פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המברוטונלה
    לימור
    03/11/2011

החתול שלי חולה בזיהום בדם בעקבות פרעושים הוא מטופל באנטביוטיקה וסטורואידים למשך חודש (החתול צהוב) האים מחלה זו יכולה להדביק בני אדם מבוגרים ילדים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המברוטונלה

הוספת תגובה

• המברוטונלה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    06/11/2011

המוברטונלה - גם בכלבים וגם בחתולים אינה מועברת לבני אדם- זוהי מחלה ספציפית לכל מין בעל חיים- קיים טפיל המוברטונלה ספציפי לחתולים ואחד לכלבים. בחתולים המחלה נקראת נכון להיום מיקופלזמה המופליס והינה מועברת מחתול לחתול על ידי קרציות, פרעושים ותרומות דם.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים בכלב שארפיי
    יולי
    03/11/2011

הכלב שלי בן 9 ובשנה האחרונה התגלה אצלו התחלה של אי תפקוד כליות
    להלן תוצאות הבדיקה
    Alkaline Phosphatase :177
    Creatinine:3.4
    Urea: 106
    Amylase 1535
    הוא גם זקוק לניתוח ב-4 העפעפיים
    הוא מאוד צעיר לגילו אבל לפי הגיל הביולוגי הוא די מבוגר.
    בגלל זה ובגלל הבעיה בכליות אני בהתלבטות קשה אם לנתח או לא בגלל הסיכון שבהרדמה.
    הרופא אומר שניתן לעשות את ההרדמה ע"י עירוי וטיפטוף הדרגתי של החומר
    לגבי הכליות נעבור לאוכל רפואי מיוחד. האם יש גם טיפול תרופתי שיכול להאט את הידרדרות הבעיה?
    לגבי העיניים הרופא אומר שטיפול שוטף במשחה יכול לשמור על העיניים
    האם לנתח או לא?

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים בכלב שארפיי - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    03/11/2011

שלום יולי,
    האם מדובר בפגיעת כליות כרונית?(תוכלי להעלות גם תוצאות של בדיקות דם, אלקטרוליטים או אולטרסאונד?) האם לחץ הדם תקין?מהו דירוג מחלת הכלייה? האם תוצאות מעבדה אלו הנן תוצאות שלאחר טיפול או שמדובר בתוצאות ראשוניות עם ההגעה לוטרינר? כיצד מרגיש כלבך? מזון רפואי מהווה אחד מאבני היסוד לטיפול במחלות הכלייה והוא נמצא כמאריך את תוחלת החיים ומפחית משברים אורמים (בהם יש הצטברות של פסולת חנקנית מזיקה בגוף). בנוסף באם מדובר במחלה כרונית יש לעקוב אחר אנמיה (שלרוב קיימת) ולטפל בסימני מערכת עיכול אם קיימים (הקאות וכו'). מתן נוזלים תת עוריים עשוי להיות חלק מהטיפול אך הדבר תלוי בממצאי בדיקה תקופתיים.
    לגבי ניתוח העפעפיים- באם כלבך אובחן עם פגיעת הכלייה אינני ממליצה על הניתוח, הסיבה העיקרית הנה שבעת הרדמה כללית ישנה ירידה בזרימת הדם לכלייה, וכן חלק מתרופות ההרדמה עשוי להיות בעל פוטנציאל פגיעה כלייתית ,הדבר עשוי לגרום להחמרת הנזק הכלייתי (בכליות שמראש אינן מתקפדות כראוי). אם קיימת ברירה כפי שאת מתארת, הייתי מסתפקת כעת בטיפול עיניים מקומי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שארפיי עם בעיית עפעפיים - המשך

