פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזון ביתי מאוזן לכלב - שאלה לד"ר
    אבי
    21/10/2011

שלום,
    לאחרונה התחלתי להתענין בהכנת מזון ביתי לכלב למרות שהכלב אוכל מזון יבש שנחשב איכותי.
    האם יש לך מתכנון מאוזן של אוכל ביתי לכלב הכולל גם כמובן תוספים מתאימים ?

תודה ,

ניר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מזון ביתי מאוזן לכלב - שאלה לד"ר - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/10/2011

ניר שלום
    ישנם מתכונים רבים ברשת.
    יש לקחת בחשבון שכדי הכין דיאטה מלאה ומאוזנת יש צורך בהשקעה רבה ובחקר מעמיק של הנושא. במידה ואתה מעוניין להשקיע בכך, התיעץ עם הוטרינר המטפל לבנית דיאטה מתאימה לכלבך.
    רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי ניתן לזווג חתולה?
    קרן לגזיאל
    20/10/2011

שלום,יש לי חתולה פרסית מקסימה בת 9 חודשים.היא התחילה ייחום כבר מגיל חצי שנה.מתי ניתן לזווג אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי ניתן לזווג חתולה?

הוספת תגובה

• מתי ניתן לזווג חתולה? - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/10/2011

קרן שלום
    מומלץ לא לפני גיל שנה וחצי-שנתיים.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה על האף של הכלב
    אמיר
    20/10/2011

שלום.
    לפני כשבוע הופיע פטריה על האףשל הכלב שלי בלגי מעורב גרמני {זאב}הפטריה הופיע לאחר שהכלב {שון} חזר מהסגר של עשרה ימים.הפטריה לא ניראת טוב .אני רוצה לדעת מה הטיפול המתאים לו.כל משחה נגד פטריות או משחה נגד זהומים לא עזר.שון פשוט מלקק את האף ומוריד את המשחה .מה ניתן לעשות.הודה לכם על התשובה שלכם תודה וחג שמח.בברכה אמיר 052-6009386 .

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה על האף של הכלב

הוספת תגובה

• פטריה על האף של הכלב - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/10/2011

אמיר שלום
    לא ציינת מה גילו של כלבך, וכיצד התבצע האבחון/כיצד אתה יודע שמדובר בפטריה?הגורמים לקרחת/פצע באזור יכולים להיות אימונים/אלרגים/זיהומיים ועוד. במידה והכלב לא נבדק ע"י וטרינר (במיוחד לאור העובדה שהמצב רק מחמיר), גש לוטרינר לבירור הגורם לפצע וקבלת טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בשפה תחתונה בחתולה
    haway
    18/10/2011

שלום,
    לאחרונה הבחנתי אצל החתולה בפצע בשפה התחתונה, שנראה כמו פצעים אצל בני אדם- פצע אדום ובמרכזו ראש לבן (בדומה לאפטות)
    האם זה יעבור לבד או שיש צורך לקחת לווטרינר? הנסיעה לווטרינר מהווה לחתולה טראומה ולכן חשוב לי לדעת האם זה הכרחי.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פצע בשפה תחתונה בחתולה

הוספת תגובה

• פצע בשפה תחתונה בחתולה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/10/2011

שלום
    במידה והפצע לא עובר, יש צורך לגשת לוטרינר לבירור הגורם והתאמת טיפול.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורת רטריבר מעורבת בת 6 ח'
    LKF
    17/10/2011

אמצתי את הגורה מכלבייה כשהיתה בערך בת חודש וחצי. אני גרה בבית מגורים בקומה השישית. יורדים איתה בין 4 ל-7 פעמים ביום. היום היא בת חצי שנה ועדיין לא עשה צרכים בחוץ. כאשר אני יורדת איתה (עם הלטי כי כבר הפילה אותי פעמיים) היא כאילו מענישה אותי על ההלטי ודקות ספורות אחרי שאנו חזרנות הביתה היא עושה בבית. קשה לנו עם זה מאוד. אני מנקה את הרצפה בערך 4 פעמים ביום. הכלבה מאוד נמרצת. חשבתי שאחרי העיקור שעברה לפני שבועיים תיהי רגועה יותר, אבל לא. יש כבר מחשבות על מסירה ולי פשוט חבל. אבל אם לבחור בין בעלי לכלבה, הבחירה ברורה, לא?

לקביעת תור
    סגירה
    גורת רטריבר מעורבת בת 6 ח'

הוספת תגובה

• גורת רטריבר מעורבת בת 6 ח' - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    18/10/2011

שלום לך,
    אכן נשמע כי קיימת בעייה התנהגותית משמעותית. אינני יודעת באילו שיטות נקטתם לנסיון לחינוך לצרכים או חינוך ככלל, אולם אין ספק כי בשלב זה טיפול התנהגותי יוכל לתת את הפתרון לבעייה. ישנם מטפלים התנהגותיים רבים-מומלץ לערוך חיפוש באינטרנט ולבחור לאחר המלצות. אני שומעת מדברייך על הקושי בהתמודדות היום-יומית לא רק עם הכלבה, אלא גם עם הסובבים (בעיקר הבעל) וחשוב לי להדגיש כי מקרים רבים הדומים לשלך קיבלו תפנית מדהימה לאחר טיפול מתאים, כך שאל לך להתייאש!
    כל טוב ובהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילה הנחנו עיתונים...

LKF
    18/10/2011

על הריצפה ובהדרגה העברנו אותם לכיוון הדלת. כל פעם שהיא עושה בחוץ מקבלת שבחים, ליטפים וצ'ופר. בעלי התנגד מלכתחילה שנקח כלב. יש לי כרגע בעייה רפואית לכן התנגדותו. היא, לי, מביאה הרבה שמחה. אני מאוד אוהבת בעלי חיים. כולם. היה לנו חתול סיאמי שגידל את כלבתנו. הקודמת, הוא מת בגיל 17 והיא בגיל 13. אז המצב היה שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעברות יומיים לאחר תום הייחום
    דוד ניר
    17/10/2011

כלבתי (לברדור מעורבת בת 10 + ושני הריונות קודמים) סיימה את ייחומה לפני 3 ימים ומאז התקיפה כלבים שהתקרבו אליה בפארק, וכמו כן המשמרת הקבועה סמוך לשער החצר הסתיימה. אלא שאתמול בלילה בכל זאת הצליחה להתחבר עם כלב מוכר. האם ייש סיכוי שהיא בהריון, ואם כן כיצד להפסיקו?

הוספת תגובה

• תגיד אתה לא חושב שהכלבה סבלה מספיק?

שני
    19/10/2011

בשביל מי זה טוב כל ההריונות האלה??בשביל הגורים?בשביל האמא?בשבילך?! בכנות,אני מציעה לך ללכת לבקר בכלביות שונות ולראות בעצמך את מצב הכלבים בארץ.אני וחברותיי מתאמצות כל כך כדי למצוא לכלבים האלה בתים ובגלל אנשים כמוך העבודה שלנו אף פעם לא נגמרת! תפסיק לאמלל את הכלבה שלך ותשמור עליה.הריונות בלתי פוסקים גורמים סבל לכלבה,אין שום סיכוי שתוכל לעקוב אחרי כל הגורים שאתם מוסרים,בגלל זה המון גזעיים מגיעים לכלביות.פשוט עצוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיפך, איני מעוניין בהריון:

דוד ניר
    21/10/2011

השאלה היתה אם הזיווג הלא רצוי שאירע יומיים לאחר תום הייחום אכן יכול לגרום להתעברות או שאני חייב לנקוט באמצעים נוספים על מנת להפסיקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף מעשה במחשבה תחילה

שני
    23/10/2011

אם היית רוצה למנוע הריון מיותר של הכלבה היית צריך לשמור עליה בשתיים עשרה עיניים ולא לתת לה לחבור לכלב אחר,אפילו שהיא סיימה את הייחום,קרה כבר שכלבות נכנסו להריון אחרי הייחום..בכל מקרה הפתרון הכי פשוט זה לעקר אותה.והתכוונתי לשני ההריונות הקודמים-זה שניים יותר מדי. תפיק לקחים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעברות יומיים לאחר תום הייחום - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    23/10/2011

ניר שלום
    סביר שהיחום לא נגמר וההזדוגות הנ"ל עלולה להוביל להריון. הריון בגיל 10 אינו מומלץ, ניתן לסיימו בעיקור (לטעמי, בהנחה שכלבתך בסה"כ בריאה, הדרך המומלצת במקרה של כלבתך) או באמצעות זריקות הפלה. ניתן לבדוק האם באמת כלבתך הרה ע"י באמצעות בדיקת אולטראסאונד המבוצעת 28 ימים מההזדווגות. הבדיקה מבוצעת ע"י וטרינר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות
    איריס
    16/10/2011

יש לי כלב זכר בן 4 שנים מסוג לברדור מעורב . אני יוצאת איתו כל ערב למפגש כלבים והבעיה שכלבים מטפסים עליו ללא הפסק כאילו והוא כלבה בתקופת יחום ולא מפסקים גם להריח אותו .אשמח לדעת מה הסיבה להתנהגות הכלבים כלפיו.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות - תגובה

17/10/2011

שלום איריס,
    הכלב, בהיותו בן למשפחת הכלביים, "יודע" להפגין מנהגים חברתיים מפותחים מאד הכולללים קביע וקיום של היררכיה כחלק ממבנה של להקה. קיימת תקשורת אפקטיבית בין פרטים שונים שנעשית על ידי שפת גוף כמו גם תקשורת באמצעות ריח וקול. המבנה החברתי בכלבים דומה לזה המתקיים בזאבים, (כשהכלב חי במחצית האדם הוא יוצר פעמים רבות קשרים הדומים ללהקה עם בעליהם ולפיכך קשריו עם כלבים אחרים חלשים יותר). כלבים נוהגים "לברך" כל אחד את בני מינם, תוך התקרבות והרחה הדדית באזורים שונים בגוף. ההתנהגויות אותן את מתארת הנן חלק מרפרטואר נורמלי של כלבים, כאשר כלבך עשוי להיות כנוע או דומיננטי ולהפגין התנהגויות שונות בהתאם לאופיו ולסיטואציה בו הוא נמצא. לדוגמא: כלבים כנועים נוהגים לגשת לפרטים דומיננטים ולברכם בצורה משולהבת תוך השארת גופם נמוך ביחס לאדמה, או תוך גלגול על הגב וחשיפת אזור המפשעה. טיפוס על פרט אחר מהווה סימן לדומיננטיות של הפרט האקטיבי (כאשר אינו חלק מהתנהגות מינית בין זכר לנקבה).
    כפי שציינתי, התנהגויות אלו הנן חלק מיצירת הקשר התקני בין הפרטים ואין סיבה לחשוש מכך..
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנגות

איריס
    17/10/2011

תודה על התשובה המפורטת.הבעיה של הכלב שלי שהוא לא כנוע בכלל וכל המפגש הופך לפעמים לממש קרב כלבים ומה שמדהים אותי שהכלבים ממש לא עוזבים אותו לרגע למרות שיש בקבוצה כלבות שחלק מיוחמות אני פשוט מרחמת על הכלב ולא רוצה למנוע ממנו את המפגש .נאמר לי שיש לכלב אולי בלוטות ריח שוטרינר יכול לטפל בהם ..האם זו שטות או יש בזה משהוא.
    תודה מראש וסליחה על השאלות החוזרות
    חג שמח איריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנגות - תגובה

18/10/2011

שלום שוב,
    התקשורת האולפקטורית אכן מפותחת בקרב כלבים והפרשת הפרומונים (הורמונים המשמשים בין השאר לתקשורת המופרשים אל מחוץ לגוף) אכן משמשת חלק חשוב בהעברת המסרים, קביעת היררכיה וכו', אולם התערבות מלאכותית בכך איננה אפשרית. באם את מרגישה כי כלבך מצוי באי נוחות באינטראקציות קבוצתיות גדולות (לא תמיד אגב אנו מפרשים נכונה את מצבם בתוך האינטאקציה וייתכן אף כי הוא נהנה מכך והמראה מטעה) עצתי לך היא להביא לאינטראקציות קטנות יותר (עם כלב נוסף אחד למשל ולא עם קבוצה).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה - הכלב בדיכאון
    יעל
    16/10/2011

היי,
    אני אודה מאוד לעזרה...
    הכלב שלי, בן 10, גר מאז ומעולם אצל הוריי. לאחר שהחבר שלי ואני עברנו לדירה משלנו, לקחנו אותו אלינו. בחרנו דווקא בעת הזו, בה אני בחופש מהעבודה לרגל סוכות ויכולה להיות איתו בבית, כדי להפיג את החששות שלו.
    עבר יום. בינתיים הוא לא הושאר לבד בבית, אלא איתי ו/או עם החבר שלי, שהוא אוהב מאוד.
    קשה לי לדעת בוודאות, אבל נראה שהוא מדוכא. הוא לא בכה, ואתמול הוא אכל בתאבון רב. היום הוא לא אכל, אלא רק אחרי שהוספתי לו כף בולונז לאוכל. הוא גם לא מרבה לקשקש בזנב.
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה - הכלב בדיכאון

הוספת תגובה

• מעבר דירה - הכלב בדיכאון - תגובה

17/10/2011

שלום יעל,
    שינויי סביבת חיים אכן יכול להוות מצב של עקה אצל הכלב, אשר עלול להביא לשינויים התנהגותיים כפי שהנך מתארת. עם זאת, חשוב לציין כי לרוב קיימת הסתגלות טובה למצב החדש. כדאי במצבים כאלו לנסות ו"להסיט" את תשומת הלב מהמצב החדש ולהימנע מחיזוקים חיוביים להתנהגויות לא רצויות. ניתן לצאת למשל עם הכלב לטיולים בסביבה, ולנסות וליצור עבורו גירויים מעניינים בבית החדש (כמו משחקים אם אוהב או צעצועים בהם מוסתר מזון). חשוב גם להרגילו בהדרגתיות להישאר לבד בבית - להתחיל בפרקי זמן קצרים ואט אט להאריכם-מומלץ להתחיל כבר מעכשיו.
    בכל מקרה, באם המצב לא משתנה ואת דואגת למצבו של כלבך ניתן לפנות לייעוץ אצל מומחה להתנהגות..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שרקנים זכרים יחד
    רון
    16/10/2011

קנינו שני שרקנים גורים לפני שבועיים ולא היה ידוע אם הם בן או בת , היום חזרנו אל המוכר והתגלה שיש לנו שני זכרים, אז החלפנו את אחד מהם,בכללי התרגלנו אל שניהם כל כך ואנחנו לא יכולים לשכוח את השרקן שהחזרנו ואנחנו גם לא כל כך מרוצים מהנקבה החדשה.
    חשבנו להחזיר את השרקנית החדשה ולקנות 2 נקבות חדשות ולהחזיר את השרקן, אך אנחנו לא יכולים לקנות עוד כלוב..
    זה בסדר ש-4 שרקנים,שניים מהם זכרים, חברים מלידה יהיו עם 2 נקבות?
    הם יריבו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    2 שרקנים זכרים יחד

הוספת תגובה

• 2 שרקנים זכרים יחד - תגובה

18/10/2011

שלום רון,
    את השרקנים, כחיה חברותית החיה בסביבתה הטבעית בצורה של חבורות, אכן חשוב לגדל כזוג פרטים. ההמלצה היא לא לגדל שני זכרים יחדיו הואיל ויש סיכוי גדול כי בהמשך יריבו בינהם (ניתן לגדל זכר ונקבה כפי שהמליצו לך או 2 נקבות) ולפיכך כדאי מאד להפריד בין הזוגות. עוד חשוב לי לציין כי השרקנים זקוקים גם לזמן מחוץ לכלוב, ולפחות אחת ליום מומלץ להוציאם להסתובבות חופשית בבית להתאווררות...
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי עוד לשאול

רון
    22/10/2011

אחד השרקנים מתגרד כל הזמן ולעיתים קרובות עושה מין קפיצה וגירוד בו זמנית..
    האם יש דבר כזה פיפשים/קרציות לשרקנים? אם כן מה ניתן לעשות בנוגע לזה?
    בנוסף עוד שאלה, האם אפשר לגדל 2 זכרים ושתי נקובות באותו כלוב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי עוד לשאול - תגובה

24/10/2011

שלום שוב,
    טפילים חיצוניים אינם נפוצים בשרקנים, למעט סקביאס שהנה מחלה מגרדת ומדבקת מאד (גם עבור אנשים)הנגרמת על ידי טפיל עור. יתר הטפילים, שכאמור אינם נפוצים עשויים לעבור באמצעות מצע נגוע ובאם הגירוד ממשיך חשוב לההביא את השרקן לבדיקה אצל וטרינר. כפי שציינתי בתשובתי הקודמת זכרים נוטים להפגין התנהגות תוקפנית כלפי בני מינם, לכן מומלץ כי יגדלו עם נקבות. סירוס זכרים במקרים אלו מומלץ גם בכדי למנוע התרבות וילודה שאינה מבוקרת וגם על מנת להקטין את ההתנהגות התוקפנית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה לא רוצה לאכול היה בת 16
    ב.ז
    15/10/2011

כלבה בת 16 לא רוצה לאכול היה הייתה אצל הרופה וקיבל אנפוזיה יש לה בעיות עם כליות . מה איפשר לעשות קדי שהיה תכואל ולשפער את תפקוד הכליות שלה תודה ב.ז עם יש פיטרון רמת של הכליות שלה גבות פי 70 מהמותר ???

הוספת תגובה

• כלבה לא רוצה לאכול היה בת 16 - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/10/2011

ב.ז שלום
    אי ספיקה כליתית היא מחלה יחסית שכיחה בבעלי-חיים מבוגרים.
    יש להבדיל בין מחלה חריפה/חדשה לבין מחלה שהיא כרונית. השינויים הכרוניים חלים בהדרגה ולא תמיד שמים לב אליהם, בד"כ בע"ח יורד במשקל, אוכל מעט פחות, שותה ומשתין יותר. הרבה פעמים חל "משבר אקוטי" ואז אנו רואים החמרה של הסימנים כגון הרגשה רעה, הקאות, אי תאבון וכו'. הטיפול הוא לרוב סימפטומטי - נוזלים לתיקון ההתייבשות, מגיני מעיים, נוגדי בחילה, מעוריי תאבון ועוד.. בחלק גדול מהמקרים הטיפול מצריך אשפוז.
    אני חוששת שרוב מכונות הדם לא יוכלו לחשב תוצאה של ערכי כליה גבוהים פי-70 מהערכים הנורמלים ומכאן כנראה שנתון זה אינו מדויק.
    יש לציין שבבית החולים הוטרינרי בבית דגן - מבוצעת דיאליזה - טיפול שמתאים לחלק מבעה"ח הסובלים מכשל כליה. התייעץ עם הרופא המטפל האם יש מקום להפניה.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנורית פרנק על כלבה בת 16

ב.ז
    15/10/2011

היה לוקחת את מעדדי תעבון והיה לא אוכלות וגם תרופה לדיכען והיה שותה הרבה הרופה המר שדיאליזה לא תעזור ומצבה לא טוב יש משו שבחולזות יעדד לה את התעבון או איזה משו שיחזיר את המצב לקדמות (לא משהיה אבל ויתר טוב מהיום) היה לה גם מקודם בעיות עם הכליות ולצינתי שהיה לה מקרה לפני 7 שנים שהיה הייתה משפזת 10 יום קי היה איזה סוג של ערלה ומאז הכליות שלה ניבגה ... וגם לפני שבוע היה אושפזה בגלל הכליות עד פעם אני חוזר על עצמי יש משו שיארך לה את החיים ושוב תודה ב.ז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת גור
    דור
    15/10/2011

שלום,

אימצנו גור כלבים מעורב (לברדור ורועה גרמני) בן 6 שבועות, והייתי רוצה לדעת כמה פעמים ביום יש להאכיל אותו ומה כמות המזון שיש לתת בכל פעם. המזון הוא מסוג דוגלי גורים.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    האכלת גור

הוספת תגובה

• האכלת גור - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/10/2011

דור שלום
    כמויות האכלה רשומות בד"כ על השק והן משתנות בין המזונות השונים. באופן כללי ניתן לומר שכמות המזון הנדרשת/נאכלת היא קטנה יותר ככל שהמזון יותר איכותי.
    יש לחלק את הכמות ל-3 ארוחות ביום עד גיל חצי שנה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות בקשר לכלב שלי
    סאם
    14/10/2011

שלום,
    יש לי כלב בן 13 וחצי מסוג בישון פריזה (התינוק של הבית),יש לו מן ערפל בעיניים נראה כמו התחל של קטרקט הוטרינר אמר שהוא עדיין רואה..
    בחודש האחרון הוא מקבל "חרפון" קל ומתחיל לנבוח ולהראות סימני תוקפנות אם משהו מנסה להתקב אליו כשהוא נכנס למצב כזה הוא ינסה לנשוך, חייבת לציין שהוא לא היה תוקפני כל חייו מה יכול להיות הסיבה לשינוי הפתאומי הזה?

בנוסף הוא לא אוכל בכמויות כמו בעבר,ומידי פעם אחרי עשיית הצרכים שלו רועדת לו השפה התחתונה לפרק זמן של כמה שניות יש סיבה לדאגה?(יש לו בעיות בשיניים)

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בקשר לכלב שלי

הוספת תגובה

• כמה שאלות בקשר לכלב שלי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/10/2011

סאם שלום
    מהתמונה אי אפשר לבחון את העיניים.. קטרקט הם שינויים שחלים בעדשה ולרוב אינם נראים כערפל..נסה לברר עם הוטרינר מה הגורם לשינויים ואולי להתיעץ עם מומחה לרפואת עיניים. לגבי התוקפנות שציינת, היא אכן יכולה להיות תוצאה של ירידה בראיה (שלעיתים עם ההתבגרות מלווה בירידה של חושים נוספים כגון שמיעה וריח) והיא גורמת לו לבהלה
    ולגובה תוקפנית כאשר נכנסים לו למרחב. יש לציין שתתכן עם ההזדקנות,החמרה של התנהגויות, כגון חרדות, ולעיתים יש צורך בטיפול תרופתי כדי להפחית התנהגויות לא רצויות.
    לגבי האכילה - יש לברר את הגורם לירידה באכילה, הגורם יכול להיות על-רקע בעיות שיניים אך יכול גם תוצאה של גורמים רבים אחרים, בדיקה פיזקלית ובדיקות דם ושתן יוכלו לשלול רבים מהם.
    הרבה בריאות וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרציות באיבר מין של הכלב - דחוף!!!
    מוריה
    12/10/2011

שלום ,
    יש לכלב שלי קרציות באיזור האיבר מין שלו ואני לא יודעת איך להוריד אותם .
    אני כל שבוע נותנת לו חומר נגד קרציות דרך הפה שהוטרינר שלי רקח .
    הוא מאוד מגרד וזה מציק לו .
    מה עליי לעשות ????.

חג שמח
    מוריה

הוספת תגובה

• קרציות באיבר מין של הכלב - דחוף!!! - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/10/2011

מוריה שלום
    ניתן להוריד את הקרציות באמצעות פינצטה, במידה ואת לא מצליחה גשי לוטרינר שיעזור לך וינחה אותך למקרה שיהיה צורך בעתיד להוציא קרצית.
    לטעמי, הטיפול היעיל ביותר נגד קרציות הוא קולרים יעודים,ניתן לשלב עם אמפולות כגון אדונטיקס שגם להם פעילות כנגד קרציות.
    לרוב אין צורך במתן תרופה (חומר נגד קרציות לפה) ורק בטיפול חיצוני.
    במידה וביצעת את הנ"ל ועדין ישנן קרציות. התיעצי עם מדביר לגבי ריסוס הסביבה/בית כנגד קרציות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרציות לכלב שלי

מוריה
    15/10/2011

נורית שלום ,

תודה רבה !
    ניסיתי להוציא את הקרציה כביכול ..
    אבל לא ראיתי את הרגליים שלה , יכול להיות שלא ניתן לראות את הרגליים של הקרציה ?!
    זה היה מוזר ...

תודה
    מוריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - חתול מקיא ועוד
    סהר אשר
    12/10/2011

שלום לכולם
    אני צריך עזרה/עצה לבעייתי

יש ברשותי חתול פרסי שבחודש האחרון מקיא בין פעם ביום לפעם ביומיים, הקיא חום ללא גושים רק נוזל

החתול זכר בן 11 מסורס במשקל 3.5 קילו,
    סוג האוכל שלו הוא רויאל קנין לחתולים פרסי (הסוג היבש) הוא מקבל את אותו הסוג במשך שנים

החתול בריא בדרך כלל, אוכל ושותה רגיל, עושה צריכים רגיל ומשחק עד שמתעייף (בדרך כלל תוך 10 דקות הוא בן 11 אחרי הכל)

לקחתי אותו היום לוטרינר ולאחר סדרת בדיקות
    בדיקת חום,מישוש איברים פנימיים,
    אולטרסאונד, רנטגן ובדיקות דם שכוללות בתוכם גם בדיקות כבד וכליות הכל עלה תקין
    הוטרינר הביא לו אינפוזיה בגלל ההקאות ואנטיביוטיקה למקרה שמשהו התפספס מסוג
    (amoxicillin 150mg + clavulanic acid 18.75mg)
    לקחת 40 מי"ל פעמים ביום

כשחזרנו הבייתה החתול התנהג כרגיל, נתתי לו את האנטיביוטיקה ולאחר כשעתיים הוא התחיל להתנהג מוזר לטבעו
    החום שלו עלה ל39.5 , הוא נרדם בישיבה (ממש מנקר), לא רוצה שילטפו אותו, בקושי מגיב שקוראים בשמו , לא רוצה לאכול מאכלים אהובים

והנה הגענו לשאלותי
    1.מה עדיין יכול לגרום להקאות?
    2.האם ההתנהגות של החתול היא כתוצאה מתופעת לוואי של האנטיביוטיקה או שזה החמרה של הבעיה שיש אצלו

תודה לכל העונים

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה - חתול מקיא ועוד

הוספת תגובה

• עזרה - חתול מקיא ועוד - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/10/2011

סהר שלום
    כפי שכבר צויין כאן בעבר, הגורמים להקאות יכולים להיות כתוצאה מגורמים שקשורים למערכת העיכול (זיהומים, דלקתיים, חסימה, IBD ועוד) ולאלו שאינם ממערכת העיכול. מהעובדה שבדיקות הדם יצאו תקינות, כנראה שניתן לשלול בעיות כבד וכליות כגורמים להקאות, האם בוצעה בדיקת אולטראסאונד מקיפה? האם נצפה הלבלב? האם נשללה חסימה? האם נשלל גידול? הבנתי מתשובתך שהכל נמצא תקין, אך התשובה אינה מספיק מפורטת בכדי להעריך את הגורם במקרה של חתולך...
    סביר שהשינויים שאתה מתאר בחתולך הם כתוצאה מהמלחה ופחות מהאנטיביוטיקה.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן במזון
    שני
    12/10/2011

יש לי מלינואה בן 3, פעיל מאוד,אפשר להגיד אפילו "היפר" והוא קצת רזה מדי..במשך תקופה ארוכה הוא אכל מזון בלקנדו מאחר ויש להם מזון במיוחד לכלבים פעילים ובאמת ראיתי שהוא עלה והגיע למשקל טוב אבל אז המליצו לי להחליף את הבלקנדו כי אמרו לי שיש חברות טובות יותר.כרגע הוא אוכל יוקנובה וחוץ מפרווה מבריקה אני חושבת שהמשקל שלו נמוך יחסית.הוא אוכל את אותן הכמויות.האם לחזור לבלקנדו או לחפש חברה טובה שאחוזי השומן בה יהיו גבוהים יותר?למשל לטכניקל יש 17 אחוזי שומן במזון בוגרים..בקיצור אני ממש מבולבלת..אשמח לקצת סדר בבלאגן.

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן במזון

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים?

שני
    19/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה