פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתולה בהיריון
    אורלי
    14/12/2011

היי, האם מותר לספר חתולה הרה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתולה בהיריון

הוספת תגובה

• חתולה בהיריון - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/12/2011

אורלי שלום
    אני לא ממליצה לספר חתולים בכלל, אלא אם כן הם סובלים מקשרים שלא ניתן לפתוח ע"י סרוק.
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן שתן
    מורן
    13/12/2011

שלום,
    יש לי כלבה מסוג שיצו בת 10 חודשיים.
    בעיקרון, היא כבר יודעת לעשות צרכים בחוץ
    אבל לעיתים תכופות אחרי שיורדים איתה
    (היא עושה בין שלוש לארבע פעמים פיפי ),
    ברגע שעולים איתה היא עושה פיפי גם בבית, כמה דקות אחרי שעלתה.
    שאלתי היא: האם זה נורמלי שנקבה תשתין כל כך הרבה פעמים?
    האם זה בעיה רפואית או פסיכולוגית : )?

לקביעת תור
    סגירה
    מתן שתן

הוספת תגובה

• מתן שתן - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/12/2011

מורן שלום
    השתן בבית יכול להיות ע"ר התנהגותי, אם זאת יש לשלול בשלב ראשון בעיה רפואית. אני ממליצה לך לגשת לוטרינר לבדיקה רפואית ובדיקת שתן ורק במידה ולא נמצא גורם פיזיולוגי להשתנה המרובה/בבית יש להתאים טיפול התנהגותי.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה חולה
    ליאם
    12/12/2011

שלום, הכלבה שלי עם חום כבר מס ימים, היא קיבלה אנטיביוטיקה, אינפוזיה... ולקחו לה בדיקות דם... המצב שלה לא ניראה טוב, היא חלשה וישנה רוב היום,בלי תיאבון..
    הגיע שמועה ששתן של בני אדם מבריא כלבים, ההיתכן?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה חולה

הוספת תגובה

• כלבה חולה - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    18/12/2011

שלום ליאם,
    בת כמה הכלבה ומהם הסימנים הקליניים?מהו האבחון?אלו בדיקות נעשו? באם אין שיפור למרות הטיפול ייתכן וזקוקה לאשפוז מלא- אנא עדכנו את הוטרינר שלכם בהקדם. באשר לשמועה- היא כמובן איננה אמיתית- שתן, שמהווה תוצר סילוק של הגוף, אינו בעל תכונות ריפוי בבעלי חיים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן אצל כלבה מבוגרת
    גלוריה
    11/12/2011

שלום ! אני רופאה במקצוע.
    שאלתי האם קיים טיפול תרופתי לכלבים עם בריחת שתן.
    כלבה שלי היא בולדוג צרפתי בת 12 . מעוקרת לפני מספר שנים. מאז לדעתי קיימת צניחת רחם ? הכלבה קיבלה חינוך טוב ואף פעם לא היתה משתינה בבית. לאחרונה פשוט צרה- היא משתינה בזמן המתנה למעלית, כשמלבישים אותה לטיול, ואתמול השתינה בזמן שינה ,מיתחתיה.
    היא מבינה שאסור ומרגישה אשמה. חשבתי שיש לה דלקת בדרכי השתן, נתתי לה ציפרוקסין וסדורל, אך לא עזר. האם קיים טיפול תרופתי כמו למשל xatral אצל בני אדם.

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן אצל כלבה מבוגרת

הוספת תגובה

• בריחת שתן אצל כלבה מבוגרת - תגובה

15/12/2011

שלום גלוריה,
    ראשית חשוב לברר האם מדובר בבריחת שתן או בהשתנה מרובה (יחד או ללא שתייה מרובה). לצורך כך חשוב להבין האם: 1. קיימת שליטה במתן השתן, למשל- האם בלילה/לאחר קימה משינה, ניתן לראות במקום המרבץ רטיבות?2. האם נראה כי שותה יותר מהרגיל?(חשוב למדוד כמות שתייה מדוייקת)2. האם נראתה ירידה במשקל?
    אבחנה של "בריחת שתן" נעשית לאחר שלילת מחלות שעשויות להביא להשתנה מרובה. לצורך כך חשוב לבדוק האם השתן של כלבתך מרוכז דיו (בדיקת שתן פשוטה), האם יש/אין דלקת בדרכי השתן. באם ישנה ירידה בריכוזיות השתן יש לפסול גורמים כמו פגיעה כלייתית, כבדית, מחלה אנדוקרינית. באם השתן מרוכז דיו והחשד הוא בבריחת שתן ניתן לטפל בתרופות ייעודיות, אך כמו שהסברתי חשוב מאד לפנות לוטרינר ולא לפסוח על האבחון הראשוני הואיל וייתכן שמדובר בסימנים ראשונים למחלה קיימת. ודבראחרון אך חשוב : תמיד מומלץ להתייעץ עם וטרינר לפני מתן תרופות (בפרט הומניות) הואיל וחלקן אסורות לשימוש בכלבים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

גלוריה
    17/12/2011

תודה רבה על תשובה המפורטת .
    אתמול ביקרנו וטרינר שלנו, קיבלתי שטיפת מוח על טיפול אמפירי שלי.
    בינתיים מתחילים עם בדיקת שתן (כמו שצריך ברפואה טובה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וטרינרים הוליסטיים - רפואה מונעת
    אבי
    10/12/2011

היי גלית,
    האם ישנם בארץ וטרינרים שהם מומחים ברפואה מונעת לבעלי חיים ?
    אם כן תוכלי להמליץ על כאלו באזור גוש דן ?

תודה רבה,

ניר

הוספת תגובה

• וטרינרים הוליסטיים - רפואה מונעת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    18/12/2011

אחד מאבני היסוד של רפואה וטרינרית הינו מניעת מחלות- לכן מחסנים בעלי חיים, דואגים לפתח מזונות ותוספים מתאימים על מנת למנוע מחלות וכיוצא באלה. בבעלי חיים מבוגרים יותר דואג וטרינר מודע לערוך בדיקות תקופתיות- דם , שתן ואחרות על מנת לאבחן בעיות בטרם גרמו לתופעות קליניות והפרעות בריאותיות משמעותיות. אם לכך התכוונת ברפואה הוליסטית הרי שקיימים בגוש דן וטרינרים רבים המטפלים באופן זה.
    בהצלחה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלאוקומה - שאלה לנטע
    אבי
    10/12/2011

היי נטע,
    יש לי אלסקן מלמוט בן שנתיים וחצי.
    1.האם זה נכון כי לגזעים מן הסוג הזה סיכוי גדול יותר לפתח גלאוקומה ?
    2.האם זו תורשה שהיא לאוו דווקא מהאבא או האמא אלא בכלל גזעית ?
    3.האם זה נכון שקולר על הצוואר מגדיל את הסיכוי להווצרות התופעה ? אם כי מה ממליצה לעשות ? כי עם רתמה הרבה פחות נוח.

תודה רבה ,

ניר

לקביעת תור
    סגירה
    גלאוקומה - שאלה לנטע

הוספת תגובה

• גלאוקומה - שאלה לנטע - תגובה

11/12/2011

שלום ניר,
    ככלל נהוג לסווג את הגלאוקומה, עליה בלחץ התוך עיני, ל-2 סוגים: גלאוקומה ראשונית וגלאוקומה משנית. הגלאוקומה הראשונית מתרחשת בעקבות סיבות הקשורות בפגיעה בניקוז של הנוזל התוך עיני(aqueous humor), ואילו השניונית נגרמת בשל מחלה עינית ראשונית אחרת(כגון טראומה, דלקת-uveitis ועוד..)
    לשאלתך: גלאוקומה ראשונית נחשבת לתורשתית במספר גזעים, כאשר האלסקן מלמוט נכלל בתוכם. בחלק מהכלבים מגזעים אלו, המבנה שאחראי לניקוז הנוזל אינו תקין, הדבר גורם לעלייה בלחץ התוך עיני והמחלה לרוב תתבטא בכלב רק בגיל בוגר. האבחון במקרים אלו מתבסס על היסטוריה, סימנים קליניים ומדידת לחץ תוך עיני.
    לא ידוע לי על הקשר שבין קולר על הצוואר להגדלת הסיכוי לתופעה, אולם בהחלט חשוב להיות מודעים למחלה ולעקוב בעתיד אחר סימנים שעשויים להיות מחשידים: עין אדומה,מצמוץ של העין, ריבוי הפרשות או עין שפתאום נראית כחולה.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע לי תודה רבה ! עוד שאלה