יולי
    03/11/2011

לד"ר נטע שלום
    מצבו טוב מאוד. הוא כלב חביב ואנרגטי. הבעיה היחידה, בעקבותה גם נעשו בדיקות הדם והשתן, היא שבורח לו פיפי. אני נותנת לו פרופאלין די פעם וזה עוזר.
    אני מצרפת בדיקות מתחילת השנה. בינתיים הערכים גדלו.
    לאחר הבדיקות הראשונות קניתי לו אוכל של KD אבל זה גרם לגירודים קשים ואז הפסקתי. עכשיו אנסה שוב עם אוכל יוחד לכליות של רויאל קאנין.
    הבנתי שהאוכל הזה יכול לעזור לעצור הידרדרות נוספת
    אני מאוד דואגת ורוצה לשמור עליו כפי שהוא
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שארפיי עם בעיית עפעפיים - המשך - תגובה

06/11/2011

שלום יולי,
    לגבי המלצות נוספות לניטור וטיפול בפגיעה הכלייתית : כדאי כפי שציינתי להקפיד על המזון הכלייתי, להקפיד על שתייה-- הדרציה טובה, לנטר תקופתית את מדדי הכלייה והאלקטרוליטים בדם שמושפעים מאד מפגיעה כלייתית , לנטר את לחץ הדם ולטפל באם ישנה תוצאה גבוהה עקבית ( בחולים אלו נמצא כי לחץ הדם גבוה במקרים רבים ובכך הוא עלול להחמיר את הפגיעה הכלייתית וכן לגרום לפגיעה באיברים נוספים באם גבוה משמעותית), לבדוק רמות חלבון בשתן ולערוך תרבית ( חולי כליה מועדים לדלקות בדרכי השתן). בשרפיי קיים סינדרום בשם ״ שרפיי פיבר״ בו קיימת פגיעה כלייתית על רקע שקיעת חלבון עמילואיד בכלייה- כדאי לבדוק עם הוטרינר האם היה חשד / נסיון אבחון / קליניקה שעשויה להתאים לכך..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לתוכי
    רעיה
    03/11/2011

מצאנו תוכי מסוג דררה. בעליו לא נמצאו והוא משעשע אותנו כבר חודשיים. לאחרונה העירו את תשומת ליבי שתוכים עלולים להעביר מחלות. איך אדע אם הוא מחוסן ומה אני צריכה לעשות בנושא? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לתוכי

הוספת תגובה

• חיסונים לתוכי - תגובה

03/11/2011

שלום רב,
    ראשית כדאי לפנות לוטרינר מומחה לחיות אקזוטיות לצורך בדיקה כללית. קיימות מספר מחלות שעשויות לעבור מתוכים לבני אדם כמו חיידק הכלמידיה ולצורך אבחון (תוכי יכול להיות נשא של המחלה ולאו דווקא להיות חולה קלינית) ניתן לעשות בדיקת דם פשוטה להימצאות נוגדנים (הבדיקה תעיד על חשיפה) או משטח מהביב.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלבים שלי הצטננו ואחת מהן מאוד
    מיכל
    03/11/2011

שני הכלבים שלי הצטננו ביום שישי שבוע שעבר. לקחנו אותם לוטרינר ששמע איך הם מתעטשים (כל שנייה) ונושמים כמו אסמטיים ונתן להם אנטיביוטיקה למשך 10 ימים. לכלב הגדול יותר 2/3 כדור ביום ולקטנה 1/2 כדור ביום. הכלב הגדול החלים לאחר 4 ימים וכמעט שאין לו שום תסמינים מלבד התעטשות לפעמים. לעומתו לכלבה הקטנה המצב החמיר והיא נושמת נשימות מהירות כמעט בכל מאמץ מינימלי, גם הליכה רגילה. היא הולכת ומתנשמת, הולכת ומתעטשת, הנשימות הן נשימות אף מהירות וכשבדקתי אותה בזמן הנשימות מצאתי שקצב הלב שלה מהיר מאוד כאילו היא במאמץ נוראי. התקשרתי לוטרינר והוא המליץ לתת לה כדור כודאין לפתיחת הנשימה. אני קצת מפחדת כי זה עלול להרדים אותה (לדבריו). מדובר בכלבה עם בעיות מעיים (אלרגיית מזון קשה) ואני לא ששה לתת לה כדורים שלא תורמים להבראה, אלא רק מרגיעים. מה אתם ממליצים לי לעשות והאם הכלבה בסכנה בריאותית בגלל המצב? כמה זמן אמורה להמשך הצטננות של כלב לכל היותר ?

הוספת תגובה

• הכלבים שלי הצטננו ואחת מהן מאוד - תגובה

03/11/2011

שלום מיכל,
    חסרים לי פרטים בסיסיים בתאורך כגון גיל, ממצאי בדיקות הוטרינר,אבחון , סוג האנטיביוטיקה שניתנה ועוד.. אולם בכל מקרה, אם אכן קיימת החמרה במצבה של כלבתך אני ממליצה לחזור לרופא לבדיקה נוספת הכוללת הקשבה יסודית למערכת הנשימה העליונה והתחתונה והלב, בדיקת מדדים (דופק, חום ונשימה) ולהמשך אבחון. מאמץ נשימתי כפי שהנך מתארת עשוי להצביע על פגיעה במערכת הנשימה התחתונה (ועל סיבוכים אפשריים אחרים), וייתכן שיש צורך בהמשך אבחון (בדיקות דם, צילום בית חזה).
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיבים בעיניים של חתול
    עודד
    02/11/2011

שלום, ברשותי חתול פרסי אקזוטי. אימצתי אותו מהרחוב (הוא כנראה בן 7).
    מחודש מרץ האחרון החתול עם כיבים חוזרים באותה עין (סה"כ חזרו והחלימו הכיבים כ-10 פעמים עד כה).
    פניתי לשני וטרינרים מומחים בעיניים.
    הוטרינרית הראשונה חשבה שמדובר בכיב בוקסר. לחתול היה אנטרופיון קל בשתי העיניים. היא עשתה ניתוח לתיקון אנטרופיון. הכיבים חזרו גם לאחר הניתוח (ותוך כדי שהחתול עם צווארון אליזבטני ולא יכול לשפשף את עיניו ולפצוע את עצמו).
    הוטרינר השני חשב שמדובר בזיהום בהרפס. החתול קיבל טיפול אנטי ויראלי במשך חודש וחצי, לאור העובדה שהיה לו סקווסטרום על העין החתול בסופו של דבר עבר קרטקטומי והמשך טיפול אנטי ויראלי לחודש לאחר הניתוח.
    אחרי ביקורי האחרון אצל הוטרינר התבשרתי כי החתול בריא וללא כיבים בעיניים. הטיפול האנטי ויראלי הופסק והסרתי לו את הצווארון האליזבטני.
    באותו יום, לאחר כשעה מהרגע בו הסרתי את הצווארון, מצאתי את החתול עם עין סגורה, לחמיות אדומות מאוד ונפוחות. קשה לי להתרשם מכיב בעין שכן יש לו בצקת שנשארה מהניתוח (הקרטקטומי) שעדיין לא החלימה. אבל ללא ספק החתול מבחינה קלינית נראה כאילו ששפשף את עיניו משום מה. החתול היה גם מאוד אריטבילי ולא נתן לפתוח לו את העין.

אני באופן כללי מעט אובד עצות. פניתי לוטרינרים המומחים ביותר, הוצאתי הון תועפות על כל הטיפולים, ביקורים, תרופות, ניתוחים ועוד ועוד... והסיפור לא נגמר, כבר 8 חודשים.
    אני יכול לוותר על הכל ולתת לחתול פשוט להתעוור, אבל העניין הוא שהוא ממש סובל מהעין.
    הוטרינר האחרון שניתח אותו שלל אפשרות של גוף זר (הניתוח התבצע תחת מיקרוסקופ בו נסרקה כל העין שלו).

אני תוהה ביני לבין עצמי, האם ייתכן שלחתול יש איזושהי אלרגיה שגורמת לו לגרד? במקרה כזה, האם יש טיפול אנטי אלרגני (טיפות עיניים?).
    כמו כן אוסיף שלחתול יש קרדית באוזן, הוא מטופל ברבולושיין שכן יש לו פגם בעור התוף ובטיפול מקומי נגד קרדית פיתח הורנר סינדרום (הטיפול אוטוטוקסי ופגע כנראה בעצב, החור בתופית מאפשר לחומר לחדור כנראה, לכן הטיפול ברבולושיין). אולי ייתכן שהקרדית גורמת לו לגרד?
    אסיים בכך שכשאר החתול עם הצווארון הוא לא הראה סימנים של מצוקה\גרד. לא ניסה להתגרד או משהו אחר...

אודה לכל סוג של עצה. אינני יודע מה עוד לעשות.

תודה,
    עודד

לקביעת תור
    סגירה
    כיבים בעיניים של חתול

הוספת תגובה

• כיבים בעיניים של חתול - תגובה

03/11/2011

שלום עודד,
    ראשית, הצטערתי לשמוע על הכרוניקה של הבעייה ועל כך שעודנה קיימת, אם כי לצערי מקרים מורכבים שכאלו קיימים הם ברפואה הוטרינרית והן ברפואה ההומנית.
    ייתכן שמדובר בבעיה מולטיפאקטוריאלית והנה מספר דברים שעולים אצלי לאחר קריאת דבריך: ראשית, חתולים רבים אכן נגועים בוירוס ההרפס- כתוצאה מהידבקות שמתרחשת לרוב בשלב הגור. הוירוס נותר לטנטי ומתפרץ בעת סטרס, ביטוי התפרצות בשלב המאוחר עשוי להתרחש עם הופעת סימני מערכת נשימה עליונה(כמו בגורים) לחוד או עם בלקויות עיניים (קונגקטיביטיס). האם הופיעה דלקת לחמית קודם להופעת הכיבים?הפרשות עיניים?האם לקויות הופיעו גם בעין השנייה בשלב כלשהו?
    בכל מקרה הטיפול האנטיויראלי (ליזין/פאמציקלוייר) צריך להיות כרוני כך שמומלץ להמשיך.. לגבי הופעת הסקווסטרום- האתיולוגיות המזוהות כיום עם הופעתו מונות גורמי תורשה, גירוי עיני כרוני (אנטרופיון או מיקרוטראומות למשל) כמו גם וירוס ההרפס (ש"מואשם" כפי שאתה מבין בהרבה תחלואות..). בנוסף, ייתכן כי בנוסף לכל אלו קיימים גורמים משניים נוספים אשר מביאים אצל חתולך לגירוד ולהחמרת המצב - אלרגיה היא אחד מהם (לפרעושים, למזון, לאלרגנים סביבתיים..זהירות מטיפול בסטרואידים בשל החשד להרפס) והשניה, כפי שהזכרת הנם טפילי אוזניים-מדובר באוזן באותו צד של העין הפגועה? (האם התכוונת לאקריות? שכן כדאי לטפל בטיפול ססטמי ולא מקומי..). מכל מקום, אני מבינה את הייאוש ובכל זאת ממליצה לשוב אל רופא העיניים אצלו טיפלת- ייתכן שכדאי לכסות את העין בפדיקל/גרפט מהלחמית בכדי לטפל כרגע בבעיה..
    אשמח לשמוע בהמשך על המקרה,
    בהצלחה ורק בשורות טובות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקור גורת חתולים
    אמילי
    02/11/2011

שלום,
    לאחרונה אימצה את הבניין שלנו גורת חתולים בת 3 חודשים. לצערנו איננו יכולים לאמץ אותה אלינו הביתה אז אנחנו מאכילים ודואגים לה בחצר.
    לקחתי אותה לוטרינר לבדוק שהיא בריאה והכל בסדר אבל ברצוני לעקר אותה.
    פניתי לעיריית תל אביב בנושא (כי אני רוצה להביא אותה בעצמי ולקחת אותה מהניתוח) וקבעו לי תור ביום ראשון הקרוב.
    אני רוצה לדעת האם כדאי לחכות עם זה עוד כחודש-חודשיים או האם ניתן לעקר אותה כבר עכשיו ? אני פשוט לא רוצה שבטעות תכנס להיריון...

תודה, אמילי

לקביעת תור
    סגירה
    עיקור גורת חתולים

הוספת תגובה

• עיקור גורת חתולים - תגובה

03/11/2011

ניתן להקדים את העיקור, ל-4-5 חודשים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לכלבת
    דוד
    01/11/2011

שלום כמה זמן נגיף הכלבת "חיי באוויר" במידה ואדם נתקל בו בחוץ עם פצע פתוח או משהו דומה? כאילו כמה זמן הנגיף הכלבת יכול לחיות מחוץ לבעל החיים,?
    והאם אפשרי להידבק מבן אדם שנגע בו כלב שנגוע בכלבת ולאחר מכן אותו אדם נגע בי בפצע פתוח בתודה דוד

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לכלבת

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לכלבת - תגובה

01/11/2011

שלום דוד,
    כפ שציינתי פעמים רבות בפורום זה נגיף הכלבת איננו "חי באויר" אלא מועבר באמצעות הרוק, לפיכך נגיעה בלבד איננה מספקת לצורך העברת המחלה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

רמי
    01/11/2011

כשאת מתכוונת שנגיעה לא מעבירה מחלת כלבת האם את מתכוונת גם נגיעה עם פצע פתוח לרוק, זה לא מעביר כלבת ,
    השאלה כמה זמן מרגע שהנגיף מחוץ לבעל החיים , הכוונה שהוא מוציא אותו דרך רוק לצורך העניין הוא יכול ל"חיות " מחוץ לחייה, הכוונה שהוא מעביר את הנגיף? ואז להיות מועבר
    למישהו אחר?

הכוונה שאם אני פוגש מישהו ואחרי 10 דקות הוא נוגע בי והרגשתי מעיין רטיבות על הפצע שלי שהיה פתוח, ועכשיו זה לא היה מגע ישיר עם החייה במידה והיא חולה בכלבת ישנה סכנה?<

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

03/11/2011

שלום רמי,
    להמשך התייעצות אנא פנה לרופא המשפחה שלך,
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר. האם זה אפשרי?
    דנה
    01/11/2011

ראיתי אנשים באינטרנט המתעניינים בנוגע לכלבת בעטלפים. אני חייבת להודות שהנושא מטריד אותי גם באחרונה ובייחוד מקרה שהיה לי היום:
    תוך כדי משחק במגרשי טניס בתל אביב נחתה עליי משום מקום חיפושית די גדולה, חומה, על השיער. כתנועה אינסטינקטיבית העפתי את המטרד בבהלה ביד שלי ובה חתך שעשיתי לעצמי בטעות באותו הבוקר. החיפושית נפלה על גבה, מפרכסת ותוך זמן קצר גם מתה. לא הייתי נבהלת אם לא הייתי עדה למספר עטלפים שחגו מעליי במגרשים, וידוע לי שיש עטלפי חרקים בארץ. האם זה סביר שעטלף נגוע בכלבת הפיל את החרק האומלל בטעות ויש סכנה שהפצע בידי בה במגע עם הרוק, או שזה מופרך? האם את ממליצה לקחת חיסון? האם סביר שעטלף נגוע יעופף ואפילו יאכל בעוד בעלי חיים נגועים אחרים מראים רתיעה ממזון וחולשה או טירוף נשיכות?

בנוסף הבנתי שעד כה לא התגלו מקרים של כלבת בעטלפים. היכן בעולם ניתן למצוא מקרים כאלה? מה הסכנה לכך בארץ? אני כל הזמן נתקלת בסתירות- חוקרים שטוענים שהיונקים המעופפים רחוקים מהנושאי הנגיף וחוקרים סקפטיים יותר. היכן ניתן למצוא נתונים על כך?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר. האם זה אפשרי?

הוספת תגובה

• שלום ד&quot;ר. האם זה אפשרי? - תגובה

01/11/2011

שלום,
    וירוס הכלבת, מועבר כאמור דרך הרוק ולפיכך אפשרויות ההדבקה הינן בנשיכת יונק / בחדירת רוק מיונק נגוע לשריטה או פצע פתוח. העטלפים אכן עלולים להיות נשאים של נגיף הכלבת אולם חשוב לציין שככל שדווח בספרות עד היום לא ידוע על מקרה של עטלף הנגוע בכלבת שנמצא בארץ, כמו גם לא סביר שהיה מעבר רוק על פי תיאורך. יחד עם זאת, מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה בנושא!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאג סיני
    פחימה אלה
    31/10/2011

יש לנו כלבלב קטן בן חודש וחצי, והוא מצוננן עם צמרמורות בגוף. ביום שישי הוא קיבל חיסון שני. מה אפשר לעשות עבורו שירגיש יותר טוב?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פאג סיני

הוספת תגובה

• פאג סיני - תגובה

31/10/2011

שלום רב,
    כדאי לפנות בהקדם לוטרינר לבדיקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפולות נגד פרעושים
    ענבל אטיאס
    31/10/2011

אתמול שמתי לכלב שלי אמפולה מסוג אדוונטג' ורציתי לדעת האם מותר לי לקלח אותו לאחר מכן ואם כן אחרי כמה ימים מיום מריחת האמפולה?

לקביעת תור
    סגירה
    אמפולות נגד פרעושים

הוספת תגובה

• אמפולות נגד פרעושים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    06/11/2011

מומלץ לקלח לא פחות מ72 שעות לאחר שימת אמפולה.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שליטה על הסוגרים, כלב בוגר
    צילה
    30/10/2011

שלום,
    יש לי דנית בת 11.5 שנים
    לאחרונה בכל מקום שמתיישבת בו משאירה מעט צואה.
    מעבר לעובדה שעלינו לנקות אחריה כל יום, ולעיתים מס' פעמים יום, חלק מזה נמרח עליה.
    מכיון שמדובר בדנית, זה בעייתי לרחוץ אותה בתכיפות הרבה בה אנו זקוקים על מנת לחיות בתנאים סבירים.
    אנו גרים בדירה, כך שלהוציא אותה החוצה זה לא בא בחשבון, ובנוסף יש לנו 2 ילדים קטנים.

אני שוטפת הרצפה מדי יום טרם איסוף הילדים, ואז קושרת אותה, כדי לצמצם את הנזק.
    אשמח לשמוע האם יש פיתרון כלשהו.

תודה

הוספת תגובה

• אי שליטה על הסוגרים, כלב בוגר - תגובה

ד''ר סמדר טל
    06/11/2011

שלום צילה
    בכלבה דנית בגיל הזה עשויה תופעה זו להיות תוצר של כאבב- ייתכן על רקע דלקת פרקים שהינה שכיחה בכלב בגיל הזה. ניתן לנסות לבדוק את המקור במרפאה הוטרינרית ובאם לא נמצא מקור ישיר לבעית השארת הצואה יש לשקול מתן משככי כאבים ואולי לשנות תזונה על מנת שתשאיר פחות צואה לאחריה.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדיסון ,אסטונין
    יעל
    30/10/2011

כלבתי בת ה 14 מטופת במהלך 6 השנים האחרונות באסטונין 1.5 כדור* פעמיים ביום.

ב שבועיים האחרונים(לא ברצף) סובלת משלשולים ,מטופלת ב 2 סוגי אנטיביוטיקה

+אוכל מיוחד .

שאלתי, האם יש חשש לפגיעה באפקטיביות של האסטונין לאור האמור לעיל

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אדיסון ,אסטונין

הוספת תגובה

• אדיסון ,אסטונין - תגובה

31/10/2011

שלום יעל,
    לאסטונין (או פלורינף) אין אינטראקציות עם אנטיביוטיקות כך שהאפקטיביות איננה אמורה להיות מושפעת מהן. באם השלשולים ממשיכים כדאי לנטר רמות אשלגן בדם וכן לוודא כי המחלה בשליטה .
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    01/11/2011

מאד מודה לך על המענה

נפעל ע"פ המלצתיך

יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתם קרחת בפנים של הכלב
    שירה
    29/10/2011

שלום רב
    לפני כחודש הופיע כתם בגודל שתי סנטים מעל עין ימין של הכלב. הכתם, מקריח ואז רואים צבע ורדרד.. הכלב הוא כלב פרוותי אסיקי סיבירי מעורב.
    האם ניתן לטפל ולקנות את התרופות ללא מירשם ויטרינרית?
    מדבק לבני אדם?
    מסוכן? הייתי רוצה לחסוך עלויות. איך ניתן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כתם קרחת בפנים של הכלב

הוספת תגובה

• כתם קרחת בפנים של הכלב - תגובה

29/10/2011

שלום שירה,
    לא ניתן לאבחן את הלקות העורית או לטפל ללא בדיקת הלקות הכוללת בשלב הבסיסי ביותר משטח עור מיקרוסקופי. מאחר ונגע זה עשוי להיגרם גם ע"י פטרייה (המדבקת גם עבור בני אדם) המלצתי היא לגשת לוטרינר לבדיקה בהקדם!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסיות דם נמוכות
    שובל
    29/10/2011

היום עשיתי לכלבתי בדיקת דם,כל הערכים יצאו תקינים למעט טסיות הדם שעומדות על 82.
    לכלבה אין חום,לא ירד לה התאבון,ללא דימומים חיצוניים או פנימיים,ללא הפרשות מהעיניים והאף.
    ללא ירידה במשקל.
    אשמח אם תאיר את עיניי ותאמר לי מה עוד אפשר לבדוק או מה זה יכול להיות.
    הדאגה שלי היא שאולי היא חולה בקדחת הקרציות בשלב מתקדם,והשאלה שלי האם היו רואים את זה בבדיקות הדם?

כרגע היא מטופת בדוקסילין למשך 10 ימים (רבע כדור בבוקר רבע בערב).

תודה רבה!

מצ"ב תצלום בדיקות הדם (ספירה+ כימיה, משטח דם-נראה כי יש חוסר בטסיות)

לקביעת תור
    סגירה
    טסיות דם נמוכות

הוספת תגובה

• תוצאות ספירת הדם

שובל
    29/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסיות דם נמוכות - תגובה

29/10/2011

שלום שובל,
    ראשית, לא ציינת בת כמה כלבתך, גזעה, ומהי הקליניקה בגינה נערכה בדיקת הדם - אלו הם פרטים חשובים לצורך ניתוח התוצאות. בנוסף, האם ידוע על חשיפה לקרציות?
    על מנת לקבוע כי אכן מדובר בירידה בטסיות הדם יש לבצע משטח דם מיקרוסקופי על מנת להעריך בעין את התאים, לוודא כי אין קריש במבחנה (שעשוי להיווצר בזמן לקיחת הדם), כי אין צברים של טסיות במשטח שמתרכזים בקצהו, ולאחר כל זאת להעריך את מספר הטסיות שנראות בעין- המכשיר פעמים רבות נותן קריאה שגויה נמוכה של טסיות בשל סיבות אלו שציינתי. באם אכן ספירת הטסיות במיקרוסקופ מתאימה לזו שבמכשיר ומדובר בירידה אזי שקיימים גורמים רבים שיכולים להביא לממצא זה: ירידה בשל צריכה, חוסר ייצור , הרס (מתווך אימונית, מושרה ע"י תרופות, נאופלסיות, גורמים זיהומיים),או בשל אגירתן בטחול.כבד ועוד. קדחת קרצית(ארליכיה) הנה אחד מהגורמים השכיחים ביותר המביאים לכך, כאשר הירידה בטסיות נגרמת במקרה זה בשל צריכת טסיות, הרס ממוקד, אגירתן בטחול, וכן בשל חוסר יצור בשל פגיעה כרונית במח העצם (בשלב הכרוני של המחלה). ניתן לערוך בדיקת דנ"א של החיידק (pcr) על ידי בדיקה הנשלחת למעבדה בארץ, ובזמן עד לקבלת התשובה לנסות ולטפל בדוקסילין-כפי שהונחית במינון של 10 מג"/ק"ג ליום ל-21 יום. בשלב האקוטי של המחלה תוך 10-14 יום צפויה להיות עלייה משמעותית בטסיות כתגובה לטיפול. בבדיקה הכימית חסרות מספר תוצאות לשם קבלת התמונה השלמה(אלבומין, גלובולין וכו') וכן ערך הסידן נמצא גבוה (יש לנתח תוצאה זו לאור ערך האלבומין שחסר), באם כלבתך איננה גורה חשוב לנסות ולהבין מדוע ערך זה גבוה מהנורמלי. לגבי שלבי המחלה- בארליכיה בשלב הכרוני קלינית בע"הח יהיה עם חולשה, דיכאון, אנמיה/ירידה בספירת תאי השורה הלבנה ועוד. קליניקה וממצאים אלו אינם עולים בקנה אחד עם תיאורך והבדיקות כך שפחות סביר שמדובר בשלב כרוני, אם אכן מדובר בארליכיה. רק בריאות וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה.

שובל
    29/10/2011

שלום ד"ר נטע לי,
    מדובר בכלבה בת 14 מגזע פינצ'ר מעורב, בדיקת הדם נערכה אצל מרפאתו של ד"ר יריב עגור באוהד, לכלבה הייתה קרצייה לפני כחודש אבל ישר הורדנו לה אותה.
    במשטח המיקרוסקופי נאמר לי על ידי הוטרינר כי אכן נראת ירידה בטסיות הדם כמו בתוצאות הבדיקה.
    לא נאמר לי דבר על קרישת דם.
    אני מודאגת מאוד מתגובתך,האם מדובר במצב קריטי ואני בעצם לא עושה כלום?

בנוסף אציין כי הוטרינר אמר שהכלבה הייתה בסטרס גדול (מאוד קשה לקחת ממנה דם) ולכן היו כמה תוצאות שהמכונה לא הצליחה לקרוא...
    מה עליי לעשות???
    האם יש רופא מומחה בנושא שאת ממליצה עליו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה. - תגובה

31/10/2011

שלום שובל,
    כפי שהסברתי יכולים להיות גורמים רבים לירידה בטסיות הדם, ואולם באם קלינית כלבתך מרגישה טוב, ניתן בהחלט כעת לנסות טיפול בדוקסילין כפי שאתם אכן עושים ולהגיע לוטרינר שלך לספירת דם חוזרת על מנת לבדוק האם רמת הטסיות עלתה. (באם את מעוניינת לדעת בודאות האם מדובר בארליכיה הרי שכמו שהצעתי ניתן לבצע בדיקת pcr אולם בכל מקרה הטיפול כבר ניתן...). באם לא חלה עלייה ברמת הטסיות או שהעלייה איננה מספקת, אזי שכדאי להמשיך בדיאגנוסטיקה(בכל מקרה את הטיפול בדוקסילין יש להמשיך לפחות ל21 ימים).
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עניים אצל הכלב שלי
    סימון
    27/10/2011

שלום!
    יש לי כלב בן שבעה חודשיים. והתחילה לו דלקת עיניים.
    זה מסוכן לעניים שלו אוליי ולראייה שלו?
    והאם יש עוד תרופות חוץ מי טיפות
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עניים אצל הכלב שלי

הוספת תגובה

• דלקת עניים אצל הכלב שלי - תגובה

27/10/2011

שלום סימון,
    במה מתבטאת הדלקת? האם היא בשתי העיניים? האם העין אדומה? המונח דלקת עיניים נקשר עם אבחון קליני המתבסס על בדיקת רופא, במהלך הבדיקה יש לשלול קיומו של גוף זר, כיב, פגיעות טראומתיות וכו כגורמים לקליניקה. דלקת עיניים עשויה להיות תוצאתית לאלרגיה, זיהום חיידקי, או ויראלי ועוד.. ויש לאבחן ולטפל בהתאם ( בין אם בטיפול מקומי לעין או בטיפול ססטמי). המצב בהחלט עשוי להתדרדר ולהביא, מלבד לכאב המלווה, לפגיעה בעין. המלצתי היא לפנות בהקדם לוטרינר הפרטי,
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עניים

סימון
    27/10/2011

העניים אדומות ויש בהם דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה