלילה! בבקשה תענו לי! - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור22/12/2011שלום דורון,
צר לי לשמוע על חתולך. לצערי לא אוכל לענות לך באשר לגורם המוות: רבים הם הגורמים שיכולים להביא לכך (מה עוד שאין בידנו בדיקות מקיפות שיכלו להעיד על מצבו בעת הפציעה). באם הנך רוצה לנסות ולחקור ניתן לקחת את הגופה לבדיקה פתולוגית במכון הוטרינרי בבית דגן (ואולם גם אז אין בטחון במציאת הגורם).
שיהיה רק טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים שאלה לנטע - ליאבי20/12/2011
היי גלית ,
לאחרונה אני קורא ברשת פה ושם על כך שהחיסונים הם דבר לא בריא לכלבים ,וכי הם נעשים לעיתים תכופות מידי .מה דעתך בנושא ?
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים שאלה לנטע - לי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור22/12/2011שלום אבי,
כלבים מחוסנים בארצנו כגורים בשלושה חיסוני משושה וחיסון כלבת. בעוד שחובה בארצנו (האנדמית לכלבת) לחזור על החיסון לכלבת אחת לשנה, ההמלצה היא לחזור על משושה אחת לשנה. באשר למשושה: החיסון מכיל 6 אנטיגנים כנגד 6 מחלות (חלקן נפוצות יותר וחלקן פחות אולם כולן קיימות בארצנו), חלק מהחיסון מכיל רכיבים מומתים וחלקו מוחלשים. ממחקרים עולה כי לאחר מתן חיסון מוחלש רמת הנוגדנים גבוהה לפחות ל3 שנים ואילו לאחר מתן חיסון מוחלש רמת הנוגדנים גבוהה לכשנה. לאור עובדה זו, מאחר והכלב אינו מוגן (מחלק מהמחלות) כבר כעבור זמן של שנה ממתן החיסון מומלץ לחזור על כולו(אלא אם בוחרים לפצל את מתן המרכיבים המומתים ולחזור רק עליהם אחת לשנה ועל החיסון המלא לחזור אחת לשנה). נושא החיסונים נחשב לשנוי במחלוקת גם ברפואה ההומנית (בשל תגובות אוטואימוניות אפשריות וכו'), ואולם עדיין ההמלצה הנה לחזור ולחסן!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה מלקקת את איזור פי הטבעתמשה19/12/2011
שלום רב
החתולה שלי בת 5 מעוקרת , מראה סימני מצוקה ומלקקת את פי הטבעת באופן מוגזם מהרגיל. החתולה נמצאת הרבה מחוץ לבית ועברנו דירה לפני 10 ימים אך זה נראה שהיא הסתגלה בקלות לדירה החדשה עד כה
החתולה לא ביקרה אצל וטרינר בשנתיים האחרונות ומעולם לא היו בעיות רפאיות.
האם יתכן ממדובר בבעיה של תולעים, במידה וכן האם אני יכול לטפל לבד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה מלקקת את איזור פי הטבעת - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור22/12/2011שלום משה,
האם החתולה מטופלת כנגד פרעושים/תולעים? האם קימות לקויות עוריות? האם קיים גירוד במקומות נוספים בגוף? ככלל עשויות להיות מספר סיבות לקליניקה: מלבד בעיית עור פשוטה תתכן גם אי ריקון/דלקת שקים אנליים. מומלץ להתחיל בטיפול כנגד פרעושים, תילוע בהתאם למשקל הגוף (במינון טיפולי) אותם תוכל לבקש מהוטרינר הפרטי. באם הליקוק לא יחלוף מומלץ לגשת לבדיקת וטרינר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי בכלביםענבל19/12/2011
שלום, כלבי האהוב בן ה-13 ככל הנראה עבר אירוע מוחי בלילה של יום חמישי האחרון (15.12) הוא קם לפתע באמצע הלילה, יצא לחצר והחל להתהלך כסהרורי, במעגלים ועיניו ריצדו. בבוקר של יום שישי הוא הלך עקום, ללא שיווי משקל, הקיא, יצא לו הרבה רוק ולא אכל. לקחנו אותו לוטרינר שלו, שם נעשתה בדיקת אוזניים (לא נמצאו ממצאים חריגים), בדיקת דם (הכל תקין) וההשערה כי מדובר באירוע מוחי (השערה ולא אבחנה חד משמעית). הוא קיבל כדורים ל-10 ימים הבאים (פראמין, פמוטידין, אנטיביוטיקה וטיפות אוזניים). כיום, שלושה ימים אחרי השיפור היחידי שיש הוא שהוא חזר לאכול (עוף בכמויות קטנות), הוא שותה, אך דומה שבהליכה אין שיפור ואולי מעט החמרה. הוא מקיא פעם ביום (אולי בגלל שלא הנחו אותי שלתת את הפראמין כשעתיים לפני האוכל). מרבית היום הוא שוכב, לא נתן צואה (לא מנסה אפילו) וראשו נוטה ימינה.
האם אכן נשמע שמדובר באירוע מוחי? מה ניתן לדעת על התופעה? האם אני יכולה לעשות עוד משהו מלבד למה שהונחתי? האם רב הכלבים יוצאים מזה? מתי אני אמורה לראות שיפור? האם יש תקווה? אודה למענה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי בכלבים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור23/12/2011שלום ענבל,
מה שלום כלבך? האם חל שיפור נוסף? ככלל הסימנים אותם את מתארת עשויים לנבוע ממספר גורמים אפשריים הכוללים : בעיה וסטיבולרית (כלומר של מערכת שיווי משקל) שמוכרת בכלבים מבוגרים (old dog vestibular synd. ), בעיה מוחית (מוח גדול או מוח קטן) שאכן עשויה להיגרם בין השאר גם מארוע של שבץ (אך לא רק) ועוד.. בדיקה נוירולוגית מלאה של הכלב תוכל לכוון למקור הבעיה ולסייע באבחון. ככלל, באם מדובר בסינדרום הוסטיבולרי ישנה הטבה משמעותית תוך מספר ימים בקליניקה. באם אין שיפור נוסף חשוב להתייעץ עם הוטרינר הפרטי באשר לתוצאות וכן לצורך המשך טיפול.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתושבה
ענבל25/12/2011המתוק שלי יוצא מזה :) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתושבה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור29/12/2011שמחתי לשמוע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זית כתית לכלבה אלרגית למזוןמיכל18/12/2011
הכלבה שלי ג'ק ראסל בת שנה וחצי (שוקלת 5 ק"ג) סובלת מאלרגיית מזון קשה. כמעט כל מזון שהיא אוכלת גורם לה לאלרגיה (גירודיםושלשולים והקאות), כולל חלבונים, פחממות וכו'. לאחר חודשים עם מזון של הילס ZD רציתי לגוון לה קצת את האוכל. בתחילה ניסיתי לתת לה אגוזי פקאן (שהיא טרפה אותם בהנאה גדולה) וזה עבר בשלום. אתמול ניסיתי לתת לה כפית שמן זית כתית בכבישה קרה מעורבב עם האוכל שלה ZD וגם אותו היא טרפה בהנאה גדולה. עד עכשיו הכל עבר בשלום.
השאלה שלי האם ניתן לשלב לה מדי פעם אגוזי פקאן ו/או שמן זית כתית לתזונה? האם זה מועיל לה או מזיק? והאם יש בזה ערך תזונתי בשבילה מעבר לטעימות?
אודה לתשובה מהירה.
ועוד שאלה - מה ניתן למרוח (טבעי) על אוזן מגרדת מאלרגיה? (מגרדת עוד לפני הניסוי עם האגוזים והשמן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה חשובה
מיכל18/12/2011איזה סיבים תזונתיים ניתן לתת לכלבה אלרגית למזון (סיבים שיגרמו לצואה להיות גדולה) כי לאחרונה היא סובלת מאי התרוקנות השקים האנאליים בגלל האוכל הדל בסיבים שהיא אוכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן זית כתית לכלבה אלרגית למזון - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור23/12/2011שלום מיכל,
אלרגיה למזון מתבטאת קלינית בהפרעות עיכול או כמחלת עור כרונית, כאשר גורמי האלרגיה הנפוצים ביותר הם חלבונים (ממקור חי של:בקר, עוף, ביצים, או צומח: סויה וכו') . גורמים פחות נפוצים (אך עדיין קיימים) הנן הפחמימות. מתן שמן זית לכשעצמו איננו בעייתי בכלבים אולם במקרים מסוימים עשוי להזיק (לדוגמא: לפי מחקר בו בדקו את ההשפעה של שמן זית בכלבים עם אלרגיה מסוג "אטופי", מצאו כי מצבם של הכלבים האטופים אף החמיר בעקבות נטילתו). בהתאם לכך, עצתי לך הנה לא להוסיף מרכיבים שאינם ייעודיים לתפריט היומי של כלבתך. ניתן להוסיף חטיפים (היפואלרגנים כמובן) על מנת לגוון לה במעט...לגבי דלקות אוזניים: אין להקל בהן ראש ומומלץ לפנות לוטרינר לבדיקה וטיפול- בכלבים אלרגים כאמור ישנה נטייה לפתח דלקות אלו וכדאי לטפל בהקדם על מנת למנוע החמרה!
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול מסכן-למי פונים?שני18/12/2011
יש חתול שכבר נמצא שלוש שנים בערך ברחוב שלנו..הוא עיוור,צולע ויש תקופות שהוא נראה כאילו הולך למות מרוב שהוא נהיה רזה..אני מקפידה לתת לו מזון אבל לא תמיד הוא בא ויש גם שבועות שלמים שהוא לא מגיע ככה שקשה לעקוב אחריו.העניין הוא שבשבוע האחרון החתול הזה פשוט לא זז מהדלת של הבית שלנו.יש לנו שטיח בכניסה והוא פשוט רובץ שם יומם וליל.אני נותנת לו לאכול אבל למטה כי זה מפריע לשכנים אבל אני ממש מודאגת. עושה רושם שהוא פשוט רוצה מקום מסתור מהקור אבל אני חוששת לצערי שהוא לא מתאים לחיות ברחוב..זה ממש מסוכן עבורו.בשבועיים האחרונים ראיתי אותו פעמיים חוצה את הכביש וכמעט נדרס. למי אני יכולה לפנות שיעזרו לו? אם לא למצוא לו בית אז לפחות שיעריכו את מצבו..הוא מאוד ידידותי ואני ממש מרחמת עליו..האם הוטרינר העירוני אמור לעזור במצבים כאלה?אני גרה במודיעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול מסכן-למי פונים? - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור18/12/2011שלום קרן,
לצערי חתולים רבים חיים בתנאים קשים ברחוב ולמרות מאמצים רבים של אנשים טובים ואכפתיים הבעייה רחוקה מפתרון. אם כל אחד מאיתנו יהיה מעט אכפתי ויעשה מעשה אכן נצליח לעזור לכמה שיותר מהם. ככלל, צעד ראשון יהיה להביאו לבדיקת וטרינר- רובנו נותנים הנחה משמעותית לחתולי רחוב, וכן קיימת תמיכה של עמותות בטיפול (כמו "תנו לחיות לחיות"). לאחר מכן ניתן יהיה לסייע לך בחיפוש בית מתאים.
כל הכבוד על האכפתיות והמון בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת דחוף -חתול לאחר סירוסרויטל16/12/2011
שלום,
החתול שלי (בן חצי שנה) עבר אתמול בבוקר סירוס. הוא חזר הבייתה והיום הוא מרגיש מעולה (אוכל, שותה, משחק ובאופן כללי נראה שיש לו מצב רוח טוב מאוד).
לפני מספר דקות הוא דימם מעט מאיזור האשכים (4-5 טיפות) והדימום נפסק.
מה לעשות? קצת מלחיץ אותי. אתמול אחרי הניתוח הוא בכלל לא דימם ודווקא היום הוא התחיל.
תודה מראש.
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה ועדכון מהיום...
חיפאית18/12/2011אתמול בערב הוא עדיין מעט דימם (מצאתי באיזורים שונים בבית מריחות קטנות של דם). התקשרתי בערב לוטרינר והוא באדישות סיכם את השיחה שלי ואמר "זה בסדר- שינוח".
לי קצת קשה לאלץ אותו לנוח כי הוא שובב..ויש לו מצב רוח לרוץ, לשחק עם כדור, לטפס וכו'.
בכל אופן, הבוקר קמתי וראיתי עוד מספר כתמים קטנים של דם יבש מהאיזור בו הוא ישן.
3 ימים אחרי סירוס ,חתול אמור עדיין לדמם?
ושוב תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה ועדכון מהיום... - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור18/12/2011שלום,
חשוב לנסות ולבדוק מהיכן הדימום. האם שק האשכים נפוח/בצקתי? האם אוכל/שותה, מצב הרוח ממשיך להיות תקין? בכל מקרה באם התופעה ממשיכה אני ממליצה להגיע לביקורת אצל הוטרינר!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ותשובה...
חיפאית18/12/2011הדימום יוצא מצד אחד של אשך (יותר נכון ממה שנשאר שם) הבנתי שאין תפרים...
הוא אוכל, שותה ובאופן כללי בעל מצב רוח טוב מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ותשובה... - תגובה
ד''ר סמדר טל18/12/2011שלום לחיפאית
אכן פעמים רבות בניתוח חתולים אין תפרים אך זאת משום שהרקמות נקשרות ללא תפרים.
אין סיבה שלאחר מספר ימים יהיה דימום אלא אם החתול גורם לו או שקיימת בעית קרישה.
מומלץ ורצוי לחזור לוטרינר שלכם לבדיקה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולדוג צרפתיספי16/12/2011
יש לי כלב בולדוג צרפתי בן 7. ביום ראשון עבר הכלב סירוס. ביום שלישי שאחרי הניתוח התחיל הכלב לגרור את הרגל האחורית. ביום חמישי שתי הרגליים האחוריות ממש נחלשו ומדי פעם הוא לא הצליח להחזיק את עצמו ונפל. הוא שולט בצרכים. הוטרינר שלו אומר שזה פריצת דיסק (לאחר שעשה צילום).
השאלה שלי היא האם יש קשר בן ניתוח הסירוס לפריצת הדיסק או שזה סתם צירוף מקרים קרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולדוג צרפתי - תגובה
ד''ר סמדר טל18/12/2011אני לא רואה שום קשר בין סירוס ובין בעיות נוירולוגיות של רגלים אחוריות. בניתוח סירוס מוסרים האשכים שהינם איברים חיצונים (לא ניתוח בטן). העצבים המעצבבים את שק האשכים ואת האשכים עצמם אינם כאלה הקשורים ישירות לעמוד השדרה ואינם בעלי יכולת לגרום לחולשה או שיתוק בהם.
על פניו נראה שמדובר בצירוף מקרים - מתאים גם לגזע.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לוטרינרים.. תודה מראש...עדן15/12/2011
שלום. אנחנו עוברים לחו"ל עם גורת מיני- שנאוצר שלנו ב- 13.03.2012. כרגע היא בת 3.5 חודשים.
אנחנו רוצים לעשות לה עיקור עוד בישראל מכל מיני סיבות. כנראה שלא יאשרו לה לטוס יחד איתנו בתא הנוסעים ונאלץ להעבירה בתא המטען בכלוב מיוחד.
הטיסה עצמה תהיה מספיק טראוומטית ואולי קרירה, למרות שחברות תעופה מחוייבות להדליק חימום בתא המטען כאשר מעבירים חיות.
אני מאמינה יותר בשיטה שטוענת שאת העיקור כדאי לבצע לפני הייחום הראשון (בערך בגיל שישה חודשים). הגורה שלנו תהיה בגיל שישה חודשים בסוף פברואר, אבל כבר באמצע מרץ אנחנו חייבים לטוס.
השאלה היא כזאת:
מתי כדאי לנו לעשות את העיקור בשביל שתספיק להחלים לגמרי לפני הטיסה (כולל הורדת תפרים)??
האם זה בסדר לעשות טיפה לפני שימלאו לה שישה חודשים (נגיד בסוף ינואר כשימלאו לה 5 חודשים)?? האם אחרי הניתוח שמים קונוס?
כיוון שאנחנו לא יודעים איך היא תעבור את הטיסה, אז היינו רוצים להקל עליה לפחות בזה שהיא לא תצטרך להתמודד גם עם ניתוח "טרי".
נ.ב.: בערך חודשיים אחרי המעבר נהיה מאוד- מאוד עסוקים, לכן לא נוכל להתפנות בשביל למצוא וטרינר טוב ולתת טיפול טוב אחרי הניתוח. גם במקום החדש זה עולה הרבה- הרבה יותר יקר, אבל לא זה הדבר החשוב.. החשוב שהיא כבר תהיה אחרי הייחום הראשון ואז הסיכוי שלה לסרטן מסוגים שונים יגדל טיפה למרות הניתוח.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לוטרינרים.. תודה מראש... - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/12/2011עדן שלום
ניתן לעקר בגיל 5 חודשים, ואת בהחלט יכולה להקדים את העיקור כך שלא יהיה בסמיכות לנסיעה. כלבות צעירות לרוב מתאוששות מהר מאוד מהניתוח וחוזרות להתנהגות רגילה ימים ספורים לאחר הניתוח. חלק מהוטרינרים משחררים את בעה"ח עם "קונוס" וחלק לא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתול משלשלמודאגת15/12/2011
הי,
יש לי חתול בן 4.5 חודשים, מחוסן, קיבל כדור נגד תולעים בגיל חודשיים.
שמתי לב בימים האחרונים שהוא ממש משלשל! גם הכלב שילשל אבל נראה שזה עובר אצלו. חוצמזה החתול אוכל ושותה ועל פניו מתנהג כרגיל...
מה יכולה להיות הסיבה? האם כדאי לבדור אותו אצל וטרינר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתול משלשל - תגובה
ד''ר סמדר טל18/12/2011שלשול משמעו שקיימת בעיה במערכת העיכול ובאם הוא נמשך מעבר ליום יומיים מומלץ לבדוק את מקורו ולטפל בבעיה. הבעיה יכולה להיות ריבוי חיידקים מסוג פתוגני מסויים, או טפילים מסוגים שאינם מטופלים על ידי הכדור הנפוץ לתילוע- כגון קוקסידיה, אמבות וכיוצא באלה. חתולים צעירים נושאים לעיתים מרחם או מחלב טפילים שונים ויש לטפל בהם בהקדם בכדי למנוע בעיות התפתחות שונות ועיכובים בשל זיהום כזה או אחר.
ולכן- כן- כדאי לגשת לבדיקה אצל וטרינר, ומומלץ להביא דגימת צואה של החתול עמכם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כמות המזון המומלצתלירון14/12/2011
מה כמות המזון המומלצת של יוקנובה דרמטוזיס לבולדוג צרפתי השוקל קרוב ל 14 ק"ג יש לציין שהוא מוגדר כבעל משקל תקין (לא שמן)ע"י הוטרינר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה כמות המזון המומלצת - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/12/2011כ-150 גר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)