אבי
    11/12/2011

1.האם יש בדיקה שבודקת את מצב נוזל עוד לפני שישנה בעיה ?
    2.האם ניתן לעשות משהו למניעה ? כמו מזון יעודי וכו'

תודה רבה

ניר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע לי תודה רבה ! עוד שאלה - תגובה

11/12/2011

שלום שוב,
    קיימת בדיקה לבחינת הלחץ התוך עיני (tonometry), אולם מדידות חד פעמיות אינן משקפות בהכרח סטטוס אמיתי הואיל והנו בעל נטייה להשתנות במהלך היום ואף בין הימים השונים. שימוש בטונומטר לצורך עריכת בדיקות שגרתיות לניבוי גלאוקומה אינו יעיל על פי הספרות וזאת הואיל ובכלבים עם גלאוקומה מסוג 1 השינוי בלחץ התוך עיני מאופיין בעלייה חדה ופתאומית. ניתן להדגים בעזרת מכשיר ייחודי את זוית הניקוז של הנוזל התוך עיני (gonioscopy), ואכן נעשה שימוש בו כאשר מאובחנת גלאוקומה בעין אחת. לגבי טיפול "מניעתי"- ישנה גישה על פיה מקובל שימוש בתרופות בכלבים בסיכון לגלאוקומה ראשונית. תרופות אלו משמשות לדחיית הופעת הקליניקה(ואין בהם בכדי למנוע ממש את הופעתה), כאשר הנפוצות שבהן הנן תרופות המכווצות את האישון או כאלו המיועדות להורדת ייצור הנוזל התוך עיני. חשוב לדעת כי לתרופות אלו תופעות לוואי ולכן כדאי מאד להתייעץ עם אופטמולוג וטרינרי בנושא. אל לך לשכוח כי ייתכן וכלבך כלל לא יפתח את הקליניקה...
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב שלי מסרב לאכול
    נונה
    08/12/2011

שלום. במשך הלילה ובבוקר הכלב שלי הקיא. הזנב שלו בין הרגליים והוא מסרב לאכול ולשתות האם אני צריכה לגשת לוטרינר?

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב שלי מסרב לאכול

הוספת תגובה

• הכלב שלי מסרב לאכול - תגובה

09/12/2011

שלום,
    כדאי לגשת לוטרינר בהקדם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול לא מסורס
    חופית
    07/12/2011

שלום,
    אני מאכילה חתולי רחוב ואת כולם כמעט הצלחתי לסרס ולעקר או דרך השירות הוטרינרי או על חשבוני במקרים שהשירות הוטרינרי לא הצליח ללכוד אותם ואני כן הצלחתי. כרגע יש לי בעיה עם חתול זכר דיי גדול ומאוד לא מסורס שאני מאכילה אבל בנוסף הוא כל הזמן מנסה להכנס אלי הביתה (לי יש בבית שני חתולים ) בנוסף לזה שהוא מחסל לחתולים שלי את כל האוכל בכל פעם שהוא מצליח לחמוק פנימה כמו גנב, הוא גם טורח להשאיר מזכרת נעימה של השתן שלו, פעם אחת הוא ריסס את הטוסטר אובן שהייתי צריכה לזרוק פעם אחת סיר מרק,לאחרונה הוא מרסס את הזגוגית של החלון מבחוץ ובכלל כל הגינה מלאה בשתן שלו, בקיצור צריכה עצה דחופה איך אפשר ללכוד אותו, האם אפשר להזמין לוכד מקצועי (זה קצת בעיה כי הוא מאוד חכם ובכל פעם שהגיע לוכד הוא נעלם מהשטח לחלוטין) או שאני יכולה לנסות לתת לו משהו שירדים אותו ואז למהר לקחת אותו לוטרינר לסירוס, האם יש משהו מספיק חזק שמרדים אותו שעד שהוא יסיים לאכול הוא כבר יהיה מטושטש?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חתול לא מסורס

הוספת תגובה

• חתול לא מסורס - תגובה

09/12/2011

שלום חופית.
    אכן ההמלצה היא לסרס ומוקדם ככל האפשר! סימום איננו מומלץ הואיל והחתול עשוי לברוח בטרם השפעתו ולהישאר בחוץ בסביבה בה הוא איננו מוגן. כדאי לפיכך להזמין לוכד חתולים מנוסה שיוכל לסייע בכך (ישנם מספר כאלו העובדים עם עמותות- ניתן לבצע חיפוש באינטרנט).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד רפואי וטרינרי
    שרוני
    05/12/2011

שלום, אני מתעניינת בלימודי סיעוד וטרינרי,אך הייתי רוצה לדעת אם אכן יש ביקוש למקצוע זה, כי כידוע, אלו לימודים של שלוש שנים. אני כרגע בשנה אחרונה של תואר ראשון,אני בת 26,ואני מאוד רוצה ללמוד את זה ולהתעסק עם בעלי חיים-זו האהבה הגדולה שלי. והייתי שמחה לדעת מהן אפשרויות התעסוקה שישנו אחרי זה ובזמן הלימודין שקשורים לבעלי חיים
    תודה שרון

הוספת תגובה

• לימודי סיעוד רפואי וטרינרי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    05/12/2011

שרוני שלום
    למיטב ידעתי, יש חוסר בטכנאים מיומנים בשוק. את מוזמנת לפנות למכון מגיד, שם נערכים לימודי טכנאי וטרינר שעורכים כ-3 שנים. אני מניחה שמהם תוכלי לשמוע יותר על מצב השוק, דרישות קבלה ועוד..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעיניים - בולדוג צרפתי
    לימור
    04/12/2011

שלום רב
    יש לנו בולדוג צרפתי בן חודשיים וחצי, יש משהו בעיניים שלו, הוטרינר אומר שלא צריך להתייחס, אני רוצה לדעת מה זה כי אני קצת מודאגת.
    אשמח לחוות דעת.

תודה רבה

הוספת תגובה

• בעיה בעיניים - בולדוג צרפתי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    05/12/2011

לימור שלום
    לצערי התמונות אינן באיכות מספיקה בכדי לחוות דעה. את מוזמנת לצרף תמונות חדשות..
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת גור
    שי
    04/12/2011

שלום,
    יש לי כלבה כבת 3.5 חודשים יורקשייר היא אוכלת רויאל קנין, בהתחלה שמתי לה את האוכל לכל אורך היום כיח ראיתי שהיא אוכלת ברווחים גדולים ולא בכמויות גדולות, לאחרונה היא אוכלת אתץ כל הקערה ..
    רציתי לדעת כמה גרם אני צריכה לתת לה ביום?
    כיום היא שוקלת 1.300
    .
    תודה רבהה

לקביעת תור
    סגירה
    האכלת גור

הוספת תגובה

• האכלת גור - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    05/12/2011

שי שלום
    כמות המזון שניתנת היא עפ"י הנחיות היצרן, ומשתנה בין החברות השונות.
    אם את רוצה לקבל הנחיה מדויקת לגבי כמוית המזון שיש לתת, את מוזמנת לצלם ולצרף את הטבלה שמופיעה על השק. ברוב המזונות רשומה כמות יומית שמשתנה בהתאם לגיל בעל החיים ולמשקלו. בגורים, יש לחלק כמות זו ל-3 ארוחות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור אלסקן בן 7.5 חודשים
    אורית
    03/12/2011

יש לי גור אלסקן בן 7.5 חודשים , ולפתע בשבוע האחרון החל להשתין במקום שלו . (הוא כבר נגמל).
    מה המשמעות של זה ? ומה עלינו לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גור אלסקן בן 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• גור אלסקן בן 7.5 חודשים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    05/12/2011

אורית שלום
    הגורמים להשתנה באזור המרבץ יכולים להיות תוצאה מבעיה פזיולוגית כגון דלקת שתן או תוצאה של שינויים התנהגותיים. מומלץ לגשת לוטרינר לברור הגורם, ככל שהברור יתבצע מוקדם, כך יהיה אפשר להתאים טיפול אם תרופתי ואם התנהגותי.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעה בעקבות נביחת כלב
    נוי
    03/12/2011

שלום, ערב טוב.

אני עובדת כיום בתל אביב, יש לי חברה לעבודה מתל אביב שמביאה את הכלב שלה לעבודה בכל בוקר - כלב מסוג רועה בלגי, אשר נכשל לפני כ-5 או 6 שנים במבחני אמל"ח במשטרה ונשלח למחסה.
    לפני כשבוע עשיתי טעות קטנה ופרצתי איזשהו גבול איתו, נתתי לו חיבוק והייתי מאד קרובה אליו, בדרך כלל כשאנשים מאד קרובים אליו הוא נבהל וחושף טיפה שיניים, עם הקולות המפחידים והכל. הפעם זה נגמר בנביחה, ובגלל שהייתי מאד קרובה אליו נפצעתי מהשן שלו בשפה וירד לי דם. הוא לא תקף אותי לא אז ולא מעולם, ואני רואה אותו כל בוקר במשך כמעט 5 חודשים.
    אני נורא מפחדת מהסבירות (נמוכה אמנם) לכלבת, בעיקר מהבחינה שזוהי מחלה חשוכת מרפא ברגע שהיא מופיעה, מה גם ששאלתי אותה אם הוא מחוסן. היא אמרה שהוא מחוסן להכל.
    איני מבינה בכל הקשור לעניין החזקת כלב או התנהגות שלו כי מעולם לא הייתי בעלת כלב.
    אשמח לתשובה מקצועית מכם, כי זה מאד חשוב לי לדעת האם אני סתם דואגת שאולי אדבק אם בכלל, או שקיים חשש אמיתי לכלבת. האם לכל כלב שחי כלכך הרבה שנים אצל בעליו יש פיקוח וטרינרי? או פיקוח כלשהו?

הבנתי לפי תגובות של אנשים שנאמר להם כי בתל אביב אין כלבת. האם ניתן להסתמך על דבר כזה?

תודה, ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בעקבות נביחת כלב

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

נוי
    03/12/2011

הכלב ובעליו מבלה אחת לכמה זמן בצפון אצל ההורים שלה, שם המודעות לחיסונים נמוכה בהרבה מאזר במרכז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין... - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    05/12/2011

נוי שלום
    מתאורך עולה כי הסיכוי להדבקה בכלבת הוא אכן אפסי. בכל מקרה, במידה והכלב יחיה 10 ימים מרגע התקרית, אין סיכוי להדבקה בכלבת. במידה וחס חלילה יאבדו עקבותיו/לא יחיה בתאריך הנ"ל צרי קשר עם רופא המשפחה.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה
    לוטם
    03/12/2011

שלום,

יש לי חתולה בת 6, בדרך כלל שקטה - לא מייללת הרבה.
    בשבוע האחרון היא היסטרית, מייללת כל הזמן יללות של לחץ, כאילו משהו קרה לה. היא רצה בכל הבית ובוכה, אוכלת ושותה כרגיל אבל הקיאה פעמיים ועשתה את הצואה על השטיח (מאוד לא מתאים לה, היא מחונכת לצאת החוצה). בנוסף האישונים שלה מורחבים באופן תמידי.
    הלכתי איתה אל הוטרינרית - צילומי רנגטן יצאו תקינים לחלוטין, האישונים מגיבים לאור ובבדיקת דם מצאו המוברטונלה. על פי הוטרינרית כמות הטפילים בדם קטנה מאוד. קיבלנו טיפול דוקסילין לשלושת השבועות הקרובים.

האם יכול להיות שהלחץ נובע מההמוברטונלה או שאני צריכה לדאוג? אולי יש עוד משהו ברקע שפשוט לא ראו אצל הוטרינר?
    חשוב לציין - שום גורם לא השתנה בבית בשבועיים האחרונים, אין אנשים חדשים, אין בעלי חיים חדשים - הכל אותו הדבר.

תודה,
    לוטם

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה

הוספת תגובה

• חתולה - תגובה

03/12/2011

שלום לוטם,
    האם מדובר בחתולה שחיה בבית בלבד? האם יש עוד חתולים בבית? האם מחוסנת?האם קיבלה תרופות מסוימות(לאחרונה למעט הדוקסילין) או ייתכן ובלעה אותן בטעות?
    ככלל, סימניו השכיחים של המוברטונלה בחתולים הנם אנמיה (אקוטית עד כרונית), אובדן משקל, חיוורון ריריות, חולשה, דכאון ולעיתים הגדלת טחול וצהבת (כתלות בהתקדמות המחלה). לא ציינת האם נערכו בדיקות שתן וכימיה בנוסף לצילומי הרנטגן(ומהן התוצאות). מהם תוצאות בדיקות הדם?(מעבר למציאת המוברטונלה). האם נראה שיפור בעקבות הטיפול? כדאי לוודא כי איננה סובלת ממחלה/הסתבכות נוספת,
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה עם המוברטונלה

לוטם
    03/12/2011

היא גרה בבית ויוצאת החוצה מתי שבא, אין בעלי חיים אחרים בבית - אבל כן יש בסביבה.
    היא מחוסנת ומקבלת טיפולים באופן סדיר (תולעים, פרעושים..), היא לא קיבלה שום תרופה אחרת בזמן האחרון ולא נראה לי שהיא אכלה משהו..

את הבדיקות עשינו רק אתמול, אז אני לא מצפה לראות שיפור בהמוברטנלה כל כך מהר. עשינו פאנל כימיה מלא שיצא תקין לחלוטין, בספירת הדם ראו שהיא אנמית (אבל ממש על גבול התקין), המטוקריט קצת נמוך וספירת כדוריות דם לבנות קצת נמוכה.
    הריריות שלה לא חיוורות, הטחול שלה לא מוגדל (קשרי לימפה ברגליים האחוריות כן) ואין לה צהבת. במשטח דם ראו את הטפילים, אבל בכמות מועטה. היא לא איבדה משקל.
    מבחינת סימנים התנהגותיים - חולשה ודיכאון, לפעמים היא נראית לי חלשה ולפעמים היא מתרוצצת מלאת מרץ. ואני לא יודעת אם אפשר לקרוא ללחץ שלה דיכאון, אבל היא לא נראית בסדר.

בגלל כל זה אני שואלת אם בכלל יכול להיות שההתנהגות שלה נובעת מההמברטונלה, כי זה פשוט נשמע לי מוזר שבגלל טפיל דם היא מתנהגת בצורה היסטרית לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה עם המוברטונלה - תגובה

06/12/2011

שלום לוטם,
    ככלל כל מחלה עשויה להביא לשינוי התנהגותי כזה או אחר. לגבי הטפיל- אין להקל בו ראש כלל וכלל (קשה לכמת את כמותו בדם ולהסיק על חומרת המחלה מכך), הוא עשוי להביא כפי שציינתי לבעיות ססטמיות קשות. מאחר ואין ברשותי את תוצאות בדיקות הדם/ביוכימיה אינני יכולה להביע חוות דעת באשר לאפשרויות אבחון/דיאגנוסטיקה נוספות. כדאי לבחון האם התגובה לטיפול אכן מספקת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון מהבוקר
    דורון
    03/12/2011

תודה נטע,
    הנפיחות נעלמה. כל שנותר הוא מה שלי נראה כמו עור מתקלף במקום שבוא הייתה הציסטה. כנראה התפוצצה והגלידה, לא ?

לקביעת תור
    סגירה
    עדכון מהבוקר

הוספת תגובה

• בטעות פרסמתי פוסט חדש

דורון
    03/12/2011

זה היה אמור להיות תגובה לנטע בנושא הציסטה ברגל הבולדוג שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה