מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער אצל חתולאיריס02/12/2011
שלום.
לפני כמה ימים שמתי לב שלחתול שלי עומדת קצת הפרווה על הגב, משכתי בזה ויצאה קבוצת שיער עם מעין קשקשים לבנים בקצה.כעת אני שמה לב שבמקום הזה יש לו קרחת קטנה, ועל השורשים של הפרווה ליד הקרחת ישנם הקשקשים הלבנים האלה.ניסיתי לחפש עוד קרחות כאלה אבל לא מצאתי.
מה זה יכול להיות? האם זה מסוכן/מדבק? אני בחודש שמיני להריון.
אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער אצל חתול - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור03/12/2011שלום לילך,
ככלל, אינני יכולה לאבחן על פי תיאורך במה מדובר. באם קיים חשש, כדאי לפנות לוטרינר על מנת שיערוך בדיקה דרמטולוגית יסודית. פטרת של העור הנגרמת על ידי דרמטופיטים, הנה זואונוטית(עוברת לבני אדם). מאחר והמערכת החיסונית של נשים בהריון פגיעה יותר הרי שבאופן טבעי הסיכון להידבק (אם אכן חתולך נושא את המחלה) גבוה יותר.בכל מקרה, בינתיים, מומלץ לשטוף את הידיים ביסודיות עם סבון לאחר מגע עם החתול.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן לכלבמוריה אברהם02/12/2011
שלום,
יש לי כלב מסוג טרייר בן 13 .
אני כל יום פעם ביום לוקחת אותו לטיול כדי שיעשה את צרכיו ....
ככה הוא מורגל כבר שנים . הוא אף פעם לא עושה את צרכיו בסביבת המלונה שלו .
בשבועיים האחרונים כשאני מחזירה אותו למלונה שלו ומביאה לו את האוכל לאחר הטיול הוא פתאום מסתכל עליי , הולך קצת לצד ומתחיל להשתין...
ואז הוא ממשיך לאכול ..
אני לא מבינה למה הוא מתנהג כך???
אני משתדלת לעשות לו סיבוב ארוך עד שהוא מסיים את כל צרכיו ...
אשמח אם תוכלו לעזור לי ...
שבת שלום ,
מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן לכלב - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור03/12/2011שלום מוריה,
האם באופן כללי כלבך חש בטוב(תיאבון, צרכים, התנהגות כרגיל, משקל ללא שינוי)?, האם שותה יותר מהרגיל?(כדאי למדוד בדיוק כמה הוא שותה בעזרת מילוי הקערה בנפח קבוע ואז חיסור החלק שחסר באופן יומי). האם מלבד אפיזודות אלו גם נראה כי נותן יותר שתן מהרגיל/מתאמץ בעת מתן שתן? האם חלו שינויים לאחרונה בסביבת החיים של כלבך?(חיה נוספת בבית, מעבר דירה, שיפוצים וכו..)- אלו יכולים להשפיע התנהגותית על כלבך. ככלל, בשל הקליניקה וגילו, כדאי לפנות לוטרינר הפרטי על מנת לבדוק כי איננו סובל ממחלה כלשהי שעשויה לגרום לכך (מחלה המערבת את דרכי השתן/ כליות/מחלה על רקע הורמונלי וכו').
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול רחוב חולהשירן30/11/2011
הבוקר הכנסתי חתול רחוב הביתה, קילחתי אותו ונתתי לו לאכול.
מאוחר יותר כשיצאתי מהבית מצאתי אותו שרוע על הרצפה ללא רוח חיים.
להשערתי החתול מת כתוצאה ממחלה.
השאלה שלי היא האם עלי להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול רחוב חולה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור03/12/2011שלום שירן,
צר לי לשמוע על החתול. חתולים רחוב רבים לצערי אינם שורדים, כתוצאה מתנאי מזג האויר, מחלות , רעב וכו'. רוב רובן של התחלואות בחתולים אינם מדבקות עבור בני אדם, אולם באם את חוששת מומלץ להתייעץ עם רופא.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה עושה צרכים -רק- בעציץ!גל30/11/2011
שלום,
עברתי לא מזמן מהעיר לגור במושב עם גינה והחתולה שלי, שהייתה רגילה לעשות צרכים בארגז, התחילה לעשות צרכים רק! בעציץ אחד ספציפי... הוצאתי את הארגז החוצה והיא פשוט מסרבת ומחריבה לי את העציץ!! יש משהו שאפשר לשים שם שימנע ממנה והיא תמצא פינה חדשה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה עושה צרכים -רק- בעציץ! - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור03/12/2011שלום גל,
ניתן לנסות להשתמש בתרסיס פרומונים סיננתים של חתולים ("פליווי") על ידי התזתו על גבי העציץ. ניתן למצואו בחנויות חיות שונות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות באצבע של הבולדוג שלידורון30/11/2011
שלום לכולם,
ברשותי כלב בולדוג אנגלי גזעי שאימצתי לפני כשנתיים מצער בעלי חיים לאחר שהושלך ע"י בעליו לעת זיקנה. הכלב כרגע בן 6.
בזמון שהכלב אצלי הוא השתנה מהקצה אל הקצה. מכלב שמן חולה ודכאוני שלא רוצה לזוז מהמקום הוא הפך לכלב מאושר בריא ו...שמן שלא רוצה לזוז מהמקום :-)
הבוקר גיליתי אצלו נפיחות באצבע של הרגל האחורית. מישהו מסוגל לזהות מהתמונה מה זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הולך לי עם הלינקים
דורון30/11/2011נא לחפש בגוגל:
Bulldog Interdigital Cysts (growths between the toes)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות באצבע של הבולדוג שלי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור03/12/2011שלום דורון,
התמונה מעט מטושטשת אולם קלינית הממצא יכול להתאים למסה, ציסטה, גרנולומה או אבצס. על מנת לאבחן את הלקות יש לערוך בדיקה יסודית אצל הוטרינר, בה ניתן לדגום את הלקות ולאפיין את סוג התהליך - ראשית באמצעות מיקרוסקופ (ואם יש צורך בעזרת היסטופתולגיה). ציסטות המופיעות בין האצבעות נראות לעיתים בגזע זה, אולם עדיין יש לפסול תהליכים אחרים העשויים לגרום לקליניקה אותה אתה מתאר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם משחת איכטמול מתאימה
אוראל12/11/2015יש לי בולדוג אנגלי ויש לו ציסטה לפי אבחנת הווטרינר)בין אצבעות הרגל,אני עושה לכלב אמבטיה (רק לכף הרגל) עם מלח אפסום, זה יורד, כאילו יש שיפור, אבל זה לא נעלם, נשארת גבשושית מתחת לעור. ואז כעבור כמה ימים זה שוב חוזר.
השאלה שלי: האם משחה שחורה - איכטיול יכולה לעזור ולפתור את הבעיה?
והאם מותר בכלל למרוח לבולדוג את המשחה הזו? תוך שמירה שלא ילקק אותה, כמובן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכלבה שלי יש צהבתאלי30/11/2011
שלום,
לכלבה שלי יש צהבת, היא ממש אפטית ועייפה, לא רוצה לאכול, עיניים שלה צהובות ופיפי אדמדם...יש לה גם מחלת אדיסון והיא מטופלת בפלורינף...
הוטרינר שלנו לא ממש מצליח להבין מה יש לה (למה הופיע הצהבת), חושב שאולי החמרה באדיסון...
הוטרינר נתן לה אנטיביוטיקה וזה עזר בזמן שלקחה אותה, אבל עכשיו שסיימנו, עוד פעם חזרה לה הזהבת...אני חוששת שיש לה מהבת זיהומית...מה לעשות?!!??
בנוסף להכל, יש לה פצע מוגלטי על הגב, כבר היה לה כזה לפני שנה ושנתיים, והוטרינר אמר לשטוף לה עם סביור...אבל בגלל שזה כל הזמן חוזר ובאותו המקום, אולי זה משהו רציני?
ממש דואגת...
HELP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלבה שלי יש צהבת - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור03/12/2011שלום אלי,
חשוב מאד לערוך בדיקות דם, בדיקות ביוכימיה, שתן ואולטרסאונד בטן על מנת לנסות ולבדוק את מקור הצהבת. הגורמים לצהבת מרובים ועשויים להיות קשורים בטפילי דם, מתן תרופות מסוימות, אנמיה המוליטית, בגורמים הקשורים במחלות כבד (בין אם זיהומיות ובין אם לא), מחלות דרכי מרה, דלקות לבלב וכו'. אין להקל ראש במצבה ולפיכך המלצתי, הנה לפנות במיידי לוטרינר / בית חולים להמשך אבחון וטיפול!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה גורה בת 5-6 חודשיםאלי29/11/2011
שלום,
מצאנו לפני כחודש גורת חתולים נטושה ברחוב..אמצנו אותה ומאז היא חייה אצלנו בחצר.
אתמול, היא משום מה החלה לצלוע בשתי הרגליים האחוריות..היא הייתה עושה צעד קטן ומתיישבת מייד..ניתן היה לראות מההליכה האיטית שלה ומהצליעה, שמשהוא ברגליים האחוריות שלה לא בסדר כשהיא הלכה....בדרך כלל היא רצה ומשחקת ומלאת חיים ועכשיו היא בקושי זזה מהבית הקטן והמרופד שלה בחצר..
היום חל שיפור במצבה..כשקראתי לה לאוכל היא קמה מהבית שלה לקראתי, היא עדיין הלכה באיטיות ובזהירות אך היה ניכר שיפור במהירות שבה הלכה, למרות שעדיין אני רואה שהיא עדיין חלשה ברגליים האחוריות, וראיתי גם שהיא לא יכולה לקפוץ מדברים נמוכים לדברים גבוהים....
אני קצת דואגת לה..מה יכול לגרום לה לכזה דבר, האם זה מפגיעה או שהיא חולה?? והאם היא תתגבר עליו?
אשמח לקבל חוות דעת כללית,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה גורה בת 5-6 חודשים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור03/12/2011שלום אלי,
קשה להגיד ללא בדיקה רפואית מהו הגורם לקליניקה(מחלה ססטמית, פגיעה טראומתית וכו'). יש לפנות לוטרינר פרטי לצורך בדיקה ואבחון.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול חילזון ביתיyedidya29/11/2011
שלום.
יש לי התעניינות רבה בזאולוגיה, ואיכשהו מצאתי חילזון בגינה בביתי והחלטתי לגדלו.
אני מאוד אשמח לדעת מוטרינר שיודע על כך, ולשמוע את כלל הפרטים החשובים למי שרוצה לגדל בעל חיים זה.
לדוגמא, מה האוכל שמתאים לו, באיזה סביבה ואיזה תנאים אידאליים ליצור זה ועוד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול חילזון ביתי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור03/12/2011שלום ידידיה,
ניתן להתייעץ עם מומחים בחנויות חיות/הגן הזאולוגי בת"א/ספארי
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב לא חש בטוב כבר שלושה שבועותשרון28/11/2011
שלום רב. לפני כשלושה שבועות שמנו לב לשינוי בהתנהגות כלבנו. באותו הלילה השתעל והקיא ואכן ראינו כי אכל חפיסה ריקה של גלולות, אותה פורר לחתיכות. היינו אצל וטרינר שערך בדיקות רנטגן ללא ממצאים. כלבנו קיבל זטו לטיפול בשעלת (ודלקת ריאות כפי שנחשדה לפי הצילום), כמו כן קיבל סינולוקס לטיפול בדלקות אפשריות במערכת העיכול, כדור גסטרו וכדור להורדת חומציות הקיבה. היה נראה שמצבו משתפר, אם כי עדיין ניכר כי משהו מפריע לו בחלל הפה ובבליעה, בעיקר בבוקר ולאחר האוכל, אך זה קיים תמיד. הוא מרבה ללקק את פיו, פוער את פיו ובגדול לא שקט כמו בעבר. כעבור שבועיים אותה סצנה חזרה על עצמה: שיעול, הקאה לאורך כל הלילה, ליקוק רצפה אינטנסיבי ואומללות. פניתי שוב לוטרינרית שהפעם המליצה על סירופ נגד שיעול וחשדה בשעלת. כיום, כשבוע לאחר הטיפול, כלבי עייף, ישן רוב הזמן, נראה לא מאושר ובעל אנרגיות ירודות יחסית לעצמו. הוא מרבה להתלקק סביב הפה ומתנער המון, הרבה מעבר לנורמה. מה זה יכול להיות? אני ממש דואגת ועצובה מהצמב, ובעיקר מחוסר האונים. אילו בדיקות כדאי לערוך? יש לציין כי הוא כלב מעורב עם טרייר, קטן מימדים, שוקל 6.700 שנשאר יציב לאורך התקופה הזו, בן תשעה חודשים בערך. התיאבון לא נפגע ויציאותיו תקינות.
המון תודה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב לא חש בטוב כבר שלושה שבועות - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור03/12/2011שלום שרון,
נשמע כי כלבך לא חזר לעצמו לאחר האפיזודה. מהם הסימנים הקלינים כעת? האם מלבד בעיות בבליעה מופיע גם שיעול? הפרשות מהאף? חשוב לאבחן את הגורם שיכול להיות קשור בפגיעה במערכת הנשימה (דרכי נשימה עליונות/תחתונות), הלוע,הושט או מערכת העיכול ככלל. לצורך כך חשוב לחזור על צילום הרנטגן (באם היה חשד לדלקת ריאות חשוב לראות כיצד נראות כעת, וכן חשוב לראות את הושט ומבנים נוספים באזור). בנוסף כדאי לערוך בדיקות דם וביוכימיה ואף בדיקה יסודית של חלל הפה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד אינפורמציה על פרנקל
שרון04/12/2011בשבוע שעבר, שוב לא עצמנו עין מאחר והכלב השתנק והיה נראה שרוצה להקיא. מנעתי ממנו את ליקוק הרצפה שנוטה לעשות בהתקף שכזה ובעיקר ניסיתי להרגיע אותו. בבוקר לקחתי אותו לבית דגן, שם עשו לו אנדוסקופיה של הושט והקיבה וכן של דרכי הנשימה. כמו כן, התבצעה ספירת דם, בנוסף לצילום רנטגן של איזור הגרון. הכל יצא תקין למעט העובדה שהספינקטר בין הושט לקיבה היה פתוח בעת ביצוע הבדיקה והייתה מעט אדמומיות באיזור, אך לא משהו חמור. בבית דגן החליטו לתת טיפול סימפטומטי בפראמין, קודאין וגסטרו לראות מה קורה. כיום הוא נראה לעיתים בסדר, במיוחד כאשר מתרוצץ בגינה, אך מרבה להתלקק, בעיקר אחרי שאוכל משהו. אני שמה לב שהוא מצמצם באכילתו ובגדול קצת פחות אנרגטי וחיוני. עד האפיזודה היה כלב שובב שמרבה לשחק בבית וכיום בעיקר ישן ומביט בנו במבט קצת עצוב. מאוד מתסכל שלא הגענו לשורש הבעיה. התרופות לא יצרו שינוי משמעותי ואני ממש אשמח לעוד חוות דעת! אילו בדיקות את ממליצה לבצע? יש לך כיוון מחשבה?
המון תודה,
שרון ישי ופרנקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד אינפורמציה על פרנקל - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור06/12/2011שלום שרון,
על פי התיאור נראה כי מרבית האופציות הדיאגנוסטיות מוצו בשלב זה. כדאי לתת קצת זמן לתרופות לעשות את שלהן(לעיתים באמת הסבלנות משתלמת), ובאם בכל זאת נראה כי מצבו ממשיך "לגמגם" לחזור בשנית לבית החולים.
אשמח אם תשובי ותעדכני במתרחש,
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בצבע עינייםגל27/11/2011
היי,
יש לי חתולה סיאמית בת 13 בערך שהייתה חולה לאחרונה ולכן טופלה באנטיביוטיקה. עכשיו נגמר הטיפול והיא נראית בסדר, חוץ מדבר אחד- עד היום היו לה שתי עיניים כחולות ועכשיו אחת עיניים הופכת מדי פעם לירוקה לגמרי.
חוץ מזה היא גם התחילה להקיא פעם בכמה זמן (היא לא הייתה מקיאה בעבר)
האם זה נורמאלי?? מה יכל לגרום לזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בצבע עיניים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור27/11/2011שלום גל,
מה היתה מחלתה של חתולתך? האם חל גם איבוד משקל? ככלל, שינוי בצבע העין(בפרט עם שינויים נוספים במצבה של חתולתך) עשוי להגרם בשל שינויים במבנים המרכיבים את העין, למשל בקשתית, ולהוות סמן למחלות ססטמיות שונות(כגון מחלות זיהומיות או נאופלסטיות) .מומלץ לפנות לוטרינר הפרטי/ מומחה עיניים, בכדי לערוך בדיקה אופטמולוגית יסודית של העין.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בצבע עיניים
גל27/11/2011החתולה הייתה מצוננת ברמה מוגזמת במשך הרבה חודשים והיא באמת ירדה קצת במשקל.
אני רואה שהצבע בעין שהשתנתה השתנה שוב ועכשיו לאדום/ חום.
אני לא מצליחה לקבל תשובה ברורה מהוטרינר שלי ואני מאוד מודאגת.
לקחת אותה לבדיקת עיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצבע שוב חזר לירוק... מה עושים??
גל27/11/2011היי גל,
כדאי לפנות לבדיקה אצל מומחה עיניים,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצבע שוב חזר לירוק... מה עושים?? - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור29/11/2011היי גל,
כדאי לפנות לבדיקה אצל מומחה עיניים,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האוזניים של השנאוצר שלי ..רונית25/11/2011
היי , יש לי שנאוצר ננסי גזעי , בן שלושה חודשים,
ביומיים האחרונים האוזניים שלו (כלפי חוץ) נראות בצבע סגול חזק כזה , ואין לו שם שיערות , מה זה אומר? מה קרה ?
תודה מראש,
רונית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האוזניים של השנאוצר שלי .. - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור27/11/2011שלום רונית,
קשה לי להבין מדברייך את המראה הקליני, אולם באם חל שינוי אקוטי בצבע אפרכסות האזניים כדאי לפנות לוטרינר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתת חסד - מתי יודעים שזה הזמן?אחת25/11/2011
יש לי כלבה מדהימה בת 11 וחצי.
אהובה שלי מלווה אותי כל כך הרבה שנים. תמיד היתה מאת שמחת חיים, רצה, משתוללת - הכל.
בחצי השנה האחרונה היא התחילה לסבול.
יש לה קרע ברצועה צולבת ברגל האחורית, והיא צולעת על 3 רגליים.
יש ימים טויהם יותר - שהיא עדין רצה למרות הכאבים, ולמרותהצליעה, ויש ימים שהיא לא מסוגלת לעלות על המדרגות הביתה וצריך להרים אותה.
אני לא יודעת מה לעשות. מתי לוותר ולשחרר אותה?
הוטרינרית אומרת שכשהיא לא תקום ותתבוסס בצרכים שלה.
בעיני זה איום ונוא לתת לה להגיע למצב הזה, ואני ממש לא רוצה לחכות עד אז.
הכלב הקודם שלי סבל מסרטן עד שבאמת התבוסס בצרכיו ואז הרדמנו אותו. עם יסוריי מצפון של שנים על זה שזה היה מאוחר מייד, שהשארנו אותו בחיים בשבילנו, כשאפשר היה לגאול אותו מזמן.
בבקשה, עצות!
זה כל כך קשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתת חסד - מתי יודעים שזה הזמן? - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור25/11/2011שלום,
האם מלבד קרע הרצועה והצליעה מדובר בכלבה בריאה?מהו משקל גופה והאם מתאים לגודלה?האם שקלתם לבצע ניתוח? ככלל במקרים של קרע ישן בהם סביבת המפרק עברה שינויים כרונים של הצטלקות, ניתוח לא תמיד יכול לסייע ביציבות המפרק, אולם ניתן לנסות ולטפל קונסרבטיבית- הורדת משקל, מנוחה יחסית, חבישה למתן תמיכה חיצונית, תרופות נוגדות דלקת ומשככות כאבים, פסיותרפיה ותרופות המסייעות בהגנה על הסחוס. טיפול שמרני זה לא ימנע מהדלקת שבמפרק להמשיך ולהתקדם אך יוכל לסייע ו"להרויח זמן" ע"י נסיון לייצור רקמה צלקתית שתעטוף את המפרק. בעיני אם מדובר בבעיה יחידה ולמעט כך מצבה תקין -טיפול כפי שהצעתי בהחלט יכול לעזור. כדאי מאד לפנות לוטרינר המתמחה בפיסיותרפיה (ניתן לחפש באינטרנט) שיוכל ללוותכן!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה...
ליליאן28/11/2011כן, מעבר לכך מדובר בכלבה בריאה, בערך 23 ק"ג.
אין לי יכולת כספית לעמוד בטיפולים יקרים, לצערי - לא עבורי ולא עבורה. מה שאני מניחה מוציא מכלל אפשרות את הפיזיותרפיה, לא?
היא מקבלת אתופן פעמיים בשבוע בערך, כי הבנתי שאי אפשר לתת יתור מזה מחשש לנזקים בכבד.
הוטרינרית אמרה שניתוח יכול להצליח ויכול גם שלא ושהיא לא ממליצה בגילה.
עוד שאלת אגב - פתאום צצו לה גידולים קטינם על העור.
איך יודעים אם הם סרטניים או שפירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכת כלבדניאלה24/11/2011
האם כלב יכול לנשוך ברגל כשלובשים ג'ינס ומגפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת כלב - תגובה
ד''ר נורית פרנקל24/11/2011דניאלה שלום
האם את שואלת האם הנשיכה עלולה לחדור את המגף/מכנסיים?
תולי בעובי הנ"ל ובעוצמת הנשיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נשיכה
דניאלה24/11/2011בתי טוענת שהיא וחברתה הלכו לטייל וחברתה פוחדת מכלבים אז הכלב בא אליהם בריצה והתחיל להסתובב בין שניהם והיא לבשה ג'ינס ומגפיים והיא הרגישה נשיכה קטנטנה והיא נלחצת שהכלב נשך אותה ושעכשיו יש לה כלבת אני מנסה להסביר לה שזה לא הגיוני זה קרה לה בגלל החרדה.וזה היה עוד פינצ'ר קטן איזה נימוקים אני יכולה לתת לה שזה היא לא חולה בכלבת ושהכלב לא נשך אותה...היא כולה בהיסטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נשיכה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור27/11/2011שלום דניאלה,
כפי שהנך יודעת, באם אין פצע חדירה אין דרך למחלה לעבור. את יכולה להסביר לה את ההבדל בין נגיעה/אחיזה לבין נשיכה, וכן להסביר כי מחלות אינן עוברות במגע פשוט (אם אכן היה כזה דרך הג'ינס והמגפיים). באם בתך פוחדת מכלבים הייתי ממליצה לנסות ולדבר על הנושא באמצעות ייעוץ עם גורם חינוכי על מנת שהמקרה לא יישנה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב שהותקףקובי23/11/2011
שלום וברכה,
הכלב שלי (בולדוג צרפתי) הותקף אתמול ע"י כלב דוגו ענק..
מיותר לציין שזה היה אירוע טראומטי ביותר לי ולכלב.
הדוגו נשך אותו בחוזקה ,ננעל עליו וניער אותו וגם אני נפצעתי תוך כדי ניסיון להפריד.
אתמול מיד אחרי התקיפה היה נראה שהכל תקין והוא אפילו שיחק ואכל-גם בבדיקה ראשונית של וטרינר הכל היה נראה תקין.
היום בבוקר התעוררתי לקולות הבכי שלו כשהוא שותת דם בוכה,רועד ומפוחד.
מיד לקחתי אותו לבית חולים וששם בבדיקה יותר מקיפה התברר שהפציעות הן לא רק שטחיות והוא יזדקק לטיפולים רפואיים נוספים.
הדבר שהכי מלחיץ אותי זה שהוא כל כך חרד ומפוחד ואפילו ממני הוא נרתע ומפחד
מה אפשר לעשות ע"מ לעזור לכלב לצאת מהטראומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב שהותקף - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור23/11/2011שלום קובי,
פצעי נשיכה, מלבד נטייתם "להחביא" סיבוכים קליניים (פגיעות מערכתיות, דימומים פנימיים וכו') המתגלים כעבור פרק זמן ממועד הנשיכה (במיוחד שמדובר בכלב גדול הנושך כלב קטן ממנו) אכן מהווים ארוע טראומתי לא פשוט עבור בעל החיים (כמו גם הבעלים). ראשית אני מקווה כי מצבו ישתפר וכי יחלים במהרה. לגבי ההחלמה הנפשית- בפרק הזמן הקרוב לארוע יש לקחת בחשבון כי כלבך סובל מכאבים המוסיפים למצבו וכי ייתכן כי יחזור לעצמו עד מהרה. באם במהלך הזמן ימשיך לסבול מהפרעות התנהגותיות כמו פחד לצאת לטיולים בחוץ או רתיעה משמעותית מכלבים זרים מומלץ יהיה לפנות למטפל התנהגותי לעזרה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה שלי המליטה אתמול.. דחוף!elinor18/11/2011
היי הכלבה שלי המליטה אתמול היא גזע כנעני ואני חייבת לציין שהיא בת 9 שנים אני לא יודעת כמה זה יוצא לכלבים ..
טוב לשאלתי היא המליטה סה"כ 3 גורים ו2 מהם מתו אולי היא הרגה אותם אולי מתו לבד , העדפנו לתת לה מרחב שהיא המליטה ונשאר רק גור אחד..
האם זה בסדר שהיא המליטה רק שלוש גורים? האם היא עדין בהריון? והאם משהו לא היה בסדר ששתי גורים מתו?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש..
elinor20/11/20114 גורים מתו האחרון חי 3 ימים ומת ... :( יכול להיות שהוא מת בגלל הקור?
והאם ישלה עוד גורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוש.. - תגובה
ד''ר נורית פרנקל24/11/2011אלינור שלום
לאור גילה המבוגר יחסית של כלבתך ותמותת הגורים אני ממליצה לך לגשת איתה לוטרינר אשר יבדוק אותה וימליץ במידת הצורך על טיפול מתאים.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)