פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם חתולה שהמליטה במקלט ?
    ענבר
    29/01/2012

שלום רב,
    אתמול גילינו שיש לנו חתולה עם גורים במקלט הבית המשותף. חמקה דרך הדלת הראשית ונכנסה דרך הסורגים להמליט שם. מה אתם מציעים לנו לעשות ?
    להתעסק בכוח עם חתולה שהמליטה ועם גורים אנחנו ממש לא רוצים, אבל חייבים לפנות אותה משם. יש יללות כל הזמן והשכנים מתלוננים. העיריה והשרותים הוטרינריים אמרו לי שזו לא בעיה שלהם . . . רעיונות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עושים עם חתולה שהמליטה במקלט ? - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    30/01/2012

שלום הדס,
    ניתן להסתייע בלוכד חתולים שיוכל להעביר את החתולה וגוריה לאחת מן העמותות (השירות כרוך לרוב בתשלום)- כדאי לעשות זאת כמובן בתיאום מראש עם העמותה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לחתול
    שני
    28/01/2012

היי, ידיד שלי שעובד בחנות חיות רצה לתת לי (במתנה) שק מזון שהתוקף שלו נגמר החודש. המנהל שלו אמר שאין שום בעיה לתת לחתולים את המזון עד חצי שנה אחרי סיום התוקף.האם זה נכון או שעדיף להימנע מלתת להם לאכול ממנו? ושאלה נוספת ברשותכן, קיבלתי במתנה שק של מזון חתולים של חברה מובילה אך המזון מיועד לגורים. מאחר ויש לי כמה חתולים ואני סטודנטית כל שק שניתן לי במתנה מתקבל בידיים פתוחות.השאלה אם זה בסדר לתת לחתולים שלי (שמשקלם תקין) שק שמיועד לגורים למרות שהם בוגרים?

לקביעת תור
    סגירה
    מזון לחתול

הוספת תגובה

• מזון לחתול - תגובה

30/01/2012

שלום קרן,
    במידה והמזון עודנו בתוקף (גם אם קצר) אין בעיה לספקו, אולם לא הייתי מסתכנת בלתתו לאחר גמר התוקף. ככלל, מזון לגורים הנו מזון שעשיר בין היתר גם בתכולה האנרגתית שלו.
    אנו למשל גם יודעים כי בין רבע לשליש מחתולי הבית סובלים מעודף משקל בשל גורמים שונים שהעיקרי בינהם הנו צריכה עודפת של קלוריות. ישנה חשיבות גבוהה לתזונה מאוזנת המתאימה לגיל החתול ( מסייעת בבקרה על מערכת העיכול, הצטברות קריסטלים ואבנים בדרכי השתן ובעיות מטבוליות נוספות) ולכן חשוב לאורך זמן לספק לו את המזון המתאים לגילו. אם כך, את וודאי מבינה כי הזנה במזון שאינו תואם לגיל איננה אידיאלית!
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב אכל זחל..
    נועה
    27/01/2012

שלום רב,

אנחנו חושדים שהכבלה שלנו אכלה זחל, ייתכן גם עלוקה.
    האם יכול להיגרם מכך נזק כלשהו? מה אתם ממליצים לעשות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב אכל זחל..

הוספת תגובה

• הכלב אכל זחל.. - תגובה

30/01/2012

שלום נועה,
    כדאי לעקוב אחר מצבה: מתן צואה (מרקם וצבע), התנהגות, תיאבון וכו'. באם ישנו חשד כי איננה כרגיל כדאי לפנות לוטרינר הפרטי.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלת בעל חיים בשבת
    לינוי
    27/01/2012

שלום רב,
    ביום שבת האחרון הבחנתי בחצר ביתי בחתול גוסס. הוא ישב רועד, עם ראש מורכן ויצא לו ריר מהפה.. כנראה הוא אכל רעל או משהו. זה היה ברור שהוא לא ישרוד את הלילה אם הוא לא יקבל עזרה בדחיפות.
    מאחר ואני חובבת חיות ואפילו יש לי חתולה משלי, היה לי מאוד קשה לראות אותו ככה, ונקרעתי ביני לבין עצמי מה עליי לעשות.
    לא מספיק שאני שומרת שבת, ולא ידעתי בדיוק מה ההלכה של הצלת בעל חיים בשבת, אלא גם שלא ידעתי לאן לפנות ומה עליי בדיוק לעשות! כי תיארתי לעצמי שמן הסתם וטרינרים לא עובדים בשבת, ולא ידעתי לאן לקחת אותו ואיך אפשר לעזור לו. (אני גרה במושב בדרום שהעיר הכי קרובה אליו זו נתיבות) ניסיתי להביא לו חלב כי אומרים שחלב מנקה את הקיבה, אבל הוא לא שתה.. בסופו של דבר יום למחרת הוא מת.
    הרגשתי מאוד רע עם עצמי אחריי שגיליתי זאת.. ועכשיו אני שואלת מה היה ניתן לעשות אם בכלל, כדי להציל אותו? מה באמת עושים במצב כזה?? זה הביא לי צער גדול. :(
    תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    הצלת בעל חיים בשבת

הוספת תגובה

• הצלת בעל חיים בשבת - תגובה

30/01/2012

שלום לינוי,
    ראשית צר לי לשמוע על החתול. כדאי לדעת כי לוטרינרים רבים שירותי חירום הניתנים 24 שעות ברציפות (כולל לילות אמצע שבוע וסופ"ש כמובן). כדאי לבדוק באזורך מיהם הוטרינרים הפועלים, ובמקרה הצורך להסתייע בעזרתם!
    כל טוב ורק בשורות טובות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרי תולעת הפארק - שאלה לוטרינרית
    אבי
    26/01/2012

שלום,
    מישהו יודע או אוסף מידע לגבי מקרי תולעת הפארק באיזור גוש דן ?
    כמה מקרים כאלו יש בשנה ? איך ניתן לדעת ?
    הבנתי שחשוב מאד לדעת מה המצב .

תודה

הוספת תגובה

• מקרי תולעת הפארק - שאלה לוטרינרית - תגובה

30/01/2012

שלום ניר,
    מחקרים ואיסוף נתונים אודות תולעת הפארק (ספירוצרקה לופי) נעשים באמצעות חוקרים באוניברסיטה העברית בשילוב עם בית החולים בבית דגן.
    מעת לעת אנו הרופאים מעודכנים בכנסים שונים אודות שכיחות התופעה.
    אכן חשוב לדעת כי שכיחותה של הספירוצרקה עולה דרך קבע וכך גם פיזורה בארץ (שכיום איננו מוגבל כמעט לאיזור ספציפי כפי שהיה מיוחס לה בעבר), דוגמא למחקר כזה מתארת עלייה של 80% במקרים שהגיעו לבית החולים הוטרינרי בין 1991-1999.
    במקרה זה למניעה (יציאה לטיולים עם כלבים שנוהגים ל"לאסוף שטויות" עם מחסום, מתן טיפול מונע בתדירות גבוהה) יש תפקיד מכריע בשליטה ובקרה על המחלה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן מסריח
    טל
    25/01/2012

שלום
    לכלב שלי מסוג קינג צארלס יש ריח שתן מסריח בטרוף
    כדי לבדוק שתן האם אני יכולה לשלוח למעבדה של קופ"ח בכלי סטרילי שיש לי בבית?
    תודה טליה

לקביעת תור
    סגירה
    שתן מסריח

הוספת תגובה

• שתן מסריח - תגובה

25/01/2012

בדיקת שתן מלאה כוללת אנליזה פשוטה בסטיק שתן, באמצעותו ניתן לקבל מידע על סוכר, חלבון בשתן ועוד מספר ערכים (ניתן גם לעמוד על מידת הריכוז שלו), וכן תרבית לחיידקים הדורשת שתן שנלקח בצורה סטרילית, תוך כדי הסתכלות מיקרוסקופית שמאפשרת איתור פתוגנים, קריסטלים וכו' (ישירות מהשלפוחית). בכל מקרה, בדיקות אלו אינן מבוצעות דרך קופת החולים אלא באמצעות וטרינר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייחום ראשון
    רון
    24/01/2012

שלום, כלבתנו בת 11 חודשים מגזע לברדור התחילה לדמם ביום ה', 19.1, והייתי רוצה לדעת כמה זמן בערך היא תדמם? חשוב לנו מאוד לשמור עליה מפני זכרים ולכן רציתי לדעת כמה שבועות (בערך) מיום התחלת הדימום עלינו לשמור עליה? כמו כן, שמנו לב שהיא מאוד עייפה ופחות פעילה מבדרך כלל, זה בסדר?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייחום ראשון

הוספת תגובה

• ייחום ראשון - תגובה

ד''ר סמדר טל
    24/01/2012

שלום רון
    פעמים רבות ייחום ראשון- או -בתולי - יכול להיות בלתי סדיר- כמו אצל נערה צעירה- היינו- ארוך מאוד או קצר מאוד- ממספר ימים ועד למספר שבועות. כל עוד כלבתכם מדממת וגם מספר ימים לאחר שנפסק לגמרי הדימום מומלץ להרחיקה מזכרים. היא לא אמורה להיות עייפה ופחות פעילה בשל דימום ואם כך הדבר יש לגשת לוטרינר לבדוק האם קיימת בעיה אחרת מלבד ייחום אצלה.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים שלא פוסקים
    שני
    24/01/2012

הכלבה שלי זאבה מעורבת בת שנה ועשרה חודשים לא מפסיקה לשלשל בשלושת הימים האחרונים בתדירות של אחת לכמה שעות למרות שאכלה רק מזון יבש. ביומיים האחרונים ניסיתי לתת לה אורז לבן אבל היא לא הראתה סימני התלהבות ודווקא עושה רושם שיש לה תאבון לאוכל ביתי. השלשולים מאוד מימיים ובצבע חום אדמדם(ללא סימני דם). יש לציין שהיא בדיוק סיימה את המחזור. יכול להיות קשר בין סיום המחזור לשלשולים?

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים שלא פוסקים

הוספת תגובה

• שלשולים שלא פוסקים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    24/01/2012

לא אמור להיות קשר בין סיום ייחום לשלשולים וכלבתך כנראה סובת מזיהום במעי - מומלץ לגשת לבדוק ולקבל טיפול משום שללא קשר לגורם - יש כרגע מחולל זיהומי שגורם לשלשול ונראה כי נדרש יותר מלשנות תזונה.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי כלב מפסיק להיות גור מבחינת גיל
    דרדר
    23/01/2012

שלום רב,

יש לי גור רועה גרמני גדול (27 ק"ג) בגיל מוערך של 10 חודשים
    בשלב זה אני מאכיל אותו במזון יבש מתוצרת פרו פלאן L לגורים מגזע גדול

עד איזה גיל יש להאכיל את הגור במזון שנחשב עבור גורים ומעבר למזון לכלב בוגר מגזע גדול.

בטבלה המופיעה על אריזת המזון מופיע כ-470 גרם ליום ואני מאכיל את הכלב פעמיים ביום(בוקר-ערב מאוחר) והוא תמיד "טורף את המנה ולא משאיר אפילו גרגר. האם יש מצב שהכמות איננה מספקת לגודלו(ראו המשקל למעלה)?

אני חושש לגרום לכלב להשמנת יתר ובמיוחד לגזע של רועה גרמני שעתיד לחוות בעיות אגן קשות בבגרותו.

אשמח לשמוע מניסיון של אחרים ולא רק תיאורטית כמופיעה על אריזות המזון

תודה

הוספת תגובה

• מתי כלב מפסיק להיות גור מבחינת גיל - תגובה

24/01/2012

שלום,
    עקומת הגדילה של גורי כלבים משתנה בהתאם לגזע. גורי כלבים מגזעים גדולים יכפילו את גודלם מגיל 5 חודשים ועד סיום הגדילה. בהתאם לכך בתקופה זו אכן חשוב לספק להם מזון יבש בעל רמות מתאימות של קלוריות, חלבון ויטמינים, חומצות שומן ומינרלים שיוכלו לתמוך בגדילה המשמעותית של הרקמות הרכות והשלד.
    גזעים גדולים כמו כלבך עתידים להמשיך את גדילתם בממוצע עד לגיל של 18 חודשים ועל כן יש להמשיך ולספק להם מזון לגורים בהתאם. הזנת יתר שכיחה יחסית בקרב כלבים רבים ויכולה להביא לנזקים רבים בינם נזק מפרקי ולכן חשוב להקפיד על הזנה בהתאם למשקל ( בתנאי שהמזון הנו איכותי ובעל רמת נעכלות גבוהה) וזאת על פי הטבלאות שעל אריזת המזון. במזון לגורים ערך הקלוריות לקג הוא 4000 קילו קלוריות ( לפחות) וחשוב לוודא שאכן כך גם במזון כלבך. באם נראה שכמות המזון שהנך מספק, המתאימה למשקל המעודכן של כלבך אינה עונה על צרכיו: קרי הכלב נראה רעב, הערכת מצבו הגופני אינה מספקת, הצואה רכה או שישנם שלשולים, מומלץ להתייעץ עם הוטרינר הפרטי, לבדוקו ואם הכל כשורה להחליף מזון.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי כלב מפסיק להיות גור

דרדר
    24/01/2012

בוקר טוב,

תודה רבה על האינפורמציה החשובה

יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוג ארנבונים
    הדר
    22/01/2012

שלום,
    קיבלתי לפני מס' ימים זוג ארנבונים ורציתי לשאול:
    1. האם מותר להאכיל אותם בירקות כמו גזר חסה וכד'? הם בני חודשיים בערך.
    2. האם חציר הוא מזון מספיק עבורם או שהם צריכים לאכול גם "כופתיות למכרסמים"?
    3. האם אני צריך לגזור להם ציפורניים או שרק וטרינר עושה זאת?
    4. האם יש צורך לחסן אותם מפני מחלות שונות?
    5. אני מעוניין לדעת כל מה שאפשר על ארנבים כדי שאוכל לטפל בהם הכי טוב שאפשר. איפה ניתן למצוא חומר מפורט על הטיפול בהם?
    תודה רבה,
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    זוג ארנבונים

הוספת תגובה

• זוג ארנבונים - תגובה

24/01/2012

שלום הדר,
    הארנבונים הנם בע"ח צמחונים ועל תזונתם לכלול סיבים תזונתיים (חציר/קש) באופן חופשי לאורך כל היום, כופתיות בהתאם למשקל הגוף של הארנבון (ראה על גבי האריזה), וכן בהחלט מומלץ להוסיף ירקות. הוספת הירקות צריכה להיות באופן הדרגתי,כדאי "להכיר" להם בכל פעם ירק אחר, להתחיל במינון נמוך ואז להמשיך (במידה והצואה תקינה).
    ירקות יכולים לכלול: גזר, כרוב, חסה, פטרוזיליה, כוסברה ועוד..(ככוס ירקות ליום לכ2-3 ק"ג).ככלל, הואיל ואין בארץ חיסונים התוויה לחיסוני ארנבונים כדאי לגשת לוטרינר לבדיקה ראשונית ובהמשך (במידה והכל תקין) לחזור על בדיקה זו אחת לשנה. הוטרינר יוכל לערוך בדיקה כללית הכוללת הערכת מצב גוף (שקילה חשובה מאד!), בדיקת חלל הפה (ישנן לעיתים בעיות בגדילת שינים), הערכת השלד ועוד. לא ציינת באיזה זוויג מדובר, ולכן חשוב לי לציין כי זכרים בוגרים לא ניתן להחזיק בכלוב יחיד, אלא אם הנם מסורסים, וזאת בשל נטייה לאגרסיביות רבה!
    באשר לוטרינירים ומידע נוסף על גידול ארנבונים, תוכל לערוך חיפוש ברשת תחת ערך "רופאים מומחים לחיות אקזוטיות".
    בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרקן משעל
    רון
    21/01/2012

שלום שמי רון
    יש לי שרקן גור ממין נקבה והיא מרבה להשתעל
    האם צריך לפנות לוטרינר במקרה זה? ואם כן תוכל/י להמליץ לי על וטרינר המתמחה בשרקנים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שרקן משעל

הוספת תגובה

• שרקן משתעל

רון
    21/01/2012

שרקן משתעל*

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרקן משעל - תגובה

24/01/2012

שלום רון,
    מומלץ בהחלט לפנות לוטרינר המתמחה בחיות אקזוטיות (תוכל לחפש ברשת תחת כותרת זאת).
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב לא מרגיש טוב
    שמעון
    18/01/2012

כלב מסוג פינצ'ר מעורב ביום האחרון הכלב אפטי ללא תיאבון ומקיא מבקש לדעת מה הסיצ]מפטומים מעידים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כלב לא מרגיש טוב

הוספת תגובה

• כלב לא מרגיש טוב - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    20/01/2012

שמעון שלום
    הסימנים שאתה מתאר אינם ספציפים והגורמים שיכולים לגרום לאפטיה, חוסר תאבון והקאות הם רבים ומגוונים. אתה מוזמן לכתוב קצת יותר בפירוט פרטים על כלבך, ועל מצבו. בכל מקרה במידה ואין שיפור במצבו של כלבך המלצתי היא לגשת לוטרינר לבדיקה בהקדם.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לכלבה פינצ'רית - מצורפת תמונה
    אופיר
    18/01/2012

שלום רב,

הכלבה שלי בת 12 פינצ'רית מעורבת, עברה שני ניתוחים בשנה וחצי האחרונות עקב גידול עטיני. הוטרינר שלה הסיר לה את שלושת העטינים מלמטה למעלה בצד ימין. עברה גם כימוטרפיה בתחילה, עקב ביופסיה שאישרה את החשד שמדובר בגידול ממאיר, לאחר תוצאות לא טובות בבדיקת הדם עקב הכימוטרפיה גם שהשפיעה על יצירת הכדוריות הלבנות, הפסקנו את הכימוטרפיה ונתנו לה קוטיזונים. לאחרונה הבדיקות דם שלה (בדיקה מלפני חודש וחצי ומלפני שבוע) מראים שיפור גדול מאוד ביצירת הכדרויות הלבנות (והכוונה שהם בטווח התקין ומעלה) ובכלל בשאר הנתונים וזה מעודד מאוד. בחודשיים-שלושה האחרונים נהיה לה באזור המנותח מעין גידולים עוריים שנמצאים בשכבת העור ולא בשכבת השריר שנראים כמו פצעים מזוהמים. היא כרגע כבר כחודש לערך מקבלת אנטיביוטיקה טובה ואני מורח לה ושוטף לה את האזור בשמפו מיוחד שלא יכול להזיק. אני רואה שזה לא כל כך עובר, ואפילו מתפשט מעטה. השלב הבא כנראה יהיה ביופסיה לחתיכה מהגידול הזה בכדי לאבחן מהו ואולי תעבור ניתוח נוסף במידת הצורך. יש תמונה מצורפת גם. השאלה שלי היא- האם נתקלתם במראה כזה בעבר? מזה יכול להיות ובמידה וזה קשור לגידול הממאיר זה לא סותר את הבדיקות דם? והאם גידול ממאיר יכול להתבטא במראה חיצוני כזה?

תודה רבה רבה,
    ממתין לתשובה, מקווה שתענו לי במהרה,
    המשך יום טוב

הוספת תגובה

• אומנם אני לא וטרינרית

טלי
    20/01/2012

אבל זה בדיוק מה שקרה לי עם הלברדורית שלי. בגיל 13 וחצי הופיע גידול ממאיר בעטין שנותח בהצלחה והוצאו העטינים האחוריים שלה. כשבועיים אחרי הניתוח התחילו להופיע פצעים בדיוק כמו שאתה צילמת ולא עברו למרות טיפול אנטיביוטי ואנטי פטרייתי הוטרינר חשד בסרטן העור שלדבריו מופיע הרבה פעמים בסמיכות לסרטן העטין. לצערי אצל הכלבה שלי לא הספקנו לברר את הנושא כי גידול נוסף בטחול הכריע אותה כמה ימים לאחר מכן. המלצה אישית שלי מבעלים לבעלים אל תנתח שום סתם את הכלבה לפני הניתוח הבא תשקיע בבדיקת הדמיה כלשהי כדי לבדוק אם חס וחלילה יש עוד גידולים על איברים פנימיים של הכלבה. בדיעבד אם הייתי יודעת על הגידול הנוסף בטחול של הכלבה שלי ועל עוד גידולים פנימיים נוספים שהיו לא ובכלל לא ידענו עליהם לא הייתי מנתחת אותה וחוסכת ממנה סבל רב בימי חייה האחרונים. לצערי מתוך רצון להציל אותה ולהאריך את חייה כמה שיותר נלחמנו נקודתית בכל גידול שהופיע וזאת מבלי לבדוק או לדעת שהכלבה מלאה בסרטן שכבר אי אפשר להילחם נגדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה טלי

אופיר
    20/01/2012

אני מקווה שזה לא במצב שהתפשט לאיברים פנימיים. בכל מקרה באמת יש לה תור ביום ראשון לאונקולוגית, מעבר לזה שיש לה וטרינר מצוין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לכלבה פינצ'רית - מצורפת תמונה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    20/01/2012

אופיר שלום
    מתמונה לא ניתן לאבחן האם מדובר בתהליך עורי שקשור לגידולי העטין או לא.
    לאור ההסטוריה קיים חשד שהתהליך אותו אתה מתאר קשור לגידולי העטין שהוסרו ולעלול להצביע על חזרתיות. לא ציינת איזה כימוטרפיה קיבלה? איזה בדיקות דם בוצעו? האם בוצעו צילומי בית חזה?
    גידולים סרטנים, (פרט לסוגי סרטן מאוד ספציפים) לרוב לא גורמים לשינויים ספציפים בספירת הדם, יכול להיות שהשינויים הם תוצאה של הכימוטרפיה, הקורטיזון או או הדלקת המשנית...
    המלצתי היא להתייעץ עם אונקולוג (וטרינר מומחה לסרטן) לגבי המשך אבחון וטיפול, בארץ ישנן 2 אונקולוגיות וטרינריות, דר דנק ודר קריסטל
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אופיר
    20/01/2012

תודה ד"ר נורית . נקבע לה תור ביום ראשון לד"ר קריסטל בחוות דעת. אעדכן בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה שעושה פיפי כל הזמן
    שני
    15/01/2012

היי, הכלבה שלי בת 16 פינצ'רית מעורבת לא מפסיקה לעשות פיפי בבית. עשינו לה בדיקות של תפקוד כליות ובדיקות כלליות אחרות ולא מצאנו משהו חריג אך בכל זאת כל שעה בערך אנחנו מוצאים שלוליות קטנות של שתן.זה נראה שהיא יכולה להתאפק מאחר והכמויות מאוד קטנות.המצב הזה כבר חודשים ככה וזה מאוד מתסכל. השאלה היא האם זה תקין שיש לה כ"כ הרבה שתן?מה הסיבה שהיא לא עושה הכל בבת אחת?אני רק חייבת לציין שכאשר היא ישנה בלילה היא לא עושה כלל כלומר היא מתאפקת את השמונה שעות שינה

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה שעושה פיפי כל הזמן

הוספת תגובה

• כלבה שעושה פיפי כל הזמן - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/01/2012

קרן שלום
    מדבריך עולה שביצעתם מספר בדיקות ששללו בעית כליה, אילו בדיקות דם בוצעו? האם בוצעה גם בדיקת שתן? האם בוצעו בדיקות נוספות?
    ישנם סיבות רבות להשתנה מרובה. בשלב ראשון יש להבדיל בין כמות גדולה של שתן שמלווה בשתיה מרובה לבין הטלת שתן תכופה.בכדי להבדיל בין שני המצבים (שלפעמים שניהם מתרחשים יחדיו) ניתן לבדוק את כמות השתיה הנצרכת במשך 24 שעות במשך מספר ימים וממנה ללמוד האם כלבתך שותה יותר מהכמות הנורמלית, לאחר מכן ניתן גם לבדוק (אצל הוטרינר) את ריכוז השתן בבוקר במהלך מספר ימים ומכאן ללמוד על יכולתה לרכז שתן. כמו כן חלק חשוב מהאבחון הוא בדיקת שתן, ולעיתים גם תרבית שתן שנלקחת דיגום ישירות משלפוחית השתן (ציסטו) רצוי בלווי אולטראסאונד שמאפשר הערכת מצב שלפוחית השתן,
    מהעובדה שבלילה אין בריחת שתן נשמע בגירוי שקשור לשלפוחית השתן.
    לדעתי ביצוע הבדיקות שתארתי לעיל יעזור באבחון הבעיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות על התשובה המפורטת.

שני
    16/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקסר
    אלי
    13/01/2012

היי
    יש לי כלבת בוקסר בת שנתיים בתאריך 1-7-10 היא קיבלה מחזור ראשון ובתאריך 7-8-10 היא ברחה מהבית וכלבים עלו אלייה לקחתי אותה לויטרינר מקומי שהביא לה זריקה לדיכוי הריון DEPO-PIORAIA 400 MG ועד היום היא לא קיבלה מחזור...
    מה יכולה להיות הסיבה ומה התוצאות ומה כדי לעשות כדי שהיא תלד גורים בעתיד????

לקביעת תור
    סגירה
    בוקסר

הוספת תגובה

• אלי - סלח לי שאני מתערבת אבל

שני
    15/01/2012

הייתי מציעה לך לקחת כמה רגעים ולחשוב על ההשלכות החמורות שעלולות להיות במידה והכלבה שלך תיכנס אי פעם להיריון. אז קצת ידע כללי:בארץ מומתים מאות אלפי כלבים בשנה רק כי אף אחד לא דורש לאמצם,לא מדובר בכלבים חולים או קשישים אלא בכלבים צעירים,יפים ובריאים אך הם נרקבים ונמקים בכלביות עד שממיתים אותם כשאין להם שום דורש. עכשיו תחשוב שעל כל כלב שאתה מרביע כלב אחר מומת בכלבייה.המצב בארץ מאוד קשה והרשויות לא מצליחות להשתלט על אוכלוסיית הכלבים המתרבה וכמובן שאני לא יכולה להכריח אותך אלא רק להציע לך שתוותר על ההיריון המיותר הזה. מבחינה בריאותית היריון לוקח המון משאבים מהכלבה ובשביל מה? הרי הגורים לא נשארים איתה וזה לא מציאותי לעקוב אחרי כל הגורים שנמסרים. מנסיון של התנדבות במשך שנתיים באחת העמותות המוכרות בארץ הייתי עדה להמון כלבים גזעיים שאחרי שאנשים שילמו עליהם הם פשוט נטשו אותם וזה כ"כ חבל. אני יודעת שיש אנשים שמבחינה מנטלית קשה להם לעקר או לסרס את הכלב/ה שלהם אז אני לא אומרת שתעקר אותה אבל אם אתה מחליט שאתה לא מעקר לפחות תהיה מספיק אחראי לשמור עליה מזכרים אחרים ובאופן כללי כדאי למנוע בריחות מאחר ויש לא מעט סכנות בחוץ. מקווה שלקחת את דבריי לתשומת לבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרמיאל

אלי
    17/01/2012

קרן אני מאוד מסכים עם מה שאת אומרת. אבל יש לי את כל האמצים לגדל כמה גורים שיצאו. וגם במידה ואני מתכוון למסור את הכלבים אני לא ימסור אותם לכל אחד קודם כל אני יבדוק מי האנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקסר - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/01/2012

אלי שלום
    זריקת דפו פרוורה הינה זריקה הורמונלית המכילה פרוגסטרון ארוך טווח- זמן הפעילות של פרוגסטרון זה משתנה מכלבה לכלבה וכן עלול לשבש את מערך ההורמונים אצלה באופן כללי. בנוסף- זריקה כזו יכולה לגרום לדלקת רחם ועוד תופעות לואי לא רצויות. אני מציעה שתפנה לוטרינר על מנת לודא שלא קיימות תופעות לואי כאלה ואחרות ורק לאחר מכן תוכל לצוץ השאלה באם ניתן להרביע או רצוי לךהרביע את הכלבה שלך.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרמיאל

אלי
    17/01/2012

תודה. איזו בדיקות אני בידיוק צריך לבקש שיבצעו לה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה